login |

Ash vs. Evil Dead: kezdett a 3. évad

2018. 03. 02. 14:52 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Brandy. And fuck you.

Mondhatnám, hogy néha jó lenne kevesebbet tudni a sorozatokról, konkrétan az itteni, színfalak mögött kavarásokról. Talán akkor kicsit lelkesebben ültem volna a premier elé, de a 15. percre még akkor is feltűnt volna, hogy itt valami bűzlik, és ezúttal nem egy véglény.

Rövid összefoglalva az előzményeket: a kreatív eltérések miatt távozó showrunner úgy vezette fel a szezont, hogy a fináléban Kelly az időutazás miatt Ash lányává vált volna. Nem mellesleg már előtte is sokat harcolt a készítő és az executive producer arról, hogy pontosan milyen is legyen a sorozat. Előbbi a humoros oldal felé hajlott, míg utóbbi komorabbat akart.

Daddy, daddy cool.

Hát most megkaptuk? Hiszen új showrunner viszi a sorozatot, és ahogy a bevezetőben említettem, saját sakkbábukat hozott, ami ki is nyírta a premier összes feszültségét, olyan darabosan lettek a táblára helyezve, mintha egy zsé-filmet néznénk, nem pedig egy bét. Ash tényleg kapott egy lányt, de az egyelőre még nem badass, meg jött még egy démonvérre áhítozó fan is. Meg ki tudja, még mi lesz itt?

Azt el kell ismernem, hogy azért maradt a funból, de most valahogy nem volt meg az az érzés, ami eddig, hogy a készítők mintha mindig felül akarnák múlni magukat. Talán majd a későbbi részekben. Ehelyett nagyon horrorfilmes volt a start, ami csak a végére lett AshySlashy.

Szerencsére az új vezetés sem CGI-rajongó, szóval ismét kaptunk egy nagyon véres, és bábus, meg technikai trükkös akciójelenetet, méghozzá Ash régi sulijában. Csak kár, hogy előtte “- van egy lányod / – én vagyok az apád”-kaliberű a dráma. Ahelyett, hogy a gonosz mostani célját vezetnék fel, miközben Ruby mesterkedik.

Nyilván még kap bőven esélyt a sorozat, megszolgálta, meg aztán hátha tényleg kreatív emberek vették át a gyeplőt, akik mást, de szintén jót hoznak ki belőle. De. Egyelőre nem győztek meg. Titeket?

10 hozzászólás Ne habozz!

Thrasher - 2018. 03. 02. 17:20

Jah, én is aggódva néztem a részt, de egyelőre még baj nincs.

Észvesztően kreatív se volt mondjuk a dolog, de majd pár rész után meglátjuk, volt-e okunk tartani a showrunner-cserétől. Azért annyiban könnyű dolguk van, hogy kontinuitás eddig se létezett ebben az univerzumban, úgyhogy lehet másfelé rángatni a lovakat a gyeplővel bátran.

nade - 2018. 03. 02. 18:33

abszolút egyetértek az írással. Tényleg a 2. évad részről részre emelte a lécet, néha ugyan nem evildeadd-es fingós “humor” szintig (hullaházas jelenet), de azért az évad végéig megvolt.
Ráadásul a sok jócsaj közül a legrosszabbul játszó lett pont a lánya. Meg ha már megtartották ezt a “van egy lánya” blődséget… ha már akkora kujon Ash, miértnem inkább van egy rakás zabigyereke? Mondjuk ez még előjöhet az évad folyamán, de nem hiszem hogy előfog.
Azért persze maradok híve, természetesen, de tartok az iránytól.

Desmond Wallace - 2018. 03. 02. 19:04

Annyira nem volt kaotikus, mint a finálé, de elég lightos lett ez a kezdés. A végére azért egy kicsit kikupálódott.
Meglátjuk. Én maradok.

6/10-nél viszont nem ért többet ez az évadnyitó.

Mersby - 2018. 03. 03. 13:51

Ne csináljátok ezt velem srácok! Jövőhéten csak jó híreket/véleményeket akarok hallani. :))

LoiussCyphre - 2018. 03. 04. 16:54

A 2-ben már kicsit túl sok volt a töltelékrész, és finálé utolsó jelenteivel nem vagyok kibékülve.
A 3 szezont egybne szeretném ledarálni, addigra a kritikák alapján már többet tudunk, remélem jót tett a sorozatnak Craig DiGregorio távozása, semmi kifogásom az ellen, ha sötétebb irányba fordulnak Ahs kalandjai.:)

nade - 2018. 03. 05. 21:57

Na a 3×02. rész már ütősebb volt, mint a pilot. viszont a korábbi évad részei sokkal hosszabbnak tűntek és esemény dúsabbnak, pedig azok is csak félórásak voltak. hogy van ez?

Pehely - 2018. 03. 11. 00:52

Sziasztok jó lessz ez … csak még bekell indulnia de volt az elözö évedban is hogy megfáradtak… De azér nem lenne baj ha szikron is egy idöben meg lenne. Vagy csak én gondolom így?

nade - 2018. 03. 11. 18:53

junkiek, nem lehetne vmi spoilerező kódot hozzáadni az kommentezéshez? (vagy van, scak én nem tudok róla?) Javaslom pl a háttérszínt a betűszínéhez igazító vmit, hogy csak kijelölve látszódjon.

szóval
3×03
naívan nem hittem hogy visszatér anyu, bár arra még számítani is lehetett, viszont nagyapu visszatérése tényleg nem számítottam. Egy sidekickkel kevesebb is lett.
Frankó rész volt, és hosszabbnak is tűnt mint a két korábbi.

winnie - 2018. 03. 11. 21:27

nade: nem kell ilyesmi (bár utánanézhetek, ezen nem múlik – a kommentablakos kódok nem működnek?), ami rész lement, arról szabadon lehet írni. előrefele, például a 3×04-ről pedig még spoiler jellel sem, mert ha arról kezdünk beszélni, idővel lefelejtődne.

józsef - 2018. 03. 14. 15:32

Szinkronosan mikor lesz?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz