login |

Európa is létezik: Trapped

2018. 04. 13. 17:24 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik, kampány, video,

Épp ideje volt, hogy egy ernyő alá hozzuk az európai sorozatokat. Persze az Európa is létezik-címke már elég régóta megvan, de mostantól kezdve minden, nem aktuális premierről szóló európai sorozatos írást (és egyre több ilyen lesz, mert nagyon, nagyon sok junkie marad le a kortárs európai szériákról) megtámogatunk egy külön plakátos és videós poszttal, hogy még több infó legyen róluk, és a régieket is bepótoljuk ilyen formában. Ha rákerestek a rovatcímre, előmásznak az írásaink.

Ezeknél a posztoknál egy rövid alapsztori és a kritika linkje, valamint hazai elérhetőség fog szerepelni csak a plakátok és a videók mellett, mert nem akarjuk ismételni magunkat. A ti véleményeitek általában a kritikánál olvashatóak, de kiemelek lejjebb párat és persze ide is jöhetnek, hogy a többiek ne csak a miénkből ítéljenek.

A skandináv krimiket a legtöbben dán és svéd szériák révén ismerték meg, de a többi ország is nyomoztatja lakóit. Például Izland, ahol az ország talán legismertebb filmese, Baltasar Kormakur (101 Rejkjavik, A tenger, Vérvonal, Dermesztő mélység + az USA-ban: Everest, Contraband, 2 Guns) elkészítette az Ófærð-t, ami angol nyelvterületen Trapped címen fut:

A helyszín egy izlandi kisváros fontos tengeri kikötővel, az ország többi részével egyetlen, a hegyek között átvezető út köti csak össze, ami nagyobb havazáskor járhatatlanná válik. Télen a kisváros akár huzamosabb időre is elszakadhat a külvilágtól.
Egy helyi halász hálóján emberi testrész akad fenn. Valószínű, hogy a kompon történt a bűneset és onnan dobták a vízbe – mert hát ebben a békés kisvárosban mégis ki követne el ilyen szörnyűséget – és ki ellen? Csak feltűnne, ha hirtelen hiányozna valaki, a hajó viszont köztudottan csempészek terepe, és a kapitány nagyon nem együttműködő. A nyomozást külön nehezíti még a kitörő hóvihar.

Kritika: Trapped 1. évad (gromit)
Elérhetőség: magyar Netflix (angol felirattal)
Státusz: eddig 1 évad került adásba, a második 2018-ban érkezik

Olvasói vélemények:

10/9-10 körülire értékeltem az első évadot, remek sorozat.:)

Nagyon jó sorozat, mindenkinek ajánlom aki kedveli a havas krimiket

Imádtam én is, várom az új évadot! Nagyon jól eltalált, emlékezetes karakterek a szereplők.

Hú, ez hatalmas nagy kedvencem volt! A “kisvárosi átívelős krimi” műfajában, pedig van több erős versenyző, de talán ez a legokosabban összerakott történet.

A plakát alatt, a tovább mögött 3 angol feliratos előzetes – hosszabb is, rövidebb is.

trapped

7 hozzászólás Ne habozz!

Noctix - 2018. 04. 13. 18:08

Múltkor olvastam róla itt az oldalon, azonnal el is kezdtem nézni. 10/10. Az elején tartottam, hogy kicsit gyengébbnek fog hatni a Fortitude mellett, de szerencsére hatalmasat tévedtem, nagyon eltérőek.

Sigismundus - 2018. 04. 13. 21:21

Üdv javaslom létrehozni külön skandináv, német, spanyol, egyéb, kategóriákat is, ne csak Angliát.

winnie - 2018. 04. 14. 14:11

ha egyszer eljutunk oda, hogy sok lesz az európai sorozat, akkor lehet róla szó, de egyelőre még nagyon kevésről írunk így is sajnos.

Stanlee - 2018. 04. 15. 09:31

A Black spot-rol is irhatna valaki, nekem tetszett. Allitolag nincs hozza angol szinkron, en az Amazonon neztem nemetul de jo volt.

gromit - 2018. 04. 16. 11:03

Rengeteg sorozat készül Európa-szerte is, de nyilván sose fogjuk tudni az egész kontinenst lefedni. Komoly probléma lehet az elérhetőség és a nyelvi korlátok. Szerencsénkre egyre több kerül nemzetközi forgalmazásba, egész jó válogatáshoz lehet már hozzájutni.

dbew - 2019. 01. 19. 23:45

hali,
most akkor ebbol van 2. evad? allitolag igen, de hogyhog nem lehet sehonnan behuzni?
Koszi!

winnie - 2019. 01. 20. 08:18

mert még csak izlandon ment és és nincs angol feliratos változat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz