login |

Finálé előtt: Kevin (Probably) Saves The World

2018. 03. 06. 21:19 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika, video,

Az az igazság, hogy nem sok ősszel indult országos sorozatot tartottam meg (elvileg négyet, és abból is az egyik 4 rész után kasza lett), és annak ellenére, hogy az egyik komédia volt közülük, a legviccesebb mégiscsak az ABC dramedy-je, a Kevin (Probably) Saves The World lett. És ami jó eséllyel pár óra múlva örökre búcsúzni fog.

A pilot és a második blikk óta nem nagyon írtam a sorozatról (human is kettőt írt), csak pár hete említettem a Reaper-crossover miatt, ami elég csalódást keltő, vagyis inkább random volt – akit az nagyon érdekel, de a Kevin nem, annak azt az egy vagy két jelenetet, amiben benne vannak a srácok, bőven elég megnézni.

A lényeg, hogy bár a kezdésnél egy kicsit visszafogottabb volta, mert jobbat vártam volna, idővel a Kevin elkezdte hozni magát és elérte, hogy abszolút a szívembe zárjam. Tényleg aranyos és szerethető, bohókás sorozat, remek a hangulata, elég változó benne a komédia és a dráma aránya, de az az igazság, hogy annyira nem fog hiányozni, ha kaszát kap, mert történet szintjén szerintem nem nagyon van a topon.

Legalábbis nálam a sorozat alfáját és omegáját a színészek jelentik. Jason Ritter eszelősen jó Kevin, teljesen rászabták ezt a figurát, nagyon ráérzett a karakter komikus mivoltára, legyen szó elvetemült fizikai komédiáról (bőven van lehetősége villogni), vagy akár komikus időzítésről, random reakciókról, plusz lehetősége volt végig az érzelmek széles skáláját végigzongorázni.

Amikor előtérbe került, neki abszolút méltó partnere volt az ikertesó JoAnna Garcia – ketten bőven elegek voltak a szórakozáshoz, de Kimberly Hébert Gregory is hozta magát (ismét, a Vice Principals után), India de Beaufort-t pedig képtelen voltam nem szeretni a 32 fogas mosolyával, Dustin Ybarra az utolsó pár részig eléggé “egypoénos” volt, de mit mindig, jó arc. Pozitív, hogy egyiküket sem vitték túlzásba, ha nem kellettek, nem szerepeltek a részben.

A gond az volt (valójában nem volt gond, elfogadtam ilyennek a sorozatot), hogy nem volt normális epizodikus motorja. Ami nem lenne szabad, hogy negatívum legyen (nem is az), de nekem hiányzott, hogy mindig fix módon tudjuk meg, hogy kin kell éppen az adott héten segítenie Kevin-nek. Így, hogy mindig másképp hívták fel a figyelmét az illetőre, nagyon esetleges volt, de cserébe mindig valami új ötletet kaptunk.

De ez a kisebb baj volt (mondom, nem volt baj, csak…, értitek). A nagyobb az átívelés, a Righteous-mitológia, amit még most sem értek, hogy miképp akartak megvalósítani. Minden évadban megtalálnak 2-3 Igaz Lelket, 6-7 résznyi random látomást összerakva? Az egész kezelésén totál az érződött, mintha muszájból rakták volna bele a készítők, nem hiányzott volna, ha nincs. Oké, a két emberből, akire rátalált Kevin, másféllel nagyjából megleptek, de idővel ez kiszámíthatóvá kell, hogy váljon.

Egyébként hasonlóan hidegen hagy az angyaldráma, legalábbis annyira nem találom érdekesnek (bár lehet, hogy valami jó sül ki majd belőle), de kit érdekelnek ezek az apróságok, önmagában, bohókás, embereken segítős dramedy-ként abszolút megállta a helyét a sorozat, mint írtam, nagyon szerethető volt, jó volt nézni. Főleg úgy, hogy az isten és angyal szálak ellenére, a vallástól távol tartotta magát a Kevin.

Ja, a poszt apropója. A tovább mögött a finálé előzetese.

4 hozzászólás Ne habozz!

Avera - 2018. 03. 06. 21:30

Ne, lécci ne kaszálják el! =)

goodjohnwin - 2018. 03. 07. 10:06

Kedves sorozat (volt), de nem láttam benne a drámát, csak a komikumot. Az “angyaldráma” pedig, amit az utolsó részekben elkezdtek felvázolni, nagyon idegesítőnek tűnt, teljesen feleslegesen hozzáírt, mesterséges bonyodalom.

winnie - 2018. 03. 07. 10:15

nyilván nem akarták túltölteni, de ott volt azért több karakter esetében a dráma, a barátnál, a kiscsajnál, illetve amikor komolyabban vették kevin múltját.

topofthemorning - 2018. 03. 07. 21:10

Ha semmi más, de ez az évadzáró állati jó volt!
Az elején tényleg nehezen indult be, de nagyon szerethető, tetszik, hogy elég sok az elvetemült, kínos rész, és kiszámíthatatlan mozzanat.
Sajnálom, hogy nem kerekebb az évad, szerettem volna egy teljesebb történetet kapni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz