login |

Hírszerda – Bosch 5. évad! No Activity 2. évad!

2018. 02. 14. 09:05 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Premier: Shetland S4, The Bachelor Winter Games S1, Date Night AUS S1, Cruising With Jane McDonald S3, Food Unwrapped S13 + Finálé: True Conviction S1, It’s Suppertime! S1
 • Teljes évados premier: Greenhouse Academy S2 (Netflix), This Close S1 (Sundance)
 • Új standup különkiadás: Chris Rock: Tamborine (Netflix)
 • Magyar premier – HBO GO: 02.26 2 Dope Queens 1. évad
 • Magyar premier – FOX: 03.16 A Simpson család (The Simpsons) 29. évad (folytatás)
 • Philip Winchester (Stonebridge) és Sullivan Stapleton (Scott) visszatér a Strike Back 6. évadjának utolsó két részére.
 • Shonda Rhimes után Ryan Murphy-t is megszerezte a Netflix. A készítővel 5 éves, 300 millió dolláros szerződést kötöttek. Értelemszerűen mindez nem érinti Murphy korábbi sorozatait, mint a 9-1-1, American Horror Story, American Crime Story és a soron következő Pose.
 • Chuck Norris 30 millió dollárra beperelte a CBS-t és a Sony tévéstúdiót, mondván szerződést szegtek a Walker Texas Ranger bevételrészesedése kapcsán
 • The Titan Games címmel induló fizikai vetélkedő az NBC-n Dwayne Johnson műsorvezetésével. Az American Ninja Warrior által ihletett verseny 10 részre lett berendelve, és átlagembereknek nyújt majd lehetőséget, hogy az elmét, a testet és a szívet próbáló tevő kihívásokban vegyenek részt. Ezt valaki ellen teszik majd, hiszen lesznek ún. titánok (hatan), akiket ki kell hívniuk. Ha nyernek, akkor ők válnak titánná, hogy a végén a titánok egymással küzdjenek meg, pont, mint a The Four című énekes reality-ben.
 • Az ESPN tavasszal induló streaming szolgáltatásának ára havi 5 dollár lesz.
 • A Nashville búcsú koncertturnéja egy amerikai állomás után 8 brit helyszínen folytatódik – itt a lista.
 • Keresetet nyújtottak be a McMafia kapcsán, ugyanis egy író azt állítja, hogy az ő rövidfilmjének történetét nyúlta le a sorozat.
 • Az NBC 03.08-án (csütörtök, 20:30) fogja indítani új komédiáját, a Champions-t.
 • Az Amazon Prime berendelte a Bosch 5. évadját. Ennek ismét Eric Overmeyer lesz a showrunnerje, aki a 4. évadot kihagyta, mert a Man in The High Castle-re “kérték el”.
 • Egyébként a Bosch 4. évadjának sztorija Angels Flight (itthon: Angyaljáratitt a magyar nyelvű tartalma) című regény alapján készül és a Nine Dragons (itthon: Kilenc sárkányitt a magyar nyelvű tartalma) egyes elemeit is átveszik.
 • A CBS All Access berendelte a No Activity 2. évadját.
 • Jeff Probst, a Survivor: Ghost Island showrunnerje beszél az új szezonról.
 • Andy Samberg Natalie Portman második Saturday Night Live-os rapjének készítéséről beszél.
 • Vendégszerep: JD Pardo – SWAT, Marsha Thomason – Seal Team, Kylie Bunbury – Law & Order: SVU, Swoosie Kurtz – Lethal Weapon,
 • Sarah Stiles (Gladys) állandó szereplőnek lett kiemelve a Get Shorty 2. évadjára.
 • Interjú: Marvin Jones III (Tobias Whale – Black Lightning), Thomas Middleditch (Richard – Silicon Valley), Rob Smith (az American Crime Story: Versace készítője), Jameela Jamil (Tahani – The Good Place),
 • Felélesztésre kerül a Kockásfülű nyúl című rajzfilm-sorozat – erről bővebben itt lehet olvasni.
 • Pilotberendelés: The Enemy Within – NBC, készítő: Ken Woodruff, karakterizáló nyomozós sorozat az elhárítás világából egy egykori CIA ügynöknőről, a modern történelem leghírhedtebb árulójáról, Amerika legutáltabb asszonyáról, akit kihoznak egy szigorúan őrzött szövetségi börtönből, hogy segítsen az FBI-nak megakadályozni az Amerikát fenyegető legveszélyesebb kémtevékenységeket.
 • Pilotberendelés: cím nélküli egykamerás komédia – ABC, készítő: Bobby Bowman – saját, gyermekkori emlékei alapján arról, hogy milyen egy mentális betegséggel küszködő apával felnőni. A diszfunkcionális családról szóló komédia persze felemelő, hiszen a família minden nehézség ellenére összetartó és váratlan helyeken talál rá a boldogságra.
 • Új sorozat: Unbelievable – Netflix, 8 rész, készítő: Susannah Grant, Michael Chabon & Ayelet Waldman – T. Christian Miller és Ken Armstrong cikke, az An Unbelievable Story of Rape, valamint a This American Life vonatkozó rádiós epizódja alapján. Egy tinilány története, akit azzal vádoltak, hogy hazudott megerőszakolásáról, valamint két nyomozóról, akik követik az igazsághoz vezető, igen csavaros ösvényt.
 • Meghalt John Mahoney (Frasier).
 • A The Great British Bake Off celebes, jótékonysági évaddal jelentkezik idén olyan “cukrászokkal”, mint Teri Hatcher, Griss Rhys Jones, Martin Kemp, Tim Minchin, Stacey Solomon, Ruth Davidson, Roisin Conaty, Ricky Wilson, Perri Kiely, Nick Hewer, Melanie Sykes, Lee Mack, Kadeena Cox, Joe Lycett, Jamie Laing, Harry Hill, Ella Eyre, Bill Turnbull, Alan Carr és Aisling Bea.
 • Az MTV új pletyka és zenecsatornát indít Angliában MTV OMG néven.

11 hozzászólás Ne habozz!

Ambriel - 2018. 02. 14. 09:23

“Philip Winchester (Stonebridge) és Sullivan Stapleton (Scott) visszatér a Strike Back 6. évadjának utolsó két részére.” Most nagyon örülök, hogy rajtam kívül senki sem hallotta az örömujjongásomat. :D

Stiel - 2018. 02. 14. 09:38

Egy ilyen készítői szerződés mit jelent pontosan? Kivel szerződnek és miért, mikor fizetnek? Esetleg írtatok már róla? Köszi!

winnie - 2018. 02. 14. 09:50

a készítői szerződések az adott stúdióhoz kötik a készítőt. alapból egy író a sorozatokhoz szerződik és ott kap az epizódokért pénzt, illetve, ha van státusza, akkor azért normál fizetést x hétre. és közben pedig sorozatokat fejleszt a szabad idejében, vagyis pilotokat talál ki, amiket próbál eladni valahova, és kvázi ezekből kap még pénzt, ha sikerül eladni egy ötletet és szkriptírási megbízást kap.

a jó, megbízható írókat a stúdiók megpróbálják magukhoz kötni azzal, hogy fix pénzt adnak nekik. ezzel egyrészt megtehetik, hogy saját sorozataikba pakolják őket, míg felesztenek, de a fő ok, hogy az adott stúdiónak készítsenek új sorozatokat, nekik van minden projektjükre elővásárlási joguk. (ezek általában 2 éves, 6, de sokszor alacsonyabb 7 számjegyű szerződések)

a legnagyobb neveket, akik egyébként általában produkciós céget is cipelnek a vállukon (ami nagyot dob az áron) pedig ilyen gigadílekkel (több év, több pénz) totál magukhoz kötik a platformok, szinte mindig exkluzív jelleggel. anno a south parkosok ilyen 70 milliós dílt kaptak a comedy centraltól, nemrég kapott shonda rhimes a netflixnél. damon lindelof a warnernél (talán), amy sherman palladino az amazonnál.

szóval a bizonytalan, sorozateladásoktól függő írói állást így egy fixen fizetett munkahely váltja a készítőnél.

dochollywood - 2018. 02. 14. 09:58

Lorde hangja remekül passzol ebbe a miliőbe:

https://www.youtube.com/watch?v=d6nYF3juDQY

Ancsa - 2018. 02. 14. 10:04

Két jó könyvet dolgoznak fel a Bosch S04-ben – az Angyaljárat egészen jó a regények között.
A kilenc sárkánynak annyira nem örülök, nyilván a halálesetet veszik át, bár kizártnak tartom, hogy regényhűen. Kiakadnának a nézők :)
(Bocsi, aki olvasta a könyveket érti, nem akarok spoilerezni.)

Stiel - 2018. 02. 14. 10:33

winnie: köszi! Ilyenkor tulajdonképpen mit vállal a stúdió, és mit a produkciós cég? 300 millióért rendel be a stúdió sorozatokat, vagy azokért még ezen felül fizet? (Igazából az áron mindenképpen alkudozni kell, nem?)

winnie - 2018. 02. 14. 10:41

lehet, hogy van egy kvóta, mert a szerződés értéke egy bizonyos ponton túl ennyibe futhat ki, de a lényeg, hogy murphy-ék érdeke az lesz, hogy minél több cuccot szállítsanak a netflix elé. lehet, hogy meg van határozva, hogy mennyit kell, de nyilván, minél több cuccot rendelnek be, murphy cége annál nagyobbat kaszálhat – pluszban. a 300 millió az embernek, illetve az üzleti partnereinek szól, mert szerintem ez nem csak készítői, hanem produkciós deal is, a később berendelésre kerülő sorozatok gyártásáról, licencdíjáról, a legyártott részek átvételi áráról tippre külön kell megegyezni, de részletek híján minden más csak spekuláció. (hiszen, ha azt nézzük, akkor ez évi 60M dollár, ami alapból egy netflixes sorozatévad költségét sem fedi le.)

heidfeld - 2018. 02. 14. 11:13

Martin Scorsese és Michael Hirst tervezett sorozata nem lesz egyszerű menet. 10 éve, jó 100 millió dollár volt a Róma, egy évada… Talán lehet belőle valami, amilyen hihetetlen összegek repkednek a levegőben, sorozatokkal kapcsolatban.
Érdekes módon maga Hirst lehet a nagy erőssége, de gyengéje is, ha megvalósul. Kor egyik legnagyobb szakértője, hiteles, részletes lehet, de nem a legjobb író.

Thomas - 2018. 02. 14. 12:36

The Bachelor Winter Games premier volt, nem finálé.

Thomas - 2018. 02. 14. 12:51

És még egy:
“A diszfunkcionális sorozatról szóló komédia persze felemelő”

Ez nem család akart lenni a sorozat helyett?

kiskiraly - 2018. 02. 14. 14:34

Kordukumentum a c:c-n
http://comment.blog.hu/2018/02/14/az_mtv_gyuruk_ura-adaptaciot_akart_forgatni_1995-ben

Két könyvnek a jogát (potenciális tévés produkció) nem sikerült megszerezni.
Érdekesség: azidőtájt a köztévé 33 milliárdból működött

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz