login |

Gomorrah: a 3. évad – írta zitus

2018. 03. 19. 18:00 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, ,

A Sky még múlt év végén bemutatta az olasz sorozat gyártás legsikeresebb export termékét, a Gomorra harmadik évadját. Hazánkban is egyre nagyobb rajongótábora nagy várakozással tekintett az újabb évad felé, köztük én is – nemsokára az HBO is megejti a szinkronos premiert, de gondolom, akadt olyan, aki nem bírta kivárni a hazai bemutatót.

A készítők ezúttal is mindent beleadtak és hiszem, hogy az eddigi legerősebb évadot sikerült letenniük az asztalra. Mind a főszereplők játéka és mind az újonnan bekerült karakterszínészek kiválasztása szinte tökéletes volt. Megint.

Többször is jártam személyesen Nápolyban, és tényleg vannak igen félelmetes negyedek, de a helyszín-választások egyszerűen ismét zseniálisak lettek. Néhol úgy érzi az ember, mintha egy utópisztikus helyen forgattak volna, pedig ez is Nápoly.

Egyértelmű karakterfejlődések, jól kivehető motivációk, ütős, kemény sztori árulásokkal, meglepetésekkel, izgalmakkal megspékelve – ez volt a harmadik évad. Nem tudok mást mondani rá, mint hogy imádtam minden percét. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Miután Gennaro Savastano az évad első részeiben tulajdonképpen mindent elveszt ami fontos volt a számára, egyértelmű az előtte lebegő cél: mindent visszaszerezni. Újra segítő partnere ebben Ciro, akinek támogatásával és önfeláldozásával végül mindez meg is történik.

Imádtam a harmadik részt, melyben Ciro külön kalandja zajlik Bulgáriában. Ez a rész egy önálló történetként, rövid filmként is tökéletesen megállná helyét, kerek volt és egész.

Persze Enzo csapatának Ciro általi beemelése a maffia rendszerének tagjai közé is végig pörgős és izgalmas volt, és nem lógott ki a történetszálból függetlenül attól, hogy új karakterről beszélünk. Igazából maga Enzo fejlődése a kisstílű bűnözőből igazi kemény gengszterré is hiteles, jól fel lett építve.

Gennaro pedig egyre félelmetesebb, egy drabális, érzelemmentes igazi időzített bomba karakter lett, aki tényleg kőkeményen robban ha keresztül húzzák a számításait, ahogy az látható az ingatlanos barát péppé verésekor. Az évad végére teljesen átrendeződnek az erőviszonyok és egy újabb cliffhangerrel zárul az utolsó rész, már elő is készítve a következő történet motivációit is egyben.

Számomra az évad egyértelműen 10/10, miután a készítők a kissé lelaposodott 2. évad után tényleg kitettek magukért. Természetesen már dolgoznak a 4. szezonon, áprilisban kezdődik a forgatás, úgyhogy bízom az őszi kezdésben, és abban, hogy a folytatás is hasonlóan magas színvonalú lesz.

7 hozzászólás Ne habozz!

azzura - 2018. 03. 19. 20:48

Engem valahogy idegesít ez a csapat szakàllas majom
:D
az évad egyébként erős volt, fenn tartotta a feszültséget, kívàncsi vagyok, hogyan tovább a nagy fordulat utàn.Remélem, Pamela àlmodta.

Hady - 2018. 03. 19. 20:57

10/10…..és a vége,..mikor kiment a temetőbe, már tudtam :(

wellwellwell - 2018. 03. 19. 21:37

fantasztikusan volt felépítve ciro nihilizmusa, és tökéletesen oldották meg a történetszálát – mondom így, hogy ne spoilerezzek.
gennaro pedig valami eszméletlen nagy utat járt be az első évadbeli mackós hülyegyerek óta.
mindketten zseniálisat alakítottak!

Tibor - 2018. 03. 20. 08:03

Abszolút igaz !
Ez 10/10

dnci91 - 2018. 03. 20. 11:28

Eszméletlen egyszerűen ez a sorozat.

Pierre75 - 2018. 03. 21. 12:16

Az első évad remekül összerakott volt, a don hülyegyerekének férfivá válását követhettük figyelemmel. A 2. évad apu szökésével és a bűnbandák hatalmi harcaival még mindig nem volt rossz. De ez a 3.? A bumfordi hülyegyerekből úgy lesz Bábos, a hatalmi viszonyokat, titkos háttérinfókat, viszonyrendszereket jól ismerő konspirátor, hogy vhol a dzsungelben ismerkedik D-Amerikával. A nápolyi panelek kiskirályát Róma MéSzaros Lőrince keblére öleli, csak mert egyedül ő tud jó áron anyagot hozni Tompikának. A szőrös Babettások bandájának kínlódása az Óváros díszletei között gyengécske utánérzése csupán az első évad panel bandaromantikájának.

Pete - 2018. 04. 08. 12:16

Zseniális volt ez az évad. 10/10. Nagyon várom már a folytatást :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz