login |

Pilot: Killing Eve

2018. 04. 13. 15:06 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Mennyi mindent ki lehetne hozni egy bérgyilkos és kém közötti fogócskából, és ebből mennyi minden félremegy, pedig Phoebe Waller-Bridge ért a dolgához. Hogy a szemérmes megvalósítást ne is említsem, bár ez azért a BBC America-tól nem annyira meglepő.

A történet két nő körül bonyolódik. Az egyik valami nagyon unalmas munkát végez az MI5-nál, de többre vágyik, izgalmakra. A másik pedig egy bérgyilkos, akinek a nyomába erednek a kémek, köztük az előbb említett Eve is. Mindezt néhol feszülten, néhol viccesen próbálják megvalósítani a készítők. Valamennyire sikerül is.

A pilot sok helyen közepes, de valahogy mégis az csapott leginkább szíven, hogy az álcázására időt áldozó, és érte fizikai fájdalmat elviselő bérgyilkos simán otthagyja az ujjlenyomatát az egyik helyszínen. Egy fél mondattal megmagyarázzák, és látjuk is, hogy egyre pofátlanabb, de valahogy mégis zavart.

Talán mert árulkodik egy kicsit a Killing Eve megcélzott profizmusáról? Olyan hanyag írói húzás, főleg, hogy később egy sokkal finomabb kilengése is van a gyilkosnak, olyan ami valamivel rejtettebb nyom lehetne. És pont ezek miatt sok fordulatot már most érezni, ami egy thrillernél lehet nem a legjobb.

Lehet egy kicsit ráugrom a kidolgozásra is. Bár ez aztán már főleg egyéni preferencia, de a stílushoz nekem nem illett ez a rengeteg zene. Főleg, hogy sokszor feleslegesen használják őket. A bérgyilkos megy haza, a lépcsőházban más zene szól, beér a lakásba más zene szól, amit el is teker a rádión egy harmadikra. Mintha túlhasználnák a dolgokat, pedig a kevesebb néha több. Az előbbi listából egy simán kihúzható lett volna, és a játékidő mégis ugyanannyi marad.

A szemérmességgel pedig az a probléma, hogy tipikusan akarnak mutatni valamit, meg nem is. És itt most főleg az erőszakra gondolok. Konkrétan az egyik gyilkosság elég brutális, aminek az érzékeltetése cél, mivel ezzel építik a pszichopata gyilkos karakterét, de közben meg nem tudnak mutatni semmi ténylegesen elborzasztót. Egy jobb producerrel mondjuk az FX-en jobban működött volna.

Szórom itt a negatívumokat, de valójában meg elég könnyedén legördült a premier. A sorozat készítője az a Phoebe Waller-Bridge aki ezelőtt a Fleabag-et és a Crashing-et hozta össze, szóval nem meglepő, hogy a humor a legerősebb a pilotban. Csak ha már thriller, akkor bizony másba is bele kéne húzni. Feszültebbnek kéne ennek lenni, hiszen már mostanra is meghaltak vagy hatan.

Azt is el kell ismernem, hogy a casting remek. Bár nem bírom, de még Sandra Oh is elviselhető volt, sőt, talán a ‘jó’ jelzőt is használnám rá. Elhittem neki ezt az unalomba belesüppedést, amiből kihozza majd a vadászat. Jodie Comer pedig elment pszichopata bérgyilkosnak. Mondjuk remélem kicsit finomít rajta a későbbiekben, mert egy kicsit tipikus volt a karakterének minden arckifejezése.

Pontszámilag legyen olyan 6/10 a kezdés, amivel meglepő módon bőven a kritikus átlag alá mentem, de egyszerűen nem értem, miért. Nyilatkozzatok kommentben, főleg ha bejött nektek, kíváncsi leszek a folytatásról, milyen vélemények születnek. Kicsit úgy érzem, mintha a szereplők és a készítő miatt kímélni akarták volna a sorozatot, pedig nem szorul rá.

10 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2018. 04. 13. 16:04

Nekem bejött az első rész, jó volt felvezetésnek.
Sandra Oh miatt akartam bepróbálni és az ő karaktere teljesen bejön szóval tuti maradok :)

Deny - 2018. 04. 13. 16:13

Én is Sandra Oh miatt próbáltam be, de nagyon bejött az egész. Sandra karakterében éreztem egy kis Cristina Yangot (főleg a humora emlékeztetett rá), ami nagyon tetszett, az alakítása pedig szerintem szuper volt.

A toszkán jeleneteknek és az olasz párbeszédeknek külön örültem.

Nekem nem volt bajom a gyilkosság ábrázolásmódjával, kifejezetten érdekesnek találtam. 7/10, várom a folytatást.

Rubber Duck - 2018. 04. 13. 16:23

Nekem is tetszett.

Snoopyzit30 - 2018. 04. 13. 17:06

“szóval nem meglepő, hogy a humor a legerősebb a pilotban”

Sajnos a humorizálás nagyon nem tesz jót neki. Valahogy ezt az egész témát komolyabban kifejtve tudnám elképzelni. Néhol úgy éreztem, hogy már-már átcsap gagyiba. Szerintem az unatkozó nő szerepe nagyon túl van tolva. Nyilván nem ilyenek az ott dolgozó emberek, habár értem, hogy miért akarták viccesre venni, de nekem nem jött be. A pszichopata gyilkos karaktere meg nem elég érdekes nekem. Nem várom el, hogy bármilyen motivációja legyen (gondolom a pénz az, mert érzelmei nem nagyon vannak), de a karakterépítés nagyon kevés volt ami őt illeti. Sokkal többet pörögtek a másik főszereplő magánéletén.

Nem mondom, hogy nem volt 1-2 jó pillanat a pilotban, de nem hiszem, hogy kap esélyt a 2. részre.

5/10

napocskin - 2018. 04. 13. 20:34

Szerintem szuper volt. Friss, amit azért nagyon ritkán érzek már a sorozatoknál. Persze nem tudom, milyen lesz a folytatás, de remélem, ilyen legalább.

Python - 2018. 04. 16. 21:53

Így 2 epizód után azt kell mondanom, hogy 7-8/10. Van benne potenciál, nekem kifejezetten bejön ez a fanyar humor, amivel a véresnek szánt bérgyilkos, és pszichopata vonalat akarják árnyalni. Jodie Comer fog finomítani rajta, de ettől csak még zakkantabbnak fogjuk tartani. Totál pszicho Villanelle karaktere.
Sandra Oh -t én sem bírom annyira, de kifejezetten pozitív meglepetés volt számomra. Már nézném is a 3. részt! ;) :)

Alexandra - 2018. 04. 16. 22:32

Az első rész nagyon kecsegtető volt, de a második most csalódást okozott. Borzasztóan erőltetett volt amikor Martens azt mondja, még kettőt felvehet. Az odáig oké, hogy az MI6 meglátja a fantáziáz a megszállottságra hajlamos Eve-ben, de hogy a kis fizetés mellé még pont felveheti a két volt kollégáját is… hát elegánsabb megoldást is kereshettek volna arra, hogy átemeljék a fegyverhordozókat. Nézős, de egyelőre butácska. A humor is furcsa néhol, de kell bele. (Az unalmas lengyel férj karaktere megint csak mesterkélt.) Na jó nem ekézem tovább, mert amúgy tetszik. Oh és még valami. Nagyon remélem, hogy a pszichopata Villanelle-ről nem derül majd ki, hogy van valaki akihez mégiscsak érzelmileg kötődik, mert akkor az Esmeralda tv-re való a sorozat.

freestyle82 - 2018. 04. 17. 03:26

Magyar jelenlet 1×02 ben, epizod felenel kb.(budapesti hotel megemlitve,mint az egyik gyilkossag helyszine.

Anni - 2018. 04. 17. 19:13

És milyen szépen mondta Sandra Oh Budapestet :D
2 rész után abszolút bejövős várom a következő részt! :)

freestyle82 - 2018. 04. 18. 12:35

Szia Anni
Nekem is teljesen bejon ez a sorozat:)
Kar,hogy nem kerul fel egyben az evad.(En HBO OD-n nezem tvn keresztul)

Kicsit olyan dexter feelingem van kozben, bar nem sokban hasonlit.
A parfumos gyilkossag nagy jelenet volt, egesz hitelesen adja elo a csaj a szerepet.
A megbizoja altal intezett meghallgatason(hogy normalis-e meg) nagyot alakitott a csaj:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz