login |

The 100: kezdett az 5. évad

2018. 05. 01. 21:12 - Írta: Desmond Wallace

215 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy ideje már nem igazán volt ott a legnagyobb kedvenceim között a The 100, de a 4. évados finálé visszaadta számomra a reményt, bíztam az új kezdetben, és egyelőre nem is csalódtam. Szűk egy éve már láthattuk, hogy mit tartogat a jövő Clarke számára, az új játékosok pedig kellőképpen felkavarják majd a földi pusztaságot.

Ez az epizód egyértelműen a sötétvérű leányzóra fókuszált, és elég ügyesen mutatták be az írók, hogy mi is történet a tűzvihar után. Természetesen a másik két helyszín túlélőinek az életébe is betekinthettünk ebben a 40 percben, de a hangsúly most nem rajtuk volt. A továbbiakban már spoileresen folytatom.

Remekül mutatták be Clarke bolyongását ebben a posztapokaliptikus világban, amelyben szinte mindent elpusztított a nukleáris tűzvihar, de egy talpalatnyi föld valahogy átvészelte a katasztrófát.

Ez tökéletes hely lenne az újrakezdéshez, de megérkeztek az űrből a hosszú álomból ébredő tömeggyilkosok, így pedig nem lesz egyszerű az élet. Érdekes, hogy itt is egy nő irányít (Ivana Miličević a Banshee-ben sem volt éppen egy hétköznapi háziasszony), ráadásul egy seregnyi bűnözőt. Persze ebben semmi meglepő sincs, hiszen a The 100 eddig is felvonultatott már jó néhány erős női karaktert.

Aztán ott vannak még a bunkerben és a Bárkán lévő túlélők, akikről egyelőre nem sokat tudtunk meg, de a folytatásban biztosan lesz majd pár visszatekintés az elmúlt hat évre. Nyilván  nem volt egyszerű az élet a földiek és az égiek számára, miképp gondolom, a haldokló űrállomáson se volt könnyű túlélni.

Most tehát nagyon úgy tűnik, hogy csak egyetlen alkalmas hely van a Földön az életre, az űrből érkező börtöntöltelékekkel pedig nem lesz egyszerű osztozkodni, bár valamilyen szinten itt már mindenkinek vér tapad a kezéhez. Úgy fest tehát a helyzet, hogy a maroknyi túlélő egy talpalatnyi földért fog küzdeni ebben az évadban.

Összességében tehát csak azt mondhatom, hogy egy elég jó visszatérést produkált a The 100. Ígéretesen indult az évad Clarke reménytelennek látszó bolyongásával, majd rátalált az Édenre, megszelídítette a vad leányzót, de az idill nem tarthatott sokáig, hiszen megérkezett az új ellenség. 7/10 simán jár erre a részre, és bízom benne, hogy marad ez a szint a folytatásra is.

215 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2018. 04. 26. 09:39

Szerintem tok jol tertek vissza. Tetszett ahogy szetbontottak tobb szalra a sztorit.
Nem merek tobbet irni, nem tudom azt se hogy ez belefert e egyaltalan :D

mindegy nezze mindenki mert jo volt :D

MolnarErik - 2018. 04. 26. 23:01

sztem ritka jó évadkezdés volt. Ha ilyen színvonalon hozzák, akkor az se zavar, hha tényleg önismétlés lesz az évad :)

G. - 2018. 04. 28. 12:13

Tényleg nagyon jó évadkezdés volt:)

Kicsidelfin - 2018. 05. 01. 21:39

Nekem is nagyon tetszett, bőven túltett az elvárásaimon. Remélem, így marad egész évadra.

Amit nem értettem: miért kezdett ásni és kopogni a bunkernél? Kijönni nem tudtak volna a többiek, ez nyilvánvaló. Ő akart bemenni? Ezzel nem veszélyeztette volna az ott élőket?

Qwe - 2018. 05. 01. 22:06

Nem történt benne semmi amit ne lehetett volna tudni az előzetesekből, ennek ellenére nagyon tetszett. Az előző évadokban nem igazán tűnt ki a színészi képességeivel a Clarkeot játszó színésznő, de most nagyon jó volt nézni, fel sem tűnt, hogy szinte a rész felében egyedül van a képernyőn.

Jó volt a rengeteg párhuzam a régi karakterekkel, részekkel, csak pár:
-Ahogy Clarke gyalogol a sivatagban Lexa trónjából kiszedett bottal, pont úgy nézett ki mint Jaha amikor kereste a CoL-t
-Jasper szemüvege, Maya ipodja
-amikor először felszaladt a homokdűnére és nem volt semmi mögötte, pont olyan volt a kamera szöge is mint amikor Jahaák pofáraestek és csak a nepelemfarmot találták a dűne mögött
-amikor a madár után futott, ahogy Jahaák a drone után
-amikor beleugrott a vízbe, mint Octavia az első évadban, itt is még a kép beállítása is ugyanolyan volt
-amikor megjöttek a rabok, ugyanazt kezdte el mint Lincoln az első évadban, összeírta őket a jegyzetfüzetébe és valami barlangban készülődött ellenük

A két legfeltűnőbb karakterfejlődés az időugrás után, hogy úgy néz ki Bellamynak lett agya, Clarke pedig anyaként viselkedik. Amikor a kislányt elkapták köszönésképp belelőtt az egyikbe a másiknak meg egyből nekiugrott a puskatussal. Korábban a konfliktust sosem erőből akarta megoldani hanem ésszel: alkudozott, csapdát állított, átvert stb.
Ha úgy alakul valamikor ebben az évadban hogy Madi érdekei ütköznek a bunkerkru-val vagy bellamyékal akkor egész biztos hogy Clarke simán fel fog áldozni bárkit Madiért.

Értem, hogy véges a lőszer és nem gyakorolhattak sokat, de hogy Madi is és Clarke is belelő a fickóba és még így is felkel és verekszik…

Sigismundus - 2018. 05. 01. 22:09

5×01

Jessz. Nekem is tetszett az első rész, ügyesen elmagyaráztak pár dolgot kivel mi is történt, minusz a Bunker ugye. De őket majd később veszik elő a talonból.

Én remélem lesznek űrbeli jelenetek is, több, nem csak annyi hogy a második részben majd leszállnak.

És kösz hogy emlékeztettél ki is az orosz bűnözők vezérasszonya, az arca ismerős volt nagyon, de nem ugrott be.

Desmond Wallace - 2018. 05. 01. 22:25

Az is érdekes lesz még (ezt kifelejtettem az írásból), hogy kik maradtak az űrhajón. Lehet, hogy ők is először a feláldozható embereket küldték le?

Csilla0422 - 2018. 05. 01. 22:30

Eddig nagyon rendben van. Ha továbbra is marad a színvonal hasonló lesz S2-hoz.

Murphy most is olyannak tűnik, mint akkor volt. Bellamy is, ő mondjuk egyedül S2-ben tetszett.

Eliza Taylor remek volt, S3 bizonyos részei óta nem volt ilyen jó. Kicsi Maddi a frászt hozta az emberre, abban a jelenetben, amikor benézett az ablakon.

A kicsi natblidak azért nem várták olyan nagy szeretettel a fleimkappa küldötteit. Mégsem volt olyan nagy megtiszteltetés…

MadCat - 2018. 05. 01. 23:25

Nekem ez picit unalmas volt, de nem panaszkodom. :)

GOLEM - 2018. 05. 02. 01:26

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, ritka az olyan, ahol komolyan el kell gondolkodni, ha szépségkirálynőt akarunk választani mondjuk az űrállomáson :)))
Az évadkezdés is nagyon jó volt, ezek a tömeggyilkosok pedig nem tudják hova jöttek, egy kicsit sajnálom is őket, mert amikor kijönnek a srácok a bunkerből, akkor gyakorlásnak is kevés lesz számukra, amit ezek fel tudnak mutatni :))

Kira - 2018. 05. 02. 11:17

Csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon jó kezdés volt, bár még ha Clarke szála hosszabb is volt a többiekénél, a maradék kettőt igazán megoszthatták volna fele-fele arányban, mert így elég hülyén jött ki, hogy a bunkerből szinte semmit se mutattak. Na de mind1… amúgy nekem az előző két évaddal se volt gondom… eléggé tetszett, hogyan szőtték fel azt a szálat, hogy a földiek egész kultúrája min alapszik.

Akik pedig akadékoskodnának, hogy ezek a rabok honnan jöttek, meg mi ez most, azoknak mondom, hogy azt hiszem a 4-ik évad közepe felé volt már róluk szó, hogy így oldották meg egy jó pár fegyencnél, hogy hibernálva kiküldték őket az űrbe.

Másrészről úgy gondolom, hogy a praimfaya kicsit korai volt még. Ez most kb nullázta a Földet, pedig szerintem lett volna még lehetőség benne érdekes sztorikat kitalálni… így most mi lesz? Küzdenek az Édenért, aztán ennyi… kicsit egyvonalúnak tűnik.

D. - 2018. 05. 02. 15:23

Erős kezdés volt! Legjobb sorozat.

MolnarErik - 2018. 05. 02. 19:50

Nem tom, h megvolt-e vkinek, h az az izé, ahonnan azt a botot kihúzta Clarke a romok közül, az Lexa trónja volt?
Én rá nem jöttem volna, hha nincs ez a videó, de tényleg az, lecsekkoltam.
https://www.youtube.com/watch?v=eWtWKSuJE6c

Jokki - 2018. 05. 03. 19:39

Ahogy a várható volt, az események miatt az emberek ismét visszaestek a viszonylagos “konszolidációból” a legvéresebb állapotba. Az 5. évad első két része egészen brutális lett. Ugyanakkor felvetett megint egy csomó kérdést. A börtönhajó megjelenése jól megkavarja a dolgokat, ha a menedéket sikerül kinyitni, lesz hadd el hadd.

Jól megcsinálták ezt is úgy néz ki tartja a színvonalat.

MolnarErik - 2018. 05. 03. 19:55

Na, jó volt a második rész is, csak nem volt benne 40 percnyi anyag, ezért egy picit túl sok lett a lelkizésből.
Elég gyorsan elfajultak a föld alatt a dolgok. Kíváncsi vok, h mi lesz Marcusszal, bebnyög egy: “Octavia én vagyok az apád!”-at?
És vajon az a hidrofarmos csaj életben maradt-e? Mert úgy festett, mintha azt az első népességcsökkentést ő nyerte volna meg.

Qwe - 2018. 05. 03. 22:14

Az 5×02 is jó volt, itt mintha Mount weather-el lett volna párhuzam: a menedék börtönné vált és szépen kegyetlen állatokká váltak a túlélésért?
A börtönhajósok már nem is tűnnek olyan durvának, a wonkru reggelire megeszi őket, lehet hogy szó szerint :)

MolnarErik
A farmos csaj ott állt Octavia környékén az időugrás után csak valami pöttyök voltak az arcára festve, nem?

rodosto13 - 2018. 05. 03. 23:03

Engem Jaha kiírása lepett meg, egy kezdetektől jelen levő főbb karaktert, így második epizódban, évad elején eltávolítani – nos a képregénysorozatok után nem ehhez voltam szokva :D . Magamban megvontam a vállam, hogy oké, megszúrták, de majd a dokik helyrerázzák.

A Róma – gladiátorküzdelem párhuzam meglepett elsőre, de nem tudom felróni írói túlzásnak, mert adott körülmények között, bármilyen furcsa is, de el tudom képzelni.

A farmos csaj valóban ott állt Octavia mellett.

Qwe - 2018. 05. 03. 23:26

Nem tudom, spoilernek számít-e, de az 5×09 címe az lesz, hogy Sic semper tyrannis. így, hogy Octavia elhozta az ókori Rómát, az ő sorsát jelenti vajon az idézet?

MolnarErik - 2018. 05. 04. 18:24

Köszi, h írtátok a farmos csajt, mert nekem teljesen úgy tűnt, h Niylah áll Octavia mellett. Nem csoda, h Lexa trónját se szúrtam ki.

Wanheda - 2018. 05. 04. 19:42

Fantasztikus rész volt szerintem, de én is azt hittem,hogy Niylah az. De még másodszori megnézésre is. :-) Most akkor megnézem harmadszor, nem lesz nehéz.

SV - 2018. 05. 04. 19:59

Nekem kifejezetten tetszett, hogy visszanyúltak Octavia múltjához ezzel a római dologgal, hiszen a nevét is onnan kapta. Amúgy is ő a kedvenc szereplőm, szóval bejött a rész. Kíváncsian várom, hogy mi lesz most Kane-nel… vagy hogy mikor és kik jutnak ki a bunkerből.
Kivéve, hogy allergiás vagyok arra, amikor csak azért a képünkbe tolnak egy gyereket, hogy panaszkodjon, hogy fél és éhes, brühühü, sajnáljuk meg. Mert a kölyöknek semmi más funkciója nem volt. Értem, b*ki, enélkül is, hogy rossz a helyzet!

Wanheda - 2018. 05. 06. 07:07

Egyébként ez nekem is nagyon tetszett. Szeretem, amikor valami visszaköszönöm, mert ettől még kerek egészebb lesz a sorozat. Az főként, hogy Clarke megtalálta a trón egy darabját, az arca … :-( MOst pedig valóban ez a gladiátoros történet … Ettől valahogy olyan okosan megírtnak tűnik. :-)

Nézőke - 2018. 05. 06. 22:55

:D Desmond:
na,akkor egy kicsit bele kell kössek a fő szálba.
Az idill nem tartott sokáig..írtad,mivel megjöttek a murderek.
Hát pedig DE,csak sajnos az írók elkövették azt az időugrásos hibát,amit majd minden ilyennél elkövetnek.
Nevezetesen,hogy mi nézők ugye át vagyunk verve a snittekkel.

Clarke és a “lánya” többszörösen annyi időt töltöttek békében együtt ketten a Földön, mint amióta leszálltak 100an,és történnek a kalandok.

Szerintem túl sok ez a hat év,és nem arra gondolok,hogy Henry Ian Cusick haját pótlással hosszabbították,hogy elhiggyük, hanem hogy 6 év alatt CSILLIÓ dolog történik,és én sajnáltam,hogy ezt csak úgy átugrottuk…

de azért best:
You are Wonkru, or you are THE ENEMY of Wonkru :D

Enzo - 2018. 05. 07. 00:18

5×01 (pótlás még előző vasárnapról)

Kellett egy kis átismétlés, ha már ekkorát ugrottunk az időben, egész jól eltelt a rész Clarke kalandjaival, nekem nem volt baj, hogy másfél szálat sűrítettek csak bele ebbe a részbe, a bunkert meg a következőre hagyták – habár továbbra is tartom, hogy egy fél évadot le lehetett volna tolni ezekből a szituációkból.

Inkább csak darabkákban tudok reagálni mit a részre:
1. Wooo, új főcím. Menő még mindig.
2. A homokdűnére felszaladós jelenet tényleg marhanagy deja vu volt :D
3. Clarke micsoda Bear Grylls, a bogárevős jelenet elég undorítóra sikerült :D
4. Ahogy beharangozták, itt már nincsenek jófiúk, mindenki magáért és a szeretteiért, nem nagyon maradt morális határ: ezt olyan apróságokkal is bemutatták, mint hogy Clarke megölte és megsütötte a madarat, ami kiutat mutatott neki a sivatagból.
5. Érdekes, hogy Murphyvel ez történt a Bárkán, ha jól értettem, akkor nem tartotta magát elég jónak Emorihoz, ezért önkéntes száműzetésbe vonult?
6. Echo már megint öngyilkos akar lenni, de Bellamy bemegy hozzá és lebeszéli, ez már lassan nevetséges. Ja és Octavia biztos nagyon fog örülni az új “párocskának”…
7. Apropó párok, szegény Raven, most komolyan 3 pár volt fenn, és hetediknek ő egyedül? Megvigasztaltam volna :P
8. Kicsi Madi ablakon benézős jelenete tényleg ölég ijesztőre sikeredett :O
9. Már akartam mondani, hogy Clarke megint hogyan és miből festi a hajtincseit, de most legalább láttuk a tábortüzes jelenetnél magát a festést, ahogy Madinak csinálja.
10. A bűnözőkre még nem tudok mit mondani, az mindenesetre “biztató”, hogy van köztük összesen 2, aki nem erőszakos :D

5×02 (pótlás most vasárnapról)

Bőven elfért egy teljes résznyi sztori a bunkerhez, sejthető volt, hogy nagyon gyorsan eszkalálódni fognak az indulatok. Tetszett az egész sztori, rohadtul badass lett, ahogy Octavia előlépett amolyan római császárnő-stílusban vezetővé, a “you’re Wonkru or you’re the enemy of Wonkru” ismételgetős-mindenkitlegyakós jelenet pedig…wow! Meg a gladiátorharcok bevezetése, a vérrel borított “konklávé-aréna”…nem semmi! És úristen, mi történt 6 év alatt? Mármint azon kívül, hogy Gaia levágatta a rasztáit és Ethan megnőtt, mit keres Kara Cooper Octavia oldalán? (az bizony ő volt és nem Niylah) És mit tett Kane, hogy az arénában fog küzdeni az életéért?

Darabkák:
– Nah, Jackson is meleg és összejött Millerrel. Jó tudni. (Mi is lett amúgy Miller előző pasijával? vmi Bryan asszem…azt tudjuk?)
– Kara Cooper nagyon ismerős volt, aztán IMDb-t csekkolva ő volt a Helix főszereplőnője, úgyhogy onnan. (sose jöttem volna rá)
– RIP Jaha, elég hirtelen jött ez a halál, de kapott egy kis hősködést a története végére.

Remélem a kibeszélő úgy fog pörögni, mint az eddigi évadokban – jó újra itt!

Árpád - 2018. 05. 07. 06:54

Nekem már ez az Octavia túl sok igazi kegyetlen zsarnokká kezd előlépni. Az emberi vagy Uram bocsá az égiek élete sem nagyon érdekli már. Rendben van volt, amikor kénytelen volt mészárlást rendezni, de már kicsit sok ez a gladiátorjáték. A neki ellentmondani merészelőt is helyreteszi igaz megússza ejnye-bejnyével. Remélem az előzetes látva, azért előbb-utóbb egy kicsit észhez tér, mert már nagyon nem önmaga. Sok mindent meg kell tennie egy Blodreina-nak, de most már ezek a bűntetések már nagyon önzőek. Kicsit túlpörgették már a karaktert az 1. évadhoz képest. A bosszújait is eltudtam fogadni, de ez már sok, noha a kedvenc karakterem.

Desmond Wallace - 2018. 05. 07. 14:17

“Clarke és a “lánya” többszörösen annyi időt töltöttek békében együtt ketten a Földön, mint amióta leszálltak 100an,és történnek a kalandok.”

Jogos.

Kira - 2018. 05. 07. 18:09

Ez a Wonkru dolog 2-3x epic volt, de amikor már 8-adjára ismétlegette, kezdett egy kicsit sok lenni. :D Amúgy a második rész kicsit nagy összevisszaság volt, túl hamar leakarták tudni a “bunkérben élünk 6 évig” összes problémáját… Theo kiírása, meg elég semmilyenre sikerült. A faszságai ellenére, én bírtam a karaktert és nagyobb drámával is távozhatott volna, de így nem sok érzelmet váltott ki belőlem.

Csilla0422 - 2018. 05. 07. 23:42

A második rész is nagyon jó volt. Kár, hogy Marie nem annyira jó színész, mint Eliza.

Kyra Zagorsky a Helixben is jól nyomta és eddig úgy tűnik, hogy Kara Cooper is badass csaj lesz.

Nem lepődtem meg, hogy a bunkerban lévő konfliktust az Égiek kezdeményezték. A 12 Grounder klán elviselte egymást kb. 40 napig, de az Égiek közül páran nem bírtak magukkal.

Az utalások tetszettek: Octavia, Róma, gladiátorok.

Az egyik legjobb jelenetsor lent tanácskozás, fent Clarke, majd Abby – Clarke. Ez zseniális húzás volt.

Valahogy lent is tizedelni kell a népet, ez is egyfajta decimálás. Octaviaban legalább annyi volt, hogy nem fogadta el a Commander ruhát (azért az anno nem tiszta győzelem volt) és inkább kivívta az elismerést vagy inkább az elfogadást. Viszont egy kicsit elszaladt vele a ló az évek alatt.

Jaha halálában azt tetszett, hogy nem bonyolították túl. Bár azt hittem tovább húzza.

Abby – Marcus újra rendben, Echo – Bellamy nagyon jó páros S2 óta várom, chef Monty – Harper oké. Jackson viszont meglepett… Octavia – Niylah?

A múlt heti részben, amikor Clarke megtalálta Lexa trónját, az ő zenéjük szólt még S3-ból. Az életmentő madár levadászása is bizonyítja, hogy csak nézőpont kérdése, hogy ki a jó és ki a rossz.

mrc - 2018. 05. 08. 08:15

Jövőre pedig jöhet a S6!

MolnarErik - 2018. 05. 08. 20:11

Ja, berendelték a 6. évadot. Megérte erős kezdést csinálni :)
(gyanítom, h a berendelők azért már az egész évadot látták, és nem csak két jó rész alapján döntöttek).

Wanheda - 2018. 05. 09. 06:58

Akkor csupa jó vár ránk! :-D

Megnéztem az 5/3-at, hát mint mondjak? :-D Ne sokat még, mi? :-D Nagyon izgalmas volt – ennyit. Nézzétek meg hamar.

Csilla0422 - 2018. 05. 09. 09:37

503 váó! Taps, taps! Eddig nagyon jó az évad.

Clarke megízlelte a pirulát, amit anno Lincolnak adtak…

Az Echo – Bellamy páros egyre jobban tetszik. Jó a dinamikájuk, kölcsönösen segítik egymást – remélem, hogy együtt maradnak.

hummel - 2018. 05. 09. 12:56

Jó a kezdés. Clarke és Maddie jól volt elkapva. Clarke lejtmenete, majd előbb a völgy megtalálása, majd a kislány. Maddie meg ahogy reagált, arra gondolva, hogy a másik fleimkeppa, tényleg ahogy valaki említette nem feltétlenül örültek annak, hogy kiválasztottak. A rabok érkezése, mintha az alaphelyzetet fordították volna meg. Most Clarke nézett szembe az űrből jött idegenekkel, és írta össze, amit látott. Azért elég érdekes, hogy az ő felbukkanásuk a katalizátor, ami a másik két ’stagnáló’ csoport kimozdításához kell/kellett. Octavia jól megfogta a lázongó tömeget, azt is megoldotta, hogy a túlnépesedés ne legyen probléma, viszont kérdés mennyire szokik hozzá a helyzet által rákényszerített szereptől és mennyire tud elválni tőle, amikor a helyzet megváltozik. Egyébként Raven nem tudom hányadszorra vállalja magára a dolgok nehezét, jó lenne ha az élet naposabb oldalára kerülne végre.

SV - 2018. 05. 09. 16:27

@Csilla0422: Haha, te pont ellentétesen látod a dolgokat, mint én! :D
Szerintem Marie Avgeropoulos teljesen jól hozza Octavia szerepét, viszont szegény Eliza Taylortól… hát nem vagyok elgyönyörödve. Van kb. két arckifejezése, a mosolygó bamba meg a bánatos bamba, de néha a kettő nehezen megkülönböztethető. Ebből a farmos Karából meg nekem bőven elég lett volna ennyi :)
Szegény Abby is szezonról szezonra kevéssé érdekel a képernyőn.
A Bellamy Echo páros meg szerintem totál ideiglenes :)

De épp ez a szép ebben a sorozatban, hogy annyi összetevője, szereplője van, hogy mindenki talál valamit, ami visszarántja.

És eddig mindig sikerült egyben tartani a sztorit, ami nagy dolog, főleg ennyi szál esetén.

@Nézőke:
“Clarke és a “lánya” többszörösen annyi időt töltöttek békében együtt ketten a Földön, mint amióta leszálltak 100an,és történnek a kalandok.”

Milyen kalandok? Halat fognak, madarat lőnek? Hát én személy szerint örülök, hogy ezeket a részeket átugrottuk, és ott tértünk vissza, ahol a szálak, a szereplők újra elkezdenek egymás felé tartani. Majd megtudjuk a releváns infókat flashbackből, még talán az is kiderül, hogy miért pont 6 évet ugrottunk (bár ezt akár hasraütésszerűen is kiválaszthatták).
Az, hogy mi történt a szereplőkkel, amíg nem látták egymást, biztos kedves meg érdekes, de nem ennek a történetnek a része.

süsü - 2018. 05. 09. 19:12

Nagyon jól kezdődik az évad, remélem, hogy tartani tudják a szintet a továbbiakban is. 5×03 volt eddig a legjobb, főleg az utolsó fél perc lesz libabőrös néhány fannak. :)

Elis - 2018. 05. 09. 20:01

Csilla0422: hozzátenném, hogy Clarke ellenezte Lincoln kínzását (Bellamy barátunk volt a nagy ötletgazda és megvalósító) szóval nem volt teljesen fair, hogy ő kapta meg ezt a kínzást :)
Marie Avgeropoulos szerintem is a leggyengébb színész az egész bandában. számomra valahogy az 5×02 drámaisága (?) egyáltalán nem jött át és egyszerűen azért, mert egyáltalán nincs meg benne az a karizma, ami mondjuk az 5×03-ban Ivana Milicevic xperces jeleneteiben megvolt. és Eliza Taylorral nagyon erősek voltak a közös jelenetek.

összességében nagyon jól kezdett ez az évad is, bár engem kicsit néhol zavar az ismétlés ( Clarke vándorlása vs Jaha city of light keresése ill Clarke kínzása vs Lincoln kínzása…stb.) ez a 6 év időugrás és reboot a legjobb ami történhetett ezzel a sorozattal.

Wonkru - 2018. 05. 09. 20:28

Őszintén, mikor először láttam a kijött részeket, egyszerűen tökéletesnek tűntek. Ám ahogy másodjára néztem, észrevettem dolgokat, és nem csak hibákat.

Az első rész szerintem jól mutatja be Clarke érzéseit és magát a sajátos helyzetét. Nekem is nagyon bejöttek a párhuzamok, főleg Jasper szemüvege. Az nagyon jó húzás volt.Igazából teljesen átadta, a reményvesztettséget és a magány, amit a rádiózással akart megoldani. Majd mikor elkezdte kiásni a bunkert. Az egész rész még Madi felbukkanása is kissé Robinson Crusoe életére emlékeztet. Ami pedig az űrbeliek helyzetét illeti, istenem, Most Raven teljesen egyedül maradt? Nekem nagyon nem tetszik ez a Bellamy – Echo páros. Felesleges, és ahogy ,,SV” is írta ideiglenes. Nem hiszem, hogy ez túl sokáig fog tartani.

A második rész nekem sokkal jobban tetszett. Bár eleve Octavia karakterét is sokkal jobban szeretem. Érdekes volt látni, hogy az eddigi változások után, hogyan válik igazi vezetővé. Az egész sorozat alatt ő változott a legtöbbet. Mindig volt valamilyen kiváltó ok. nekem nagyon fura volt, hogy Jaha ilyen könnyen meghalt. Mármint én már a legelején sem szívleltem, sőt ha lehetek egy kicsit is morbid, akkor a halálát vártam. Engem nagyon idegesített, aztán most egy szúrás és már az évad második részében halott. Abby és Marcus. Abby biztosan meg fog kattanni. Marcus pedig túl fogja élni, mármint mindenkit megöl, aztán magát fogja hibáztatni, és ő is összeroppan a bűntudatának súlya alatt. Ami pedig Octavia színészét, Mariet illeti, egyszerűen zseniális. Nem csak a színészi játék, hanem még a hangja is. Figyeltétek a hangját. Úgy játszott a hangsúlyokkal. 😁😍

A kövi rész megint csak Clarké és a fentieké volt. Mostantól így felváltva lesz, amíg ki nem jönnek? Most végre megértettem, kik ezek az idegenek. Mármint eddig is tudtam, hogy hibernálva voltak és úgy jöttek vissza, de ki mentene meg rabokat. De így már összeállt a kép. Egyébként van nekünk most ilyen technológiánk, amivel tudunk űrhajót és ilyen kriokamrákat csinálni? Mert ugye ők még az ALIE-s atombombás népességcsökkentés előtt ,,utaztak” el, ami tulajdonképpen most van. Emori nagyon menőn beletanult ezekbe a dolgokba nekem tetszett. Raven megint megszívta, de röhögtem, mikor Murphy csatlakozott hozzá. Szegénykém. Eközben meg Clarke neki kezdett a Mesének. Amikor bele hallgathattunk, azt hittem megőrülök. Még csak itt tartanak? Jó mondjuk elég sok minden történt, és nem tudom, mit akart igazából megosztani velük. Madi nagyon bejön. Vagány kislány. Ez a vég szörnyű volt. Hogy lehet itt abbahagyni? Ja meg ugye nem csak nekem tűnt fel, hogy milyen jól néz ki ez az új gyerek, a Shaw?

Még egy hét és jöhet a kövi!

Qwe - 2018. 05. 09. 21:31

Wonkru

Az atombombák 2050 körül voltak, ha jól emlékszem ez kiderült a 2-3 évad környékén amikor nézte a Murphy a videót a világítótorony alatti bunkerben. Szóval még 32 évünk van kifejleszteni a kriokamrát, űrhajót, 100 évet kibíró tableteket és autókat és az apokalipszis álló sminkkészleteket.
Lehet, hogy Clarke már sokmindent elmesélt és már ott tartottak, hogy belekérdezgettek a részletekbe, időközben éjszaka lett.

Nekem csak az nem tetszik, hogy túl gyors, túl tömény, tarthatott volna tovább amíg Clarkeék vadászgatnak rájuk, az űrhajóra átszállást és a földre visszatérést is nagyon összecsapták.

Amikor Raven mondta a mentőkabint, akkor valahogy nyilvánvaló volt, hogy kamuzik, de azon jót röhögtem amikor mondta Murphynek :) Amúgy ez is szép visszautalás volt oda, amikor a 2. évad elején Raven haldoklott a dropshipben és valami olyan szöveggel ment be hozzá Murphy hogy szar egyedül meghalni.

Egyet nem értek, Clarke hogy lehet még mindig ilyen béna a harcban? Az 5×01-ben egy 6 éves(!) csapdába csalta és csak azért nem ölte meg mert észrevette hogy fekete a vére. Amikor Madit az első részben megmentette, akkor is tulajdonképpen Madinek kellett őt megmentenie a verekedés végére. Amúgy ha jól számoltam Madi már most több rabot ölt meg mint Clarke 5:3

Csilla0422 - 2018. 05. 09. 21:58

Tasya Telessel igen érdekes interjúk készültek, érdemes elolvasni. Egyből értelmet nyer Becho.

Elég meglepő volt, hogy Bellamy S3-ban minden hezitálás nélkül lemészárolt 300 alvó ártatlant, akik őket védték. Most meg nem akarja a sorozatgyilkosokat megölni. Asszonykája, Echo sokkal racionálisabb és értelmesebb. Rögtön levágta, hogy ő képzett harcosként plusz 2 fővel is kevésnek bizonyult és még 299 ilyen van.

hummel - 2018. 05. 10. 07:47

A tömeggyilkosság cca 300 fővel visszatérő szimbólum. Csak Mount Weather lóg ki a sorból a maga cca 380 főjével.

Octavia helyzetén gondolkodva, Gaia-t is meg kell említeni, mert a megfelelő pillanatokban ő is befolyásolta az események láncolatát. Azért elgondolkodtató mennyire a szituáció kontrollálását tartotta szem előtt és mennyire a pozíciója megtartását, megerősítését. Érdekes lesz mit fog lépni, mikor tudomást szerez Maddie létezéséről. És vajon Octavia mennyire szokik hozzá a hatalomhoz.

Csilla0422 - 2018. 05. 10. 08:07

A Commander “felszerelés” és mindaz, ami a felemelkedéséhez kell, az most Gaianál van. Amint találkozik Madivel, szerintem azon lesz, hogy Commandert “csináljon” belőle.

Az viszont kérdés, hogy:
– a megváltozott világ elfogadja e
– Octavia kiengedné e a hatalmat a kezéből
– Clarke hagyná e
– Madi elfogadná e a terhet.

Abban sem vagyok biztos, hogy Octavia Wonkruja ha felszínre kerül továbbra is egységes marad. Kint már nehezebb lesz összetartani őket. Vissza is térhet a klánháborúk kora. Lesz -e még egy olyan Commander, mint Lexa, aki ismét össze tudja fogni a klánokat?

Qwe - 2018. 05. 10. 18:42

Csak második nézésre hallottam meg amit a hajónaplóba mondott a kapitány:

“Diyoza can’t be allowed to weaponize the cargo!”

Mi lehet az? Emiatt kérte a kapitány, hogy lőjék le a hajóját csak ne térhessen vissza a földre?
Ez lesz a következő világvége? :)

Árpád - 2018. 05. 13. 10:32

Az a jó, hogy sokaknak itt eltérő a véleménye arról, hogy ki a jobb színész Eliza Taylor vagy Marie Avgeropoulos? Szerintem mindkettő jó. Ebben a világban azonban emlékeztetni szeretnék Clarke kijelentésére egyetlen ember sem jó.
Itt mindenki követ el bűnöket, mint egy korábbi hozzászólásomban mondtam.
A legjobb parancsnok Lexa volt, noha neki is voltak cselekedetei, mellyekkel egyetérteni nem lehetett. Én azonban mégis őt tartom a legigazságosabbnak.
Arra azonban nagyon kiváncsi vagyok mi lesz Marcus sorsa a gladiátorjátékokon és esetleg mi volt a bűne, hogy odakerült? Mert ugye volt egy ember, aki már bizonyos személyek bekerülését vitatta, akibe aztán Octavia belefolytatta a szót és ekkor már következmények nélkül nem lehetett ellentmondani a Blodreina-nak. Úgy tűnik nagyon egyenlőség jelet tettek a bűnök közé. Szerintem a negyedik rész után okosabbak leszünk, mert az előzetest látva most ez a téma is napirendre kerül. Minden esetre, ha Marcus győz is sokakat meg kell ölnie. Octavia így próbálja saját lelkiismeretéről levenni a terhet, mivel a túléléshez ritkítani kell a bunker lakókat. Egy takaró lopásért is valakinek az életéért küzdeni. Valahogy a rész elején még nem volt ilyen szigorú Octavia a tanácsban, mi történt vele? A hatalom eltorzítja a személyt.

Árpád - 2018. 05. 13. 10:46

Még annyit. Szegény Delphi még aztán életét is vesztette, mert az a harcot Kara Cooper nyerte.

Enzo - 2018. 05. 14. 21:49

5×03
Akartam írni, hogy lassan elférne felesben is a két szál (mármint Clarke-ék és a bunker), de igazából három van, és nem unatkoztunk a részben így sem. Van némi belső feszültség a bűnöző bagázs közt is, a vezető csaj ügyesen rájött arra, hogy Clarke érti, amit mondanak (és hogy mit kell csinálnia, hogy megszólaljon), McCreary pedig egy állat.

A fenti szál is érdekes volt, az “elhagyatott űrhajó” alapfelállás mindig izgalmas, most szörny nem volt, de cserébe a 300 kriosztázisos fegyencen eléggé meglepődtem. Valahogy nekem is Murphy ötlete jutott eszembe, amire csak ráerősített a kapitány utolsó logfájljának megnézése – mondhatni “úgyis már vagy 3 rész óta nem volt tömeggyilkosság”, ez így nem is igazi The 100 ;)
Viszont eléggé armageddonosra sikerült, hogy valakinek fenn kell maradnia…szegény Raven, megint kijut neki a jóból :/ Hát nemtom, hogy Murphy-vel jobban járt-e vagy sem, engem megvezetett az escape pod-os dumával mondjuk :D De van rá egy tippem, hogy egyszer hasznos lesz, hogy ketten vannak fenn.

Darabkák:
– Na, megvan a fegyver, amiről Clarke nem tudta, mi az, és “???”-ként írta fel…elég böszme :D
– Bellamy-éknak közbe kellett volna szólniuk fentről, amikor Clarke üldözését hallgatták a rádión, hátha megzavarják a lentieket.
– Hm, egy fontos infó: ismerős az új arcoknak a nightblood az Eligius III-ról, na erre a sztorira kíváncsi leszek.
– Ez a Diyoza-dolog nekem is feltűnt, érdekes lesz ez is.
– A végén hogy néztek már Bellamy-ék, hogy Madi ismeri őket (gondolom Clarke rajzairól) :D
– Bellamy elhozta a “best dad” bögrét a hajóról bizonyítéknak, ügyes!

#hétidézetei:
“That rotation means they’ll have gravity. Sorry, lovebirds. No zero-g space sex.” :D /Raven/

“I worry about more than one thing at a time. It’s called multi-tasking.” :D /Murphy/

“One down, 299 to go.” :D /Echo asszem/

“-Start with how the world ended.
-Which time?” :DD /Clarke/ (nem tudom megunni az ilyen jellegű poénokat, annyira jók :D)

Desmond Wallace - 2018. 05. 15. 17:16

Az elég furcsa volt, hogy védelem nélkül otthagyják az űrhajót. Oké, hogy ott van a 300 lefagyasztott ürge, de ez nem egy betonbiztos védelem.

Arra lennék még kíváncsi, hogy vannak-e még valahol emberek a Naprendszerben, vagy az 5. évad végén megérkeznek a cylonok?

Amúgy ez is jó rész volt. Eddig simán hozza a 7/10-es szintet.

Qwe - 2018. 05. 15. 19:54

Desmond Wallace

Megállapítottak fentről, hogy a bolygó kb lakatlan vagy max clarkék kunyhóit látták. Nem gondolhatták hogy bárkinek van lehetősége elérni az űrhajójukat.
Ezen kívül lehet, hogy nem volt étel vagy ívóvíz a hajón, így problémás lett volna őrséget ébren tartani.

Wanheda - 2018. 05. 16. 07:03

5×04

A legjobb rész volt! – szerintem. Azt gondolná az ember, hogy már nem lehet felülmúlni, fokozni, de lehet … :-)

Octavia akkora pöcs lett mint Polis tornya, amikor még ép volt. :-D Ez persze várható volt. Eszembe jutott, hogy Indra még az első évadban azt mondta neki, Lexa kegyetlen tud lenni, ezért nagyon jó vezető. Hát most sikerült … Ez a Wonkru vagy vagy annak az ellensége, nekem már elég unalmas, pedig még csak a 4. rész …

Murphy tök jó fej :-D, csak lazán.

Kane fantasztikus, kíváncsi vagyok, mi lesz vele a következő részben.

Oké, hogy voltak nagy összeborulások és biztosan nagyon sok mindennek kell beleférnie a 13. részbe, de azért valami nagyobb örömet képzeltem el a viszontlátás örömeként. :-D Mintha nem telt volna el egymás nélkül 6 év.

Az biztos, hogy fantasztikus rész volt! Nekem menni fog a szavazat a hét legjobb epizódjára, az biztos!

Qwe - 2018. 05. 16. 08:56

5×04

Tényleg minden rész jobb mint az előző, pedig az évadnyitó sem volt gyenge.

Wanheda

Milyen egymásra borulást vártál még? Bellamy és Indra, amikor 299 alvó emberét ölte meg? Clarke és O, amikor utoljára találkoztak Clarke kizárt mindenkit a bunkerból majd O kidobott 300 skykrut?:)

Ravenék elkezdhették volna az alvók kivégzését az első hackelési kísérletnél. Nem tudom mire számítottak, ha nincs következmény, akkor nyilván addig fognak próbálkozni amíg túl nem járnak az eszén és ez csak idő kérdése mivel az ő űrhajójuk.

Bellamy és Clarke feje amikor körülnéztek az arénában :)

Wanheda - 2018. 05. 16. 09:44

Qwe – nyilván nem azt, hogy akik eddig sem szerették egymást enyhén szólva, azok ölelkezzenek. Ez csak felesleges kötözködés a részedről. Aki meg nem kötözködni akar azonnal, ami ezen az oldalon elég meglepő tulajdonság, nagy gondolkodás nélkül is tudja, kikre gondoltam. :-)

Qwe - 2018. 05. 16. 09:56

Nem kötözködök, tényleg nem tudom, hogy kikre gondoltál.

Csilla0422 - 2018. 05. 16. 09:56

Oh my… 19-re még lapot húztak és nyertek.

A neten amennyire áradoztak Bellamy – Clarke találkozótól… Nekem ez egy baráti kapcsolat és nem több.

Abby függősége érdekes szál lehet. No meg az is, hogy Diyoza lecsapott rá.

Raven elkövetett egy hibát… pedig jól tudta, hogy a rabok legyőzése nem egyszerű. Eggyel is csak hárman bírtak el, most meg jó pár ébren van. A “holló jel” nagyon király volt, így segítette Clarkot is S3-ban.

Octavia a 6 év alatt közel 400 embert küldött az arénában. Ebben azok is bent vannak, akik még a 0. napon kerültek ki? Már így is bepöccent Bellamyra, mi lesz amikor rájön, hogy Echo a tesója párja már 3 éve? :) Na én ezt a találkozót várom nagyon.

Lexa a kegyetlensége mellett éles eszű, logikus gondolkodású, jó stratéga… ezek nem mondhatóak el Octaviaról.

Árpád - 2018. 05. 16. 18:34

Itt már valaki utalt rá, de az 5. évad 9. részének címe ez lesz: Sic Semper Tyrannis („Mindig így járjanak a zsarnokok”). A hagyomány szerint ezeket a szavakat mondta Brutus miközben Julius Caesart megölte. Vajon ez esetleg nem Octaviára vonatkozik?

rodosto13 - 2018. 05. 16. 23:17

Ami nem a jelenlegi és korábbi epizódokhoz tartozik, hanem következő trailerből, epizódfotók, és leírásokból (tehát elérhető hivatalos/félhivatalos forrásból) származó információ, azt ezen az oldalon hagyományosan a SPOILER felirat alá szokták tenni…

AZ epizódhoz: mikor Marcus nagyban erkölcsileg oktatta Octaviát, nagyban készültem már a halálára, vagy legalábbis átfutott rajtam, hogy még egy kiírás, olyan szépen felkészült. Más sorozatnál eszembe sem jutna ilyesmi, de itt igen :D
Fent a hajón meg lehettek volna kicsit okosabbak is, mondjuk 50 pod lekapcsolása, és ha nem zárják be a zsilipet, akkor a maradékot is. Úgy tűnt a podokat tároló teremnek az ajtaja kibírna pár percet, szóval az idővel nem lenne gond.
Kíváncsi vagyok az Eligius III vajon a jelenlegi évad témája lesz, vagy a 6. évadé?

Pont - 2018. 05. 17. 13:30

Szerintem eddig az 5×03 volt a csúcs, abban nem voltak logikai bukfencek, irreális dolgokkal nem zökkentettek ki a beleélésből. Mint már írtátok: Raven-ék mire számítottak, ha senkit sem nyírnak ki? Szépen egyenként lehetett volna leállítani a rabokat, kényszeríteni Diyoza-t. De egyáltalán mi az, hogy Raven nem gondolt arra, hogy a földről kinyitják a zsilipeket, kb. ez lenne az első ami felett át kell venni a hatalmat. Ha már Raven-él tartunk, már megint Ő szív, valaki az írók körül valami perverz lehet, ugye ott volt Finn, aztán a mérgezésért is őt vagdosták, Murphy belelő a gerincébe, a hegyi emberek belefúrnak a combjába, szétég az agya a 4. évad végén, és akkor ki marad fent áldozatnak…. ez már komikusan abszurd. A másik oldal mire számított, ha az a pár skykru mellé még kihúz 814 ellenséget, és egyáltalán miért van oda annyira az embereiért Diyoza, Ők nem kerültek egymással konfliktusba az elmúlt 100 év alatt, ott mindenki szerető bajtársa a másiknak, nem igazán jellemző elítélt gyilkosokra….

Kicsidelfin - 2018. 05. 18. 08:22

Ez is nagyon jó volt, de volt pár felszisszenésem Raven és Octavia miatt.
Mindenki sorsa, minden történetszál érdekel, és ez régen volt így a 100ak esetében.

szelesmalom - 2018. 05. 18. 16:24

5×4
En alapvetoen tartom agyhalottnak a rabokat,
ezek nem fogjak fel, hogy mint emberi faj az utolso par 100 esetleg 1000 ember van a hajon meg a foldon?

Es akkor itt hepciaskodnak, meg akarnak olni mindenkit..
Bar 1 rabnak van agya, o is kimondja ezt.

Amugy az egesz bortonhajos lazadas abszurdnak hat.

Valahogy olyan fura ez a tortenet igy.

ikelemen5 - 2018. 05. 18. 16:53

Pláne, hogy a rabok között nem túl sok a nő. :D

SV - 2018. 05. 18. 18:57

Rabokról van szó, gyilkosokról, terroristákról. Amíg el nem fogy a pusztítanivaló nép, addig miért gondolnának az utánpótlásra?

100 - 2018. 05. 18. 22:57

Ó banyek de utálom Abby karakterét és még a színész is rosszul játszik. :(
Nekem egyáltalán nem tetszett ez a rész, teljesen kiábrándultam belőle. :(

100 - 2018. 05. 19. 00:59

A bányászoknál csak a főnök csaj, hogy akarnak fenn maradni?

Árpád - 2018. 05. 19. 09:41

Egy nálamnál okosabb emberektől kérdezném meg mit jelent a sötét évek kifejezés? Miért gerjedt haragra Octavia, amikor ezt Marcus csak megemlítette?

denila - 2018. 05. 19. 10:02

Nem tudjuk meg, mi tortent a dark years alatt, csak belengettek, hogy valami szornyu. Kulfoldi rajongoi forumokon az a teoria, hogy nemi kannibalizmus lehetett.

Btw, hol van Niylah, es miert felejtette el mindenki, hogy wonkrueknak nem csak egy orvosa van?

Desmond Wallace - 2018. 05. 19. 10:48

Jaha senkinek se hiányzott a nagy találkozásnál?

Jó rész volt egyébként, de nem állnék be a dicsőítők táborába.

Leginkább a feszes történetvezetés volt a rész erénye, egyébként túl sok meglepetést nem tartalmazott.

Borítékolható volt, hogy Kane azért nem fog meghalni, mert pont akkor jön a mentőcsapat.

denila - 2018. 05. 19. 15:57

Igen, nekem is az volt a bajom vele, hogy kiszamithato, illetve kb. elore orditott az osszes konfliktus. Es nekem picit sok ez a Bellamyhoz kapcsolodo sotetseg-feny szimbolika. Az utolso perces megmentest szerintem tultoltak.

Annie - 2018. 05. 20. 22:08

Zseniális az évad eddig, engem nagyon leköt, még az előzőnél is jobbnak ígérkezik, pedig a tragikusan rossz 3. évad után azért elég magasra rakta a lécet. Imádom utálni az új gonoszokat, Ivana Milicevic rögtön kedvenc lett, fantasztikusan játszik a színésznő!

Nagyon kíváncsi vagyok az eseményekre, mi történt Ravenekkél, hogy mit lép most a Wonkru, mi lesz Abbyékkel a hajón -az Exodus III (vagy a fene tudja a 3. bányászhajú nevét :D ) rejtélyének tuti köze lesz a nightbloodhoz. Remélem lesz Raven x Shaw vagy Raven x Murphy, megérdemelné már a boldogságot, mind a kettővel jól működne együtt szerintem :D

BTW tuti, hogy csak engem érdekel, de Abby gyógyszerfüggősége is érdekesen hangzik. Mármint ilyen jellegű probléma még nem volt a sorozatban, ha jól emlékszem, egyszer álltak be még valamilyen növénytől az első évadban, illetve ott volt még Jasper alkoholizmusa, de gyógyszerfüggőség nem volt. Vajon ez valami újkeletű dolog, vagy Abby agysérülése miatt van ez?

Mate4182 - 2018. 05. 21. 15:12

szerintem a sotet evekkel kapcsoaltos hogy 1200bol 800an lettek. talan valami rovid ,,haboru” alakulhatott ki, esetleg a mar fennt emlitett cannibal tema… majd kiderul
baromi jo ez a sorozat.

Ivana Milicevic – ezt a not a Bansheeban is utaltam, azt hiszem itt is fogom :D

Enzo - 2018. 05. 23. 02:09

5×04 (pótlás vasárnapról, remélem még vki olvassa az új rész előtt)

Tényleg elég jó az évad, bár én nem érzem annyira fenomenálisnak, de határozottan jó minőség. A bunker kiásást nem bonyolították túl, se időben, se a konkrét lebonyolítását…most érdekes lesz, hogy a megváltozott környezetben mi lesz a benti szabályokkal, habár elsősorban úgyis a közelgő háborúra koncentrál mindenki.

Darabkák:
1. Ja hogy Diyoza a tábornoknő neve, oké.
2. Abby valami szereket tol? Mi az isten történt ott a bunkerben? És mi lehetett a sötét év? Remélem valami flashback vagy legalább elmesélés formában megkapjuk, gondolom főleg ott csökkent a népesség 1200-ról 814-re (bár, kb heti egy arénás halállal is már kijönne kb)…
3. Ha már érdekes történetszálak, az Eligius III sztorijával kapcsolatban egyre jobban furdal a kíváncsiság.
4. A Kane-Abby búcsú elég érzelmes volt, viszont a nagy viszontlátások így 6 év után kicsit számomra is furcsán semmilyenek voltak.
5. Shaw amikor nézte a hajó kódját, valami furán tagolt C kódnak tűnt, include fejlécekkel meg valami MD5 kódoló függvénnyel. Az ASCII Raven szimbólumon felröhögtem :D
6. Na, mondtam én hogy Murphy hasznos lesz ott fenn Ravennek, bár most jól sz@rban vannak mindketten. A kontrol mondjuk még mindig Ravené, meg ezek szerint a rakéták is. Ja és a focis jelenet a nagy balhé előtt azért király volt :)
7. Felmerült bennem, hogy Diyozáék vajon ismerik a grounder nyelvet, vagy jó rejtjelezés lehet előttük?
8. Ez a Szybunka mekkora egy p*cs, a fura fegyó meg durva max fokozaton. RIP Octaviát védő randomstatiszta. De legalább McCreary lelőtte (enyhén indokolatlanul?).

#hétidézete:
“Nice to meet you. We’re not bad people.” :D /Murphy/

Árpád - 2018. 05. 23. 06:45

Enzo a 2. kérdésére én is kiváncsi vagyok. 1200-ból 814. 6 év alatt. Jó egy pár bunkerlakót elintézett már eleve Octavia, mikor azok nem voltak hajlandók elismerni az ő uralmát, bár igaz akkor ők ölik meg őket, mert átakarták törni az ajtót, amit aztán Jaha nyitott meg. Jaha már egy halál. Ott Octavia legalább féltucat embert megölt mire behódoltak. Cara cooper ugye aki csak az égieket akarta megmenteni és cselszövése miatt került be az arénába, ha jól láttam legalább hat emberrel elbánt. Egy év 52 hét, ha heti egy halál. 6 év alatt meghalt mondjuk 312 ember. Elég jó a logikád, mert a korábban elintézettekkel nézve és Jahaval,mondjuk 325. Van még 60 ember, de azt is látjuk, hogy volt amikor több ember is beküldött Octavia az arénába. Ja Kane meg szerencsétlen hiába nyert egyszer újra beküldte, holott tudta Octavia is nem ő lopta el a gyógyszert. Amikor pedig erkölcsi prédikációt tartott neki és megtaláta említeni a sötét éveket Octavia haragra gerjedt és azt mondta neki, ha még egyszer megemlíted azt, akkor is bedoblak az arénába, ha az igazat mondod. Itt mégis csak valami nagy titok. Én nekem csak egy a furcsa miért kellett ennyire csökkenteni a létszámot, ha nem jutnak ide be Bellamyék, akkor addíg harcoltatja őket míg végül maga marad meg esetleg Indra. Zsarnoki már ez az Octavia és biztosra veszem azt is, hogy ha ki is került már a bunkerből konfliktusba kerül még társaival is, mert borzasztóan bizalmatlan és csak ellenséget lát vagy alattvalót. Félő, hogy Bellamyék csapata felett is majd uralmat próbál szerezni és lesz még itt konfliktus. Bár Kane most épp az ellenség foglya, de hát ő annak is őrülhet, hogy életben maradt a zsarnok Octavia alatt.

Kicsidelfin - 2018. 05. 23. 10:14

Nem csak a halálokkal kell számolni, a születésekkel is. 6 év alatt biztos született pár bunker-baba.

SV - 2018. 05. 23. 14:42

5×5 után:

Egyre kíváncsibb vagyok erre a sötét évre. Először nekem is a kannibalizmus jutott eszembe, de az új rész alapján valami bizarrabb magyarázatra gondolok inkább. Az biztos, hogy kellett valami igen drámainak történnie ahhoz, hogy Octavia szerepe ennyire kiemelt legyen és ennyire fegyelmezetté váljon az egész Wonkru.

Én nem ítélem el Octaviát: ebben a helyzetben csakis erős kézzel lehetett vezetni, és megoldotta. Az is igaz, hogy eléggé megkeményedett, könyörtelennek tűnhet, de egy bunkerben egy lázadás végzetes lehet, és Kane prédikációi pont hogy nem az egységet segítik elő, hiszen megkérdőjelezik a királynő mindenhatóságát.
Indra pl. sokkal okosabban csinálja: megkérdőjelezhetetlenül Octavia mellett áll, de próbál hatni rá, csak nem nyíltan.
Szóval igen, talán Octavia zsarnokinak tűnik, de nem igazán volt más lehetősége. Eddig. Most kikerültek újra nyílt terepre, és alkalmazkodnia kell az új viszonyokhoz, na erre leszek majd kíváncsi.

Én viszont nem tudok teljesen felszállni a hype-trainre, mert bár jó ez az évad, nekem kicsit kapkodós. Akár részen belül is rettentő hirtelen változnak a kapcsolatok, az emberek hozzáállása egymáshoz. Igaz, többnyire megalapozottak (szinte kiszámíthatóak) ezek a változások, mégis, túl gyorsan jönnek egymás után, a néző meg azt sem tudja, kinek szurkoljon, kivel szimpatizáljon, nem adnak időt, hogy bármilyen érzelmi kötődés kialakuljon a jelenettel kapcsolatban. A történet jó, de szerintem kicsit túlzsúfolják eddig.
Azért bízom a készítőkben, valamelyik évadban volt hogy egyszerre 6-7 szálat vittek párhuzamosan, és nagyon szépen futtatták össze őket, szóval valószínűleg rendben leszünk a végére.

Árpád - 2018. 05. 23. 18:24

SV: Ja igen, de szerintem azért Kane-nel való leszámolás túlzás volt. Kane is elismerte sok mindent köszönhetnek neki, de már a túl sok vér sem hatotta meg Octaviát. Jó itt abszolutizmusra volt szükség, de gyanúm az volt itt felesleges vérontás is. Igaz Kane is elismerte a bárkán is röptetés járt takarók ellopásáért, de a végén már, ha egy csavart is ellop az illető azért is halál jár. Erről pl. egy Sztálin-film jut eszembe, hogy Molotov is azt mondta szükség volt Sztálinra, hogy megnyerjük a háborút. Ja, majdnem elvesztették, mert a hadsereget is megtizedelte a terror. Én nem hiszem, hogy Kane az egységet akarja megbontani inkább a véres játszmát abbahagyatni. Bár Kane arcára, mikor az első gladiátorok bevonultak is rá volt írva minden ő akkor sem tartotta ezt helyes megoldásnak. Ezen kívül elég hálátlannak is számít Octavia ahhoz képest, hogy korábban megvédte őt. Bár Octavia módszerei miatt a 4. évadban elbocsátotta biztonsági szolgálatából és ha nincs Kane Octavia Ilant is megölte volna, holott őt megmentette attól a tűztől, amit igaz Ilan csinált. Én egyszóval jobban szeretem az olyan harcosokat, akik le is tudnak állni adott időben. Octavia nem ilyen és látva a promokat nem vagyok biztos benne, hogy enyhülni fog. Még annyit sokan ezt tartják az erős nőnek. Egy nő nem attól lesz erős, mert bosszút tud állni, hanem, mert a harcban harcol a csapatokkal és nem követ el olyan orvtámadásokat, mint Octavia. Szerintem meg Luna is sokkal erősebb volt nála, csak Octavia bujkálással és mások révén szerezte meg a bajnoki címet. Ezt el is ismerte. Igaz Luna győzelme borzasztó következményekkel járhatott volna. Indra arcára minden rá volt írva, csak nyíltan nem mert szembeszállni.

Csilla0422 - 2018. 05. 23. 23:52

Lexa sokkal jobb vezető volt, mint Octavia. Pedig anno ő is hasonló helyzetben lehetett. A Grounderek háborúban álltak egymással és ő egyesítette a klánokat. Octavia nem háborúzó feleket békített meg, de valamivel mégis sikerül összefognia őket.
Octavia nem tud mérlegelni. Lexa felbontotta a szövetséget a MW-nél, amikor rájött, hogy azzal indokolatlan veszélynek teszi ki a népét. Octaviat nem érdekelte az emberei élete, még a vihar ellenére sem. Nem lennék meglepődve, ha a viselkedése miatt valaki megölné.

Bellamy és Echo elég nehéz helyzetbe került elnézve Octavia arcát, amikor meglátta őket.

Abby szála egyre érdekesebb lesz. Ezekről az esetekről beszéltek S4-ben. Kíváncsi vagyok arra is, hogy mikor és miként fog leszokni.

Árpád - 2018. 05. 24. 06:27

Csilla0422: Egyetértek, sőt még jobban azonosulok az Ön véleményével, miután a 5. részt is megnéztem. Clarke és Bellamy is nagyon gyanakodnak mi volt a menedékben, de senki sem beszél, hisz a félelem légköre van körülöttük. Ilyen volt az életben a hitlerizmus és a sztálinizmus a végén már senki sem mert szólni, csak hallgatott, sőt a szomszédját jelentette fel, hogy életben maradhasson. Gondolom ez is benne volt a sötét években. Sajna, hogy most kettő hetet kell várni a következő részt június 5-én fogják bemutatni, de ha jól látom utána hetenként.
Octavia egy jelszava van harcolsz vagy meghalsz. Ezt vetítette ki a menedékből immár kiszabadulva is a homokviharral kapcsolatban is. Egyetértek Lexa sokkal jobb vezető volt neki számított az emberi élet, igaz az néha egy kicsit árulással egyenértékű volt, pedig nagyon kemény is tudott lenni, de hol van már Lexa? Egy kicsit aztán a rész vége is nagyon elgondolkoztató. Nem tudom már pontosan, de miközben megcsókolta Bellamyt meg is fenyegette, ha még egyszer rászólsz a Wonkrura, akkor a Wonkru ellensége leszel, az én ellenségem. Miller figyelmeztette is Clarke-ot itt nem azt csinálsz, amit akarsz. Bellamy is szemétkedett korábban Octaviával szemben, de az nem volt nyílt fenyegetés, de tudjuk Octaviának nem erőssége a megbocsátás.
Nagyon kiváncsi vagyok Kane-ra, mit mond Diyozának. A bajtársaira gondol-e vagy pedig mivel gyűlöli Octavia módszereit elmond-e egy-kettő dolgot a menedékben történtekről. Szerintem, mivel elég eszes ember különösebben nem fogja elárulni Wonkrut, de az még egy érdekes kérdés lehet, ha kiszabadítják esetleg Diyoza fogságából mit fog lépni Octavia? Egy kis spoiler az 5. évad promojában lehet olyasmit látni, mintha elvágódna Octavia és Kane kaszálná el. Esetleg megint megkíséri megölni?
Abbyra én is nagyon kiváncsi vagyok. Most itt a fogságban, hogy tud alkalmazkodni és gyógyszer függősége mennyiben akadályozza a tisztán látásban.
Murphyről meg a fene se gondolta volna, hogy ilyen aranytartalékokkal rendelkezik a sorozat kezdetén még mekkora … volt. Raven most egy kicsit háttérben van, de lesz még neki szerepe.
Az Echo-Bellamy szálra leszek kiváncsi, csak nehogy valamelyik esetleg Octavia csapdájába essen. Echo emlékezzünk vissza kivülről beavatkozott a konklávéba. Iliánt meg is ölte, persze O erről nem tud. Hála Istennek! Roan száműzte O pedig korábbi ígérete ellenére a menedékbe nem engedte be, bár lehet így tudott meg menekülni.

hummel - 2018. 05. 24. 09:12

Octavia és a bunkerlakók rá voltak kényszerítve, hogy máshogy kezdjenek gondolkodni. Talán a sötét évek alatt valamilyen válság húzódik meg, ami még inkább rátett erre egy lapáttal. Abby az elhanyagolható kisebbség, aki nem tudta ezt befogadni. A hozzá hasonlók szerintem ki lettek rostálva, ő azért menekült meg, mert orvosra szükség volt. Az egész mentalitásuk át lett formálva, innen nagyon nehéz a visszaút. Egyesek biztosan visszatalálnak majd magukhoz, de ennek is ára lesz, a piramis csúcsán lévők nyilván nem szeretnének változást. De nem csak ez, ami szakadáshoz vezethet, Maddie révén a régi hitvilág ütközhet az új felfogással. A másik oldal hasonló cipőben jár. Csak idő kérdése, hogy a csúcson lévő triumvirátus mikor robban szét, és akkor még a többiekről nem is beszéltünk.

Más. A parazita létezése felveti, hogy odakinn lehetnek más élőlények is, egy új élővilág, ami alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez, és ami nem hasonlít semmihez, amivel Clarke a viszonylag zárt völgyben élve találkozhatott.

PorcelánPor - 2018. 05. 24. 09:50

A sötét év(ek)nek szerintem valamiféle születésszabályozáshoz lehet köze, mint anno az Arkon.
1200-an voltak a bunkerben, ha közülük 500 termékeny nőnemű volt, akkor ennyi idő alatt legalább 1000 gyereknek kellett volna születni, hiszen védekezéshez nem állt rendelkezésre gyakorlatilag semmi.
Elképzelhetőnek tartom, hogy ezen időszak alatt a magzatokat abortálták, könnyen lehet, hogy Abby itt borult meg, hiszen akkor ezt ő kellett, hogy csinálja -akár az is benne lehet, hogy ő maga is terhes volt Kane-től.

Lehettek olyanok, akik Octavia anyjához hasonlóan eltitkolták a terhességüket és megszülték a gyereküket. Ha ez kiderült, akkor gondolom az Arkhoz hasonló módon jártak el. Simán el tudok képzelni egy olyan részt, ahol O megkérdőjelezi a saját létezését, hiszen neki nem szabadott volna megszületni, viszont mégis ezt a döntést kellett meghoznia.

Szóval ebben a kérdéskörben valamiféle totális elnyomást látok, a szabad akarat korlátozását. Inkább annak szólt a látszólagos béke, egyetértés és wonkru, hogy arra készültek, hogy ki fognak jutni és nem rohadnak meg a föld alatt. Értelmes ember nyilván belátta, hogy ha tonnaszámra potyogtatják a kölyköket, akkor mind meghalnak, így időlegesen a saját érdeküket feláldozták a közösségért, túlélésért.
Kint lesz még probléma ezzel a nagy egységgel.

Persze lehet, hogy nagyon tévúton járok, de pl. az itt korábban emlegetett kannibalizmust valahogy nem tudom elképzelni.

Csilla0422 - 2018. 05. 24. 10:43

A bunker lakók behódoltak. A legjobb példa Kara Cooper… ő volt az “ellenállás” vezetője és most meg szinte Octavia jobbkeze.

Indra jól látja, hogy a dolgok miként működnek, de van annyi esze, hogy nem megy szembe Octaviaval. A háttérből úgy próbál ráhatni, hogy ez ne tűnjön befolyásnak.

Marcus bármennyire is bölcs, nála viszont elszakadt a cérna. Ennek ellenére is azt mondom, hogy nem fogja teljes mértékben kiadni Octaviat.

A születés szabályozás érdekes is lehet, de akkor hasonló dolgoknak kellett fent is történnie. Gyakorlatilag 3 pár élt ott és eddig nincs nyoma gyereknek.
Abby már akkor is függő volt, amikor Kara leláncolta. Neki a szelektálás miatt lehetett gondja, no meg Clarke kint ragadása.

A bunker népe most még kint is egységes. De meddig?

Echonak eddig egész jó meglátásai voltak és szerintem ő kint jobban elboldogulna vezetőként. Nyilván ő olyan irányba menne, ami megfelel Bellamynak és Clarkenak is.

Gaia amit rájön, hogy Madi igazi natblida, szerintem találni fog követőket és próbálja visszaállítani a régi rendet.

Ez a parazita honnan kerülhetett ide? Már a Praimfaya előtt is itt volt?

Kicsidelfin - 2018. 05. 24. 10:55

Minden sorozatban utálom ezt a titkolózunk-de-minek dolgot. Miért nem lehetett leülni és szépen elmondani hogy ez történt, most ez a helyzet, ki mit akar. Nem, megy a susmus meg a titkolózás, ködösítés.
Octavia már teljesen leírta magát nálam azzal, amit Bellamynak mondott. Lehet hogy tényleg a kiírását alapozzák.

Egyébként így is 9/10 a sorozat, végig lekötötte a figyelmemet.

PorcelánPor: szerintem is lehet benne valami ilyen.

dbew - 2018. 05. 24. 11:15

Nagyon jó most ez az új évad. Igazi szemét bad ass a sztori…

Annie - 2018. 05. 24. 13:16

PorcelánPor: lehetséges, amit írsz, simán elképzelhetőnek tartom ezt az elméletet.

Csilla0422: Harperben van szerintem ilyen klasszik fogamzásgátló, amit még az Ark-on kapott. Esetleg Echo és Emori is kaphattak egy ilyet, Raven -amilyen kis agyas- szerintem simán képes lett volna beléjük ültetni.

Csilla0422 - 2018. 05. 24. 13:42

Annie, erre nem gondoltam. Viszont ezen az elméleti síkon haladva az összes égi nő megkapta ezt vagy legalább azok, akik már egyszer szültek. Azt mondták, hogy Kara férje és gyereke is meghalt.

Jason is azt mondta, hogy lesznek gyerekek is, mert 6 év sok idő… csak lehet valami miatt mégsem tudták megoldani.

Lilirose89 - 2018. 05. 24. 14:22

Az égi nőkben valóban volt fogamzásgátló a bárkán, de amikor leszálltak a Földre valaki mondta Abbynek hogy a váróban vannak a betegek és sokan várnak még fogamzásgátló eltávolításra is. Biztos nem szedték ki mindenkiből, de sokan úgy gondolták, hogy itt már lehet gyereket vállalni.

Katey - 2018. 05. 24. 14:43

PorcelánPor:

Nem csak fogamzásgátlóval és óvszerrel lehet védekezni :D
Nem születik gyerek minden fogamzásgátlást nélkülöző szexuális aktusból.
Annyi sugárzás érte a szerveztüket, hogy simán lehet, hogy a szervezet nem akar reprodukálni, szóval csak simán nem termékenyek a nők, vagy elvetélnek spontán,
esetleg termékenyek, de mondjuk védekeznek kíhúzással, vagy a cikluszámítással. :D

SV - 2018. 05. 24. 14:54

Azért a Hitler, Sztálin párhuzam kicsit erős. Ők a saját ambíciójukat követték, a totális uralomra törekedve. Octavia egy krízishelyzetben került az élre, és vagy elfogadja és fegyelmet tart, vagy kitör a harc és mindenki kinyírja egymást.
Lexa megint más jelenség: ő ismerte azt a kultúrát, aminek az uralkodója lett, és neki az ismert ellenséggel kellett békét kötnie. Nagy dolog amit tett, és remek vezető volt, azonban Octavia helyzete teljesen más. Lexát uralkodásra képezték, Octavia meg a saját útját kell, hogy megtalálja vezetőként, krízishelyzetben, pusztán azért, mert okosan harcolt és nyert.

A Sötét évről szerintem nem a félelem miatt nem beszélnek, inkább a közös szégyenérzet lehet az oka. Ezért is jutott eszembe a kannibalizmus: ha szimplán Octaviát utálnák, akkor valaki beszélne. Inkább valami olyanról van szó, amiben mindenkinek részt kellett vennie a túlélésért, mint a kannibalizmus, vagy a fentebb említett abortusz-elmélet, ami talán még jobban tetszik történet szempontjából, ugyanakkor elég borzalmas, hogy senki ne AKARJON róla beszélni.
Hiszen miért is beszélnének kívülállóknak? Ők nem tudják milyen volt lent, könnyen elítélnék azt, amit a lentiek a túlélésért tettek.

Kane: Az ő tragédiája az, hogy a megváltását keresi, de a helyzet erre nem ad lehetőséget. Ő már túl van egy ilyen kegyetlenkedős cikluson, ld. 1. évad. Ő már tudja, mi az ára a tetteinek, és szerintem félti, sajnálja Octaviát, szeretné megkímélni attól a pillanattól, amikor rájön, hogy mennyi rosszat követett el a túlélés nevében. A baj az, hogy túlmagyarázza a dolgot, és mindenáron terelgetni akarja, míg Indra inkább a támogatásáról biztosítja Octaviát, miközben próbálja tompítani a hibáit. Az sem segít, hogy Indra lánya épp a mostani viselkedést bátorítja, plusz ott van a farmos csaj, akiről tudjuk, hogy mindent megtesz a saját túléléséért, na szerintem ő is a teljhatalmat bátorítja, és élvezi a kiemelt szerepét, nem pedig behódolt.

Én kíváncsi vagyok, mit hoznak ki Bellamy érkezéséből. Nekem a sorozatot már az elején is a Blake tesók kapcsolata adta el. Van köztük egy megingathatatlan kötelék, hiszen Octavia életének jelentős részében Bellamy volt az egyetlen szereplő. Ezt nem szabad alábecsülni.
Lehet, hogy összevesztek, haragudtak egymásra, megbántották egymást, lehet, hogy a haragjuk jogos és az utálatuk látszólag elmélyül, de bármi történjék is, Bellamy az, akinek a jóváhagyását Octavia keresi, még ha nem is ismeri be. Talán most keménykedik (Echo jelenléte nem sokat segít), talán sok rossz dolgot csinált, de Octavia számára Bellamy véleménye fogja jelenteni a mindenséget.

Tetszik az a megközelítés is, hogy Octavia megkérdőjelezi a saját létezését: ez nekem is eszembe jutott, csak nem tudtam hogy megfogalmazni, de nagyon igaznak tartom, a Jahával való beszélgetés mindenképpen megágyazott ennek.

Csilla0422 - 2018. 05. 24. 15:54

Elég morbid felvetés lesz. De mi van ha a csecsemőket illetve a gyerekeket megették? Ezzel megakadályozták a túlnépesedést és “élelemhez” is jutottak. Érhető is lenne, hogy nem beszélnek róla.

Niylah sem látható. Clarke elég szoros barátságban volt vele és most meg sem említi…

süsü - 2018. 05. 24. 16:24

Jól halad az évad, tetszetős, viszont az Octaviáról írt negatívabb véleményekkel totál egyetértek, hiába szerettem nagyon a karaktert. A viselkedése mögött valóban lehet ráció és megalapozottság, de nem tudom eldönteni, hogy az alakítás vagy egyszerűen a karakter viselkedése miatt, de Octaviát elsősorban nem erős vezetőnek írnám le, inkább rohadtul korlátolt gondolkodásúnak. Borzasztó antipatikusak a vezetőként tett lépései, de hát ki tudja, hogy mi lesz még itt, én is visszasírom Lexát.
Clarke, Bellamy és a csipetcsapat többi tagja egészen rendben vannak, és a gonosz asszonyság is megállja a helyét.

PorcelánPor - 2018. 05. 24. 16:40

@Katey
Persze, tudom hogy lehet védekezni. Ezért számoltam a védekezés nélküli és a megszakításos módszer pearl indexével.

Ha ezek tényleg megették a csecsemőket, akkor mind megérett a pusztulásra…

Árpád - 2018. 05. 24. 17:51

Abban egyetértek Octavia krízishelyzetben került hatalomra, de azzal már nem értek egyet, hogy a végtelenségig űzték a gladiátorjátékokat. Azért bűn és bűn között is van különbség. Korábban is elmondtam és most is megerősítem Octavia nagyon túl lett pörgetve. Először még ő volt az, aki csodálkozott, hogy takarók ellopásáért el lehetett valakit ítélni, később meg ő is beküldte Delhit párbajozni. Kicsit bezsongott a királynő ez világos. Kérdés le tud-e állni?
Nem tudom itt sokan mennyire ismerik a Római birodalom történetét, de megjegyzem a gladiátorjátékokat űző uralkodók nagy része nem ágyban-párnák között halt meg, hanem valamilyen merénylet vetett véget életüknek. Augustus császár meghalt Kr. u. 14-ben, utána több császár is merénylet áldozata lett. Véletlen-e a párhuzam nem tudom, de elég sötét jövőt vetíthetne ez előre Octavia számára.

Qwe - 2018. 05. 24. 17:53

Látom megy a találgatás mi lehetett a sötét év :)

Szerintem kannibalizmus, biztosan nem véletlenül mondta el Jaha az évad elején hogy a bárkán azért kezdtek el az űrbe temetni, hogy ne legyen kísértés. Ezen kívül már az 5×02-ben pár hónappal a bunkerbe költözés után téma volt, hogy élelmiszerhiány lesz és hát nem úgy néznek ki Octavia katonái mint akik 6 éve éheznének.

Az biztos hogy nagyon csúnya világ volt, ha a lakosság harmada eltűnt, úgy, hogy még szaporulatnak is kéne lennie ennyi idő alatt. Ennyien biztosan nem követtek el bűnt, pláne az első gladiátorviadal után.

Bellamyéknál szerintem nem volt szigorú születésszabályozás, nem volt szó róla eddig, hogy éhezés lett volna fenn, csak szimplán a kaja ízét kifogásolták. Eleve egyel több felnőttel(Clarke) terveztek és magát a farmot sem csak 7-8 főre építhették eredetileg, így lehetett tartalékuk. Abortuszt nem tudtak csinálni, spirált sem hiszem hogy autodidakta orvossal felrakatna valaki. Azt is nehezen hiszem, hogy ha Harper Emori vagy Echo terhes lett volna akkor egyáltalán felmerült volna egy utólagos megoldás ahelyett, hogy szimplán 7 helyett 8 felé osztják az algát.

Octavia rohadt idegesítő, de a kegyetlensége szerintem indokolt volt az utolsó részben is, ha nem tudják bevenni a völgyet akkor mind a ~800an meg fognak halni véges idő alatt, ehhez képes 50 katona életét kockáztatni bőven elfogadható. + minél később támadnak annál felkészültebbek lesznek Diyozáék.
Szerintem Octaviának továbbra is a butaság a baja, nem a keménykezűség. Kihagyták Clarkeot a tervezgetésből, pedig ő az egyetlen aki nem csak térképen látta az utat és abban a völgyben él 6 éve amit be akarnak venni. Meg a szél még nem találkozott a wonkru-val vagy mit mondott??

Azt nem értem, hogy Clarke azt mondta, több tucatszor átment már a sivatagon, hogyhogy nem találkozott még sosem a parazitákkal? Meg is fogott egyet mégsem ment bele, lehet hogy a sötétvér megvédi ezektől is?

Citrom - 2018. 05. 24. 21:55

Az arénában elesetteket szerintem megették.

SV - 2018. 05. 24. 22:40

@Árpád: Igen, azzal egyetértek, hogy Octavia túl lett pörgetve és kérdés, hogy le tud-e állni. Ez inkább a külsősökön múlik majd, mert szerintem a Wonkru teljesen mögötte áll, egyelőre, amíg nem kapnak jobb alternatívát. Viszont odalent nem volt alternatíva.
Valóban utalgatnak a római korra, de szerintem ez annyiban nem helytálló, hogy a római korban volt alternatívájuk, és a gladiátorok egy elnyomott csoport voltak, míg itt az ellenségnek kikiáltott embereket küldték be harcolni, így a többség gondolom ellenük szurkolt. Meg a saját maga túléléséért – minden halál azt jelentette, hogy valamivel több kaja jut a többieknek.
Kenyeret és cirkuszt a népnek, ugyebár…
Szóval én várom, hogy Octavia a továbbiakban hogy reagál. Ha a zsarnoki irányba indul, és folytat mindent úgy ahogy volt, akkor sajnos valóban elég szomorú jövő vár rá… Én azért szurkolok neki, hogy valami változást hozzon, mert az elejétől kezdve kedvelem őt.

Amúgy szerintem is megették az arénában elesetteket – mert ugye vagy 400 ember tulajdonképpen eltűnt a semmibe. Hova temethették őket? Izgalmas lehetett odalent ennyi hullát kerülgetni…

Plusz ez a parazita dolog: nem vagyok 100%-ig biztos benne, mivel felirat nélkül láttam a részt, de Clarke nem ismerte, mivel van dolguk, de a Wonkrusok eléggé megrémültek tőle, nekem valamiért az volt az érzésem, hogy ők ismerték, bár lehet, hogy csak beleképzelem.

Árpád - 2018. 05. 25. 10:27

@SV: Így vagyok én is, hogy szeretném, hogyha Octavia egy kicsit visszavenne az erőszakkal kötött szövetségéből. Egyébként folyamatosan haladt efelé, mert Lincoln halálával valami eltört benne. Attól kezdve vált megkeményedetté. Ha a harcokban bátorságot tanúsít semmi baj. A vezetőnek szabad halálos ítéletet hoznia is. A menedékben való drasztikus létszám csökkenésre valószínű majd vissza is térnek, hisz Clarke és Bellamy is kíváncsi erre. A Bellamy-Octavia találkozás a rész végén és Octavia fenyegetése vérfagyasztó volt. A légkör megfagyott és Clake is nagyon furcsa szemeket meresztett, noha korábban pont ő nem akart senkit beereszteni a menedékbe. Nyilván azonban általában egy film is mindig a legérdekesebb résznél ér véget, s így nyitva hagyják a kérdést. Ez pszichológiai tényező is.

MadAve - 2018. 05. 27. 23:26

Azt szeretem ebben a sorozatban, hogy pörgős, izgalmas, túl sok filozofálgatnivaló viszont nincs benne.

Ami idegesít: Octavia nagyon túltolta. A kezdetektől fogva ki nem állhatom,a színésznő is gagyi, a szájába adott szöveg idétlen, ideje lenne már letörni a kis szarvát.

És ha már a sok római hasonlat: Augustus császár eredetileg Octavius – női megfelelője Octavia, ki tudja, még lehet belőle nagy vezér? Remélem, nem.

Desmond Wallace - 2018. 05. 29. 16:53

5×05: ez volt eddig a legkevésbé érdekes epizód ebben az évadban.

Enzo - 2018. 05. 29. 17:20

5×05 (pótlás tegnapról – most úgyis egy hét kimarad, van idő beszélgetni)

Darabkák, főleg a völgyben történő szálról:
– Diyoza hogy leszólta a metált :D
– Ez a Vinson nevű arc elég parára sikerült, azt hittem majd lesz vele valami gebasz. A fertőzés egyelőre meh, sejthető volt hogy McCreary is beteg.
– Ravenéket csak így offscreen lehozták a Földre? Én azt hittem, ott folytatjuk, hogy 283 dühös emberrel néznek szembe…
– Murphy szökésével és hatókör-béli korlátozásával most kapott némi párterápiára lehetőséget Emorival, bár eléggé félbehagyták ezt a szálat.
– Érdekes, hogy most volt említve a bunker~Pandora’s box hasonlat, ami egy visszutalás az előző rész címére.
– Azt hittem, Octaviának levágják a karját a féreg miatt :O

Felderítő csapat:
Hát ez nem volt semmi, egyszerre sivatagi alien férgek, homokvihar, és rájuk irányzott rakéták, kijut a csapatnak a jóból! Octavia tényleg egyre ellenszenvesebb, a “szél még nem ismeri a Wonkru-t” beszólásán már csak forgattam a szemem, hogy kicsit sokat képzel magáról. A homokviharban való elbújás ötlete kb azonnal eszembe jutott, szerencsére nekik is, rohadtul epikus jelenet volt az összekapaszkodás! (“HOLD! HOLD!”)
Azon meg durván meglepődtem, hogy Diyozáék még ezt is látták a monitoron, nagyon tetszett a meglepő hasonlat, hogy vajon őt megvédené-e hasonlóképpen a sok bűnöző…gondolom ezek után már marha kíváncsi a nő, hogy mit tud ez az Octavia nevű lány, hogy ennyien követik vakon. (Jó, mittomén, Cooper motivációja mondjuk érthető)
Az Echo-Bellamy csók nagy volt a végén, hugica kicsit mérges :D Meg amúgy Clarke se tudhatott ám a kapcsolatukról, max ha Bellamy elmondta, de látni nem láthatta.

Amúgy tök jókat írtok itt fentebb Octaviáról, meg Indráról. Meg szerintem ebben a sötét éves-születésszabályozós teóriában is van valami, vagy ez lesz, vagy a kannibalizmus, de a kettő egyszerre az még ettől a sorozattól is nagyon erős lenne azért! :S

#hétidézete
“Who’s the hobbit? You know what? Never mind.” :D /Murphy/

“-Where’s the Rover?
-Bear cave. I’ll drive. Don’t worry, the bears are gone.” :D /Madi/

mrc - 2018. 05. 29. 20:30

Szóval most úgy néz ki, hogy akkor ez a hét szünet. Az évad első epizódját ismétlik. Jövő héten jön a következő rész, de utána megint egy hét szünet. Akkor az évad második epizódját adják le majd újra. Utána már úgy tűnik , megszakítás nélkül lemegy az évad.

Octaviat nagyon kitolták az extremitások felé, innen már csak visszafelé vezet az út számára. Csak nehogy az életével kelljen lakolnia tetteiért. Valószínűleg csak valami erős behatásra fog majd megváltozni, valamire, ami őt is megrendíti. Gondolom most is lesz majd áldozat az ismerős arcok közül sajnos. Én valami ilyesmire gyanakodnék. Egy társ halála. Úgyhogy egy ponton Octavia biztos meg fog törni, kérdés, minek hatására és vajon ő maga életben marad-e. Persze az is lehet, hogy Jason teljesen mást eszelt ki.

Ami érdekes anomália, hogy vannak karakterek, akiket mindenki máshogy szólít. Marcus Kane, John Murphy, Nathan Miller, Dr. Eric Jackson. Pl Emori Johnozik, Raven Murphyzik. Bellamyt senki nem szólítja Blakenek. :D

Enzo - 2018. 05. 30. 21:07

Tényleg fura ez a rész-ismételgetés.

Jacksont amúgy nemtom ki szólítja máshogy, én eddig nem is tudtam, hogy Eric a keresztneve :D Miller-t se nagyon hívták Nathannek (a többi viszont jogos, de annyiban nem meglepő, hogy a párjuk szólítja keresztnéven, Murphyt Johnnak, Kane-t Marcusnak)
(és ha vkiben felmerült volna, Harpernek a keresztneve Harper, és McIntyre a vezetékneve IMDb szerint)

jishwa - 2018. 05. 31. 16:49

Most lehet, hogy én vagyok a hülye, de Raven és Murphy hogy került le és mikor ?
Mert néztem az epizódot és volt egy olyan érzésem, hogy kihagytam egy részt esetleg vagy tényleg csak abbahagyták a fenti sztorit a rabokkal.

Wanheda - 2018. 06. 06. 07:14

jishwa :-D
Ezen gondolkodom két hete én is. :-D Pedig többször nézek meg egy részt… Rejtély … :-D

Csilla0422 - 2018. 06. 06. 09:23

A hajóval :) csak nem mutatták. Pedig ott fent érdekes szituba keveredtek… remélem, hogy látni fogjuk.

A mai rész ismét váó kategória volt. Talán az évad legjobbja. Echo zseniális és Tasay Teles is remek volt. A Ringes brigád azért összetart. Pacsi! Egyre jobban tetszik Echo és Bellamy együtt.

A szabad ég alatt egyre bátrabbak lesznek Octavia emberei. Nem biztos, hogy sokáig együtt tudja tartani őket. Most már van hova menniük, nem úgy, mint a bunkerban. Ha továbbra is ilyen kegyetlen és kissé örült lesz, nem lesz meglepő, ha valaki megöli.

Gaia is felfedezte Madit. Lesz még ebből probléma.

Diyoza bepróbálkozása is jó volt és még a megfelelő időben is történt.

Végre láthattuk Niylaht is.

Mindenki morzsákat ad, de senki sem meri kimondani, hogy milyen szörnyűségek történtek a bunkerban. Egyre jobban kíváncsi vagyok rá.

ElisB - 2018. 06. 06. 15:16

érdekes dinamikáját hozott ez a 6 év ugrás, barátokból ellenségek vagy szimplán áruló lehetnek (Niylah-ra gondolok itt, mert valahogy nem bízom benne) vagy olyanok válhatnak szövetségesekké, akikről legkevésbé várná az ember, mint Clarke és Gaia (ami az előző évad végének történés fényében ugye elég váratlan). Bellamy pedig azt hiszem nem néz könnyű idő elé a Clarke – Octavia – Echo trió mellett.

Árpád - 2018. 06. 06. 21:32

Megnéztem a 6. részt mondhatom nagyon jó volt. Echo zseniális, bár az is kiderült Octavia már tudja Echo korábbi bűneit. Csoda, hogy ezek után még életben hagyta.
Octavia birodalma recseg-ropog. Sokan próbáltak elmenekülni a hajóval, akik nagy részét a Bellamyval kötött korábbi megállapodás ellenére is megölette. Bár így Echo storyját, majd Diyoza-ék jobban elhiszik. Ebben van némi igazság, de Octavia továbbra is zsarnok és sokaknak elege van uralmából. Azért én a Madi szálra nagyon kiváncsi vagyok. Bár azzal, hogy Madi és Clarke nem volt a menekülők között megmentette mindkettejűk életét Madi, mert akkor a nyílzáporba könnyen belekerülhettek volna, ugyanis a parancs szerint csak Echot kellett megkímélni, bár úgy látom Bellamyéknak néhány embert sikerült megmenteniük, de kérdés túléli-e a lány is, akinek a sebébe rejtette el a kulcsot Echo.
A véleményem továbbra is az, hogy Gaia és Madi még itt komoly belső válságot okozhat Octavianak és uralma veszélybe kerülhet, bár Diyozáék felett győzelmet ülhetnek Echo révén. Bár elnézve Octavia módszereit én egyre jobban annak szurkolok, hogy térjen észhez vagy valaki zsarnokölés módszeréhez folyamodjon.

Wanheda - 2018. 06. 07. 07:25

Na, Niylah is él! Azt hittem, megették. :-D Bár a 10. számot még ő tartotta a 6. évad előtti napok egyikében, de már feladtam a reményt, hogy látom. Nagyon vicces megoldás, hogy az eddigi részekben nem mutatták:
– Clakre, csak én érzem úgy, hogy kerülsz? :-DDD
Ezen fogtam a hasam. :-D Csak úgy kimaradnak dolgok, amiktől jobban lehetne érteni, mi történt. Mintha a vágás nem stimmelne… :-D

AMúgy nagyon jó rész volt. Nekem az 5. rész kiverte a biztosítékot a homokból érkező fura lényekkel, mert először éreztem azt, amit már írtatok, hogy más sorozatokból lett összerakva, eddig ez ellen hevesen tiltakoztam, merthogy nekem ez mindennél fontosabb sorozat, de szóval, hogy ezeknek a lényeknek mi értelme volt, fel nem foghatom… Lehet, később lesz szerepük. No de komolyan. Szükség van még erre a nem túl eredeti ötletre ehhez a rengeteg drámához? Szerintem a világon semmi!

Echo és Bellamy határozottan egyre jobban tetszik, szerintem teljesen passzolnak.

Azért milyen durva, hogy az azgedaiakból is remegő bárányokat csinált Octavia a sötét évek alatt… Régen nem kellett volna Echonak támogatnia egy sérült azgedait, a másik is vékonyka hangon, remegve kérte Echot, hogy tartson velük. :-D Ez nekem nehezen hihető … Vagy tegyék már végre helyre a sötét éveket!!! Egyre jobban igényli a sorozat.

Ami nem tetszik. Eddig Clarke volt a főszereplő. És nekem a messze a leginkább kedvencem egyúttal. Most? Alig látni… :-(

Citrom - 2018. 06. 07. 10:57

Én spec. Octaviat nem érzem túltoltnak,mert ez a kultusz és a kegyetlenségtől való félelem az, ami ahhoz kellett, jogy életben maradjanak. Ráadásul, a 6 év bezártság alatt elég nyilvánvaló, hogy embertelen dolgokat kellett megtenniük, még grounder szemmel is. Ezt feldolgozni egy embernek sokkal könnyebb úgy, hogy beáll a vezető mögé és azt teszi, amit az “mond”. Így neki nincs kvázi felelőssége a tetteiért, maga a fölötte álló diktátor az, ami biztonságot ad neki (főleg lelkileg), ez az, és nem pusztán a félelem, ami miatt odalent pl Octaviat nem tudta senki sem ” leváltani”. Rettegve imádják.
– ez az amitől a való életben a szekták nagyon erősek, ezt a hozzáállást az alkotók nagyon jól prezentálják a sorozatban.
Most pedig az lesz érdekes, hogy a válsághelyzet megszűnésével az “alattvalók” hogyan tudnak alkalmazkodni. Ha O kint túltolja a dolgot, akkor bizony értelemszerűen ellene fordulnak.( ameddig ő él vagy hatalmon van, addig az élő emlékeztető a lenti tetteikre, amiket mindenki el akar felejteni).
Pszichológiailag érdekes az évad, viszont ez a kvázi reboot sztori nem tetszik.
Valahogy nem annyira érdekel, ahogy egy pcsányi kis völgyért hadakoznak. Annyi, de annyi felfedezni való lett volna még a földön, erre legyalulták.
Az sokkal jobban tetszene, ha pl. Nagyobb ép terület maradt volna a bolygó másik felén és oda kellene eljutniuk.Új törzsek, mutánsok, másik grounder kultura.. (redditen sokan másik bolygóra menést vizionálnak, de sztem az erőltetett lenne)
Így uncsi, ráadásul a kövi évadban nézhetjük a Shallow Valley-i barátok köztöt kb.

Árpád - 2018. 06. 07. 12:42

Citrom: Értem én, hogy bizonyos intézkedéseket meg kellett hozni, de túlzásokba is esett. Lásd Kane kétszeri arénába küldése. A bárkán mindig kiszámolták mennyivel kell csökkenteni a létszámot. Én ezért tartanám jónak, ha elmagyaráznák, hogy pontosan mi zajlott a sötét években, mert így nem érthető miért folytatták a végtelenségig a gladiátorjátékokat. Ezen kívül a 6. rész végi mészárlást sem nagyon értem, noha Octavia indokait bizonyos mértékig értem, de ezt is lehetett volna kevesebb véráldozattal elérni, de Octavia itt is inkább az erőszak mellé állt. Nem engedi senkinek, hogy uralma alól szabaduljon.

Csilla0422 - 2018. 06. 07. 15:16

Wanheda, a lány és a barátja Shallow Valleybe tartott, mert abból a klánból származtak.

Octavia érdekes felfogású. Cseszteti Echot, amiért megölte Illiant és Ginat, de a tesónak elnézi a 300 őket őrző ártatlan mészárlását. Azt is elfelejtette, hogy azért Bellamynak is köze volt Lincoln kivégzéséhez és Lexa halálához is. Bellamy legalább ezeket a dolgokat már jól látja. Lényeges szempont, hogy Echo parancsra és a népe megmentéséért cselekedett, míg Bellamy csak a meggyőződése alapján mészárolt.

Octavia keménysége lent kellett is, de megjegyezném, hogy keménykedni ésszel is lehet – Lexa vagy az Égiek anno. Ha nem fog változtatni a stílusán, az előbb vagy utóbb az életébe kerülhet. Nia kom Azgeda ilyen lehetett. A népe egy része a félem miatt a másik része az “agymosás” miatt nem cselekszik még. Csak idő kérdése, hogy a Grounderek mikor ébrednek fel, hiszen van egy igaz natblida. Kérdés az is, hogy mennyire erős a hitük és a kötődésük a régi kultúrájukhoz.

jessm - 2018. 06. 07. 17:39

Csak én nem értem, hogyha nem akarnak beszélni a Sötét évről akkor úton út félen miért hozzák fel? Ezt a való életben is utálom, hogyha valaki valamiről nem akar beszélni akkor ne emlegesse. Ha sorozatban nyilván a nézőt akarják emlékezetni, de így csak azt érik hogy elszalad a képzelőerőm és valami írgamatlan nagy dologra és gusztustalanra gondolok.így aztán bármilyen megoldás tuti csalódás lesz,

Octavia_ nylah- Gaia tól kirázott a hideg Madi kapcsán. itt még lesznek gondok.

Összeségében jó volt a rséz.

Danee - 2018. 06. 08. 00:52

Ugyan nem jelent sokat, de Jason Rothenberg belengedte a 7. évadot is a twitteren, persze ez nem jelent semmit. Durva, hogy a 3. legrégebben futó sorozatává avanzsálódik a CW-nek, és még érdekesebb, hogy a SupNat utáni sorozatok miképpen elvéreztek azóta ( TWD pl ). Még sokat!
https://twitter.com/jrothenbergtv/status/1004724792052801536?s=21

Nagyon tetszik ez az évad, öröm látni, hogy nem csökken a színvonal, hanem inkább nő. Voltak kilengések, de számomra kezdetek óta azonnal nézős, ilyen kábé csak Trónok harca van nálam, meg a SupNat. Sok évet bele tudok látni még kifulladás nélkül, de bármeddig is megy, addig is élvezem.

Ide szezonban Octavia bármennyire is ellenszenves, az ő szemszögéből nézve logikusan dönt. Mi külső szemlélőként persze fogjuk a fejünket, de a mostani részben is teljesen logikus lépés volt az emberek lelövése (persze most egy sorozat kapcsán könnyű ilyenekkel dobálóznom).
Echo húzása jó volt, nekem is szimpatikus lett nagyon az évadban, és ahogy valaki írta, jó látni, hogy a Ring tagjai összetartanak, reméltem, hogy nem ellenségként érkeznek vissza.
A kiscsajjal nem tudom mi a terve O-nak, gyanús volt nekem ez a holnaptól tréning dolog.

Wanheda - 2018. 06. 08. 10:28

Csilla! Igen, másodszori megnézésre már rájöttem, hogy rosszul fordítottam. :-) Hiába nah, hajnali négykor még nehéz érteni mindent. :-D Azt nem értem, hogy Gaia miért nem ölte meg Niylaht végül, amikor ez állott a szándékában. Azt meg végképp, hogy hogyan lehetett az,hogy a nulla harci képességgel rendelkező Clarke simán nekiszegezte a torkának hátulról a kést és semmit nem tett ellene, noha láthattuk már a 4. évadban, hogy azért igen tisztességesen tud harcolni, hiszen mégiscsak Indra lánya.

Csilla0422 - 2018. 06. 08. 16:55

Wanheda, Clarke S3 elején a párducot is simán levadászta minden vadászati képezettség nélkül. :) Ezeken már nem akadok fenn.

Azt viszont megnézném, hogy Octavia Echo ellen mire menne egy visszavágón. :)

Sigismundus - 2018. 06. 08. 20:33

Tetszik az évad.

Nem is a 6 éves ugrás miatt. Inkább az új mellék/főszereplők miatt. Jaha kiesett, végre, túl sokáig tolta. Jasper is, meg egy csomó földi is távozott, és akik előtérbe kerültek azok miatt tetszik.

Nagyon nem írnék részleteket, de leginkább Echo utolsó trükkje a pendrive elrejtésével a 5×06 végén jelezte, hogy egy szereplő előrébb lépett.

Scat - 2018. 06. 09. 18:28

Végre! Utolértem az aktuális részt, így be tudok szállni a beszélgetésbe. (az első évadtól kezdtem úgy egy hónapja)

Octavia, amennyire tipikus nő (a sorozatban sok ilyen van) volt az elmúlt négy évadban (nem tudta mit akar, de azt nagyon), végre kiforrott. Csináltak belőle egy pszichopatát, aki következetesen az. Nem lágyul el Bellamy és Clarke idealista baromságaitól, hanem az alapján ítél, amit az elmúlt hat évben megtanult. Rideg logika, tetszik.

Az élelmezési taktikai húzás okos volt. Nyilván, Diyoza-nak tök mindegy, hogy lesz-e átálló vagy lelövik-e őket. A lényeg, hogy apadjon a létszám. Nem érdekel, hogy a farmerek és a mérnökök kellenének neki, hagyjuk már. Hány maradhatott belőlük a bunker pszichózis után? Annyi simán van a fegyncek között is. Különben is, mindegyik banda elmebajos, szóval cseberből-vederbe.

Clarke a gyerekkel meglepően előregondolkodott. Szeretem, ha egy karakter előrelát, nem pedig hirtelen szeszélyből dönt. Az első kettő évad ettől különbözik a többitől.
De természetesen, mint minden forgatókönyvben a világon, a gyerekek úgyis elcseszik. Ahogyan itt is.

Őszintén szólva, engem annyira nem is érdekel mi volt a sötét évben. Számít? Csak a végeredmény a lényeg. Nem is szeretek az ilyenről találgatni, mert csak elrontja az élményt. A westworld első évadával is így jártam.

Abby meg…az egy dolog, hogy ő a legnagyobb kerékkötő a bandában, bármit tesz, az már öt évad óta csak ront a helyzeten (az elsőben kinyírtam volna íróként), de hogy hat éven keresztül pirulákat szedett? Hát mennyi gyógyszer volt abban a bunkerben? És pont hat év után tűnt fel a hiány? Nem sokat leltároznak ott.
(tudom, sok a logikai bukfenc a sorozatban, amin felül kell emelkedni, de mivel Abby-t, mint karaktert rühellem, ezért nála ez végtelenül bosszant)

Árpád - 2018. 06. 09. 22:22

Scat: Mit ért most az alatt, hogy az élelmiszer taktika jó volt, hogy apadjon a létszám? Szerintem O embereit pont a sötét évek alatt történtek késztetik meneķülésre. Azt, hogy mi történt pontosan nem tudjuk. Octavia a legkisebb megértéssel sincs emberei magatartását illetően. Nem beszélve a kevesebb harcos Octavia oldalán Diyozának kedvez. Kicsit spoyler, de felhívnám a figyelmét a 9. rész cìmére. Madi szerepe még szintén igen veszélyes lehet O számára. Ehhez jön még Gaia is. Már pedig ebben a filmben a kultusznak egy-egy klán esetében nagy szerepe van.

Tyberius06 - 2018. 06. 10. 01:27

Felzárkóztam én is. Kicsit meglep, hogy zsinórban 4-szer nyerte eddig az évad a heti legjobb részeket. Jók voltak, jók voltak, de nem ennyire. Octavia kiforrott pszicho lett és való igaz, hogy következetes, de közben stratégaként még mindig butácska. Nyilván sok fos lezajlott, valszeg ott a sötét évben eléggé magára ölthette a hóhér gúnyát. Viszont amit túlzásnak éreztem az a rendszeres gladiator harcok. Szerintem sokkal ritkábban voltak ilyen tömeges harcok, hiszen a vétkezöket bűntették ezzel, annyira sok eset meg csak nem volt tekintve a bűntetést. A gyerek nemzés nem hiszem hogy tényleges opció lehetett abban a 6 évben, tekintve a problémájukat a populációval…
Kane-nek ott igaza volt hogy egy darabig lehet szigor, amíg nem öncélú, de ez Octavia esetében rég átlépte ezt a szintet. Voltak megnyilvánulásai ahol simán felpofoztam volna Bellamy vagy Clarke helyében, hogy térj észhez kislány…
Murphy-Raven szerencsétlenkedés a foglyokkal…
Ami érdekel az a 3dik hajó sztorija.
Octavia búcsúzik néhány rész múlva gondolom. Most már van hivatalos nightblood is.

Scat - 2018. 06. 10. 19:02

@Árpád: Az élelmiszer ledobása jó taktikai húzás volt. Bővebben, megosztja a pszichózisos népességet. És mivel megosztja, amit Octavia ugye nem hagyhat, elkerülhetetlen, hogy példát statuáljon, kivégezzen embereket, ergó, apad a létszám. (hiszen több, mint kétszer annyian vannak mint a bányászoknál)
Diyoza-nak logikus esetben kényszermunkásként lenne rájuk szüksége, nem pedig azért, mert egy ideális társadalmat akar felépíteni, 300 gyilkossal. De ugye ez a sorozat a harmadik évad óta sokszor nem szereti a logikát…

Egy pszichopatának nem feltétlenül kell egyben jó stratégának is lennie. Neki az emberekkel kell tudnia jól bánni, megfélelmlítéssel, manipulációval, vagy amivel tetszik. És mivel ért az emberekhez, ezért olyanokat emel ki a tömegből, akik őt segítik, pótolva a saját hiányosságait.

A kilencedik rész címét már faszán elspoilerezték feljebb, amiért utólag is menjen a francba, aki ezt megtette.

Úgy vettem észre, hogy O szerint Madi nem veszélyes, mert a Wonkru, az Wonkru, nicns más. Más kérdés, hogy Gaia/Clarke ezt nagyon elfogja cseszni, mert hát neki ez a dolga. Ha nem tenné, megszűnne a bonyodalom.

@Tyberius06: A gyermeknemzés sosem logikai. Miért ne történhetett volna meg a bunkerben? A bárkán is volt, ha lehetett, ha nem. Afrikában is van, ahol egy sem lakik jól.

Árpád - 2018. 06. 10. 20:06

@Scat: Vajon a nyílzáport Echon kívűl valaki túléli? Bár ennek nem túl nagy a jelentősége. Ön egyébként nagyon jól érti a filmet úgy látom.

Scat - 2018. 06. 10. 20:30

@Árpád: Nyílzáport? Nekem ilyesmi nem rémlik. Ő felkerült a bányászok hajójára. Vagy ez már a következő rész előzetesében szerepelt? (ezeket sem szoktam megnézni)

Én amondó vagyok, hogy inkább az embereket értem, legalábbis a valós, logikus egyéneket. Ez a sorozat ezért is olyan, amilyen, mert szándékosan a nőkre koncentrálnak – főleg a harmadik évad óta -, akik a valóságban is…khm…elég kiszámíthatatlanok.

De köszönöm a dicséretet.

Egyébként ha önnek nincs ellenére, nyugodtan tegeződhetünk. A való életben nincs ellenemre a magázódás, hiszen okkal létező dolog, de az interneten rettenetesen szokatlan számomra.

Scat - 2018. 06. 10. 20:30

Bocs skacok, elszúrtam a kódot, nem állt szándékomban végig félkövérre formázni.

Árpád - 2018. 06. 10. 20:51

@Scat: Kara Cooper akciójára gondolok, amikor sorra lőtte le az árulókat, de Bellamy és Clarke leállította. Echo egy kislánnyal ért a hajóra, akinek a sebébe volt elrejtve a pendrive vagy nem tudom minek nevezzem.

Scat - 2018. 06. 10. 21:42

@Árpád: Na, az “golyózápor” volt. Így már világos.
Egyébként igen, jó páran túlélték rajta kívül.

Árpád - 2018. 06. 11. 07:07

@Tyberius06: Azt nem nagyon hiszem, hogy Octaviát, akit nagyon szeretnek sokan a nézők közül biztosan kiírják a sorozatból, mert ugye a nézőszám az nagy úr. Bármennyire ellenszenves, bár racionális a karaktere a színésznő elég jó teljesítményt nyújt.
@Scat: Annyit még legtöbbször a pszichopaták a legjobb emberismerők. Lásd a való életben pl. Sztálint mindig talált egy olyan embert, aki korábbi munkatársait hajlandó volt hóhérkézre adni. Így történhetett meg, hogy a lenini politikai vezetésből csak saját maga halt meg jóformán ágyban-párnák közt. Így Octavia is remekül csinálta a bunkerbe azt, hogy nagyon sokan rettegjenek tőle, miközben az egység megőrzése érdekében mészárlásokat rendezett. A golyózáporos ügy is ilyen volt, miközben tett egy ígéretet elképzelései érdekében később megszegte azt részben, de Echo mégis csak odajutott a hajóra. Ilyen értelemben mégis csak nagyszerű pszichopata, ami nem jelenti azt, hogy az ilyen emberek hatalmát nem kellene megdönteni. Előre gondolkodik Octavia.

Tyberius06 - 2018. 06. 11. 09:49

Félre értesz, nem ellenszenves, csak nem gondolkodik. Megindul a katonáival egy 6 napos útra holott tudja hogy a csapatmozgásai látszódnak, hogy az ellenségnek légifölénye van. Még ha nem is lenne rakétájuk, akkor is a levegőböl a sivatag felett hülyére lövöldözhetik a groundereket. Szóval eleve esélytelen lett volna a rabok ellen és ezt tudnia is kellett volna.

Elis - 2018. 06. 12. 17:05

nekem olyan érzésem van, hogy mivel a sorozat szereti önmagát illetve jeleneteket, mondatokat ismételni, hogy ez a sokkal fejlettebb fegyverekkel rendelkező rabok vs Octavia dolog, az első és második évad égiek vs grounderek szembenállását ismétli meg. ott valami olyasmit hozott ki Clarke, hogy lehet, hogy az égiek fegyverei jobbak, de a grounderek brutális emberfölényben vannak, illetve a helyismeretük is jobb, így a végén ők győznének. más kérdés, hogy akkor nem két pszichopata vezető állt egymással szemben Clake és Lexa személyében.

Enzo - 2018. 06. 12. 17:35

5×06 (pótlás múlt péntekről)

Egész érdekes volt a rész: Diyoza kb letesztelte, hogy mennyire lojálisak Octavia felé a népek, Octavia megpróbált valami felhasználási módot találni Echo számára, ami aztán befuccsolt, de lett belőle egy másik, Niylah pedig újabban veszélyt jelent Clarke-ra (és a 6 év Madi-kötődés miatt egy percig se kételkedem, hogyha odáig fajul a helyzet, Clarke simán szembeszáll volt ágytársával).
Még darabkák:
– Murphy-ék képesek egy kesztyűért kockáztatni az életüket, ez elég nevetségesnek tűnt, de aztán jóra fordult a robbantós tervvel, és még lett egy túszuk is.
– A fene gondolta, hogy Octavia bevédi Madit…
– A legjobb jelenet egyértelműen a rész végén Echo-tól a pendrive sebbe rejtése, wow! Komolyan majdnem megtapsoltam :D

És akkor most megint nincs új rész, így kényelmesen ki lehet beszélni ezt, meg felzárkózni a többi sorozattal (meg vébét nézni :))
Amúgy nagyon aranyos a fenti magázódós beszélgetés, nem tudom hogy valaha láttam-e ilyet itt junkien :D

Scat - 2018. 06. 12. 19:32

@Enzo: Ha valaki ezt szereti, rajtam ne múljon, tiszteletben tartom a dolgot :)

Árpád - 2018. 06. 12. 21:03

Én arra gondoltam, hogy minden főszereplőt egy-egy évadban megtesznek fő antagonistává úgy, hogy elég véres döntéseket kell meghozni. Az első évadban lehet ilyen volt Kane, a 2. évadban Clarke, de emlékezzünk a 3. évadban elég mélyrepülésben volt Bellamy is, hogy a 4. évadra visszatérjen a jó Bellamy. Elég vastagon benne volt Bellamy pl. Lincoln megölésében is és lemészárolt 300 embert minden probléma nélkül. Persze voltak kisebb antagonisták, akiket aztán megöltek vagy kivégeztek, mint Finn.
Mivel Octavia is elég kulcsszereplő arra gondoltam, hogy valahogy visszatér ebből a pszichopata állapotból, bár már a 4. évadban is tartott effelé csak akkor még nem volt a Vörös királynő élet és halál Úrnője, mint a bunkerben. Bár egy kicsit aggódom érte, de nem tartom lehetetlennek, hogy valamilyen trauma éri és felébred csipkerózsika álmából rosszabb esetben -ami valljuk meg merész lépés volna a forgatókönyv írók részéről – végletekig fokozza vérontást, persze ő azt hiszi saját emberei védelmében megölik.

hummel - 2018. 06. 13. 16:38

Octavia logikus döntést hozott, az ’árulók’ lelővetésével. Egyrészt a saját poziciójának stabilizálása, másrészt Echo küldetésének elősegítése végett. Más kérdés, hogy a többiek miért nem gondoltak erre. Elvégre páran az adott cél eléréséhez tömegeket gyilkoltak le, míg mások asszisztáltak már ilyenhez, szóval ez a fajta gondolkodásmódot közelről ismerik.

Clarke döntése meglepett. Életben hagyja Nylah-t és úgy akarja ezt feloldani, hogy beáldozza saját magát? Agyrém. + Maddie-nek mégis mennyi esélye lett volna a gyilkosok között a túlélésre? Octavia döntését pedig nem látom olyan pozítiv fényben, mint egyesek. Most simán kontrolálhatja Clarke-ot, és Maddie-t így is akármikor elintézhati.

Abby helyében ráerősítenék Vinson őrületére. Egy tébolyult gyilkos megfelelő irányba terelve hasznos lehet.

Murphy és Emori kezében most van egy értékes túsz Raven kiszabadításához. Kérdés, hogy élni tudnak-e vele.

Árpád - 2018. 06. 13. 18:28

@hummel: Octavia valóbban logikus döntést hozott, de nem ártana neki gondolkodni azon, mi vezet az uralma elleni lázadáshoz. Nem ártana egy kis reform. Legalábbis bölcs uralkodók mindig így tettek. Amit Maddie.
Amít Madi szerepéről mond és ebben Clarke-ról egyetértek.

Csilla0422 - 2018. 06. 13. 20:59

Octavianak nem is mostani döntésével van gond. Az eset sokban hasonlít Ton DC-hez. Lexanak is be kellett áldoznia az embereit, hogy Bellamy ne lepleződjön le és még több embert meg tudjon menteni. Octavianak Echo álcája miatt kellett ezt tennie.

A gond az, amiket bunkerban művelt. Nyilván nem Marcus volt az első, akit a győzelme ellenére is újra harcra ítélt. A másik eset fent történt. Minden figyelmeztetés ellenére is kockáztatta az emberei életét. Lexa ilyent soha nem tett volna. A szövetséget is felrúgta, hogy mentse a saját embereit. Octaviaból ezt nem nézném ki.

Zora - 2018. 06. 17. 18:20

5×03

Komolyan, lelkiismereti kérdést csinálnak abból, hogy megöljék-e álmukban azt a 299 gyilkost???
Ilyen baromságot! Hát hogy nem magától értetődő a válasz???

Qwe - 2018. 06. 20. 17:36

5×07 Új rész

Végre visszatértek a kukacok. Szerintem nem rossz terv, vicces hogy pont Bellamynak és Clarkenak van erkölcsi fenntartása a járulékos veszteségek miatt. Azt azért kissé elhamarkodottnak érzem, hogy Kara szerint nem élnek túl sokáig a völgyben. Biztos nincsen ott sehol olyan talaj ahol jól érzik magukat a kukacok? Mi lesz ha mégis és élhetetlenné teszik az utolsó helyet is?

Clarke-O-Madi:
Mintha Octavia direkt próbálná Clarkeból kihozni az ellenséget, próbál Madin keresztül ütéseket bevinni és mindig nézi Clarke arcán a reakciót. Talán az a terve, hogy felhergeli és legyőzi wanhedát hogy így erősítse a pozícióját? Ez elég bátor húzás, az biztos hogy Clarke nem az arénában fog összecsapni vele hanem ésszel abban pedig Octávia hátrányban van…
Mindenesetre örülök neki, hogy Clarkeot végre felpiszkálták már nem csak sodródni fog az eseményekkel.

Árpád - 2018. 06. 20. 20:50

5×07 után

Clarke azért csak akkor vetette be a hegyiek ellen a sugárzást, mikor annak nem volt más választása. Octaviának pedig már nagyon nem számítanak a saját emberei sem. Azt, hogy Echot gyűlöli rendben van, de ott vannak más ártatlan emberek is. Clarke minden esetre úgy tűnik ellene fordul, de én Clarke-ot minden korábbi kemény döntése ellenére is azt mondom sokkal humánusabbnak tartom Octaviánál.
Ami számomra érdekesebb volt, hogy az árulókon való kukac tesztelés még Indrát is szembe fordította Octaviával, aki itt ismét nagyon zsarnoki módon viselkedett.
Diyoza sem olyan rossz, mint sokan gondolták. Az is kiderül, hogy Echoról még annyi kiderül ő azért elég badass tud lenni céljai elérése érdekében. Lásd Shaw esete.
Bellamy terve nagyon tetszik, de szerintem itt O még majd a levesbe köp, de már nagyon úgy néz ki kényszeríteni akarják Octaviát valamiféle kompromisszum elfogadására. Kiváncsi vagyok még Madi sorsára is. Továbbra is féltem őt Octaviától.

Csilla0422 - 2018. 06. 20. 22:53

Octavia replikázása Bellamy részére teljesen jogos volt. Clarke esetében ha az MW-re gondolt, akkor nem. Lexat (még ha nem is mutatta) megviselte mindaz, ami TonDC-ben történt. Octaviat nem igazán hatja meg, hogy az embereit sorra veszíti el vagy éppen ő áldozza fel őket.

Ez a férges ötlet nem lenne rossz, ha tényleg úgy működne, mint ahogyan Kara feltételezi.

Indra számára már világos, hogy a védence nagyon mélyre jutott.

Madi még okozhat Octavianak kellemetlen perceket. De legalább Clarke újra játékban van, Wanheda – Red Queen.

Gaia, mint Fleimkappa elég meggyőző tud lenni. Szemlátomást a Fleim lenyűgözte Madit is.

Ismét pacsi a Ringes csapatnak. Remélem, hogy Raven hamar megbékül, hiszen Echo csak azt tette, amit az embereik érdekében kellett tennie.

Abby meg jó lesz, ha minél előbb összekapja magát.

Arra kíváncsi lennék, ha Octaviat megölik, ki lenne az.

Wanheda - 2018. 06. 21. 07:18

Azt nem értem, Madi hogyan tud harcolni ennyire? Valaki bölcsebb megfejtené? Én úgy értelmeztem, hogy őt és a sötét vérét nem fedezték meg fel annak idején és nem képezték ki semmire, hanem szépen csendeskén éldegélt, azért is akarta megölni Clarke-ot az elején, merthogy azt hitte, érte megy a Fleimkepa. A sötét vérbe nem hinném, hogy beletáplálták a harcképességeket. :-D Nem Chuck ő, aki egyszercsak tudott Kungfuzni, miután az Intersect-et frissítették. :-D

Elis - 2018. 06. 21. 09:14

abból, ahogy felpiszkálta Clarke-ot és következetesen Wanhedának hívja, úgy tűnik, mintha ő is a Wanheda erejére pályázna…
(ahogy mennek a részek, sajnos én is egyre kevésbé tudok más véget elképzelni, mint a halált számára. egy Kane vagy Bellamy szerű “felmentés” ezen a ponton hiteltelen lenne, hiába volt Octavia párhuzamot a saját és Clarke 2.12-beli tettei között (mert gondolom még mindig az a baja, hogy Clark a hagyta volna meghalni TonDC-ben) , azért tudjuk, hogy nem ugyanaz a kettő. de közben meg ez nem a sorozat, ahol főszereplők hullanának… )

Elis - 2018. 06. 21. 09:20

ah, kifelejtettem, hm Diyoza khm állapotát :) ami ugyancsak megkavarhatja morálisan majd a dolgokat, mert ezek után nem hiszem, hogy el lehet annyival intézni, hogy fejbelőjük és kész.

Csilla0422 - 2018. 06. 21. 10:02

Wanheda, én is ezen gondolkoztam. Pl. ha Madivel Lexa vagy Luna maradt volna fent ez eszembe sem jutna. De Clarketól mégis milyen harci modort tanulhatott? Szellemileg tanulhatott tőle, de harcolni nem igazán.

Elis, Roan, Jasper és Jaha státuszát tekintve mind regular karakter volt, tehát mondhatjuk őket főszereplőnek.

Elis - 2018. 06. 21. 11:18

Csilla: úgy tudtam, hogy felhozod ezt :) egy egy évados regular szereplő Roan nem egy szint egy Octavia Blake-kel azért. utoljára Finn volt talán olyan főbb szereplő, akit megöltek (igen, még Lincoln sem venném annak). a Clarke-Bellamy-Octavia-Raven négyest nevezném valamennyire főszereplőnek, a többiek ugyan regular státuszban vannak, de kb mellékszereplők részenként 1 mondattal/jelenettel.
egyszóval kíváncsi vagyok hogyan oldják meg Octavia helyzetét :)

hummel - 2018. 06. 21. 11:25

Telitalálat volt Octavia megjegyzése, az akarata ellenére Clarke által sugárzásnak kitett random grounderről Becca laborjában. Gyakorlatilag Cooper azt csinálta, amit Clarke is tett anno, emberkísérlet az adott cél elérése érdekében. Megfordultak a szerepek. Anno Clarke és Bellamy volt az, akik tömeggyilkosságokat, szörnyűségeket követtek el és Octavia volt az, akinek ezek némelyikével gondja volt (TonDC, vagy a 300 grounder lemészárlása a tábornál). Most Clarke és Bellamy lett az élő lelkiismeret és Octavia az ellenpont.

Gaia előbb-utóbb olyan helyzetben lesz, hogy be kell avatkoznia az eseményekbe. Elég érdekes személyiség – okos, manipulatív, valószínűleg a harc is a vérében van.

Árpád - 2018. 06. 21. 12:32

@Hummel: Nem tudom, de nekem valahogy Octavia kegyetlenebbnek tűnik, mint Clarke, mert Clarke a saját emberei védelmében követte el a tömeggyilkosságot és mészárolt le. Igaz Octavia is ezt hangoztatja, de saját embereivel is nagyon gonosznak tűnik. Mindenkiből birkát csinált, aki erre nem volt hajlandó azt meg valószínű megölte vahy akarta, mint Kanet. Na innen, hogy fogják visszahozni
Érik egy főszereplő halála, ami példátlan lenne ebben a sorozatban?!

Wanheda - 2018. 06. 21. 12:44

Octavia sokkal kegyetlenebb mint Clarke. És Clarke-nak rendesen volt lelkifurdalása egy-egy nagyobb tömeggyilkosság után, Octaviaban a jele sincs. Számomra sosem jelentett sokat Octavia, de nem gondoltam, hogy ellenszenves lesz valaha, no most aztán rátetéz!

Csilla0422 - 2018. 06. 21. 13:02

A Blake gyereket nem viselte meg az, amit tettek. Anno Bellamynak nem lett volna szabad megengednie, hogy Clarke egyedül húzza meg a kart. Clarkeban volt annyi, hogy lelépett, mert nem bírta volna elviselni a szemrehányó tekinteteket sem. Bellamy vele ellentétben egész jól elvolt, miután 300 őket védő ártatlant álmában lemészárolt. Hosszú időbe telt neki, mire rájött, hogy amit ott művelt az rossz volt.
Octavia egy diktatúrát épített ki a bunkiban, amit fent is folytat. Különösebb gond nélkül öl, ölet meg embereket.

Hummel, anno Indra mondta, hogy Gaiat harcosnak szánta, ő lett volna az utódja és ennek megfelelő képzést is kapott. Csak Titus és csapata elcsaklizta.

Végül megkaptuk a babát, amit vártunk. :) Csak szerintem senki sem Diyozara számított. Az ő eltávolítása így elég érdekes lesz, de nem kivitelezhetetlen.

Wanheda - 2018. 06. 21. 13:27

De az is lehet, hogy Diyoza pocakjában nem gyermek van, hanem valami olyan, ami legyőzi az Octavia által tenyésztett gusztustalan lényeket. :-D És akkor teljesen klassz horrorfilmet kapunk. :-D

hummel - 2018. 06. 21. 15:12

Ne értsetek félre, nem próbáltam rangsort felállítani, ki mennyire veszett el a sötétségben. Csak ahogyan Clarke és Bellamy a magas lóról beszélnek Octavia döntéseiről, az erősen kiveri a biztosítékot. Az erkölcsi ítéleteket inkább adtam volna olyan valaki szájába, aki nem olyan múlttal rendelkezik, mint ők ketten.

Elis - 2018. 06. 21. 15:28

csak mert ma ilyen kekec hangulatban vagyok, csendben jegyzem meg, hogy a sugárzásnak kitett grounder esete hasonló volt a többi Clarke által meghozott döntés hez: neki kellett dönteni, mert mindenki más gyáva/gyenge volt hozzá és rányomták Clarke-rá, hogy utána ujjal lehessen mutogatni rá, mint Bellamy tette az ominózus “amikor te döntesz mindig meghal valaki” esetnél, hiszen így az ő kezük tiszta maradt.
Clarke bármelyik döntését párhuzamba hozni Octáviáéval erős csúsztatás (legfőképpen Octáviától, aki a hibáztatáshoz mindig kiválóan értett, viszont vezetőnek csapnivaló).

Qwe - 2018. 06. 21. 17:28

Elis

Egyetértek, Clarke mészárlásainál mindhárom esetben(Anja serege, Tondc és Mt Weather) más már eldöntötte hogy vérfürdő lesz, Clarkera már az a döntés jutott, hogy ki halljon meg.
A besugárzott grounder pedig eleve halálra volt ítélve a közelgő praimfaya miatt, a kísérletezéssel igazábol esélyt kapott, hogy natblida legyen és túlélje csakhát nem jött össze.

Egyébként Octavia kukacos terve nem olyan durva, háborúban simán elmegy szerintem. Jól felismerte hogy sehogy máshogy nincs esélyük és heteken belül elfogy a kaja.
Octaviaval inkább ott a baj, hogy hátbalöveti a dezertőröket, sunyin Madin keresztül rugdossa Clarkeot és meg sem próbál megegyezni Diyozával. Ez tényleg csak Clarkenak jutott eszébe, hogy megkérdezze mit kér a boldog együttélésért cserébe? Egy fegyverletétel megéri hogy megkapják azt amiért amúgy háborúznának. Persze a Octávia és a wonkru önérzetén csorba esne, de szerintem a legtöbb wonkru tagnak ez elfogadható lenne. Az mondjuk kérdéses, hogy honnan tudnák, hogy diyoza betartja-e az ígéretet, hiszen a wonkru nem látta amit a nézők, vagyis hogy Diyoza felismerte hogy értelmetlen a győzelem olyan kevesen vannak, majdnem mind férfi és nem értenek szinte semmihez.

Scat - 2018. 06. 21. 18:22

Mindig érdeklődve olvasom itt, hogy az embereknek mennyire más a morális értékrendje. Mindent meg lehet magyarázni, ha olyan csinálta, akit kedvel az illető(konstans Lexa imádat, illetve Clarke mosdatás), pedig egyik rosszabb, mint a másik.

Na de, sorra veszem a mostani részt.

Octavia teljesen rendben van, egy tekintélyuralmi rendszerben így kell meghozni a döntéseket. Sőt, döntéseket kell hozni, nem pedig álszenteskedve gyötrődni, mint Clarke vagy Bellamy (bár utóbbi az írók áldozatává vált, hiszen a 300-as gyilkossághoz vezető út nem létezett, csak durr bele)
Ha Octavia folyamatosan azon lamentálna, hogy helyes-e, amit tesz, tényleg szükséges-e, akkor Clarke-nak hívnánk.

A kukacos megoldás pedig kifejezetten ötletes. Kit érdekel, hogy nem csak az ellenséget bántja? A második évad azért olyan népszerű, mert abból hiányzik ez a mérhetetlen szenteskedés, ami most folyik.
TonDC? Mehet, mert ez háború.
Lexa elárulja az égieket? Mehet, mert ez háború.
Maya meghal, nem csak a “gonosz hegyiek”? Mehet, mert ez háború.
Finn halála elkerülhetetlen? Mehet, mert ez háború.

Most meg tökörésznek hülyeségeken. Octavia az egyetlen következetes karakter, amit a sorozat rövid időn belül megszüntet majd, különben túl hamar véget érne. (gond nélkül megnyernék a háborút)
Egyébként ne értsetek félre, nyilván kell a bonyodalom a sorozatba, hiszen ha minden pöccre menne, akkor már rég véget ért volna. De amilyen irritáló módon viselkednek főbb karakterek, az felhúz.

Jasper pedig arra a következtetésre jutott, amire a BSG. “Mindez már megtörtént egyszer, és újra meg fog történni.”
Ettől függetlenül igaza van, így, a túlvilágról.

Abby pedig igazán megszűnhetne már létezni. Gondolom az egész évad arra megy majd el nála, hogy szokjon le, “de nem tud, mert szüksége van rá“. Az egyetlen vigaszom az, hogy sosem kap pár percnél többet.

Kane-től derék, hogy döntés elé állította, de tudva azt, hogy a sorozat, hogyan bánik a férfi karakterekkel, hamarosan úgyis visszasomfordál Abby-hez.

jishwa - 2018. 06. 21. 18:32

Előre félek, hogy mi lesz a 9. részben, aminek, ugye “Sic Semper Tyrannis (Mndig így járjanak a zsarnokok)” a címe.
Ha most a következő részen összefognak Octavia ellen, akkor a 9. részben számára már csak a halál lenne a logikus megoldás, bármennyire is nem tetszik.
Bár igen, a főszereplő négyest túlságosan is szeretik, ahhoz, hogy kiírják őket, viszont Octavia esetében egy hirtelen pálfordulás már nagyon hihetetlen lenne.

Csilla0422 - 2018. 06. 21. 19:26

Ezért mondta a barátom is, hogy Clarke nem ok nélkül nem engedte ki őket. :D Szépen éldegéltek Madivel, de megjelent Bellamy és ismét oda lett Clarke boldogsága.

Bellamy is a tesó ellen fordul? Neki most Echo biztonsága a legfontosabb, őt akarja menteni. Nem igazán tűnt boldognak Clarke terve után.

Árpád - 2018. 06. 21. 21:39

@Scat: Erre mondhatnánk a Bibliából gonosz az ember szívének szándéka. Kétfajta hadvezér volt pl. Kutuzov és Zsukov. Kutuzovnak számított katonái élete, mikor inkább nem vette fel a harcot Napóleonnal, inkább felperzselt föld taktikáját választotta. Zsukovnak a második világháború nagy hadvezérének viszont nem. Én így látom Octaviát is. Az igenis baj, hogy saját emberei élete sem érdekli. Még a kukacokat is elfogadom, ami nyilván azért is kellene, mert Diyozáék haditechnikailag erősebbek és ők meg éhen fognak halni, de kérdés ki hajlandó megosztani ezt. Clarke-ot, ha Octavia rájön a tervére árulással fogja vádolni és korábban akármilyen érdemei is voltak O szemében biztos, hogy végezni akar vele, talán egy kivégzőosztagot küld rá. Én úgy érzem még mindig bár Octavia jelenleg egyeduralkodó és semmilyen tanácsot nem fogad el – lásd, hogy bánt vele, pedig a leghűségesebb katonája – könnyen a vesztébe rohanhat. Esetleg azt is el tudom képzelni súlyosan megsérül és majd felépül és észhez tér, mert ahogy te is mondtad itt mindenkinek volt mélypontja, bár Octaviát mélypontja nagyon mély. Pedig korábban én nagyon kedveltem őt, de már a 4. évadban is voltak dühkitörései, amik előrevetítették mostani természetét.
Még egy dolgot valahogy már elmagyarázhatnák mi is volt a sötét évek alatt, mert így O igazi motivációja sem igazán érthető. Lehetséges, hogy akkor jelenlegi magatartását is jobban érteném, bár a gyilkolászást nem igazán tudom elfogadni.

Enzo - 2018. 06. 22. 01:01

5×07
Na végre visszatért a sorozat.
Megint voltak meghökkentő húzások (a kukacos terv, Shaw beáldozása, Diyoza terhessége), az viszont borítékolható volt, hogy Madi majd nem fogja tudni visszafogni magát. Octavia tényleg Madi-n keresztül piszkálja fel Clarke-ot – hát most már sikerült őt is teljesen maga ellen fordítania, és így, hogy Echo veszélyben van, Bellamy-t is kevésbé kell győzködni. (Ezt a témát azért eléggé kiveséztétek fentebb.)

A kukacos terv egyébként ötletes lenne, ha borítékolni lehetne, hogy Ravenék nem szívják meg, na meg hogy tutira nem csesznék tökre a zöld területet.
Echo nem semmi, zseniálisan lavírozik és kemény döntéseket hoz, hogy elérje a célját. Shaw beáldozásáról azt hittem, hogy hosszabb távon lesz hasznos, de rögtön be lehetett játszani a pendrive-os trükköt.

A fleim úgy “beszélt” Madihoz, mint az Egy Gyűrű Frodóhoz :D Gaia tényleg érdekes karakter, és Diyoza terhességénél nekem is eszembe jutott valami alien-es utalás :D

Izgalmas részek jönnek, na!
Következő után egyébként megint kimarad egy hét… és az epizódcímekből elemzést nem nagyon akarom bolygatni, de az 5×11 címe arra utal, hogy megkapunk egy hiányzó darabkát (akit érdekel, nézze meg epguides-on)

Árpád - 2018. 06. 22. 06:41

@Enzo: Köszönöm a 11. rész címe.Erre eddig nem is figyeltem. Esetleg rávilágít a mostani helyzetre. Bár engem a 9. is nagyon érdekel. Egyszóval minden rész nagyon érdekes.

hummel - 2018. 06. 22. 08:13

Echo számára a készülő puccs nem biztos, hogy jó dolog. Diyoza bármikor rájöhet mit tett és akkor neki annyi. A megadással Diyoza marad a főnök és a pallos továbbra is ott lebeg majd Echo feje fölött.

Diyoza. Mikor Shaw azt mondta, hogy ő nem olyan rossz, mint ahogy Raven gondolja, az annak a fényében, hogy a megmaradt emberiség 2/3-át simán szétlövette volna elég furán jött le.

Octavia. Jaha fektette le az alapokat a többség túléléséről és ő 6 évig ezt sulykolta magába. Nyilván voltak problémák az évek alatt, amik tovább pörgették az úton. Ebből az önhipnózisból csak valami drasztikus külső kényszer hatására fog tudni kikerülni.

A völgy nem tudom hány embert tud ellátni, de hirtelen cca 1200 ember az elég soknak tűnik. Ez senkinek nem jutott eszébe?

Csilla0422 - 2018. 06. 27. 08:51

Fordulatos, pergős jó rész volt.

Szerintem a bunker csapatban Kara Cooper az ész. Valószínű ezért van ő bizalmi és magas pozícióban.

Abby is eléggé a mélybe szállt…

Tetszett az Echo – Raven történet, de Murphy sem volt rossz.

Bellamy és Clarke eléggé benézte a dolgokat. Ezek után ők sem ítélkezhetnek.

A következő epizód nagyon várós lett.

hummel - 2018. 06. 27. 14:03

Murphy odafenn még szét volt esve, most összeszedettnek tűnik és valaki másért kockáztatja az életét. Emori-val jó párost alkotnak. Más kapcsolat, de a Raven-Echo páros is jól működik nálam. Ahogy Echo próbál lavírozni, hogy ne veszítse el a másik barátságát, de megtegye ami szükséges, egész szórakoztató. Érdekel a Raven, Echo, Shaw féle szituáció miként fog kifutni. Nem hinném, hogy Shaw az elkövetkező részekben meghalna, akkor a börtön brigád elvesztené a legnagyobb előnyét, a hajót. Valószínűleg valami külső dolog hatására megint átértékelődik a szituáció, talán éppen a Diyoza- McCreary viszály éleződésével. Persze ha McCreary az apa, akkor az sok mindent befolyásolhat.

Érdekes volt, hogy az őr a szónikus fegyverrel, vagy Shaw miként reagált Vinson-ra. Még így a sokkolóval a nyakán is eléggé tartanak tőle, vajon mi fog történni, ha elszabadul? Gyanítom hamarosan választ kapunk a kérdésre.

Bellamy megtette, amit meg kellett. Kérdés mihez kezdenek O-val, és a bunkerlakók miként reagálnak a szituációra. Aki legjobban érdekelne az Gaia, vajon elkezdi végre befolyásolni az eseményeket, vagy még kivár.

Csilla0422 - 2018. 06. 27. 18:19

Hummel, ez tényleg érdekes lesz, főként, hogy Raven is támogatja már Echo elképzelését Shawval kapcsolatban. Gaia esetében meg melyik a jobb döntés a kivárás vagy a lépés? Azt nem tudjuk, hogy a Grounderek között mennyi támogatója van. Lépnie kell, lehet nem lesz még egy ilyen lehetősége. Úgy tűnik, hogy Diyoza – McCreary már nem barátkozik annyira és ezen nem nagyon fog változtatni a gyerek sem. Bár ki tudja.

A történtek után is, egálban maradtak a felek, mert mindenhol várható belső feszültség.

Bellamy amit tett azt nem Clarke miatt tette. (Olvastam, hogy néhányan így értelmezték.) Az ő prioritása még mindig Echo, a Ringes csapat és a bunker lakók.

Shaw megérdemli amit kap. Tisztában volt vele, hogy a parancs nem kiscserkészek hátrahagyásáról szólt. Ő lelkizett a terroristák, a sorozatgyilkosok miatt… egye meg amit főzött.

Árpád - 2018. 06. 27. 21:26

5X08 után
Mondhatom ez is fenomenális rész volt. Valahogy Kara Coopert sajnáltam, mert megint egy végrehajtó lett az áldozat, aki felsőbb parancsokat teljesített. Nem beszélve arról, hogy Octavia nem is a férgeket, hanem a tojásokat rakatta a terepjáróra. Így elfogatta Clarke-ot, mint árulót. Abban, hogy ki is végeztette volna kétség nem férhet hozzá, hisz láttuk korábban hogyan lépett fel az uralmát megkérdőjelezőkkel szemben. Bellamy megoldása az egyetlen lehetséges út volt, mert látható Octavia a völgyön nem hajlandó osztozni. Kerül, amibe kerül.
Érdekes Raeven-Echo-Shaw háromszög. Most, hogy már Raeven is megakarja ölni Shawt vajon meg is teszik, a Diyoza veresége érdekében. Echotól a kegyetlenség nem áll messze, de Raevent nem ilyennek ismertem.
Minden eddiginél több mondat hangzott el Kane szájából a sötét évekről. Horrorisztikus események zajlottak ott le. Az érve érdekes egyik diktátort cseréljük a másikra. A palotaforradalom azonban Octavia félreállításával megkezdődött. Szerintem O életben marad, de hatalma nem lesz kérdés milyen szerepet szánnak neki a készítők. Kiváncsi leszek a puccs után mi lesz Clarke-kal. Hogy reagálnak Octavia emberei. Szóval sajnos megint kimarad egy hét, mert július 10-én kerül adásba a következő.

jishwa - 2018. 06. 27. 22:29

Abbyt ki kellett volna írni a sorozatból…

Danee - 2018. 06. 29. 13:42

Alacsony volt nagyon a nézettsége, pedig szerinte a múlt heti is jó rész volt. Az eheti is, de persze ezt nem tudták akik nem nézték. A Netflix mennyit dob egyébként a sorozat esélyein?

Scat - 2018. 06. 29. 18:07

Ebben a részben nem volt sok különleges dolog.
Octavia-t továbbra is következetesen kezelik, nem lágyul el a hisztik miatt, sőt, egy lépéssel előre gondolkodik.
Érdekes, hogy mennyire jó karaktert faragtak belőle, mikor az előtte lévő négy évadban – na jó, talán az elsőt kivéve -, egy idióta volt, sőt, kvázi már szuperhős.

Abby-t továbbra is a tűzre vetném, ha lehetne, de, legalább tényleg egy drogost csináltak belőle, akinek mindenki másnál fontosabb a szer, kár, hogy ez is csak Clarke-ig fog tartani, akiért varázsütéssel leteszi majd.

Monty belefáradását teljesen meg tudom érteni. Ezek a szerencsétlenek mióta lementek a Földre, csak ölnek, nem csodálom, ha kiakad. Viszont az a legjobb benne, hogy érthetően teszi ezt, nem úgy, mint Jasper, aki egy kretén lett a végére – pedig az indokai neki sem voltak elrugaszkodottak.

@Danee
Már korábban berendelték a hatodik évadot, szóval annyira nincs nagy veszélyben.

Árpád - 2018. 06. 29. 20:49

Kekeckedni van kedvem Scat! Octavia igen következetes, de Clarke nélkül már rég megették volna a férgek, de ezt már elfelejtette. Octavia fejjel menne a falnak. Octaviát már saját barátai élete sem érdekli. Nagyon remélem egy időre félreállították, bár a halálra is rászolgálna, de itt nagyon óvják a főszereplőket.

Scat - 2018. 06. 29. 21:09

@Árpád

Elvitatkozhatunk, nem probléma :)

Octavia-nak nem azt kell figyelembe vennie, hogy egyszer régen kinek köszönhetett valamit. Ilyen alapon Bellamy-t kapásból meg kellene ölnie Lincoln miatt.
Őt az elmúlt hat év befolyásolja, amiben torzulnia kellett a korábbi személyiségének ahhoz, hogy életben tarthasson több száz embert. A cserébe fizetett ár az ő szempontjából irreleváns. Siránkozhatna, hogy mennyien meghaltak, de inkább azt nézi, mennyien maradtak. Gyakorlatilag ebben különbözik a mostani Clarke-tól. Aki a második évadban pont azt csinálta, amit most O.

Holott, ha gondolatkísérletet végzünk, és kicseréljük a szereplőket, szóval Clarke lett volna a bunkerben hat évig, biztos vagyok benne, hogy ugyanerre a következtetésre jutott volna. Bár sokkal lassabban, mert Abby végig passzív-agresszív lett volna, ahogyan szokott.

Árpád - 2018. 06. 29. 21:55

@Scat: Az igaz, majd a 11. rész után okosabbak leszünk, mert annak a címe a Sötét év. Fentebb írtam akkor majd talán megértem Octavia akcióit. Bár számomra ez a hidegség és az a vérfagyasztó megjelenés, amit sugároz személye visszataszító. Abszolút uralkodója Wonkrunak jobban mondva volt. Bellamynak nem volt más lehetősége valahogy meg kellett szabadulni Octaviától és azt jobb, ha ő csinálja, mert mások esetleg megölik. A béke egyik akadálya volt. Következetes volt valóban az erőszakban és barátai esetleges halálát, akik most az ellenkező oldalon vannak elfogadható veszteségnek nevezte. Számomra ez sem szimpatikus. Csak megjegyzem én jobban szerettem a harcos, de szelídebb Octaviát. Kane minden eddiginél többet elmondott sötét évekről Diyozának. Valószínű ez majd egy kicsit árnyalni fogja a képet O-ról. Sok mindent elmond O személyéről, hogy a kutyahűségű Indra is támogatta a puccsot. Bár amikor már a földön volt és elkezdett sírni és segítségért kiabálni megsajnáltam egy picit. Viszont, mikor a kislány meghalt, akinek a sebében Echo elrejtette a pendrive-ot nagyon haragudtam Octaviára és csatlósára Kara Cooperre.

Bence - 2018. 07. 03. 14:08

Octavia-t nem fogják kiírni, óriási kedvenc a nézők köreiben, ráadásul pont azon moralizálnak, hogy nem helyes mindenkit megölni – még a rabokat sem.

Madi szála nem hiábavaló, bár azt mondták, a Wonkru már nem hisz a parancsnoki (láng) rendszerben, de ezt nem teljesen hiszem el, könnyedén változhat. Talán a nép akarata győz majd, némi véráldozat árán, ez tűnik logikusnak.

Citrom - 2018. 07. 06. 00:55

Ez a Hope-os csevegés picit out of character volt a Főnökasszonytól.
Értem, hogy karakterizálni kell, mélyíteni stb, de valahogy nem éreztem megalapozottnak.

Monty pedig megkapta a “józan civil” szerepét- sajnos az ilyen karakterek általában sokat szenvednek.

McCreary pedig az új sorozatos crushom ( Rip Roan :'( ) :D

Sigismundus - 2018. 07. 09. 07:57

5×08

NA végre beindulnak a dolgok, az évad második felére ez várható.
Legjobb a féreg-fegyverrel való kavarás volt. Jogos volt Monthy (kifelé is) irányuló kérdése, ha Bellamy és Clarke egyvalakit meg kell öljön, miért is nem Octavia az? (tudjuk, főszereplőpáncél..:-) )
Szimpatikus ez a Monthy, remélem nem megy át Jasperbe, ő is és a csaja is túlélik az évadot és visszamennek az űrbe mondjuk.

Völgybeliek, nem tudom hogy okos ötlet volt e Murphytól ez a fogságba esés trükk. Végül is kiadtak a kezükből nagyon könnyen minden kártyát a bizonytalanért. A sorozatnak viszont kellett valami történés hogy ők visszakerüljenek a többiek közé, meg az úrkozák is visszatérjen dühösen.

Diyoza nem tudom hogy gondolja ezt a titkoljuk-el-gyógymódot. nem lesz elég Abby drogos zsarolása. Feltűnhetett a táborban már az is hogy a később meggyógyult fickó valamiért az ultrahang fegyvert kiragadta a társa kezéből, azt meg egy fogoly szétszerelte. Ezt egy egy kis közösségben ezt nem lehet eltitkolni, más témájuk nagyon nincs legalábbis fontosabb mint a gyógymód.

Apropó Diyoza. Nem tudom másnak is leesett-e hogy ezzel az 5 hónapos terhes dologgal kb. megváltotta a jegyét a hatodik évadba?
Szerintem őt szánják majd Kane mellé erős női társ/anyának, a már teljesen szétesett Abby helyett. Szerintem ezt vezetik már fel.

Wanheda - 2018. 07. 09. 10:24

Kapcsolódnék Bencéhez. Szerintem még mindig hisznek a parancsnok szellemében a földiek, meg minden másban, amiben majd’ egy évszázadig. Azért gondolom, mert az a két sekélyvölgyi Echotól kért segítséget, amikor Octavia önkényuralma alól akartak menekülni, döbbenet, hogy Icenation is jobb Octaviánál. Mindenesetre őt hitték erősnek, mivel évtizedekig az volt beléjük nevelve.

Enzo - 2018. 07. 10. 00:41

5×08 (pótlás egy héttel ezelőttről, egy kicsit elmaradt :D de szerencsére még csak holnap/után van új rész)
Micsoda fondorlatos tervek, Diyoza beáldozza McCrearyt, Raven “beárulja” Echot, Clarke-ék beáldozzák Coopert. De mekkora átverés volt ez, hogy a férgeknek a tojásai kellettek csak! Szerencsére Bellamy is átverte hugit a palánkon nagynehezen, csak kérdés, hogy fogja a nép viselni, hogy a Blodreina egy ideig nincs.
Voltak azért szép jelenetek is, Kane látomása, amit felvázolt Diyozának, illetve a Murphy-Emori beszélgetés az erdőben. Abby-n meg konkrétan megijedtem (szegény Raven).

Csilla0422 - 2018. 07. 11. 10:26

Ez igen! Nagyon intenzív, remek rész volt. Nem is tudok senkit kiemelni, mert többen is remekeltek. Az évad eddigi legjobbja.

hummel - 2018. 07. 11. 12:50

Egyetértek, nagyon jó rész volt.Pár gondolat:
– Abby-nek úgy tűnik megvan a saját pitbullja Vinson személyében. Vinson gyakorlatilag semmi különöset sem csinál a részek alatt, mégis meghatározó tényező.
– Diyoza-nál van a gép és McCreary-nél a doktor. Mindketten szívhatják a fogukat.
– Murphy és Echo remekül keverte a lapokat. Öröm nézni őket, ahogy dolgoznak. Murphy megint hátramaradt, de mennyivel eltérőbb helyzet ez mint odafenn. Itt egy magabiztos bábjátékos maradt hátra, aki tovább fogja keverni a lapokat, míg odafenn, csak egy üres héj volt, aki nem találta a helyét. Ha Clarke befut és Echo értesül róla, hogy mi történt Bellamy-vel, akkor az ő prioritása többé nem a völgy lesz.
– Eddig volt egy kiépült nővér- kishúg kapcsolat Clarke és Madi között. Most valószínűleg újra kell definiálni a kapcsolatukat, hiszen Madi a hedák tudásával a fejében már egészen más kategória.
– Bellamy, Indra, Gaia egyaránt Octavia fekete listáján. Gaia esetén most kiderül, hogy a követői mennyire elszántak.

Citrom - 2018. 07. 11. 14:04

Hol a frászban nézitek ilyen “korán” a részeket?

Wonkru - 2018. 07. 11. 15:58

Tyűh, ez aztán! Rész volt a javából! :-)
Igazából tiszta szívből azt kívánom, bár lelőtte volna Clarke Octaviát! :-)

Árpád - 2018. 07. 11. 19:07

5×09 után
Nagyon jó rész volt. Bár a cím mást sugallt s igazából nem is olyan tartalom jött, mint ahogy az idézet a történelemből következett volna.
Diyoza táborában Murphyék sikeresen gerjesztették a konfliktust és a háborús héják úgy tűnik erőfölényben vannak McCeary vezetésével. Ők, csakúgy mint Octavia nem akarnak békét. Ravenben végülis nem csalódtam mégsem akarta Shaw halálát, csak végső esetben. Abbyval kiváncsi vagyok mit csinálnak McCeary fogságában.
Ami legalább ugyanilyen érdekes, hát Octavia a rész végére ismét visszanyerte hatalmát és most ítélet vár Bellamyra, Gaiara és Indrára. Továbbra is zsarnok miközben összejátszott Clarke-kal, aki ellenezte Madi felemelkedését nyugodt szívvel ölette volna meg Clarke-ot katonájával, akitől Madi parancsa mentette meg. Igaz itt Clarke is elég kegyetlenül megölte a katonát, ami Madinak nem tetszett. Valószínű itt egy harc kezdődik az arénában Bellamy-Gaia és Indra között. Most kérdés mi lesz a vég kimenetel. Valahogy ebből kivágják magukat vagy pedig O akarata szerint kettő meghal egy megmenekül. Nem tartom lehetetlennek, hogy Clarke mégis visszatér, mert a lelkiismerete nem hagyja nyugodni és egyre jobban megismerte O ördögi természetét, aki most már Indra beszédéből is kiderült egyre jobban beleőrült a Sötét évek jelentette teherbe, amit egyedül viselt. Nem tudom továbbra sem innen visszatalál-e Octavia a rendes útra. Pláne látva, hogy bárkit képes lemészárolni nem számít az, ha korábbi barátja is volt, ha hatalmát valaki megmeri kérdőjelezni. A rész utolsó mondataiban is el is hangzott Madi is ellenség.

Csilla0422 - 2018. 07. 11. 19:40

Citrom, én a gépemen néztem. :) Bizonyos oldalakon viszonylag korán fent van, igaz még nem a legjobb minőségben.

Clarke és Bellamy is egyértelműen kifejtette, hogy kinek ki és mi a fontos, mi a prioritás.

Van olyan érzésem, hogy Clarke és Madi között is lesz egy kis feszkó. Hiszen Madinek nem tetszett, amit Clarke művelt. A grounder megölése valamint Indra, Gaia és Bellamy otthagyása. Nem elég csak a Heda, kell egy Fleimkappa is. Ha Gaiaval történik valami az Arénában, akkor mi lesz? Vagy nem ok nélkül láttuk azt a jelenetet még a Felemelkedés előtt?
Érdekes dolog merült fel bennem. A Conclaven megölték egymást a natblidak és csak egy maradt, aki megkapta a Fleimet. Gaia szerint nem biztos, hogy a Fleim el is fogadta a natblidat. Ilyenkor honnan akasztottak le egy újat? Jött a még kisebb generáció?

Clarke legalább ilyen formában visszakapta Lexat.

A cím utalhatott Octaviara és Diyozara is. Mindkettő valahol zsarnok volt, akkor is amikor nem volt rá szükség.

Az utolsó kocka szerint Octaviaban még valahol ott van az a kislány, akit S1-ben láttunk. Legalább a sírás erre utalt.

Kane megmentette Diyozat, de simán belenyugodott, hogy Abby nincs ott. :)

Echo, Indra, Gaia, Madi, Murphy és Vinson zseniális volt.

Árpád - 2018. 07. 11. 20:19

Sic semper tyrannis jelentése: Mindig így járjanak a zsarnokok. A hagyomány szerint Brutus mondta ezt Julius Caesarnak, miközben megölte. Itt egyik zsarnok sem bukott meg és meg sem halt. Továbbra is az a véleményem, hogy itt a főszereplők nagyon védve vannak, miközben a mellékszereplők hullanak. Úgy érzem Diyoza is előbb halhat meg, mint Octavia.

hummel - 2018. 07. 12. 07:52

“Clarke is elég kegyetlenül megölte a katonát, ami Madinak nem tetszett”

Ha életben marad, akkor az információ is a felek tudomására jutott volna, hogy a folyamat sikeresen végigment, Madi és a flame között a kapcsolat kiépült. Ez tovább rontott volna a helyzeten.
Ami igazán kérdéses, hogy az AI mennyire követi a célját, értve ez alatt, hogy egy vezetőnek szánták, ha a befogadó nem lép fel akként, akkor mi történik? Madi körül most nincs senki, akit vezethetne. Persze kétlem, hogy Clarke a chip-et sokáig ott hagyná Madi fejében.

Mate815 - 2018. 07. 12. 09:44

Nagyon jó rész volt! Annyi minden történt, más sorozatoknál egy évad alatt nincs ennyi esemény, csak kapkodtam a fejem. Remélem Maddi és Clark visszajönnek és lenyomják Oliviát mert nagyon unalmas már a műsora.

Eny - 2018. 07. 12. 10:32

Mennek a sz*rkeverések rendesen. Murphy kedvenc szereplőből idegesítő,nagyképű senkiházivá nőtte ki magát a szememben!
Igazából ez majdnem minden régi Skaikrus tagra érvényes.
Szeretném, ha mind elhullanának, egy-két kivétellel: Raven, Kane , Clarke, Monty.
Legszívesebben azt nézném meg,ahogy a Blake fivérek kinyírják végre egymást.De természetesen ők mindent túlélnek majd.
Ők csak tönkretesznek mindent, s mégis ki van magyarázva minden a végére ,s belőlük lesznek a hősök. Röhejes ez már! Nagyon zavar ez a dolog.
Amit még mindig szeretek benne, az a hangulata és a díszlet.

Eny - 2018. 07. 12. 10:35

*kavarás

Capri - 2018. 07. 12. 13:39

Octavia. Nem Olivia.

Mate815 - 2018. 07. 12. 13:54

True. Elírtam. A lényeg, hogy valaki nyírja ki mert kurva idegesítő.

Csilla0422 - 2018. 07. 12. 16:06

Octavia a sötét év alatt lett ilyen. Akkor azt tették, amit a túlélés miatt tenniük kellett. Viszont ez sem menti fel az azt követő diktátori viselkedésétől. Ami a bunkerban az összezárás miatt működött az fent a nyílt terepen egy idő után nem fog. Az az Indra, akit csak egy buta Groundernak tartottak kristálytisztán látja a dolgokat.

Elég rendesen összeugrasztották a szereplőket. A Grounderek közül meri -e valaki követni Madit vagy elfogadják Octavia hazugságát.

Clarke nyilván szeretné eltávolítani a Fleimet, de az új tudatú Madi engedni fogja?

Octavia most még több embert haragított magára. Ha Indra, Gaia és Bellamy hármasból valaki túlél, ő lehet lépni fog. Clarke is bepöccent az új merénylet miatt. A nagyobb jóért Madi is tehet valamit. Ott van még McLeary és Diyoza. Nem szabad megfeledkezni Echoról sem. Amint Clarke vázolja a tényeket, nem fog tétlenkedni ő sem.

Octavia belső köre Niylah, Jackson és Miller maradt.

Lesz még izgalom a visszalévő 4 részben bőven.

k-10 - 2018. 07. 12. 21:24

Citrom :
‘Hol a frászban nézitek’
Pl. zooqle

Csilla0422
‘nem a legjobb minőségben’
Mi a gond a fullHD-vel? ):O

Qwe - 2018. 07. 13. 09:01

Hű, végre egy pörgős igazi jó rész..

Két hozzáfűznivalóm van csak a hozzászólásokhoz:
Szerintem hiba volt lelőni a megtért katonát, ha nem bíznak benne annyira hogy magukkal vigyék, akkor élve kellet volna hagyni azzal a paranccsal hogy terjessze amit látott. Octávia most is meg akarja öletni a két sötétvérűt, úgyhogy nem rontanának a saját helyzetükön viszont a wonkrut tovább bomlasztaná a pletyka hogy tényleg van parancsnok és Octávia meg akarja öletni, ráadásul nem az arénában hanem orvgyilkossal.

Most nemcsak a rover de a biofegyver is clarkéknál van? Nem számított rá a wonkru hogy tényleg elviszik clarkék a kocsit, biztos nem pakolták ki. Amúgy elég naiv volt clarke hogy azt hitte octávia elengedi, kapcsolnia kellett volna, hogy a rover nélkülözhetetlen a wonkru haditervéhez, úgyhogy biztos nem adjak oda nekik.

Wanheda - 2018. 07. 13. 09:45

Amúgy csak én érzem kicsit perverz dolognak ezt a Madi-ben benne van Lexa lelke, Madi-ben, aki Clarke-kal él dolgot? :-D

Qwe - 2018. 07. 13. 09:56

Sőt, Madiben Clarke lelke is megvan, hiszen benne is volt már a chip.

hummel - 2018. 07. 13. 10:18

Qwe: Életben hagyhatta volna Clarke, de ezt a hibát egyszer már elkövette Nylah esetén. Mit lépett volna a katona, ha a heda nem felel meg az általa idealizált képnek, távozni akar? Talán a hirtelen felébredt hite ugyanolyan gyorsan szertefoszlott volna mint ahogy megjelent. Ezúttal Clarke nem épített a bizonytalanra.

Félek attól, hogy ha a chip hamarosan nem kerül eltávolításra Madi fejéből, akkor ő is a flame-el a fejében fog meghalni. Ez esetben már két olyan személy ’lelke’ lenne a chipben, akik nagyon közel álltak Clarke-hoz, és ez egyenesen vezetne odáig, hogy Clarke válik hedává.

Csilla0422 - 2018. 07. 13. 14:20

Clarke volt az, aki távozást erőltette. Az ő szemszögéből nézve ez volt a biztonságos, hogy megölte a katonát. Viszont Indra, Gaia és Madi szempontjából az lett volna a jó, ha a katona elterjeszti, hogy a true natblida Felemelkedése megtörtént, Heda él.

Clarkot a Grounderek szerintem nem fogadnák el, hiszen ő nem igazi natblida.

Wanheda :) sejtem, hogy mire gondolsz. :D De még anno Lexa mondta, hogy a volt Commanderek álmában és látomások formájában beszélnek hozzá. Gondolom Lexa tudatából Madi is csak ahhoz fér hozzá, amit Lexa megenged neki. Szóval a 18+ szerintem nincs közte. :)

Wanheda - 2018. 07. 13. 17:38

Nem, igazából nem a 18+-ra gondoltam. De most, hogy írtad, már igen. :-D
Hanem arra, hogy Clarke szerelmes volt abba a Lexába, akinek a lelke most Madi-ben van. Hogy hogyan tekint ezentúl arra a kislányra, akit kvázi felnevelt, amikor mostantól valahol az élete szerelme van benne? (bocs a végéért, de Eliza mondta ezt sok helyen :-P)

Qwe - 2018. 07. 13. 19:54

hummel:
Nylah esete más volt, akkor titok volt hogy Madi natblida, most viszont a katona semmi olyat nem tudott amit ne tudott volna már Octavia. Nem azt mondom hogy vigyék magukkal, de élve hagyhatták volna. Úgyis a következő pillanatban kövér gázzal elhajtanak a sivatagba, senki másnak nincs járműve polisban hogy utánuk menjen. A katona ha ellenük fordulna semmi olyat nem tud tenni amivel ártana nekik. Bármit mond, csak a pletykát táplálná higy van parancsnok és bomlasztaná a wonkrut.

Csilla0422:
Igazából nem volt más választásuk mint elmenekülni, bebizonyosodott hogy Octávia megöleti őket, bármit ígér. Így meg nem értem mit adna hozzá a biztonságukhoz a katona halála.

Most rendesen megszívta octávia, elvesztette Indrát, Bellamyt, a kocsit, a kukacokat, a főfarmer Karát és nincs kaja.

Árpád - 2018. 07. 13. 21:35

A forgatókönyv írók úgy nézem eltökélték, hogy utálatossá teszik Octaviát. Ez sikerült nekik.
Marie Avgeropoulos azt is nyilatkozta, hogy az 5. évadban megismerhetjük Octavia sötét oldalát. Nyugodtan mondhatnám egy őrült Octaviát. Feltételezem, hogy ha a katonát életben hagyja Clarke is kitalál valami mesét azt Octavia nem hitte volna el és mivel Madit és a rovert nem tudta volna felmutatni nyilvánvalóan akkor O ítéli halálra. Persze Octaviát most elég nagy veszteségek érték és árulóvá nyilvánította Madit. Az, hogy Clarke, hogy lehetett ennyire naiv, hogy hitt Octavia ígéretében nem rá vall és nyilvánvaló koncként odadobjon több embert Octaviának szintén nem értem. Mindent alárendelt az egyetlen prioritásnak, hogy elmeneküljön Madival és megakadályozza felemelkedését.

hummel - 2018. 07. 14. 13:52

Qwe: Nylah eseténél is Madi volt a középpontban, ő az, aki veszélybe került. Ahogy én látom, ha magukkal viszik a katonát, akkor az ő elvárásainak is meg kell felelniük, állandó készenlétben lenniük, hogy esetleg mikor gondolja meg magát, ha egyáltalán nem történik meg ez közvetlenül, mikor kiderül, hogy távoznak. Ha nem viszik magukal és a katona újonnan feltámadt hite is kitart, terjeszti az igét míg Octavia ki nem végzi, azzal a két tábor közötti konfliktus tovább éleződik, illetve a régi hitűek számára Madi hedává lép elő, vagyis a folyamat véglegessé válik. Ha az előbbi talán nem is aggasztja Clarke-ot, az utóbbit semmiképpen nem akarja a lánynak. Clarke szempontjából a katona halála volt a biztosabb megoldás.

Árpád - 2018. 07. 15. 15:40

Most még kicsit jobban megnéztem a 9. rész végét és a látom a szónoklata végén Octavia miután leül a trónjára és sír. Talán van még remény, hogy megtalálja jobbik énjét, bár a következő rész promóját látva ebben nem vagyok biztos. Képes lesz anyát lánya ellen vagy édestestvére ellen fordítani vagy leállítja a harcot?

Desmond Wallace - 2018. 07. 15. 17:00

5×09:

Pörgős, eseménydús rész volt… és ennyi. 6/10
Ennél átgondoltabb volt az évad első néhány része.

B - 2018. 07. 17. 15:50

Spoiler 5X09

elég fájdalmas volt a sok felesleges kavarás…
Elég közel volt a cél, a béke és a túlélés, csak ugye ez a 9. részre uncsi lenne, bele kell még írni pár csavart és kitérőt.
Murphy a rendelkezésre álló infók alapján a lehető legjobban próbált manőverezni, és meg is bánta hogy összeugrasztotta a börtönlakókat.
Clarkenak viszont szimplán értelmetlen lépést írtak…
dramaturgiailag Oktávia vagy a végén kell hogy meghaljon (remélem), vagy térjen jó útra (jaj nemá, pedig úgy is ez lesz), mert ha ő nem lenne, Medi lenne a főnök, teljes biztonságban és akár béke is lehetne. Ezért inkább Clarke megmenti Oktáviát, mert így megint az ő kezében lesz Medi + még egy rakás barátjának az élete, és mehet az évadonkénti kötelező több száz emberes mészárlás.
Értem mi a cél, meg feszültségkeltésként belengetik a jobb megoldás lehetőségét (mint tavaly a vademberek kizárását), csak nemá’ hogy a fordulat az legyen hogy ki lövi lábon saját magát

B - 2018. 07. 17. 16:02

Az Avengersben Peter Quill pofán vágja Thanost mert fáj neki Gamora halála, hogy az kiszabaduljon és a végén megfelezze az univerzumot, .
Ahogy Clarke itt önként feldobta a többieket meg olyan mintha Starlord direkt fejbe lőtte volna Ironmant… Pár szinttel nagyobb gyökérség csak hogy itt is megfeleződjön majd a népesség.

Qwe - 2018. 07. 17. 18:25

Szerintem nem volt értelmetlen Clarke lépése, csak mások a céljai mint a többieknek. Egyszerűen nem érdekli a Bellamy-csapat sorsa, pláne a wonkrujé, ha Madi életéről van szó. Szimplán meg akarta akadályozni hogy Madi parancsnok legyen ez pedig nem hülyeség ha azt nézzük hogy milyen korán halnak a parancsnokok, épphogy magához tért máris meg akarta ölni valaki. Arra pedig nincs garancia hogy még 800-szor meg tudja ismételni Madi azt a mutatványt ahogy megtérítette a katonát. De ha sikerülne is túlélnie a hatalomátvételt, akkor meg mehet a csatába legelöl. Tegye fel a kezét aki ezt elfogadná ha a saját 12 éves gyerekéről lenne szó…

hummel - 2018. 07. 18. 08:10

Hát ha már Octavia bevezette a gladiátorküzdelmeket, akkor egy abból a korból jött mondást lehet idézni: Alea iacta est. Meg kell hagyni Octavia szörnyen hatékony.

Clarke csak szimplán kiszórta a férgeket a kocsiból? Én elégettem volna őket. Ha a sereg ott vonul keresztül, akkor ebből még probléma is lehet.

Valószínűleg több visszatekintés is lesz a korábbi parancsnokokról. És ha azt vesszük, hogy Clarke is odabenn van valamilyen formában, az egész szituáció elég bizarr.

Úgy tűnik a chip marad Madi-ben, ami két lehetséges kimenetelt jelenthet. A lány meghal, vagy Octavia elfogadja hedának. Az ugye látszik, hogy O küzd a jobbik énjével, szóval az utóbbi nem elképzelhetetlen.

Vajon a börtönlakók közül hányan vannak életben? Eredetileg 300-an voltak, de azóta fogyatkoztak rendesen és ugye jelentős többségük súlyos beteg, kezelés nélkül heteik lehetnek hátra.

Csilla0422 - 2018. 07. 18. 09:44

A mindig óvatos Clarke most meglepett azzal, hogy a férgekkel nem ment biztosra. Lehet, hogy az átvonuló sereg tizedelésére hagyta ott? Bár amire odaérnek a férgek nagy részének annyi.

Vinson akcióban… tudom, hogy ő elvileg rossz fiú, de nagyon szimpatikus karakter.

Ezek szerint Lexa halála még leányálom volt, Bekka elég rendesen megszenvedte.

A múlt heti rész végén már sejteni lehetett, hogy Octaviaban még maradt jó. Erre egyre több bizonyíték van. Indra elég jól megfogalmazta.

Octaviat a törött tükör nagyon jól jellemezte.

Érdekes lesz a háború, amibe Octavia vezeti a népét. Az ellenfél megosztott és az ő népe is az.

denila - 2018. 07. 18. 10:39

Bloodreina hatalma elég rendesen inog, viszont nagyon kényelmesen kihagyták azt a lépést, hogy mit reagál WonKru arra, hogy Octavia felégette a hydrofarmot, vagy pusztán csak arra, hogy gyakorlatilag hazudott az embereinek. Valószínűleg persze nem tudják, mert ők csak azt az egy szál tőt látták a virágokból, lehet, azzal sem volt tisztában a tömeg, hogy egyáltalán kísérletezik Monty, de így is túl kényelmesnek tűnik az évad végi csatához kormányozva az eseményeket, hogy a hydrofarm elpusztítása után rögtön az jön, hogy mindenki beáll Octavia mögé, és elindulnak a völgy felé.

Csilla0422 - 2018. 07. 18. 12:16

Denila, a WonKru egy része már az új Hedat támogatja. Gaia – Indra beszélgetése az indulás előtt.
Pár ember az Arenaban is lázadt a Red Queen ellen. Attól, hogy ők is elindultak még nem jelenti azt, hogy még mindig támogatják őt. Octavia az élelmet gyújtotta fel – így kénytelenek voltak menni.

Érdekes szövetségek is alakulhatnak a megosztott ellenfelek között. Ocatavia – McCreary és Clarke/Madi – Diyoza. Esetleg más felállásban.

A Bekkaval történtek után még jobban kíváncsi vagyok egy Grounder sorozatra. Mit kellett ahhoz tennie, hogy máglyát kapjon?

Árpád - 2018. 07. 18. 16:32

5×10 után
Octavia végülis nem állította le a harcot, hanem Monty lázadása vetett véget annak, hogy az Indra-Gaia-Bellamy hármas ne vessen véget egymás életének. Az előtte való külön-külön beszélgetések Octavia részéről, mind a testvére megmentését szolgálták, bár Indra is azt tanácsolta neki, hogy úgy tudja a Wonkrut maga mögött, ha őket beküldi az arénába. A végén aztán, mikor Monty ötlete nyomán fellázadtak az arénába, meg kell hagyni elég hatékony ötletet agyalt ki Octavia – felégette a hydrofarmot – hogy ne legyen más esélye Wonkrunak, mint háborúba menni. Mégis csak előbújt a badass megint Octaviából. Mint megtudtuk Indrától korábban is voltak olyanok, akik nem akartak harcolni és kivégezték őket. Itt Octavia nem engedte meg, hogy megöljék a lázadókat. Ennyiben feltört belőle a jó, de remélem, mint előttem egy hozzászoló felvetette az évad végére meg nem csinálnak hőst Octaviából, mert Indra megjegyzései alapján is tudjuk azért elég könyörtelen volt Octavia. Volt itt azért rendesen felesleges véráldozat is, mert O csak magával törődött, ahogy mondta neki Bellamy is.
Abby vergődését borzalom nézni is. Nem tudom mi lesz vele. Érdekes, hogy Clarke a lángot nem tudta kiszedni Madiból és O táborában rendesen vannak követői, akik, ha kapcsolatot létesítenek vele azonnal őt tekintik Parancsnoknak. Bár Clarke a harcról hallani sem akar.

Mate815 - 2018. 07. 18. 20:17

Mekkora egy patkány ez az Octavia te jó ég. Igazi önző, megalomán féreg. Semmit nem jelent neki a népe, csak a hatalom érdekli. Ha egy kicsit is reális lenne ez a sorozat wonkru már rég élve széttépte volna ezt az idióta picsát. Hivatalosan is letaszította Morgant a leggyűlöltebb karakter trónjáról.

Árpád - 2018. 07. 18. 21:26

@Mate815 Alapvetően egyetértek veled, bár most jót is cselekedett. Elnézve a promot gonosz cselekedeteinek szerintem nincs vége. Valóban, ha a valóságban ennyire kemény diktátor, aki már nyílt népirtásokat tesz sokszor ész nélkül már rég megölték volna. Bár ezt sem tudni lásd Sztálin, de ő nagy taktikus volt. Octavia nem az. A római császárokkal is sokszor végzett testőrsége. Itt is ezt tudnám elképzelni.

Enzo - 2018. 07. 18. 22:15

5×09 (pótlás szombatról – húbazzeg, már új rész van :O)
Asszem itt tényleg az a kulcs Clarke döntéseivel kapcsolatban, hogy 6 évig éldegéltek ketten Madival, ami jóval több, mint amennyit a többiekkel eltöltött, viszont ennek a 6 évnek a nagy részét szépen átugrottuk, és így abszolút nem jön át, akárhányszor is elmondhatják. Tegye fel a kezét, aki meglepődött, hogy az orvosi szobában Clarke nem Octaviát lőtte le…
Itt már nem 2 oldal áll szemben egymással, hanem ez a 2 oldal is legalább 2felé szakadt.

Darabkák:
– Bazz, Vinson még McCreary-t is megijeszti? Most már elszabadulhatna egyszer, kíváncsi vagyok.
– Miller ekkora főnök lett Octavia alatt, hogy kiállt Indrával egyenrangúként akár a háborúba is vezetni a népet?
– Murphyék tanítanivalóan indították be a háborút, hatalmas jelenetek voltak :D
– Na az azért ütött, hogy Diyoza gyereke McCreary-től van :O

#hétidézete McCreary-é:
“-Robert, why aren’t you smiling? Worried about that thing in your chest?
-Nope. Already cured.
-Oh, not that thing.” (és belevágja a lándzsát :D nice)

Citrom - 2018. 07. 18. 23:00

5×10

Most vesztettük el Octaviat. A törött tükör és a “hogy mentesz meg valakit, aki már halott?” kérdés Bellamy felé jól mutatja, hogy mennyire mélyen van.
Azért hat évet tök egyedül totalitárius diktátorként, érzelemmentes, kegyetlen döntéseket hozni 0-24-ben, nyilván szociopatát csinál az emberből.
Ami sajnálatos, mert ő is érzi, hogy egy r#hadék- nem véletlenül akart öngyilkos lenni.

Amikor mégsem tette meg, az a rész/ évad egyik legfontosabb jelenete: semmije sincs már, csak a háborúja.
Elengedett mindent ( ezért hagyta volna, hogy az arénában megöljék egymást) ő már csakis a Blodreina.

A részt amúgy Henry Ian Cusick rendezte:)

Vinson pedig a legcukibb sorozatgyilkos idén.

Capri - 2018. 07. 18. 23:18

Octavia őrült, mint 1 római császár(nő).

Ő is úgy elégette vmi fontos dolgot, a hidrofarmot, mint Nero császár is a várost.

Tisztára világos, hogy 1 ókori római alakra emlékeztet minket Octaviáról.

– 1.évadból emlékszem, h ókori Rómáról szóló könyvet olvasták a O. családja, emiatt kapott nevet.

– 6.évad elején, Ilíász könyvet látunk, O. ebből merített ötletet, h gladiátort nyisson.

– részek óta látunk, hogy tébolyult lett (mint Nero és Caligula császárok)

– diktátori uralom ill. tekintély

hummel - 2018. 07. 19. 08:52

Azért ha belegondoltok, összetartani a lentieket, miközben …
– 12 törzsből jöttek megannyi sérelemmel,
– a bezártság tudatával,
– a tudattal, hogy rájuk omlott a felettük lévő épület (ezt Clarke dörömbölése óta, vagyis szinte az elejétől tudták), vagyis nem tudnak kijutni, illetve jó eséllyel nincs külső segítség (ezt szintén Clarke akciózásából következtethették),
– illetve a készletek adott időre, adott létszámra lettek betervezve, bármilyen probléma lavinaként nehezedett volna rájuk (és gondolom nehezedett is ebből adódhatott a sötét év).
Szóval ezt a feladatot megoldani nemcsak gigászi munkának tűnik, de az adott karakter változását is magában hordozza. Octavia megoldotta a feladatot, de eközben önmagát is elvesztette. Most jelenleg megy tovább az úton, amit az elmúlt 6 évben járt: vagyis a wonkru mindenek felett, a legkisebb akadály, ellenszegülés ennek az egységnek a megbomlásához, pusztulásához vezethet és ő mint a wonkru vezetője emiatt a legkisebb gyengeséget sem mutathatja. Diyoza és csapata szintén egy akadály, a puszta létük azt sugallja, hogy wonkru nem áll mindenek felett, nem olyan erős amilyennek lennie kéne és ez idővel a wonkru végzetét jelenti. A megosztottság megannyi formában máris megjelent. Az, hogy a jelenlegi Octavia kegyetlen, talán egy cseppet őrült is az kétségtelen. De jelenleg a szerint él és dönt, ami az elmúlt 6 évben a részévé vált, nem képes függetleníteni magát. Ha képes lenne akkor alárendelve magát az új hedának a megosztottságot máris megoldaná, persze ezzel a trónját is elvesztené és a wonkru külső féllel szembeni dominanciája sem lenne biztosítva. Az út amin eddig járt a legsötétebb időkön is átsegítette,és a megszokás nagy úr. Az űrcsapat és Clarke érkezése viszont egyfajta emlékeztető mennyire is eltávolodott az egykori önmagától. Ez egy mentális teher, aminek több kifutása is lehet, az öngyilkosságtól az őrületig. Persze kétlem, hogy a készítők a karakter kiírását terveznék, szóval arra tippelnék, hogy idővel azért valamennyit visszanyer a régi önmagából.

Árpád - 2018. 07. 19. 13:00

Én pl. akkor sem tudom elfogadni sok döntését. Mi az, hogy Kane-t vagy akár Clarke-ot orvul megöletem?

Citrom - 2018. 07. 19. 14:15

Árpád

Clarkkal azért sosem volt ő olyan hatalmas öribari ( első évad első 3 része után az csoda, hogy egyáltalán barátok lettek )
Plusz a karaktereknek ott volt 6 év. Lent sok-sok hozzá közel állót fel kellett áldoznia a wonkru életbentartása miatt, neki a wonkru az első, és azt Clarke fenyegeti

De ezzel a logikával, mi az, hogy Clarke Madi miatt feladná octaviat diyozanak?
Jó persze, Madi gyakorlatilag Clarke lánya, de mégis.. :)
Az eltelt idő alatt változtak a karakterek érdekei, prioritásai.
(( nekünk nézőknek ez fura, mert nálunk csak pár hónap telt el a régi status quo óta ))

Árpád - 2018. 07. 19. 18:45

@Citrom

Mondhatnám, hogy Sigmund Freud óta mindig megakarjuk valahogy magyarázni az emberi magatartás formák kialakulását. Én nagyon szeretem pl. a történelmet és felettébb érdekes, hogy Sztálin, Hitler, sőt Napóleon is eléggé sokszor emlegetett személyiség a pszichiátriában. Róluk olvastam egy ilyen könyvet, valahogy az az érzésem, hogy a mai elnézést, hogy így állítom be liberális szemlélet a mindent elfogadáson alapul.
Ilyen alapon magyarázható a filmben Octavia szerepe is. Való igaz, hogy az utóbbi részben látható volt, hogy küzd benne jó és meg akarja menteni testvérét, de mégis győz benne a rossz. Igaz ehhez Indra is jócskán hozzájárult azzal, hogy azt mondta, hogy Wonkru egységének biztosításához, hogy őt kövessék az arénába kell őket dobni. A törött tükör jól jellemzi Octaviát. A szigort meg miért kell a végtelenségig fokozni. Érdekes mikor Monty diktátornak nevezte mindjárt megis sértődött. Azt pedig sehogy sem fogadta el, hogy nem kell elfoglalni a Sekély Völgyet. A 6 év történéseire valószínű a következő részben fognak visszatekinteni, de kérdem én attól még meg kell bocsátani Octavia jelenlegi magatartását, de talán a mostani volt az első rész, amikor némi tanácsot hajlandó lett volna elfogadni, de aztán a végén mégis csak győzött benne az én akaratom lesz akkor is meg nem a tiétek.
Clarke-ról persze az sem helyes, amit Clarke akar csinálni, de O-val nem lehet egyről a kettőre jutni nyilván alternatívát keres.
Még annyit azért Octavia már a negyedik évadban sem volt annyira jó, tehát még mielőtt a bunkerbe kerültek. Dühkitörésekre hajlamos, agresszív személyiség volt. Gondoljuk csak a nagykövet megölésére vagy egy ártatlan – vagy ahogy ő mondta mindenki valamiben bűnös és amit Kane szóvá is tett – lefejezésében. Nekem a konklávés győzelme sem annyira tetszett, mint sokaknak.

Wanheda - 2018. 07. 19. 19:22

Árpád
Teljesen egyetértek a véleménnyel. Nincs, nem lehet okot keresni arra, amiket Octavia most művel.

Citrom - 2018. 07. 20. 02:27

Értő olvasás, lehet nem ártana :)

Senki nem mentegette, nem mentette fel a bűnei alól a karaktert,semmi “mai modern liberalizmus” nem volt sztem egyik kommentben sem.

Viszont az tény, hogy a tettei nem megalapozatlanok, az írók egész jól figyeltek arra, hogy a miértek meglegyenek. Igen, pl. a korábbi évados dühkitörések miatt is logikus és jól felépített a karakter jelenlegi helyzete. Következetesen, kellően mélyen van megírva – épp ez az, ami miatt bosszantó az, hogy “blablagyűlölömhalnamármeg”.

Jelenleg a sorozat legjobb karakterei közé tartozik, az évadban (!) nála látszik a legjobban, hogy a készítők tudatosan építik a karakter(ek) ívét- ezért méltatlan szvsz az, hogy minden rész után, kvázi a rész mondanivalóján való gondolkodás nélkül megy a csipogás azon, de egy mocsadék lett :)

Bocsi, ha ezzel megbántottam valakit :)

Árpád - 2018. 07. 20. 04:05

Nem azt mondtam, hogy Octavia karaktere nincs kidolgozva és mostani énje pontosan folyománya a 4. évadi személyiségének. Csak én nem tudom és nem is tudom felmenteni cselekedetei miatt. Ilyet is csak a filmekben tudunk tenni!

Csilla0422 - 2018. 07. 20. 20:32

Nem Bellamy ekézése a célom, de Octaviaval kapcsolatban leszállhatna a magas lóról. Ő maga is elősegítette amivé a húga lett. Octavia Lincoln kivégzése után indult meg a lejtőn. Ehhez aztán jöttek sorjában a dolgok, a merénylet ellene, Illian, a Conclave és a bunker sötét évei. Mindezek ellenére is még valahol ott van benne a kislány. A törött tükör előtt a síró kislányból másodpercek alatt véres diktátor lesz. Viaskodik a jó és rossz. Indra jól látja, hogy valahol ez a gyereke részben miatta is kisiklott. A saját akaratát helyezi a népe elé. Amíg lent a népe félelemben élt, ez addig működött is. Viszont egyre több jel utal arra, hogy kint nem. Egy bölcs, meggondolt vezér kell.

Octavia nem gondolkodik előre. A Völgy háborús övezet lesz. Az ellenfélnek sokkal komolyabb fegyverei vannak, mint neki. A háború az Edenre nézve is végzetes lehet és ő felégette Monty ültetvényét, ami a jövőt jelentette.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz