login |

The 100: kezdett az 5. évad

2018. 05. 01. 21:12 - Írta: Desmond Wallace

92 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy ideje már nem igazán volt ott a legnagyobb kedvenceim között a The 100, de a 4. évados finálé visszaadta számomra a reményt, bíztam az új kezdetben, és egyelőre nem is csalódtam. Szűk egy éve már láthattuk, hogy mit tartogat a jövő Clarke számára, az új játékosok pedig kellőképpen felkavarják majd a földi pusztaságot.

Ez az epizód egyértelműen a sötétvérű leányzóra fókuszált, és elég ügyesen mutatták be az írók, hogy mi is történet a tűzvihar után. Természetesen a másik két helyszín túlélőinek az életébe is betekinthettünk ebben a 40 percben, de a hangsúly most nem rajtuk volt. A továbbiakban már spoileresen folytatom.

Remekül mutatták be Clarke bolyongását ebben a posztapokaliptikus világban, amelyben szinte mindent elpusztított a nukleáris tűzvihar, de egy talpalatnyi föld valahogy átvészelte a katasztrófát.

Ez tökéletes hely lenne az újrakezdéshez, de megérkeztek az űrből a hosszú álomból ébredő tömeggyilkosok, így pedig nem lesz egyszerű az élet. Érdekes, hogy itt is egy nő irányít (Ivana Miličević a Banshee-ben sem volt éppen egy hétköznapi háziasszony), ráadásul egy seregnyi bűnözőt. Persze ebben semmi meglepő sincs, hiszen a The 100 eddig is felvonultatott már jó néhány erős női karaktert.

Aztán ott vannak még a bunkerben és a Bárkán lévő túlélők, akikről egyelőre nem sokat tudtunk meg, de a folytatásban biztosan lesz majd pár visszatekintés az elmúlt hat évre. Nyilván  nem volt egyszerű az élet a földiek és az égiek számára, miképp gondolom, a haldokló űrállomáson se volt könnyű túlélni.

Most tehát nagyon úgy tűnik, hogy csak egyetlen alkalmas hely van a Földön az életre, az űrből érkező börtöntöltelékekkel pedig nem lesz egyszerű osztozkodni, bár valamilyen szinten itt már mindenkinek vér tapad a kezéhez. Úgy fest tehát a helyzet, hogy a maroknyi túlélő egy talpalatnyi földért fog küzdeni ebben az évadban.

Összességében tehát csak azt mondhatom, hogy egy elég jó visszatérést produkált a The 100. Ígéretesen indult az évad Clarke reménytelennek látszó bolyongásával, majd rátalált az Édenre, megszelídítette a vad leányzót, de az idill nem tarthatott sokáig, hiszen megérkezett az új ellenség. 7/10 simán jár erre a részre, és bízom benne, hogy marad ez a szint a folytatásra is.

92 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2018. 04. 26. 09:39

Szerintem tok jol tertek vissza. Tetszett ahogy szetbontottak tobb szalra a sztorit.
Nem merek tobbet irni, nem tudom azt se hogy ez belefert e egyaltalan :D

mindegy nezze mindenki mert jo volt :D

MolnarErik - 2018. 04. 26. 23:01

sztem ritka jó évadkezdés volt. Ha ilyen színvonalon hozzák, akkor az se zavar, hha tényleg önismétlés lesz az évad :)

G. - 2018. 04. 28. 12:13

Tényleg nagyon jó évadkezdés volt:)

Kicsidelfin - 2018. 05. 01. 21:39

Nekem is nagyon tetszett, bőven túltett az elvárásaimon. Remélem, így marad egész évadra.

Amit nem értettem: miért kezdett ásni és kopogni a bunkernél? Kijönni nem tudtak volna a többiek, ez nyilvánvaló. Ő akart bemenni? Ezzel nem veszélyeztette volna az ott élőket?

Qwe - 2018. 05. 01. 22:06

Nem történt benne semmi amit ne lehetett volna tudni az előzetesekből, ennek ellenére nagyon tetszett. Az előző évadokban nem igazán tűnt ki a színészi képességeivel a Clarkeot játszó színésznő, de most nagyon jó volt nézni, fel sem tűnt, hogy szinte a rész felében egyedül van a képernyőn.

Jó volt a rengeteg párhuzam a régi karakterekkel, részekkel, csak pár:
-Ahogy Clarke gyalogol a sivatagban Lexa trónjából kiszedett bottal, pont úgy nézett ki mint Jaha amikor kereste a CoL-t
-Jasper szemüvege, Maya ipodja
-amikor először felszaladt a homokdűnére és nem volt semmi mögötte, pont olyan volt a kamera szöge is mint amikor Jahaák pofáraestek és csak a nepelemfarmot találták a dűne mögött
-amikor a madár után futott, ahogy Jahaák a drone után
-amikor beleugrott a vízbe, mint Octavia az első évadban, itt is még a kép beállítása is ugyanolyan volt
-amikor megjöttek a rabok, ugyanazt kezdte el mint Lincoln az első évadban, összeírta őket a jegyzetfüzetébe és valami barlangban készülődött ellenük

A két legfeltűnőbb karakterfejlődés az időugrás után, hogy úgy néz ki Bellamynak lett agya, Clarke pedig anyaként viselkedik. Amikor a kislányt elkapták köszönésképp belelőtt az egyikbe a másiknak meg egyből nekiugrott a puskatussal. Korábban a konfliktust sosem erőből akarta megoldani hanem ésszel: alkudozott, csapdát állított, átvert stb.
Ha úgy alakul valamikor ebben az évadban hogy Madi érdekei ütköznek a bunkerkru-val vagy bellamyékal akkor egész biztos hogy Clarke simán fel fog áldozni bárkit Madiért.

Értem, hogy véges a lőszer és nem gyakorolhattak sokat, de hogy Madi is és Clarke is belelő a fickóba és még így is felkel és verekszik…

Sigismundus - 2018. 05. 01. 22:09

5×01

Jessz. Nekem is tetszett az első rész, ügyesen elmagyaráztak pár dolgot kivel mi is történt, minusz a Bunker ugye. De őket majd később veszik elő a talonból.

Én remélem lesznek űrbeli jelenetek is, több, nem csak annyi hogy a második részben majd leszállnak.

És kösz hogy emlékeztettél ki is az orosz bűnözők vezérasszonya, az arca ismerős volt nagyon, de nem ugrott be.

Desmond Wallace - 2018. 05. 01. 22:25

Az is érdekes lesz még (ezt kifelejtettem az írásból), hogy kik maradtak az űrhajón. Lehet, hogy ők is először a feláldozható embereket küldték le?

Csilla0422 - 2018. 05. 01. 22:30

Eddig nagyon rendben van. Ha továbbra is marad a színvonal hasonló lesz S2-hoz.

Murphy most is olyannak tűnik, mint akkor volt. Bellamy is, ő mondjuk egyedül S2-ben tetszett.

Eliza Taylor remek volt, S3 bizonyos részei óta nem volt ilyen jó. Kicsi Maddi a frászt hozta az emberre, abban a jelenetben, amikor benézett az ablakon.

A kicsi natblidak azért nem várták olyan nagy szeretettel a fleimkappa küldötteit. Mégsem volt olyan nagy megtiszteltetés…

MadCat - 2018. 05. 01. 23:25

Nekem ez picit unalmas volt, de nem panaszkodom. :)

GOLEM - 2018. 05. 02. 01:26

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, ritka az olyan, ahol komolyan el kell gondolkodni, ha szépségkirálynőt akarunk választani mondjuk az űrállomáson :)))
Az évadkezdés is nagyon jó volt, ezek a tömeggyilkosok pedig nem tudják hova jöttek, egy kicsit sajnálom is őket, mert amikor kijönnek a srácok a bunkerből, akkor gyakorlásnak is kevés lesz számukra, amit ezek fel tudnak mutatni :))

Kira - 2018. 05. 02. 11:17

Csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon jó kezdés volt, bár még ha Clarke szála hosszabb is volt a többiekénél, a maradék kettőt igazán megoszthatták volna fele-fele arányban, mert így elég hülyén jött ki, hogy a bunkerből szinte semmit se mutattak. Na de mind1… amúgy nekem az előző két évaddal se volt gondom… eléggé tetszett, hogyan szőtték fel azt a szálat, hogy a földiek egész kultúrája min alapszik.

Akik pedig akadékoskodnának, hogy ezek a rabok honnan jöttek, meg mi ez most, azoknak mondom, hogy azt hiszem a 4-ik évad közepe felé volt már róluk szó, hogy így oldották meg egy jó pár fegyencnél, hogy hibernálva kiküldték őket az űrbe.

Másrészről úgy gondolom, hogy a praimfaya kicsit korai volt még. Ez most kb nullázta a Földet, pedig szerintem lett volna még lehetőség benne érdekes sztorikat kitalálni… így most mi lesz? Küzdenek az Édenért, aztán ennyi… kicsit egyvonalúnak tűnik.

D. - 2018. 05. 02. 15:23

Erős kezdés volt! Legjobb sorozat.

MolnarErik - 2018. 05. 02. 19:50

Nem tom, h megvolt-e vkinek, h az az izé, ahonnan azt a botot kihúzta Clarke a romok közül, az Lexa trónja volt?
Én rá nem jöttem volna, hha nincs ez a videó, de tényleg az, lecsekkoltam.
https://www.youtube.com/watch?v=eWtWKSuJE6c

Jokki - 2018. 05. 03. 19:39

Ahogy a várható volt, az események miatt az emberek ismét visszaestek a viszonylagos “konszolidációból” a legvéresebb állapotba. Az 5. évad első két része egészen brutális lett. Ugyanakkor felvetett megint egy csomó kérdést. A börtönhajó megjelenése jól megkavarja a dolgokat, ha a menedéket sikerül kinyitni, lesz hadd el hadd.

Jól megcsinálták ezt is úgy néz ki tartja a színvonalat.

MolnarErik - 2018. 05. 03. 19:55

Na, jó volt a második rész is, csak nem volt benne 40 percnyi anyag, ezért egy picit túl sok lett a lelkizésből.
Elég gyorsan elfajultak a föld alatt a dolgok. Kíváncsi vok, h mi lesz Marcusszal, bebnyög egy: “Octavia én vagyok az apád!”-at?
És vajon az a hidrofarmos csaj életben maradt-e? Mert úgy festett, mintha azt az első népességcsökkentést ő nyerte volna meg.

Qwe - 2018. 05. 03. 22:14

Az 5×02 is jó volt, itt mintha Mount weather-el lett volna párhuzam: a menedék börtönné vált és szépen kegyetlen állatokká váltak a túlélésért?
A börtönhajósok már nem is tűnnek olyan durvának, a wonkru reggelire megeszi őket, lehet hogy szó szerint :)

MolnarErik
A farmos csaj ott állt Octavia környékén az időugrás után csak valami pöttyök voltak az arcára festve, nem?

rodosto13 - 2018. 05. 03. 23:03

Engem Jaha kiírása lepett meg, egy kezdetektől jelen levő főbb karaktert, így második epizódban, évad elején eltávolítani – nos a képregénysorozatok után nem ehhez voltam szokva :D . Magamban megvontam a vállam, hogy oké, megszúrták, de majd a dokik helyrerázzák.

A Róma – gladiátorküzdelem párhuzam meglepett elsőre, de nem tudom felróni írói túlzásnak, mert adott körülmények között, bármilyen furcsa is, de el tudom képzelni.

A farmos csaj valóban ott állt Octavia mellett.

Qwe - 2018. 05. 03. 23:26

Nem tudom, spoilernek számít-e, de az 5×09 címe az lesz, hogy Sic semper tyrannis. így, hogy Octavia elhozta az ókori Rómát, az ő sorsát jelenti vajon az idézet?

MolnarErik - 2018. 05. 04. 18:24

Köszi, h írtátok a farmos csajt, mert nekem teljesen úgy tűnt, h Niylah áll Octavia mellett. Nem csoda, h Lexa trónját se szúrtam ki.

Wanheda - 2018. 05. 04. 19:42

Fantasztikus rész volt szerintem, de én is azt hittem,hogy Niylah az. De még másodszori megnézésre is. :-) Most akkor megnézem harmadszor, nem lesz nehéz.

SV - 2018. 05. 04. 19:59

Nekem kifejezetten tetszett, hogy visszanyúltak Octavia múltjához ezzel a római dologgal, hiszen a nevét is onnan kapta. Amúgy is ő a kedvenc szereplőm, szóval bejött a rész. Kíváncsian várom, hogy mi lesz most Kane-nel… vagy hogy mikor és kik jutnak ki a bunkerből.
Kivéve, hogy allergiás vagyok arra, amikor csak azért a képünkbe tolnak egy gyereket, hogy panaszkodjon, hogy fél és éhes, brühühü, sajnáljuk meg. Mert a kölyöknek semmi más funkciója nem volt. Értem, b*ki, enélkül is, hogy rossz a helyzet!

Wanheda - 2018. 05. 06. 07:07

Egyébként ez nekem is nagyon tetszett. Szeretem, amikor valami visszaköszönöm, mert ettől még kerek egészebb lesz a sorozat. Az főként, hogy Clarke megtalálta a trón egy darabját, az arca … :-( MOst pedig valóban ez a gladiátoros történet … Ettől valahogy olyan okosan megírtnak tűnik. :-)

Nézőke - 2018. 05. 06. 22:55

:D Desmond:
na,akkor egy kicsit bele kell kössek a fő szálba.
Az idill nem tartott sokáig..írtad,mivel megjöttek a murderek.
Hát pedig DE,csak sajnos az írók elkövették azt az időugrásos hibát,amit majd minden ilyennél elkövetnek.
Nevezetesen,hogy mi nézők ugye át vagyunk verve a snittekkel.

Clarke és a “lánya” többszörösen annyi időt töltöttek békében együtt ketten a Földön, mint amióta leszálltak 100an,és történnek a kalandok.

Szerintem túl sok ez a hat év,és nem arra gondolok,hogy Henry Ian Cusick haját pótlással hosszabbították,hogy elhiggyük, hanem hogy 6 év alatt CSILLIÓ dolog történik,és én sajnáltam,hogy ezt csak úgy átugrottuk…

de azért best:
You are Wonkru, or you are THE ENEMY of Wonkru :D

Enzo - 2018. 05. 07. 00:18

5×01 (pótlás még előző vasárnapról)

Kellett egy kis átismétlés, ha már ekkorát ugrottunk az időben, egész jól eltelt a rész Clarke kalandjaival, nekem nem volt baj, hogy másfél szálat sűrítettek csak bele ebbe a részbe, a bunkert meg a következőre hagyták – habár továbbra is tartom, hogy egy fél évadot le lehetett volna tolni ezekből a szituációkból.

Inkább csak darabkákban tudok reagálni mit a részre:
1. Wooo, új főcím. Menő még mindig.
2. A homokdűnére felszaladós jelenet tényleg marhanagy deja vu volt :D
3. Clarke micsoda Bear Grylls, a bogárevős jelenet elég undorítóra sikerült :D
4. Ahogy beharangozták, itt már nincsenek jófiúk, mindenki magáért és a szeretteiért, nem nagyon maradt morális határ: ezt olyan apróságokkal is bemutatták, mint hogy Clarke megölte és megsütötte a madarat, ami kiutat mutatott neki a sivatagból.
5. Érdekes, hogy Murphyvel ez történt a Bárkán, ha jól értettem, akkor nem tartotta magát elég jónak Emorihoz, ezért önkéntes száműzetésbe vonult?
6. Echo már megint öngyilkos akar lenni, de Bellamy bemegy hozzá és lebeszéli, ez már lassan nevetséges. Ja és Octavia biztos nagyon fog örülni az új “párocskának”…
7. Apropó párok, szegény Raven, most komolyan 3 pár volt fenn, és hetediknek ő egyedül? Megvigasztaltam volna :P
8. Kicsi Madi ablakon benézős jelenete tényleg ölég ijesztőre sikeredett :O
9. Már akartam mondani, hogy Clarke megint hogyan és miből festi a hajtincseit, de most legalább láttuk a tábortüzes jelenetnél magát a festést, ahogy Madinak csinálja.
10. A bűnözőkre még nem tudok mit mondani, az mindenesetre “biztató”, hogy van köztük összesen 2, aki nem erőszakos :D

5×02 (pótlás most vasárnapról)

Bőven elfért egy teljes résznyi sztori a bunkerhez, sejthető volt, hogy nagyon gyorsan eszkalálódni fognak az indulatok. Tetszett az egész sztori, rohadtul badass lett, ahogy Octavia előlépett amolyan római császárnő-stílusban vezetővé, a “you’re Wonkru or you’re the enemy of Wonkru” ismételgetős-mindenkitlegyakós jelenet pedig…wow! Meg a gladiátorharcok bevezetése, a vérrel borított “konklávé-aréna”…nem semmi! És úristen, mi történt 6 év alatt? Mármint azon kívül, hogy Gaia levágatta a rasztáit és Ethan megnőtt, mit keres Kara Cooper Octavia oldalán? (az bizony ő volt és nem Niylah) És mit tett Kane, hogy az arénában fog küzdeni az életéért?

Darabkák:
– Nah, Jackson is meleg és összejött Millerrel. Jó tudni. (Mi is lett amúgy Miller előző pasijával? vmi Bryan asszem…azt tudjuk?)
– Kara Cooper nagyon ismerős volt, aztán IMDb-t csekkolva ő volt a Helix főszereplőnője, úgyhogy onnan. (sose jöttem volna rá)
– RIP Jaha, elég hirtelen jött ez a halál, de kapott egy kis hősködést a története végére.

Remélem a kibeszélő úgy fog pörögni, mint az eddigi évadokban – jó újra itt!

Árpád - 2018. 05. 07. 06:54

Nekem már ez az Octavia túl sok igazi kegyetlen zsarnokká kezd előlépni. Az emberi vagy Uram bocsá az égiek élete sem nagyon érdekli már. Rendben van volt, amikor kénytelen volt mészárlást rendezni, de már kicsit sok ez a gladiátorjáték. A neki ellentmondani merészelőt is helyreteszi igaz megússza ejnye-bejnyével. Remélem az előzetes látva, azért előbb-utóbb egy kicsit észhez tér, mert már nagyon nem önmaga. Sok mindent meg kell tennie egy Blodreina-nak, de most már ezek a bűntetések már nagyon önzőek. Kicsit túlpörgették már a karaktert az 1. évadhoz képest. A bosszújait is eltudtam fogadni, de ez már sok, noha a kedvenc karakterem.

Desmond Wallace - 2018. 05. 07. 14:17

“Clarke és a “lánya” többszörösen annyi időt töltöttek békében együtt ketten a Földön, mint amióta leszálltak 100an,és történnek a kalandok.”

Jogos.

Kira - 2018. 05. 07. 18:09

Ez a Wonkru dolog 2-3x epic volt, de amikor már 8-adjára ismétlegette, kezdett egy kicsit sok lenni. :D Amúgy a második rész kicsit nagy összevisszaság volt, túl hamar leakarták tudni a “bunkérben élünk 6 évig” összes problémáját… Theo kiírása, meg elég semmilyenre sikerült. A faszságai ellenére, én bírtam a karaktert és nagyobb drámával is távozhatott volna, de így nem sok érzelmet váltott ki belőlem.

Csilla0422 - 2018. 05. 07. 23:42

A második rész is nagyon jó volt. Kár, hogy Marie nem annyira jó színész, mint Eliza.

Kyra Zagorsky a Helixben is jól nyomta és eddig úgy tűnik, hogy Kara Cooper is badass csaj lesz.

Nem lepődtem meg, hogy a bunkerban lévő konfliktust az Égiek kezdeményezték. A 12 Grounder klán elviselte egymást kb. 40 napig, de az Égiek közül páran nem bírtak magukkal.

Az utalások tetszettek: Octavia, Róma, gladiátorok.

Az egyik legjobb jelenetsor lent tanácskozás, fent Clarke, majd Abby – Clarke. Ez zseniális húzás volt.

Valahogy lent is tizedelni kell a népet, ez is egyfajta decimálás. Octaviaban legalább annyi volt, hogy nem fogadta el a Commander ruhát (azért az anno nem tiszta győzelem volt) és inkább kivívta az elismerést vagy inkább az elfogadást. Viszont egy kicsit elszaladt vele a ló az évek alatt.

Jaha halálában azt tetszett, hogy nem bonyolították túl. Bár azt hittem tovább húzza.

Abby – Marcus újra rendben, Echo – Bellamy nagyon jó páros S2 óta várom, chef Monty – Harper oké. Jackson viszont meglepett… Octavia – Niylah?

A múlt heti részben, amikor Clarke megtalálta Lexa trónját, az ő zenéjük szólt még S3-ból. Az életmentő madár levadászása is bizonyítja, hogy csak nézőpont kérdése, hogy ki a jó és ki a rossz.

mrc - 2018. 05. 08. 08:15

Jövőre pedig jöhet a S6!

MolnarErik - 2018. 05. 08. 20:11

Ja, berendelték a 6. évadot. Megérte erős kezdést csinálni :)
(gyanítom, h a berendelők azért már az egész évadot látták, és nem csak két jó rész alapján döntöttek).

Wanheda - 2018. 05. 09. 06:58

Akkor csupa jó vár ránk! :-D

Megnéztem az 5/3-at, hát mint mondjak? :-D Ne sokat még, mi? :-D Nagyon izgalmas volt – ennyit. Nézzétek meg hamar.

Csilla0422 - 2018. 05. 09. 09:37

503 váó! Taps, taps! Eddig nagyon jó az évad.

Clarke megízlelte a pirulát, amit anno Lincolnak adtak…

Az Echo – Bellamy páros egyre jobban tetszik. Jó a dinamikájuk, kölcsönösen segítik egymást – remélem, hogy együtt maradnak.

hummel - 2018. 05. 09. 12:56

Jó a kezdés. Clarke és Maddie jól volt elkapva. Clarke lejtmenete, majd előbb a völgy megtalálása, majd a kislány. Maddie meg ahogy reagált, arra gondolva, hogy a másik fleimkeppa, tényleg ahogy valaki említette nem feltétlenül örültek annak, hogy kiválasztottak. A rabok érkezése, mintha az alaphelyzetet fordították volna meg. Most Clarke nézett szembe az űrből jött idegenekkel, és írta össze, amit látott. Azért elég érdekes, hogy az ő felbukkanásuk a katalizátor, ami a másik két ’stagnáló’ csoport kimozdításához kell/kellett. Octavia jól megfogta a lázongó tömeget, azt is megoldotta, hogy a túlnépesedés ne legyen probléma, viszont kérdés mennyire szokik hozzá a helyzet által rákényszerített szereptől és mennyire tud elválni tőle, amikor a helyzet megváltozik. Egyébként Raven nem tudom hányadszorra vállalja magára a dolgok nehezét, jó lenne ha az élet naposabb oldalára kerülne végre.

SV - 2018. 05. 09. 16:27

@Csilla0422: Haha, te pont ellentétesen látod a dolgokat, mint én! :D
Szerintem Marie Avgeropoulos teljesen jól hozza Octavia szerepét, viszont szegény Eliza Taylortól… hát nem vagyok elgyönyörödve. Van kb. két arckifejezése, a mosolygó bamba meg a bánatos bamba, de néha a kettő nehezen megkülönböztethető. Ebből a farmos Karából meg nekem bőven elég lett volna ennyi :)
Szegény Abby is szezonról szezonra kevéssé érdekel a képernyőn.
A Bellamy Echo páros meg szerintem totál ideiglenes :)

De épp ez a szép ebben a sorozatban, hogy annyi összetevője, szereplője van, hogy mindenki talál valamit, ami visszarántja.

És eddig mindig sikerült egyben tartani a sztorit, ami nagy dolog, főleg ennyi szál esetén.

@Nézőke:
“Clarke és a “lánya” többszörösen annyi időt töltöttek békében együtt ketten a Földön, mint amióta leszálltak 100an,és történnek a kalandok.”

Milyen kalandok? Halat fognak, madarat lőnek? Hát én személy szerint örülök, hogy ezeket a részeket átugrottuk, és ott tértünk vissza, ahol a szálak, a szereplők újra elkezdenek egymás felé tartani. Majd megtudjuk a releváns infókat flashbackből, még talán az is kiderül, hogy miért pont 6 évet ugrottunk (bár ezt akár hasraütésszerűen is kiválaszthatták).
Az, hogy mi történt a szereplőkkel, amíg nem látták egymást, biztos kedves meg érdekes, de nem ennek a történetnek a része.

süsü - 2018. 05. 09. 19:12

Nagyon jól kezdődik az évad, remélem, hogy tartani tudják a szintet a továbbiakban is. 5×03 volt eddig a legjobb, főleg az utolsó fél perc lesz libabőrös néhány fannak. :)

Elis - 2018. 05. 09. 20:01

Csilla0422: hozzátenném, hogy Clarke ellenezte Lincoln kínzását (Bellamy barátunk volt a nagy ötletgazda és megvalósító) szóval nem volt teljesen fair, hogy ő kapta meg ezt a kínzást :)
Marie Avgeropoulos szerintem is a leggyengébb színész az egész bandában. számomra valahogy az 5×02 drámaisága (?) egyáltalán nem jött át és egyszerűen azért, mert egyáltalán nincs meg benne az a karizma, ami mondjuk az 5×03-ban Ivana Milicevic xperces jeleneteiben megvolt. és Eliza Taylorral nagyon erősek voltak a közös jelenetek.

összességében nagyon jól kezdett ez az évad is, bár engem kicsit néhol zavar az ismétlés ( Clarke vándorlása vs Jaha city of light keresése ill Clarke kínzása vs Lincoln kínzása…stb.) ez a 6 év időugrás és reboot a legjobb ami történhetett ezzel a sorozattal.

Wonkru - 2018. 05. 09. 20:28

Őszintén, mikor először láttam a kijött részeket, egyszerűen tökéletesnek tűntek. Ám ahogy másodjára néztem, észrevettem dolgokat, és nem csak hibákat.

Az első rész szerintem jól mutatja be Clarke érzéseit és magát a sajátos helyzetét. Nekem is nagyon bejöttek a párhuzamok, főleg Jasper szemüvege. Az nagyon jó húzás volt.Igazából teljesen átadta, a reményvesztettséget és a magány, amit a rádiózással akart megoldani. Majd mikor elkezdte kiásni a bunkert. Az egész rész még Madi felbukkanása is kissé Robinson Crusoe életére emlékeztet. Ami pedig az űrbeliek helyzetét illeti, istenem, Most Raven teljesen egyedül maradt? Nekem nagyon nem tetszik ez a Bellamy – Echo páros. Felesleges, és ahogy ,,SV” is írta ideiglenes. Nem hiszem, hogy ez túl sokáig fog tartani.

A második rész nekem sokkal jobban tetszett. Bár eleve Octavia karakterét is sokkal jobban szeretem. Érdekes volt látni, hogy az eddigi változások után, hogyan válik igazi vezetővé. Az egész sorozat alatt ő változott a legtöbbet. Mindig volt valamilyen kiváltó ok. nekem nagyon fura volt, hogy Jaha ilyen könnyen meghalt. Mármint én már a legelején sem szívleltem, sőt ha lehetek egy kicsit is morbid, akkor a halálát vártam. Engem nagyon idegesített, aztán most egy szúrás és már az évad második részében halott. Abby és Marcus. Abby biztosan meg fog kattanni. Marcus pedig túl fogja élni, mármint mindenkit megöl, aztán magát fogja hibáztatni, és ő is összeroppan a bűntudatának súlya alatt. Ami pedig Octavia színészét, Mariet illeti, egyszerűen zseniális. Nem csak a színészi játék, hanem még a hangja is. Figyeltétek a hangját. Úgy játszott a hangsúlyokkal. 😁😍

A kövi rész megint csak Clarké és a fentieké volt. Mostantól így felváltva lesz, amíg ki nem jönnek? Most végre megértettem, kik ezek az idegenek. Mármint eddig is tudtam, hogy hibernálva voltak és úgy jöttek vissza, de ki mentene meg rabokat. De így már összeállt a kép. Egyébként van nekünk most ilyen technológiánk, amivel tudunk űrhajót és ilyen kriokamrákat csinálni? Mert ugye ők még az ALIE-s atombombás népességcsökkentés előtt ,,utaztak” el, ami tulajdonképpen most van. Emori nagyon menőn beletanult ezekbe a dolgokba nekem tetszett. Raven megint megszívta, de röhögtem, mikor Murphy csatlakozott hozzá. Szegénykém. Eközben meg Clarke neki kezdett a Mesének. Amikor bele hallgathattunk, azt hittem megőrülök. Még csak itt tartanak? Jó mondjuk elég sok minden történt, és nem tudom, mit akart igazából megosztani velük. Madi nagyon bejön. Vagány kislány. Ez a vég szörnyű volt. Hogy lehet itt abbahagyni? Ja meg ugye nem csak nekem tűnt fel, hogy milyen jól néz ki ez az új gyerek, a Shaw?

Még egy hét és jöhet a kövi!

Qwe - 2018. 05. 09. 21:31

Wonkru

Az atombombák 2050 körül voltak, ha jól emlékszem ez kiderült a 2-3 évad környékén amikor nézte a Murphy a videót a világítótorony alatti bunkerben. Szóval még 32 évünk van kifejleszteni a kriokamrát, űrhajót, 100 évet kibíró tableteket és autókat és az apokalipszis álló sminkkészleteket.
Lehet, hogy Clarke már sokmindent elmesélt és már ott tartottak, hogy belekérdezgettek a részletekbe, időközben éjszaka lett.

Nekem csak az nem tetszik, hogy túl gyors, túl tömény, tarthatott volna tovább amíg Clarkeék vadászgatnak rájuk, az űrhajóra átszállást és a földre visszatérést is nagyon összecsapták.

Amikor Raven mondta a mentőkabint, akkor valahogy nyilvánvaló volt, hogy kamuzik, de azon jót röhögtem amikor mondta Murphynek :) Amúgy ez is szép visszautalás volt oda, amikor a 2. évad elején Raven haldoklott a dropshipben és valami olyan szöveggel ment be hozzá Murphy hogy szar egyedül meghalni.

Egyet nem értek, Clarke hogy lehet még mindig ilyen béna a harcban? Az 5×01-ben egy 6 éves(!) csapdába csalta és csak azért nem ölte meg mert észrevette hogy fekete a vére. Amikor Madit az első részben megmentette, akkor is tulajdonképpen Madinek kellett őt megmentenie a verekedés végére. Amúgy ha jól számoltam Madi már most több rabot ölt meg mint Clarke 5:3

Csilla0422 - 2018. 05. 09. 21:58

Tasya Telessel igen érdekes interjúk készültek, érdemes elolvasni. Egyből értelmet nyer Becho.

Elég meglepő volt, hogy Bellamy S3-ban minden hezitálás nélkül lemészárolt 300 alvó ártatlant, akik őket védték. Most meg nem akarja a sorozatgyilkosokat megölni. Asszonykája, Echo sokkal racionálisabb és értelmesebb. Rögtön levágta, hogy ő képzett harcosként plusz 2 fővel is kevésnek bizonyult és még 299 ilyen van.

hummel - 2018. 05. 10. 07:47

A tömeggyilkosság cca 300 fővel visszatérő szimbólum. Csak Mount Weather lóg ki a sorból a maga cca 380 főjével.

Octavia helyzetén gondolkodva, Gaia-t is meg kell említeni, mert a megfelelő pillanatokban ő is befolyásolta az események láncolatát. Azért elgondolkodtató mennyire a szituáció kontrollálását tartotta szem előtt és mennyire a pozíciója megtartását, megerősítését. Érdekes lesz mit fog lépni, mikor tudomást szerez Maddie létezéséről. És vajon Octavia mennyire szokik hozzá a hatalomhoz.

Csilla0422 - 2018. 05. 10. 08:07

A Commander “felszerelés” és mindaz, ami a felemelkedéséhez kell, az most Gaianál van. Amint találkozik Madivel, szerintem azon lesz, hogy Commandert “csináljon” belőle.

Az viszont kérdés, hogy:
– a megváltozott világ elfogadja e
– Octavia kiengedné e a hatalmat a kezéből
– Clarke hagyná e
– Madi elfogadná e a terhet.

Abban sem vagyok biztos, hogy Octavia Wonkruja ha felszínre kerül továbbra is egységes marad. Kint már nehezebb lesz összetartani őket. Vissza is térhet a klánháborúk kora. Lesz -e még egy olyan Commander, mint Lexa, aki ismét össze tudja fogni a klánokat?

Qwe - 2018. 05. 10. 18:42

Csak második nézésre hallottam meg amit a hajónaplóba mondott a kapitány:

“Diyoza can’t be allowed to weaponize the cargo!”

Mi lehet az? Emiatt kérte a kapitány, hogy lőjék le a hajóját csak ne térhessen vissza a földre?
Ez lesz a következő világvége? :)

Árpád - 2018. 05. 13. 10:32

Az a jó, hogy sokaknak itt eltérő a véleménye arról, hogy ki a jobb színész Eliza Taylor vagy Marie Avgeropoulos? Szerintem mindkettő jó. Ebben a világban azonban emlékeztetni szeretnék Clarke kijelentésére egyetlen ember sem jó.
Itt mindenki követ el bűnöket, mint egy korábbi hozzászólásomban mondtam.
A legjobb parancsnok Lexa volt, noha neki is voltak cselekedetei, mellyekkel egyetérteni nem lehetett. Én azonban mégis őt tartom a legigazságosabbnak.
Arra azonban nagyon kiváncsi vagyok mi lesz Marcus sorsa a gladiátorjátékokon és esetleg mi volt a bűne, hogy odakerült? Mert ugye volt egy ember, aki már bizonyos személyek bekerülését vitatta, akibe aztán Octavia belefolytatta a szót és ekkor már következmények nélkül nem lehetett ellentmondani a Blodreina-nak. Úgy tűnik nagyon egyenlőség jelet tettek a bűnök közé. Szerintem a negyedik rész után okosabbak leszünk, mert az előzetest látva most ez a téma is napirendre kerül. Minden esetre, ha Marcus győz is sokakat meg kell ölnie. Octavia így próbálja saját lelkiismeretéről levenni a terhet, mivel a túléléshez ritkítani kell a bunker lakókat. Egy takaró lopásért is valakinek az életéért küzdeni. Valahogy a rész elején még nem volt ilyen szigorú Octavia a tanácsban, mi történt vele? A hatalom eltorzítja a személyt.

Árpád - 2018. 05. 13. 10:46

Még annyit. Szegény Delphi még aztán életét is vesztette, mert az a harcot Kara Cooper nyerte.

Enzo - 2018. 05. 14. 21:49

5×03
Akartam írni, hogy lassan elférne felesben is a két szál (mármint Clarke-ék és a bunker), de igazából három van, és nem unatkoztunk a részben így sem. Van némi belső feszültség a bűnöző bagázs közt is, a vezető csaj ügyesen rájött arra, hogy Clarke érti, amit mondanak (és hogy mit kell csinálnia, hogy megszólaljon), McCreary pedig egy állat.

A fenti szál is érdekes volt, az “elhagyatott űrhajó” alapfelállás mindig izgalmas, most szörny nem volt, de cserébe a 300 kriosztázisos fegyencen eléggé meglepődtem. Valahogy nekem is Murphy ötlete jutott eszembe, amire csak ráerősített a kapitány utolsó logfájljának megnézése – mondhatni “úgyis már vagy 3 rész óta nem volt tömeggyilkosság”, ez így nem is igazi The 100 ;)
Viszont eléggé armageddonosra sikerült, hogy valakinek fenn kell maradnia…szegény Raven, megint kijut neki a jóból :/ Hát nemtom, hogy Murphy-vel jobban járt-e vagy sem, engem megvezetett az escape pod-os dumával mondjuk :D De van rá egy tippem, hogy egyszer hasznos lesz, hogy ketten vannak fenn.

Darabkák:
– Na, megvan a fegyver, amiről Clarke nem tudta, mi az, és “???”-ként írta fel…elég böszme :D
– Bellamy-éknak közbe kellett volna szólniuk fentről, amikor Clarke üldözését hallgatták a rádión, hátha megzavarják a lentieket.
– Hm, egy fontos infó: ismerős az új arcoknak a nightblood az Eligius III-ról, na erre a sztorira kíváncsi leszek.
– Ez a Diyoza-dolog nekem is feltűnt, érdekes lesz ez is.
– A végén hogy néztek már Bellamy-ék, hogy Madi ismeri őket (gondolom Clarke rajzairól) :D
– Bellamy elhozta a “best dad” bögrét a hajóról bizonyítéknak, ügyes!

#hétidézetei:
“That rotation means they’ll have gravity. Sorry, lovebirds. No zero-g space sex.” :D /Raven/

“I worry about more than one thing at a time. It’s called multi-tasking.” :D /Murphy/

“One down, 299 to go.” :D /Echo asszem/

“-Start with how the world ended.
-Which time?” :DD /Clarke/ (nem tudom megunni az ilyen jellegű poénokat, annyira jók :D)

Desmond Wallace - 2018. 05. 15. 17:16

Az elég furcsa volt, hogy védelem nélkül otthagyják az űrhajót. Oké, hogy ott van a 300 lefagyasztott ürge, de ez nem egy betonbiztos védelem.

Arra lennék még kíváncsi, hogy vannak-e még valahol emberek a Naprendszerben, vagy az 5. évad végén megérkeznek a cylonok?

Amúgy ez is jó rész volt. Eddig simán hozza a 7/10-es szintet.

Qwe - 2018. 05. 15. 19:54

Desmond Wallace

Megállapítottak fentről, hogy a bolygó kb lakatlan vagy max clarkék kunyhóit látták. Nem gondolhatták hogy bárkinek van lehetősége elérni az űrhajójukat.
Ezen kívül lehet, hogy nem volt étel vagy ívóvíz a hajón, így problémás lett volna őrséget ébren tartani.

Wanheda - 2018. 05. 16. 07:03

5×04

A legjobb rész volt! – szerintem. Azt gondolná az ember, hogy már nem lehet felülmúlni, fokozni, de lehet … :-)

Octavia akkora pöcs lett mint Polis tornya, amikor még ép volt. :-D Ez persze várható volt. Eszembe jutott, hogy Indra még az első évadban azt mondta neki, Lexa kegyetlen tud lenni, ezért nagyon jó vezető. Hát most sikerült … Ez a Wonkru vagy vagy annak az ellensége, nekem már elég unalmas, pedig még csak a 4. rész …

Murphy tök jó fej :-D, csak lazán.

Kane fantasztikus, kíváncsi vagyok, mi lesz vele a következő részben.

Oké, hogy voltak nagy összeborulások és biztosan nagyon sok mindennek kell beleférnie a 13. részbe, de azért valami nagyobb örömet képzeltem el a viszontlátás örömeként. :-D Mintha nem telt volna el egymás nélkül 6 év.

Az biztos, hogy fantasztikus rész volt! Nekem menni fog a szavazat a hét legjobb epizódjára, az biztos!

Qwe - 2018. 05. 16. 08:56

5×04

Tényleg minden rész jobb mint az előző, pedig az évadnyitó sem volt gyenge.

Wanheda

Milyen egymásra borulást vártál még? Bellamy és Indra, amikor 299 alvó emberét ölte meg? Clarke és O, amikor utoljára találkoztak Clarke kizárt mindenkit a bunkerból majd O kidobott 300 skykrut?:)

Ravenék elkezdhették volna az alvók kivégzését az első hackelési kísérletnél. Nem tudom mire számítottak, ha nincs következmény, akkor nyilván addig fognak próbálkozni amíg túl nem járnak az eszén és ez csak idő kérdése mivel az ő űrhajójuk.

Bellamy és Clarke feje amikor körülnéztek az arénában :)

Wanheda - 2018. 05. 16. 09:44

Qwe – nyilván nem azt, hogy akik eddig sem szerették egymást enyhén szólva, azok ölelkezzenek. Ez csak felesleges kötözködés a részedről. Aki meg nem kötözködni akar azonnal, ami ezen az oldalon elég meglepő tulajdonság, nagy gondolkodás nélkül is tudja, kikre gondoltam. :-)

Qwe - 2018. 05. 16. 09:56

Nem kötözködök, tényleg nem tudom, hogy kikre gondoltál.

Csilla0422 - 2018. 05. 16. 09:56

Oh my… 19-re még lapot húztak és nyertek.

A neten amennyire áradoztak Bellamy – Clarke találkozótól… Nekem ez egy baráti kapcsolat és nem több.

Abby függősége érdekes szál lehet. No meg az is, hogy Diyoza lecsapott rá.

Raven elkövetett egy hibát… pedig jól tudta, hogy a rabok legyőzése nem egyszerű. Eggyel is csak hárman bírtak el, most meg jó pár ébren van. A “holló jel” nagyon király volt, így segítette Clarkot is S3-ban.

Octavia a 6 év alatt közel 400 embert küldött az arénában. Ebben azok is bent vannak, akik még a 0. napon kerültek ki? Már így is bepöccent Bellamyra, mi lesz amikor rájön, hogy Echo a tesója párja már 3 éve? :) Na én ezt a találkozót várom nagyon.

Lexa a kegyetlensége mellett éles eszű, logikus gondolkodású, jó stratéga… ezek nem mondhatóak el Octaviaról.

Árpád - 2018. 05. 16. 18:34

Itt már valaki utalt rá, de az 5. évad 9. részének címe ez lesz: Sic Semper Tyrannis („Mindig így járjanak a zsarnokok”). A hagyomány szerint ezeket a szavakat mondta Brutus miközben Julius Caesart megölte. Vajon ez esetleg nem Octaviára vonatkozik?

rodosto13 - 2018. 05. 16. 23:17

Ami nem a jelenlegi és korábbi epizódokhoz tartozik, hanem következő trailerből, epizódfotók, és leírásokból (tehát elérhető hivatalos/félhivatalos forrásból) származó információ, azt ezen az oldalon hagyományosan a SPOILER felirat alá szokták tenni…

AZ epizódhoz: mikor Marcus nagyban erkölcsileg oktatta Octaviát, nagyban készültem már a halálára, vagy legalábbis átfutott rajtam, hogy még egy kiírás, olyan szépen felkészült. Más sorozatnál eszembe sem jutna ilyesmi, de itt igen :D
Fent a hajón meg lehettek volna kicsit okosabbak is, mondjuk 50 pod lekapcsolása, és ha nem zárják be a zsilipet, akkor a maradékot is. Úgy tűnt a podokat tároló teremnek az ajtaja kibírna pár percet, szóval az idővel nem lenne gond.
Kíváncsi vagyok az Eligius III vajon a jelenlegi évad témája lesz, vagy a 6. évadé?

Pont - 2018. 05. 17. 13:30

Szerintem eddig az 5×03 volt a csúcs, abban nem voltak logikai bukfencek, irreális dolgokkal nem zökkentettek ki a beleélésből. Mint már írtátok: Raven-ék mire számítottak, ha senkit sem nyírnak ki? Szépen egyenként lehetett volna leállítani a rabokat, kényszeríteni Diyoza-t. De egyáltalán mi az, hogy Raven nem gondolt arra, hogy a földről kinyitják a zsilipeket, kb. ez lenne az első ami felett át kell venni a hatalmat. Ha már Raven-él tartunk, már megint Ő szív, valaki az írók körül valami perverz lehet, ugye ott volt Finn, aztán a mérgezésért is őt vagdosták, Murphy belelő a gerincébe, a hegyi emberek belefúrnak a combjába, szétég az agya a 4. évad végén, és akkor ki marad fent áldozatnak…. ez már komikusan abszurd. A másik oldal mire számított, ha az a pár skykru mellé még kihúz 814 ellenséget, és egyáltalán miért van oda annyira az embereiért Diyoza, Ők nem kerültek egymással konfliktusba az elmúlt 100 év alatt, ott mindenki szerető bajtársa a másiknak, nem igazán jellemző elítélt gyilkosokra….

Kicsidelfin - 2018. 05. 18. 08:22

Ez is nagyon jó volt, de volt pár felszisszenésem Raven és Octavia miatt.
Mindenki sorsa, minden történetszál érdekel, és ez régen volt így a 100ak esetében.

szelesmalom - 2018. 05. 18. 16:24

5×4
En alapvetoen tartom agyhalottnak a rabokat,
ezek nem fogjak fel, hogy mint emberi faj az utolso par 100 esetleg 1000 ember van a hajon meg a foldon?

Es akkor itt hepciaskodnak, meg akarnak olni mindenkit..
Bar 1 rabnak van agya, o is kimondja ezt.

Amugy az egesz bortonhajos lazadas abszurdnak hat.

Valahogy olyan fura ez a tortenet igy.

ikelemen5 - 2018. 05. 18. 16:53

Pláne, hogy a rabok között nem túl sok a nő. :D

SV - 2018. 05. 18. 18:57

Rabokról van szó, gyilkosokról, terroristákról. Amíg el nem fogy a pusztítanivaló nép, addig miért gondolnának az utánpótlásra?

100 - 2018. 05. 18. 22:57

Ó banyek de utálom Abby karakterét és még a színész is rosszul játszik. :(
Nekem egyáltalán nem tetszett ez a rész, teljesen kiábrándultam belőle. :(

100 - 2018. 05. 19. 00:59

A bányászoknál csak a főnök csaj, hogy akarnak fenn maradni?

Árpád - 2018. 05. 19. 09:41

Egy nálamnál okosabb emberektől kérdezném meg mit jelent a sötét évek kifejezés? Miért gerjedt haragra Octavia, amikor ezt Marcus csak megemlítette?

denila - 2018. 05. 19. 10:02

Nem tudjuk meg, mi tortent a dark years alatt, csak belengettek, hogy valami szornyu. Kulfoldi rajongoi forumokon az a teoria, hogy nemi kannibalizmus lehetett.

Btw, hol van Niylah, es miert felejtette el mindenki, hogy wonkrueknak nem csak egy orvosa van?

Desmond Wallace - 2018. 05. 19. 10:48

Jaha senkinek se hiányzott a nagy találkozásnál?

Jó rész volt egyébként, de nem állnék be a dicsőítők táborába.

Leginkább a feszes történetvezetés volt a rész erénye, egyébként túl sok meglepetést nem tartalmazott.

Borítékolható volt, hogy Kane azért nem fog meghalni, mert pont akkor jön a mentőcsapat.

denila - 2018. 05. 19. 15:57

Igen, nekem is az volt a bajom vele, hogy kiszamithato, illetve kb. elore orditott az osszes konfliktus. Es nekem picit sok ez a Bellamyhoz kapcsolodo sotetseg-feny szimbolika. Az utolso perces megmentest szerintem tultoltak.

Annie - 2018. 05. 20. 22:08

Zseniális az évad eddig, engem nagyon leköt, még az előzőnél is jobbnak ígérkezik, pedig a tragikusan rossz 3. évad után azért elég magasra rakta a lécet. Imádom utálni az új gonoszokat, Ivana Milicevic rögtön kedvenc lett, fantasztikusan játszik a színésznő!

Nagyon kíváncsi vagyok az eseményekre, mi történt Ravenekkél, hogy mit lép most a Wonkru, mi lesz Abbyékkel a hajón -az Exodus III (vagy a fene tudja a 3. bányászhajú nevét :D ) rejtélyének tuti köze lesz a nightbloodhoz. Remélem lesz Raven x Shaw vagy Raven x Murphy, megérdemelné már a boldogságot, mind a kettővel jól működne együtt szerintem :D

BTW tuti, hogy csak engem érdekel, de Abby gyógyszerfüggősége is érdekesen hangzik. Mármint ilyen jellegű probléma még nem volt a sorozatban, ha jól emlékszem, egyszer álltak be még valamilyen növénytől az első évadban, illetve ott volt még Jasper alkoholizmusa, de gyógyszerfüggőség nem volt. Vajon ez valami újkeletű dolog, vagy Abby agysérülése miatt van ez?

Mate4182 - 2018. 05. 21. 15:12

szerintem a sotet evekkel kapcsoaltos hogy 1200bol 800an lettek. talan valami rovid ,,haboru” alakulhatott ki, esetleg a mar fennt emlitett cannibal tema… majd kiderul
baromi jo ez a sorozat.

Ivana Milicevic – ezt a not a Bansheeban is utaltam, azt hiszem itt is fogom :D

Enzo - 2018. 05. 23. 02:09

5×04 (pótlás vasárnapról, remélem még vki olvassa az új rész előtt)

Tényleg elég jó az évad, bár én nem érzem annyira fenomenálisnak, de határozottan jó minőség. A bunker kiásást nem bonyolították túl, se időben, se a konkrét lebonyolítását…most érdekes lesz, hogy a megváltozott környezetben mi lesz a benti szabályokkal, habár elsősorban úgyis a közelgő háborúra koncentrál mindenki.

Darabkák:
1. Ja hogy Diyoza a tábornoknő neve, oké.
2. Abby valami szereket tol? Mi az isten történt ott a bunkerben? És mi lehetett a sötét év? Remélem valami flashback vagy legalább elmesélés formában megkapjuk, gondolom főleg ott csökkent a népesség 1200-ról 814-re (bár, kb heti egy arénás halállal is már kijönne kb)…
3. Ha már érdekes történetszálak, az Eligius III sztorijával kapcsolatban egyre jobban furdal a kíváncsiság.
4. A Kane-Abby búcsú elég érzelmes volt, viszont a nagy viszontlátások így 6 év után kicsit számomra is furcsán semmilyenek voltak.
5. Shaw amikor nézte a hajó kódját, valami furán tagolt C kódnak tűnt, include fejlécekkel meg valami MD5 kódoló függvénnyel. Az ASCII Raven szimbólumon felröhögtem :D
6. Na, mondtam én hogy Murphy hasznos lesz ott fenn Ravennek, bár most jól sz@rban vannak mindketten. A kontrol mondjuk még mindig Ravené, meg ezek szerint a rakéták is. Ja és a focis jelenet a nagy balhé előtt azért király volt :)
7. Felmerült bennem, hogy Diyozáék vajon ismerik a grounder nyelvet, vagy jó rejtjelezés lehet előttük?
8. Ez a Szybunka mekkora egy p*cs, a fura fegyó meg durva max fokozaton. RIP Octaviát védő randomstatiszta. De legalább McCreary lelőtte (enyhén indokolatlanul?).

#hétidézete:
“Nice to meet you. We’re not bad people.” :D /Murphy/

Árpád - 2018. 05. 23. 06:45

Enzo a 2. kérdésére én is kiváncsi vagyok. 1200-ból 814. 6 év alatt. Jó egy pár bunkerlakót elintézett már eleve Octavia, mikor azok nem voltak hajlandók elismerni az ő uralmát, bár igaz akkor ők ölik meg őket, mert átakarták törni az ajtót, amit aztán Jaha nyitott meg. Jaha már egy halál. Ott Octavia legalább féltucat embert megölt mire behódoltak. Cara cooper ugye aki csak az égieket akarta megmenteni és cselszövése miatt került be az arénába, ha jól láttam legalább hat emberrel elbánt. Egy év 52 hét, ha heti egy halál. 6 év alatt meghalt mondjuk 312 ember. Elég jó a logikád, mert a korábban elintézettekkel nézve és Jahaval,mondjuk 325. Van még 60 ember, de azt is látjuk, hogy volt amikor több ember is beküldött Octavia az arénába. Ja Kane meg szerencsétlen hiába nyert egyszer újra beküldte, holott tudta Octavia is nem ő lopta el a gyógyszert. Amikor pedig erkölcsi prédikációt tartott neki és megtaláta említeni a sötét éveket Octavia haragra gerjedt és azt mondta neki, ha még egyszer megemlíted azt, akkor is bedoblak az arénába, ha az igazat mondod. Itt mégis csak valami nagy titok. Én nekem csak egy a furcsa miért kellett ennyire csökkenteni a létszámot, ha nem jutnak ide be Bellamyék, akkor addíg harcoltatja őket míg végül maga marad meg esetleg Indra. Zsarnoki már ez az Octavia és biztosra veszem azt is, hogy ha ki is került már a bunkerből konfliktusba kerül még társaival is, mert borzasztóan bizalmatlan és csak ellenséget lát vagy alattvalót. Félő, hogy Bellamyék csapata felett is majd uralmat próbál szerezni és lesz még itt konfliktus. Bár Kane most épp az ellenség foglya, de hát ő annak is őrülhet, hogy életben maradt a zsarnok Octavia alatt.

Kicsidelfin - 2018. 05. 23. 10:14

Nem csak a halálokkal kell számolni, a születésekkel is. 6 év alatt biztos született pár bunker-baba.

SV - 2018. 05. 23. 14:42

5×5 után:

Egyre kíváncsibb vagyok erre a sötét évre. Először nekem is a kannibalizmus jutott eszembe, de az új rész alapján valami bizarrabb magyarázatra gondolok inkább. Az biztos, hogy kellett valami igen drámainak történnie ahhoz, hogy Octavia szerepe ennyire kiemelt legyen és ennyire fegyelmezetté váljon az egész Wonkru.

Én nem ítélem el Octaviát: ebben a helyzetben csakis erős kézzel lehetett vezetni, és megoldotta. Az is igaz, hogy eléggé megkeményedett, könyörtelennek tűnhet, de egy bunkerben egy lázadás végzetes lehet, és Kane prédikációi pont hogy nem az egységet segítik elő, hiszen megkérdőjelezik a királynő mindenhatóságát.
Indra pl. sokkal okosabban csinálja: megkérdőjelezhetetlenül Octavia mellett áll, de próbál hatni rá, csak nem nyíltan.
Szóval igen, talán Octavia zsarnokinak tűnik, de nem igazán volt más lehetősége. Eddig. Most kikerültek újra nyílt terepre, és alkalmazkodnia kell az új viszonyokhoz, na erre leszek majd kíváncsi.

Én viszont nem tudok teljesen felszállni a hype-trainre, mert bár jó ez az évad, nekem kicsit kapkodós. Akár részen belül is rettentő hirtelen változnak a kapcsolatok, az emberek hozzáállása egymáshoz. Igaz, többnyire megalapozottak (szinte kiszámíthatóak) ezek a változások, mégis, túl gyorsan jönnek egymás után, a néző meg azt sem tudja, kinek szurkoljon, kivel szimpatizáljon, nem adnak időt, hogy bármilyen érzelmi kötődés kialakuljon a jelenettel kapcsolatban. A történet jó, de szerintem kicsit túlzsúfolják eddig.
Azért bízom a készítőkben, valamelyik évadban volt hogy egyszerre 6-7 szálat vittek párhuzamosan, és nagyon szépen futtatták össze őket, szóval valószínűleg rendben leszünk a végére.

Árpád - 2018. 05. 23. 18:24

SV: Ja igen, de szerintem azért Kane-nel való leszámolás túlzás volt. Kane is elismerte sok mindent köszönhetnek neki, de már a túl sok vér sem hatotta meg Octaviát. Jó itt abszolutizmusra volt szükség, de gyanúm az volt itt felesleges vérontás is. Igaz Kane is elismerte a bárkán is röptetés járt takarók ellopásáért, de a végén már, ha egy csavart is ellop az illető azért is halál jár. Erről pl. egy Sztálin-film jut eszembe, hogy Molotov is azt mondta szükség volt Sztálinra, hogy megnyerjük a háborút. Ja, majdnem elvesztették, mert a hadsereget is megtizedelte a terror. Én nem hiszem, hogy Kane az egységet akarja megbontani inkább a véres játszmát abbahagyatni. Bár Kane arcára, mikor az első gladiátorok bevonultak is rá volt írva minden ő akkor sem tartotta ezt helyes megoldásnak. Ezen kívül elég hálátlannak is számít Octavia ahhoz képest, hogy korábban megvédte őt. Bár Octavia módszerei miatt a 4. évadban elbocsátotta biztonsági szolgálatából és ha nincs Kane Octavia Ilant is megölte volna, holott őt megmentette attól a tűztől, amit igaz Ilan csinált. Én egyszóval jobban szeretem az olyan harcosokat, akik le is tudnak állni adott időben. Octavia nem ilyen és látva a promokat nem vagyok biztos benne, hogy enyhülni fog. Még annyit sokan ezt tartják az erős nőnek. Egy nő nem attól lesz erős, mert bosszút tud állni, hanem, mert a harcban harcol a csapatokkal és nem követ el olyan orvtámadásokat, mint Octavia. Szerintem meg Luna is sokkal erősebb volt nála, csak Octavia bujkálással és mások révén szerezte meg a bajnoki címet. Ezt el is ismerte. Igaz Luna győzelme borzasztó következményekkel járhatott volna. Indra arcára minden rá volt írva, csak nyíltan nem mert szembeszállni.

Csilla0422 - 2018. 05. 23. 23:52

Lexa sokkal jobb vezető volt, mint Octavia. Pedig anno ő is hasonló helyzetben lehetett. A Grounderek háborúban álltak egymással és ő egyesítette a klánokat. Octavia nem háborúzó feleket békített meg, de valamivel mégis sikerül összefognia őket.
Octavia nem tud mérlegelni. Lexa felbontotta a szövetséget a MW-nél, amikor rájött, hogy azzal indokolatlan veszélynek teszi ki a népét. Octaviat nem érdekelte az emberei élete, még a vihar ellenére sem. Nem lennék meglepődve, ha a viselkedése miatt valaki megölné.

Bellamy és Echo elég nehéz helyzetbe került elnézve Octavia arcát, amikor meglátta őket.

Abby szála egyre érdekesebb lesz. Ezekről az esetekről beszéltek S4-ben. Kíváncsi vagyok arra is, hogy mikor és miként fog leszokni.

Árpád - 2018. 05. 24. 06:27

Csilla0422: Egyetértek, sőt még jobban azonosulok az Ön véleményével, miután a 5. részt is megnéztem. Clarke és Bellamy is nagyon gyanakodnak mi volt a menedékben, de senki sem beszél, hisz a félelem légköre van körülöttük. Ilyen volt az életben a hitlerizmus és a sztálinizmus a végén már senki sem mert szólni, csak hallgatott, sőt a szomszédját jelentette fel, hogy életben maradhasson. Gondolom ez is benne volt a sötét években. Sajna, hogy most kettő hetet kell várni a következő részt június 5-én fogják bemutatni, de ha jól látom utána hetenként.
Octavia egy jelszava van harcolsz vagy meghalsz. Ezt vetítette ki a menedékből immár kiszabadulva is a homokviharral kapcsolatban is. Egyetértek Lexa sokkal jobb vezető volt neki számított az emberi élet, igaz az néha egy kicsit árulással egyenértékű volt, pedig nagyon kemény is tudott lenni, de hol van már Lexa? Egy kicsit aztán a rész vége is nagyon elgondolkoztató. Nem tudom már pontosan, de miközben megcsókolta Bellamyt meg is fenyegette, ha még egyszer rászólsz a Wonkrura, akkor a Wonkru ellensége leszel, az én ellenségem. Miller figyelmeztette is Clarke-ot itt nem azt csinálsz, amit akarsz. Bellamy is szemétkedett korábban Octaviával szemben, de az nem volt nyílt fenyegetés, de tudjuk Octaviának nem erőssége a megbocsátás.
Nagyon kiváncsi vagyok Kane-ra, mit mond Diyozának. A bajtársaira gondol-e vagy pedig mivel gyűlöli Octavia módszereit elmond-e egy-kettő dolgot a menedékben történtekről. Szerintem, mivel elég eszes ember különösebben nem fogja elárulni Wonkrut, de az még egy érdekes kérdés lehet, ha kiszabadítják esetleg Diyoza fogságából mit fog lépni Octavia? Egy kis spoiler az 5. évad promojában lehet olyasmit látni, mintha elvágódna Octavia és Kane kaszálná el. Esetleg megint megkíséri megölni?
Abbyra én is nagyon kiváncsi vagyok. Most itt a fogságban, hogy tud alkalmazkodni és gyógyszer függősége mennyiben akadályozza a tisztán látásban.
Murphyről meg a fene se gondolta volna, hogy ilyen aranytartalékokkal rendelkezik a sorozat kezdetén még mekkora … volt. Raven most egy kicsit háttérben van, de lesz még neki szerepe.
Az Echo-Bellamy szálra leszek kiváncsi, csak nehogy valamelyik esetleg Octavia csapdájába essen. Echo emlékezzünk vissza kivülről beavatkozott a konklávéba. Iliánt meg is ölte, persze O erről nem tud. Hála Istennek! Roan száműzte O pedig korábbi ígérete ellenére a menedékbe nem engedte be, bár lehet így tudott meg menekülni.

hummel - 2018. 05. 24. 09:12

Octavia és a bunkerlakók rá voltak kényszerítve, hogy máshogy kezdjenek gondolkodni. Talán a sötét évek alatt valamilyen válság húzódik meg, ami még inkább rátett erre egy lapáttal. Abby az elhanyagolható kisebbség, aki nem tudta ezt befogadni. A hozzá hasonlók szerintem ki lettek rostálva, ő azért menekült meg, mert orvosra szükség volt. Az egész mentalitásuk át lett formálva, innen nagyon nehéz a visszaút. Egyesek biztosan visszatalálnak majd magukhoz, de ennek is ára lesz, a piramis csúcsán lévők nyilván nem szeretnének változást. De nem csak ez, ami szakadáshoz vezethet, Maddie révén a régi hitvilág ütközhet az új felfogással. A másik oldal hasonló cipőben jár. Csak idő kérdése, hogy a csúcson lévő triumvirátus mikor robban szét, és akkor még a többiekről nem is beszéltünk.

Más. A parazita létezése felveti, hogy odakinn lehetnek más élőlények is, egy új élővilág, ami alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez, és ami nem hasonlít semmihez, amivel Clarke a viszonylag zárt völgyben élve találkozhatott.

PorcelánPor - 2018. 05. 24. 09:50

A sötét év(ek)nek szerintem valamiféle születésszabályozáshoz lehet köze, mint anno az Arkon.
1200-an voltak a bunkerben, ha közülük 500 termékeny nőnemű volt, akkor ennyi idő alatt legalább 1000 gyereknek kellett volna születni, hiszen védekezéshez nem állt rendelkezésre gyakorlatilag semmi.
Elképzelhetőnek tartom, hogy ezen időszak alatt a magzatokat abortálták, könnyen lehet, hogy Abby itt borult meg, hiszen akkor ezt ő kellett, hogy csinálja -akár az is benne lehet, hogy ő maga is terhes volt Kane-től.

Lehettek olyanok, akik Octavia anyjához hasonlóan eltitkolták a terhességüket és megszülték a gyereküket. Ha ez kiderült, akkor gondolom az Arkhoz hasonló módon jártak el. Simán el tudok képzelni egy olyan részt, ahol O megkérdőjelezi a saját létezését, hiszen neki nem szabadott volna megszületni, viszont mégis ezt a döntést kellett meghoznia.

Szóval ebben a kérdéskörben valamiféle totális elnyomást látok, a szabad akarat korlátozását. Inkább annak szólt a látszólagos béke, egyetértés és wonkru, hogy arra készültek, hogy ki fognak jutni és nem rohadnak meg a föld alatt. Értelmes ember nyilván belátta, hogy ha tonnaszámra potyogtatják a kölyköket, akkor mind meghalnak, így időlegesen a saját érdeküket feláldozták a közösségért, túlélésért.
Kint lesz még probléma ezzel a nagy egységgel.

Persze lehet, hogy nagyon tévúton járok, de pl. az itt korábban emlegetett kannibalizmust valahogy nem tudom elképzelni.

Csilla0422 - 2018. 05. 24. 10:43

A bunker lakók behódoltak. A legjobb példa Kara Cooper… ő volt az “ellenállás” vezetője és most meg szinte Octavia jobbkeze.

Indra jól látja, hogy a dolgok miként működnek, de van annyi esze, hogy nem megy szembe Octaviaval. A háttérből úgy próbál ráhatni, hogy ez ne tűnjön befolyásnak.

Marcus bármennyire is bölcs, nála viszont elszakadt a cérna. Ennek ellenére is azt mondom, hogy nem fogja teljes mértékben kiadni Octaviat.

A születés szabályozás érdekes is lehet, de akkor hasonló dolgoknak kellett fent is történnie. Gyakorlatilag 3 pár élt ott és eddig nincs nyoma gyereknek.
Abby már akkor is függő volt, amikor Kara leláncolta. Neki a szelektálás miatt lehetett gondja, no meg Clarke kint ragadása.

A bunker népe most még kint is egységes. De meddig?

Echonak eddig egész jó meglátásai voltak és szerintem ő kint jobban elboldogulna vezetőként. Nyilván ő olyan irányba menne, ami megfelel Bellamynak és Clarkenak is.

Gaia amit rájön, hogy Madi igazi natblida, szerintem találni fog követőket és próbálja visszaállítani a régi rendet.

Ez a parazita honnan kerülhetett ide? Már a Praimfaya előtt is itt volt?

Kicsidelfin - 2018. 05. 24. 10:55

Minden sorozatban utálom ezt a titkolózunk-de-minek dolgot. Miért nem lehetett leülni és szépen elmondani hogy ez történt, most ez a helyzet, ki mit akar. Nem, megy a susmus meg a titkolózás, ködösítés.
Octavia már teljesen leírta magát nálam azzal, amit Bellamynak mondott. Lehet hogy tényleg a kiírását alapozzák.

Egyébként így is 9/10 a sorozat, végig lekötötte a figyelmemet.

PorcelánPor: szerintem is lehet benne valami ilyen.

dbew - 2018. 05. 24. 11:15

Nagyon jó most ez az új évad. Igazi szemét bad ass a sztori…

Annie - 2018. 05. 24. 13:16

PorcelánPor: lehetséges, amit írsz, simán elképzelhetőnek tartom ezt az elméletet.

Csilla0422: Harperben van szerintem ilyen klasszik fogamzásgátló, amit még az Ark-on kapott. Esetleg Echo és Emori is kaphattak egy ilyet, Raven -amilyen kis agyas- szerintem simán képes lett volna beléjük ültetni.

Csilla0422 - 2018. 05. 24. 13:42

Annie, erre nem gondoltam. Viszont ezen az elméleti síkon haladva az összes égi nő megkapta ezt vagy legalább azok, akik már egyszer szültek. Azt mondták, hogy Kara férje és gyereke is meghalt.

Jason is azt mondta, hogy lesznek gyerekek is, mert 6 év sok idő… csak lehet valami miatt mégsem tudták megoldani.

Lilirose89 - 2018. 05. 24. 14:22

Az égi nőkben valóban volt fogamzásgátló a bárkán, de amikor leszálltak a Földre valaki mondta Abbynek hogy a váróban vannak a betegek és sokan várnak még fogamzásgátló eltávolításra is. Biztos nem szedték ki mindenkiből, de sokan úgy gondolták, hogy itt már lehet gyereket vállalni.

Katey - 2018. 05. 24. 14:43

PorcelánPor:

Nem csak fogamzásgátlóval és óvszerrel lehet védekezni :D
Nem születik gyerek minden fogamzásgátlást nélkülöző szexuális aktusból.
Annyi sugárzás érte a szerveztüket, hogy simán lehet, hogy a szervezet nem akar reprodukálni, szóval csak simán nem termékenyek a nők, vagy elvetélnek spontán,
esetleg termékenyek, de mondjuk védekeznek kíhúzással, vagy a cikluszámítással. :D

SV - 2018. 05. 24. 14:54

Azért a Hitler, Sztálin párhuzam kicsit erős. Ők a saját ambíciójukat követték, a totális uralomra törekedve. Octavia egy krízishelyzetben került az élre, és vagy elfogadja és fegyelmet tart, vagy kitör a harc és mindenki kinyírja egymást.
Lexa megint más jelenség: ő ismerte azt a kultúrát, aminek az uralkodója lett, és neki az ismert ellenséggel kellett békét kötnie. Nagy dolog amit tett, és remek vezető volt, azonban Octavia helyzete teljesen más. Lexát uralkodásra képezték, Octavia meg a saját útját kell, hogy megtalálja vezetőként, krízishelyzetben, pusztán azért, mert okosan harcolt és nyert.

A Sötét évről szerintem nem a félelem miatt nem beszélnek, inkább a közös szégyenérzet lehet az oka. Ezért is jutott eszembe a kannibalizmus: ha szimplán Octaviát utálnák, akkor valaki beszélne. Inkább valami olyanról van szó, amiben mindenkinek részt kellett vennie a túlélésért, mint a kannibalizmus, vagy a fentebb említett abortusz-elmélet, ami talán még jobban tetszik történet szempontjából, ugyanakkor elég borzalmas, hogy senki ne AKARJON róla beszélni.
Hiszen miért is beszélnének kívülállóknak? Ők nem tudják milyen volt lent, könnyen elítélnék azt, amit a lentiek a túlélésért tettek.

Kane: Az ő tragédiája az, hogy a megváltását keresi, de a helyzet erre nem ad lehetőséget. Ő már túl van egy ilyen kegyetlenkedős cikluson, ld. 1. évad. Ő már tudja, mi az ára a tetteinek, és szerintem félti, sajnálja Octaviát, szeretné megkímélni attól a pillanattól, amikor rájön, hogy mennyi rosszat követett el a túlélés nevében. A baj az, hogy túlmagyarázza a dolgot, és mindenáron terelgetni akarja, míg Indra inkább a támogatásáról biztosítja Octaviát, miközben próbálja tompítani a hibáit. Az sem segít, hogy Indra lánya épp a mostani viselkedést bátorítja, plusz ott van a farmos csaj, akiről tudjuk, hogy mindent megtesz a saját túléléséért, na szerintem ő is a teljhatalmat bátorítja, és élvezi a kiemelt szerepét, nem pedig behódolt.

Én kíváncsi vagyok, mit hoznak ki Bellamy érkezéséből. Nekem a sorozatot már az elején is a Blake tesók kapcsolata adta el. Van köztük egy megingathatatlan kötelék, hiszen Octavia életének jelentős részében Bellamy volt az egyetlen szereplő. Ezt nem szabad alábecsülni.
Lehet, hogy összevesztek, haragudtak egymásra, megbántották egymást, lehet, hogy a haragjuk jogos és az utálatuk látszólag elmélyül, de bármi történjék is, Bellamy az, akinek a jóváhagyását Octavia keresi, még ha nem is ismeri be. Talán most keménykedik (Echo jelenléte nem sokat segít), talán sok rossz dolgot csinált, de Octavia számára Bellamy véleménye fogja jelenteni a mindenséget.

Tetszik az a megközelítés is, hogy Octavia megkérdőjelezi a saját létezését: ez nekem is eszembe jutott, csak nem tudtam hogy megfogalmazni, de nagyon igaznak tartom, a Jahával való beszélgetés mindenképpen megágyazott ennek.

Csilla0422 - 2018. 05. 24. 15:54

Elég morbid felvetés lesz. De mi van ha a csecsemőket illetve a gyerekeket megették? Ezzel megakadályozták a túlnépesedést és “élelemhez” is jutottak. Érhető is lenne, hogy nem beszélnek róla.

Niylah sem látható. Clarke elég szoros barátságban volt vele és most meg sem említi…

süsü - 2018. 05. 24. 16:24

Jól halad az évad, tetszetős, viszont az Octaviáról írt negatívabb véleményekkel totál egyetértek, hiába szerettem nagyon a karaktert. A viselkedése mögött valóban lehet ráció és megalapozottság, de nem tudom eldönteni, hogy az alakítás vagy egyszerűen a karakter viselkedése miatt, de Octaviát elsősorban nem erős vezetőnek írnám le, inkább rohadtul korlátolt gondolkodásúnak. Borzasztó antipatikusak a vezetőként tett lépései, de hát ki tudja, hogy mi lesz még itt, én is visszasírom Lexát.
Clarke, Bellamy és a csipetcsapat többi tagja egészen rendben vannak, és a gonosz asszonyság is megállja a helyét.

PorcelánPor - 2018. 05. 24. 16:40

@Katey
Persze, tudom hogy lehet védekezni. Ezért számoltam a védekezés nélküli és a megszakításos módszer pearl indexével.

Ha ezek tényleg megették a csecsemőket, akkor mind megérett a pusztulásra…

Árpád - 2018. 05. 24. 17:51

Abban egyetértek Octavia krízishelyzetben került hatalomra, de azzal már nem értek egyet, hogy a végtelenségig űzték a gladiátorjátékokat. Azért bűn és bűn között is van különbség. Korábban is elmondtam és most is megerősítem Octavia nagyon túl lett pörgetve. Először még ő volt az, aki csodálkozott, hogy takarók ellopásáért el lehetett valakit ítélni, később meg ő is beküldte Delhit párbajozni. Kicsit bezsongott a királynő ez világos. Kérdés le tud-e állni?
Nem tudom itt sokan mennyire ismerik a Római birodalom történetét, de megjegyzem a gladiátorjátékokat űző uralkodók nagy része nem ágyban-párnák között halt meg, hanem valamilyen merénylet vetett véget életüknek. Augustus császár meghalt Kr. u. 14-ben, utána több császár is merénylet áldozata lett. Véletlen-e a párhuzam nem tudom, de elég sötét jövőt vetíthetne ez előre Octavia számára.

Qwe - 2018. 05. 24. 17:53

Látom megy a találgatás mi lehetett a sötét év :)

Szerintem kannibalizmus, biztosan nem véletlenül mondta el Jaha az évad elején hogy a bárkán azért kezdtek el az űrbe temetni, hogy ne legyen kísértés. Ezen kívül már az 5×02-ben pár hónappal a bunkerbe költözés után téma volt, hogy élelmiszerhiány lesz és hát nem úgy néznek ki Octavia katonái mint akik 6 éve éheznének.

Az biztos hogy nagyon csúnya világ volt, ha a lakosság harmada eltűnt, úgy, hogy még szaporulatnak is kéne lennie ennyi idő alatt. Ennyien biztosan nem követtek el bűnt, pláne az első gladiátorviadal után.

Bellamyéknál szerintem nem volt szigorú születésszabályozás, nem volt szó róla eddig, hogy éhezés lett volna fenn, csak szimplán a kaja ízét kifogásolták. Eleve egyel több felnőttel(Clarke) terveztek és magát a farmot sem csak 7-8 főre építhették eredetileg, így lehetett tartalékuk. Abortuszt nem tudtak csinálni, spirált sem hiszem hogy autodidakta orvossal felrakatna valaki. Azt is nehezen hiszem, hogy ha Harper Emori vagy Echo terhes lett volna akkor egyáltalán felmerült volna egy utólagos megoldás ahelyett, hogy szimplán 7 helyett 8 felé osztják az algát.

Octavia rohadt idegesítő, de a kegyetlensége szerintem indokolt volt az utolsó részben is, ha nem tudják bevenni a völgyet akkor mind a ~800an meg fognak halni véges idő alatt, ehhez képes 50 katona életét kockáztatni bőven elfogadható. + minél később támadnak annál felkészültebbek lesznek Diyozáék.
Szerintem Octaviának továbbra is a butaság a baja, nem a keménykezűség. Kihagyták Clarkeot a tervezgetésből, pedig ő az egyetlen aki nem csak térképen látta az utat és abban a völgyben él 6 éve amit be akarnak venni. Meg a szél még nem találkozott a wonkru-val vagy mit mondott??

Azt nem értem, hogy Clarke azt mondta, több tucatszor átment már a sivatagon, hogyhogy nem találkozott még sosem a parazitákkal? Meg is fogott egyet mégsem ment bele, lehet hogy a sötétvér megvédi ezektől is?

Citrom - 2018. 05. 24. 21:55

Az arénában elesetteket szerintem megették.

SV - 2018. 05. 24. 22:40

@Árpád: Igen, azzal egyetértek, hogy Octavia túl lett pörgetve és kérdés, hogy le tud-e állni. Ez inkább a külsősökön múlik majd, mert szerintem a Wonkru teljesen mögötte áll, egyelőre, amíg nem kapnak jobb alternatívát. Viszont odalent nem volt alternatíva.
Valóban utalgatnak a római korra, de szerintem ez annyiban nem helytálló, hogy a római korban volt alternatívájuk, és a gladiátorok egy elnyomott csoport voltak, míg itt az ellenségnek kikiáltott embereket küldték be harcolni, így a többség gondolom ellenük szurkolt. Meg a saját maga túléléséért – minden halál azt jelentette, hogy valamivel több kaja jut a többieknek.
Kenyeret és cirkuszt a népnek, ugyebár…
Szóval én várom, hogy Octavia a továbbiakban hogy reagál. Ha a zsarnoki irányba indul, és folytat mindent úgy ahogy volt, akkor sajnos valóban elég szomorú jövő vár rá… Én azért szurkolok neki, hogy valami változást hozzon, mert az elejétől kezdve kedvelem őt.

Amúgy szerintem is megették az arénában elesetteket – mert ugye vagy 400 ember tulajdonképpen eltűnt a semmibe. Hova temethették őket? Izgalmas lehetett odalent ennyi hullát kerülgetni…

Plusz ez a parazita dolog: nem vagyok 100%-ig biztos benne, mivel felirat nélkül láttam a részt, de Clarke nem ismerte, mivel van dolguk, de a Wonkrusok eléggé megrémültek tőle, nekem valamiért az volt az érzésem, hogy ők ismerték, bár lehet, hogy csak beleképzelem.

Árpád - 2018. 05. 25. 10:27

@SV: Így vagyok én is, hogy szeretném, hogyha Octavia egy kicsit visszavenne az erőszakkal kötött szövetségéből. Egyébként folyamatosan haladt efelé, mert Lincoln halálával valami eltört benne. Attól kezdve vált megkeményedetté. Ha a harcokban bátorságot tanúsít semmi baj. A vezetőnek szabad halálos ítéletet hoznia is. A menedékben való drasztikus létszám csökkenésre valószínű majd vissza is térnek, hisz Clarke és Bellamy is kíváncsi erre. A Bellamy-Octavia találkozás a rész végén és Octavia fenyegetése vérfagyasztó volt. A légkör megfagyott és Clake is nagyon furcsa szemeket meresztett, noha korábban pont ő nem akart senkit beereszteni a menedékbe. Nyilván azonban általában egy film is mindig a legérdekesebb résznél ér véget, s így nyitva hagyják a kérdést. Ez pszichológiai tényező is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz