login |

The Expanse: kezdett a 3. évad

2018. 04. 17. 21:50 - Írta: Desmond Wallace

171 hozzászólás | kategória: kritika,

(Könyves spoilereket a könyves topikba írjatok!)

Sokat kellett rá várni, de most visszatértek Holdenék, hogy ott folytatódjon ez az űrkaland, ahol jó egy éve félbemaradt. Az első percekben remekül összefoglalták a nézők számára, hogy hol is tart éppen a történet, majd jött a kis “körkapcsolás”, és nagyon jó volt visszacsöppenni ebbe az univerzumba.

Más kérdés, hogy aztán egy kicsit csökkent a lelkesedésem, mert elég lassan indultak el az új évad főbb történetszálai. Azt tehát nem állíthatom, hogy halálra izgultam volna magam ezen az évadnyitón, de ásítozásra se volt semmi okom. Picit talán komótosabb volt a kezdés a kelleténél, de biztos vagyok benne, hogy akciójelenetekben se lesz hiány a következő epizódokban.

A lassabb tempó ellenére is haladt azért a cselekmény, szóval spoileresen folytatom a tovább mögött.

Négy szálon indult meg a történet, amelyek közül Avasarala menekülése volt a legizgalmasabb, de a másik három is tartogatott érdekességeket a nézőknek. Az nem igazán volt kérdéses, hogy Bobby és Avasarala megmenekül a közeledő rakéták elől, de Cotyar sorsáért azért még lehet aggódni egy keveset. Bízom benne, hogy sikerül túlélnie ezt a szituációt.

Naomi magánakciója nagyon rosszul érintette a Rocinante legénységét, ami az egész epizódra rányomta a bélyegét, de szerencsére a végére megtalálták az új célt, így talán kimásznak ebből az átmeneti letargiából. Ráadásul a protomolekulától se sikerült maradéktalanul megszabadulniuk, Fred Johnson pedig az egyik ellenséggel akar üzletelni.

Úgy tűnik, hogy a következő hetekben se nagyon fogunk unatkozni, és az új szereplők még nem is csatlakoztak ehhez a bolygóközi sakkjátszmához. Nem tudjuk még pontosan, hogy mi is történik a Vénuszon, Holdenék elindultak az Ióra, a Föld hadüzenetet küldött a Marsnak, ráadásul folytatódik a versenyfutás a protomolekuláért.

Vajon ki húz belőle hasznot? Lehet egyáltalán irányítani ezt az idegen életformát?

Egy dolog biztos: a Rocinante továbbra is az eseménynek középpontjában lesz, és könnyen lehet, hogy Holdenéken múlik majd az emberiség jövője. Én kedvelem ezeket a figurákat, és továbbra is örömmel követem az utazásukat a 23. századi Naprendszerben.

Kritikaként annyit tudok felróni az alkotóknak, hogy, amint azt már említettem, picit lassú volt a kezdés, nagyon rámentek az írók az alapozásra, de ha a folytatásban fokozzák a tempót, akkor nem lesz gond ezzel az évaddal sem. Mivel azonban egy évadnyitó epizódtól többet várnék, így “csak” 6,5/10-re értékelem ezt a visszatérést. Lehet, hogy túl szőrösszívű vagyok?

171 hozzászólás Ne habozz!

ghostika - 2018. 04. 17. 23:34

Egy kerdes azokhoz akik olvastak a konyvet, ott volt ujabb atnevezes?
Meg itt vegul atneveztek magukat ismet?

Az evadnyito pedig nagyon ott volt, vegre visszatertek :) De mar most latom hogy keves lesz ez a 10 resz :(

Geza Kovacs - 2018. 04. 17. 23:34

A pont értékelés jónak tűnik. Mondjuk én sosem voltam elájulva ettől a sorozattól annyira, mint mások, de az 1. évad tényleg tetszett. Thomas Jane nyomozása a távoli jövőben a világűrben izgalmas volt, de aztán elmentek valami olyan jövőbeli politikai irányba, ami ezekkel a kis körben folytatott beszélgetésekkel, “brites” megvalósításban nekem nem tetszik. Pláne hogy néha lőttek igazi “űrfilmes” akciókat, amik nagyon jók lettek, mint most a rész végén is. Ha meg tudnak ilyet benne, akkor miért nincs több?

A Trónok harcát is kissé nehezen szoktam meg az elején, de azért ott van némi nagy koncepció az egész köré vezérfonalnak, itt viszont modern politikásat játszanak kormányzatokkal és néppel, diplomatákkal és bűnözőkkel, miközben teljesen azért – én legalábbis – nem látom át a viszonyokat térkép(vagy nem tudom itt mi lenne a helyes) hiányában.

Hezw - 2018. 04. 18. 00:10

13 rész lesz ha minden igaz

dukyka - 2018. 04. 18. 01:30

A lassúsága ellenére nekem nagyon bejött a kezdés.

nade - 2018. 04. 18. 05:21

És kiderült végre mi az a Razorback amit Julie Mao hebegett. “You can’t take the Razorback!” – vajon visszaveszi?

Dinchamion - 2018. 04. 18. 07:15

@ghostika: amennyire emlekszem (bar regen olvastam) a Rocit nem neveztek at a konyvben. Meg is lepodtem.

Nagyon bejott az evadnyito, habar ennek egy resze valoszinuleg abbol fakadt, hogy regota varom mar az uj evadot. Kicsit elvesztettem a fonalat, ami a konyvekkel valo szinkront illeti – ujra kell olvasnom oket, de ha az emlekeim nem csalnak, lesz itt tuzijatek az evad vegere.

Byron - 2018. 04. 18. 07:21

Bizony, elég jónak ígérkezik ez az évad. A második könyv vége pont nagyon jó, de a harmadik első fele is remek. Ha minden igaz, abból is elég sokat látni fogunk.

Ace - 2018. 04. 18. 08:23

Köszi az írást.
Már nagyon vártam az új évadot. Még mindíg az egyik leg igényesebb űrscifi. A szinészek is kezdenek végre belerázódni kell is mivel Thomas Jane elvesztése után kis űr keletkezett. De nem lesz ezzel gond főleg ha továbra is érdekesen tálalják ezt a nagyon komplex és érdekes világot. Csak így tovább.

nemtom89 - 2018. 04. 18. 08:32

@nade:
A Razorback Julie versenysiklója. A regényekben volt szerepe, de nem tudom, hogy itt előveszik-e.

Shed - 2018. 04. 18. 08:43

Jó volt ez kezdésnek, összerakták rendesen. Bár gondolom Naomi árulása miatti széthúzás kb már a következő részben feledve lesz. A könyveket meg nem feltétlen éri megvenni. Kb a harmadik könyv után már lejtmenetben a történet és a kidolgozás is. Konkrétan az utolsó könyv már átgondolatlan okádék szint. Az a baj az íróval, hogy vannak neki jó ötletei, de nem tudja leírni normálisan és az események láncolatát sem képes összefogni. Felteszem az első könyveket hosszabb időn át írta, utána meg a szerződés és a siker miatt gyorsmenetbe kapcsolt.

Lacapa - 2018. 04. 18. 09:14

Hajójuk neve végig Rocinante, nem tudom mi ez az átnevezés dolog.

Bert Maverick - 2018. 04. 18. 10:35

De, volt a regényben is transzpondercsere. Arra már nem emlékszem, hogy pontosan mikor, de kb. ekkor.

Ghostika - 2018. 04. 18. 11:18

@nade @nemtom89, hat lehet en neztem be valamit, de a Razorback-be ult be Avasarala es Bobby

Mor Tuadh - 2018. 04. 18. 11:44

Igen, a Razorback az Julie versenyhajója, ami a könyvben a Megatron nevet kapta magyarul.

SPOILER

A 3×01-ben Julie versenyhajójával menekülnek el Avasaraláék, feltételezhetően nem egy másik versenyhajóról van szó, hanem a Razorbackről. :)

Hezw - 2018. 04. 18. 12:53

A nagy hajó amiről elmenekültek az Mao fater luxushajója volt. Ahol tárolták a lánya versenynaszádját. Nem véletlen az összefüggés. Még egy bejátszás is volt, ahogy Julie örül vmi kupának, amikor másztak be a hajóba. (A könyvben amúgy jóval szűkebbre van leírva a hajó nem ilyen “tágasnak” mint itt látszik)

Szóval igen, ezt a hajót emlegette/ismételgette Julie az Eroson amikor ott volt Miller. És a könyvben valóban Megatron volt a neve, de csak azért kellett átnevezni mert szójátékot kellett alkotni vele az Erosi eseményekhez.

Rocinante átnevezése nekem sem rémlik, de lehet hogy csak mert régen olvastam.

_Peter - 2018. 04. 18. 13:18

Bobby akciózása nagyon tetszett!

heidfeld - 2018. 04. 18. 17:22

Kicsit kényelmes volt a kezdés, de tetszett. Soha rosszabbat!

GK - 2018. 04. 18. 18:17

A can’t take the Razorback! azt jelenti, hogy nem tudod elkapni a Razorback-et és tényleg, amikor Julie az Eroson azt hitte, hogy a Razorback-en van, akkor eléggé begyorsult :)

Amikor megjelenik a kép az örülő Julie-val, mellé odaírták, hogy Visualize: hogy képzelje el milyen lesz nyerni, mielőtt elkezd versenyezni.

Szerintem egyáltalán nem volt lassú a kezdés, pont jó tempóban elkezdett pörögni, néztem volna tovább.

Desmond Wallace - 2018. 04. 18. 18:27

“Kb a harmadik könyv után már lejtmenetben a történet és a kidolgozás is.”

Nekem a 3. könyv tetszett a legkevésbé, mivel Holdenen kívül szinte mindenkit háttérbe szorítottak az új szereplők miatt. Nyilván itt nem így lesz.

Az ötödik kötet pedig nagyon tetszett. Remélem, hogy a sorozat is eljut odáig.

A könyves kibeszélő egyébként erre találhat, ha valakinek van kedve spoileres összehasonlításra:
http://www.sorozatjunkie.hu/2016/01/22/the-expanse-konyves-kibeszelo/

Enzo - 2018. 04. 18. 23:15

3×01
Woohoo, visszatért az egyik kedvencem! Köszi az írást!

Szóval, valóban egy kicsit lassabb és építkezősebb rész volt ez, de nem mindig lehet olyan tömény, jó lesz ez. A Cotyar-Ava-Bobbie trió dinamikája még mindig király, remélem a testőr is túléli. Errinwright remek szarházi karakter, az egész Guanshiyin-es hatalomátvételt pedig viszonylag gyorsan lerendezték a könyvhöz képest, de nem hinném, hogy kihagytak volna bármi fontosat. Szép a Megatron! (és itt a sorozatban tényleg Razorbacknek hívják? :O el is felejtettem)
@Hezw: milyen szójáték volt a hajó nevével? (Shed/Foyt után mondjuk nem meg se lepődök :D)

A továbbiak darabkákban:
– A nyitójelenet micsoda CGI, gyönyörű volt, ahogy végigsvenkelt az egész Naprendszeren a főbb helyszínek között, a különböző rádióadások tartalmát is bemutatva.
– Pinus Contorta? Elég béna név…és nekem se rémlik a könyvből az átnevezés.
– Drummer még mindig szexi (az a fejjel lefelé felülésezés, wow!), csak a beszéde, ez az övbéli ejtés zavar néha… na de legalább több szerepet kap: nem hagyták ki azt a szálat, amire imádom, hogy gondoltak a készítők, a Nauvoo visszahozását. (elvégre nem kéne azt a böhöm nagy és értékes hajót veszni hagyni)
– Maradt egy kis proto-trutyi a Rocin, ajjaj…
– Alexről kaptunk egy kis hátteret, pluszpont. (Ja és láttam egy idiótát a YouTube-os kommentek között, aki azt hitte, hogy Alex felesége és lánya ugyanazon személy, és micsoda erkölcsi fertőt hirdet a sorozat, és ő ezért bojkottálja…anyám borogass)
– Valami jó fos release-t sikerült beszereznem, a vége kicsit kurtán-furcsán volt levágva, remélem a “Brace for impact” után nem volt már semmi :D

#hétidézetei:
A “You should try tea.” Praxtől :D
Meg a következő párbeszéd:
“-Take off all that tinsel.
-Is this really the time for fashion advice?
-At six Gs, that junk will tear your head off. You decide.” :D

Hezw - 2018. 04. 19. 00:25

@Enzo: nem történt semmi utána, jött 1-2 darabka de ők repültek tovább. Ennyi, ezzel lett vége.

Nem tudom olvastad-e a könyvet – a nauvoo visszahozását nem LEHET kihagyni, kulcs fontosságú.

A szójáték meg hát – ugye az Eroson azt ismételgette Julie hogy “You can’t take the Razorback!”, de ugye ez nem leírva nem egyértelmű. Mert “you can’t take the razor back”, ezért nem esik le Millernek egyből hogy a Razorbackről/Julie-ról van szó. A magyarban Megatronra lett fordíva, és itt azt mondja hogy “nem kapjátok meg a trónt” vagy vmi ilyesmi. Amiből áll össze a Megatron, miután rájön Miller a dolgokra. Azért itt nagyobb szükség volt átfordításra mint Foyt-nál :)

A nyitójelenet szeirntem is nagyon jó lett!

Én is olvastam azt a youtube-os kommentelőst :D és mindenhova aláírta a szarát, hiába magyarázta neki mindenki hogy “nem vérfertőzésről van szó, két külön személyhez beszél” :D

És igen, Drummert én is imádom a filmben! Minden szempontból akcentusával együtt! Nagyon passzol és jól játszik.

Enzo - 2018. 04. 19. 00:57

@Hezw:
ah, köszi, akkor annyira mégse volt rossz release.
olvastam a 3-asig bezárólag, de már amikor a 2.könyvben csak 1 mondattal utaltak rá, hogy visszahozzák, én már akkor adtam gondolatban a pluszpontot, hogy ez marhára zavart az Eros kitérése óta, hogy akkor most mi lesz a Nauvoo-val… és ezt imádom az egyik legjobban amúgy a sztoriban, hogy apróságokra is figyelnek, nem ez az első eset.

#szójáték: hm, ez nem is esett volna le, valahogy mintha már akkor tudtam volna hogy egy hajóról beszél, de eléggé összefolyik, mert 2x néztem meg az első évadot :D na mindegy, azért köszi -> a Shed/Foyt-ot meg nem hittem el, hogy literally 1 db mondatban levő 1 db szóviccért a teljes szereplő nevét le kellett fordítani :D

Drummer meg kb a legnagyobb eyecandy -> jó, kinek mi, de ha egy hiányosságot lehet felróni a sorozatnak, akkor talán az, hogy az átlagnál kevésbé van eleresztve igazán dögös színésznőkkel :) (még?)

wondorog - 2018. 04. 20. 09:46

Ezt a szójátékot én sem vágta, csodálkoztam is, hogy a könyvben miért lett Razorback-ből Megatron, na így már világos.

nade - 2018. 04. 20. 18:12

3×2
csatajelenet! csak kár hogy kissé követhetetlen a sok vágással, plussz megzavarva még a szerszámos jelenettel…
Az a ~6 rakéta a Razor körül a Rociról lett kilőve hogy védje a Razort, ugye? elsőre úgy tűnt a földi rakéták zavarodtak be és kötöttek ott ki valahogy

ghostika - 2018. 04. 20. 19:13

A Shed/Foyt valaki elmagyarazna?
Ja es igen, Drummer meg a felules, adta :D

_Peter - 2018. 04. 20. 22:24

A csatában a szerszámos jelenet volt a legjobb! Amos hétköznapjai hahaha

Én is úgy értettem a rakéták a Rociról parkoltak oda, a végén Holden mondta is majdnem lenullázták a készletüket

Enzo - 2018. 04. 21. 09:32

@ghostika: hát ugye ő volt Holdenék csapatának ötödik tagja, akit a Donnager közelharcában eltaláltak, és később asszem egy Fred Johnsonnal beszélgetős jelenetben volt valami olyan félmondat, hogy “there was enough bloodshed” (magyarul meg “éppen elég vér folyt már”)… és hogy ez is csak akaratlanul az ő emlékét idézte Holdenék agyába (könyvben ez le volt írva, sorozat verzióban nemtom volt-e rá mutatott reakció)

Enzo - 2018. 04. 21. 11:30

3×02

Ez még mindig kicsit ilyen át/bevezető rész volt, azt éreztem, mintha ezt egy duplarészes évadpremierként tervezték volna, az előzővel egyben adva talán jobban hatott volna. Bobbie és Avasarala párosa remekel (lásd idézetek), de főleg az ő szálukon haladtunk elég lassan, a teljes rész alatt csak menekültek Errinwright hajója elől, aztán a végére összeállt a nagy csapat.

Meglepődtem, hogy Annát már most behozzák, kíváncsi vagyok, hogy miért ily korán. Elizabeth Mitchell arcát már nagyon unom a Lost-V-Revolution kombó után, úgyhogy elviseltem volna helyette valaki mást. (Mi bajuk van a készítőknek a vörös hajú lányokkal? De komolyan már, hát elvileg ugye Sam-et is Drummer helyettesíti a sorozatban – legalábbis valaki ezt írta az s2 kibeszélőben -, és hát Annának is vörösnek kéne lennie szőke helyett)

Darabkák:
– Mennyire para volt már az elején, ahogy Mei ilyen kék szemű hibridnek haluzta Strickland-et? :O
– Na jó, Anna hazatelefonálása a kis párnás elköszönésével cuki volt, jó hogy ezt átvették.
– Adom, hogy Esteban Sorrento-Gillisre csak lazán “the S-G”-ként hivatkoznak :D
– A Roci védelmi húzásait nem teljesen értettem mindig, körülvette a torpedóival a Megatr…izé, Razorbacket? Áh, lehet újra kéne néznem azt a jelenetet, elsőre én is azt hittem, hogy valami nullára lassította (wink wink) a rakétákat meg a versenynaszádot is…
– Durva, hogy azért használják fel Strickland-ék a gyerekeket, mert a betegségük gátolja a protomolekulának a felülíró képességét… szegény Katoa már “kékvérű” lett, és nem is sejti, hogy ez mekkora baj.

#hétidézetei:
“-Keep clenching your thighs.
-Oh, for the…If you’re hitting on me, I’m flattered.” :D /Avasarala/

“-I think I’m getting used to high-g.
-I dropped our burn to 1G when our escort showed up.
-Shit.” :DD /Avasarala/

Aredhel - 2018. 04. 23. 08:35

Szerintem az “S-G” a Sedretary General rövidítése, nem?

Enzo - 2018. 04. 23. 12:18

Most hogy így nézem, valóban az is lehet – szerintem ez csak egy szójáték a készítők részéről, hogy mindkettőt jelentheti :)

zolij - 2018. 04. 23. 13:46

Fura Annanak ez a sztoribővítés, legalábbis nekem nem rémlik a könyvből, hogy már itt szerepelt volna.

Desmond Wallace - 2018. 04. 23. 15:06

Frankó rész volt ez a 3×02. Jobban tetszett, mint az előző.

Sigismundus - 2018. 04. 23. 20:27

3×02

Látom másoknak is Anna lelkésznő korai megjelenése tűnt fel, nekem is. A könyvben (amelyikben szerepel) nekem is a legszimpatikusabb szereplő, de nem értem, most milyen szerepet szánnak neki. Ha Elisabeth Mitchelt szerződtették, akkor hosszabb távon is terveznek vele, de mit?

A többi meg, a csata az csata.

Hezw - 2018. 04. 24. 07:40

Bobbie-t is fél évaddal korábban hozták – és nem is történt vele semmi érdemleges előtte. Egyszerűen csak nagyobb kapcsolatot szeretnének ezekkel a szereplőkkel, és jobban beilleszteni 1-1 évad tematikájába.

Taz - 2018. 04. 24. 14:02

Szerintem jó döntés, volt anno, hogy Bobbie korábban feltűnt, nagyon megkedveltem és így sokkal jobban működik a karaktere. Ha Anna-val is így lesz akkor azt mondom hajrá, én bízom benne, hogy az írók tudják mit csinálnak. Amúgy az első két rész jó volt, hozta a megszokott színvonalat, és sokakkal ellentétben én mindig jobban élvezem a politikai ügyködéseket a háttérben és a világ működésével kapcsolatos jeleneteket az akciónál, de úgy érzem elég jól egyensúlyoznak a kettő között. Remélhetőleg még egy ideig megtartja a syfy a sorozatot, a BSG óta nem nagyon néztem tőlük semmit.

Desmond Wallace - 2018. 04. 24. 17:04

“Bobbie-t is fél évaddal korábban hozták – és nem is történt vele semmi érdemleges előtte.”

A sorozat legnagyobb baja az, hogy nem ragaszkodtak az egy évad, egy könyv felépítéshez, így pedig nem a fináléra marad a csúcspont.

Én a harmadik könyvet nem igazán szerettem, szóval kíváncsian várom, hogy a sorozatverzióban mit hoznak majd ki belőle.

Enzo - 2018. 04. 24. 19:46

@Desmond: ha lenne egy hosszabb vagy rövidebb és/vagy tömörítettebb évad, akkor kijavíthatnák ezt az “elcsúszást”, én még reménykedem ilyenben :)

csab - 2018. 04. 24. 21:37

A 3. könyvből nekem is kedvencem volt Anna, örülök, hogy behozták előbb; azt hiszem, engem már megnyert, Bobber-t annak idején szoknom kellett.
Ha jól beleilleszthetően hozzátesz az univerzumhoz, minden bővítést örömmel veszek, akár úgy is, ha ütközik a könyvbeli tényekkel. Csak működjön. Nekem ez a sorozat úgy ahogy van, működik.

heidfeld - 2018. 04. 24. 22:08

Megvan az a előnyöm/hátrányom, hogy nem olvastam a könyveket… Így egyszerű a dolgom: Élvezni az epizódokat…
Pazarul megoldották a feszültség fokozását, űrhajókon belül, akció közben. Tényleg, le a kalappal..
Szerencsére van pár napom aludni rá, lehet-e a heti legjobb. Megérdemelné, de láttam egy szintén remek, de durvább epizódot.

Kpeter - 2018. 04. 25. 14:35

Jelenleg az egyetlen sorozat, ahol hajlandó vagyok újranézni szezonkezdet előtt az addigi részeket és még így is pikk-pakk eltelik az idő…

Moncsi - 2018. 04. 27. 09:07

Ma reggel megnéztem a második részt, nem tudok szabadulni tőle. Egyszerűen tökéletes volt az egész.
Nem tudom, hogy találják ki ezeket a dolgokat, hogy a legapróbb részletekkel is előre viszik a dolgokat, de valahogy ebben a sorozatban ezt olyan szinten művelik, ami számomra teljesen elképesztő.

_Peter - 2018. 04. 27. 23:40

3. rész: Szóviccel atomdurva a vége! Sajnálom Mars jeleneteket nem kapunk, ő szempontjukból milyen morálisan.

Errinwright annyira jó gonosz hogyan manipulál és kavar!

A Rocin a feszültség nagyon jó, Draper jó helyre került.

Avasarala is ledobott egy atomot a részben Naominak: “I’d say cry me a river if you could understand what i mean” :D mekkora oltás oh my beltalowda!

Mazsola - 2018. 04. 28. 00:19

Baromi izgalmas volt a 2. rész! :)
Háromszor vissza kellett nézzem a torpedós jeleneteket mire felfogtam, hogy mi is volt a trükk. :))

Egyedül az volt furcsa, hogy örökké gyorsítani kellett a kis menekülőhajót. Úgy tudom az űrben ha egyszer felgyorsítasz valamit, az addig fog ugyanazzal a sebességgel menni, amíg meg nem változtatja valami. Tehát amikor felgyorsultak 4 g-re, az a sebesség változatlan kellett volna maradjon és simán meglógnak. Ráadásul amikor már nincs gyorsulás, csak állandó sebesség (mindegy mekkora), akkor a rosszullétnek is meg kellene szűnnie, nem? Mint bármilyen zárt rendszerű járműben – pl. vonatban – amíg nem történik sebesség-változás, addig nyugodtan sétálhatsz a fülkék közt, nem érzékelsz semmilyen mozgást (legfeljebb az oldalra dőlöngélést a szar sínpálya miatt). :)
Ettől eltekintve nagyon jól megcsinálták a 2. részt!

Hezw - 2018. 04. 28. 08:28

@Mazsola: a 4g azt jelenti hogy 4g-vel gyorsulnak. Az hogy felmentek 4g-re azt jelenti hogy folyamatosan annyival gyorsulnak, nincs itt szó állandó sebességről. Tehát folyamatosan 4g-vel gyorsulnak, mivel az ellenség is (még a rakéták) is ezt teszik: gyorsulnak hogy beérjék őket. Szó nem volt arról hogy leállították a hajtóművet hogy állandó sebességgel repüljenek tovább.

Enzo - 2018. 04. 28. 13:21

3×03
Sose hittem volna, de ebben a sorozatban kifejezetten tetszenek a politikai játszmák, most főleg Nguyen és Souther “harca” – előbbi sajnos gyorsan rájön minden turpisságra (miért halt meg Theo, meg a “meghibásodott elektronika”), utóbbi pedig a szimpatikus fél lesz. A marsi platformok kilövése is hihetőre sikerült ezzel a félsiker-befejezéssel, csak azt nem tudom, hogy S-G mitől gondolta meg magát? Én nem emlékszem, hogy volt jelenet a “82% nem elég” és a tűzparancs kiadása között.

Holdenék szálán elég lassan haladunk, de ezt betudhatjuk annak, hogy az űrbéli távolságokat így érzékeltetik. Cserébe az eddigi vegyes eredetű csapat még jobban felkeverődött, a dinamika remek a sok különféle szereplő között :) Bobbie-nál azért lehetett volna egy jelenet a morcizás meg a mosolygósba váltás között, de Avasarala “betanítása” így is marha jó volt :D

Mao a kis Julie-t látta gondolom Mei-ben, és le akarja állítani a projektet… hát most majd elválik, hogy Strickland engedelmeskedik-e neki vagy szembeszegül. Cliffhanger úgy ezen kívül nem igazán volt, talán majd jövő héten.

#hétidézetei:
“-So you know precisely how many lives a leader must sacrifice and still be a good man?
-Yes. As few as possible.” /S-G és Anna – utóbbi száláról kb ennyit tudtam felírni/

“-[…]Now you just walk around like you’re in pumps.
-How do you know what it’s like to walk in pumps?
-I didn’t always work in space.” :DD /Amos & Ava/

“In that case, we should nuke Io.” :D /Ava/

Enzo - 2018. 04. 28. 21:03

Pár tudományos és egyéb kérdést megválaszolnak az elmúlt részekkel kapcsolatban ebben a videóban, ajánlom megnézni:
https://www.facebook.com/ExpanseSYFY/videos/1144310415707127/

_Peter - 2018. 04. 30. 01:55

“A marsi platformok kilövése is hihetőre sikerült ezzel a félsiker-befejezéssel, csak azt nem tudom, hogy S-G mitől gondolta meg magát? Én nem emlékszem, hogy volt jelenet a “82% nem elég” és a tűzparancs kiadása között.”

SG először észnél volt és tartotta magát a hidegháborús kölcsönösen biztosított megsemmisítés elrettentés elvéhez. Tudta Mars is így gondolkozik. Senki ne nyomja meg a gombot, mert válaszcsapás miatt mindenki veszít.

Két jelenet a 82% nem elég és a tűzparancs között:

1. négyszemközt Errinwright hatott SG egojára milyen öröksége lesz a történelemben “a kék alienek már a spájzban vannak, ha legyőzik Marsot gyorsan akkor SG vezetésével egyesülhet az emberiség a külső veszély ellen”.
A megelőző csapással életeket menthet, megéri kockáztatni. Űrhajók számában kezdett fogyni a Föld előnye és hiába állnak nyerésre Errinwright félt Mars vereség szélén használná a rakétákat.

2. a következő War Room jelenetben már mind az öt marsi kilövő állomást száz százalékosan befogták. Azt gondolta SG válaszcsapás nélkül tudják kiiktatni a marsi rakétákat. Ezért adta ki a tűzparancsot 100% előrejelzés tudatában. Nem számítottak Murphy törvényére: egy földi kilövés műszaki hiba miatt késve indult el, ezért az utolsó marsi célpont még tudott tüzelni felrobbanása előtt. Ez a lövés érte el a Földet és két millió áldozat.

Komoly dolgok, a medve és a tömegpusztító fegyver nem játék! (a hidegháborúban is volt több ismert meleg helyzet és amiről nem is tudunk)

Enzo - 2018. 04. 30. 14:04

@_Peter:
És tényleg, most újranéztem, ez a jelenet a négyszemközti beszélgetéssel valahogy elsőre nem maradt meg bennem annyira, hogy emlékezzek rá.
Ironikus, hogy így meg pont az első tűzparancs ki nem adása miatt sült be az ötödik railgun a tüzelésnél.

Kvanar - 2018. 05. 01. 02:30

Kicsit rasszistának fog tűnni, meg értem én, hogy 2300-ra, ha ennyi milliárd ember él a Földön és a Naprendszerben még látványosabb lesz a fehér emberek kisebbségi helyzete. De ebben a sorozatban van egy rahedli fehér férfi, de alig van fehér nő.

Igazából nem zavar, meg se el nem vesz se hozzá nem tesz egy átlag nézőnek az élményhez, csak meglepett, hogy egy amerikai sorozat még csak eyecandie gyanánt se tesz be valami buta kaliforniai szépségkirálnyőt, skandináv felmenőkkel :D

Shed - 2018. 05. 01. 09:15

Kvanar:
Inkább az a probléma, hogy nincs pénz a költségvetésben arra, hogy Gyürük ura stílusban az emberi méreteket változtassák. Pl. Naomi és a többi övbéli kb 2 méteres deszka emberkék nagy fejekkel az alacsony grav miatt. Eleve rögtön felismerhetőek a testfelépítésük alapján, a sorozat jeleneteiben is rögtön látható lenne, mikor beszélnek egymással övbéliek és földiek vagy marsiak.Ezt nagyon hiányolom, mert sok jelenet is egyértelműbb lenne, meg visszaadná hogy az övbéliek nem csak fejben, testben is messze kerültek a Földtől. A főbb szereplők a könyvbéli rasszokat követik. Savarosa ott is indiai volt, Bobby maori, Naomi is katyvasz volt. Julie ugye távol keleti beütéssel volt ott is. A későbbi könyvekben vannak európai származásúnak leírt nők főbb szerepben, ez talán nem spoiler…

Egyébként engem egyre jobban irritál Naomi, vagyis a színésznő. Sztem ő mellé nyúlás volt a szereplő válogatáson. Annyira fájdalmas volt nézni pl. a Savarosával való beszélgetésnél,hogy mekkora szakadék tátong a két színésznő között. A Savarosát alakító színésznőre viszont kb. ráírták a szerepet, telitalálat.

Enzo - 2018. 05. 02. 00:37

@Shed:
Avasarala, A-V-A-S-A-R-A-L-A, könyörgöm. Hogy az istenbe sikerült Savarosának írni? Egyszer még értem hogy typo, de háromszor??
Különben is, téged megöltek az első évadban. :D

heidfeld - 2018. 05. 02. 04:43

Igen, egy-két színész elég gyenge. De majd’ 6 évad Unce Upon A Time megtekintése után, tiszta felüdülés…
Övi emberek kinézetén tényleg jobban kellene látszódnia a kisebb gravitáció hatásainak, de ez legyen a legnagyobb baj! Nem kis költség lenne megvalósítása.
Az övi környezet, nyomozgatás hiányzik, de de érdekesek a mostani történések is. Erős 7/10 mehet a 3. részre is.

Malachi - 2018. 05. 02. 12:18

pedig az előző évadban voltak direkt ilyen cérnavékony, tök magas Belter alakok akiknek kínzás volt a földi gravitáció. nem tudom, most gondolom nem annyira fontos ez.

shed - 2018. 05. 02. 16:32

Enzo: A Savarosa az egyik klántag csaj nickje, és több mmo-ban is ez volt a neve, egyszerüen ez a név ugrott be, az én hibám . De elég jol átjött a más név ellenére is, hogy kiröl irok :)

Desmond Wallace - 2018. 05. 02. 19:05

Nagyon tetszett a 3. rész. Tele volt olyan apróságokkal, amelyek fokozták az élményt.

Például ez is nagyon ötletes volt:

Szeretem az ilyen ötletes apróságokat. #TheExpanse pic.twitter.com/xYvycUxZF7— Desmond Wallace (@desmondwallace) 2018. május 1.

Enzo - 2018. 05. 02. 23:34

@Desmond: nem is tudtam, hogy írsz részkibeszélőket a saját blogodra is – belinkelgethetnéd ide mindig az aktuálisat, de most megolvasom őket :)

Desmond Wallace - 2018. 05. 03. 16:30

@Enzo
Ez változó. Jó lenne minden részről írni, de ez leginkább a szabadidőm függvénye.

Neoprimitiv - 2018. 05. 03. 16:53

Valaki homályosítson fel, hogy jutott el az üzenet Annához? A marsi srácok ilyen pikk-pakk hazaértek, ledumálták ezt az alig bizarr szituációt a parancsnokukkal, aki kapásból elérte Souther-t, aki rögtön tovább küldte neki? Nem a távközlés sebességén csodálkozom, csak mindezt off-screen lezavarni elég meglepő, mert itt azért pár játékos reakciójára kíváncsi lettem volna.

Ezzel együtt is jó rész volt, bár a megmentettekkel való balhé borítékolható volt. Avasarla és Bobbi változatlanul baromi jók együtt, Mao lelkiismerete pedig úgy látszik csak rövidtávú használatra van beállítva.

Aredhel - 2018. 05. 03. 19:12

Megdumálták a marsi fiatalokkal, hogy küldjék el a Jupiter flottához az üzenetet, de közben Holden külön rábólintott Avasarala kérésére, hogy a szőkenőnek sugározzák el a felvételt. Volt is utalás, hogy keresnek egy nyugisabb helyet,ahonnan kevésbé gáz küldeni, csak az egész marsi cirkusz utána történt. Szóval szerintem 2 üzenet átadás zajlott.

Neoprimitiv - 2018. 05. 04. 10:41

a második holdenes beszélgetés nekem valahogy kimaradt, csak az elsőre emlékszem, amiben a nyílt sugárzás ellen tiltakozott.

Viszont ha ez ilyen egyszerű, akkor miért nem küldték el eddig is az anyagot a főtitkárnak közvetlenül? Anna számát tudja fejből, a közvetlen főnökéét nem?

Aredhel - 2018. 05. 04. 14:08

Gondolom manipulatìv célja van, hogy Annának küldte el. Tudnia kell, hogy Errinwright besároza a nevét, míg Anna SG-gez közel álló személy, és ahogy említette is, a “lelkiismerete”. Így talán kevésbé fogják megkérdőjelezni az annyag hitelességét, ha Annán keresztül jön.

Hezw - 2018. 05. 05. 10:00

@Neoprimitiv: nagyon egyszerű a válasz. Két lehetőségük van:

-kiadnak egy nyílt üzenetet (mint az első évadban Holden Canterbury féle üzenete)
-küldenek egy privátot vkinek.

Az első alapból nem játszik, mert mint olyan azonnal ránéznek és visszakeresik a forrását egy ilyen fontos üzenetnek. A másodikkal meg az volt a baj csak, hogy kinek küldjék? Értelemszerű hogy SG-nek vagy az Admirálisnak küldött minden üzenet ellenőrzés alatt áll. Ott ránéznek – és azonnal vissza tudják keresni. De egy random senkinek ha küldik, akkor azt kutya sem nézi. Emlékezz vissza, Alex is küldött/kapott a családnak pár üzenetet előző részekben. Nincs baj azzal ha küldenek vkinek, csak nem mind1 kinek. Annában egy olyan személyt látott meg, akiről tudja hogy jó kezekben van a dolog, és mégis egy “senki” – tehát nincs ellenőrzés alatt. Ezért ment két üzenet – fizikális formában egy 3. személytől az Admirálisnak (ebből nem adják ki a helyzetüket), és egy random “sms” egy random embernek – a milliónyi üzenet közül ami cikázik a világűrben.

Neoprimitiv - 2018. 05. 05. 10:29

Hezw: “Ott ránéznek – és azonnal vissza tudják keresni.”

Ugye nem gondolod, hogy ha Anna előáll azzal, hogy kapott egy ilyen üzenetet, akkor nem tudják pont úgy visszakeresni az ő “telefonjáról”, mint bárki máséról? Ha meg nem mutatja meg az üzenetet, akkor simán lerázzák, hogy pacifistaként ki a akar b-ni Errinwrighttal.

Alex magánüzeneténél lehetett az a cél, hogy mások ne tudjanak róla, de itt éppen az volt a lényeg, hogy mindenki tudjon róla. (Azt most hagyjuk, hogy egy háborúban álló rendszerben a legfelsőbb vezetés közvetlen munkatársainak a kommunikációját is figyelik, minden gyanú nélkül is, pusztán rutinból.)

Hezw - 2018. 05. 05. 10:41

Ez mögötte a gondolat, hogy ez valóságban mennyire legit az más kérdés. Muszáj az üzenetet lengesse mint bizonyíték, és akkor már központon keresztül lekereshetik igen az üzeneteit. De lehet ha utólagosan kezdik kutatgatni az már kicsit késő hogy aktuális helyet meghatározzák. Ennyi erővel a marsi flottával küldött üzenetet is le lehet nyomozni, mert megnézik a marsi csapat hajójának az utazási logját és abból kiderül hogy hol voltak X idővel ezelőtt. Szerintem ugyanez a helyzet az Anna féle üzenettel, afféle tűzoltós megoldásként szerintem simán jó.

Enzo - 2018. 05. 05. 17:31

3×04
Az Annának üzenetküldős részeket nagyjából kibeszéltétek fentebb – valóban azért küldik a lelkésznőnek, mert így jóval hatásosabb lesz S-G számára: Annára hallgat + a nőt nem befolyásolja Errinwright, és nem is ellenőrzik annyira szigorúan + Anna azért finoman szólva is “ami a szívemen, az a számon” típus, aki nem fog finomkodni a témával kapcsolatban. Az meg csak plusz megerősítés, ha közben a marsiak felől is visszahallható lesz az ügy.
Illetve Holden is úgy utasította Alexet, hogy “Find us a router to bounce a tight-beam off of, something that can’t be traced back to us”, szóval megpróbálják elrejteni a jelüket és több közvetítő állomás beiktatásával küldeni.

És akkor a részről:
– Örültem, hogy mutatták Drummer-ék expedícióját is, látványos volt, ahogy visszafordították a Nauvoo-t a drónok segítségével + mintha túl kevés lenne az övbéli beszéd, szóval örültem a csaj által mondott kifejezéseknek (pl.terásh).
– A hálátlan marsiakon meglepődtem volna, ha nem sikerül elspoilereznem magamnak a jelenetet a sorozat facebook-oldalán az egyik preview-videóval (mert a könyvből amúgy nem rémlik ilyen)
– Na, gondoltam hogy Strickland azért nem adta olyan könnyen magát, nem úgy van az, hogy csak simán megsemmisíti a kutatást. A rész végén viszont csak pislogtam, eléggé ledöbbentett – kisebb mértékben az, hogy Mao lelkiismerete eddig tartott, nagyobb mértékben amit Katoa csinált :O

#hétidézetei:
“-That Belter girl made food. You hungry?
-What?
-Food. You put it in that big hole in your face.” :D /Bobbie & Ava/

“Shit, did I miss it?” :D /Amos/

“-You’re Chrisjen Avasarala.
-Yes.
-The UN Deputy Undersecretary.
-This is going to be very tedious if you remain this dim.” :DD /Ava & Sinopoli zászlós/

Enzo - 2018. 05. 07. 00:02

10 random dolog a részről a SzájFáj honlapján, tetszik ez a rovat :)
http://www.syfy.com/theexpanse/blog/10-random-things-we-thought-about-the-expanse-season-3-episode-4

KisPista66 - 2018. 05. 08. 21:30

Eléggé unalmas lett a sorozat. Semmi igazi akció vagy meglepetés. Sok a szöveg, kevés a cselekmény. Hiteltelen. Nem a történet, az még elmenne könyvben. (Nem olvastam még a könyveket.) Hanem a színészi játék az csapnivaló.

Függöny - 2018. 05. 10. 13:37

Sztem nem egy sorit nézünk. Mai részben is volt akció is, meg feszült beszélgetés. Jó Holden picit tényleg gyengébb, de annyira nincs baj a színészekkel, csomó arc van klasszikus sorozatokból, a mai részben a BSGből szúrtam ki arcot

mikkamakka - 2018. 05. 10. 14:18

Ez volt a leglúzerebb zendülés evör:)
A Rocin végre szent a béke, csak pár terápiás kibeszélő kellett hozzá. A Filip szálat jóval hamarabb bevezették, lehet hogy ennyivel korábban kapnak vmi szerepet? nem emlékszem casting hírekre
Az is tetszett ahogy sejtetik hogy a protomolekula valami nagy dobásra készül. közben meg az emberiség még mindig egymás rommá lövésével van elfoglalva
J-P Mao lelkiismereti válsága se tartott sokáig

mikkamakka - 2018. 05. 10. 14:22

KisPista66:
ha nincsenek felépítve a karakterek, nincs mélyítve a világ(sok szöveg), akkor nincs súlya a történteknek
hogy kinek mennyi akció elég az személyfüggő, de meglepetések egész biztosan lesznek:)

Desmond Wallace - 2018. 05. 10. 18:30

“Ez volt a leglúzerebb zendülés evör:)”

Hát igen. :(

Kíváncsi vagyok rá, hogy a következő részben hogyan zárják le ezt a sztorit.

_Peter - 2018. 05. 10. 18:31

Az Agatha King admirálisa ott rontotta el nem szabadította ki Cotyart, rögtön a helyére került volna Errinwright admirálisa. :)

Geza Kovacs - 2018. 05. 10. 22:46

Ha van akció, akkor jó, ha nem, akkor nagyon unalmas. A sima beszélgetőshöz a környezet meg a történet túl lapos, gondolom nem volt elég pénz. A maiban is volt jó néhány olyan szövegelős rész, ami teljesen időrabló volt.

Llew - 2018. 05. 11. 00:33

Szerintem marha jó rész volt. Hiába olvastam a könyveket szerencsére megkopott annyira a tudásom, hogy izgulhattam sikeres lesz-e a lázadás.
Jól elbalfaszkodták. A két főtiszten túl kb senki nem volt beavatva a jelek szerint és pont az admirális nem lett lefegyverezve.
Azért az, hogy Souther csak fel akarta menteni a parancsnokság alól Nguyent az meg csak simán lelőtte pár embert elbizonytalaníthatott volna. Az meg végképp, amikor simán tüzet nyit a saját hajójára.

Important roll - 2018. 05. 11. 01:21

@Llew
Bizonyára el is bizonytalanította őket. De tudod, van az ólomnak egy igen kiváló érvelése amellett, hogy miért jó engedelmeskedni annak, akinek a pisztolyába bele van töltve.

Hezw - 2018. 05. 11. 09:34
Neoprimitiv - 2018. 05. 11. 09:44

úgy néz ki, hogy sajnos nem :( A Deadline is lehozta. Házalnak más csatornáknál, hogy hátha folytatni tudják, de a SF-en úgy néz ki, vége lesz az évaddal.

Parci - 2018. 05. 11. 09:44

nem tűnik kamunak

Hezw - 2018. 05. 11. 10:46

Nagyon reménykedjünk hogy netflix vagy amazon prime felveszi. Vagy vki aki lát benne!

Hezw - 2018. 05. 11. 10:47

A szomorú benne hogy még csak most fog elkezdődni az igazi plot :-/

Ace - 2018. 05. 11. 13:11

Valaki vegye meg. Még annyi minden van ebben a sorozatban. Kár lenne az előszobánál megállni.

Jamesch - 2018. 05. 11. 13:22

Sztem tök jó volt ez a lúzer zendülés, legalább nem klisés.
Egyébként is az egyik legjobb rész volt
Erre reggel meg jön a kaszahír, remélem legalább az évadot vmennyire le tudják zárni(gondolom nem évad immediate kaszáról van szó), ha nem is veszi át más.

Neoprimitiv - 2018. 05. 11. 13:52

Jamesh: az évad kész, amit leforgattak azt le is fogják adni.

nade - 2018. 05. 11. 14:28

tekintve hogy az első könyv is 1,5 évad alatt lett feldolgozva, feltételezem újabb 1,5 évad elég hogy a második könyv végere jussanak, szóval a 3. évad végére.

ArcaneArrhenius - 2018. 05. 11. 15:33

Nagy kedvencem a sorozat és én is most tudtam meg a kasza hírét :S A Netflix-ről olvastam egy cikket pár hete, hogy még több sci-fi tartalmat akarnak filmek és sorozatok terén is. Ügye ott a Stranger Things, Lost in Space, Altered Carbon és még több ilyen tartalmat akarnak gyártani. Nos a Netflix-nek itt egy jó lehetőség, hogy átvegye Az The Expanse sorozatot. Remélem megteszik. Többen is néznék vagy több emberhez jutna el. Én nagyon bizakodó vagyok. Ha indul az ilyen esetekben szokásos petíció, aláírás gyűjtés a sorozat megmentése érdekében a steaming szolgáltatók felé akkor valaki majd dobjon ki ide egy link-et plz. Én biztos aláírom.

Desmond Wallace - 2018. 05. 11. 20:11

“újabb 1,5 évad elég hogy a második könyv végere jussanak, szóval a 3. évad végére.”

A történet már erősen a 2. könyv végénél jár.

Hezw - 2018. 05. 11. 22:04

Igazából a következő részben lezárják a 2. könyvet, átmosva az utánalévőbe. A 7. rész (címe Delta-V) már a 3. könyv prológusára utal. És a youtubeon megtalálható promo fotók és leírás alapján valóban belelendülünk az 3.ba

Enzo - 2018. 05. 12. 01:04

https://www.change.org/p/netflix-netflix-please-buy-the-rights-to-the-expanse

Majd leírom az érzéseimet, meg a 3×05 kommentjét is holnap.

_Peter - 2018. 05. 12. 10:14

Próbálok nem aggódni, az Amazon vagy a Netflix úgyis felkarolja ha van eszük.

kpeter - 2018. 05. 12. 16:10

_Peter remélem igazad lesz, de mitől vagy benne ennyire biztos?

Randal - 2018. 05. 13. 00:16

Kár lenne a sorozatért, szerintem jól megcsinálták.
Könyvekből olvastam mindet ami megjelent, most a Persepolis Risingnál tartok, lesz még itt érdekes dolog elég.

Nem tudom hány évad van a sorozatban, gondolom az íróktól is függ, de olyan 6-8-ba beleférne.

Amazon, Netflix jól járna vele, kérdés mennyire hajlandóak egyezkedni a tulajdonosok.

Enzo - 2018. 05. 13. 01:33

Nagyon remélem, hogy valaki felkarolja. Tényleg a legjobb sci-fi sorozat, van benne potenciál és ott vannak a könyvek, mint remek háttéranyag. Nem figyeltem kiemelkedően a nézettségét, ezért más sorozatokért izgultam(/izgulok), mint például a SHIELD, The 100, iZombie… az Expanse-ra olyan szinten nem számítottam, hogy amikor pénteken gyanútlanul beléptem Messengerre és 2 haveromtól is a legutóbbi üzenet az volt, hogy “expanse kasza :(“, nem tudtam értelmezni hirtelen egymás mellett a két szót…
Szép lassan a kezdeti töménységből az egyik (ha nem A) kedvenc sorozatommá vált, és erre jön egy ilyen arculcsapás. Komolyan úgy felqrtam az agyam ezen, melóban olvastam, fél óráig nem tudtam rendesen dolgozni utána. Az elmúlt években csak a Sense8 és a Defiance kaszája érintett meg, de egyik se fájt ennyire – talán bármelyik sorozatomat, néhányból még többet is “elcserélnék” egy Expanse megmentésért, ha lehetne ilyet. Persze, értem én, hogy milyen jogokat kapott a Syfy, de akkor is, itt valami valahol valakik által el lett b@szva. A kinti tévénézők, hogy nem nézik, a gyártó ezzel a fura konstrukcióval, nem tudom, de ez így hülyén jött ki.

Enzo - 2018. 05. 13. 01:40

3×05

Komolyan, Holdenék olyan lassan haladnak, hogy Southerék szála simán jobban érdekel. Főleg ebben a részben, eszméletlen volt a politikai feszültség, na meg a kontraszt, hogy a nőci, Sinopoli felettese (mármint a Hammurabi kapitánya, Kirino a neve) mennyivel higgadtabban és értelmesebben kezelte az egész konfliktust, mint Nguyen.
Souther beosztottjai (nekik is jegyezzük fel a nevüket: Mancuso és Shaffer) hihetetlen szimpatikus és önfeláldozó figurák voltak…a rész végén a lázadás, a Jimenez elpusztítása és a lövöldözés marha erős lett, és még cliffhangert is kaptunk a hibridek kilövésével.

A csipetcsapatról kb annyit tudtam felírni, hogy Alex gyerekének üzije aranyos volt, meg hogy “jé, Naominak volt egy gyereke” (ezzel a sztorival feloldva a “mit keresett egy ilyen brilliáns elme egy jégszállítón” kérdéskört.) Ja meg proto-Katoa evolúciója is elég para…Prax remélhetőleg pont időben érkezik, mielőtt Mei-ből is hupikék törpike lesz.

#hétidézete:
“-There was a Martian marine on board, Gunnery Sergeant Roberta Draper.
-The defector.
-As well as a UN deputy undersecretary, Chrisjen Avasarala. She was there, too.
-Who else was there? Fucking tooth fairy? It’s a little hard to believe, son.” :D /másik Hammurabi-s csávó/

nade - 2018. 05. 13. 08:03

a scifi nemibetegségnek (STD – startrek discovery) adják a díszlete kegy részét, MÁR a jövőhéten, ha csak nem történik valami.
A netflix kiesett, az amazonban van a reményük — írja a vmi díyzlet vezető/kellékes.
https://www.facebook.com/groups/154567691728757/permalink/384700638715460/

ám az amazon már korábban befektetett egy másik nagy költségvetésű sci-fibe (The Three body problem) …

de azért rajta, “petícionáljuk” https://www.change.org/p/syfy-renew-the-expanse-for-season-4

https://help.netflix.com/en/titlerequest

winnie - 2018. 05. 13. 08:17

elég sok scifije van az amazonnak, a kínai adaptáció csak pletyka, semmi konkrét nincs benne, de ha jön is, azon nem fog múlni a sorozat megmentése. inkább azon, hogy az amazon nem utazott korábban sem ilyesmiben.

kpeter - 2018. 05. 13. 16:50

Akkor gondolom tényleg kapa ennek a sorozatnak…

nade - 2018. 05. 13. 20:08

a fentebb linkelt fb csoportban legutóbb (vagy félórája) azt írták hogy levegőben áll vmi tárgyalás, és a fanok bombázzák csak tweetekkel meg levelekkel az amazont.

nade - 2018. 05. 14. 09:55

javítás: ez a helyes petíció az a mit az írók is támogatnak : chn.ge/2Kk6dSX

( https://twitter.com/theexpansewr/status/995824152002027521 )

Randal - 2018. 05. 14. 18:38

Nem tudom mennyire jellemző egy ilyen típusú szerződés kötése, mint amit az Expanse-zel csináltak. Gondolom a készítők hazardíroztak arra, hogyha befut mint a Trónok Harca (ugye G.R.R. Martin irói műhelyéből jöttek és szintén intrikálós stílusú) vagy a BSG, akkor talán több lóvét ki tudnak csikarni a SyFy-ből.

Az látható, hogy van egy stabil nézői bázisa a SyFy-n és az Amazon/Netflix is ki tud indulni a saját számaiból, hogy mennyire érné ez meg nekik.

A sztoriban van még anyag bőven, viszont a feszültség faktort tolhatnák fentebb is vagy legalábbis jobban súlyozhatnák.

De lehet, hogy csak azért érzem így, mert ismerem a sztorit.

Ace - 2018. 05. 15. 16:21

Most a Netflix miért is esett ki? Már nem tárgyalnak velük? Vagy írták valahol ,hogy őket nem érdekli?

Hezw - 2018. 05. 15. 21:53

https://media.discordapp.net/attachments/444554599454605352/446033221508136960/2018-05-15-Airads-Save-The-Expanse-Aerial-Banner-001.jpg?width=1754&height=877

A fanok összedobták rá a pénzt. 2×3 órát kőröz a repcsi az Amazon székház felett, miközben bombázzák tweetekkel meg üzenetekkel őket.

Hezw - 2018. 05. 15. 21:53

3500 dollár volt ez a pár óra repcsireklám

Ace - 2018. 05. 16. 07:24

Az igen XD erre csak felfigyeltek.

wondorog - 2018. 05. 17. 11:07

Nagyon jó lett ez a “2. könyv záró” ismét odatették magukat, ilyen minőség mellett még jobban felb@sz a kasza, főleg, hogy így a 3. könyv felét kapjuk csak meg, ha valami csoda nem történik.
Úgy néz ki viszont, hogy a 2. könyv nagy cliffhangerét még húzzák, pedig esedékes lenne, ha évad végére teszik, kicsit nekem késő, még ha egyelőre nem is olyan jelentőségteljes dolog, mint később lesz.

Kpeter - 2018. 05. 17. 15:38

Érdemes elkezdeni a könyvet annak, aki nézi a sorozatot? nyilván most elsősorban nem azokra a kötetekre gondolok, ahova a sorozat még nem ért el.

Claire8310 - 2018. 05. 17. 19:36

Nagyon komolyan össze volt pakolva ez a rész, még ha nem olvastam volna is, akkor is süt róla, hogy ez a könyves 2. rész zárás (mint ahogy az előző ilyen résznél is) Nem volt annyira érzelmes mint az előző, de azért rendesen betalált.
Nem is tudom arról volt-e hír hogy hogy kezelik a 3. könyvet, ha akarták volna talán beleférhetett volna a maradék 8 részbe (de persze ehhez évad elején tudni kellett volna a kaszát) Így könnyen csonka lehet az egész… #savetheexpanse

Én is vártam a cliff-et a végére, még tartogatják, vagy gyanúsan az évad végére tervezték be, és akkor egy nagy WTF-kkal búcsúzik a sorozat. Mert belengetni már belengették az az évad első részében.

Érdemes-e elkezdeni? Igen. Elejéről, vagy a 3. könyvtől? (én most éppen a 7.-et várom) az biztos, hogy a történések fő vonalát nagyon szépen követi a sorozat, de persze sok különbség van (akár jellemek szempontjából is) magam részéről elölről olvasnám, de ez csak egyéni preferencia.

nade - 2018. 05. 17. 20:02
_Peter - 2018. 05. 17. 20:06

Húú mennyi minden történt a részben.

Draper harcolt a szörnnyel! Amikor mondta a többieknek ő egyedül eltereli a figyelmét, Amos milyen szerelmesen nézett utána :) “ez igen, elég bátor a csaj” Nagyon jól megcsinálták a harcot.

Mei megmentve, Strickland megkapta a magáét, Amos óriási volt: I am that guy.

Cotyar hőssé vált, JP Mao-t elfogta Holden, Errinwright letartóztatva. Nagyon jó volt Fred Johnson lopott rakétái kulcsszerepet játszottak, a Belt sem maradt ki az akcióból. És akkor a végén a protomolekula a Vénuszon! Ennyi minden egy részben, szuper volt!

wondorog - 2018. 05. 17. 21:11

Mindenképpen elejéről érdemes olvasni a könyveket, a főcselekmény nagyjából megegyezik, de rengeteg kiegészítést kap a sorozat, ami a könyvekben off-screen történik +

minimális spoiler: bizonyos szereplőket jóval hamarabb hoznak be teljesen új storyarc-cal (lsd.: Avasarala, Anna). Az első könyvben 2 POV karakter van összesen: Holden és Miller (+Prológus és Epilógus), minden más helyszín csak háttérinformációként jelenik meg, ahogy a 2. könyvben is (ott 4 POV van: Holden, Avasarala, Bobbie és Prax, ráadásul Avasarala itt jelenik meg először, miközben a sorozatban már a legelső résztől főszereplő).

Yamagato - 2018. 05. 17. 22:01

És ezt a sorozatot kaszálják.. hihetetlen. A 3×05 még a 2×05-t is übereli, annyira jól konklúziójára jutott minden szál. Kivétel talán az Errinwright-os, azt enyhén elsietettnek érzem, csak későbbre vártam. De ezt leszámítva vagy fél tucat csúcspont volt ami szerintem beleég az emlékezetembe.

Mei megtalálása és főleg Amos “I am that guy” szövege nagyon badass volt.

Ahogy Bobby kiszúrta a hibridet és hopp már rá is rontott (közbe meg jól leszólva Avasarala-t), pumpált az adrenalin rendesen. A fight meg remekül lett megoldva, egy pillanatra azért féltem, hogy budget miatt csak képernyőn kívül történik az akció vagy bűn ronda CGI lesz, de hozta az Expanse szintet.

Végre meg lett Mao, kíváncsi vagyok mit kezdenek vele hőseink, gondolom beindul politikai sz*rkavarás körülötte.

Az Agatha King-ből azt hittem többet kapunk, a mágneses csizmás hullákkal tűzdelt, fertőzött hajó irtó erős setting lett volna még 1-2 részhez.

Ahogy Amos gyerekeket reggeliztet (!) és közben a Vénuszból előtör a protomolekula űrhajó.Biztos nincsenek olyan harcias szándékai mint a hibrideknek, különben hamar véget érne a sorozat….

Cotyar-t nem akartam elhinni… Gondoltam az Alex-Naomi duó fogja megmenteni, erre bejelentkezik a reaktor mellől… jobban fáj mint tavaly Miller. És az mekkora írói húzás, ahogy valami ütős utolsó mondat helyett nem jutott eszébe semmi frappáns. Emelem kalapom, egy ilyen aprósággal (számomra legalábbis) még fájóbbá, reálisabbá tették a halálát.

Parci - 2018. 05. 17. 22:10

mindig nyavalygok, hogy szarok a színészek (némelyik eléggé, sajnos), meg csak űrhajójelmezes “barátok közt” megy, semmi igazi scifi, de ez azért egy penge rész volt, na! :)

Narakh - 2018. 05. 17. 22:21

Épp írni akartam, hogy már második évada csak ámulok és bámulok, micsoda sorozatot pakoltak nekünk össze, erre látom a kaszahírt. Ezért kár volt jönnöm.

Neoprimitiv - 2018. 05. 18. 11:04

Néztem a mostani részt és közben állandóan az járt a fejemben, mennyire ellentmondásos a helyzet.

Nem ismerem a gyártási költségeket, de erős a gyanúm, hogy az Expanse és mondjuk a SHIELD előző évadának az epizódjainak a költségvetése nem tér el nagyon egymástól. A SHIELD az utolsó fél évadban olyan szinten vett vissza a költségvetésből, hogy az nálam már komolyan az élvezhetőség rovására ment: kényszerből leegyszerűsített történetszálak, egy szobaszínház látványvilága, elhúzott konfliktusok, amiket nem tudtak feldobni kiegészítő jelenetekkel, stb. Viszont ennek is köszönhetően végül is megkapta a folytatást.

Az Expanse eközben hihetetlenül profi látványvilágot, az időnkénti panaszkodások dacára is szerintem kifejezetten feszes történetvezetést hoz, szintén nem apró szerelőgárdával. Viszont a költségek miatt el is kaszálták.

És bár rohadtul fáj a szívem érte, de ha a folytatásnak az lenne az ára, hogy a következő évad a Roci parancsnoki hídján meg két másik szobában játszódna és kínkeservvel próbálnák meg elmesélni azt, amit most megmutatnak, akkor inkább legyen vége és legyen egy nagyon klassz emlék, mint egy kiherélt folytatás.

Mazsola - 2018. 05. 18. 16:19

Még a végén lehet hogy mégsem kaszálják el. A legutóbbi részt több mint 600 ezren megnézték – nyílván a kasza hírére – ez talán készteti a syfy-t megváltoztatni az álláspontját. Elég nagy a közönség nyomása, nem véletlenül:
https://www.inquisitr.com/4904061/the-expanse-hits-one-of-its-highest-television-ratings-in-years-amid-campaign-to-save-show-from-cancelation/

Amúgy meg lehet hogy jobban járunk ha tényleg kikerül a syfy-tól, és – ha van egy kis szerencsénk – átkerül mondjuk a Netflixhez, mert inkább jobb egy kicsit várni, mint nézni hogy egy nagyon jól indult, minőségileg megalkotott sorozat mondjuk egyre kevesebb pénzt kap évadról-évadra. A nagy streaming szolgáltatóknál talán nem lesz ilyen probléma, ahol alapvetően nem az “első” nézettségi adat a mérvadó a pénztárcák nyitásánál.

_Peter - 2018. 05. 18. 17:26

Neoprimitiv – 2018. 05. 18. 11:04

Amennyire követtem a híreket a fő probléma a Syfy rossz sugárzási szerződést kötött, nem a gyártási költség a gond.

Neoprimitiv - 2018. 05. 18. 18:15

_Peter: persze, de a rossz sugárzási szerződés miatt nem jönnek vissza a költségeik.

A szerződés pedig, ahogy már korábban is írtam, a tipikus esete az öngyilkos rövidlátásnak, akármelyik oldal is ragaszkodott hozzá. Vagy a csatorna nem bízott igazán a sikerben és ezért inkább lemondott a későbbi bevételről, csak most ne kelljen sokat beletolnia, vagy a készítők nem akartak sokat átengedni a későbbi pénzekből, az eredmény sajnos ugyanaz: így hosszú távon mindenki rosszul jár.

Randal - 2018. 05. 18. 21:48

Claire8310: Én most fejeztem be a 7. könyvet. Mit ne mondjak, voltak benne meglepetések, kíváncsian várom hogyan akarják a szerzők folytatni a sztorit.

A mostani részben tetszett, ahogy megcsinálták és összerántották a történéseket időben és térben, ráadásul mindenki kivette a részét a történésekből.

Remélem folytatni fogják, mert jó kis sorozat ez, kár hogy keveseket érdekel, pedig elég érdekes témákat feszeget.

Mazsola - 2018. 05. 18. 22:13

Azt hiszem ez az eddigi évad idézete:

“I am that guy”

:)

Desmond Wallace - 2018. 05. 19. 09:04

Nagyon jó rész volt.
Ennél többet most nem tudok írni.

zolij - 2018. 05. 19. 12:58

Aki nem olvasta a könyvet az hanyagolja a 7. rész sneak peakjét, jó nagy spoilert felejtettek benne.

Prin Éva - 2018. 05. 19. 17:29

Szerintem egy kicsit zagyva, jobban el kellett volna magyarázni, hogy ki kivel van, és mi a céljuk. Egy egyedülálló biofegyver megszerzése és birtoklása arra, hogy mindenkit kiírtsanak vagy valami más a céljuk?

nade - 2018. 05. 20. 16:32

Ma’am, for the first time in your life, please just shut the fuck up! – Bobbie

This is Amos. He’s my best friend in the whole world. – Prax

You’re not that guy. You’re not that guy. I am that guy. – Amos

I always thought I’d have something clever to say in this moment. You know, something pithy. Even a little ironic, but… Memorable. But I can’t think of a fucking thing. Oh, well. – Cotyar

Enzo - 2018. 05. 21. 01:00

3×06
Ismét csak évad közepére jutott a könyvzárás, ami évadzárónak mérsékelten elment volna. Néhány történetszálnak pont a végére értünk: Errinwright megkapta a büntetését, JPMao is elfogva, Prax és Mei végre találkozott, és a Bobbie vs hibrid harc is megvolt. Utóbbival kapcsolatban azért valami katartikusabbra emlékeztem – miért fordította el a fejét a lény a killshot előtt?

Darabkák:
– Bobbie milyen OP volt a páncélban az elején :D egyedül legyakta a 4 embert kb 4 másodperc alatt :D
– Cotyar kiszabadulásánál menőn nézett ki a zéró-gravitációs lövés, meg hogy nem dőltek el a hullák a mágnesbakancs miatt.
– Továbbá, RIP Cotyar :( Bírtam a karakterét. Sajnálatos, hogy ezt a Larson nevű csajt nem használta végül az Agatha King kiiktatásához.
– Tetszett a végén a zenés montázs. :) Mmmm, Naomi pucér jelenet, fincsi :P
– A végén a struktúra kiemelkedése nem semmi :O (Amos nyilván elkáromkodta magát a gyerekek előtt :D)

#hétidézetei:
“I am that guy.” /Amostól, várható volt ez a “csavar”, meg ismerős is valahonnan, de így is zseniális lett a jelenet./

illetve mindenki mondta kb mindenkinek, hogy fogja be a pofáját :D a két legjobb:
“Ma’am, for the first time in your life, please just shut the fuck up!” :D /Bobbie Avasaralának/
“No, seriously. Shut up.” :D /Amos Stricklandnek/

nade - 2018. 05. 21. 11:05

A kis Mei-re asszem ráférne egy terápia. Elrabolják az apjától miközben összedől az otthona, barátja kék izévé változik aki aztán darabokra szed egy embert, aztán még több hulla (asszisztns nő), meg apu legjobb barátja is öl, meg káromkodik.

zolij - 2018. 05. 21. 12:23

Enzo: szerintem azért fordult el, mert akkor kezdődött el az emelkedés a Vénuszon.

nade - 2018. 05. 21. 17:40

“mégegy aszteroida érkezett a naprendszerünkön kívülről. a korábbival ellentétben ez nem csak áthalad, hanem a bolygókkal ellentétes pályára állt, közel a Jupiter pályáján”:
https://www.nytimes.com/2018/05/21/science/asteroid-interstellar-jupiter.html

heidfeld - 2018. 05. 21. 20:08

Nagyon jó rész volt.

_Peter - 2018. 05. 22. 09:36

nade – 2018. 05. 21. 17:40

Gondolj bele az óriás Jupiter (és a többi nagy bolygó) mennyiszer mentette meg a picike Földet, hogy eltérítik a sok szemetet.

_Peter - 2018. 05. 22. 11:40

Egyre közelebb az Amazon megegyezés. Múltkor elfelejtettem írni miért nem aggódok nagyon, azonkívül ilyen minőségi sorozatot miért is hagyna elveszni valamelyik streaming szolgáltató, az is érv az Amazon főnöknek űrrakéta cége is van mint Elon Musknak, biztos nagy fan. :)
Még költségvetés növelést is álmodok, még látványosabb legyen a sorozat!

BDJG - 2018. 05. 22. 12:45

@Enzo:
Volt egy interjú a showrunnerrel aki ezt elmagyarázta. Ezzel akarták kb megmutatni, hogy még mindig ott van nagyon mélyen egy emberi oldala a lénynek (azaz Katoa) és hogy amikor kimegy a csillagos ég alá (amit Katoa soha nem látott), egyszerűen rácsodálkozik.

csab - 2018. 05. 22. 17:50

Már nem emlékszem: Katoa apja szerepelt Mei apjának belépőjekor, még a 2. évadban?

Elar - 2018. 05. 22. 20:46

Várjunk csak
Bobby a végén megöli a hibridet?

Neoprimitiv - 2018. 05. 22. 21:16

Elar: gondolom igen, különben nehezen tudták volna egyben és életben visszavinni a hajóra.

Enzo - 2018. 05. 23. 00:57

@zolij: lehet, de úgy lett bemutatva, mintha a hibrid podok szétlövésére lett volna “válaszreakció” az ojjektum kiemelkedése.

@BDJG: na köszi, ez már egy fokkal hihetőbbnek hangzik – pláne ha azt is hozzávesszük, hogy Katoa “átalakulása” még esetleg nem fejeződött be 100%-osan, mondjuk az s2 végén levő hibridhez hasonlítva.

@csab: igen, Basia volt a részben, amikor Prax ott bolyong, ha jól emlékszem ő küldte el őket Romához (a csirkedealelős srác, akit Amos megagyalt)

@Elar: de meg ám :)

Hezw - 2018. 05. 23. 08:35

A ojjektum semmire nem volt válaszreakció, egyszerűen: “the work is complete”

Asszem a hibrid azért nézett az égre, mert akkor lett kész.

Az amazon (azt hiszem igazgatója” amikor 2011-ben bemutatta az ipodot egy prezentáción, az expanse 1. könyv volt rajta a bemutató mintán és azt lengette. Szóval biztosan fan, ürrakéta cég nélkül is ;)

Még egy poén:
https://www.gofundme.com/savetheexpanse-get-roci-to-space
A fanok kilövik az űrbe a rocit :)

Hezw - 2018. 05. 23. 08:41

@BDJG: Komolyan ez elhangzott interjúban? Kicsit fura megoldásnak tűnik nekem. Az a baj nem emlékszem hogy ez a rész hogy volt a könyvben :-/

Annatar - 2018. 05. 23. 16:14

A könyvben nem Katoa volt, hanem egy “rendes”, kész hibrid. Katoa csak simán belehalt vagy a kísérletekbe, vagy a betegségébe.

Annatar - 2018. 05. 23. 16:16

Más: lehetne kérni egy linket a könyves kibeszélőhöz? Kicsit nehézkes megtalálni, és sokan el is felejtették, hogy ilyen is van ;)

Hezw - 2018. 05. 23. 16:29

Fent a keresőbe ha beírod expanse könyves, ki is dobja ;)

http://www.sorozatjunkie.hu/2016/01/22/the-expanse-konyves-kibeszelo/

mikkamakka - 2018. 05. 24. 13:05

egyik legjobb rész pedig csak felvezették az új szálakat
még mindig nem tudom felfogni hogy kaszálhatta syfos ezt a sorit
könyvet nem olvasók kaphodhatták a fejüket a rész végi wtf-ek után (Melba, rockhopper, Miller)

elmebaj - 2018. 05. 24. 16:42
Neoprimitiv - 2018. 05. 24. 17:04

elmebaj: volt már, a hírekben is volt és főleg nem igaz. Nem rendelték be a 4. évadot, egyelőre csak tárgyalnak róla. Ez is jó hír, de nem lezárt dolog.

Desmond Wallace - 2018. 05. 24. 17:58

3×07: utolsó egy perc: libabőr. Emelem kalapom.

zolij - 2018. 05. 24. 20:31

huh micsoda időugrások :D

Yooha - 2018. 05. 24. 21:14

Oké, nem ismerem a könyveket, de ez mi volt?
Mennyit uugrottunk előre? Mennyi idő egy ilyen gyűrűt megépíteni? És valami erőtér van a felületén?

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 24. 21:39

csúzlihajós behaluzta a csajának az üzenetét? a gyűrű elkezdi az emberek elméjét barmolni?

rodosto13 - 2018. 05. 24. 21:41

SPOILER
A Ring annyira egy csullagkapus Ori Szuperkapuhoz hasonlít :D

zolij - 2018. 05. 24. 21:44

Yooha: pár hónap telt el. És nem a gyűrű miatt, hanem mert a hajóknak ki kellett érnie gyűrűhöz (az Uránusz pályáján túlra). Plusz egy másik szál miatt is kellett pár hónap szünet, de mivel azt itt még csak minimálisan vezették fel, így inkább nem spoilereznék :)

A gyűrűvel kapcsolatban pedig minden spoiler ami még nem hangzott el a sorozatban, a könyvesek ne vegyék el a felfedezés örömét azoktól, akik nem olvasták :)

Annatar - 2018. 05. 24. 21:45

Yooha:
A könyvek között (eleinte) kb. egy éves időugrások vannak, de eddig sokkal felpörgetettebb időrenddel dolgoztak a sorozatban. Most a sztori miatt muszáj volt ezt az időt ténylegesen beiktatni. Szóval ha valaki nem tudná, most kezdtük el a 3. könyvet :)

Annatar - 2018. 05. 24. 21:53

Kiváncsi Fáncsi:
Nem, nem haluzta. Csak azzal, amire készült, híressé válhatott volna (ha túléli), úgy már megérte volna a csajának lenni :P

Amúgy a zene milyen volt már. A Highway Star (Deep Purple) belter feldolgozásban állatul szólt :)

Geza Kovacs - 2018. 05. 24. 21:59

Eléggé filmtörténeti volt az az “ütközés”, vissza is tekertem vagy nyolcszor, baromi jól sikerült :-)

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 24. 22:40

@Annatar: nekem elég fura volt a nője – előbb közli, hogy lelép, mert ki tudja merre jár, majd közli, hogy a nagy trükkre vár epedve, és akkor majd lesz jóság husi a röppentyűlovasnak – de miután kipurcant a gyerek a gyűrű falon, a háttérben látható a csaja, de mintha valaki mással lenne megint

Claire8310 - 2018. 05. 24. 23:04

Na milyen jó 3. könyv kezdés volt! Szépen mozgatják a szálakat, erőviszonyok megint csak érdekesek lesznek.
A vége meg… durván jól sikerült a gyűrűvel való találkozás, én is visszatekertem párszor, és hát a végére megtörtént Az esemény. Vééégre. :)
Bull amúgy merre jár? vagy csak később mutatják be? Egyik kedvenc szereplőm volt anno, szóval remélem hamarosan föl tűnik Behemóton. Csak nem hagyják ki.

(a végén az egy régi közös képe volt a csajjal, a srácnak és annyi. Nem haluzott semmit)

nade - 2018. 05. 24. 23:20

bakker a 3×7 jobb volt mint a korábbi részek. Szinte mozi minőségű cucc. Lehet a zenés betét meg a ‘körkapcsolások’ miatt tűnik így, de akkor is.

ghostika - 2018. 05. 24. 23:23

Nekem egy dolog tunt fel, nem is ertettem, a resz elejen mikor mutatjak a Ring-et es a tavolban latszodnak a hajtomuvek, ahogy lassitanak, mintha valami kis hajo mar ott lenne a gyuru korul (8:20 nal) es akkor meg nem latszodott az eroter a renderelt kepen.

Annatar - 2018. 05. 24. 23:37

Kiváncsi Fáncsi:
Az ő a loopolt videón a csajával, nézd meg újra. Egy emlék.

Engem kicsit zavart a látható “erőtér”, a könyvben mintha ilyen nem lett volna. Meg én nem így képzeltem el az ütközést, csak nem akarom itt jobban kifejteni azok miatt, akik nem olvasták. Tényleg elrepül ott valami kis jármű, de erre is lesz magyarázat, hogy mi miért, és miért úgy történt.

nade - 2018. 05. 25. 11:54

nem lehetne hanyagolni MINDEN könyves spoilert ÉS konkrét összehasonlítást ?

winnie - 2018. 05. 25. 13:24

de. kéne. átettem a könyves kommenteket a könyves topikba. ha van még, szóljatok:

http://www.sorozatjunkie.hu/2016/01/22/the-expanse-konyves-kibeszelo/

Mazsola - 2018. 05. 25. 21:56

Nem olvastam még a könyveket, de talán mégis jobb lett volna azok szerint szervezni az évadokat is? A 3×07-en nagyon érződött, hogy egy új könyvbe kezdtünk bele.
Amúgy Holden még meddig viseli a seggén a felsőruháját? Már kissé uncsi..:)
Viszont tetszenek az új szereplők, a rámenős “újságíró” csajszi, az ideges “gépész-csaj”, meg az új beltalowda badass.
Az egyirányú (?) csillagkapu sokat sejtet…
Ezek után egész egyszerűen nem tehetik meg az Amazonnál, hogy nem rendelik be a 4. évadot! :))

szelesmalom - 2018. 05. 25. 23:55

3×7

Borzalmas volt.
Alig birtam végig nézni.

Bár 2 jelenet tetszett:
Mikor a hapsi átrepül..
Másik: Idon’t shit where I eat.

zolij - 2018. 05. 26. 00:42

Mazsola: öö, milyen ideges gépészcsaj?

zolij - 2018. 05. 26. 00:43

Ja hogy Melbára gondolsz

Neoprimitiv - 2018. 05. 26. 07:59
k-10 - 2018. 05. 26. 08:12

Hurrá – szólt a nép.

winnie - 2018. 05. 26. 08:16

és mostantól lehetősége van, hogy szóljon. mindenki előfizethet az amazonra (és nézheti vagy loopolhatja a sorozatot:), amikor jön, ráadásul, ha nem változik, akkor csak 3 dollár egy hónapra, és az amazon az mindig nézi az új sorozatainál, hogy hányan jönnek, akik csak azért jönnek (és maradnak).

Ace - 2018. 05. 26. 09:29

Hurrá! Meg lettünk mentve. Megyek előfizetni az Amazonra ;)

Hezw - 2018. 05. 26. 10:03

@Winnie: amazon prime működik eu-ból is? vagy csak kamucímmel?

Citrom - 2018. 05. 26. 21:36

Óhogyaza.Melba,miért, oh miért?

Nagy mákunk van, hogy Bezos bacsi ( Amazon fejes, vilagleggazdagabbembere) szereti a könyveket és a sorozatot is.
Twittelt is róla régebben, biztos voltam benne, hogy felkarolja a sorit :)

winnie - 2018. 05. 26. 21:59

Hezw: minden országban van amazon prime európában. ahol vagy, ott működik az adott országbeli. pl. a magyar. trükközéssel meg nyilván el lehet érni más országbéli tartalmakat is webes, boltos felületen.

winnie - 2018. 05. 26. 22:02

OFF

Citrom: szerinted nem szereti az amazon saját sorozatait, amiket jobbra balra kaszál? hiába szereti, ha nem teljesít. szerinted nem fogja az amazon az expanse-t elkaszálni a 4. évad után minden további nélkül, ha nem teljesít? akkor is ugyanúgy fogja szeretni bezos, szóval ez így nem logika:) plusz nem is így működik, nyilván lehet befolyása arra, hogy valami a projektet megvizsgáljanak, hogy rentábilis lehet, de semmi több, a prime egy alegység saját irányítókkal, akik nem fogják a saját bőrüket vásárra vinni olyanért, amiben nincs potenciál.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 27. 13:14

ha már új pénzes nagybácsi lett a sorozat körül, nem akarják lecserélni james holden-t? :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz