login |

The Good Fight: kezdett a 2. évad

2018. 03. 28. 21:30 - Írta: superpityu

21 hozzászólás | kategória: kritika,

Kill all lawyers!

Kicsit le vagyunk maradva, de annyira nem bánom, hogy a premier után nem írtam a sorozatról, mert azóta pár dolog elkezdett tisztázódni és úgy tűnik, hogy a leggyengébb szálat ki is kukázták a készítők. Cserébe mind a 4 eddigi rész teljesen más volt, így kicsit nehéz belőni, hogy lesz-e olyan főszál, mint a tavalyi, vagy csak az a fenyegetés marad meg átívelésnek, amivel igazából a szereplők sem tudnak mit kezdeni.

Viszont nagyon rosszat nem tudnék mondani a sorozatra, az eddigiek alapján tanultak a hibáikból, és jobban koncentrálnak az izgalmasabb karakterekre és olyan párosokat állítanak össze, amelyek mindenképpen izgalmasnak hatnak. A tovább mögött folytatom.

Kezdjük a sorozat legnagyobb pozitívumával, Marissa-val, aki kábé minden jelenetet képes feldobni. Rettentően jól működik minden másik szereplővel a karakter. Az pedig külön öröm, hogy sűrűn pakolják össze Maia-val, így pedig képesek őt is izgalmasabbnak, kevésbé elesettnek ábrázolni. Furcsa.

Az eddig epizódok mindegyike másik karaktert tett a középpontba, miközben az ügyvédi iroda sorsa is változott egy kicsit. Barbara lelépett (szerencsére normálisan lett kiírva, nem volt szőnyeg alá söpörve a dolog), a helyére pedig Adrian volt felesége érkezett, Liz, akivel egyelőre nem sok gond van. Szerencsére nincs párkapcsolati dráma sem a két karakter között, cserébe nagyon jó dinamikát ápolnak egymással.

Lucca viszont kicsit a háttérbe volt a szorítva, viszont a 4. részben jött egy kicsit tipikusabb fordulat vele kapcsolatban, amivel lehet mit kezdeni később. Cush Jumbo pedig még mindig olyan földöntúli jelenségek tűnik nekem, annyira érdekes kisugárzása van, hogy bármilyen jelenetet képes uralni a puszta jelenlétével.

Maia tavalyi szálát elvarrták, ami az egyik legjobb dolog, ami történhetett a sorozattal, mert eléggé rányomta a bélyegét a sorozatra az egész botrány. Most pedig lehetősége nyílik végre jobban kibontakozni, mint ügyvéd. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy a Game of Thrones-ban vajon Ygritte karaktere mentette meg Rose Leslie-t, vagy csak itt kap ilyen béna instrukciókat, hogy pl. nyissa nagyra a száját és hümmögjön, amikor nagyon gondolkozik. Mert amikor itt is össze kell kapnia magát és odatenni magát más emberek előtt, azt kisujjból kirázza, viszont amikor játssza az esetlent, azt valamiért nem tudja átadni túl hitelesen.

Diane-t pedig nem nagyon tudom idén hova tenni. Nem érzem azt az erőt a karakterben, ami benne volt egy éve. Christine Baranski természetesen nagyon jó, csak valahogy úgy tűnik, hogy kicsit visszafogták a figurát. Miközben ez rohadtul nem igaz, csak mégis sokkal kevesebbnek tűnik, mint eddig.

A heti esetek eddig abszolút tetszenek, sőt a 2×03-as “sorozat a sorozatban”-szál rendkívül bejött, míg mondjuk a 2×04 dupla sztoriját Elsbeth Tascioni karaktere tette igazán emlékezetessé.

Mondanom sem kell, hogy a készítők kiemelt figyelmet szentelnek Trump elnöklésére is, akit természetesen még mindig utálnak – már csak arra vagyok kíváncsi, hogy meddig mennek el ezzel a dologgal. Vagy mikor lesz ez túl sok, mert egyelőre nem foglalkoznak túl sokat vele, csak élcelődnek rajta, de ha jól értem akkor az epizódok címei Trump beiktatásától számított napokat jelöli.

Összességében még mindig nagyon rendben van a sorozat, s bár kicsit jobban feltűnnek a hibái, mint egy éve, de még mindig minőségi szórakozásnak tűnik a The Good Fight. Legyen egy erős 7/10 az eddigi epizódok alapján. És Marissa-t minden jelenetbe.

21 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2018. 03. 28. 22:38

Kicsit furcsa volt olvasni ezt a visszafogott kritikát, én ugyanis majd’ kiugrottam a bőrömből, amikor hétvégén leesett, hogy már 3 hete elindult az új évad, úgyhogy gyorsan le is daráltam és nálam jelenleg ez a legjobb sorozat, azok közül, amit hetiben követek.

Azzal egyetértek, hogy tök jó, hogy Maia szálát sikerült lezárni, mert már unalmas volt, viszont ezenkívül nem tudnék egyetlen hibát sem felhozni.
Minőségi szórakoztatás, egytől-egyig kiváló színészekkel (Audra McDonald csatlakozása a csapathoz remek húzás volt), frappáns forgatókönyvvel, és itt is tök jól hozzák be a való világ történéseit.

Arról nem is beszélve, hogy a régi és új vendégszereplők iszonyatosan fel tudnak dobni minden részt. És igen, abszolút támogatom, hogy Marissa-t minden jelenetbe!

A főcím pedig idén talán még jobb is, mint a tavalyi (mármint nem sok különbség van, de ami van, az tetszik, főleg a zenével).

heidfeld - 2018. 03. 28. 22:45

2×01 remek volt, 2×02 borzalmas. Utóbbi 2 rendben volt. Marissa legjobb, kétségtelen.
Rose Leslie többet lehetne, és igen. A határozottabb karakter lenne az igazi. Magánéletével nyilván csinálnak valamit, majd kiderül.
Cush Jumbo maximum közepes színésznő, jobb napjain. Ha valaki “képeket vág”, forgatja a szemeit, még nem nagyszerű. Ezen állításomat még a spanyol inkvizíció sem bírná megváltoztatni..A karaktere meg nem szimpatikus,nagyon enyhén fogalmazva.
Túlzásba viszik ezt a Trump-dolgot, inkább érdekesebb heti ügyek jöhetnének!
6.5/10. Sok lehetőség lenne még. Remélem, tudnak élni a lehetőségekkel!

mgitta - 2018. 03. 28. 23:00

A jelenlegi messze legjobb és legintelligensebb jogi sorozat. Kíváncsi vagyok, hova futunk ki az évad végére, több szál is mintha elindult volna, és van egy olyan érzésem, hogy majd a végén összekapcsolódnak. Az ügyek továbbra is érdekesek, Marissa mellé legalább egy résznyi Eli is jöhetne és akkor már nagyon boldog leszek :)

sehrezad - 2018. 03. 28. 23:54

Érdekes dolog ez, amikor épp nincs a The Good Fight (korábban a TGW), akkor úgy elvagyok sorozatilag, nézek mást, semmit különösebben, nem várom a hétvégét ebben a közegben stb. De amikor elkezdődik, akkor igazából nem akarok mást nézni, illetve minden más sorozat pótcselekvésnek tűnik :D Ez nem tudom, miért van, mert végül is most valahogy nem is annyira kiemelkedő, de a dinamikája, lendülete, felépítettsége, stílusa mégis jobban magával ragad bárminél. Ebben az évadban persze még várok a kiugrásra… annak örültem én is, hogy a Maia-szál végére pont került, és így.
A visszajátszó ügyvédeknek (Elsbeth, a szőke csaj) örülök, Liz karaktere is jó – de kellene valami komolyabb enemy már.

Hamupipacs - 2018. 03. 29. 07:00

Szerintem van, és elég erős kisugárzása Crush Jumbo-nak. A 4. rész fordulata a valódi életből vett mozzanat. Kiváncsi vagyok mit kezdenek a karakterrel ebben a számára idegen terepen.
A Maia történet lezárása kifejezetten jól sikerült.
Szóval mindennek van kifutása. Fel van építve és érdekes eseteket vesz elő.
Már várós volt az új évad.

Hamupipacs - 2018. 03. 29. 09:07

Cush. Bocsánat.

Puppa - 2018. 03. 29. 14:23

Én imádtam pedig megvannak a gyengeségei de mégis. A botrány szálat szerintem az első évadban is lezárhatták volna örültem h végre továbbléptek és Maia-nak most kb semmi szerepe. Lucca es Marissa a legjobb. :)

Derry - 2018. 03. 29. 19:49

Nekem az első három rész volt *5, a negyedik 4 (Elsbeth nélkül 3 lett volna).
Kicsit erőtlennek érzem a Diane-nek írt dolgokat eddig, remélem azért bele erősítenek. Marissa nagyon jó. Maia színe hagyott, a Barbara lezárás jó volt de hiányoltam belőle Adrian reakcióját. Liz nekem előítélettel indul (A férjem védelmében játszott szerep miatt, és eddig úgy látom hogy nem lesz szükség pozitív megerősítésre).
Jó lenne ha jönne egy David Lee-s rész amiben végleg padlóra kerül a pali.

heidfeld - 2018. 04. 04. 16:54

5. rész nagyon erős lehetett volna, ám Diane vergődése, – mindenhol Trump-ot látja – nagyon zavaró. Béna volt a rendőr magyarázata is az ékszerekre. Maia is nagyobb teret kaphatna.
7/10-nél többet nem adhatok, de már három jobbat láttam a héten…

renka - 2018. 04. 09. 11:27

Nekem tetszett az 5. ès a 6. rèsz is. Lucca ès Colin csùcs együtt.😁 Maia ès Marissa szintèn jò pàros.Talàn Diane sztorija kicsit unalmasabb mostanàban…legalàbbis nekem.

szk - 2018. 04. 10. 22:47

Csúcs a hatos rész. Talán a legjobb epizód az eddigi 16-ból.

heidfeld - 2018. 04. 12. 07:15

6. rész nem tetszett. Ment is heti csalódásba.

eszemix - 2018. 04. 15. 11:27

7. rész is mehet a hét legjobb epizódjai közé szerintem. Le a kalappal a készítők előtt hogy ennyire nyíltan utálják Trumpot! És a BrainDead-et idéző vége-főcímért is jár a pacsi.

bruti - 2018. 04. 15. 22:59

A God Wife nagy kedvenc volt, ezzel kicsit le voltam maradva, de most pótoltam és ledaráltam az egészet. Ahhoz képest, hogy az alkotók azzal a dumával hagyták abba a TGW-t hogy elfogyott a mondanivalójuk, ez hozza ugyanazt a szintet. Egyszerűen imádom.

Clarie - 2018. 04. 16. 23:03

A 7. rész lenyűgöző volt! Le a kalappal a bátorságuk előtt!

heidfeld - 2018. 04. 17. 13:44

7. rész tényleg nagyszerű volt, politikai elfogultság ellenére.
Amy jól látta, Marissa barátja problémás. Jó régen, – amikor még jártuk az éjszakát – 3-4 ilyet kellett “helyre” tenni..
Rész legnagyobb erőssége humoros apróságokban, illetve abban rejlett, hogy Maia végre nem élő díszlet volt. Jóval nagyobb szerep járna neki!
Erős 8/10.

Benjy - 2018. 04. 17. 21:48

Na most daráltam le a 7 részt a hétvégén. Pontosabban 6-ot, plusz az újat ma csekkoltam, és eddig baromi erős az egész évad. Jól fel van építve, egyrészt vannak heti ügyek, de mellette a főbb szálakat is jól viszik előre. Plusz ami nagyon sokat dob, azt a heti rész is bizonyítja, hogy szinte minden héten nagyon aktuális a mondanivalójuk. Most is remekül körbejárták a témát, és a végén a videó… Őszintén nem gondoltam volna a TGW utolsó évada után, de végre megint egy nagyon erős évadot produkálnak Kingék. Ezt már így féltávnál ki merem jelenteni.

Tyberius06 - 2018. 04. 21. 20:53

Baszki, ez a 7-dik rész sírva röhögős volt. Hatalmas szövegek, elborult szituációk.
– “Like the Avangers.
– so you are Wonder Woman.
– That’s the Justice League” :D

Lucca magyarázata, hogyan lett terhes:
– “So we worked through all the tension by fucking in the courthouse restroom… It was a family restroom, so we locked the door.”

Diane halluzásai, a végén a zene és a klip. Ez az évad egyre inkább emlékeztet az alkotó páros másik nagy dobására a BrainDeadre (R.I.P.), kezd ez is hasonlóan elborult lenni, bár azért még tartja magát picit. Nekem erősebbnek tűnik ez az évad mint az előző eddig. persze még csak most vagyunk az évad felénél, és kiváncsi vagyok mit akarnak kihozni a Colinos szálból, plusz Maia “kirándulása” a végén is picit rémülettel tölt el, hogy itt még jönnek felesleges dráma körök.
De eddig baromi jó az évad…

eszemix - 2018. 04. 22. 18:39

A 8. rész ismét remek volt szerintem!
Kingék eléggé modern, friss sztorikat írnak, ami hatalmas plusz! Facebook micro-targeting, stb.

Elég undorító, hogy “ügyvédek és jogászok” milyen húzásokat lépnek meg, és hogy a jog meg az igazság (pláne az igazságosság, ha már justice-ról beszélünk) mennyire távol áll egymástól…

Bocsánat, vasárnapi mélázás off. :D

Tyberius06 - 2018. 04. 23. 22:44

2×08
noh igen, ez a rész is igencsak rendben volt. Hála égnek Maia szálának nem volt folytatása, bár attól tartok az még ott visszatér. Marissa továbbra is jó, kár hogy apukáját nem fogjuk idén látni, mivel másik sorozatozik, bár azért beugorhatna, ha már a Lethal Weaponben Trisht játszó színésznő át tudott jönni ide egy rész erejéig a múlt heti részben.
Továbbra is remek az évad :)
Ezúttal kevesebb emlékezetes duma vagy szituáció, bár a facebookos profil alkotás és az akörüli technikai halandzsa elég jó volt.

heidfeld - 2018. 04. 24. 10:41

2×08
Elpazaroltak egy rész. Teljesen unalmas volt az ügy.Mondjuk a nagy, jogi alkuk áldozataira rávilágítottak, de ennyi volt a pozitívum.
Maia szálának meg lesz folytatása, gondolom. El kell mozdulni, valamilyen irányban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz