login |

webwasárnap – Operator

2018. 03. 04. 19:11 - Írta: Casey Novak

3 hozzászólás | kategória: ajánló, animáció, video, websorozat,

Van valami nyugtalanító a stop-motion animációkban; a természetellenes mozdulatok, szaggatottság, és ha a „szereplők” gyurmából vannak, az csak rátesz egy lapáttal a creepy-ségre. Ezek után képzeljük el a végeredményt, ha az alkotó kimondottan egy hátborzongató történetet szeretne elmesélni ilyen formában.

Vagyis ne csak képzeljük, hanem nézzük, hiszen az Operator pontosan ez: egy stop-motion horror sorozat, aminek szereplői kicsi, furcsa gyurmaemberkék. (Nem mintha pl. Zénóval szívesen találkoznék egy sötét sikátorban. Sőt, világosban sem.)

Az Operator-ben egy megkérdőjelezhető moralitású cég végez kísérleteket dolgozóin, akik közül egy felfedezi a hely sötét titkát, és onnantól a túlélésért küzd.

Maga a helyszín is eleve ijesztő, lepukkant, rozsdás gyári környezet, utasításokat osztó gépi hang a hangosbemondón, nem is beszélve a sötétből előbukkanó… dolgokról.

És a hangok, egek, a hangok! Érdemes jó minőségű fülessel leülni a részek elé, mert több jelenetben is 3D-s effektekkel találkozhatunk, amik azért viszonylag gyorsan előidézik az ember hátán a libabőrt.

Eredetileg kisfilmként született meg az első rész még 2013-ban, de a kedvező fogadtatás arra sarkallta a készítőt, Sam Barnett-et, hogy részletesen mutassa be a fejében már létező világot és benne zajló eseményeket, így azóta (közösségi finanszírozás jóvoltából) elkészült folytatásként a második epizód a tervezett 15-ből.

A crowdfunding apesktus csak olyan szempontból érdekes, hogy mivel részenként el kell érni a kitűzött célt, az egyébként is lassú forgatási folyamat még jobban elhúzódik.

De a legutóbbi gyűjtés sikeressége után idén nyáron jön a 3. epizód, addig az alkotó YouTube csatornáján bepillanthatunk a kulisszák mögé, első két gyöngyszemet pedig egy „Hogyan készült?” videóval együtt meg is nézhetitek itt, a tovább mögött.

3 hozzászólás Ne habozz!

buscafe - 2018. 03. 04. 21:00

tool – prison sex

Casey Novak - 2018. 03. 04. 21:12

Köszi. Ma már úgysem akartam aludni.
:)

Enzo - 2018. 03. 05. 14:41

Egy pillanatra megállt bennem az ütő, ugyanezzel a címmel forgattunk websorozatot 6 évvel ezelőtt :D
(csak az tök más témakör, és élőszereplős)
(akit esetleg érdekel: https://www.youtube.com/user/OperatorTheSeries – hát azért volt hova fejlődni, na :D)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz