login |

Legion: kezdett a 2. évad

2018. 04. 04. 21:20 - Írta: human

44 hozzászólás | kategória: kritika,

Reminder: beware of ideas that are not your own!

Visszatért a nem tipikus képregény-sorozat. Mondjuk már nincs egyedül, hiszen a Happy! sem az, ami egy Iron Man után beugrik, viszont itt egy Marvel-darabról van szó, ami nagyon más, mint a többiek. Sem az Agents of SHIELD-del, sem pedig a Netflix-es szériákkal nem közösködik. Mondjuk a főszereplőjével inkább az X-Men filmekhez hajlik alapból, de azok közé sem illik igazán amit itt látunk. Nem is ez a lényeg.

Az a meglátásom volt a premier közben, hogy mennyire ügyes a Legion készítői gárdája. Egyrészt abban, ahogy csomagolják az expozíciót, másrészt pedig mert hiába egy labirintus a története, és hiába veszhetünk el a kreatív ötletek tengerében, a rész alapkoncepciója mégis pofonegyszerű. Elhelyezik a pár nyomot, és a végére kitisztul, hogy merre megy majd a fő történet. Persze sok mellékvágánnyal.

Bevallom, nem sok mindenre emlékeztem már az első évadból, de a végére már kezdtem újra belerázódni. Jöhet az idei hullámvasút, remélem tudnak hozni a Bolero-hoz hasonló elszállást. A premier közben kicsit rezgett az erőlködős léc, de mire eljutottunk a tánchoz, már elkapott a hangulat.

Amúgy durva, hogy ha ez 10 évvel ezelőtt jön ki, akkor mennyivel nagyobb közönséget kaphatott volna el. Tipikus olyasmi, amiről másnap lehet beszélni a watercoolernél. Tele van misztikummal, nem tolja pofánkba a válaszokat, és lehet találgatni dolgokról.

Minden premiernél felmerül a kérdés, hogy mennyire ajánlható új nézőknek, és a Legion egyike azoknak a sorozatoknak, amiknél erre nem tudok válaszolni. Bár van új csapás, és az előző évad főbb információt összefoglalják gyorsan, de valahogy kell a felvezetés. Talán a kommentek segítenek ebben a kérdésben, mármint olyantól, aki tényleg most szállt be.

44 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 04. 04. 21:30

noah hawley csinált egy képregényes modern twin peaks-et. már kaszáltam az első szezon 3-4. része körül, gondolkodtam, hogy megnézem a premiert, de inkább csak belebelenéztem, és valami frenetikus mindfuck az egész, bitang látványvilággal és elszálltsággal, minden snitt arany – kár, hogy ettől még nem tudna lekötni a dolog. amikor elkezdtem, azt hittem, hogy totál az én sorozatom lesz, de úgy tűnik, nekem kell a konkrétabb narratíva bele, vagy nem tudom, az, hogy legalább azt higgyem, hogy jobban értem, mint akkor, amikor nem köt le, amit látok.

Claire8310 - 2018. 04. 04. 21:50

Nagyon bejött a kezdés, továbbra is gyönyörű a fényképezés, és a kis oktató filmek a Labirintusról meg a dilusions-ről… imádtam.
Első évad végére anno úgy rémlik megfáradtam kissé, de most ez így helyén volt, elvitt az egész rész, visszajött az egyedi hangulat amibe minden belefér.Remélem a sorozat lendülete és az enyém is most kitart az évad végéig.
That dance off tho. :D

Geza Kovacs - 2018. 04. 04. 23:44

Fú, halljátok, ez valami totál LSD álomba hajló dolog volt. Konkrétan az előző évad durvább részei hatványozott erővel. Akkor újszerűnek hatott, de most már kb. fél óra után rosszul voltam tőle némiképpen. Ellentétben sok más szimbolikus módon építkező filmmel, itt kifejezetten maga a látvány a lényeg, szóval elmélkedni se nagyon tudok rajta. De valami egészen erősen túl volt tolva. Piros pont a készítőknek, remélem sok díjat kapnak érte, de remélem majd valami igazi története is lesz, és nem bánnám, ha most nem a 10. részre válna világossá, hogy miről is szól.

A táncos jelenet még a részen belül is elképesztő volt, simán a Bolero szintje, rögtön kezdéskor.

polovcev - 2018. 04. 05. 00:00

Érdekes kezdés volt ez, mert gyakorlatilag nem haladt a történet előre, hiszen a megosztott információk alapján majdhogynem ugyanott tartanak ahol az első évad lezárult. Miközben a háttérben azért végbement egy elég komoly átalakulás a két szervezet viszonyában.
Látványban és ötletben pedig továbbra is piszkosul kreatív a sorozat.

Mistress - 2018. 04. 05. 00:59

Mi az hogy mindfuck? Ez mindorgasm volt ezzel a cinematográfiával! Ahogy a színeket meg a méhsejt motívumot használták meg a vágásokat azt imádtam. Egy kicsit a Hivemind jutott eszembe róla mint fogalom. A három Freddie Mercury nénit még nem értem de majdcsak. És végre láthattam Dan Stevens popóját. :D végre felismerték benne az eyecandy tényezőt.

PopEye - 2018. 04. 05. 06:48

kaszáltam.

Shannen - 2018. 04. 05. 08:11

Nekem is a Twin Peaks jut mindig eszembe róla de ez talán még annál is elborultabb, kizárólag pozitív értelemben.
Imádtam minden percét az évadkezdésnek akárcsak az tavalyi évadnak.
A nagy erénye mindenképp az, hogy a vizuális kreativitáson kívül a sztorit is tudják úgy gördíteni, hogy azért (ha lassan is) de eljussunk A-ból B-be és tudjunk meg releváns infókat.

Hawley-ék (és persze mi is) örülhetünk hogy ekkora szabadságot kapnak, hogy tulajdonképpen bármit megcsinálhatnak, pl egy 5 perces random táncpárbajt (mekkora királyság volt az is!).

Szóval tökéletes volt a kezdés, remélem a folytatás is az lesz.

sleepwalker77 - 2018. 04. 05. 10:52

Én személy szerint remélem, hogy kicsit visszavesznek a mindfuck-ból. A táncos részen majdnem elaludtam. :)

Pilgrim - 2018. 04. 05. 16:41

Óriási volt. Lehet, hogy azért, mert nem akartam mindenáron megmagyarázni a látottakat, hanem csak hagytam hatni rám ezt az egészet, és így, lássatok csodát!, működött. :D

BalinT55 - 2018. 04. 05. 17:57

Én azt imádom a Legionbe hogy ugyan úgy érezzük magunkat a nézés közbe mint David. Bármi történik fel lehet tenni a kérdést hogy WTF IS HAPPENING, és ez azért jó mert David sem ért többet mint mi, nézők, hisz ő is folyton ismeretlen mentális dolgokat csinál, meg lát, meg tapasztal :D nekem nagyon bejön, csak így tovább, remélem előbb utóbb kapunk egy Professor X-et is.

Dave - 2018. 04. 05. 18:55

Remélem erre az évadra kicsit combosabb storyt kapunk, mert előző évadban a történet előadásmódja bámulatos volt, viszont maga a cselekmény egyszerű mint a faék, ez pedig eléggé csökkenti az újranézési faktort. Egyébként ez az évad is 8 részes lesz?

Bkitten - 2018. 04. 05. 20:46

S02*E01
Uramisten,de jó volt,

Végig tartott a figyelmem,ami a mostanában nézett sorikra nem volt jellemző. Újabb kérdőjelek David és mutánsa közti kapocs milyenségéről. A szervezetről, a jövőről?Egyszóval,
Várós😱😳

Mistress - 2018. 04. 05. 22:32

Ez tipikusan az a sorozat, aminél 1 epizódot nem elég 1* megnézni.
Én sajna már előző szezonnál függő lettem és megfigyeltem hogy vannak motívumok amikkel erősen dolgoznak.

Az 1. szezonban a kör dominált, az ajtók és az a csillagképes lámpa. Ebben az évadban most a méhsejt vagy hatszög, a teáskancsó került előtérbe.

Lehet hogy rosszul gondolom, de a méhraj gondolkodásmódja jutott eszembe, amit angolul HIVE mindnak hívnak általában. Amikor több élőlény egy organizmusként gondolkodik, közös tudattal bír. A méhsejt motívum visszaköszön az ablakokon, a falakon, a kaját szállító kis csónakban. David is egy ilyen Hivemind kezd lenni. Időnként hallani lehetett ahogy súg neki valaki a fejében hogy mit csináljon. Ez az előző szezonban még nem volt.

Az Albert A. hasonlatot, amiben a tévképzet erejét magyarázták, még nem értem igazán, de feltűnt, hogy összefügghet ez a gondolat Sydel, tekintve hogy hogyan nézett ki, amikor azzal a pálcával üzent Davidnek. Vajon ő is átesett azon, amin Albert A?

A táncjelenetben csak nekem tűnt fel, hogy Lenny megnyalta az egyik táncos arcát?

Freddy Mercury néniék engem teljesen összezavartak. Még nem tértem napirendre.

ÉS szavaznám a hét mondatának egyelőre ezt a mondatot:

“So I’m suppose to find the Shadow King inside a daiquiri”

Bocs, lesznek még ilyen ömlengéseim.

nade - 2018. 04. 05. 23:41

Most akkor a “future-Syd” shadowking romlott csirkéje, gondolata akár lenni hogy keressen David neki egy testet, és az a test Syd legyen? Mint az Eredet (inception) c. filmben.

najk - 2018. 04. 06. 01:16

Már alig vártam, hogy elkezdődjön a 2. évad. Nem okozott csalódást. Én is örülök, hogy Dan Stevensben felfedezték az eye candy-t. Downton Abbey-s korszakában kifejezetten nem szerettem őt, de mostanra..áááá.

Mistress - 2018. 04. 06. 06:38

@najk: Végre egy lelkitárs 😁😁😁 ;)

troc - 2018. 04. 06. 10:35

Imádom minden percét. Nem közönségdarab, és lehet h 10 évvel ezelőtt meg is bukott volna.

szpojleres mókus - 2018. 04. 07. 17:20

Az első évadot nagyon szerettem, de fokozatosan ahogy kezdett vége felé menni úgy elkezdték a “hahahhuhuhu minden egy lsd dream sosem fogod megtudni miaz igaz ikszdé” vonalat.

Van akinek ezért 10 per 10, nekem ezért 0 per 10. Egyszerűen egy sorozatban NEM lehet ennyire nulla alap távpontot adni a nézőnek.

Ez meg már annyira szr volt ilyen irányban hogy idegesített, és nem tudom elengedni. Úgy néz ki senkit em érdekel hogy egy gömb elrabolta őt, és senki sem próbálta egy év alatt kideríteni hogy mi volt az és hova tűnt. Sőt azt hiszik hogy David maga ment el csak úgy.

Sőt a kosárfejű admirális és a bajszos női se tudják nekem eladni.

RE - 2018. 04. 08. 02:19

Mi történt? Néztem, de semmit se értettem.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 08. 02:48

ez az a sorozat, ami elé leülök, és csak pislogok

és élvezem minden pillanatát

nem érdekel, hogy egy hatalmas WTF az egész, minden a helyére fog rázódni :)

a lost óta pedig evidens, hogy ne vágja egyből az ember, hogy mi történik, azért van a következő rész :D

kosárfej admirális meg a bajszos csajok elég gáz volt – azt vártam a “kihallgatáson”, hogy david egy ujjpöccintéssel “lekapja” a szemeteskosarat az admirális fejéről :)

de ő is csak kamillázik :)

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 08. 14:22

Kedves Adminok!

Balra ki tudnátok tenni egy linket a sorozat számára, kibeszélőnek, stb?

Köszi

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 08. 14:22

mármint, jobbra

Draco44 - 2018. 04. 08. 23:18

Iszonyatosan erős hangulata van. Továbbra is imádom.

- 2018. 04. 09. 15:18

Imádtam. TP 3. évad után meg főleg. Zseniális casting, zene, látvány, MINDEN. Le a kalappal Hawley-ék előtt na.

Mistress - 2018. 04. 10. 18:18

Ma új rész lesz!

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 13. 21:10

S02E02

SPOILER

lemaradtam valamiről? vagy kivágtak valamit az első rész végéről, második elejéről? egyből úgy kezdünk, hogy már megdumálták a dolgokat? kerry meg az orb-ot vizsgálja???

én nekem nem volt eddig bajom a WTF dolgokkal, de itt erősen hiányérzetem volt

Mistress - 2018. 04. 16. 17:58

Most hogy tudom hogy valaki meztelenül fog lovagolni az egyik epizódban, mégjobban várom!

Dave - 2018. 04. 16. 18:33

De komolyan, nekem maradt ki valami, vagy nem lett megmagyarázva, h mikor került Kerry-hez a gömb?

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 16. 20:48

@Dave

ezt nem értettem én se :) főleg, hogy ep-guide-on 84 percesnek írták az 1. részt, imdn-n szerencsére már csak 61 perces, így megnyugodtam, hogy talán tényleg ilyenre akarták a készítők

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 17. 21:17

mi törént, nem nézik a népek már ezt? vagy csak nem tudnak S02-ről? hol a kommentcunami, az elméletek, a WTF hegyek? :)

Mistress - 2018. 04. 18. 01:10

Én is ezen csodálkoztam itt a 2.3 epizód kapujában. Pedig a shadow king kontra David párbaj jelenet megért volna pár szót

irgum76 - 2018. 04. 18. 02:41

én imádtam az első szériát
aki azt mondja, hogy ez egy faék egyszerű sztori volt az nem tudom mit nézett
folyamatos bizonytalanságban tartott mi emlék, illúzió, drogos-skizó hallucináció és mi a valóság
ennek a letisztulását csepegtették részről részre még a végén össze nem állt a teljes kép
és természetesen a képi megvalósítás és a zenei betétek is fergetegesek voltak amiket nem vittek túlzásba így hatásosak voltak

viszont én így a második évad két része után úgy érzem átestek a ló túloldalára
tényleg egy LSD trip az egész az elsőnél még úgy voltam oké belecsaptak a lecsóba majd tisztul ez is de a második rész dettó katyvasz

voltak benne persze jó jelenetek a táncpárbaj, a fogcsattogtatók tömege, a kiscsibe
viszont a zenéket teljesen kihagyták belőle csak a “theme song” szól végig amit azért nem lehet igazán dalnak nevezni

ez a második évad tényleg a twin peaks-re hajaz amit rühellek

az első engem az egyik top 5-ös filmemre emlékeztetett a Brazil-ra

eddig nekem csalódás pedig nagyon vártam :(

Mistress - 2018. 04. 18. 19:07

Namost akkor kezd összeállni a kép, erre bedobnak ide nekem egy tehenet. WTF?

Mi van a tehénnel? Én Mi van Kerryvel? Vagy Carrival? Vááááááááááá, mikor lesz már 2*04????

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 18. 21:31

ez nagyon kezd david lynch-be átmenni :)

Geza Kovacs - 2018. 04. 18. 22:48

Elmebaj. Totál dadaista. Elborultak a készítők mint a Mr Robot 2. évadánál. Vissza kellett volna venniük az 1. után, erre tovább mentek. Ők tudják persze, csak nem tudom, kik és mennyien követik őket oda, ahova menni akarnak.

Ez a 3. rész amúgy rendelkezett valami általam is megérthető történetszerűséggel, ezért tetszett valamennyire. A látványvilága kábító, a történetek, néha a beszélgetések képekben eszembe jutnak napközben is később, de ez akkor is valamiféle műalkotás LSD hatás alatt készítve, és a nézése is hasonlót okoz. Mondjuk ajánlani már nem tudom, kinek lehetne, nem csodálom, ha nincsenek kommentelők, ez már a leírhatatlan szint nekem pl.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 19. 11:12

Mr. Robot teljesen jó hasonlat, egy idő után ott is elborultak a készítők (vagy csak nagyon jól hozták a skizó-elmebajos gyerek elmekivetülését).

A tehenet nagyon nem értettem, kicsit már feleslegesnek éreztem.

Melanie elméjében a text játék viszont nagyon tetszett :)

SzemetesKuka generális fejére kiváncsi lettem volna, de ez kimaradt – a bajszos csajoktól viszont legalább megszabadultunk

De hogy került Kerry-hez az orb az előző részben???

irgum76 - 2018. 04. 19. 19:44

2×03

ez egész visszafogott volt a korábbi kettőhöz viszonyítva igaz nem haladt előre a sztori csak egy fontos infó morzsát kaptunk a monkról

a tehenet én sem értettem mit keres ott de poénnak jó volt :)
ahogy Kerry ismerkedése a külvilággal is

de valahogy még mindig nem az igazi

Mistress - 2018. 04. 19. 20:50

Na megnéztem egy elemző videót, és megint azt kell mondjam hogy nekem többszörnézős lesz megint a sorozat mert:

– A Shadow King szemüvegében az a jelenet játszódott le, amit David az első szezonban a táblára rajzolt krétával

-A Shadow King koporsója egy TOJÁS

– Ez a rohadt Monk 30 év alatt semmit sem öregedett, viszont a határban az összes ha kidöglött a Shadow King sírja körül.

– Lenny kész rajzfilm figura volt a háttérben a pisztollyal, az akasztó kötéllel meg ilyesmikkel. Szerintem a Shadow King így kergette őrületbe a monkokat is.

És hát nőből vagyok, többször is megnéztem az 1. részben a szexjelenetet. Azt még értettem hogy a falon vannak a virágok, de amikor a kanapén tolják, azt nem tudtam aggyal felfogni, hogy akkor most meghazudtolták a gravitációt, vagy a függöny képes vízszintesen lengeni? (17.percnél)

Mistress - 2018. 04. 19. 20:53

Jaaaaa, és a “This Will Make You Vomit” jelenetnél tehenes kancsóból öntötték a tejet a pohárba, aztán később élőben is megjelent a tehén.

Az előző évadnak a farkasok voltak az állatai, most meg a tehén meg a tojás?

irgum76 - 2018. 04. 19. 22:16

az asztrál síkon szexeltek mert ugye másképp nem tudnak Syd miatt
ott meg nem érvényesek a fizikai világ szabályai

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 19. 22:29

jól láttam, hogy jövő syd-nek hiányzik a bal karja?

nade - 2018. 04. 20. 00:20

a tetőről látható mutatóujj ballonok jelentése érdekel még. úgyemlékszem eddig mindig David fele mutattak, de most volt hogy tőle elfelé.
A tehén meg minotaurus közt is lehet vmi összefüggés.

A gyerek katonák csak lányok? Vagy nemtől függetlenül van mindegyiken szoknya?

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 21. 09:21

@nade: nekem nem úgy tünt, hogy david felé mutatnának a lufikezek, mintha mindig is összevissza mutattak volna – már ha egyáltalán ott vannak, és nem david fertőzödött meg és haluzza be a dolgokat

a gyerekkatonák ruhája engem olcsó gyerek-szamuráj ruhára emlékeztetett inkább :) az meg buggyos-szoknyás szerűség alapból

Mistress - 2018. 04. 21. 22:17

Kiváncsi Fáncsi: Jól láttad

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz