login |

The Originals: kezdett az 5. évad – írta infinity

2018. 04. 22. 21:35 - Írta: vendegblogger

83 hozzászólás | kategória: kritika,

Don’t worry, sooner or later something will blow up in New Orleans. Some crisis or other, always brings us back.

Elérkezett a visszaszámlálás ideje. Már csak néhány résznek lehetünk szemtanúi, mivel kezdetét vette a The Vampire Diaries színvonalas(abb) testvérsorozatának, a The Originals-nek az utolsó évadja. Reménykedjünk benne, hogy méltó búcsút kap a sorozat, ami ugye újabb spinoffot kaphat.

Mindig is kedveltem a nagy hármast (Klaus, Elijah, Rebekah), így amikor Mikaelson-ék kiváltak az anyasorozatból nem volt kérdés, hogy a TVD mellett a The Originals is kötelező darab lesz. Nem bántam meg a döntésem, hiszen sok kiválóan felépített jelenetsorral megfűszerezett, sikeres epizódokból álló, és történetszálakban gazdag évadokat kaptunk a szériától. Lássuk, hogy a folytatás is hasonlóan erős lett-e – a tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Mint tudjuk a negyedik évad úgy ért véget, hogy a Mikaelson testvérek szétszéledtek a világ különböző pontjaira, mivel csak így tudták megakadályozni, hogy a Hollow pusztítást okozzon, ezzel biztosítva Hope biztonságát. A folytatás nem rögtön, hanem egy ugrás után 7 év elteltével veszi fel a fonalat, és megmutatja nekünk, hogy a Mikaelsonék mivel töltik mindennapjaikat.

Klaus lista szerint gyártja a hullákat. Az eltelt idő alatt elterjedt róla, hogy teljesen megőrült, de főként csak Elijah-t akarja megvédeni és elüti az időt. Kiderül az is, hogy nehezen viseli a jelenlegi helyzetét, és azt, hogy bátyja nem emlékszik családjára.

Aztán bepillantottunk kicsit Mystic Falls-ba is, mivel a Ric és Caroline által alapított iskolába jár a frissen debütált tini Hope is. Elsőre nem volt gond Danielle Rose Russell alakításával, de inkább arra leszek kíváncsi milyen lesz a továbbiakban, amikor beindulnak az események.

Marcel megkérte Rebekah kezét, aminek én őszintén örültem a lánykérésnek, a végén az elutasításnak viszont nem. Mondjuk mindkét álláspontot meg lehet érteni, ezért nem tudom, hogy a készítők akkor mit akartak/akarnak ezzel kezdeni. Talán majd a végén lesz a nagy happy end? Vagy szerintetek ennek már lőttek?

A rész fénypontja a Klaus-Caroline találkozás volt. Kiváló alakítások és hatásos jelenetek voltak, ami komoly és szórakoztató is volt egyben, a két színész (Joseph Morgan, Candice King) közötti kémiáról nem is beszélve. Ezért már megérte végigülni a nyitányt.

Az egészben engem hidegen hagyott Freya és Vincent. Sőt, tulajdonképpen az eseménytelen New Orleans is. Még szerencse, hogy bedobták azt a hibrid srácot, és a végén Hayley rejtélyes eltűnését is.

Összességében egy szépen kivitelezett alapozást láthattunk, és látványra is rendben volt a rész. Az első képsorok alapján lendületesen kezdődött a történet, volt néhol egy kis visszaesés, viszont az simán belefér. A jó premier után persze várom a fejleményeket és kíváncsi vagyok, mit tartogatnak a készítők az utolsó szezonra, mert elvileg ha a négy Mikaelson találkozik, akkor eddig nem látott sötétség fog elszabadulni.

Egyértelmű, hogy valahogy csak újra egyesülnek a Mikaelson testvérek és a legsötétebb erőt is legyőzik, nem? Vajon lesz e meglepetés ami esetleg megcáfolja ezt? Nem ragozom tovább, most rajtatok a sor, nektek hogy tetszett, mi a véleményetek, mire számítotok?

83 hozzászólás Ne habozz!

katyvaszlipp - 2018. 04. 22. 23:22

Nekem bejött, mint mindig.
Viszont most akkor megint a Hollow lesz elővéve “főgonosznak”? nekem elég volt egy évadig.
És ha a 4 Mikaelson egy helyen lesz, akkor kiszabadul, legalábbis az utolsó évad erre futott ki.
Most ha kövi részben ez el is jön, remélem nem az egész évadban csak őt fogják hajkurászni, uncsi lenne nekem már.

Vagy majd a Hollow még Hollow-bb lesz, és még erősebb? akkor is ismétlés.

sziszko - 2018. 04. 23. 07:58

én nagyon röhögtem az elején, spoiler: amikor Klaus az ajtónállót kinyírta, és bejött a főcím: ahol a szívedet hagytad :) nagyon jó volt a kezdés, sajnálom, hogy elkaszálták,

Bessie - 2018. 04. 23. 08:18

Nagyon jó sorozat. Nem értem a kaszát. Klaust ezer évig el tudnám nézni és Elijaht is. Remélem nem a halálukkal végződik a széria. Sajnálnám nagyon.

LaCRossE - 2018. 04. 23. 12:04

Tetszett a kezdés, de Rebekkah és Marcel szenvedését én már nagyon unom.

shed - 2018. 04. 23. 19:58

Minden jo volt, de a 8éves Hope okosabb volt, mint a 15éves. Csinál egy hibridet, akiröl tudja hogy lényegében a rabszolgája lesz, illetve másik oldalrol meg egy gyilkos fenevad.Meg elviekben már full képzett boszi, de nincs pénze repülöjegyre. Én azt hittem, hogy ebben az évadban egy koravén, okos csajt csinálnak belöle, aki ugyanolyan penge lesz agyban, mint az elözö évadban. Eddig elég csacska tinire vették a figurát.

SV - 2018. 04. 23. 21:13

Hát nekem ez kicsit felemás volt. Klaus jelenetei mindent vittek, Hope-nak is voltak jó jelenetei. Én nem bánom, hogy csacska tinit csináltak belőle, hisz épp az a karakter lényege, hogy szupererős, de még nem érti ez mekkora felelősséggel jár. Szerintem ez nagyon jól átjött, plusz a színésznő nagyon hasonlít a Hayley-t játszó színésznőre (remélem, azért valamivel tehetségesebb). Elijah jó volt, de nagyon bizarr így, kérem vissza a régit :) A többi szál nekem kicsit üresnek érződött.

DarkEagle - 2018. 04. 23. 22:23

Nekem is bejött nagyon a kezdés. Hope tini verziója is kedvelhető és aranyos. Remélem a badass jeleneteknél is jó lesz.

Ami nem tetszik hogy mennyire lerontja Rebekah-t Marcel. Nem értem miért kell ez a fölösleges dráma. Múlt év végén azt mondták együtt lesznek de most mivel szét széledtek nem lehet házasság? Ez eléggé wtf. Oké mindkét félt meg lehet érteni de ezt ugyan úgy ők is megtehetnék. Élnek 1000 éve igazán kivárhatna még Marcel is. Nagyon gyerekes.

A Hollow dologra nem tudok mit mondani de nyilván arra fog kifutni hogy Hope majd lenyomja vagy magába zárja és ő is átvált valami halhatatlan formába. Mert valljuk be, meglepne, pláne a spinoff bejelentése után, ha belőle nem lenne végül igazi halhatatlan egyén.

sunny97 - 2018. 04. 24. 14:08

Összességében jó kezdés volt ez.
Klaus ezzel az öljünk meg mindenkit stílussal emlékeztet arra a Klaus-ra, akit régen a TVDben megkedveltem. Ő így lenne a legjobb. Caroline-nal való közös jeleneteiből pedig egyértelműen lejön, hogy mennyire nagy köztük a kémia. (Igazán összehozhatnák őket az évad végére.)
Hope, hogy ilyet tett érthető, mert még csak tini. Nincs tudatában annak, hogy ő mennyire különleges.
Elijah-t nagyon nem jó így látni. Remélem minél előbb “visszahozzák” valahogy a régi énjét.
A többiek pedig igazából számomra jelentéktelenek voltak.

DarkEagle - 2018. 04. 24. 15:21

Hope igen is tisztában van a képességeivel és azzal, hogy ki is ő. Már kislányként is tudta. A vért nem csak azért adta a gyereknek mert a barátja volt hanem hogy felkeltse Klaus figyelmét. Ez volt a fő célja. :D Szóval inkább lázadó tininek mondanám mint olyannak aki nem tudja, mit csinál.

Isaac - 2018. 04. 26. 10:38

Kicsit szőrszálhasogatás,de ha valaki nem tudja vámpír,akkor nem is “eszik”? Az érdekelne milyen háttérsztorit kapott Elijah… átlagvámpír aki él hal a zenéért és nem tudja ő Mikhaelson? Nagyon meglepődne ,ha használja a képességeit ,ha teljesen embernek hiszi magát.

DarkEagle - 2018. 04. 26. 17:21

Nem hiszem, hogy erre nem figyeltek. Szerintem csak szimpla vámpírként tekint magára mert máskülönben ez eléggé epic fail lenne. Bár lehet hogy épp ezért őrködik rá ennyire Klaus. Már nem rémlik hogy Marcel mit is plántált belé pontosan de nem rémlik olyan hogy elfeledtette volna vele hogy vámpír, csak a családja emlékét vette el.

A heti részről: Sejtettem hogy Hope valami hasonlóra készül de basszus, azért ez nagyon beteg. Kiköpött apja tényleg. :D Nagyon nagy stratéga lett ha még az apját is lekörözi. A végén lehet hogy tényleg ő lesz az ellenfél. Bár ahogy ez a jósnő is mondta a jövő nincs kőbe vésve és nem feltétlen úgy van ahogy azt látni akarjuk. Ergo Hope lehet akár gonosz de az is lehet hogy csak a nagy tömörülések miatt vagy más miatt jön elő belőle a Hollow.

Egyébként emelem kalapom Danielle Rose Russell előtt. Nagyon tehetséges ez a lány. A jelenetek közte és Joseph Morgan közt eszméletlen jók voltak. Tényleg elhittem hogy ők apa és lánya. És tényleg nem az van hogy “Áh de utálom ezt a lányt mert mennyit rinyál hogy az apja nincs vele és ezért ilyen dolgokra is képes.” Teljesen megértem amit csinál. Miatta várom azért a Hope spinoffot. Viszont az a bájgúnár nagyon remélem hogy hamar fűbe harap mert rögtön irritálni kezdett amint megjelent.

Viszont valami tényleg lehet a háttérben és tuti hogy nem akárkik ha Hayleyt is lenyomták. Eddig nagyon jó az évad. Szomorú hogy ennyi lesz. De jobb a csúcson abbahagyni.

Shed - 2018. 05. 01. 09:21

DarkEagle:

Most nem az volt, hogy Hayleyt a kis hülye hibrid kölyök nyomta le és Hope-al együtt rakták koporsóba?

DarkEagle - 2018. 05. 01. 13:09

De, mivel ugye a hibrid kölyök Hope vére miatt kötelezve van mindenre amit a lány mond. Ő elkapta és betette egy koporsóba Hope pedig nyomott rá valami varázslatot. De aki elvitte Hayleyt az már tuti hogy nem ők voltak. Hope nyilván nem bántaná az anyját. Nekem egyébként nagyon fura hogy Hayley alapból elkezdett kavarni valami random csókával. Meglepő lenne ha ő nem lenne valami szervezet tagja. :D

A hibrid kölyköt is tuti, hogy ők nyírták ki. Én amúgy a Hollow követőire gondolok akik újra előkerültek most hogy itt van Hope meg az apja is. Nyilván ezért vitték el Hayleyt is hogy maradjanak és jöjjön a többi családtag is és akkor jöhet a visszavágó de ezúttal Hope is csatlakozik. Mondjuk nekem a jövendőmondó is gyanús. Meg mintha valami előzetesben épp Klaust agyalná. :D

Opalisc - 2018. 05. 01. 13:36

Érdekes fordulat, ugyan hol van Hayley? Hiányoztak. Nagyon sajnálom a kaszát, én is néztem volna pár évadot, mint a TVD de jobb, a New Orleans feeling, azok a házak oh és a szereplők miatt. Lázas betegen néztem a 2. részt, illett a hangulatomhoz.:P
Bessie: én is ezen agyaltam, sajnálnám, ha meghalnának a végén de ha belegondolunk, olyan régen élnek, mindent megéltek, és mindennek az ellenkezőjét is. Végülis az a dolgok rendje, hogy egy élőlény nem él örökké.. nem tudom, hogy lehetne jól lezárni, kiváncsian várom.

Iceman - 2018. 05. 03. 15:34

Nagyon-nagyon jó rész volt ez a harmadik, örülök, hogy visszatértem a sorozathoz, pedig az előző évad elején elkaszáltam. Örülnék,ha Elijah tényleg hátra hagyott volna mindent, de valahogy nem tudok elképzelni neki egy ilyen happy endet. Klaus és ő annyi szenvedést okoztak, hogy nem érdemlik ezt meg:D

DarkEagle - 2018. 05. 03. 18:10

Eszméletlen király rész volt ez a 3. Nagyon durva Interjú a vámpírral hatása volt, némi Kárhozottak királynője jelleggel. :D Elijah nagyon brutálisan lekoptatta Klaust. Innentől Klaus tuti hogy elborul és az se lepne meg ha ő lenne a végső ellenség. XD

Amúgy Elijah új nője bejön, aranyos, normálisnak tűnik szóval remélem hogy nem valami gonosz körítést kap. Igazából Elijah az aki megérdemli szerintem a happy endet. Rebekah mellett talán ő szenvedett a legtöbbet. De szerintem nyilvánvaló hogy idővel visszatér a családjához úgyis. Amúgy a rész végi jelenet durva volt nagyon. Ha nem tudnám, hogy nem hal meg a naptól most aggódnék. :D

katyvaszlipp - 2018. 05. 08. 17:49

Amúgy, nekem a csaj gyanús.
Amikor levette a gyűrűjét és bedobta a dobozba, akkor úgy nézett, mint azok ebben a sorozatban, akik valami rosszban sántikálnak:D
úgyhogy, lehet majd lesz fordulat.

de király rész volt, imádom ezt a sorozatot, jók a szereplők, párbeszédek, sztori is többnyire.
kár hogy vége lesz, de jobb így, nem szeretem amikor végkimerülésig húznak egy sorozatot.

Klaus meg bárki simán cameozhat párat Hope sorozatában ha úgy van.

DarkEagle - 2018. 05. 08. 21:10

Na igen, ebben reménykedek én is. Mert nyilván nem lenne sok értelme Hope sorozatot csinálni a családja nélkül.

speranza - 2018. 05. 13. 13:45

Csatlakozom azokhoz, akik sajnálják a sorozat kaszálását. A jó karaktereken, a jó zenéken és még sok egyében kívül számomra azért is szimpatikus ez a sori, mert hagynak teret a főbb szereplőknek, hogy rendezőként is kipróbálják magukat. Daniel Gillies, Charles Michael Davis és Joseph Morgan is több epizódot rendezett már, utóbbi például az utolsó évad 3. részét, ami különösen tetszett. Látszik, hogy van érzéke a drámai pillanatokhoz, talán nem véletlen, hogy pont ő kapta ezt a részt. Klaust ezen kívül hallgatni is élmény, annyira szépen, tisztán beszél és valahogy mindig neki van a legerősebb „jelenléte” a soriban. Az utolsó évadban is látszik, hogy bár mindig ő volt az, akinek köszönhetően folyton megosztott volt a család, végül mégis Klaus lesz az, aki így vagy úgy, de újra összehozza őket, mert nagyobb szüksége van rájuk, mint nekik őrá. Kíváncsi leszek a lezárásra. Marad-e majd a végén az „always and forever”, vagy végleg szétszakad a család.

DarkEagle - 2018. 05. 13. 19:56

Épp ezért félek a Hope spinoff miatt mert bármilyen jó is a Hope-ot alakító csaj. Az hogy a soroazt Mistic Fallsban fog játszódni teljesen ki fogja nyírni a sorozatot. Julie Plec nyilvánvalóan egy újabb TVD-t akar csinálni. Elvégre a boszija meg a csini vámpírja már megvan. Szóval a TO feelingje nagy valószínűséggel teljesen ki lesz oltva. És szerintem az Eredeti család se nagyon fog ott szerepelni már.

speranza - 2018. 05. 13. 21:57

Julie Plec nekem is eszembe jutott ma, azzal kapcsolatban, hogy anno, amikor a VD a végéhez közelített, a „Thank you and good bye” videóban „epikus” véget emlegetett. Amikor kiderült, hogy a TO is az utolsó évad elé néz, valami hasonló nyilatkozatot tett. Tartok tőle, hogy ahogyan a VD-ben sem haboztak főszereplőt eltenni láb alól a végére, itt sem fogja mindenki megúszni. :)

DarkEagle - 2018. 05. 14. 17:25

Sajnos nekem is ez a véleményem. Már maga a spinoff címe, a Legacy is erre utal.

hummel - 2018. 05. 17. 13:42

Eléggé adta magát, hogy a Hope körül forgolódó srác is ludas Hayley eltűnésében, ez gondolom nem sokakat lepett meg. Engem viszont az meglepett, hogy Elijah új barátnőjének is van kapcsolata az eseményekkel.

Egyébként a legegyszerűbben úgy tudnák megtalálni Hayleyt, ha Hope átváltozna. Akkor a köztük lévő köteléket használva elég hamar megtalálhatná. Ugye Klaus anno direkt ezért ölte meg az apját, Ansel-t, mert az megtalálhatta volna a lányt a köteléket használva éppen akkor mikor Dahlia miatt elrejtették őt.

DarkEagle - 2018. 05. 17. 14:17

Hát ja, ezt kb azonnal lehetett tudni, amint feltűnt a színen a csávó. Bár szerintem a csajról is sejthető volt. Túlságosan szerelmes Elijahba. Mondjuk nála nem tudom eldönteni, hogy valóban így van-e vagy ez is a terv része. Mindenesetre nem igazán értem, hogy mit akarnak. Hope egyedül szétcincálná őket. Már az is magas nekem hogy hogyan tudták elkapni Hayleyt. Elvégre ezek egyszerű vámpírok. Szóval nagyon érdekel majd hogy mi lesz ennek a vége. Valahogy nem gondoltam hogy ennyire egyszerű ellenség jut az utolsó évadra.

De legalább már láthattuk, hogy Hopenak nem dísznek van három féle génje is és mindegyiket ki tudja használni.

speranza - 2018. 05. 17. 21:20

Szerintem pont így lesz kerek a történet. Az első évad a New Orleans-i hatalmi harcokkal indult és valami ilyesmivel fejeződik majd be. Hayley elrablása pedig végső soron alighanem arra megy ki, hogy Hope-ból előcsalogassák valamelyik kevésbé kedves énjét, bebizonyítva ezzel, hogy veszélyes mindhárom közzösségre és így mindenkinek alapot adva arra, hogy végleg leszámoljanak a Mikaelson famíliával.

Shed - 2018. 05. 21. 15:41

Egyébként mitől olyan biztos, hogy a Legacy egy nyálas cucc lesz? A csini vámpírgyerek teória sem jött be. Legalábbis kétlem hogy túl fogja élni ezt az évadot.

Sztem meg Hope a végére fel fog keményedni, mert hogy valamelyik szülő meghal, az sanszos.

Én remélem, legalábbis reménykedem benne, hogy inkább az Originals stílusát viszik tovább. De aztán ki fog derülni. Ha tini nyáltenger lesz, meg szerelmi sokszögek, meg csak drámázás, akkor nyilván elkönyvelem, hogy az Originals jó volt, aztán szevasz.

speranza - 2018. 05. 21. 18:45

Az csak nekem tűnik furcsának, hogy a női főszereplők alig voltak láthatóak az évadban? Pedig már közeledünk a feléhez. Rebekah sírdogált egy kicsit egy kádban és ennyi, Hayleyt pár perc anya-lánya jelenet után elrabolták, de Kol és Davina is csak telefonon jelentkezett be egy perc erejéig. Az eredeti családból csak Klaus és „Öltöny minden alakomra” Elijah van jelen hosszabban, na meg a teljesen súlytalan Freya. Viszont az új ellenség, a másik család mátriárkája, Greta érdekesnek tűnik. Mintha ő is valami más lenne, mint sima vámpír, de ki tudja…

DarkEagle - 2018. 05. 22. 20:09

Szerintem Greta sima vámpír csak meg vannak a forrásai. Mondta is hogy nem egyedül dolgozik és nyilván nem a gyerekeire célzott. Mert ezek hárman tuti nem tudták volna legyűrni Hayley-t.

Egyébként szerintem az hogy tini sorozatot csinálnak, mert hát a Legacies az lesz, ráadásul Mystic Fallsban fog játszódni, szóval ez így eléggé előrevetíti mire számíthatunk. De legalább nem egy idegsítő Elena lesz a főszereplő hanem Hope aki minden téren remek casting. Szerethető, badass és hát Klaus lánya. Egyébként nekem is az az érzésem hogy a Hollow átka nem fog megtörni mert az hülyeség lenne ezért sem fognak szerepelni Klausék a spinoffban. Max 1-2 részre benéznek. Azt szerintem nem mernék meglépni hogy bárki meghaljon. Pláne az ősök közül. Elvégre csak Marcel tudja őket megölni. Fehér tölgy meg már nincs. Ha az új sorozat mondjuk New Orleansban játszódna akkor jobban reménykednék de így csak Hope maradt a reményem. :D

Amúgy a többiek pont a Hollow miatt nem jönnek de nyilván az évad végére úgyis mindenki vissza fog térni.

DarkEagle - 2018. 05. 22. 20:10

Amúgy Rebekah így is necces volt mivel terhes volt, aztán közben szegény elvetélt. Szóval nyilván nincs sok kedve most a melóhoz. Bár a vetélése asszem már a forgatások után volt.

DarkEagle - 2018. 05. 22. 20:13

Mármint nem Rebekah hanem Claire Holt.

wondorog - 2018. 05. 22. 20:20

A rész közben azon csodálkoztam, hogy senkinek sem jutott eszébe a lelki terror megoldás, vagyis, hogy megfenyegetik Gretat, hogy Hope hibridet csinál belőle, ha nem adják vissza Hayley-t. Elég kézenfekvő lett volna, ilyen fokú gyűlölködés mellett, bár nem tudom Greta is annyira szélsőséges-e, mint a férje volt, vagy ő inkább a bosszúra törekszik inkább.

DarkEagle - 2018. 05. 22. 21:14

Szerintem azzal nem mentek volna semmire mert nem érdekelte volna őt, meg is halna a bosszú érdekében. Plusz azzal csak felerősítették volna. :D Mondjuk annyiban leegyszerűsítené a dolgokat, hogy akkor Hope-hoz lenne kötve és kénytelen lenne azt tenni amit ő mond, ergo simán megtalálhatnák az anyját. De nyilván akkor nem 13 részes lenne az évad. :D

hummel - 2018. 05. 27. 19:06

wondorog: Greta vámpír, belőle nem lehet hibrid.

Még mindig azt tartanám célravezetőnek, ha Hope a kőtést használná, ami a vérfarkasoknál a felmenők és a leszármazottak között megvan. Persze nyilván ennek az lenne az ára, hogy valakit meg kellene ölnie, így aktiválva az átkot, de ha apja lánya, akkor ilyesmin nem kellene megakadnia.

Az új sorozatban szívesen látnám Freya-t is. A 2. évad második felében még eléggé meghatározó volt, a belépése, karaktere impozáns, viszont azóta eléggé leépítették.

LaCRossE - 2018. 05. 31. 15:08

Elijah kezdi felbaszni az agyam.

RIP Hayley

Jó volt újra látni Caroline-t.

DarkEagle - 2018. 05. 31. 15:25

Oké, hát ez így sokkban hagyott most kicsit. Én mindig is bírtam Hayleyt szóval ja. Tudom, sokan utálják, bár nem értem, miért. De én érzem, hogy lesz itt valami csavar, mert Hope valami tervet említett, ami az anyjának fájni fog. Bár lehet tényleg csak annyi volt a terve, hogy az anyjától elveszi a vérfarkas énjét, hogy Freya meg tudja találni. De nem ő lenne az első szereplő akit később feltámasztanak. Bár, ha már meglépték akkor szerintem maradjon is így.

Egy biztos, nem lennék most az ellenség helyében. Nagyon nagy szerencséjük van, hogy Hope nem nézte végig az egészet mert akaratlanul is az jutott eszembe, ami anno a Buffy-ban történt Willow-val mikor megölték a barátnőjét az meg átváltott Sötét Boszivá és szó szerint lenyúzta a bőrét a gyereknek. Valami hasonlót képzelnék el itt is, bár nem hiszem hogy Romannek halál lesz a sorsa. De nagyon félek, hogy így, hogy kiderült hogy nem is az anyjuk igazából Greta és Roman nem is tudta a komplett tervet, lehet hogy végül mégis Hope mellett marad? Nagyon remélem hogy nem, mert a tudatlanság még nem kiváltó ok szerintem. Pláne nem Klausnál, főleg nem Hayley halála után.

Elijah tényleg idegesítő amúgy, nem is értem, hogy miért ilyen. Oké Marcel elvette az emlékeit de emlékek nélkül is tudnia kéne, hogy nem áldozzuk fel a 15 éves unokahúgunkat meg az anyját, akik nem tehetnek semmiről. Az, hogy Klaust leszarja még oké de a többieket is az már durva. Marcel tuti visszaadja az emlékeit utána meg szépen saját magát fogja leszúrni egy fehér tölgy karóval. :D

Iceman - 2018. 06. 01. 14:50

Baromira meglátszik ezen az utolsó évadon Julie munkássága. Egy nagy baromság az egész. Elijah szála addig volt jó amíg nem rángatták bele őket az aktuális fő szálba, ez a Roman gyerek még CW castinghoz mérten is pocsék, Greta ideológiája meg nagyon erőltetett. Oké, hogyha valaki elvakultan hisz valamiben az hasonlóan viselkedik, de azért ennyire nem látni a fától az erdőt..Egyetlen értelmes magyarázatnak csak azt tudnám mondani, hogy max legendákból ismerték az ősök sztoriját és úgy hiszik, hogy a vámpírok meg a vérfarkasok is tök természetes úton születtek meg anno, nem pedig természetellenesen teremtették őket.

szelesmalom - 2018. 06. 02. 00:22

5×6

Botrányosan kaki..

Ennn - 2018. 06. 02. 03:46

Annyira logikátlan…
De komolyan…
Anno a TWD-be éjfél, meg hasonmás meg telihold, meg három áldozat, meg kb egy egész évszázadnyi előkészület kellett egy ilyenfajta átokhoz/átok megtöréséhez, itt meg puff… 2x!!!!
Miért nem vitték magukkal Marcellt kiszabadításosdit játtszni?

Hogy lehet Hope ennyire hülye?
Hogy lehet a Salvatore suli ennyire hülye?
És Edward Náci Diamond hogy lehet ennyire hülye?

És van aki meglepődött, hogy az árja kinézetű menő csávónak köze van a nácikhoz?

Camille uncsitesóján sem lepődtem meg. Azon lepődtem volna meg ha váratlanul nem derül ki a csávóról, hogy az ő uncsitesója.

Ja és nem tudok komolyan venni egy halált sem. Két rész alatt 5x fel fogják támasztani.

DarkEagle - 2018. 06. 02. 14:37

Azért ne keverjük a TVD-t a TO-val. Itt nem Bonnie boszorkányok vannak akik mást nem tudnak kántálni csak hogy “Veszmatosz.” vagy mi a rák. :D No meg azért eltüntetni egy meglevő részed nyilván egyszerűbb mint előhozni. Mivel Klaus ugye alapból meg volt átkozva de Hayley nem, tőle elvették az egyik felét és nem előhozták belőle. Bár ha visszatekintünk akkor a farkas átok megtörése sem volt nehezebb. De mint mondtam, itt nem Bennet boszorkányok amatőrködnek. :D

Egyébként engem jobban zavart az hogy Klaus konkrétan nem csinált semmit. Oké nyilván a cél az hogy Hayley haljon meg így összejön a család stb, de könyörgöm, ha máskor egyedül lenyom egy komplett vámpír hadsereget akkor nehogy már egy egyszerű fadarab megállítsa. Ebből is látszik, hogy amint átvette az évadot Julie Plec máris a saját kardjába dől a sorozat. Bár még így is fényévekkel jobb mint a TVD.

Az meg hogy kiszámítható, hát könyörgöm eddig se volt túl sok meglepetés. Nem ezért szerettük a sorozatot. Mégis csak egy CW-s sorozat. Mondjuk engem Cami rokona meglepett. Annyira nem érdekelt a karakter hogy eszembe se jutott azon agyalni hogy ki lehet. Barmira irritáló a csávó. És nem is látom az okát, hogy miért vették elő.

Marcel azért nem jött mert Julie Plec-et jobban érdekelte hogy a fanok megkapják a Klaus-Caroline párosukat. Ezért is örülök egyébként hogy vége lesz a sorozatnak mert így hogy nincs TVD Plec kisasszony átjönne ide randalírozni és nem hagyná dolgozni Michael Narduccit ami egyébként meg is történt, hiszen erre az évadra már nem is tért vissza Narducci. Szóval íme a nyilvánvaló oka annak, hogy már nem olyan a sorozat mint volt.

DarkEagle - 2018. 06. 02. 14:40

Ami a feltámasztást illeti én kétlem. Tekintve, hogy állítólag költség csökkentés volt így nem hinném hogy feltámasztják majd. Szerintem itt is meglépi Plec ugyan azt amit a TVD-ben. Akik meghalnak a végén, mert tuti hogy nem Hayley lesz az egyedüli és meg is mondta Comic Conon hogy Elijah-Hayley páros keserédes véget fog kapni, ergo mindketten meghalnak szerintem és mennek a Bonnie által kreált Túlvilágra ahogy Damon és Elena is tette ha jól tudom. :D

speranza - 2018. 06. 02. 15:16

Ami történt, borítékolható volt. Kicsit el is ment a kedvem attól, hogy hetente megnézzem, mert most már garantált a depi end.

Ennn - 2018. 06. 02. 20:53

Annyi pozitívum van a sorozatban, hogy legalább Hope karaktere nem 2d-s mert van humora. Csak hülye, mert iq-t nem írtak neki…
Változtassuk át a szomi barátom hibriddé, raboljuk el
anyát, (miaf@…???) hozzuk vissza aput hadd szabaduljon el a legerősebb/gonoszabb lény valaha… bízzunk meg egy totál megbízhatatlan csávóba, mert olyan mint Edward Culen…
De semmi baj… legalább Legaciba jönnek majd Elena és Daimon lánya(i)…

jessm - 2018. 06. 02. 23:48

Amit láttom mégis igaz volt a spoiler tavalyról…Szóval jó, hogy 5×03 öta nem láttam részt, és most már meg várom, hogy mi a vége, de ha hülyeség akkor nem hiszem hogy lesz késztetés bepótolni a hátralévő részeket. utolsó évad ide vagy oda.

DarkEagle - 2018. 06. 03. 00:56

Damonnek és Elenának nincsenek gyerekei tudtommal. Oké leéltek egy komplett életet de nem hinném hogy meglépnének olyat hogy a gyerekeik Alaric iskolájában fog tanulni. :D

Amúgy Hope nem hülye, egyszerűen csak hiányzott neki az apja ami érthető. Az IQ barbár apja leordította a fejét 8 évesen mert kivetült elé és megzavarta a vérengzős orgiáját. Utána meg leszarta mindenféle magyarázat nélkül. 15 éves, hiába ő a legerősebb lény kb az univerzumban attól még egy tini. Márpedig ha másban nem is akkor ebben reális a sorozat. A tinik ilyenek. Hülyeségeket követnek el. Egyébként a tervében nem volt benne hogy átváltoztatja a barátját. Először csak meg akarta védeni őt. Aztán rájött hogy fel is használhatja ha már minden parancsát követi. Tiszta apja végül is. Az meg hogy vonzódott ahhoz a gyökér gyerekhez megint csak tipikus tini baromság. Elég nagy kamu lenne azt állítani hogy tini korunkban nem csináltunk hasonló hülyeségeket. Nyilván mágikus dolgok nélkül. Egyébként nem bírom a csávót de nem gonosz gyerek ő csak őt is kijátszották. Bár én kétlem hogy neki innen van visszaút. Klaus szerintem kitépi a gerincét. :D

Persze ettől még nem védem a sorozatot mert Plec stílusa fényévekről is látszik. Elég összenézni bármelyik TO évadot ezzel és látszik a minőségbeli különbség.

Opalisc - 2018. 06. 03. 20:18

DarkEagle – Buffy, Ó mekkora rész volt az, legalább tízszer láttam anno!! :) Ne már Hayley :'( nekem is hiányozni fog ha többet nem látjuk, szerintem a színésznő is sokat fejlődött az elejétől. Meg tényleg pasi túlsúly lett, eddig a női szereplők mind felemásak vagy ellenszenvesek számomra, kivéve Caroline-t. A Roman olyan, mintha a Secret Circle-ből rándult volna át. Elijah pálfordulása elkeserítő. :(

Shed - 2018. 06. 03. 23:11

Most néztem meg, eddig is gyanakodtam, de a szőke srác már jó öreg. Ehez képest belezúg egy 15 éves csitribe, meg úgy viselkedett végig mint egy tini. Szánalom.

De azt a gondolkodást sem értem, amit Hope meg az anyja levágtak. Meg egyáltalán, Haeley miért nem változott át farkassá? Vagy Hope miért nem változott át farkassá, ha már így alakult? Meg ő alapból is erős, nem csak boszi. Van egy szobában egy megkötözött hibrid, meg egy másik hibrid, akit leláncoltak, hogy a mágiához ne férjen hozzá, meg egy nyomi vámpír és megy a könyörgés meg a bénázás.

Ha már lezárják ezzel az évaddal, akkor miért kell meggyalázni a záró évadot ilyen hülyeségekkel?

Meg elviekben egész New Orleans boszitanács őket kereste. Az egész boszi iskola őket kereste.

A világ legerősebb, legképzettebb boszorkányai közé tartozik Freya, elviekben olyan varázslatokat kell tudnia, amit a kedves nagynéni és az anyja csak vele osztott meg, és ma már rajta kívül senki más nem ismer.

És akkor pár kis nyomi vámpír, meg valami noname boszorkány körbeszívatja őket….

Ezt a Elijah dolgot meg inkább hagyjuk is.

Annyira felmérgelt ez a rész, hogy hihetetlen.

DarkEagle - 2018. 06. 04. 17:29

@Shed: Nem bántásból de te eddig hol voltál? :D
Az egész Mikaelson család több mint EZER éves. És te fenn akadsz azon, hogy az a csitri gyerek belezúg Hope-ba? :D Attól hogy vámpír és baromi öreg, még ugyan úgy fiatal. Ezért viselkedett tiniként. Vagy te ha ezer éves lennél egy 15 éves testben akkor úgy viselkednél mint egy ezer éves? Kétlem. Épp az az egész lényege hogy az adott kornak megfelelően kell viselkedni.

Hope nem tud farkassá változni, mivel nem ölt meg senkit még. A vámpír ereje meg elenyésző egy átlagos vámpírhoz képest is. Ez látszott mikor felvágott Freyának mikor kettesben voltak. Erősebb mint egy átlag ember de gyengébb mint egy Josh féle gyér vámpír. :D A mágiáját pedig elfojtották a láncokkal.

Arra szintén adtak magyarázatot, hogy miért nem találja őket senki. Hope a legerősebb boszi a Hollow-t leszámítva. Ő maga mondta, hogy nem tudná megtalálni az anyját ha akarná se mert ahhoz ott kell lennie mellette hogy feloldja az álcázó bűbájt. Ezrét is vették el Hayleytől a farkas géneket mert anélkül már megtalálható. Egyébként nem mindent Freyától tanult. Már 8 évesként is mondta a 4. évadban Alaricnak hogy egyedül is tud sok féle varázslatot, Freya csak néha segít neki.

A többivel egyet értek. De azokat már fentebb is leírtam. Ezek tipikus Julie Plec baromságok. Ki kellett írni Hayley-t mert szereti azt képzelni hogy ő a második George R.R. Martin. :D Állandóan kelti a kamufeszültséget de mindenki tudja hogy az ő világában senki sem hal meg végleg. Tudod kik hiszik el hogy Hayley halála végleges? Azok a tini lányok akik még azt sem tudják hogy 2×2 mennyi. Mert csak a shipper dolgokra tudnak koncentrálni.

DarkEagle - 2018. 06. 07. 14:44

5×07: Jó rész volt bár megint előkerült pár hülye Julie Plec baromság. Hányszor is támasztottak fel valakit a TVD-ben? Itt meg nem lehet mert nincs rá megoldás? Na ne vicceljünk már. Nem azt mondom, hogy támasszák fel Hayley-t de legalább ne mondjanak hülyeségeket. Pláne olyan nagy boszorkányok szájából hangzik hülyén mint Freya. Hope meglehetősen jól bírja az anyja halálát bár végül is Mikaelson.

Ami viszont nagyon nem tetszik ez az elsőszülött halála dolog. Csak azért mert valaki megjósolta akkor az már úgy is van? Nyilvánvaló hogy megfogják törni az átkot mert elég nagy meglepetés lenne ha egy CW sorozat ilyen megtörténne. Nem volt így is eléggé nyakatekert ez az átok még dobtak rá egyel.

Egyébként most komolyan, van itt olyan aki elhiszi, hogy ez a pár vámpír egy hadsereg? :D Klaus egyedül szétaprítaná az összeset. Ettől kellett volna beszarni? Konkrétan az 1. évadban több vámpírral harcolt Klaus ellen Marcel, akkor miről beszélünk? Látszik hogy Plec mami nem tud semmit. És ez a boszorkányos dolog hogy bezárják Klausékat az elméjükbe is fura. Bár az se lepne meg ha ez az átok miatt lenne mert eléggé kékes színű a környezet és nyilván nem a csitri vámpírok lesznek a végső ellenfél.

Klaus-Hope jelenet a végén nagyon jó volt. Szegény Hayley basszus, nem elég hogy elégett de még a villám is belecsapott. :D Hope és Freya meg nyilván kitalál majd valamit hiszen ez már látszott az évados előzetesben is hogy vállvetve harcolnak. Tényleg nagyon kíváncsi vagyok hogyan fogják befejezni.

Luna03 - 2018. 06. 07. 16:54

DarkEagle tudsz küldeni egy linket?
Nem jásza le semmi nekem rendesen a részt, mintha felgyorsítva pörgetné valaki folyamatosan… :(
Hang sem stimmel, felirat kuka (mert ugrál ugye..)..
PLEASE HELP!!!
05.04.-nél tartottam tegnap.Azóta nem működik..
Thx!!!

DarkEagle - 2018. 06. 07. 17:58

Nem tudom, hogy az oldal góréjai benn hagyják-e a kommentem, kétlem, mivel warezt tudtommal nem hagynak jóvá de Sorozatbarát oldalon vagy Netmozi oldalon meg tudod nézni online a részeket. Vagy letöltöd torrentről.

DarkEagle - 2018. 06. 14. 16:14

Hát ez nem semmi rész volt, megint. Őszintén szólva egyáltalán nem gondoltam volna, hogy Hope zárta be őket, azt meg pláne, hogy az a terve, hogy visszaveszi a Hollow erejét. Jó lett volna ha látjuk egyébként ahogy csinálja. Mert most tuti hogy egy ideig küszködni fog hogy átvegye az irányítást, legalábbis remélem hogy így lesz. Nyilván most már nem kisgyerek és sokkal erősebb szóval könnyebben fog menni. De azért ha tényleg megmarad benne a Hollow ereje akkor tényleg nem lesz senki aki legyőzhetné. Nem is tudom akkor minek lehetne nevezni utána.

A család egyesülés szokás szerint betalált. Hayley-s flashbackek különösen jók voltak. Elijah jelenete a végén mikor visszajöttek az emlékei, aranyat érnek. Daniel kitett magáért. Rendesen megtépkedte a lelkivilágom, ahogy szép lassan Elijah rájött, mit is tett. Azért ilyenkor ütközik ki mennyivel jobb a sorozat ha a család együtt van. Egymást erősítik az alakítás közben.

Innentől pedig nem lennék a helyében. Hope tuti, hogy adni fog neki. :D Kíváncsi vagyok mit kezdenek a leányzóval és ennyi erővel.

süsü - 2018. 06. 14. 23:10

Sosem könnyeztem még ennyit összesen az elmúlt négy évadon, mint a mostani 8 rész alatt, de sajnos ez nem a minőséget dicséri. Plec kisasszony keze nyoma érződik és nem tett jót a sorozatnak, de úgy a szívemhez nőtt már mindenki, hogy egy keserédes lezárás még kisülhet ebből, amire pozitívan emlékezhetünk vissza.
Jól működött ez a 8. rész, kár, hogy az eddig hú de beharangozott szörnyű probléma rohadt banálisan lett megoldva és sok értelmét egyelőre nem látom, de még azért van pár rész előttünk. Jó volt látni Nat Buzolicot, Danielnek meg tényleg jár a taps. Kár, hogy nemsokára vége.

Ennn - 2018. 06. 17. 01:38

Hát a rájövős rész jó volt, meg most totál sajnálom Antoinetet. Szerencsétlen tényleg semmiről nem tehetett.
(Jaime Murray-t én már a Dexterben is szerettem – attól függetlenül, hogy vágytam a halálára :D )

Kíváncsi vagyok a színészek hova mennek a the Originals után, a legtöbbjüket kedvelem.

hummel - 2018. 06. 17. 10:38

„totál sajnálom Antoinetet. Szerencsétlen tényleg semmiről nem tehetett”
Ezt nem mondanám. Hagyta, hogy Greta belevonja Elijah-t is a harcba, a saját családja ellen.

Többeket visszahoztak már, és pár esetben a hamvakat használták. Itt a viking temetéssel, ezt eleve kizárták. Gondolom a készítőknek nem áll szándékában visszahozni Hayley-t, de ez így számomra elég fura volt, nem passzolt a család viselkedéséhez.

DarkEagle - 2018. 06. 17. 14:55

Nem passzolt, ja, mert nem volt rá keretük állítólag, hogy Hayley maradjon kemény 13 részre. Azért ez durva, na. Vagy csak tényleg az van, hogy Julie Plec szeretne megint George R.R. Martint játszani, ami nagyon nem áll jól neki.

Mikaelson - 2018. 06. 18. 02:03

Számomra az az érdekes hogy Hayley városi “temetésén” a 2 fekete furgon közül Hope felrobbantotta az egyiket amiben ha más nem is de a sofőr tuti felrobbant…akkor nem kellett volna hogy kiváltódjon a farkas énje ? Tudtommal csak Hayleytől vették el a vérfarkas énjét…Hope-tól nem.

Ami pedig a sorozat végét illeti…túl sok Mikaelson nem halhat meg mert akkor kb a világ összes vámpírja kipusztulna… Marcel és Vincent van az esélyes fő halálok között…. talán még Rebekah neki nem ismerjük egyik vámpír leszármazottját sem és már a TVD óta nyögi hogy szeretne egyszer meghalni…Kol egy párszor meghalt már szóval az ő leszármazottai is kipusztultak de szerintem őt békén hagyják Davinával…Elijah is kérdéses… Klaus nem halhat meg mert akkor Hope és Caroline is meghalna,amit kétlek hogy meglépnek mert fölösleges lenne a TO ban kinyírni hogy ha már nem tették a TVD ben.( Klaus leszármazottja által lett Katherineből vámpír ő meg Caroline-t változtatta át ).Jön majd a Legacy is ahol tuti visszatérők lesznek a Mikaelsonok…

Shed - 2018. 06. 18. 10:39

Mikaelson:

Az előző évadban Klaust elvágták a vérvonalától, megölhetik és nem halnak meg az utódai.

Hope meg egyébként miért halna meg, ha Klaus meghal? Nem vámpír, természetes úton született gyermek.

DarkEagle - 2018. 06. 18. 14:28

Már mindenkit elvágtak a többi vámpírtól, asszem egyedül Rebekah-t nem. Az ő leszármazottjával is találkoztunk. A csaj még mindig kómában fekszik. Hope meg is jegyezte ugye a kis szerelmének. :D

Elijah gyakorlatilag meghalt tavaly szóval meghaltak minden vámpír akit teremtett, láttuk is mikor Kol és Bex épp táncikáltak a diszkóban, azért mentek haza. Klaust meg ugye elvágták a többitől.

Hope nem fog meghalni, ahogy Shed is írta. Egyébként a Legacies-ben nem hiszem, hogy sok szerepe lenne az Ősöknek. Nem lepne meg egyáltalán nem szerepelnének. Egyedül Klaust tudom csak elképzelni. Elijah tuti hogy meg fog halni, mert a “zseni” Julie Plec keserédes befejezést emlegetett, szóval tuti hogy átkerül Hayley-hez a túlvilágra ahogy a TVD fináléban elég sokan asszem.

Hope farkas énje érdekes egyébként, mert gyakorlatilag nem ölt meg senkit hiszen a furgonban nem emberek voltak hanem vámpírok. És tudtommal csak élő embert megölve váltódik ki a farkas átok. Most hogy benne vagy teljesen a Hollow szerintem teljesen mindegy már. Ha benne marad végleg akkor meg pláne. Ha meg nem akkor úgyis megoldják majd. De valahogy kétlem hogy kihagynának egy olyan ziccert hogy bármikor képes hybrideket gyártani.

DarkEagle - 2018. 06. 18. 14:30

Vagyis nem tavaly, hanem a 3. évadban, mert abban voltak a leszármazottak ugye.

hummel - 2018. 06. 18. 21:07

Egyedül Klaus lett elvágva a vérvonalától. Elijah és Rebekah nem, plusz Kol is újra elkezdhette építeni a vérvonalát.

DarkEagle - 2018. 06. 18. 22:01

De nem érted. Mivel Klaustól elvágták a vérvonalat, Elijah, Kol és finn ugye halott vagy volt így egyiknek sincs már vérvonala. :D Maradt Rebekah meg Klaus de kettejük közül csak Rebekah-nak van tényleges vérvonala, akiknek félnivalójuk is van.

Te komolyan azt hiszed, hogy most majd Elija és Kol majd nekiáll gyártani a vámpírokat? :D Nyilván megtehetnék de minek? Mint mondtam Elijah úgyis meg fog halni. Vagy nem tudom mi más keserédes befejezése lehet neki Hayley-nek.

DarkEagle - 2018. 06. 18. 22:02

Koltól meg az se lepne meg ha valahogy eltörölné a vámpír énjét és ember lenne a végére hogy valódi családja lehessen Davinával. Mindig is utálta a vámpír létet mert boszorkány akart lenni.

hummel - 2018. 06. 19. 21:57

DarkEagle: Elijah nem halt meg, vagyis továbbra is megvan az eredeti vérvonala. Sofya is rávilágított erre a 4.01-ben. Kol esetén pedig nem az volt a kérdés, hogy mik a tervei, hanem hogy van-e vérvonala.

hummel - 2018. 06. 19. 21:59

Még az elöbbihez. Kol esetén nyilván ugyanaz a helyzet, mint Klaus-nál, egy új vérvonal építéséről van szó.

Mikaelson - 2018. 06. 20. 08:58

Köszönöm az infókat valóban sok mindenen elsiklott a figyelmem, bevallom a 3.évad nagy része kimaradt számomra. Hopenak meg 3 énje van (boszorkány/ember,vérfarkas,vámpír) ezt fejtegeti a srácnak mielőtt az elcsalja magával hogy milyen érzés lehet elhagyni a 3 ból 1 énjét. Nyilván nem vámpír de ha mondjuk meghalna mint ember automatikusan vámpír lesz belőle szerintem. Ő egy ultimate hibrid.
Azt is eltudom képzelni hogy a TO végén Hope meghal és mint vámpír kel életre akinek megmarad a mágiája ami ugye szembe megy a TVD univerzum természet alkotta szabályaival. Alaricnak és az ikreinek ezért is lehetne nagyobb szerepe a Legaciesban,hogy az ezzel járó kellemetlenségeket segítsenek megoldani vagy megfékezni. Hiszen a sorozat nagyvonalakban arról fog szólni hogy Hopenak meg kell küzdenie az örökségeivel( boszorkányság,vámpírság,vérfarkasság).

Shed - 2018. 06. 20. 10:37

Mikaelson:

A Legacies nagy eséllyel egy tini nyáltenger lesz, sutba dobva a felépített világot. Ott nem lesznek lefektetett szabályok, illetve azokat csak az adott részben fogják betartani. Minden alá lesz rendelve a tini szerelmi sokszögeknek. Ennek elsődleges jele az lesz, amikor majd a most eltűnt szőke szerelme Hope-nak már az új sorozat első részében visszatér és kettőjük között mégis szövődik valami. Nagyjából az a jelenet fogja megmutatni hogy mire számíthatsz. Ha ott rögtön megöli Hope, akkor jó sorozat lesz. Ha meg valami zene, meg egymásba fúródó tekintetek és szópárbaj, akkor meg ő lesz a nagy szerelem, és ez határozza majd meg a sorozat irányvonalát. Gondolom nem véletlen volt a gyerek felvezetése, ő lesz a nagy szerelem a spinoffban.

Kétlem, hogy lesz olyan jó mint az Originals, valami Teen wolf szerűség lesz inkább.

DarkEagle - 2018. 06. 20. 13:42

@hummel: De hiszen láttuk, miután Elijah meghalt, hogy a diszkóban minden egyes általa teremtett vámpír meghalt. Nekem nem rémlik ilyen magyarázat Sofyától egyébként.

hummel - 2018. 06. 20. 20:30

DarkEagle: Jogos. Nem igazán maradt meg az előző évad. Jó, hogy valaki követi az eseményeket.

DarkEagle - 2018. 06. 21. 16:05

Nem volt rossz rész a heti de nem éreztem túl erősnek sem. Klaus és Hope közös jelenetei nagyon jók voltak, ahogy az is ahogy szétmarcangolta Hope Elijah-t. :D
Klaus meg most megy és mindenkit kinyírat a lányával vagy mi? :D

Declen vagy mi a franc a neve remélem örökre eltűnt mert már akkor se kellett mikor először megjelent. Aztán az hogy rokona Camie-nek az különösen fölösleges volt. Julie Plec nem tud úgy írni egy karaktert sem hogy ne legyen valakinek az exe, családtagja vagy tudom is én múltból jövő ellensége. Vicc.

Ezeket a vámpírokat meg annyira felmagasztalják hogy nem is igaz. Mi az istenért nem lehet már megölni őket? Besétál hozzájuk Marcell meg Josh de csak elhúzzák a függönyt? Konkrétan fél perc alatt kinyírhatta volna Marcell az összeset. F@ck logic komolyan. Annyira mondvacsinált felhypeolt gonoszok hogy nem is igaz. Mikor nyilvánvaló hogy az évad főgonosza Hope vagy a Hollow lesz vagy mindkettő. :D

Szerencsétlen Vincent meg tényleg nem kap semmi jót az élettől.

A legszebb hogy most 3 hét szünet. Nem elég, hogy utolsó évad de most benyögik hogy Július 4 miatt szünet lesz konkrétan Július 11-ig nem is lesz rész. Nem semmi CW.

Iceman - 2018. 06. 24. 11:49

Tudom, hogy a CW-n nem a minőség a lényeg, de nem tudom elhinni, hogy nincs egy ember a csatorna vezetőségében aki nem látja, hogy Julie Plec mennyire tehetségtelen. Egy jó sorozatot sikerült totál lezülleszteni. A Hollow már a tavalyi évad végére eléggé megfáradt, de azért még sikerült elcseszni rá mág egy évadot. Klaus idén totál jellegtelen, nem nagyon tudnak vele mit kezdeni, azon kívül hogy boci szemekkel néz a lányára és minden pillanatban várja, hogy Hope azt mondja neki hogy nem vagy szar apa.

A náci vámpírok mint főgonoszok nevetségesek, nem is értem Marcel miért nem csinál semmit. Na meg a nagy bölcs Vincent is hagyta elmenni a csávót miután az derekasan megfenyegette.

A rész egyetlen meglepetése számomra az volt, hogy nem ölték meg Freya farkasát, pedig azt nagyon szívesen láttam volna, minden egyes közös jelenetüktől falra mászok:D

winnie - 2018. 06. 24. 15:17

Iceman: szerinted nem a minőségre, a lehető legjobbra törekszenek?:) julie plec hozzáértését pediga tvd és a to elég jól jelzi. azért az nem tehetség kérdése, hogy x-nek nem jön be annyira, mint y-nak.

DarkEagle - 2018. 06. 24. 20:35

Azért ahhoz nem kell túl sok tehetség, hogy valamiből sikert kovácsoljunk. És valljuk be őszintén, a TVD és a TO nem miatta lett sikeres. Ő csak Showrunner. Ráadásul a TO-ban még az sem volt. Elüldözte Narduccit aki eddig volt hogy az utolsó évadot elcseszhesse. Persze ezek mind ízlés kérdése de a tényeken nem változtatnak.

Julie Plec eddig nem tudott sikersorozatot csinálni. Mármint a TVD-n és a TO-n kívül. Utóbbihoz mint mondtam nem is volt köze mostanáig. Az hogy valami sikeres, PLÁNE a CW-n. Nem a jó történet teszi azzá. Bár nagyjából majdnem minden CW sorozat alap koncepciója jó. Maga a kivitelezés gáz. A CW nézői évről évre ugyan azt kapják már. Fiatalos gárda, minden dögös és félpucér. És csomó szerelmi ezerszög. Magyarán szappan. Mindenki szidja a szappanoperákat de azok legalább nem tagadják le hogy mik. :D Ennyi kell a sikerhez. A nézők több mint felét nem érdekli a sztori, különben már rég nem lenne képernyőn a CW kínálatának min. fele. Mint mondtam, nekik egy baromi dögös gárda kell akikre csorgathatnak.

Julie Plec ezt jól megcsinálta, talált csini szereplőket minden évadban kavart nekik valami szerelmi rinyálást és kész a siker. Ennyi kell semmi más. Aki mást mond az hazudik. De azt azért tegyük hozzá, hogy CSAK a CW-n sikeres. 10-20-30 év múlva senki se fogja emlegetni a sorozatait, nem fognak rebootokat csinálni belőlük. Azért próbálkozott ő már sorozatokkal de eddig kettő lett siker. És valószínű a 3. is az lesz ugye a TO spinoffja. Nem véletlen hogy nem szakad el ezektől mert tudja hogy erre harapnak a nézői hisz 8 év alatt szépen kiépített magának egy tábort, jobban mondva, inkább a szereplői építették ki.

Szerintem, az igazi siker nem ez. Hanem az hogy valakinek a műve fennmarad az utókornak. Az nem siker hogy valaki alkot egy dolgot amit másnapra elfelejtenek. Persze a tévén a MA érdekli és nem a 20 év múlva szóval.

süsü - 2018. 06. 24. 21:31

Hát elég semmittelen volt a heti rész, többször éreztem már azt, hogy szinte nem is ugyanazt a sorozatot nézem, amit guilty pleasure-ként annyira megszerettem anno. Dark Eagle-el értek egyet, egyszerűen nevetséges már néhány tipik Plec-megmozdulás ebben az évadban. Declannek meg szerintem lesz még valami szerepe, ami tuti, hogy fájóan baromság lesz. :D Szerintem Klaus nem tudta megigézni, és a SPOILER boszi mérgezősdinél is feltűnően nem mutatták az arcát annak, aki a bort osztogatta. Ah, gagyi. Azért Hope-Klaus páros jelenetei mentik a menthetőt, működnek.

Shed - 2018. 06. 26. 13:54

Most néztem meg a kilencedik részt. Miért él még az a kb 10 nyomi vámpír? Most ezek idejöttek a városba okoskodni? Ez a zsírosarcú vámpírvezér egyébként is ki a fene hogy beugat mindenkinek? Meg 10 vámpírtól befosik a város boszorkány és vérfarkas közössége?

Kicsit megkavarodtam. Olvasom fentebb hogy valami új rendező van, hát nem pont az utolsó évad utolsó részeit kéne elrontani.

DarkEagle - 2018. 06. 26. 17:51

Nem új rendező van hanem új Showrunner. Julie Plec személyében. Aki igazából nem új csak jelenleg nincs más munkája mivel a Vámpírnaplóknak vége ezért gondolta ezt a sorozatot is elcseszi mint azt. :D

Mate4182 - 2018. 07. 07. 23:26

Az 5. Evadot csak most par napja vettem elo es a 9 resz le is csuszott ket adagban.

Baromira tetszik, de van egy komoly gondom.
Hatradolve tudnam elvezni minden percet ha tudnam hogy lesz meg vagy 3 evad, de igy hogy 4 epizod van hatra, csak az van bennem: ez nagyon ossze lesz csapva… Tul sok mindenbe vagtak bele 9epizod alatt, es en szemely szerint jelenleg nem is latok olyan kiutat ebbol amit 4 resz alatt rendesen ki tudnanak bontani. Aztan ne legyen igazam es legyen egy kurva jo finale a vegen!

Az tuti hogy hianyozbi fog ez az univerzum, a vampir naplokat is szerettem..

SASI - 2018. 07. 13. 03:02

Szerintem óriásit esett a színvonal a mostani évadban, még a 4. évadhoz képest is, a többiről nem is beszélve. Ahhoz képest hogy befejező évad jóformán alig történt valami lényeges. Az eddigi 10 részt 3 de legfeljebb 4 részbe simán be lehetne sűríteni és még úgy sem maradna le semmi lényegesről az ember. Nálam szinte teljesen elvesztette azt az identitását ez a sorozat amiért egészen a tavalyi szezon végéig tetszett. A korábbiakhoz képest faék egyszerűségű a sztori, ha ezt a kb. nagy semmit annak lehet nevezni. Semmi értelmeset nem tudnak kezdeni a karakterekkel, Klaus, Elijah, Marcel önmaguk paródiái ami a hülyeséget illeti ebben az évadban. Hayley kiírása szerintem valahogy tök béna lett, szinte egyáltalán nem érintett meg, Josh halála legutóbb még úgy ahogy elment. Összességében nagy katyvasz lett ez a sorozat. A korábbi évadokhoz képest az átgondoltság halvány szikráját sem vélem felfedezni, kár érte, a TOP3 nézős guilty pleasure között évekig ott volt nálam. Anno azért tetszett már rögtön az elejétől mert a Vampire Diaries komolytalanságát sikerült mellőzniük az íróknak és felnőttebb fejjel is teljesen nézhető volt, ezt sikerült teljesen elcseszniük mostanra, sikerült átmenniük tini szappan drámába, nagyon komolytalan lett a színvonal.

DarkEagle - 2018. 07. 13. 14:48

Ne csodálkozz ezen, konkrétan egy az egyben ugyan az történik kb itt is mint az a TVD utolsó évadában. Csak itt jobbak az alakítások, ennyi. Tényleg, ha nem lennének a szereplők nem is nézném. Julie Plec ocsmány mód tudja ismételni önmagát. Ugye behozta Josh halálával ide is a Túlvilágot mivel ugye a látó csaj azt látta hogy ő biza találkozik apucival. Plec-nek nyilván túl dark volt a New Orleans féle túlvilág.

Egyébként díjat érdemelne, milyen nemes egyszerűséggel képes tönkre vágni sorozatokat. Bár kaszálták volna el tavaly most akkor nem kéne nézni ezt a béna utolsó évadot. Pedig tényleg jól kezdődött de tudtam hogy ez lesz, amint bejelentették hogy Plec átvette Narducci helyét.

És innen már csak tényleg az van hogy érdemes-e így nézni a Legacies-t hiszen az is az ő műve lesz. RÁADÁSUL most már meg is ágyazott a tini szerelemnek. Azt hittem végre Hope megöli azt a nyomoronc szőke gyereket erre inkább összejön vele mert az tök logikus. És persze ahelyett hogy az őt ölték volna meg inkább megöltek egy random öreget csak hogy beindítsák Hope vérfarkas énjét is. Kíváncsian várom mi lesz majd a magyarázat így hogy gyakorlatilag minden énje életbe lépett és maradt mágiája is.

Egyébként tényleg vicc, hogy egy tucat kis senkiházi vámpír ekkora felfordulást tud csinálni, míg máskor mikor Narducci irányította a sorozatot Klaus egyedül lemészárolt egy fél falut egy rész alatt. Mondjuk azt nem bánom hogy Josh meghalt, sose bírtam. Mindig is csak a szokásos PC karakter volt, mert más egyéb haszna sose volt. De így a fináléban már felesleges volt a halála.

Ha rajtam múlna én örökre eltiltanám Julie Plecet a film/sorozat ipartól.

Shed - 2018. 07. 15. 14:01

Úristen, megnéztem az aktuális részt. Ezt valóban a 4ik évadnál kellett volna lezárni. De értem a gondolkodást. Felmentem a Face angol The Originals oldalára. Kb néhány írás boncolgatja, hogy hogyan tudták Marcelt így legyőzni,mikor kb 2 másodperc alatt kellett volna kitépnie a szivét mindenkinek, meg mi az hogy Hope összejött a sráccal, meg Klaus miért nem ölte meg és stb.

A legtöbb hozzászólás kb az hogy:

” Óh, majdnem sírtam, mikor Josh meghalt, de mikor a végén Aidennel ült a kocsiban, akkor már tényleg potyogtak a könnyeim.”

“Óh, Davina miért nem tudott elbúcsúzni Joshtól.”

Ha ez kell, akkor tényleg nem csoda, hogy elvitték ebbe az irányba. Mindenesetre a Legacies már tuti hogy tini nyáltenger lesz,kár is vele foglalkozni.

Egyébként meg már azt sem bánom, ha még meghalnak páran. Klaus is egy szánalmas picsogó majom lett, a többiek is, nem kár értük.

DarkEagle - 2018. 07. 15. 22:01

Igen, épp ők az okai annak, hogy a TO ilyen lett, mert ugye amíg ment a TVD addig a TO nyugodtan csinálhatta úgy ahogy akarta és úgy volt tökéletes. Aztán ugye a TVD-nek vége lett és idejött az összes nyáltenger fangirl. Mit gondolsz minek erőltetik pl a Klaus-Caroline szálat is? :D
Egyébként Klaus picsogását meg lehet érteni. Hayley meghalt, ő meg lószart se tudott tenni ellene, a lányában ott döglik a Hollow ráadásul egyedüli szülőként kell megállnia a helyét pedig még a családjával se tudta magát sose megértetni. Neki ez most teljesen új szerep. Tényleg ő meg Hope az egyetlen akik miatt még kitartok meg azért mert ez az utolsó évad. Viszont már őket is leépítik minden egyes résszel. Az érthető hogy Klaus miért nem ölte meg a srácot, mert azt akarta hogy Hope tegye meg. Érthető hogy a lánya miatt akar jobb lenni. De az amit Hope csinál arra nincs értelmes magyarázat. Julie Plec csinált neki egy szőke Stefant vagy Damont, ki hogy akarja nézni, tök8. Innen már tuti hogy ő is főszereplő lesz a Hope spinoffban. És így én se fogom nézni szerintem. 1-2 része esélyt kap azt csókolom.

Tényleg annyi mindenbe bele lehetne kötni hogy hihetetlen. Eddig se volt soha tökéletes a sorozat de legalább nem agyaltam rajta hogy hol a hiba mert jók voltak a részek. Még a legrosszabb évad is fényévekkel beelőzte a mostanit.

Egyébként az lesz majd az igazi csattanó, ha pl Legacies megbukik és 1 évad után kaszálják mert mondjuk szar lesz a nézettsége. Míg a TO konkrétan erős nézettséget produkál. Nem tudom milyen lesz az új, bár nyilvánvaló hogy TVD copy paste, de igazából szeretném ha instant kasza lenne mert úgy Julie Plec talán elgondolkodna hogy az ő sorozatai csak az olyan agyilag zokniknak való mint ő akik félpucér dögös pasikról ábrándoznak, akiket a büdös életbe nem kapnak meg. :D

SASI - 2018. 07. 19. 15:17

Ez már tényleg vicc, az utolsó 4 hátralévő részből sikerült már a másodikat is elcseszni a szinte semmi történéssel/haladással. Totál felesleges dolgokra pazarolnak időt a sztori meg semerre nem halad. A mostani 11. részben max 5 perc volt érdemi történés a többi megint töltelék. Vicc.

DarkEagle - 2018. 07. 20. 15:17

Kész vicc az egész. FELNŐTT emberek, azon nyivákolnak, hogy nem akarnak gyereket a házasodás előtt 2 órával, majd 10 perccel később oda vissza rohangál mert meggondolta magát.

Aztán ott van Elijah aki szenved, érthető okok miatt de megtudja, hogy a nő akit annyira szeret és most gyászol, a lánya haldoklik de simán lelép. Majd talál egy levelet Hayly-től ami meggyőzi hogy maradjon. WTF? Ez most komoly? És akkor a legszebbet nem is mondtam.

Mármint nem azt, hogy abba a kis folyosóba vagy mibe, hogy sikerült beállni azzal a menő kocsival, és ugye hogy siker majd vele kiállni, hanem a a Hayley Párizsban dolog. Ennyire nem érdekli Julie Plec-et és a stábot, hogy mi történik? Mármint, ha Hayley elment Elijah-hoz meglátogatni, flörtölgetni kicsit, akkor később miért is hagyta meghalni? Hiszen akkor már ismerte őt és láthatóan bejött neki a csaj, mégis hagyta hogy elporladjon. Szóval ezzel Julie Plec saját magát köpte szemen megint, meg a fanokat. És ezzel szó szerint elfelejthetjük azt is hogy Elijah nem bűnös, ugyanis ismerte Hayleyt, konkrétan az első találkozás után már arról beszéltek, hogy a másik életükben együtt ropják.

És ha már itt tartunk. Annyira látszik, hogy mi lesz alapból is de azért Plec anyó még szájba is rágja nem is egyszer. Nem elég ez a baromság és totál felesleges ráma Hope-el, hiszen az új sorozat miatt mindenki tudja, hogy úgysem hal meg, még itt van ez is, hogy mindenki megy majd gondolom a túlvilágra egy boldogabb életbe. Nyilván Elijah majd valahogy átveszi Hope-tól a Hollow-t és meghal. Vagy Hope simán meghal majd feltámad Hibridként, hiszen gyakorlatilag vámpír is szóval nem is tud meghalni. :D És nyilván marad varázsereje is hiszen erről szól a saját sorozata is.

Szóval ja, cseszd meg Julie Plec.
És nem, nem fogok elnézést kérni a stílusért mert ez felháborító és gyomorforgató amit ez a nő művel. Ha nem ez lenne az utolsó évad most kaszálnám el.

SASI - 2018. 07. 21. 00:21

Hát igen, teljesen méltatlan a sorozathoz ez az ámokfutás ami idén történik. Kár érte, nem így kellett volna hogy véget érjen. Kíváncsi lennék hogy a őszintén a színészek vajon mit gondolhatnak erről a mostani évadról.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz