login |

Young & Hungry: folytatódott az 5. évad – írta Necridus

2018. 06. 28. 14:50 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Több, mint egy év után végre megkapjuk a Young & Hungry 5. évadjának utolsó tíz részét, amik egyben le is zárják a sorozatot. A történet viszont csak pár napot ugrott, így nem kell aggódnunk, hogy a karakterek a szünet alatt hatalmasat változtak volna.

A továbbiakban apró spoilerekkel folytatom.

Gabi és Josh végre egy pár, aminek egyelőre nem tudom, hogy örüljek-e. Untam a „se veled se nélküled” kapcsolatukat, erőltetettnek éreztem, de még baromira nem tudtam őket együtt megkedvelni. Főleg, hogy mindkét részben összevesztek, majd megbocsátottak egymásnak, és visszatértek a harmonikus kapcsolatukba, ami szerintem egyelőre nem szól másról, csak a szexről. Nagyon remélem, hogy nem ez lesz a maradék részeknek a szerkezete, az rettentően csalódást keltő lenne. Egyelőre ez így bejött, de hosszabb távon nem működne.

Ezzel szemben Sofia még mindig rettentő szórakoztató. Az élettel teli lány továbbra is harmadik kerékként működik, annak ellenére, hogy ismét próbálták összehozni egy sráccal, akit a színésznő férje alakított. Van még benne bőven potenciál, sajnálom, amiért nem kapta meg saját spinoff sorozatát.

Yolanda és Elliot szintén remek karakterek, ugyanúgy meg tudnak nevettetni minden jelenetükkel. Néha eléggé izoláltak, mégis nagyot dobnak a sorozaton, hiszen mindent félreértenek, túlreagálnak, külső szemlélőként gúnyolnak, és így adják a tipikus, mégis egyéni komornyik és szobalány figuráját.

A sorozat azonban néha képes a humortól néhány percre elszakadni, és elővenni egy-két érzelmesebb jelenetet, amelyek egyáltalán nem ártanak neki. Sokkal közelebb tudja engedni magához a nézőket azáltal, hogy egy valódibb világot mutat, hiszen mindenki életében ott van a humor, ugyanakkor a munkahelyi, a szerelmi, illetve a baráti kapcsolatokban felbukkanó problémák is mindennaposak.

Viszont a szöveg a sorozat legnagyobb erénye a pörgő, dinamikus részek mellett. Rettentően jól megírt párbeszédek hangzanak el, melyek biztosítják a humort. Mennyire ütött már, hogy Sofia új udvarlóját Harry Dick-nek hívták, s a nevével egy egész részt teletűzdeltek jobbnál jobb poénokkal. És így már kicsit értem is, miért nincs szinkronos változata a Young & Hungrynak, hiszen magyarul nem működnének ezek a szójátékok, így elvesztené az ezekből származó erényét a sorozat.

A Young & Hungry számomra az a szitkom, amit nem is feltétlen a sztori miatt nézek, hanem a színészek játéka és az írás az, ami magával ránt, és ami miatt annyira sajnálom, hogy már csak pár hétig lesz műsoron. Laza, humoros és ügyes színészekkel rendelkezik a sorozat, melynek a kvázi 6. évados nyitására 8/10-et simán adnék, és remélem, a maradék részeket is legalább ennyire fogom élvezni, mint a mostaniakat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz