login |

Atlanta: kezdett a 2. évad

2018. 03. 07. 21:34 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem tudom mi van, nem tudom miért, de basszus, mégis iszonyat erős volt ez a kezdő rész. Hogy is mondjam: hangulatbomba.

Az Atlanta most is főleg ezzel operál, a hangulattal, miközben részleteket mutogat a város életéből. Lehet csak az emlékeim fakultak az első évad óta, de olyasmiket emlegetnek a szereplők, amik nem is rémlenek. Így csak még erősebb a közepébe csapás érzése.

Mondjuk erről már a cím is árulkodik, mivel mintha valami lemezcím lenne: Robbin’ Season. Kijött a második album, amiben ez és ez lesz a téma. Vagyis a végignézés után majd megtudjuk, hogy pontosan mi. Amúgy maga a cím a karácsony előtti időszakot jelenti, amikor az elkeseredett emberek többet lopnak, csak hogy legyen mit enniük és ajándékozniuk az ünnepek alkalmával. Nyilván ez a szereplőinkre is értendő, még ha ők nem is egy Meki kipakolásával kezdik.

Azt ígérték, hogy idén a részek jobban összeállnak majd egy egésszé, nagy filmmé, de ez most nem érződött. Hiába szól elvileg egy rapper befutásáról is az évad, akit a főszereplőnk menedzsel, ha a premierbe egy családi veszekedés, egy arany pisztoly és egy krokodil kerül valahogy. Na meg a rendőröktől tartó fekete szereplők.

Úgy tűnik, az erős faji motívumok mellett a megkomolyodás is előtérben lesz, hiszen Earn most már két helyről is kapott hozzá motivációt. Vannak dolgok amiken túl kell lépni, nem lehet mindig a körülményeket hibáztatni.

Az mondjuk biztos, hogy az Atlanta kinézetével idén sem lesz baj. Ha lehet ezt mondani, most még-filmesebb volt a sorozat. Mondjuk, ha már egy mozisztár (épp a Han Solo-filmben tűnik majd fel) a főszereplője és készítője, akkor nyilván nem akar egy laposan megvilágított tipikus gagyi kinézetű sorozatban részt venni. Hát sikerül neki.

Tudom, hogy #PeakTV van, és sok sorozat néz ki jól, de hogy pont egy 30 perces a legütősebb, azt nem hinné az ember. Nem a legdrágább, nincs nagy CGI vagy ilyesmi, csak egyszerűen olyan, mintha tényleg mozifilmet néznénk. Sokszor szoktunk ilyesmin vitázni, szóval ez tényleg nem a történetre vagy üzenetre vonatkozik, csak technikailag lenyűgöző nézni ahogy folyik az egész.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki ebből idén, mert sima 8/10 ez a premier. Kettő levontam, mert 2 méterről spray-zve egy AK-nak nem ilyen eredménye lenne. Na meg hasraütve kell hagyni egy kis helyet felfelé a pontoknak, mivel nem hiszem, hogy ez volt a csúcspont.

1 hozzászólás Ne habozz!

dochollywood - 2018. 03. 07. 22:49

Bitang jó volt a kezdés.:)

AK-s jelenet valóban fura, de ahol láthatatlan kocsival furikáznak :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz