login |

Csak színház és más semmi: kezdett a 3. évad

2018. 03. 08. 14:50 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Visszatért a Csak színház, ráadásul úgy, hogy vagy egy évet ugrottunk előre a sztoriban, így megszületett, akinek meg kellett születnie, illetve ismét eltűnt a sorozatból (ideiglenesen? végleg?) pár karakter, de persze gond egy szál sem, hiszen jöttek a helyükre mások. És igazából miattuk is lett “semmi extra” kategóriás a 3. évados nyitány, hiszen inkább alapoztak, ami egy 6 részes szezonnál luxusnak tűnhet.

A Csak színház és más semmi nálam mindig is akkor működött a legjobban, amikor konkrétan benézhetünk a kulisszák mögött, amikor zajlik a próbafolyamat, most viszont még csak előkészítés alatt van az idei főszálat jelentő Szentivánéji álom-premier, mely kapcsán persze már zajlanak a tusakodások mind a színészek, mind a vezetők között. (A művészeti vezetős sztori kiemelt karaktere remélem, végre érdekesebbé lesz téve, mint korábban.)

Azért az alapozó kezdés ellenére nincs kétségem afelől, hogy nemsokára berúgják a sztorit, elkezdődhetnek a félreértések és a kavarások, ahogy azt már megszokhattuk, és abban is bízom, hogy önismétlés nélkül lehozzák a szezont, mert a színházas sztorik kapcsán egy kicsit fenyeget a korábbi sztorik újbóli felmelegítése.

Az új karakterek között Dobó Katát elég hamar sikerült belesimítani a sorozat szövetébe (a karaktere hozta magával Osváth Juditot is – egy sztori igencsak adja magát vele kapcsolatban), vele nem hiszem, hogy gond lesz, több irányból is jó dinamikák veszik körbe. Ellenben Szabó Erikát a premier után még nem nagyon tudtam hová tenni, így őt csak a folytatásban lehet megítélni.

– Inkább örülj, hogy végre megszabadultál tőle. Nagyképű volt, önző és felszínes. És nem valami okos.
– Hát, igen. De annyira összeillettünk.

A többiek szakmai és magánélete előregördült, nyilván a már ismert (és jó esetben kedvelt) karaktereket szívesen nézi az ember (Barna még mindig Barna, Dénes nagyon Dénes, Alinda is Alinda – rég voltam ennyire mély), még a mellékfigurákat is, el sem tudom képzelni, hogy nálam sokan jobban örültek volna annak, hogy Eszti és János saját történetet kapott, szóval jár a pacsi.

A stílus, komolyabb drámai intermezzo híján most a szokottnál is könnyedebb volt, már-már komédiába hajló. Igazából nem teszi a sorozatot túl valószerűvé, hogy sok dialóg majd minden mondatát viccesre írják meg, ezzel olykor agyilag degradálva a karaktereket, de mivel legtöbbször azok nem csattanós poénokra vannak kihegyezve, hanem inkább csak szellemesek, így annyira nem is bánom, hogy nem túl reális egy párbeszéd, a lényeg, hogy a végeredmény még mindig mosolygós és szórakoztató.

5 hozzászólás Ne habozz!

-T - 2018. 03. 08. 18:17

Teljes mértékben egyetértek a leírtakkal. Nekem Zsike karakterének kiemelése tetszett még. Üde színfoltja a sorozatnak.

Puppa - 2018. 03. 08. 20:58

Én még mindig haragszom a készìtőkre, ahogy tavaly is, annak ellenére h nézem és szeretem is ezt a sorozatot.

DE én úgy érzem már megint ugyanazt fogjuk látni mint eddig csak most Dobó Kata lesz pletykalapban nem Schell Judot és Dénest és Petra kapcsolatát nézzük végig mint az első évadban Csányi-Schell párost. Amikor felvetik h Dénes nem meleg e az pedig nagyon komolytalan, remélem nem az derül ki h a fia mert akkor elfüstöl az agyam.

Senki ne értsen félre jó kis sorozat a szereplők zseniálisak a helyszín is a szöveg… de egy kicsit több kreativitással ami ráadásul szerintem megvan tökéletes sorozat lenne.

baratfule - 2018. 03. 09. 19:54

Én vártam már és nem csalódtam, még mindig megvan az a jó kis hangulata. :)

dukyka - 2018. 03. 15. 01:50

Teljesen kiszámítható az egész és mégis a 2. részen marha jól szórakoztam. Remélem a maradék sem lesz rosszabb.

Hamupipacs - 2018. 03. 15. 08:32

Várós volt és nem csalódtam. Nekem rövidek az évadok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz