login |

Trust: majdnem féltávnál az 1. évad

2018. 04. 17. 14:50 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Mindig jó, amikor egy markáns rendező teszi le egy sorozat alapjait. Új példának itt van a Trust, aminél Danny Boyle segítségével találták ki a képi világot, valamint a vágási, történetmesélési stílust, amit az “utódai” is megpróbálnak hozni.

Nem kérdés, nyilván minden sorozatnál a pilot az alap, de ha egy közepes csávó rendezi azt akkor szintén bajban lesznek a későbbiekben. Ha pedig az markáns rendezőt vizuális senkik, analfabéták követik, akkor ilyesmi születik. De pozitív példát is tudok még mondani természetesen, hiszen például a Friday Night Lights nagyon sokat profitált az alapjaiból. Na meg a jó írásból is.

Ez utóbbi amúgy a Getty család történetének ezen részére is jellemző. Mármint az ügyes rendezés mellett eddig az írással sincs komoly gond. Mostanra már az is jobban látszik, hogy mik lehetnek az események, amiknek a sorrendjét megváltoztatták. Legalábbis az öreg Getty körüli családi gondok olyasminek tűnnek. Ha véget ér az évad, akkor jobban utánaolvasok. Talán elég lesz, amit láttam.

Visszatérve a konkrét részekre: Brendan Fraser is back? Mondjuk maga a karakter is jutalomjátéknak tűnik. Nem azért, mert könnyű a “rendrakót” alakítani, hanem mert tipikusan bírni szokták az emberek az ilyen figurákat. Ezt azt hiszem a hét alakítása posztunknál igazoltátok is. Amúgy nincs könnyű dolga, hiszen a nagy nevek mellett, mint Donald Sutherland és Hilary Swank, itt még az arcról kevésbé ismertek is brillíroznak.

Amit még kiemelnék, hogy eszméletlen mennyire eltalálták minden epizód csúcspontját eddig, enyhe túlzással, de sokszor csak ámulok, ahogy elérnek oda a történetszálak. Jó látni ilyen kiszámított, nyugis, és szórakoztató történetépítést. A pilot után eddig nekem az 1×03 tetszett amúgy a legjobban. Nem csak a bulihangulat miatt, hanem a flashback felépítéssel, a vágással, a vizuális megoldásokkal majdnem utolérte az évad kezdését.

Nagyjából most jutottak el oda, hogy már nem rémlik minden az All The Money in the World előzeteséből. Ami durva, mert már eddig is érdekes volt, de most jöhetnek a komolyabb meglepetések. Az olyan jelenetek, mint amikor a feleségek beszélgetnek az örökségért megtett dolgokról…

2 hozzászólás Ne habozz!

Sawyer - 2018. 05. 24. 20:46

Ménemírtokmáide?

Nagyon jó sorozat, nálam az év legjobbja a Waco mellett.

(szinkronnal nézem, nagyon el lett találva, de ne kövezzetek meg)

novi83 - 2018. 05. 31. 08:07

Tegnap néztük meg a 10. részt, jó kis lezárás volt. Végig nagyfilmes megvalósítás, erős alakítások színészileg. Tetszett. Tényleg alulreprezentált a blogon, de nem lehet mindenre ideje mindenkinek :)

És marha gyorsan érkezett a felirat is, köszi a készítőnek innen is!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz