login |

2018 legígéretesebb újoncai

2018. 03. 09. 21:48 - Írta: BotondB

29 hozzászólás | kategória: ajánló, kampány, video

Az elmúlt két évhez hasonlóan (2016, 2017) idén is eljött az ideje, hogy csokorba szedjük az előttünk álló esztendő legérdekesebbnek ígérkező új sorozatait.

Akárcsak korábban, szerencsére ezúttal is bőven akadnak figyelemre méltó újoncok, reményeim szerint pedig mindenki talál majd bepróbálásra érdemes sorozatokat magának közülük. Év végén pedig érdekes lesz visszanézni az alább felsorolt darabokra, és megnézni melyik futott be leginkább akár a junkie-közösségben, akár nagy általánosságban, illetve mely újoncok okozták a legnagyobb csalódást.

A tovább után több mint negyven, a tervek szerint idén érkező sorozatot a premierek időpontja szerint listázva ismertetek leírásokkal, infókkal a projektek résztvevőiről és előzetesekkel (ahol már van), továbbá mindenkit arra bíztatok, hogy kommentben ossza meg a többiekkel az általa leginkább várt sorozatok címeit.

Philip K. Dick’s Electric Dreams (Channel 4 / Amazon) – kritika

Készítők: Ronald D. Moore, Michael Dinner és Bryan Cranston

Szereplők: Timothy Spall, Tuppence Middleton, Benedict Wong, Mireille Enos, Steve Buscemi, Greg Kinnear, Anna Paquin, Terrence Howard, Lara Pulver, Vera Farmiga, Richard Madden, Maura Tierney, Liam Cunningham, Janelle Monae, Bryan Cranston

Premier: 2017. szeptember 17.

Már a lista elején csalnom kell egy kicsit, ugyanis a legendás sci-fi-író Philip K. Dick történeteit feldolgozó antológia tíz részes első évadja már tavaly ősszel bemutatkozott, azonban hat epizód is csak 2018-ban kerül bemutatásra, így úgy éreztem ide szorítható még az Outlander aktuális készítőjének, és a Star Trek, valamint a Battlestar Galactica egykori írójának, Ronald D. Moore-nak új projektje is. Érdekesség, hogy a készítők között ott van Bryan Cranston (Breaking Bad, Malcolm in the Middle), sőt vele az egyik epizódban színészként is találkozhatunk. A cast egyébként nem csupán erősnek, de kellőképpen sokszínűnek is tűnik, az előzetes és az eddigi vélemények alapján pedig látványos és nyomasztó darabbal van dolgunk, ami sci-fi rajongóknak alighanem kötelező.

9-1-1 (FOX) – kritika

Készítők: Ryan Murphy, Brad Falchuk, Tim Minear

Szereplők: Angela Bassett, Peter Krause, Connie Britton, Oliver Stark, Aisha Hinds, Kenneth Choi, Rockmond Dunbar

Premier: január 3.

Egy újabb Ryan Murphy és Brad Falchuk-projekt, ám ezúttal országos csatornára, konkrétan a FOX-ra érkezett a különleges balesetekkel és vészhelyzetekkel szembesülő tűzoltókból és rendőrökből álló csapat története. A készítők között van még Tim Minear (Feud, American Horror Story), a szereplők között pedig Angela Bassett (American Horror Story, ER), Connie Britton (Nashville, American Horror Story) és Peter Krause (Six Feet Under, Parenthood) ad némi okot a reménykedésre. A kritikák vegyesek, de a siker már biztos, nyugodtan lehet több évre előre kalkulálni.

Hard Sun (BBC1)

Készítők: Neil Cross

Szereplők: Agyness Deyn, Jim Sturgess, Owain Arthur, Varada Sethu, Nikki Amuka-Bird, Derek Riddell, Adrian Rowlins, Joplin Sibtain

Premier: január 6.

A napjaink Londonjában játszódó preapokaliptikus krimi két rendőrről szól, akik miközben egy helyi hacker szokványosnak tűnő halála ügyében vizsgálódnak, olyan nyomokra lelnek, melyek alapján rájönnek, hogy a Földet öt éven belül a teljes pusztulás réme fenyegeti egy rejtélyes kozmikus esemény miatt. Az egymással nem túl jól kijövő két rendőr kénytelen összefogni és legjobb képességük szerint együtt küzdeni a Föld megmentéséért, illetve családjuk biztonságáért. A készítő, Neil Cross személye is vonzó lehet sokaknak, reméljük a Luther után itt is sikerül maradandót alkotnia.

The Chi (Showtime)

Készítő: Lena Waithe

Szereplők: Jason Mitchell, Ntare Guma Mbaho Mwine, Jacob Latimore, Ale Hibbert, Yolonda Ross, Tiffany Boone, Armando Riesco

Premier: január 7.

A Master of None zseniális Thanksgiving című epizódjának írásáért már egy Emmy-díjat is bezsebelt Lena Waithe, aki ezúttal a Chicago South Side negyedében zajló mindennapokról, azon belül is négy srác furcsa módon összefonódó sorsáról szállít egy elsőre nagyon érdekesnek tűnő drámasorozatot a Showtime-on. A színészek többsége számomra ismeretlen, hogy őszinte legyek, de egy ilyen történet esetében ez nem biztos, hogy olyan nagy baj, a rendkívül hangulatos trailer pedig sokakat meggyőzhet, majd arról, hogy megérdemel egy esélyt a sorozat, ami már megkapta a 2. évados berendelését.

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace (FX) – kritika

Készítők: Ryan Murphy, Nina Jacobson, Brad Simpson, Tom Rob Smith, Alexis Martin Woodall, Dan Minahan

Szereplők: Édgar Ramírez, Penélope Cruz, Ricky Martin, Darren Criss

Premier: január 17.

Megint kénytelen vagyok újraértelmezni a lista szabályait, hiszen a Ryan Murphy nevével fémjelzett antológia, az American Crime Story immáron második szezonjával tér vissza, és a hatalmas kritikai sikernek örvendő első évad után alighanem idén is magasan lesznek az elvárások. A második évad a híres divattervező Gianni Versace meggyilkolását dolgozza fel, mégpedig egy a témában írt, meglehetősen megosztó könyv alapján. A casting erős lett, hiszen Penélope Cruz és Ricky Martin egyértelműen nagy névnek számítanak, de a többiekre sem lehet panasz. A zseniális első évad miatt bennem elég magasak az elvárások, de a trailer itt is meggyőzőnek tűnik.

Corporate (Comedy Central) – kritika

Készítők: Pat Bishop, Jake Weisman, Matt Ingebretson

Szereplők: Jake Weisman, Matt Ingebretson, Anne Dudek, Adam Lustick, Lance Reddick, Aparna Nancherla

Premier: január 17.

Bőven lehet potenciál a Comedy Central első 2018-as újoncában, a Corporate-ben is , ami egy tipikus multinacionális cégnél dolgozó emberek nyomorúságos, és elnyűtt mindennapjait igyekszik viccesebben bemutatni. A szereplőgárdában kevés igazán ismert arcot találni (bár ez mindig lehet előny is), azonban az előzetes engem rögtön megvett, remélhetőleg egy egyedi komédiát kapunk majd a főszereplőket is alakító készítőktől. (És itt is megvan a 2. évados berendelés.)

Britannia (Sky Atlantic)

Készítők: Jez Butterworth, Tom Butterworth, James Richardson

Szereplők: Kelly Reilly, David Morissey, Zoë Wanamaker, Stanley Weber, Hugo Speer

Premier: január 18.

Az időszámításunk szerint 43-ban játszódó Britannia fantasy elemekkel megspékelt történelmi sorozat, a Brit-szigetek római invázióját mutatja be. Két rivális női harcos szövetségre lép, hogy együtt megállítsák a rómaiak előretörését, miközben szerephez jutnak a területen élő hatalmas erejű druidák is, akik képesek az alvilág erejének megidézésére. Ez máris teljesen újszerűnek hat, így határozottan kíváncsi vagyok, hogy Kelly Reilly (Sherlock Holmes, True Detective) és Zoë Wanamaker (Mr. Selfridge, Agatha Christie’s Poirot) főszereplése mellett sikerül e maradandót alkotniuk.

Counterpart (Starz)kritika

 

Készítők: Justin Marks

Szereplők: J. K. Simmons, Olivia Williams, Harry Lloyd, Sara Serraiocco, Ulrich Thomsen, Mido Hamada, Jamie Bamber, Nazanin Boniadi, Nicholas Pinnock

Premier: január 21.

Az Oscar-díjas J. K. Simmons nevével fémjelzett Counterpart a Starz csatorna egyik legnagyobbnak szánt dobása 2018-ban, érdekes módon mégis egy korábbi tévés tapasztalattal nem rendelkező filmesre, Justin Marksra bízták a showrunneri pozíciót. A párhuzamos világokkal megspékelt kémtörténet már önmagában elég érdekesnek ígérkezik, a már említett Simmons pedig némi garanciát is jelenthet a szkeptikusabb nézők számára is. A szereplőgárdában mellette megtaláljuk még a Manhattenből ismert Olivia Williams-et és Harry Lloydot is, valamint Ulrich Thomsent (Banshee) is. (Eleve 2 évadra rendelték be a szériát, szóval tuti, lesz folytatás.)

Mosaic (HBO) – kritika

Készítők: Steven Soderbergh (rendezés), Ed Solomon (írás),

Szereplők: Sharon Stone, Garrett Hedlund, Jennifer Ferrin, Devin Ratray, Frederick Weller

Premier: január 22.

2018 egyik legérdekesebb kísérletének ígérkezik Steven Soderbergh legújabb tévés kalandozása a nagyszerűen sikerült The Knick után. A történet elsőre elé egyszerűnek tűnik, egy ismert gyerekkönyv-író egyelőre ismeretlen gyilkosát keressük, ám a történethez készült egy telefonos alkalmazás is, ahol a különböző karakterek nézőpontjai közül választhatunk és dokumentumokat nézhetünk át, ezzel jelentősen interaktívabbá téve az élményt. Az app csak az USA-ban érhető el, így nekünk sajnos be kell érnünk a ”natúr” verzióval, ami kicsit mézes madzag jelleget ad a történetnek, de persze ez még nem jelenti azt, hogy nem éri meg belenézni. Az egyik főbb szerepben Sharon Stone (Casino, Basic Instinct) látható.

The Alienist (TNT) – kritika

Készítők: Eric Roth, Hossein Amini,

Szereplők: Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, Robert Ray Wisdom, Brian Geraghty

Premier: január 22.

Caleb Carr A halál angyala című pszicho-thrillerét dolgozza fel ez a 19. század végén, New York-ban játszódó drámasorozat. A fő eseményszál egy gyerekeket célba vevő sorozatgyilkos utáni nyomozás lesz, amelynek során a mentális betegséggel rendelkezők motivációinak és gondolatmenetének megértése is szerepet kap majd, miközben egy kriminálpszichológus szerű figura, egy újság illusztrátor, és a New York-i rendőrség első női tagja igyekszik elkapni a gyilkost. Mindenképp egyedi ötletnek tűnik, és a lelkesedést csak tovább növelheti, hogy a rendezői székbe a True Detective első évadát is jegyző Cary Fukunaga került. A főbb szerepekben Daniel Brühl (Rush, Inglourious Basterds), Luke Evans (Beauty and the Beast, The Great Train Robbery) és Dakota Fanning (Now is Good, The Secret Life of Bees) láthatóak, az pedig már csak hab a tortán, hogy a sorozatot Budapesten forgatták.

Waco (Paramount Network) – kritika

Készítők: John Eric Dowdle, Greg Dowdle

Szereplők: Taylor Kitsch, Michael Shannon, Andrea Riseborough, Paul Sparks, Rory Culkin, Shea Whigham, Melissa Benoist, John Leguizamo, Julia Garner

Premier: január 24.

Íme egy újabb minisorozat, ezúttal Taylor Kitsch (Friday Night Lights, True Detective) és Michael Shannon (Boardwalk Empire, Revolutionary Road) főszereplésével, akik közül utóbbi neve általában garancia a minőségre. A hat részes sorozat valós eseményeket dolgoz fel, egy 1993-as 51 napos patthelyzetet az FBI és egy David Koresh nevű férfi által vezetett spirituális szekta között, amely végül halálos tűzharcban végződött. A sorozat igyekszik jobban megmagyarázni a végkifejlethez vezető eseményeket az érintettek szemszögéből mindkét oldalról. A trailer feszült hangulatot és erős atmoszférát vetít előre, úgyhogy érdemes lehet bepróbálni a krimi és thriller fanoknak egyaránt.

Altered Carbon (Netflix) – kritika

Készítők: Laeta Kalogridis

Szereplők: Joel Kinnaman, James Purefoy, Martha Higareda, Dichen Lachman, Chris Connor, Ato Essandoh, Kristin Lehman, Trieu Tran, Renée Elise Goldsberry

Premier: február 2.

Sokak szerint nem csupán a Netflixnél, hanem az egész sorozatfronton is az Altered Carbon lehet 2018 egyik legnagyobb dobása. A sorozat Richard D. Morgan népszerű sci-fi trilógiáját dolgozza fel. A 25. században játszódó történet lényege, hogy az emberek képesek a tudatukat egy a koponyájukba szerelt eszközzel konzerválni, majd azt egy új testbe átültetni, így játszva ki a halált. Főhősünk, akit egyébként Joel Kinnaman (House of Cards, The Killing) alakít 250 évnyi hibernálás után egy számára ismeretlen testben ébred és velünk együtt lenyűgözve szemléli a szeme elé táruló új világot. Látvány szempontjából egyébként az egyik ha nem a legerősebb sorozat lehet idén az Altered Carbon, tényleg folyamatosan szemkápráztató jelenetek elevenednek meg a vásznon a sorozat nézése közben. A sztori maga egyébként sci-fi elemekkel gazdagított kriminek tűnik, reméljük, hogy meg tudja közelíteni a kivitelezés színvonalát és akkor nekünk nézőknek már nyert ügyünk lehet.

2 Dope Queens (HBO)

 

Készítők: Jessica Williams, Phoebe Robinson

Szereplők: Jessica Williams, Phoebe Robinson, Jon Stewart, Sarah Jessica Parker, Uzo Aduba, Tituss Burgess

Premier: február 2.

Egy újabb népszerű podcast, ami a képernyőkön is megjelenik, igaz ezúttal csak négy különkiadásról van szó, egyelőre legalábbis. Az azonos című podcastben házigazdák három vendég komikussal együtt rendre olyan témákat érintenek, mint a rasszok és nemek szerepe a mai világban, vagy épp a szex, de emellett kevésbé komoly dolgokról is szó szokott esni. A négy epizód során vendégként feltűnik majd Sarah Jessica Parker (Sex and the City, Divorce), Tituss Burgess (Unbreakable Kimmy Schmidt), Uzo Aduba (Orange Is the New Black) és Jon Stewart (The Daily Show with Jon Stewart) is.

https://www.youtube.com/watch?v=rMp7iGHtMso

Here and Now (HBO) – kritika

Készítők: Alan Ball

Szereplők: Holly Hunter, Tim Robbins, Jerrika Hinton, Raymond Lee, Daniel Zovatto, Sosie Bacon

Premier: február 11.

Alan Ball (True Blood, Six Feet Under) visszatér egykori sikerei helyszínére és ismét az HBO-nál sorozatozik, ez pedig sokak számára máris nagyon biztatóvá teszi a Here and Now kilátásait. A történet középpontjában egy értelmiségi család (ügyvéd és filozófia tanár szülők) áll, ahol az egy biológiai gyerek mellett három különböző helyekről (Vietnám, Szomália, Kolumbia) örökbefogadott is van. A látszólag ideális családban azonban a felszín alatt problémák húzódnak, amit csak tovább tetéz az, hogy az egyik gyerek egyszercsak elkezd olyan dolgokat látni, amit a többiek közül senki. A szülők szerepében Tim Robbins (Mystic River, Dead Man Walking) és Holly Hunter (The Piano, Thirteen), szóval a színészi alakításokra aligha lesz majd panaszunk.

Our Cartoon President (Showtime) – kritika

Készítők: Stephen Colbert, Chris Licht, Matt Lapin, Tim Luecke, R. J. Fried

Szereplők: Jeff Bergman, Cody Lindquist, William Sadler, Griffin Newman, James Adomian, Zach Cherry

Premier: február 11.

Stephen Colbert The Late Show-s szkeccsei alapján készült ez a Showtime-ra érkező animációs sorozat, ami az aktuális amerikai elnök Fehér Házban töltött mindennapjaiba ígér betekintést. Az elnök életének fontosabb szereplői, vagyis családtagjai, bizalmasai, rivális politikusok és a média munkásai is szerephez jutnak majd a történetben és az alkotók elképzelése alapján igyekszik majd bemutatni az elnökhöz fűződő viszonyukat is. Kísérletnek jó lehet, és még az is benne van a pakliban, hogy idővel nagyobb hype-ot kap, ha más nem egy-egy jól sikerült jelenet miatt.

Everything Sucks! (Netflix) – kritika

Készítők: Ben York Jones, Michael Mohan

Szereplők: Payton Kennedy, Jahi Winston, Patch Darragh, Claudine Nako, Sydney Sweeney, Elijah Stevenson, Quinn Liebling, Rio Mangini

Premier: február 16.

A Netflixes középiskolai komédia a 90-es évek hangulatának megteremtésével próbálnak kitűnni a sorból, meglátjuk, hogy sikerül. A történet szerint 1996-ban egy Oregon állambeli kisvárosban, Boringban (sokatmondó név) a helyi gimnázium drámaszakkörös diákjai filmet készítenek, hogy megkönnyítsék saját maguk számára a mindennapok borzalmainak elviselését. Tippre ebben benne lehet egy komolyabb siker is, a trailer mindenesetre elég rendesen rámegy a nosztalgiafaktor kiaknázására.

Seven Seconds (Netflix) – kritika

Készítők: Veena Sud

Szereplők: Regina King, Michael Mosley, Clare-Hope Ashitey, Patrick Murney, Russell Hornsby, Raul Castillo, Zackary Momoah

Premier: február 23.

Veena Sud, a The Killing készítője ismét sorozatozik, mégpedig a Netflixhez érkezik tőle az orosz The Major című film feldolgozása. A helyszín Jersey City, ahol egy helyi fekete srác súlyosan megsebesül, mikor véletlenül autóval elüti egy fehér rendőr. A rendőrség megpróbálja eltussolni az ügyet, de ez nem sül el túl jól, így a fehér és fekete lakosok között minden korábbinál nagyobb feszültség kezd kalakulni a városban. Az előzetes alapján sötét és feszült hangulatra érdemes számítani, a krimi műfaj kedvelőinek mindenképp érdemes lehet belenézni.

Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G. – (USA)

Készítők: Anthony Hemingway, Mark Taylor, Greg Kading, Kyle Long

Szereplők: Wavyy Jonez, Marcc Rose, Josh Duhamel, Jimmi Simpson, Bokeem Woodbine, Jamie McShane, Brent Sexton, Luke James, Aisha Hinds, LeToya Luckett

Premier: február 27.

A USA csatorna 2018-as nagy villantása lehet az Unsolved című true crime antológiájuk bemutatkozó évadja, ami a világhírű rapperek Tupac Shakur és Christopher Wallace (alias The Notorious B.I.G.) 1996-ban és 97-ben történt meggyilkolásának történetét fogja feldolgozni egy a témában írt könyv alapján, amelynek szerzője Greg Kading az executive producerek között is ott lesz, ha minden igaz. A gyilkosságok ügyében zajló nyomozás résztvevői a két esemény közti összefüggéseket is igyekszik felkutatni. Mivel a két gyilkosság (főleg Tupacé) érthető okokból hatalmas nyilvánosságot kapott annak idején az USA-ban, bőven benne van, hogy az év meglepetései között emlegetjük majd, az American Crime Story pilotját rendező Anthony Hemingway jelenléte pedig alighanem csak növeli a siker esélyét.

The Looming Tower (Hulu)

 

Készítők: Dan Futterman, Alex Gibney, Lawrence Wright, Craig Zisk

Szereplők: Jeff Daniels, Tahar Rahim, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, Wrenn Schmidt, Bill Camp, Sullivan Jones, Virginia Kull, Louis Cancelmi

Premier: február 28.

Lawrence Wright Magasba nyúló tornyok című regényét adaptálják ebben a Hulu-ra készülő minisorozatban. Az évad során bemutatják a 90-es évek végén Osama Bin Láden és az Al-Kaida terrorszervezet által támasztott fenyegetés folyamatos erősödését, valamint az FBI és a CIA terrorelhárítási osztagai között húzódó feszültséget, ami sokak szerint belejátszott a 2001. szeptember 11-ei tragikus események beteljesüléséhez. A főszerepben Jeff Daniels, aki a The Newsroomban már bizonyította, hogy komoly drámai szerepekben is képes kiváló alakítást nyújtani, őszintén remélem, hogy ez most sem lesz másképp.

Heathers (Paramount Network)

Készítők: Jason Micallef

Szereplők: Grace Victoria Cox, James Scully, Melanie Field, Brendan Scannell, Jasmine Mathews

Premier: halasztva március 8-áról

Úgy tűnik egyre több antológia készül évről évre, ezt a sort erősíti a Paramount Networkre érkező Heathers is. Ez az egyórás részekkel operáló, amerikai középiskolában játszódó fekete komédia egy 1988-as kultfilm (itthon Gyilkos játék címen futott) feldolgozása, de a kreatívabb fajtából. Az alkotók ugyanis fordítottak egyet a dolgokon, így a sorozatban az eredetileg népszerűtlen gyerekek terrorizálják majd a többieket. A trailer alapján lesznek itt bőven durva események, akár az is lehet, hogy ez lesz a 13 Reasons Why naturalistább, nyersebb megfelelője, még ha olyan népszerű nyilván aligha lesz is.

On My Block (Netflix)

Készítők: Lauren Iungerich, Eddie Gonzalez, Jeremy Haft

Szereplők: Diego Tinoco, Jason Genao, Jessica Marie Garcia, Ronnie Hawk, Sierra Capri, Brett Gray

Premier: március 16.

Coming-of-age sztori az Awkward készítőjétől egy sokszínű tinédzsercsapatról, akik Los Angeles belvárosában, egy kemény környéken igyekeznek boldogulni és sikeresen beilleszkedni az iskolai közegükben. Fél órás epizódok lesznek, szóval komédiával van dolgunk, a trailer alapján a tipikus amerikai gimnáziumok kicsit lecsúszottabb verzióját kapjuk, de talán pont ettől lesz érdekes a sorozat.

Krypton (Syfy)

Készítők: David S. Goyer, Damien Kindler

Szereplők: Cameron Cuffe, Georgina Campbell, Ian McElhinney, Elliot Cowan, Ann Ogbomo, Rasmus Hardiker, Wallis Day, Aaron Pierre

Premier: március 21.

A címben szereplő, ismerős nevű bolygón játszódó történet középpontjában Superman nagyapja, Seg-El áll majd. Úgy kétszáz évvel Superman születése és a Krypton bolygó elpusztulása előtt a főhős száműzetésben és megaláztatásban élő családja becsületét próbálja visszaszerezni, miközben szeretett világát is igyekszik megmenteni az azt felemészteni látszó káosztól. Az egyik készítő Steven S. Goyer (The Dark Knight Trilogy, Man of Steel, Batman v Superman: The Dawn of Justice), aki igencsak megosztónak számít a képregény filmek kedvelőinek körében. Hátha most sikerül eltalálnia, az előzetes mindenesetre meggyőzőnek tűnik.

Barry (HBO)

Készítők: Bill Hader, Alec Berg

Szereplők: Bill Hader, Stephen Root, Sarah Goldberg, Glenn Fleshler, Anthony Carrigan, Harry Winkler

Premier: március 25.

Bill Hader (Saturday Night Live, Documentary Now!) és Alec Berg (Curb Your Enthusiasm, Silicon Valley) közös projektje, melyben előbbi játssza a főszereplőt is, nem kapott túl nagy visszhangot eddig itthon, pedig lehet benne potenciál bőven. A főszereplő, Barry ex-tengerészgyalogos, aki magányos és lehangoló élete mindennapjait kisstílű verőemberként tengeti, ám amikor egy újabb munka miatt Los Angeles-be utazik, egy meglepően elfogadó közösségbe cseppen egy helyi színésztársulat örök optimista tagjainak köszönhetően, aminek következtében nagy változások állnak be főhősünk életében. Műfaja szerint komédia lesz, épp ezért a készítők korábbi munkáinak ismeretében benne van a pakliban egy kellemes meglepetés.

https://www.youtube.com/watch?v=cxbQZbZczZg

Trust (FX)

Készítők: Simon Beaufoy, Danny Boyle, Christian Colson

Szereplők: Donald Sutherland, Hillary Swank, Brendan Fraser, Harris Dickinson, Michael Esper, Hannah New

Premier: március 25.

És még egy antológia. Ezúttal az FX szállít nekünk egy újabb potenciálisan nagy durranást 2018-ra, mégpedig Donald Sutherland főszereplésével. Az első évad valós történetet dolgoz fel, mégpedig a híresen gazdag amerikai olajmágnás J. Paul Getty unokájánák 1973-as olaszországi elrablását és az azt követő időszak eseményeit. Érdekesség, hogy pont tavaly készült ugyanebben a témában Hollywoodi szuperprodukció is, az All the Money in the World címmel, de a sorozat készítői azt ígérik bőven lesznek különbségek a kettő között, hiszen a Trust sokkal inkább koncentrálni fog szereplőinek lelki világára is, aminek a közepén tátongó lyukat már tényleg csak korlátlan mennyiségű pénzzel, drogokkal és szexszel lehet betömni.

The Terror (AMC)

Készítő: David Kajganich

Szereplők: Jared Harris, Tobias Menzies, Ciarán Hinds, Paul Ready, Adam Nagaitis

Premier: március 26.

Egy újabb (antológia) sorozat, amiben megvan a lehetőség, hogy az év egyik legnagyobb sikere legyen. Ridley Scott executive producerként vesz részt a Dan Simmons azonos című regényét adaptáló sorozatban, ami 1847-ben játszódik és egy az Északnyugati átjárót felfedezni igyekvő tengeri expedíció viszontagságos útját mutatja be. A hírek szerint lesz benne küzdelem a természet elemeivel, fogyatkozó készlet miatti feszültség, és persze a csapat tagjai között is fokozatosan alakulnak majd ki egyre élesebb ellentétek. A casting nem tűnik rossznak, Jared Harris (Mad Men, The Crown) és Tobias Menzies (Outlander, Rome) jelenléte például kifejezetten erős színészi alakításokat is előre vetíthet, a Magyarországon forgatott sorozat előzetese pedig már önmagában váróssá teszi a The Terrort.

Siren (Freeform)

Készítők: Eric Wald, Dean White

Szereplők: Eline Powell, Alex Roe, Ian Verdun, Rena Owen, Fola Evans-Akingbola, Sibongile Mlambo, Chad Rook

Premier: március 29.

A Freeform egyik legígéretesebb premierje lesz 2018-ban a tengerparti kisvárosban játszódó Siren. A legenda szerint a várost egykor hableányok lakták, egy különös lány érkezését követően pedig ez az elmélet egyre inkább bebizonyosodni látszik. A vízi lények azonban nem a legbékésebb szándékkal érkeznek, hanem igyekszik visszaszerezni egykori lakhelyüket, az óceánt. Mivel a Freefrom-ról van szó, alighanem a tini faktor erős lesz a történetben, de aki kedveli az ilyen sorozatokat annak azt hiszem megéri adni egy esélyt a történetnek.

Roseanne (ABC)

Készítők: Roseanne Barr

Szereplők: John Goodman, Sara Gilbert, Roseanne Barr, Macaulay Callard, Sarah Chalke, Michael Fishman, Alicia Goranson, Emma Kenney

Premier: március 29.

Több mint húsz év után tér vissza az ABC-re a Roseanne, ami egy tipikus amerikai munkásosztálybeli család mindennapjait bemutató klasszikus komédia. A felélesztés egyelőre egy 9 részes évaddal indít, meglátjuk lesz e folytatása. Az előzetes alapján inkább az eredeti vagy az ahhoz hasonló sorozatok rajongóit célozzák, ugyanis elég 90-es évekbeli szitkom feelingje van, de azért John Goodman (Inside Llewyn Davis, 10 Cloverfield Lane) és Sara Gilbert (Poisin Ivy, High Fidelity) visszatérése valószínűleg megdobja majd az érdeklődést.

The Last O.G. (TBS)

Készítők: Jordan Peele, John Carcieri

Szereplők: Tracy Morgan, Cedric the Entertainer, Tiffany Haddish, Taylor Mosby, Dante Hoagland, Allen Maldonado, Ryan Gaul

Premier: április 3.

Érdekesnek ígérkezik ez a komédia is Jordan Peele-től (Key & Peele, Get Out), melyben a főhős, Tray 15 évnyi börtönlét után jó magaviseletének köszönhetően szabadlábra kerül, ám korábbi otthonába, Brooklynba való visszatérésekor sokkoló körülmények fogadják. Egykori barátnője egy sikeres fehér férfival él boldog házasságban, és nevelik Tray és a nő ikreit, akiknek létezéséről a főszereplőnek mindeddig tudomása sem volt. Tray elhatározza, hogy jó kapcsolatot épít ki gyerekeivel, de pénz hiányában kénytelen a börtönben szerzett tapasztalataira hagyatkozni, ha tényleg sikerrel akarja koronázni az újrakezdést.

Killing Eve (BBC America)

Készítők: Phoebe Waller-Bridge

Szereplők: Jodie Comer, Sandra Oh, Kirby Howell-Baptiste, Fiona Shaw, Kim Bodnia, David Haig, Sean Delaney, Owen McDonnell

Premier: április 8.

Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Crashing) ismét készítőként vállal szerepet, ezúttal a Luke Jennings regényeit alapul vevő Killing Eve című sorozatban. A drámai thrillerként definiált sztori egy pszichopata bérgyilkos és az ő levadászásával megbízott nő életének eseményei körül forog. A nagy téttel bíró, izgalmas történések mellett éles humorral és pátosszal teli darabra lehet számítani, ami akár 2018 egyik kellemes meglepetése is lehet, a készítő személye mellett már csak Sandra Oh (Grey’s Anatomy, Sideways) jelenléte miatt is.

Castle Rock (Hulu)

Készítők: Sam Shaw

Szereplők: André Holland, Melanie Lynskey, Jane Levy, Sissy Spacek, Bill Skarsgård, Scott Glenn, Terry O’Quinn

Premier: 2018 nyara

A Hulu-ra érkező Castle Rock egy Stephen King univerzumában játszódó pszicho-horror, ami az azonos névre hallgató, Maine államhoz tartozó kisvárosban történő bizarr eseményeket fogja bemutatni a nyáron érkező első évadában. Castle Rock gyakran szolgál King regényeinek helyszínéül, így valószínűleg különböző történetekből bukkannak majd fel karakterek, ami talán még izgalmasabbá teheti ezt az adaptációt. A casting is erősnek tűnik, hiszen a főszereplőket André Holland (The Knick, American Horror Story) és Melanie Lynskey (Togetherness, Over the Garden Wall) alakítják. Hogy a készítők mennyire kapnak szabad kezet az írásban az kérdéses, mindenesetre az előzetes a várakozásoknak megfelelően igencsak feszült hangulattal operál.

További ígéretes újoncok:

Yellowstone (Paramount Network)

Készítők: Taylor Sheridan

Szereplők: Kevin Costner, Wes Bentley, Kelly Reilly, Dave Annable, Luke Grimes, Cole Hauser, Kelsey Chow, Gil Birmingham, Jefferson White, Kelsey Asbille

Premier: június 20.

Igencsak érdekesnek ígérkezik ez a western sorozat, mely egy durva világban játszódik, ahol az egymással folyamatosan harcban álló farmtulajdonosok gyakran kemény eszközökhöz kell folyamodjanak ha meg akarják védeni érdekeiket.

Dirty Money (Netflix): Január végén érkezett a Netflixre ez a vállalati korrupcióval foglalkozó dokumentumsorozat. Az első évad hat epizódja során olyan témákat érintenek, mint a Volkswagen emissziós botránya, a HSBC bank és a Sinaola mexikói drogkartell kolluziója vagy épp a jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump kötődése a témához.

Kidding (Showtime): Jim Carrey-vel a főszerepben érkezik ez a dramedy a Showtime-ra, melyben az ifjúsági televíziózás egy ikonját ismerhetjük meg. A főszereplő addig ideálisnak hitt élete mintacsaládjával egy csapásra széthullani látszik, így a jóindulatú hős a kegyetlen világban egyszerre nevetséges, mégis szívbemarkoló módon kezdi elveszteni józan eszét.

The Umbrella Academy (Netflix): Egy diszfunkcionális szuperhőscsalád újraegyesülését láthatjuk az azonos című képregény-sorozat Netflixes adaptációjában. A család különböző képességekkel rendelkező tagjai örökbefogadó apjuk halála után egyesült erővel igyekszik megoldani a rejtélyesnek tűnő ügyet, amiben egy rendőrtiszt is a segítségükre lesz majd.

You (Lifetime): Egy jó képességű könyvesbolt menedzser megszállott módon beleszeret egy feltörekvő írónőbe, és az internet valamint a közösségi média segítségével minden hasznos információt igyekszik kideríteni róla. A főhős, Joe bármire képes lenne, hogy meghódítsa kiválasztottját, még a célja elérésében őt esetlegesen akadályozó embereket is kész eltávolítani a lány életéből, így aztán nem csoda, hogy a végére már-már betegessé válik ez az igencsak szokatlan romantikus történet.

The Ballad of Buster Scruggs (Netflix): Dráma, western és antológia egyben: már ez különlegessé teszi a Netflix egyik potenciális nagy sikerét 2018-ban, azonban a lényeg még csak most jön, ugyanis mindezt a Coen testvérek hozzák majd el nekünk. A többek között James Franco, Zoe Kazan, Tim Blake Nelson, Liam Neeson és Brendan Gleeson nevével fémjelzett szereplőgárda is elég acélos, így tehát minden adott, hogy ez az elméletileg hat különböző szálon futó történet mély nyomot hagyjon a közönségben.

Pose (FX): Ryan Murphy és Brad Falchuk legújabb közös projektjében, ami egyébként egy musical dráma, az 1986-os New York társadalmi életének különböző színtereit ismerhetjük meg közelebbről. A sorozatban a Trump család felemelkedését és luxusban zajló életét is szembesítik majd a belvárosi irodalmi és szociális élet jellegzetességeivel, melynek során az LGBTQ mozgalom tagjai is központi szerephez jutnak.

Sharp Objects (HBO): Hosszas késlekedés után nyárra várható a Gillian Flynn azonos című regényét adaptáló sorozat érkezése, aminek főszerepében Amy Adams lesz majd látható. A történet főhőse, Camille egy bűnügyi riporter, aki öncsonkítás miatt éveket töltött egy pszichológiai intézetben, ám kiengedését követően hazatér szülővárosába, hogy két fiatal lány meggyilkolásának ügyében kezdjen nyomozni.

The Rain (Netflix): Ebben a skandináv thriller sorozatban néhány évvel azután, hogy egy brutális vírus elpusztítja az emberiség nagy részét, két testvér veszedelmes útnak néz elébe, melynek során nemcsak a biztonságba kerülésük lesz a céljuk, hanem apjuk megtalálása is. A thriller elemek mellett coming-of-age sztoriról is beszélünk, hiszen várakozásaikkal ellentétben a fiataloknak szembe kell nézniük a személyiségfejlődésük legdrasztikusabb szakaszában felmerülő belső nehézségeikkel is.

The First (Hulu): Beau Willimon új sorozatában Sean Penn és Natascha McElhone játsszák az első embereket, akik egy asztronautákból álló csoport tagjaiként a Marsra érkeznek. A főhősöknek szembe kell nézniük a bolygók közti kolonizáció nehézségeivel is. A történetben mellettük fontosabb szerep jut majd családtagjaiknak és szeretteiknek, csakúgy, mint a Földön tartózkodó irányító egység tagjainak is.

Lost in Space (Netflix): 2046-ban játszódó űrdráma, melynek középpontjában a Robinson család és a velük történő események lesznek. A család űrhajója egy váratlan hiba miatt egy ismeretlen bolygón landol, ahol nem csupán egy korábban nem ismert űrlény társadalom tagjaival, hanem saját démonaikkal is szembe kell nézniük. A főszerepben Toby Stephens (Black Sails, And Then There Were None).

Maniac (Netflix): Egy újabb esélyes jelölt az év legnagyobb durranása címre. Az azonos címet viselő norvég széria adaptációja ez a fekete komédia melyben Jonah Hill és Emma Stone játsszák a két főszereplőt, akik egy elmegyógyintézetben élnek. Az ő fantáziaviláguk és gondolataik körül forog majd a történet, melynek rendezését Cary Fukunagára bízták.

One Strange Rock (National Geographic): Érdekesnek ígérkező dokumentumsorozat Will Smith narrálása mellett, melyben a Föld különleges történetét mesélik el, és az itt burjánzó élet kialakulására keresnek magyarázatot elismert űrhajósok egyedi nézőpontjának ismertetésével.

29 hozzászólás Ne habozz!

Alain Prosztó - 2018. 03. 09. 22:19

Amiket próbáltam ezek közül:

The Chi
Pár részt bírtam, engem untatott, és nem tűnt úgy, mintha bármilyen újdonság lenne benne.

ACS: The Assassination of Gianni Versace
Maradtam, de sajnos nyomába se ér az első évadnak. Elég idegesítő a szerkezete is, ahogy egyre mélyebbre és mélyebbre merülünk el a gyilkos múltjában, egyre messzebbre megyünk vissza. Ez oké lenne, de pár epizód után nem tudunk meg semmi lényeges újdonságot róla.

Counterpart
Nekem eddig az egyik kedvencem. Eleinte úgy tűnik, csak egy jól megírt kémtörténet egy csavarral, de aztán kezdenek bonyolódni a dolgok. JK Simmons meg nem tud hibázni.

Mosaic
Soderbergh ide, forradalmi app oda, ez engem baromira untatott, nagyon hamar kaszáltam. Az öreg Sharon Stone meg nem olyan színész, akivel engem meg lehet venni.

Waco
Nagyon jól megcsinált sorozat, de végig zavart benne a történések kicsit egyoldalú ábrázolása (a dávidistákat túl jó színben tünteti fel, néhol szinte bagazellizálja a szerepüket az eseményekben).

Altered Carbon
Kicsit nehezen indul be, de aztán egész jó. Viszont ahhoz képest nem nagy szám, hogy az év egyik legnagyobb durranásaként harangozták be nem egy helyen.

Everything Sucks
Én legalább annyira szeretem a lenézett 90-es éveket, mint a 80-asokat, szóval nagyon vártam, de a hangulat elég erőltetett – nagyjából kimerül abban, hogy milyen zenéket hallgatnak a srácok.
A főszereplő fekete srác irritáló, és a 14-15 éves gyerekek úgy viselkednek a sorozatban, mint a pici felnőttek. Aki ezt írta, vajon látott már kamaszt közelről?

Seven Seconds
Hát, ez elég érdekes. Ez is nehezen indul be, a minőség pedig nagyon hullámzó: néha rohadt jó rendőrös/lélektani dráma, de néhol irtózatos nyálba vált át.
Ezen kívül végig ott van, hogy nagyon hasonlít bizonyos egyéb sorozatokra, leginkább a Shield-re (próbál). DiAngelo osztaga pl. egy az egyben Vic Mackey strike team-je.

winnie - 2018. 03. 09. 22:35

” a 14-15 éves gyerekek úgy viselkednek a sorozatban, mint a pici felnőttek. Aki ezt írta, vajon látott már kamaszt közelről?”

amilyen kínosan és eminensen próbálkozik az egyikük csajozni, az minden volt, csak nem felnőttes:)

szpojleres mókus - 2018. 03. 09. 22:36

Britanniától óva intek mindenkit, borzalmas. És nem lesz jobb, a utolsó részig vártam hogy jobb legyen.

Ayrons - 2018. 03. 09. 22:44

Én meg pont ajánlani tudom a sorozatot, sok lehetőség van benne és számomra nem volt borzalom az első évad.

Tokeen - 2018. 03. 09. 23:33

Sok várós van benne, de ami a folyamatban lévők közül megvolt és bejön az a The Alienist. Egy kicsit szegényes a világa, de a hangulat elég durva és a krimi szál is teljesen rendben van. A Counterpart néhány rész után lesz igazán jó, addig kb csak lassan építkezik. Mozaik gyorsan kasza, az Altered Carbon is nekem nagy csalódás volt, gyenge B kategória. A The Looming Tower meg egyelőre kedvenc.

DarkEagle - 2018. 03. 09. 23:52

Azért brutális, hogy ezeknek a háromnegyede ott a listámban. Oké, nem kezdtem még el mindet de akkor is. :D A 9-1-1 érdekesnek tűnik az előzetes végi jelenettel mondjuk kicsit megzökkentettek mert baromságnak tartom de nem tűnik rossznak.

Amikbe belenézek biztosan: Electric Dreams, The Chi, Britannia, Waco, Altered Carbon (mondjuk a vélemények után nem biztos), Everything Sucks! (egyelőre 50-50), Seven Seconds, Krypton, The Terror, Siren, Castle Rock, Lost in Space

Amit már nézek: Counterpart, The Alienist

Szóval ja, ez durva év. Ennyi sorozatot rég vettem már fel a listába egyszerre. Persze ez baromi sok plána a jelenlegi nagyjából 40 mellé. De remélhetőleg kiesik ezek közül is pár mert így is nehéz haladni velük. :D

mSO - 2018. 03. 10. 00:02

A Britanniától én is jóval többet vártam, jó volt a szándék a druidák misztikus vonalával, de átment elvont pozőrködésbe, önkényes kegyetlenkedésbe, józan ésszel teljesen szembemenve (pl. egy évek óta erdőben élő druida bogyók, gyógynövények helyett kutyaszart szed össze táplálék gyanánt).

gd42 - 2018. 03. 10. 01:19

A The Alienist-et nézem, nekem bejön. Jó a hangulata, nem lesz az év sorozata, de nem találtam benne hibát.

PKD’s Electric Dreams: Elvileg nézem, de jelenleg félbehagytam. Sajnos jóval gyengébb, mint a Black Mirror vagy az Inside No. 9. Filozófikusabb, de annyira nem jön át a sorozatban PKD elszállt világa (Mondjuk ezt filmen is egyedül a Scanner Darkly tudta).

Seven Seconds:félbehagytam, miután elolvastam mi lesz a vége. Nem rossz, de semmi újat nem mutat az ezer hasonló sorozathoz képest. Sajnos az egyik szál tényleg egy gyenge Shield utánzat.

Altered Carbon: Látszik rajta a költségvetés. A történet közepesen indul, közepére remek lesz, a vége viszont szerintem kicsit gagyi. A sorozat hatására elolvastam a könyvet is, ami viszont nagyon bénán van megírva sajnos. 6,5/10

Érdekel a Trust, a The Terror (ezt a poszt hatására írtam fel).

Amiről viszont nem nagyon esik szó (és a tavalyi újoncos posztban sem találtam) az a Babylon Berlin, ami idén jött ki Netflixen és el tudom képzelni, hogy nekem az év sorozata lesz. Nagyon érdekes maga a setting, a történet sok szálon fut és a végéig kellően intelligens marad (az egyik utolsó csavar elég gyenge sajnos), remek színészekkel és remek zenével. Mindenkinek csak ajánlani tudom, főleg, ha bejön az Alienist.

Geza Kovacs - 2018. 03. 10. 02:14

Vannak benne már lement érdekesek, a Britannia kuka (bár az intro 10 pontos).

heidfeld - 2018. 03. 10. 06:10

The Alenist teljesen korrekt. Remek színészek, hiteles hangulat, óriási társadalmi különbségek. Nem kedvencem a műfaj, de ez igen érdekes.
Britannia a kihagyott lehetőségek tárháza. Elmentünk a kelta Istenek harcába, hatalmas adag druida misztikummal Amikor utóbbiból kevesebb volt, határozottan jó lett, még a képi világa is. Kóborló druida, kislány, római vezér remek színész, de akadnak nagyon rosszak is. 6.5/10, és szívesen néznék 2. évadot.
Waco tetszett a legjobban. Nagyon megrendítő, hihetetlen képekkel, jelenetekkel, remek színészekkel.
Ugye két ember könyve alapján készült. Egyik kint, másik bent volt. Dávidisták ábrázolása talán túl szép lett, de átjött, hogy a vezetőjük egy egoista, pedofil őrült volt.9/10.
Pótolni fogom: Electris Dreams, Altered Carbon.
Megnézendők listáján:
You,, Kidding, Unsolued,Yellowstone, The Last of O.G., The Looming Tower, The Terror, és a legjobban várt TRUST.
És a BABYLON BERLIN tényleg a tavalyi év legjobb sorozata volt. Aki teheti, próbálja be.

waces - 2018. 03. 10. 06:55

A vedelem ker szot:

Britannia: alt fikazzak, pedig sok potencial van benne, es ez csak egy fel evad hosszusagu evad volt. A kor, a karakterek jok es pluszban hozzajon egy ujszeru megoldasokkal operalo kepi vilag. Kevesse veres, mint a kor volt es nem ut at annyira a korhusege, mint egy ripper streetnek, de ettol meg boven jo. Valoszinuleg olyan korhu tortenelmi sorozat, mint a rome tobbet nem fog keszulni, de az unalomba fordult, tulhypeolt vikingsnel jobb lesz (vikings elso ket evada nagyon jo volt, azota zuhan es s05 tulajdonkeppen mar annyira rossz, hogy csak parodiakent ertekelheto). Egy evadot mindenkeppen adni erdemes meg neki.

Altered carbon: baromi jo, de nem art hozza a regenyek ismerete (annyira nem kotelezo, mind a the expanse eseten, ahol anelkul erthetetlen). A kivitelezes, a karakterek hibatlanok, a konyvtol valo elteres bocsanatos. Es ha mar a konyv kapott negativ kritikat. Nem szabad magyarul olvasni, mert egyszeruen a forditas olte meg a magyar kiadast (nem eloszor es nem utoljara). A trilogia az expanse es old man’s war sorozatok es a windup girl mellett az elmult 10-15 ev legjobb scifije. Sot, ha zsanerkozelibben nezzuk, akkor siman hozza a gibsoni cyberpunk szintet

winnie - 2018. 03. 10. 08:02

“Britannia: alt fikazzak, pedig sok potencial van benne, es ez csak egy fel evad hosszusagu evad volt.”

nem, ez másfélszeres hosszúságú évad volt. általában 6 részesek az évadok angliában, és ez 9 rész volt.

“Altered carbon: baromi jo, de nem art hozza a regenyek ismerete (annyira nem kotelezo, mind a the expanse eseten, ahol anelkul erthetetlen). ”

egyik regényt sem ismerem, ezért meg tudom erősíteni, hogy egyikhez sem kell a könyveket ismerni. sőt, az élvezi a legjobban ezeket a sorozatokat, aki nem ismeri a könyveket. (egy sorozatkészítő magát lőne lábon, ha könyvek ismeretét várná el a nézőtől. azért pedig főleg nem érdemes a regényekkel foglalkozni, mert a könyveken alapuló sorozatok (idővel) túl kell, hogy lépjenek a könyveken.

waces - 2018. 03. 10. 08:10

Winnie: igen,angol sorozatokhoz kepest hosszu volt,en a “konkurenciahoz” hasonlitottam,ahhoz kepest fele hosszusagu.

Az expanse nehezen ertekelheto a konyv ismerete nelkul (nem azt mondom,hogy ugy nem lehet szorakoztato,mert az nem kizart),de mivel kb teljesen kimaradt a protomolekula (aminek azert pottynyi szerpee van/lesz),vagy johnson multja,vagy maoe,vagy egyeb,igy sanszosan nem ugyan az az elmeny igy nezve a sorozatot meg ugy nezve (ettol meg lehet egy jo scifi,de messze nem ugyan az). Az aletered carbonnal ez annyira nem volt szukseges,bar egy-ket dolgot lehet jobban kifejthettek volna a konyvszuzeknek (a lazadast,a methseket,a pretorianst),mert igy nezve azok a szalak elegge a levegoben logtak. Az teny,hogy ugyesen dolgoztak at a konyvet,hogy ezek ne legyenek zavaroan erthetetlen dolgok, mig az expansenal az ismeretsegi koromben csak olyanok kaszaltak,akik nem olvastak a konyveket

LoGi - 2018. 03. 10. 08:18

Amiket már néztem és ajánlom:
Altered Carbon

Amiket elkezdtem, de elakadtam vele/nem ajánlom:
Our Cartoon President
Everything Sucks! (4. résznél akadtam el, és most csomó minden más van, szóval nem tudom elő fogom-e tudni még venni)

Amik várólistán voltak már/vagy most felkerültek oda:
Corporate (első részt láttam és jó volt, de azóta kiment a fejemből, pótolnom kell)
Counterpart
Seven Seconds
The Looming Tower
Barry
Killing Eve
Lost In Space
Maniac

szpojleres mókus - 2018. 03. 10. 10:17

“Nem lehet még egy olyan történelemhű sorozat mint a Rome”

Britanniával az a baj, hogy aki történelmi sorozatot csinál, ennek a műfajnak a szerelmeseit mindig legelőszöris történelmi hűséggel célozza meg. A britanniában nulla van. Én amikor láttam róla képeket, azthittem hogy Boudica harcát fogjuk látni ahogy verekszik a rómaiakkal majd elbukik. Ehelyett egy vérszegény inrigákkal megtöltött néha túl véres és brutális valami lett. Már a borzalmas Intro elviszi a töténelmi sorozatok kedvelőinek kedvét.

A hatalmas erős római hadsereg nevetség tárgya, mert 20nál több katonát alig mutatnak. A karakterek laposak, egysíkuak (főleg a soha le nem mosakvó Garry Stu druida aki legyőzhetetlen ha meg nem akkor két szóval elvarázsol mindenkit). Egyedüli aki egy kis fénypontot hoz az egészbe a fiatal lány, ő a legjobb színész is az egész orozatban.

heidfeld - 2018. 03. 10. 10:54

Britanniával egyik fájdalmam, hogy a rómaiak szinte mellékszereplők voltak… Azért felüdülés volt látni, – kanadai sorozatok után – néha 150 statisztát.. Jó, ez angol széria.
Ezért is lenne jó Aryons írását olvasni. Ott kifejthetnénk a véleményünk..
Lost in Space, The First is nagyon várós részemről.

Ayrons - 2018. 03. 10. 10:56

Boudica harcát fogod látni ha berendelik folytatást , mivel a kislány ő.
Nekem hatalmas arcon csapás volt ,hogy egy fantázia-történelem sorozatot kaptam de túllendültem rajta, mert a karakterek,a táj és a humor elviszi nálam a sorozatot.
Vége felé én már nem történelmi sorozatként tekintettem rá és úgy jó.

Alain Prosztó - 2018. 03. 10. 10:56

“Dávidisták ábrázolása talán túl szép lett, de átjött, hogy a vezetőjük egy egoista, pedofil őrült volt.”

Hát, szerintem meg pont hogy nem. Mármint igen, túl szép lett, de Koresh-t úgy ábrázolta a sorozat, mint valami jóságos, idealista álmodozót, és nem nagyon rugóztak olyan dolgokon, hogy felrúgta az FBI-jal kötött alkuikat, hogy miként került oda a szekta élére, hogy milyen személyi kultuszt alakított ki maga körül, vagy hogy a legnagyobb disznóságokat (pl. 14-15 éves gyerekek teherbe ejtése) is megindokolta azzal, hogy isten ezt mondta neki.

Ayrons - 2018. 03. 10. 10:57

Kritikát én már beadtam :)

juhaszvik - 2018. 03. 10. 11:08

persze nagyon korai még erről nyilatkozni, de a tavalyi lista nálam jobban betalált, mint eddig ez.

kisanna - 2018. 03. 10. 11:16

a Waco és a Seven Seconds 10/10-es volt nálam. érdekes, nem szokványos, tud újat mutatni.

heidfeld - 2018. 03. 10. 11:19

@Alain Prosztó: Látod, én pont ezért kedvelem ezt az oldalt. Meg tudjuk beszélni, az eltérő véleményeket. Koresh-t jóval szebben ábrázolták, mint a valóság. De a fő gondok vele “átjöttek” nekem.
Tényleg minden tettével kapcsolatban, Isten üzeneteire hivatkozott.
@Aryons: Szívesen olvasnám a kritikádat! És igen. Tudjuk, milyen nevet venne fel a kislány…

Mate4182 - 2018. 03. 10. 11:43

Nalam az eddigi ev eddig 5 evadnyi Sons of Anarchy dararol szolt :D
De azert ketto mar teriteken van

Counterpart – kicsit a Man in the High Castlere emlekeztet, baromi jo szineszi munkak, elso rangu latvany, prima sztori, eddig 10/10

Altered Carbon – a sorozat amit ugy ajanlok hogy egy reszt sem neztem meg meg (kell egy kozos szabadnap a bnommel amikor tenyleg semmi dolgunk es be tudjuk daralni egyben) :D viszont a konyveknek evek ota nagy rajongoja vagyok

tibor84 - 2018. 03. 10. 14:11

Constantine (anim.), Patrick Melrose, The Oath, Alex, Inc., The Crossing, Cloak and Dagger, Jacky Ryan, Good Omens,

Jenga - 2018. 03. 11. 04:10

A 911 borzalmas, bele se kezdjetek!
AC jo volt. Ajanlott

sorozat/gyilkos - 2018. 03. 11. 21:24

A Hard Sun irgalmatlan csalódás. Nem egy banánhéjon csúszik el, de olyan mint, valami börleszk. A szxr forgatókönyvtől zuhan bele kapkodva a megalapozatlan karakterekbe és az abszurd hülye párbeszédekbe.

Az egész olyan, mintha Cross egy max két oldalas ötletét lepasszolta volna egy mérsékelt tehetségű gárdának, akik szintén telibetojták, és ők lepődtek meg a legjobban, hogy a BBC végül berendelte.

Pedig az alapötlet egészen parádés lehetőségeket kínál.

Eny - 2018. 03. 12. 09:17

Amiket már nézek , nagyon betaláltak nálam .
American Crime Story – ez az évad még jobban is tetszik,mint az első . Abban nagyon idegesített OJ harsány hangoskodás..nem beszélve arról,h felszabadították őt a vád alól..
Ebben viszont, ha nem is a Versace család drámája fogott meg , de a gyilkos karakterilzálása a többi áldozatával együtt. Nagyon bejön a felépítése az egésznek.
Counterpart – egyből kedvenc lett. izgalmas, lassan építkezős,karakterekre koncentráló sorozat. J.K. Simmons és társai duplán ( ez mindig is a gyengém volt, azért is imádtam, imádom annyira az Orphan Black-et is még mindig)
Here and Now – ez is egyből megtetszett. Annyira nem érdekel a természetfeletti szál, mint a karaketerek közti interakciók :) jó nézni őket.
Seven Seconds – nem volt kérdéses, hogy ebben is belekezdek (The Killing is egyik nagy kedvencem), ez is bejön eddig, de még nem láttam az összes részt.
s még nagyon sok van listán, a várakozók közt, többek közt a The alienist, Altered Carbon,Killing Eve, Castle Rock, stb.
Aminek nem adnék esélyt így elsőre az : Roseanne (régebb sem néztem )Barry,Krypton,Heathers(csak,ha nagyon jó kritikákat olvasok),Our Cartoon President, Britannia .

Eny - 2018. 03. 12. 09:19

teli hibával írtam a kommentet (most láttam ) bocsi.

Snoopyzit30 - 2018. 03. 13. 16:59

Hiányolom a listából a Sons of Anarchy spinoff-ot a Mayans M.C.-t. Az is idén jön az FX-re, nem?

Vagy az nem ígéretes? :-P

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz