login |

Délelőtti videó 5.: Fauda

2018. 05. 24. 12:20 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: Ázsia sorozatozik, video,

Anno nem írtam az izraeli Fauda-ról, és most már nem is fogok az első szezonjáról, mert képtelen lennék rá, így nem tudok mire visszalinkelni azon alkalomból, hogy ma elérhetővé vált a Netflix-en a 2. évad is (angol szinkronnal is) – az izraeli premier már decemberben megvolt.

A tovább mögött a folytatás előzetesét lehet megnézni – először a Netflix-eset, majd két izraelit. Bevallom, nem tudom, hogy folytassam-e a nézését. Valaki más is látta az S1-et?

6 hozzászólás Ne habozz!

bvr - 2018. 05. 24. 12:35

Én az első évadot láttam félig, alapvetően tetszett (és tök jól átadták (mégiscsak izraeliek) a köze-keleti katonai bevetések hangulatát), viszont valahogy annyira meg mégsem rántott be , szóval nem kaszáltam csak valahogy abbamaradtam a nézésével kb. féltávnál. De be szeretném majd fejezni, aztán majd eldöntöm hogy mi legyen ezzel a második évaddal.

EnBrain - 2018. 05. 24. 13:50

Megnéztem, nekem tetszett. Jó kikapcsolódás volt, érthető angollal. A második évadot is meg fogom nézni.

Natasa - 2018. 05. 24. 16:41

Nagyon szerettem az első évadot! Alapvetően kedvelem az izraeli sorozatokat, mert kb 3xor jobbak mint egy Homeland ( ez szubjektív magámvélemény persze.)Nem csoda, hogy az amerikaiak állandóan megveszik a formátumaikat. Én héberül néztem angol felirattal. Talán a titok abban is rejlik, hogy maguk a színészek is voltak katonák, az amerikai filmekben a kigyúrt szépfiúja sokszor nem igazán hiteles. Kicsit olyan ez, mint az 50-60-as évek amerikai férfi sztárjai, akik megjárták a háborút és egészen más kisugárzásuk volt. Pl itt a főszereplő maga is valami speciális black ops katona volt. A kiélezett konfliktus miatt pedig érződik, hogy itt tényleg komoly tétek vannak. Pörgős, izgalmas, csak a térségre jellemző egyéni drámákkal és konfliktusokkal. Ott még más törvények uralkodnak és ez remek storyline-okat ad a sorozatnak.

winnie - 2018. 05. 24. 17:08

sot, szinte az egesz vilagon nagyon mennek a formatumaik, akar szkriptelt, akar masfele.

daniferi - 2018. 05. 24. 19:01

Nekem nagyon tetszett, főleg azért, mert nem egyoldalúan mutatta be a dolgokat, hanem sokszor nem igazán tudta eldönteni az ember, ki a jó és ki rossz. Tényleg jobb mint a Homeland :)

mrmackey - 2018. 05. 25. 01:05

Az nagyon komoly, hogy az összes szereplő bilingual, arabul is folyékonyan beszélnek. Összességében hitelesebbnek tűnik, mint egy amerikai sorozat. Viszont átvesz azoktól rengeteg baromságot. Hogy mást ne mondjak, egy elejtett GYUFÁSDOBOZ, amiből megtudják a palesztinok, hogy izraeliek jártak ott, sőt a kedvenc bárjuk címe rajta van. Aztán meg a csajt egyszerűen beengedik, táskaellenőrzés nélkül, ami a való életben nem történhetne meg. Vagy a mentálisan labilis csapattag, aki mindent elbaltáz. De van még elég sok egyéb ilyen.
Nálam 7/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz