login |

Brockmire: kezdett a 2. évad

2018. 04. 29. 22:00 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: kritika,

– I brought you a present.
– What are those, mints?
– Horse tranquilizer.
– Ah, you see? I missed you.

Ez a fenti idézet mintha egy Californication-évadból került volna át ide. De komolyan, íme képen a 2. évad első perce, amiről szintén Hank Moody ugrott be.

Sőt, még a premier dinamikája is teljesen hasonlít az egyik alapkőnek számító feelgood sorozathoz: a főszereplő Brockmire tökéletesen összeillik egy nővel, akivel látszólag újra meg újra közelebb fognak kerülni egymáshoz, de közben meg ott a pia, a kokain, na meg a csajozás. Meg a podcast.

Annyira durva, hogy a podcastelés is teljesen elért a sorozatokhoz. Blogot indítani már ciki (csinálni csak akkor érdemes, ha hosszú éve benne vagy), de mivel az Alex Inc-ben meg itt is podcastek körül bonyolódik a cselekmény egy része, így lassan már azt indítani sem lesz menő. Már a gondosan felépített Instagram-történet (mármint a tényleg kitalált és nagyjából megírt-eljátszott) sem az igazi. Kíváncsi leszek, merre megy majd a közönség. De ez csak egy mellékgondolat.

A lényeg, hogy a Brockmire azt szállította, amiért az első évad is tetszett. Sőt, valamiért ez a hedonista hangulat most külön ütött, hiszen ahogy fent is látható volt, épp magányos kalandokba merült el Brockmire, miközben ő a freeform történetmesélés bajnoka az ország 3. (?) leghallgatottabb podcast műsorával.

Úgy tűnik, ez lesz az egyik főbb gond is, hogy hősünk baseballt szeretne közvetíteni, amiért most majd küzdenie kell a közönség szeretetéért, miközben a podcast élő felvételeire úgy fogynak a jegyek, hogy simán meg lehetne élni abból is külön. Csak hát akkor hol van a labda, meg a játékosok, meg a vágyott karrier?

Azt továbbra sem hiszem, hogy a Brockmire kötelező sorozat lesz, viszont aki odavan a feelgoodért, és a High Maintenance már lecsúszott neki, annak továbbra is ajánlani tudom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz