login |

Not Going Out: a 8. évad

2018. 03. 09. 14:50 - Írta: gromit

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Egyszer már szinte temettük ezt a(z eleinte) zseniális angol szitkomot, de azóta nemcsak karácsonyi különkiadást, hanem teljes évadot is kaptunk belőle, sőt a csütörtökön elindult 9. évad után is biztos már a folytatás. Szóval a Not Going Out él és virul, és… jó, nem mondom, hogy “és viccesebb, mint valaha”.

Sajnos kicsit hullámzó, de még most is megvannak azok a pillanatai, amik kiemelik a hagyományos angol szitkomok mezőnyében (habár ez sajnos nem olyan nehéz, a klasszikus stílusban valahogy nem túl acélos a felhozatal mostanság).

A 7. évad legvégén alapvetően megváltozott a felállás és a dinamika. Az azt követő, abszurd helyzetekkel teli, nekem nem nagyon bejövős 2015-ös karácsonyi különkiadás végérvényessé tette a kategóriaváltást. A tavalyi 8. szezonra rögtön 7 évet ugrottunk előre az időben. Természetesen visszatért Lee és Lucy, de van melléjük még 3 gyerek. Bizony, családi szitkom lett a Not Going Out.

Korábban megszoktuk, hogy a mihaszna Lee üldögél otthon a lakásban, miközben Lucy dolgozik, igazi karriert építget. Ehhez képest karakteridegen húzásnak hat, hogy az új családi verzióban Lee az, akinek van rendes állása és eljár dolgozni. Lucy pedig marad otthon, immáron kertvárosi környezetben, de ő családanyaként nyilván nem csak üldögéléssel lopja a napot.

Persze a szitkom lényege, hogy milyen humort szállít, de azért a hogyan se elhanyagolható. Szerintem itt elszalasztottak egy lehetőséget, érdekesebb lehetett volna Lee háziapuként. (Simán lehet, hogy ez tükrözi jobban az író Lee Mack saját családi életét, és így ebből tudott jobban, hitelesebben meríteni – de persze most csak találgatok.)

Mostanra már Hugh Dennis karaktere se lóg ki, bár az a házasság továbbra is karikatúraszerűen (nem-)működik, humorforrásnak használják, de túl kiszámítható. Nagy haladás viszont, hogy Lee-apunak nem minden megjelenése idegesített. A korábbi, de nem túl régi évadokból Daisy hiányzott a legjobban, most nincs olyan szereplő, aki megbízható módon mindig bedobna valami random poént.

Szóval más lett a Not Going Out, de még mindig tud vicces lenni, még ha alacsonyabb hatásfokon is. Én még a kissé bárgyú és kiszámítható autózós részen is jól szórakoztam, de ott az is dobott a részen, hogy a telefonos ügyfélszolgálatos hang Rob Brydon volt (Lee Mack másik kedvenc terepének, a Would I Lie to You?-nak a műsorvezetője). Ha valaki a régi Not Going Out-érzést keresi, megjegyzendő, hogy akadnak felnőttes, vagy inkább “felnőttes” részek is, mert ugye Lee továbbra is Lee, aki szereti elkomolytalankodni a dolgokat.

2 hozzászólás Ne habozz!

userguide - 2018. 03. 09. 15:58

Az örök és elpusztíthatatlan dolgok listájára én már felvéstem a rock és John McClane mellé a Not Going Out-ot is.

Pedig nem kéne ott lennie, mert Mack színésznek pocsék, és ez egyre látványosabb, Bobby Ball irgalmatlan idegesítő, a gyerekek meg nagyon gázak.

FrankLuck - 2018. 03. 12. 12:54

Igen, ez már nem az a cucc, amin régen órákon keresztül fuldokolva röhögtem, csak egy gyenge ‘elmegy’. Lee aputól lekaparom magam, rémálom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz