login |

Timeless: kezdett a 2. évad

2018. 03. 12. 18:10 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Sometimes saving the world is sucks.

A tavaly kaszált, majd szinte azon mód fel is élesztett családi időutazós kaland visszatért egy 10 részes második évadra, és a premier meggyőződésem, hogy általános tetszést fog aratni. Én cserébe nem voltam annyira oda ezért a kezdésért, számomra elég közepes volt.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Ahogy arra számítani lehetett, elég kapkodó volt az évadnyitó, hiszen elég sok mindent akartak belezsúfolni a készítők. Egyrészt alapozni akarták az új nézőket, a visszatérőknek is felidéztek ezt-azt, ráadásul a mostani alaphelyzetet is vázolni kellett. Sőt, engem már az is meglepett, hogy volt időutazás és heti küldetés a 3×01-ben, miután annyi időt töltöttek a bunkerben.

Az I. világháborús sztori szokás szerint ismét prezentált nekünk egy celebet, egy új, visszatérő szereplőt (és köré némi rejtély), és persze minimális történelemleckét is. Ja, meg erőszakot. Ez utóbbit sajnálom. Tudom, hogy Wyatt-nek ez áll kézre, de sokkal jobban örülnék, ha inkább a fineszre gyúrnának a karakterek, nem folyton verekedés és lövöldözés lenne a megmenekülés kulcsa vagy a fenyegetés mikéntje.

Azt hittem, hogy a Hármak egymásra találására majd a rész végén fog csak sor kerülni, de viszonylag hamar és elég hirtelen megtörtént a dolog, még ha először csak rövid időre is, és ez jó húzás volt, mert így különválasztva a csapat közel sem annyira érdekes. (De legalább azért valamennyire érdekesek, ellentétben mondjuk a mellékkarakterekkel, akikről nem tudom, mi a többségi vélemény, de Connor, Jiya vagy Christopher ügynök számomra még mindig totál érdektelen.)

Arról nem is beszélve, hogy ismét abba ütköztem a Timeless esetében, hogy a húzósabbnak szánt jeleneteknél egyszerűen nem érezni a tétet – sem az nem fenyeget, hogy komoly bajba kerülnek a főhősök, sem pedig az, hogy az időutazás kerül veszélybe – ebben a részben Curie-ék is eléggé el lettek mismásolva, bár ki tudja, lehet, hogy azért látták meg az időgépet, mert valamit még terveznek velük.

Azt viszont elismerem, hogy a változó jelenre utaló mondat szöget ütött a fejembe, hiszen elég gáz lehet, hogy tényleg nem lehetnek biztosak a saját valóságukban sem Lucy-ék, félek viszont, hogy ezt a tényezőt nem nagyon merik majd kijátszani, inkább csak felületes sztorikat fog kapni.

Szóval, mint írtam, elég közepesnek éreztem a kezdést, de a többségnek nem lesz vele gondja, mert azért nagyjából minden megvolt benne, amit várnánk a sorozattól. Én a cseppet komplexebb időutazós küldetéseket várnám, de a mostani az időszűke miatt hirtelen megjelenő szereplőkkel meg elfogyó benzinnel kellett, hogy operáljon – a folytatás csak jobb lehet.

Aláírom, a rész végén bedobott engine a tízekkel az évad hátralévő időutazásaira érdekesnek tűnik. Nyilván ki kellett valamit találniuk azok után, hogy most nem tudják üldözni Flynn-t, és az is elég papírformának tűnik, hogy a közös ellenség miatt meghúzzák az “egykori ellenlábasok együtt dolgoznak” klisét, még akkor is, ha az illető tömeggyilkos, de ezzel most (még) nincs bajom, mert ebben lehet fantázia.

A gond az, hogy a többiben nem látok olyasmit, ami nagyon beindítana. Az időutazós sztorik “kellemesek”, de túlságosan egykaptafásak, olyanok, ami miatt az 1×10 környékén gondolkoztam a kaszán, így ha a 2×02-ben nem kap nagyobb hangsúlyt a jelenre ható komponens, a pillangó-hatás, akkor szerintem ki fogok szállni, a mostani időszak túl zsúfolt ahhoz, hogy megtartsam hetiben a Timeless-t. Kár érte.

5 hozzászólás Ne habozz!

Geza Kovacs - 2018. 03. 12. 23:23

Jó volt ez, de kezdi túl komolyan venni magát (mint ahogy a könnyed, romantikus lányregényes megvalósításhoz képest már az első évadban is túl komolyan próbálta venni magát a nagy összeesküvésezéssel).

Végig az volt a bája az első évadnak, hogy miközben egy, a csapat elöl mindig megszökdöső, nagyon gonosznak hitt valakit kergettek, barátkoztak a korbeliekkel, hírességekkel találkoztak, stb. A mostani részben is megvolt ez a vonal. Kár ezt valami olyan akcióval elrontani, amit nem akarnak rendesen végigvinni, és a két jelleg ütközése miatt kaotikussá válhat a sorozat.

DaMan - 2018. 03. 13. 22:59

Amilyen jó kis időtöltés volt az első évad, most annyira zavar ez a rakás átívelő dolog amit ránk borítottak, tényleg kapkodva, ráadásul klisésen. Persze adok még neki esélyt, hátha ez csak a szezonnyitás miatt lett ilyen semmilyen, de egyelőre bánom, hogy felélesztették.

heidfeld - 2018. 03. 15. 22:11

Tényleg rengeteg dolgot akartak a kezdésbe rakni, kapkodhattuk a fejünket. Nem ártott volna dupla epizóddal kezdeni…
Ettől a Lucy-Wyatt dologtól feláll hátamon a szőr, igen erőltetett. Matt Lanter meg nem lett jobb színész, “Hat héttel később”sem..
Viszont a Rittenhouse-dolgokkal elégedett vagyok, és a bedobott dolog, hogy kiket kell keresni a múltban, remek. Egyetlen probléma, hogy “lopott”… El ministerio del Tiempo-ban is voltak igaz, a másik oldalon.
Több volt a durvaság. Lehetett volna több, humoros beszólás, utalás, barátkozás a hírességekkel.
Legyen 6.5 a kezdés, elsősorban Rittenhouse miatt. Természetesen többel kellene tudni a szervezetről, csak így lehet érdekes, az átívelés ezen része.

Valezius - 2018. 03. 16. 09:45

Szerintem is gyenge volt ez a rész.
Nekem speciel az első évad első 10 része tetszett jobban. Amikor el kezdődött ez a “komoly átívelés” egyre ostobább lett az egész sorozat.

Tetszik az alapkoncepció, hogy egyszer lehet visszamenni és ha valami megváltozik, akkor azt nem lehet visszacsinálni. Ehhez még hozzárakja azt is, hogy egy-egy ember életének megváltoztatása nem fogja a történelmet tönkretenni. (lásd Quantum Leap)
Heti ügyes múltra rácsodálkozós formában jobban bejönne ez a megközelítés.

Jiya betegsége annyira ostoba és érdektelen. Pedig alapvetően egy szimpatikus karakter lenne.

Aldo - 2018. 03. 16. 20:55

Nekem nem okozott csalódást az évadnyitó. Kikapcsolódásnak jó volt. Viszont ez a hurcolom magammal a frontra az okostelefont a beszkennelt tervekkel egy kicsit erőltetett volt. Nyilván valahogy tudomást kellett szerezni róla, de akkor is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz