login |

The Originals: kezdett az 5. évad – írta infinity

2018. 04. 22. 21:35 - Írta: vendegblogger

32 hozzászólás | kategória: kritika,

Don’t worry, sooner or later something will blow up in New Orleans. Some crisis or other, always brings us back.

Elérkezett a visszaszámlálás ideje. Már csak néhány résznek lehetünk szemtanúi, mivel kezdetét vette a The Vampire Diaries színvonalas(abb) testvérsorozatának, a The Originals-nek az utolsó évadja. Reménykedjünk benne, hogy méltó búcsút kap a sorozat, ami ugye újabb spinoffot kaphat.

Mindig is kedveltem a nagy hármast (Klaus, Elijah, Rebekah), így amikor Mikaelson-ék kiváltak az anyasorozatból nem volt kérdés, hogy a TVD mellett a The Originals is kötelező darab lesz. Nem bántam meg a döntésem, hiszen sok kiválóan felépített jelenetsorral megfűszerezett, sikeres epizódokból álló, és történetszálakban gazdag évadokat kaptunk a szériától. Lássuk, hogy a folytatás is hasonlóan erős lett-e – a tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Mint tudjuk a negyedik évad úgy ért véget, hogy a Mikaelson testvérek szétszéledtek a világ különböző pontjaira, mivel csak így tudták megakadályozni, hogy a Hollow pusztítást okozzon, ezzel biztosítva Hope biztonságát. A folytatás nem rögtön, hanem egy ugrás után 7 év elteltével veszi fel a fonalat, és megmutatja nekünk, hogy a Mikaelsonék mivel töltik mindennapjaikat.

Klaus lista szerint gyártja a hullákat. Az eltelt idő alatt elterjedt róla, hogy teljesen megőrült, de főként csak Elijah-t akarja megvédeni és elüti az időt. Kiderül az is, hogy nehezen viseli a jelenlegi helyzetét, és azt, hogy bátyja nem emlékszik családjára.

Aztán bepillantottunk kicsit Mystic Falls-ba is, mivel a Ric és Caroline által alapított iskolába jár a frissen debütált tini Hope is. Elsőre nem volt gond Danielle Rose Russell alakításával, de inkább arra leszek kíváncsi milyen lesz a továbbiakban, amikor beindulnak az események.

Marcel megkérte Rebekah kezét, aminek én őszintén örültem a lánykérésnek, a végén az elutasításnak viszont nem. Mondjuk mindkét álláspontot meg lehet érteni, ezért nem tudom, hogy a készítők akkor mit akartak/akarnak ezzel kezdeni. Talán majd a végén lesz a nagy happy end? Vagy szerintetek ennek már lőttek?

A rész fénypontja a Klaus-Caroline találkozás volt. Kiváló alakítások és hatásos jelenetek voltak, ami komoly és szórakoztató is volt egyben, a két színész (Joseph Morgan, Candice King) közötti kémiáról nem is beszélve. Ezért már megérte végigülni a nyitányt.

Az egészben engem hidegen hagyott Freya és Vincent. Sőt, tulajdonképpen az eseménytelen New Orleans is. Még szerencse, hogy bedobták azt a hibrid srácot, és a végén Hayley rejtélyes eltűnését is.

Összességében egy szépen kivitelezett alapozást láthattunk, és látványra is rendben volt a rész. Az első képsorok alapján lendületesen kezdődött a történet, volt néhol egy kis visszaesés, viszont az simán belefér. A jó premier után persze várom a fejleményeket és kíváncsi vagyok, mit tartogatnak a készítők az utolsó szezonra, mert elvileg ha a négy Mikaelson találkozik, akkor eddig nem látott sötétség fog elszabadulni.

Egyértelmű, hogy valahogy csak újra egyesülnek a Mikaelson testvérek és a legsötétebb erőt is legyőzik, nem? Vajon lesz e meglepetés ami esetleg megcáfolja ezt? Nem ragozom tovább, most rajtatok a sor, nektek hogy tetszett, mi a véleményetek, mire számítotok?

32 hozzászólás Ne habozz!

katyvaszlipp - 2018. 04. 22. 23:22

Nekem bejött, mint mindig.
Viszont most akkor megint a Hollow lesz elővéve “főgonosznak”? nekem elég volt egy évadig.
És ha a 4 Mikaelson egy helyen lesz, akkor kiszabadul, legalábbis az utolsó évad erre futott ki.
Most ha kövi részben ez el is jön, remélem nem az egész évadban csak őt fogják hajkurászni, uncsi lenne nekem már.

Vagy majd a Hollow még Hollow-bb lesz, és még erősebb? akkor is ismétlés.

sziszko - 2018. 04. 23. 07:58

én nagyon röhögtem az elején, spoiler: amikor Klaus az ajtónállót kinyírta, és bejött a főcím: ahol a szívedet hagytad :) nagyon jó volt a kezdés, sajnálom, hogy elkaszálták,

Bessie - 2018. 04. 23. 08:18

Nagyon jó sorozat. Nem értem a kaszát. Klaust ezer évig el tudnám nézni és Elijaht is. Remélem nem a halálukkal végződik a széria. Sajnálnám nagyon.

LaCRossE - 2018. 04. 23. 12:04

Tetszett a kezdés, de Rebekkah és Marcel szenvedését én már nagyon unom.

shed - 2018. 04. 23. 19:58

Minden jo volt, de a 8éves Hope okosabb volt, mint a 15éves. Csinál egy hibridet, akiröl tudja hogy lényegében a rabszolgája lesz, illetve másik oldalrol meg egy gyilkos fenevad.Meg elviekben már full képzett boszi, de nincs pénze repülöjegyre. Én azt hittem, hogy ebben az évadban egy koravén, okos csajt csinálnak belöle, aki ugyanolyan penge lesz agyban, mint az elözö évadban. Eddig elég csacska tinire vették a figurát.

SV - 2018. 04. 23. 21:13

Hát nekem ez kicsit felemás volt. Klaus jelenetei mindent vittek, Hope-nak is voltak jó jelenetei. Én nem bánom, hogy csacska tinit csináltak belőle, hisz épp az a karakter lényege, hogy szupererős, de még nem érti ez mekkora felelősséggel jár. Szerintem ez nagyon jól átjött, plusz a színésznő nagyon hasonlít a Hayley-t játszó színésznőre (remélem, azért valamivel tehetségesebb). Elijah jó volt, de nagyon bizarr így, kérem vissza a régit :) A többi szál nekem kicsit üresnek érződött.

DarkEagle - 2018. 04. 23. 22:23

Nekem is bejött nagyon a kezdés. Hope tini verziója is kedvelhető és aranyos. Remélem a badass jeleneteknél is jó lesz.

Ami nem tetszik hogy mennyire lerontja Rebekah-t Marcel. Nem értem miért kell ez a fölösleges dráma. Múlt év végén azt mondták együtt lesznek de most mivel szét széledtek nem lehet házasság? Ez eléggé wtf. Oké mindkét félt meg lehet érteni de ezt ugyan úgy ők is megtehetnék. Élnek 1000 éve igazán kivárhatna még Marcel is. Nagyon gyerekes.

A Hollow dologra nem tudok mit mondani de nyilván arra fog kifutni hogy Hope majd lenyomja vagy magába zárja és ő is átvált valami halhatatlan formába. Mert valljuk be, meglepne, pláne a spinoff bejelentése után, ha belőle nem lenne végül igazi halhatatlan egyén.

sunny97 - 2018. 04. 24. 14:08

Összességében jó kezdés volt ez.
Klaus ezzel az öljünk meg mindenkit stílussal emlékeztet arra a Klaus-ra, akit régen a TVDben megkedveltem. Ő így lenne a legjobb. Caroline-nal való közös jeleneteiből pedig egyértelműen lejön, hogy mennyire nagy köztük a kémia. (Igazán összehozhatnák őket az évad végére.)
Hope, hogy ilyet tett érthető, mert még csak tini. Nincs tudatában annak, hogy ő mennyire különleges.
Elijah-t nagyon nem jó így látni. Remélem minél előbb “visszahozzák” valahogy a régi énjét.
A többiek pedig igazából számomra jelentéktelenek voltak.

DarkEagle - 2018. 04. 24. 15:21

Hope igen is tisztában van a képességeivel és azzal, hogy ki is ő. Már kislányként is tudta. A vért nem csak azért adta a gyereknek mert a barátja volt hanem hogy felkeltse Klaus figyelmét. Ez volt a fő célja. :D Szóval inkább lázadó tininek mondanám mint olyannak aki nem tudja, mit csinál.

Isaac - 2018. 04. 26. 10:38

Kicsit szőrszálhasogatás,de ha valaki nem tudja vámpír,akkor nem is “eszik”? Az érdekelne milyen háttérsztorit kapott Elijah… átlagvámpír aki él hal a zenéért és nem tudja ő Mikhaelson? Nagyon meglepődne ,ha használja a képességeit ,ha teljesen embernek hiszi magát.

DarkEagle - 2018. 04. 26. 17:21

Nem hiszem, hogy erre nem figyeltek. Szerintem csak szimpla vámpírként tekint magára mert máskülönben ez eléggé epic fail lenne. Bár lehet hogy épp ezért őrködik rá ennyire Klaus. Már nem rémlik hogy Marcel mit is plántált belé pontosan de nem rémlik olyan hogy elfeledtette volna vele hogy vámpír, csak a családja emlékét vette el.

A heti részről: Sejtettem hogy Hope valami hasonlóra készül de basszus, azért ez nagyon beteg. Kiköpött apja tényleg. :D Nagyon nagy stratéga lett ha még az apját is lekörözi. A végén lehet hogy tényleg ő lesz az ellenfél. Bár ahogy ez a jósnő is mondta a jövő nincs kőbe vésve és nem feltétlen úgy van ahogy azt látni akarjuk. Ergo Hope lehet akár gonosz de az is lehet hogy csak a nagy tömörülések miatt vagy más miatt jön elő belőle a Hollow.

Egyébként emelem kalapom Danielle Rose Russell előtt. Nagyon tehetséges ez a lány. A jelenetek közte és Joseph Morgan közt eszméletlen jók voltak. Tényleg elhittem hogy ők apa és lánya. És tényleg nem az van hogy “Áh de utálom ezt a lányt mert mennyit rinyál hogy az apja nincs vele és ezért ilyen dolgokra is képes.” Teljesen megértem amit csinál. Miatta várom azért a Hope spinoffot. Viszont az a bájgúnár nagyon remélem hogy hamar fűbe harap mert rögtön irritálni kezdett amint megjelent.

Viszont valami tényleg lehet a háttérben és tuti hogy nem akárkik ha Hayleyt is lenyomták. Eddig nagyon jó az évad. Szomorú hogy ennyi lesz. De jobb a csúcson abbahagyni.

Shed - 2018. 05. 01. 09:21

DarkEagle:

Most nem az volt, hogy Hayleyt a kis hülye hibrid kölyök nyomta le és Hope-al együtt rakták koporsóba?

DarkEagle - 2018. 05. 01. 13:09

De, mivel ugye a hibrid kölyök Hope vére miatt kötelezve van mindenre amit a lány mond. Ő elkapta és betette egy koporsóba Hope pedig nyomott rá valami varázslatot. De aki elvitte Hayleyt az már tuti hogy nem ők voltak. Hope nyilván nem bántaná az anyját. Nekem egyébként nagyon fura hogy Hayley alapból elkezdett kavarni valami random csókával. Meglepő lenne ha ő nem lenne valami szervezet tagja. :D

A hibrid kölyköt is tuti, hogy ők nyírták ki. Én amúgy a Hollow követőire gondolok akik újra előkerültek most hogy itt van Hope meg az apja is. Nyilván ezért vitték el Hayleyt is hogy maradjanak és jöjjön a többi családtag is és akkor jöhet a visszavágó de ezúttal Hope is csatlakozik. Mondjuk nekem a jövendőmondó is gyanús. Meg mintha valami előzetesben épp Klaust agyalná. :D

Opalisc - 2018. 05. 01. 13:36

Érdekes fordulat, ugyan hol van Hayley? Hiányoztak. Nagyon sajnálom a kaszát, én is néztem volna pár évadot, mint a TVD de jobb, a New Orleans feeling, azok a házak oh és a szereplők miatt. Lázas betegen néztem a 2. részt, illett a hangulatomhoz.:P
Bessie: én is ezen agyaltam, sajnálnám, ha meghalnának a végén de ha belegondolunk, olyan régen élnek, mindent megéltek, és mindennek az ellenkezőjét is. Végülis az a dolgok rendje, hogy egy élőlény nem él örökké.. nem tudom, hogy lehetne jól lezárni, kiváncsian várom.

Iceman - 2018. 05. 03. 15:34

Nagyon-nagyon jó rész volt ez a harmadik, örülök, hogy visszatértem a sorozathoz, pedig az előző évad elején elkaszáltam. Örülnék,ha Elijah tényleg hátra hagyott volna mindent, de valahogy nem tudok elképzelni neki egy ilyen happy endet. Klaus és ő annyi szenvedést okoztak, hogy nem érdemlik ezt meg:D

DarkEagle - 2018. 05. 03. 18:10

Eszméletlen király rész volt ez a 3. Nagyon durva Interjú a vámpírral hatása volt, némi Kárhozottak királynője jelleggel. :D Elijah nagyon brutálisan lekoptatta Klaust. Innentől Klaus tuti hogy elborul és az se lepne meg ha ő lenne a végső ellenség. XD

Amúgy Elijah új nője bejön, aranyos, normálisnak tűnik szóval remélem hogy nem valami gonosz körítést kap. Igazából Elijah az aki megérdemli szerintem a happy endet. Rebekah mellett talán ő szenvedett a legtöbbet. De szerintem nyilvánvaló hogy idővel visszatér a családjához úgyis. Amúgy a rész végi jelenet durva volt nagyon. Ha nem tudnám, hogy nem hal meg a naptól most aggódnék. :D

katyvaszlipp - 2018. 05. 08. 17:49

Amúgy, nekem a csaj gyanús.
Amikor levette a gyűrűjét és bedobta a dobozba, akkor úgy nézett, mint azok ebben a sorozatban, akik valami rosszban sántikálnak:D
úgyhogy, lehet majd lesz fordulat.

de király rész volt, imádom ezt a sorozatot, jók a szereplők, párbeszédek, sztori is többnyire.
kár hogy vége lesz, de jobb így, nem szeretem amikor végkimerülésig húznak egy sorozatot.

Klaus meg bárki simán cameozhat párat Hope sorozatában ha úgy van.

DarkEagle - 2018. 05. 08. 21:10

Na igen, ebben reménykedek én is. Mert nyilván nem lenne sok értelme Hope sorozatot csinálni a családja nélkül.

speranza - 2018. 05. 13. 13:45

Csatlakozom azokhoz, akik sajnálják a sorozat kaszálását. A jó karaktereken, a jó zenéken és még sok egyében kívül számomra azért is szimpatikus ez a sori, mert hagynak teret a főbb szereplőknek, hogy rendezőként is kipróbálják magukat. Daniel Gillies, Charles Michael Davis és Joseph Morgan is több epizódot rendezett már, utóbbi például az utolsó évad 3. részét, ami különösen tetszett. Látszik, hogy van érzéke a drámai pillanatokhoz, talán nem véletlen, hogy pont ő kapta ezt a részt. Klaust ezen kívül hallgatni is élmény, annyira szépen, tisztán beszél és valahogy mindig neki van a legerősebb „jelenléte” a soriban. Az utolsó évadban is látszik, hogy bár mindig ő volt az, akinek köszönhetően folyton megosztott volt a család, végül mégis Klaus lesz az, aki így vagy úgy, de újra összehozza őket, mert nagyobb szüksége van rájuk, mint nekik őrá. Kíváncsi leszek a lezárásra. Marad-e majd a végén az „always and forever”, vagy végleg szétszakad a család.

DarkEagle - 2018. 05. 13. 19:56

Épp ezért félek a Hope spinoff miatt mert bármilyen jó is a Hope-ot alakító csaj. Az hogy a soroazt Mistic Fallsban fog játszódni teljesen ki fogja nyírni a sorozatot. Julie Plec nyilvánvalóan egy újabb TVD-t akar csinálni. Elvégre a boszija meg a csini vámpírja már megvan. Szóval a TO feelingje nagy valószínűséggel teljesen ki lesz oltva. És szerintem az Eredeti család se nagyon fog ott szerepelni már.

speranza - 2018. 05. 13. 21:57

Julie Plec nekem is eszembe jutott ma, azzal kapcsolatban, hogy anno, amikor a VD a végéhez közelített, a „Thank you and good bye” videóban „epikus” véget emlegetett. Amikor kiderült, hogy a TO is az utolsó évad elé néz, valami hasonló nyilatkozatot tett. Tartok tőle, hogy ahogyan a VD-ben sem haboztak főszereplőt eltenni láb alól a végére, itt sem fogja mindenki megúszni. :)

DarkEagle - 2018. 05. 14. 17:25

Sajnos nekem is ez a véleményem. Már maga a spinoff címe, a Legacy is erre utal.

hummel - 2018. 05. 17. 13:42

Eléggé adta magát, hogy a Hope körül forgolódó srác is ludas Hayley eltűnésében, ez gondolom nem sokakat lepett meg. Engem viszont az meglepett, hogy Elijah új barátnőjének is van kapcsolata az eseményekkel.

Egyébként a legegyszerűbben úgy tudnák megtalálni Hayleyt, ha Hope átváltozna. Akkor a köztük lévő köteléket használva elég hamar megtalálhatná. Ugye Klaus anno direkt ezért ölte meg az apját, Ansel-t, mert az megtalálhatta volna a lányt a köteléket használva éppen akkor mikor Dahlia miatt elrejtették őt.

DarkEagle - 2018. 05. 17. 14:17

Hát ja, ezt kb azonnal lehetett tudni, amint feltűnt a színen a csávó. Bár szerintem a csajról is sejthető volt. Túlságosan szerelmes Elijahba. Mondjuk nála nem tudom eldönteni, hogy valóban így van-e vagy ez is a terv része. Mindenesetre nem igazán értem, hogy mit akarnak. Hope egyedül szétcincálná őket. Már az is magas nekem hogy hogyan tudták elkapni Hayleyt. Elvégre ezek egyszerű vámpírok. Szóval nagyon érdekel majd hogy mi lesz ennek a vége. Valahogy nem gondoltam hogy ennyire egyszerű ellenség jut az utolsó évadra.

De legalább már láthattuk, hogy Hopenak nem dísznek van három féle génje is és mindegyiket ki tudja használni.

speranza - 2018. 05. 17. 21:20

Szerintem pont így lesz kerek a történet. Az első évad a New Orleans-i hatalmi harcokkal indult és valami ilyesmivel fejeződik majd be. Hayley elrablása pedig végső soron alighanem arra megy ki, hogy Hope-ból előcsalogassák valamelyik kevésbé kedves énjét, bebizonyítva ezzel, hogy veszélyes mindhárom közzösségre és így mindenkinek alapot adva arra, hogy végleg leszámoljanak a Mikaelson famíliával.

Shed - 2018. 05. 21. 15:41

Egyébként mitől olyan biztos, hogy a Legacy egy nyálas cucc lesz? A csini vámpírgyerek teória sem jött be. Legalábbis kétlem hogy túl fogja élni ezt az évadot.

Sztem meg Hope a végére fel fog keményedni, mert hogy valamelyik szülő meghal, az sanszos.

Én remélem, legalábbis reménykedem benne, hogy inkább az Originals stílusát viszik tovább. De aztán ki fog derülni. Ha tini nyáltenger lesz, meg szerelmi sokszögek, meg csak drámázás, akkor nyilván elkönyvelem, hogy az Originals jó volt, aztán szevasz.

speranza - 2018. 05. 21. 18:45

Az csak nekem tűnik furcsának, hogy a női főszereplők alig voltak láthatóak az évadban? Pedig már közeledünk a feléhez. Rebekah sírdogált egy kicsit egy kádban és ennyi, Hayleyt pár perc anya-lánya jelenet után elrabolták, de Kol és Davina is csak telefonon jelentkezett be egy perc erejéig. Az eredeti családból csak Klaus és „Öltöny minden alakomra” Elijah van jelen hosszabban, na meg a teljesen súlytalan Freya. Viszont az új ellenség, a másik család mátriárkája, Greta érdekesnek tűnik. Mintha ő is valami más lenne, mint sima vámpír, de ki tudja…

DarkEagle - 2018. 05. 22. 20:09

Szerintem Greta sima vámpír csak meg vannak a forrásai. Mondta is hogy nem egyedül dolgozik és nyilván nem a gyerekeire célzott. Mert ezek hárman tuti nem tudták volna legyűrni Hayley-t.

Egyébként szerintem az hogy tini sorozatot csinálnak, mert hát a Legacies az lesz, ráadásul Mystic Fallsban fog játszódni, szóval ez így eléggé előrevetíti mire számíthatunk. De legalább nem egy idegsítő Elena lesz a főszereplő hanem Hope aki minden téren remek casting. Szerethető, badass és hát Klaus lánya. Egyébként nekem is az az érzésem hogy a Hollow átka nem fog megtörni mert az hülyeség lenne ezért sem fognak szerepelni Klausék a spinoffban. Max 1-2 részre benéznek. Azt szerintem nem mernék meglépni hogy bárki meghaljon. Pláne az ősök közül. Elvégre csak Marcel tudja őket megölni. Fehér tölgy meg már nincs. Ha az új sorozat mondjuk New Orleansban játszódna akkor jobban reménykednék de így csak Hope maradt a reményem. :D

Amúgy a többiek pont a Hollow miatt nem jönnek de nyilván az évad végére úgyis mindenki vissza fog térni.

DarkEagle - 2018. 05. 22. 20:10

Amúgy Rebekah így is necces volt mivel terhes volt, aztán közben szegény elvetélt. Szóval nyilván nincs sok kedve most a melóhoz. Bár a vetélése asszem már a forgatások után volt.

DarkEagle - 2018. 05. 22. 20:13

Mármint nem Rebekah hanem Claire Holt.

wondorog - 2018. 05. 22. 20:20

A rész közben azon csodálkoztam, hogy senkinek sem jutott eszébe a lelki terror megoldás, vagyis, hogy megfenyegetik Gretat, hogy Hope hibridet csinál belőle, ha nem adják vissza Hayley-t. Elég kézenfekvő lett volna, ilyen fokú gyűlölködés mellett, bár nem tudom Greta is annyira szélsőséges-e, mint a férje volt, vagy ő inkább a bosszúra törekszik inkább.

DarkEagle - 2018. 05. 22. 21:14

Szerintem azzal nem mentek volna semmire mert nem érdekelte volna őt, meg is halna a bosszú érdekében. Plusz azzal csak felerősítették volna. :D Mondjuk annyiban leegyszerűsítené a dolgokat, hogy akkor Hope-hoz lenne kötve és kénytelen lenne azt tenni amit ő mond, ergo simán megtalálhatnák az anyját. De nyilván akkor nem 13 részes lenne az évad. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz