login |

Archer: kezdett a 9. évad

2018. 04. 26. 14:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Őszintén szóval fogalmam sincs, mit írjak. Alapból a tisztán komédiákról nehéz ennyi évad után újat mondani, és szerintem az Archer már biztosan nem szerez új nézőket sem, viszont rajongóként ott leszek a végéig. Az idei történések alapjait pedig már elmondtuk korábban.

A történet ezúttal egy veszélyes szigeten játszódik, és eskü mintha egy Rejtő-regény lenne az egész. Persze a készítők inkább az ősrégi hollywoodi kalandfilmekhez nyúltak vissza, nagyjából azokhoz amikből az Indiana Jones is építkezett. Csak itt épp humorizálnak a klisékkel.

He looks so peaceful, doesn’t he? Sometimes I wonder if he’s dreaming… but then I remember I don’t give a shit.

Ennek megfelelően a ki tudja, milyen állapotban levő Archer most egy trópusi szigetet hallucinál, vagy mi a fene. Ott félszemű pilóta, és természetesen az összes többi ismert karakter is feltűnik valami új szerepben. Az anyja most hoteltulaj, Lana a sziget úrnője és hasonlók – persze hagyok meglepetést is, de sok minden mást nem tudok mondani, az Archer Archer maradt a 9. szezonra is.

A lényeg, hogy ennyi alapján simán le fog csúszni ez az évad is, a környezetváltás feldobja annyira, hogy párszor elmosolyodtam rajta. A végén a cliffhanger kiforgatása különösen tetszett, de azért valahol már csak a kompletizmusom miatt vagyok itt.

6 hozzászólás Ne habozz!

Casey Novak - 2018. 04. 26. 19:25

Hmm. A noir-ral ellentétben ez a miliő egyáltalán nem jön be, de vevő vagyok az állatságukra, mint általában.
Viszont folyton ott motoszkál az agyamban az “igazi” Archer sorsa, ezért nem tudom felhőtlenül élvezni. Nem mintha ez olyan fontos lenne, mint pl egy dráma esetében, sőt, külön pikáns, hogy húzzák az ember agyát, de a megválaszolatlankérdés-allergiám miatt már nagyon várom, hogy kijöjjön Bobby a zuhany alól.

Aldo - 2018. 04. 26. 20:45

Megint egy álomévad? A 7. magnumos szezont nem láttam, a 8. 40-es évekbeli noiros évadnál pedig úgy éreztem, hogy sok ziccert hagytak ki és ezerszer jobb lehetett volna. Meg is lepett, hogy nem oldották fel a cliffhangert a végén és csak szimplán véget ért az évadzáró. Mivel ez a szezon is csak 8 rész lesz, így jó 2,5 óra alatt le lehet darálni, mert már nem érzek késztetést, hogy hetiben kövessem végig. Sajnos ez a sorozat a 4. évad óta csak küszködik, de dicséretes, hogy igyekszik minden évaddal megújulni.

Fonix - 2018. 04. 27. 16:28

Nekem bejött az első rész, de csak 16 perc? Váó…

pytta - 2018. 05. 04. 09:14

@Fonix: rossz verziót töltöttél le, volt előtte egy cold open is.

@human: “az Archer Archer maradt a 9. szezonra is” – ezzel pont, hogy vitatkoznék, amióta elhagyta a realitás talaját a sorozat, és belementek ezekbe a tematikus “álomévadokba”, azóta rohadtul elvesztette szerintem a saját hangját a sorozat. Ez nagyon nem így indult, epizodikus egy-rész-egy-eset történet volt, most meg egy maximálisan átívelő – ahogy valaki más írta – 2,5 órás “film”.
Vannak jó pillanatai, nem arról van szó, de ez az Archer már nem az az Archer, amit elkezdtem nézni anno.
Konkrétan ehhez az évadhoz: egyelőre (két rész alapján) kicsit súlytalannak érzem, az izgalmas(nak tűnő) felütés után már az első részben is csupán max két poén volt, amin elmosolyodtam, a többi inkább fárasztó, a második résznél már kb öt perc után elvesztettem az érdeklődésem.
Az lenne az igazi csavar, ha az utolsó évad(ok)ra visszatérnének a titkosügynökös-nyomozós valóságba, és nyomnának egy ilyen retró-évadot, ahol azt csinálnák, amit úgy egyébként szoktak csinálni :)

Kiss Vince - 2018. 05. 20. 12:15

Én őszintén arra vártam hogy majd archer felébred 9. évadban de inkább még többet álmodik ez nem nekem nem igazán de így sem annyira rossz. Azért remélem hogy 10. évadban ami elvileg az utolsó rész lesz, felébred Archer

winnie - 2018. 05. 20. 13:44

“Azért remélem hogy 10. évadban ami elvileg az utolsó rész lesz”

nincs szó arról, hogy az utolsó lenne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz