login |

The Affair: kezdett a 4. évad

2018. 07. 01. 15:50 - Írta: Shannen

39 hozzászólás | kategória: kritika,

Közel másfél évet kellett rá várni, de megérkezett a The Affair 4.évadja, hogy tovább bonyolódjon négy főhősünk magánélete, miközben próbálnak továbblépni, továbbélni, lehetőleg boldogan, mindazok után, amin keresztül mentek. Ismerve a sorozatot, természetesen ez azért nem fog egyszerűen menni idén sem egyikük számára sem.

A 3. évad vége és az idei kezdés között eltelt hosszú idő arra pont jó volt, hogy nagyjából elfelejtsem mennyire rosszul sikerült zárniuk a készítőknek az amúgy sem fényes előző szezont.

Ez az ideiglenes memóriavesztés azonban csak addig tartott amíg végig nem néztem az S4 első két részét. Rögtön visszatértek a kevésbé szép emlékek. Azt mindenképp előrebocsátom, hogy a 4×01-et és 4×02-t mindenképp érdemes együtt megnézni, hiszen a kezdés csak a Noah-Helen párosra, míg a folytatás kizárólag a Cole-ra és Alison-ra koncentrál.

Szóval így két rész után az a helyzet, hogy elkezdtem a kaszán gondolkodni. Ennek fő oka, hogy egy kisebb időugrást követően a 4 fős társaságot földrajzilag is szétbontották, a csapat egyik fele maradt Montauk-ban, a másik páros a kontinens túlsó felére, Los Angeles-be költözött.

Igaz ez nem fog sokáig így maradni, hiszen idén sem maradhatunk rejtély nélkül, így az évad is rögtön egy flashforwarddal indult: Alison (megint) eltűnt, 72 órája nem látták, így Cole és Noah együtt próbál a nyomára bukkanni. Igen, ez volt a másik ok, ami miatt kevésbé vagyok lelkes a szezon iránt. A tovább mögött folytatom.

A jelenben a helyzet röviden a következő: Helen és Vic LA-be költözött a kisebb gyerekekkel (de még milyen házba!) és Noah is utánuk ment, hogy közel legyen hozzájuk. Ezt Helen és Vic is nehezen viseli, előbbi alapból nem érzi otthon magát az új helyen és Noah közelsége csak idegesíti, utóbbi pedig továbbra is féltékeny. Mindeközben Noah újra tanítani kezd egy problémásabb iskolában, és próbál részt venni a gyerekei életében, inkább kisebb mint több sikerrel.

Cole és Luisa boldogan élnék életüket, ha utóbbi szintén nem lenne túl féltékeny és nem félne attól, hogy kiderül illegális bevándorló státusza (nyilván ki fog egy ponton), előbbi pedig próbálja megszokni, hogy sikeres étteremvezető és Montauk nem hivatalos “polgármestere”, miközben sötét múltjának árnyai újra felbukkannak az életében.

Alison eközben pszichológusnak készül és közben tanácsadóként dolgozik olyanokkal, akik hasonló traumákon mentek keresztül, mint ő. Természetesen az ő szálán is felbukkan egy aktuális love interest.

A helyzet tehát az alapokat tekintve nem sokat változott, és bár továbbra is érdekes ugyanazt a történést két szemszögből nézni, mostanra ez már kevésbé tud meglepetést okozni, mivel érdemi karakterfejlődés tavaly óta nem történt. Ráadásul, ha pont arra a két emberre fókuszál egy rész, akik nem szimpatikusak, vagy nem érdeklik az embert, akkor hamar fel lehet adni a továbbnézést.

Mindezek ellenére azonban még egy kicsit kitartok, főleg a színészek miatt, akiket továbbra is öröm nézni. Abban pedig csak bízni tudok, hogy az írók egyrészt jobban összerakják az idei szezont, mint a tavalyit, másrészt a fő karakterek hamar újra találkoznak valamilyen formában.

39 hozzászólás Ne habozz!

Sydneyke - 2018. 06. 19. 11:24

Érdekes, hogy a évadnyitó jelenetre semmi utaló nem volt az egész epizódban utána.
o.O

Gevin - 2018. 06. 30. 13:06

Ali szalat mar most utalom.

Ez mar csak szenvedesnek tunik igy. Hat nemtom, hogy egyaltalan belenezzek e.

Wall-E - 2018. 07. 01. 16:16

Szerintem nagyon nagyon jó eddig az évad, Noah részei tökéletesek voltak, Helen számomra az, aki kevésbé érdekes, de a színvonalat az ő részei is hozták. Annyi, hogy reményeim szerintem majd Alison és Noah lesznek továbbra is összességében a legfontosabb szereplők és őket látjuk a legtöbbet.

WillTraveler - 2018. 07. 01. 16:21

Szerintem is nagyon jó az évad, – harmadik részt is látva – Noah és Helen szegmensei kifejezetten ülnek. Alison lett sajnos a legkevésbé érdekes karakter, remélem ott még sikerül javítani az évad során!

wanderlust - 2018. 07. 01. 16:25

Én egyelőre jobban élvezem, mint a 3. évadot, meg is lepődtem rajta. :D De Alison szála nagyon-nagyon klisés eddig, azt eléggé untam.

Eny - 2018. 07. 01. 16:35

a kommenteket olvasva, talán én vagyok az,akinek minden karakter szegmense bejön eddig. aláhúznám az eddig-et.
még bármi történhet, de ezidáig nekem nagyon tetszik.
amúgy nekem is vannak kedvenceim : Noah és Cole ..

Ennn - 2018. 07. 01. 16:43

Számomra ebben a két részben visszatért a varázs.
Egyszerűen imádtam.
Az, hogy a különböző nézőpontokon keresztül ki, hogy látja a másikat vagy a részleteket még mindig lebilincselő.
Példának okáért itt van Helen. Sokkal szánalmasabbnak, érzéketlenebbenk, agresszívebbnek látja Noah-t. Teljes kiábrándultság. Többé nem védi mindenki előtt. Egy kapcsolatot ha elveszíted, meg kell gyászolnod aminek különböző státuszai vannak. Ő épp a harag státuszba ért, pont úgy ahogy Cole is. Bicskanyitogatóan nemtörődömnek, flegmának látja Alisont és az ő szemszögén keresztül semmi sem olyan részletes, mint Alison szemszögén keresztül. A rajz az arcán az ő szempontjából kb csak egy firka. Alison szemén át sokkal részletesebb. Gyönyörű különbség még a szülinapi torta is. Cole: kerek/szögletes világos színű. Ennyi. Alison verziójban: torta1 négyszög élénk sárga (Joanie kedvenc színe) rózsaszín betűkkel szegéllyel és csajos díszítéssel torta2: kerek halványabb, (de sárga) naracssárga felirattal színes virág formájú díszekkel.

ngear - 2018. 07. 01. 17:01

Nekem is bejön eddig az évad nagyon. A legjobb meg az volt, hogy ki hogy emlékezett mit rajzoltak Cole arcára :)

duhr - 2018. 07. 01. 17:20

Én – hacsak nem izélik el nagyon – mostmár tuti maradok a végéig. Engem még mindig le tudnak nyűgözni a különbözőségek a nézőpontok között. A mostani második részben különösen tetszett, hogy míg Cole verziója szerint a szörfös arcok viszonylag szolidan firkálták szét az arcát, Alison szempontjából egy f*szt is rajzoltak Cole homlokára.

@ngear: Haha! A küldés előtt pillantottam fel az utolsó kommentre… :D

Casi - 2018. 07. 01. 17:39

Sajnos eddig csak az elso reszt tudtam megnezni es mindig meglepodom, hogy amennyire nem birom helen karakteret(meg magat a szinesznot se) annal jobban lekotnek az o reszei.

Anni - 2018. 07. 01. 19:55

Szerintem is (meglepetésemre) eddig ez az évad fényévekkel jobb mint az előző.

Helen szála sose érdekelt kb. de most nagyon tetszetős.
Cole még mindig a kedvenc, Noah-t jó látni, hogy kilábalt a 3. évados szenvedéséből..
Alison.. nah ő sajnos nem tud érdekelni de ha már ott van nézem. :D

Remélem marad ez a színvonal.

Macsi - 2018. 07. 02. 05:52

Többször ugrottam neki,2. Évad 4. Reszig jutottam. Nem értem ezt a sorozatot, vergődnek csak. Iszonyúan depresszív, lehúzó. Mi van ebben ami jó? Mások szenvedését nézni? Mert boldog eddig senki nem volt benne :(

Lindello - 2018. 07. 02. 06:59

Egyszer már kaszáltam, Helen karaktere miatt, most ismét próbálkozom a becsatlakozással. Egyetétek az előttem szólókkal, mem csak Helen szerepével van probléma, hanem a színésznővel is, már a Vészhelyzetben is útáltam!

wellwellwell - 2018. 07. 02. 10:42

Helent en is utaltam aveszhelyzetben, de itt birom. Sztem nagyon jol hozza a karaktert. A kedvenc persze messze Cole.
Vannak melypontok, de a tortenetmeseles szubjektivitasat nem lehet megunni, en biztosan maradok vegig.

Dawnie - 2018. 07. 02. 22:58

Maura Tierney zseniális, és nagyon kedvelem! Sosem értem az olyat, hogyan lehet egy karakter miatt kaszálni valamit. Vagy érdekel a sorozat, vagy nem.

winnie - 2018. 07. 03. 05:18

dawnie: ne csináld. karakter miatt? nyilván mások vagyunk, de karakter miatt általánosan bevett szokás kaszálni – inkább színész miatt nehezebb érteni, főleg, ha belekezdett az ember, és a színész általában a karakterrel lesz egyenértékű onnantól. de az szerintem nagyon sokakkal előfordult, hogy van egy szereplő egy sorozatban, aki élvezhetetlenné teszi a néznivalót, ergó az ember inkább nem is nézi a sorozatot. szóval szerintem ez tökéletesen irritáló, legyen XY valaki szemében irritáló, unszimpatikus vagy egyszerűen rosszul eljátszott. ilyenkor hiába a jó történet, van, amin nem lehet túllépni.

A. - 2018. 07. 03. 21:01

Csatlakozom azokhoz akik eddig nagyon elégedettek az évaddal. Illetve… Helen szálát elég nehezen viselem a téma miatt, kb olyan volt az egész, mint egy úthenger. Közben meg pl Noah lelkesedése tanítás közben majdnem feelgood volt.
Gondolkodom h esetleg a Helen fejezeteket kihagyom, félek h nagyon lehúzna érzelmileg.

wanderlust - 2018. 07. 04. 09:27

Here we go. A 3. részben visszatértünk a jól megszokott dolgokhoz: Noah megdug minden nőt, aki a közelébe kerül, Helen meg egy önző elkényeztett p*csa. Én ezt már unom… :(

Snoopyzit30 - 2018. 07. 04. 18:53

Én azok közé tartozom, akiknek tetszett az előző évad. Atya ég Dominic West mekkorát színészkedett az előző szezonban, ellopta az egész show-t gyakorlatilag. Nekem a francia professzorral sem volt bajom, voltak azon a szálon is érdekes beszélgetések. A lezárás valóban nem olyan lett, mint amit várnánk, de gyengének nem nevezném azt sem.

Az új évad kezdése nekem eddig bejött. Persze vannak idegesítő momentumok, pl. Noah-t szerintem totál lenullázták, mintha az előző évadban már kivéreztették volna a karakterét és most nem igazán tudnak vele mit kezdeni. Az egész iskolai környezet, amibe rakták nekem totál érdektelen. Számtalan filmben, sorozatban láttuk már, hogy milyenek az amerikai iskolák egy rohadt nagy ismétlés ez a szál, ezért totál érdektelen.

Helen története már érdekesebb, úgy látszik az ide szezonban őt fogják szanaszét tépni az írók.

Cole mindig is érdekelt, de ott is vannak furcsaságok. Már az teljesen hiteltelen nekem, hogy valaki úgy férjhez menjen abban az országban, hogy illegális bevándorló. Lehet, hogy ez ott természetes, de számomra ez elég nehezen befogadható, hogy mégis milyen papírokat mutatott fel ahhoz, hogy összeházasodhassanak. Szóval ezt megint erőltetettnek érzem. Ami még teljesen vicces, hogy a kis falatozó annyi pénzt hoz, hogy abból Cole-ék ilyen életszínvonalon éljenek, de ezen túl is lépek, mindenesetre vicces ez is.

Alisont pedig valami iszonyat idióta öntörvényű dögnek kezdik el bemutatni, az hogy csak azért ad tanácsokat, mert neki is meghalt a gyereke, az azért elég necces. Nem véletlenül járnak emberek 3-5 évet egyetemre. És láttuk is mi lett az eredménye. Most pedig ez az újabb eltűnés, hát nem is tudom.

Fentiekből kb. az olvasható ki, hogy totál nem tetszett a kezdés, de valahogy meg mégis. Én is úgy vagyok, hogy a színészeket öröm nézni és számomra még mindig érdekes tud lenni ez a több perspektívából történő megközelítés. Mondjuk ilyen megint csak nem létezik a való életben, hogy ennyire máshogy emlékezzünk dolgokra, mint ahogy itt elő van adva, de amíg ezt szórakoztatóan teszik, addig nem érdekel.

Remélem, hogy nem Alison eltűnése lesz a középpontban, mert arra nem vagyok kíváncsi, megmondom őszintén.

Van egy olyan érzésem, hogy ez lesz az utolsó szezon.

Ennn - 2018. 07. 04. 22:36

Hm. Frászt kapok Helen anyósától.
Az előző házasságában megúszta.
Az jó, hogy Noah kb újáéledt, az sulitól, hogy végre megint látok benne tenni akarást.

Shannen - 2018. 07. 07. 19:28

Ez a 3.rész már nekem is tetszett. Szóval van remény, úgy tűnik.

A flashforward-os résznél ahogy Anton ledarálta a sorozat lényegi történéseit, zseniális volt. :D

Bár a 4 szereplő közül Noah-t viselem el a legkevésbé, most egész tűrhető volt. Sajna hiába jófejkedik tanárként meg próbál jelen lenni a gyerekei életében, egyszerűen egyáltalán nem szimpatikus, sosem volt az, semelyik POV szemszögből.

Ellenben Helen, Cole mellett a nagy kedvencem, és igaz, hogy hülyeséget csinált azzal, hogy elmondta Vik anyjának, amit nem kellett volna, de az is érthető mennyire kétségbeesettnek érzi magát.

wanderlust - 2018. 07. 10. 12:09

Biztató kezdés ellenére a kaszán gondolkodom. A 4. részt hihetetlenül untam, végtelenül érdektelen és béna volt. Allison szála eddig sem tetszett, NAGYON sablonos az egész, ez a terápiás módszer meg mekkora baromság már? Cole a kedvencem nekem is, de Luisának ez a teljesen idióta, légbőlkapott ötlete, meg hogy Cole egyik percről a másikra elmegy walkaboutra…. hát nekem nagyon nem jött be sajnos.

Snoopyzit30 - 2018. 07. 10. 18:37

“Luisának ez a teljesen idióta, légbőlkapott ötlete, meg hogy Cole egyik percről a másikra elmegy walkaboutra….”

Ez abszolút nem Luisa ötlete volt, hanem Cole anyjáé, majd magáé Colé. Ez a szál nekem is bejön, itt tényleg érdekel a dráma, hogy ebből hogy jönnek ki. Cole egyértelműen Alisont szereti (még mindig). Luisa ötlete, hogy ő legyen a gyerek gyámja az ő szemszögéből érthető, mert már annyira kétségbe van esve, hogy nem tud már mit csinálni, mint hogy ilyen végletekben gondolkozzon.

Alison szála szerintem is nagyon rossz irányba halad, megint egy ilyen defektes pasival találkozik, ez már uncsi. Nagyon, nagyon uncsi. Ennél már azt is szívesebben nézném, hogy megint összejöjjön Noah-val.

Shannen - 2018. 07. 10. 20:37

Fú, hát ez 4×04 ritka unalmas volt. Pedig ma 4×03 után kezdtem örülni, hogy jó lesz ez az évad, de egyelőre csak a fele jön be.

Rég nem bírtam annyira elviselni egy sorozatos karaktert, mint Luisa-t, szörnyen idegesítő a hisztijeivel. Szegény Cole… Jó persze, nyilván Luisa is érzi, hogy Cole-nak még bőven vannak érzései Alison iránt, de a viselkedése, akkor is nagyon idegesítő.

Alison szála meg szimplán unalmas. Legalábbis eddig.
Mondjuk azt jó volt látni, amikor Noah-val meg a kislánnyal skype-oltak.

A. - 2018. 07. 10. 20:51

Alison drámája mindig ugyanaz. Az ő karaktere az első évad első rész óta stagnál. Rajta kívül mindenki fejlődött, változott a szükséges mértékben.

De a Cole és Noah teammel nem bírok betelni:) Az eddigi legjobb párosítás a négyes v hatosfogatból:)

wanderlust - 2018. 07. 11. 08:52

Snoopyzit30, a mondat két részét külön gondoltam, a Luisa hülye ötlete alatt a gyámságot értettem, és ettől függetlenül a walkaboutot. :) Tudom, hogy utóbbi Cole anyjának az ötlete volt. Mindkettőt hülyeségnek tartom :D Szerintem is érzi Luisa, hogy Cole még Alisont szereti, de akkor miért gondolja, hogy megcsinálná ezt Alisonnal? Teljesen értelmetlen, plusz tényleg nem gondolom, hogy a bíróságon számítana bármit is. Alapból nagyon sántít nekem az illegális bevándorló dolog. Hogy tudott férjhez menni akkor? Valaki tudja, hogy ez mennyire reális? Én nem értek hozzá.

Snoopyzit30 - 2018. 07. 11. 12:12

@wanderlust

Ja, bocsi tényleg, ezt benéztem :-)
Én csak azért tudom elfogadni Luisa viselkedését, mert – ahogy már korábban elmondta – 12 éves kora óta az Államokban van és még mindig illegális bevándorló, ami elég kétségbeejtő helyzet lehet. Ott építette fel az életét, ott van a szerelme és most minden elveszhet. (Mondjuk a házasság részt én sem értem, már írtam is korábban, hogy ez szerintem sem reális). Amúgy nekem van olyan ismerősöm (magyar), aki kiment egy 10 éves vízummal (akkor még ilyen is volt ha jól emlékszem), “elfelejtett hazajönni” és most 20 év kinti lét után tette le az állampolgársági esküt. Mondjuk ő nem úgy szökött be az országba az tény, de ő is illegálisan tartózkodott ott. Mindegy, ezekhez a dolgokhoz én sem értek.

Szóval szerintem Luisa minden tettére magyarázat az, hogy kétségbe van esve + szerelmes Cole-ba.

Nikolka - 2018. 07. 12. 22:54

Nem sűrűn unatkoztam annyira sorozaton, mint 4x4ben Alison részén. De közben meg nagyon tetszik az évad, mert a többiek szála érdekes, főleg Helené. (Bár hozzáteszem tényleg annyira elkanyarodtunk az eredeti dolgoktól, hogy Noah részét is elnézve, ez már egy másik sorozat)
Én sem érten Luisa hogy us gondolkodhatta ezt ki. Nincs az az anya ki ebbe belemegy. De azt sem értem miért jó reménytelenül harcolni egy házasságért, ahol a férj egyértelműen mást szeret.
Én megnéznék egyszer egy Luisa szemszögű részt, hogy tényleg ilyen-e ő. Vagy csak Cole látja így. Mert az elején tök jófej nő volt.

WillTraveler - 2018. 07. 15. 11:26

4×05:
Cole már megint visszatér Alisonhoz.. Tényleg annyira jól kezdődött az évad, nem hiszem el, hogy megint ugyanazokat a köröket kell futni.

Snoopyzit30 - 2018. 07. 15. 21:50

@WillTraveler

Én még csak átpörgettem a részt, de nem láttam benne ilyet.

WillTraveler - 2018. 07. 15. 22:46

@Snoopyzit30

Ne csak átpörgesd, hanem nézd végig:)
Walkabout konklúziója az lesz, hogy Luisa jobbat érdemel nála (-.-“), és nem hozzá fog visszamenni (mert még mindig szerelmes Alisonba).
HIMYM-hasonlattal élve, még mindig ott tartunk, hogy Ted 9 évad után is rohan vissza Robinhoz..

_Peter - 2018. 07. 16. 10:54

Mennyi klisé volt ebben a részben! :(
Vik bánatában Porschét vesz, az unatkozó szomszéd fiatal nő rögtön szexre is hívja. Cole bánatában az ország másik végén gondolkozik az életről hippiéknél és a tengerparti szobához egy szupermodell is jár. Még jó gazdagok, egy gyárban a szalag mellett nem nagyon működne a sztori.

CaTo - 2018. 07. 17. 10:51

Egy huzatra néztem meg az évad első öt részét, engem nagyon lekötött, de egyetértek _Peterrel, az ötödik rész tele volt nyálas klisékkel. Nem tudom, miért engedtek ezeknek az ötleteknek, ez a bolyongás nincs benne szerintem Cole karakterében, sem ez az olcsó belső megbékélés az apjával, meg hogy megadja magát az Alison iránti érzéseinek.
Vic-ben sincs benne az öt perc alatt kidobok kétszázötezer dollárt egy Porschéra, az ö karakterét is hiteltelenítették.
És még mindig nem értem, miért – nekem épp az tetszett eddig a sorozatban, hogy ez a realitás, az ember igenis évekig, évtizedekig tipródik az alapproblémáival, saját magát minden új helyzetbe, új kapcsolatba tovább viszi, és nagyon lassan, hullámokban jut előrébb.
Ebben a sorozat szerintem nagyon erős, és kegyetlenül ki is gúnyolja a felszínes pszichologizálást (ld. Helen terapeutája) – erre jön egy ilyen 4/5. rész…

Snoopyzit30 - 2018. 07. 17. 18:33

@WillTraveler: “Cole már megint visszatér Alisonhoz…”

Végignéztem a részt és nem volt benne ilyen és nem is jelenti azt, hogy ők újra össze fognak jönni. Szerintem csak azt jelenti, hogy Cole végre tudatosította magában, ami ellen annyira küzdött, hogy Alisont szereti és kész. Mivel láttuk, hogy Alison el fog tűnni, abból tudjuk, hogy nincsenek együtt Cole-lal.

@_Peter: “Még jó gazdagok, egy gyárban a szalag mellett nem nagyon működne a sztori.”

Ezt én minden második amerikai sorozatnál megállapítom, hogy mindenki mindig iszonyatosan teli van lóvéval, szóval az szinte sose probléma a cselekmények alakulásánál.

@CaTo: “Vic-ben sincs benne az öt perc alatt kidobok kétszázötezer dollárt egy Porschéra.”

Habár Cole bolyongását én is kicsit légből kapottnak éreztem, főleg a csajjal együtt, aki felkínálta magát, de az, hogy Vik vett egy Porschét abban semmi erőltetett és nyálas nem volt, nagyon jól le volt vezetve. Egyrészt a (gazdag) emberek már egy sima kapuzárási pánik miatt is vesznek ilyen autót, de ahogy Vik elmondta, hogy soha nem költött semmire, mindig a szüleinek akart megfelelni, az apja panaszkodik, hogy nem elég gyors az autója + még az hogy halálos beteg, ezek szerintem bőven elég okot szolgáltatnak arra, hogy egyszer az életébe hozzon egy impulzív döntést. Az, hogy a szomszéd csaj felkínálta magát szintén ott lógott a levegőben. Ez inkább a Cole vonalon volt hiteltelen szerintem. Örülök, hogy Vik nézőpontját is láthattuk.

bara - 2018. 07. 17. 23:37

Cole sztorija a walkabout-tal (amiben semmi walk nem volt végül) nem Cole, hanem Nan miatt volt érdekes. Hogy hogyan hatott rá a sztori, hogy mennyire mások a vélelmek a kimondatlan, kijátszatlan történet két oldalán.
Szájbarágós volt talán, sarkított biztosan, de így magyarázták el Cole döntését arról, hogy miért nem akar egy kimondatlan igazságot cipelni egy esélytelen házasságban.
A Nan-t alakító színésznő meg remek volt.

Vik impulzív autóvásárlása pont reális egy gazdag palira, akinek pár hónapja van hátra és mindig fegyelmezetten élt. A dugás ugyanúgy.

wanderlust - 2018. 07. 19. 09:05

Cole szála nem jött be nekem, erőltetett volt. Alison eltűnéséből viszont szerintem nem következik, hogy nincsenek együtt Cole-lal. Talán az lehetett, hogy Cole elment, hogy bevallja neki a dolgokat, aztán már nem találta.
Vik szerintem is érthető, szépen megmutatták a miérteket, attól függetlenül klisés volt tényleg.

Nikolka - 2018. 07. 19. 15:38

Mondjuk nekem már akkor biztos volt, hogy a csaj ráhajt majd Vikre, mikor Helen (vele is) sárkány volt, ok nélkül.

Nekem minden klisé ellenére tetszett ez a rész. Nem volt unalmas egyáltalán, mint az előző. (Na mondjuk ezt a 2 pasit amúgy is szívesen elnézegetem) Örültem, hogy Vik kapott saját történetszálat. És szerintem is teljesen érthető mit miért tett.

@bara Nagyon jól megfogalmazta a Cole-os rész lényegét.

@Snoopyzit30 Nem, nem úgy ment vissza hozzá. Hanem döntésileg.

Aleysa - 2018. 07. 19. 21:40

Nekem ez az évad sokkal sokkal jobb eddig mint pl az előző volt.
Nagyon jó hogy Vik kapott sztorit, de ebben mondjuk benne lehet részemről hogy piszok dögös a pasas. Ha kapunk Vikből is nem csak Helenből, nekem teljesen rendben van.
Így még Helen is tolerálható :-D
Luisa nem szimpi, sose volt, bár szegény tényleg a lelkét kitette egy pasas mellett akinél jól érzi, hogy nem győzhet Alisonnal szemben.
Lehet hogy jó hangulatban kapott el az ötödik rész, de nekem nagyon működött. Giccs ide vagy oda. Megértem aki azt mondja, hogy Cole szálát kár volt megint visszakanyarítani Alisonhoz, de az is egyértelmű volt már szinte az elejétől h Luisa csak egy pótlék. Újra szeretem ezt a sorozatot, mert ezek szerintem reális helyzetek, abszolút léteznek ezek a lehetetlen döntések érzelmi ügyekben. Kíváncsi leszek hova futtatják ki Alisonhoz eltűnését

Gevin - 2018. 07. 22. 22:26

Csak elkapott megint a sorozat (pedig minőségben nagyon messze van az első két évadtól).

Allison szála borzasztó, ahogy fentebb írta valaki, négy évad alatt gyakorlatilag semmit nem fejlődött. Nyílván egy ilyen traumán sosem vagy nagyon sok idő után lehet csak túllépni, de itt inkább dramaturgiai szinten van probléma a karakterfejlődéssel.

Noah-t még mindig bírom, de tény, hogy ő is futja a szokásos köröket. Cole, Helen és Vik viszont baromira érdekes történetszálakat kaptak.

“az, hogy Vik vett egy Porschét abban semmi erőltetett és nyálas nem volt, nagyon jól le volt vezetve.”

Pontosan, itt minden gyönyörűen le volt vezetve, még külön szájba is rágták. Financiálisan is megmagyarázták, és őszintén szólva kurvára megérdemelte. Nekem van ilyen ismerősöm, aki 43 éves indiai, családi vállalkozás, tavalyi évig soha el nem hagyta Londont, minden nap dolgozik. Nem rég volt vele egy beszélgetésem, ahol külön elmondta, hogy a családért mindent meg kell tenni, mert a szülei megteremtették ezt neki első generációs bevándorlókként. Csakhogy közben az a helyzet, hogy azt a lehetőséget, amit a szülei teremtettek számára, egyáltalán nem használta ki, mert ugyanúgy egész életében dolgozott, mint ők, soha nem tett igazán semmit magáért, mert mindig a szülőket helyezte előtérbe. Tehát Vik dilemmája abszolút átjön, pont ugyanazt csinálta, és 45 évesen beütött a krach, ráébredt, hogy nem élt magáért soha egy percet se.

Szóval egy kocsi meg egy fiatal csaj, amikor pár hónapon belül meghalsz, minden férfi azonnal lecsapna rá. Jogosan. Ami még külön tetszett, hogy elmondta, nem magának akarta a gyereket… mert az tényeg baromság lett volna amúgy, Helennek ebben igazat adok.

Cohle szála a hippi-vándorlással megmosolyogtató volt, főleg a montázsba csomagolt “Hogyan felejtsük el életünk szerelmét 5 lépésben” résszel. Pláne, hogy ali vágták a “Night we Met”-et a 13 Reasons Whyból. Mondjuk az tetszett, hogy végre ráébredt, hogy bármennyire is küzd ellene, Allisont nem tudja kiveni a fejéből, és nem akar keservesen, nyomorúságosal élni tovább emiatt. Az apával kapcsolatban vegyesek az érzéseim, Cole természetéből adódóan sztem sem bocsájtott volna meg ilyen könnyen, de tény, hogy Nan azért nagyban hatott rá. Az igazság az, hogy össze volt csapva, két részben kellett volna elmesélni, kissé jobban elmélyedni az egész “hippi” témában, hogy hitelesnek hasson.

Az évad főszála egyértelműen Allison eltűnése, végig ez lesz a feszültségfokozó, mint tavaly a gyilkosság. Kissé ötlettelen és hatásvadász, de ez már nem ért meglepetésként.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz