login |

26 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2018. 04. 11. 15:26

Elég szociopata tekintete van a poszteren.

gatling - 2018. 04. 11. 15:28

Neked is az lenne, ha rommá erőszakolnának…

Dregnarr1 - 2018. 04. 11. 16:09

Remélem meg nagyon-nagyon sok évada lesz ennek a sorozatnak, hogy még véletlenül se kelljen ennek a nőnek az irritáló képét néznem más sorozatban.

winnie - 2018. 04. 11. 17:59

Dregnarr1: de hát pont most szerepelt a top of the lake s2-ben. a handmaid’s tale mellett!

m76 - 2018. 04. 11. 20:29

Valamiért abban a hitben voltam hogy ez a sorozat már legalább a 3. vagy 4. évadjában tart, kezdek szenilis lenni vagy mi?

Kopasz gyerek - 2018. 04. 11. 20:42

Azon gondolkozom, hogy le kellene darálni az első évadját ennek a sorozatnak. Szerintetek?

winnie - 2018. 04. 11. 20:44

nem tudjuk, nem ismerjük az ízléseder:) ha bejön a pilot, mindenképp daráls, de ha nem, hajítsd ki.

Ági - 2018. 04. 11. 22:41

@Kopasz gyerek: Csak ajánlani tudom; én húsvét hétfőn nyomtam le az első évadot 1 nap alatt és azóta folyamatosan ez megy annyira imádom. Az a szerencsém, hogy ebben a hónapban folytatódik is. :D

Kvanar - 2018. 04. 12. 03:02

Kopasz

Simán ledaráltam pedig sokszor tűnik lassúnak, de ha elkap a világ és a feeling, ha összeszorul az öklöd és a gyomrod a pilotban, akkor simán 1-2nap alatt lenyomod, és nem is árt neki a darálás.

Nagyon jó színészi játékok, jó zene, jó hang, jó díszletek stb… Az operatőri munka szép, de talán pont az és a vágosok ami miatt lassúnak tünik. De nem az! Jó a ritmusa, csak elsőre fura.

Amúgy a THMT-nél mindig felmerül a kommentek között, hogy hogyan fajulhat egy rendszer idáig stb… több háttérsztorit szeretnének látni a nézők, és megérteni, sok nézőnek túl gyors az egész.
Nem szeretnék spoilerezni, szerintem nem is fogok, de ha az elmúlt napok és elmúlt évek történéseit nézzük, akkor nem is értem miért merül fel, hogy túl gyorsan épült ki ez a totalitárius, elnyomó, fura rendszer.

Caeiro - 2018. 04. 26. 22:30

Remélem lesz kibeszélője, az első rész…durván ütött, a másodikkal még várok, annyira tömény volt az egész. Ugyanazok az érzések keringtek bennem, mint tavaly, egyszerűen azt gondolná az ember, hogy nincs hova fokozni a rendszer kegyetlenségeit, de van!

rapguruz - 2018. 05. 01. 11:50

Nagyon brutális a második rész is

Gabriel - 2018. 05. 02. 09:02

Lehet, hogy azért mert azóta én is terhes lettem, de nem bírtam végignézni az első részt, pedig az első évadot imádtam. Ameddig láttam (bevonszolják az egyik lányt a kések közé a konyhába), azt éreztem, mintha az erőszak itt már kicsit öncélú lenne. Teljesen átéreztem minden fájdalmukat és ezt így nem lehet nézni. Beleőrülök, mert a sztori érdekel!

cdman - 2018. 05. 03. 23:08

Sok szempontból nagyon jó a sorozat, de mint a társadalomtudományokban jártas személy engem nagyon zavarna a világbeli logikátlanságok. A második évad eddig értelmesebb lett kicsit? Esetleg meg magyarázza a korábban, az évados kibeszélőben felmerült problémákat?

doki - 2018. 05. 04. 00:07

A harmadik rész nagyon lassú volt,de kaptunk fontos információkat ,és folyamatos volt a feszültség. Zseniális.

Siliana - 2018. 05. 04. 10:30
Siliana - 2018. 05. 04. 11:12

cdman!

Milyen logikátlanságokra gondolsz?

cdman - 2018. 05. 05. 00:18

Dugig van vele az egész! Csak nagy vonalakban pár. Régen láttam, az első évadot, ha valamire volt ÉRTELMES válasz javítsatok ki.

1. Hogyan tudott a modern világnak a modern részén, egy ilyen szintű diktatúra kiépülni?

2. Ennek milyen globális hatásai vannak, pl közgazdaságtani szempontból? Amit film/sorozat mutatott, az blődség. Jegyrendszer Amerikába, ugyan már…

3. Miért kínozzák élet veszélyes szinten a legértékesebb, női egyedeket? Hol vannak a korszerű biztonságos módszerek? (Pl mesterséges megtermékenyítés?)

4. Hogyan oldja meg a népesség gondokat ha a vezetőknek lesz gyereke? Ki fog dolgozni?

5. Egy számtalan kultúrát és vallást tömörítő országban, hogy tudtak akár csak egy közepes méretű csoportot egységes nevezőre hozni és ezekkel diktatúrát kiépíteni? Honnan van ennyi katona? Azokat, hogy tartják fent?

6. Komolyan bele menne ebbe a többségi társadalom? Komolyan, nem söpörnék el ezt abba országba, ahol rengeteg fegyver van lakossági kézen?Szakszervezetek, a passzív ellenállás, polgár jogi mozgalmak, stb szintén játszik, ebből nem jönnének ki győztesen. Önként lemondanak az élvezetről? Kinek jó ez?

Ezek csak nagy vonalakban írtam, tudnám sorolni és bővíteni. Mert amikor ezeket elkezdik magyarázni, az emberek más összetettebb gondok is előjönnek.

winnie - 2018. 05. 05. 04:49

cdman: de ezek zöme nem “logikátlanság”, csak olyasmi, amit minősítesz vagy nem tudsz elképzelni, hova tenni. mármint a való világban, akár a politikában is történnek manapság olyan dolgok, amiket lehet logikátlanságnak minősíteni:) (aláírom, nem válaszokat fogok adni, csak némelyik kérdés meglep.)

jelen helyzetben adott valami nagyon komoly válság, ami nagyon komoly intervenciót igényel. ennek tükrében például a diktatúrára vonatkozó kérdést én nem tudom, hova tenni. az nem valami archaikus berendezkedési forma, hogy modern korba ne lehessen lehetséges. egy nagyon hatékony megoldás az ország irányítására, főleg, ha beüt valami nagyon komoly gazdaság vagy egyéb válság, ami hatására fel lehet számolni a demokráciát. és ilyesmire, még válság nélkül is vannak példák napjainkban. (és ne állítsuk be a diktatúrát úgy, mintha az egy polgárnak sem lenne jó. diktatúrákban sokszor egész jól megél nagyon sok ember.)

vagy attól, hogy szerinted blődség valami, még nem alakulhat ki, mert jó vagy szükséges eszköz? sok blőd dolog kialakul, és a jelenleg amerikai is produkál olyan dolgokat, amiket pár éve még nem tartottak volna lehetségesnek.

vagy ott a hatos kérdés. akinél a fegyver és a többi hatalmi ág irányítása, annál a hatalom, és az egész berendezkedésről úgy beszélsz, mintha szinte senkinek sem lenne jó, csak pár embernek, holott erről szó sincs. amellett, hogy valamire itt rá vannak kényszerülve, itt van igen sok haszonélvező (és nem arra célzok, hogy a népesség fele férfi), és nyilván vannak/voltak egész nagy tiltakozások, de egyrészt az emberek nagy része nem tiltakozó típus, másrészt ha erőnek erejével retorziókkal elsöprik a tiltakozásokat, akkor nem fognak tiltakozni, inkább beletörődnek bizonyos dolgokba. a különböző disztópiák (ld. hunger games és társai) sem azért jönnek létre, mert az emberek nagy részének tetszenek, hanem azért, mert a hatalom birtoklásának mértéke révén nagyon sok mindent rá lehet kényszeríteni az adott emberre.

Siliana - 2018. 05. 06. 21:18

cdman, nekem úgy tűnik, tulajdonképpen a kérdéseid jó része ugyanazt takarja: Hogyan hagyhatták, hogy ez megtörténjen?

Bocs, nem akarok aktuálpilitizálni, de nem kell túl messzire menni, hogy lássuk, egy válsághelyzet mennyire át tudja alakítani pl. a média világát. Ha itt bemondanád a tévében, hogy mostantól A Keresztényilliberális Néppárt irányít, már nincsen elég élelem, az ország fele lakhatatlan a radioaktív hulladékok miatt, de nem kell aggódni, mert majd ők megvédenek minket az éhhaláltól, csak be kell érnünk azzal a kis pénzzel, amit ők adnak (közmunka?), orvosi ellátást vagy kapsz vagy nem stb. akkor el is hinnék az emberek, hogy ők veszélyben vannak és jobban teszik ha behódolnak a hatalomnak, mert ha nem így tesznek, akkor nem lesz mit enniük most meg van. és itt a hatalom részéről a fegyverek még elő se kerültek, csak az agymosás. Lehet hogy nem ennyire gyorsan, de végbemehetnek ilyen változások :( Amerika most szünteti be egy államában az abortuszt, A Ratkó-korszak és Atwood sztorija nagyon nincsenek egymástól messze az időben. És arról még nem szóltam, miként tekintenek egyes férfiak egyes nőkre. És nézzük csak, a döntéshozók hány %-a nő?

Képzeld el, hogy hirtelen mondjuk a méhek kihalása miatt minden hozzájuk kötődő gyümölcs, zöldség eltűnik, a gabonát meg megfertőzi egy ismeretlen gombafaj amitől ehetetlen lesz Európa-szerte. Hogy osztanád be a kaját? jegyrendszerrel.

Valószínűleg a népesség alacsonyabb rétegeiben sincsen sok gyerek, de ha nekik nem lesz, akkor nem tudnak mit tenni, míg a felsőbb osztályok igen. “ki fog dolgozni” attól függ, milyen munkák vannak. lehet hogy már szinte mindent robotok csinálnak előbb-utóbb és csak mérnökök, informatikusok és parancsnokok kellenek majd kb.

Miért kínozzák a termékeny nőket? mert attól nem vesztik termékenységüket, viszont behódolnak (Emily: ne aggódj, szülni még tudsz). én azt nem értem, hogy honnan tudják, hogy épp nem terhesek és a kínzástól nem vetélnek el(ahogy kiderült, a teszt abszolút feketepiaci áru.)Ez pl. tényleg érthetetlen. Ilyenek vannak tényleg. De az első évad (=könyv) nekem kb. koherens volt.

winnie - 2018. 05. 07. 05:44

na, igen, ott a pont. pedig a könyv már több évtizedes.

“nekem úgy tűnik, tulajdonképpen a kérdéseid jó része ugyanazt takarja: Hogyan hagyhatták, hogy ez megtörténjen? ”

ez a kérdésfeltevés annyira, de annyira végtelenül naiv. és főképp azért, ami a válaszban szerepel: elég elhitetni sok emberrel valamit. márpedig ez nagyon, nagyon könnyű a jelek szerint.

nyilván a józan ész feltételezteti velünk (azokkal, akik talán nem dőlnek be mindennek), hogy ilyen csúnya dolgok kizárt, hogy történjenek, de épp arra tanította meg a történelem az embert, hogy történhetnek, mint ahogy történnek is. és azokat az országokat, bizonyos diktatúrákat, ahol történnek súlyos dolgok, kívülről még mi is elszörnyedve bámultuk annak idején, most pedig azt fedezzük fel, hogy mi is a példaként emlegetett országok között vagyunk. és nem azt mondom, hogy ebből bármit is érzékelünk az életünkben, de ha kialakul egyfajta berendezkedés, ami ellen nincs komolyabb berzenkedés, akkor azt elég rugalmasan lehet hajlítgatni. akár hirtelen, sokkterápiával, megideologizálva azt (valamilyen ellenségképpel, vagy katasztrófát belengetve, a lakosság félelmeire apellálva), vagy pedig folyamatosan apránként módosítgatva.

Siliana - 2018. 05. 07. 09:39

winnie, csak egyetérteni tudok.

Ahelyett, hogy azt mondanánk, ez egy “rossz” sorozat, mert ilyen nem történhet meg, inkább azon kellene gondolkodni, mit tehetünk azért, hogy elkerüljük, hogy olyan ideológiák mentén éljünk, ami egyes csoportokat mások fölé emel. (vö.: 1: családi pótlék vs. családi adókedvezmény. Melyiket ki is tudja igénybe venni és melyik mennyi? 2: férfiak dolgozóként, nők tenyészállatként való kezelése 3. nők szerepe a döntéshozatalban stb.stb.) Bocs, hogy ebbe az irányba vittem el, de nekem ennél kézzelfoghatóbb példák nem kellenek. Viszont tök érdekes kibeszélni tényleg azokat, amik nem történhetnének meg meg az Atwood-univerzumban pl. amit az előző kommentem alján írtam. Ilyeneket nyugodtan lehet gyűjtögetni, mert biztos vannak benne logikátlanságok, de hogy csak azért lenne logikátlan, mert ez elképzelhetetlen helyzet? nem tudom… A hitleri Németországban is összeboronáltak árja párokat, hogy a megfelelő faj szaporodjon. Onnan ez már csak egy köpés. És az sem volt olyan régen…

Gabika - 2018. 05. 27. 19:32

Lehet tudni, hogy hány évadosra tervezik? Mert a könyv nem olyan hatalmas méretű.

Siliana - 2018. 06. 01. 09:06

Gabika!

berendelték a 3. évadot, lesz. Viszont a könyvnek az 1. évad végén volt vége, azóta az írónő jóváhagyásával szárnyal a forgatókönyvírók fantáziája

Macsi - 2018. 06. 23. 12:52

Miért nincs heti kibeszélô? Annyira jó. A színészek kiválóak. Elizabeth Moss készülhet az Emmy díj köszönő beszedère…

winnie - 2018. 06. 23. 13:01

siliana: nem kell jóváhagynia, csak olvassa a szkripteket, illetve részt vesz készítésben, de nincs beleszólási vagy vétójoga.

“Lehet tudni, hogy hány évadosra tervezik? Mert a könyv nem olyan hatalmas méretű.”

a könyvadaptációs sorozatok általában elég hamar túllépnek a könyvön, hogy saját sztorik készülhessenek, így már itt is ez történik, de nem nagyon szokták ilyen korán tervezni, hogy meddig tartson, általában addig, amíg igény van rá, és amíg tartható a színvonal.

a showrunner, bruce miller korábban nyilatkozta, hogy akár 10 évadot is el tudna képzelni a sorozatból, de nyilván sok fog azon múlni, hogy egyrészt meddig lesz elismert és támogatja a hulu, illetve, hogy a 7. évadon túl mennyire akarják folytatni a kiemelt szereplők, főleg elizabeth moss, hiszen akkor szoktak általában lejárni először a színészszerződések, amiket csak nagy fizetésemeléssel tudnak meghosszabbítani.

winnie - 2018. 06. 23. 13:05

Macsi: hiába jó vagy nagyon jó moss (bár tavaly is elég sok kritika érte, de hát ilyen volt a karakter), a jelöléshez is az kell, hogy más sorozatban ne legyen 5 jobb nála, és tele van zseniális alakításokkal a dráma műfaja. de elég jó esélye van arra, hogy ott legyen a legjobbak között.

van fő kibeszélje. heti kibeszélő meg általában azért nincs bármelyik sorozatról, mert nem kapunk, illetve mi nem vagyunk szinten vele. (én szinte semmivel sem vagyok naprakészt, a handmaid’s-szel is valamikor a finálé körül fogom felhozni magam.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz