login |

A legújabb DC-s képregény-sorozat a Swamp Thing lehet

2018. 05. 07. 17:00 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: hírek,

Amellett, hogy a DC bejelentette, hogy 2019-ben induló streaming szolgáltatása a DC Universe neve fogja viselni, egy újabb élőszereplős sorozatot is bejelentettek: a Swamp Thing-et. (Ő volt már magyar nyelvű képregényben?)

Oké, még nem 100%-os sorozatberendelést kapott a projekt, csak script-to-series berendelést, ami azt jelenti, hogy a pilotszkript alapján rögtön az egész első évad bekérésre kerülhet pilot nélkül. Más garanciát viszont nem jelent, szóval biztosítékot sem, hogy leforgatják a 2019-es tervezett premierdátumra, ha nem üti meg a forgatókönyv a szintet.

A Len Wein és Bernie Wrightson által megalkotott képregényes karaktert a Warner Bros. Television James Wan produkciós cégével, az Atomic Monster-rel adaptálhatja képernyőre (szóval nem a Berlanti-féle istállóból érkezik), a készítő Mark Verheiden (ő vitte a Falling Skies S1-et, valamint az Ash vs Evil Dead S3-at) és Gary Dauberman lesz.

A történet a Járványügyi központ egy kutatójáról fog szólni, bizonyos Abby Arcane-ről, aki hazatér szülővárosába, a Louisiana állambéli Houma-ba, hogy felderítsen egy halálos, mocsári eredetű vírust. Itt kerül meghitt viszonyba egy tudóssal, Alec Holland-del, akit tragikus módon elveszít, azonban idővel elkezd gyanakodni, hogy talán mégsem halt meg élete szerelme. Ugyanis valami ismeretlen eredetű, erőtér ereszkedik le a városra, hogy a mocsárban fellelhető dolgokat saját céljaira fordítsa, és eközben Abby is felfedezi, hogy a láp milyen egyszerre csodás és szörnyű, misztikus titkokat rejteget.

Aki igazi filmes veterán, az gondolom már hallott Swamp Thing-ről képregényes tudás nélkül is, hiszen a 80-as években Wes Craven rendezett horrort a karakter köré (itthon: Mocsárlény), ami folytatást is kapott, majd tévésorozat is lett belőle, sőt, a 90-es években animációs sorozat is.

4 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2018. 05. 07. 21:27

az se mindegy, hogy a Swamp Thing képregényt ugye Alan Moore (Watchmen, Hellblazer, LXG, From Hell, Batman: Killing Joke, V for Vendetta, etc) “rebootolta” annak idején akkora sikerrel, hogy emiatt beszélünk róla azóta is.

DarkEagle - 2018. 05. 08. 13:28

Szerintem Ves Craven filmjét meg se említsük, ha azt mondom, hogy életem egyik legnagyobb csalódása egy igen jó rendezőtől akkor is finoman fogalmaztam.

Ennek a sorozatnak örülök és nem csak azért mert bírom a karaktert (aki egyébként önálló szériában nem volt itthon képregényben, tudtommal) de az hogy James Wan csinálja az még egy plusz pont. Úgy tűnik a DC talán jó úton halad azzal hogy kinevezték Walter Hamadát vezetőnek mert elég sok jó partnert hozott magával. És az hogy Wan megkapja ezt a sorozatot is amit nyilván berendelnek mert akkor minek reklámoznák ennyire, akkor talán bízhatunk egy jó Aquaman filmben is. :D

Remélem lesz itthon is DC Streaming mert ha nem akkor kénytelen leszek más megoldást keresni a sorozataik nézésére.

winnie - 2018. 05. 08. 15:26

“de az hogy James Wan csinálja az még egy plusz pont”

akinek eddig csak egy sorozatban van benne a keze, a macgyverben:)

“Remélem lesz itthon is DC Streaming mert ha nem akkor kénytelen leszek más megoldást keresni a sorozataik nézésére.”

de…, szóval megérné neked azért a 4-5 sorozatért? mármint ez nem kötözködés, hanem kérdés, mert pont ezt kommenteltem a mai posztba.

DarkEagle - 2018. 05. 08. 16:03

Én most a filmes tevékenységeire gondoltam Winnie, mivel a Mcgyver nem vonz. De ha jól hallom jó sorozat az is. Szóval akkor csak érti ezt a szakmát is. Mondjuk egy sorozat showrunnerének munkája más mint rendezni egy filmet.

A másik dolog. Ha csak ez az 5 sorozat lesz (Metropolisszal együtt) akkor is előfizetnék szerintem. Ha a Netflixre is előfizetek úgy hogy alig nézek rajta valamit akkor itt pláne megérni, tekintve hogy 5-ből 5 érdekel eddig abból amit ajánlanak. De kétlem hogy ennyi lesz csak a kínálatuk. És szerintem nem én vagyok az egyetlen. Egyébként ha emlékeim nem csalnak egyik streaming sem kezdett több saját gyártású sorozattal, sőt.

Amúgy mivel nálunk nincs Hulu és az Amazonból 2 sorozat érdekel talán csak így amire elő vagyok fizetve az egyedül az HBO. Netflix jelenleg nem aktív mert amit látni akartam már láttam. Szóval bőven maradna a DC-re keret. A Disney streamingje szintén nem érdekel bár arról még szinte semmit se tudni. De mivel főleg Marvel cuccok érdekelnének onnan és abból se túl sok így nem hiszem hogy oda befizetnék, ahhoz magasra kéne tegyék a lécet. Még a mozijaikra se mindig fizetek be.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz