login |

Big Brother US: kezdett a 20. évad

2018. 07. 04. 14:56 - Írta: Deny

22 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

A CBS-nek idén két reality-je is mérföldkőhöz érkezett. Míg a The Amazing Race a 30., a Big Brother a 20. évadát kezdte meg. Szinte hihetetlen, hogy ez a két műsor (és a Survivor is) lassan már 20 éve szerves részét képezi a csatorna műsorrendjének, népszerűségük pedig töretlennek tűnik.

A múlt héten már kikerült egy remek ajánló a Big Brotherről, így most nem mennék bele nagyon a részletekbe, de annyit talán érdemes ismét kihangsúlyozni, hogy az amerikai változat merőben eltér az itthon megszokott valóságshow-któl, így bátran neki lehet állni és levetkőzni az előítéleteket, mert a BB US még mindig egy kemény stratégiai játék, és nem egy alpári trash reality, melyben wannabe celebek dőzsölnek hónapokig egy házban.

Színes egyéniségek persze itt is vannak, de a játék lényege a stratégiára és különféle versenyekre épül. Röviden: ez tényleg egy társadalmi kísérlet. Lássuk, mivel is dobták fel idén az évadot, és mire számíthatunk a műsorban ezen a nyáron. Apró spoilerek előfordulnak a tovább mögött, bár mivel még nagyon az elején vagyunk, nem sok minden történt.

Míg tavaly a kísértés volt a szezon témája, idén a technológiát választották a készítők tematikának. Julie Chen első részbeli bevezetője alapján részben azért, mert a műsor indulásának idején még sokkal visszafogottabb volt a technika, nem léteztek közösségi oldalak, így érdekes volt látni, hova fejlődött a reality az évek haladtával. Az már most látszik, hogy a versenyek elég látványosak lesznek idén, és a ház is elég modern külsőt, izé… belsőt kapott.

Az évad egyik új eleme az úgynevezett BB App Store, melynek lényege, hogy a nézők az első pár héten online válaszolhatnak kérdésekre a játékosokkal kapcsolatban, és amelyikük a legnépszerűbbnek bizonyul („trendingel”) az adott héten, az választhat egy jutalmat a BB App Store kínálatából.

Ezek különféle előnyök, ha úgy tetszik, „szuperképességek”, amelyekkel előbbre juthatnak a játékban. Az első győztes, Sam például kapott egy esélyt, hogy visszatérhessen a játékba, ha kiszavaznák az első 3 eviction egyikén. Azonban úgy tűnik, a jutalmaknak is lesz egy csavarja, ugyanis ha Sam nem használja fel az előnyét a harmadik kiszavazásig, át kell adnia azt a negyedik kieső játékosnak.

És hát nem ez lenne a Big Brother, ha nem lennének büntetések is, amelyek hátráltathatják a házlakókat.

Szintén a BB App Store része, hogy az a játékos, aki a legkevésbé népszerűnek bizonyul az adott héten, köteles választani egy büntetést (crap app) a kínálatból. Itt eléggé vakartam a fejem, ugyanis az első áldozat, a muszlim Faysal sikeresen kiválasztotta a „Hamazon” nevű büntetést, melynek lényege, hogy egy héten át sonkaszállítmányt fog kapni, amit mindig meg kell ennie az utolsó falatig. Nem értem, hogyan választhatott egy olyan opciót, aminek a neve egyértelműen elárulta, hogy disznóhúshoz lesz köze.

Nem ő volt azonban az egyetlen pórul járt versenyző. Sam és Kaycee is megkapták a magukét, amiért elbukták az első versenyszámot. Előbbi egy igen bizarr szankciót kapott: bizonyos időközönként csakis egy távirányítású robot formájában tartózkodhat a házban, amely kamerával és mikrofonnal van felszerelve, így bár mindent láthat és hallhat, és beszélhet is a többiekkel, eléggé korlátolt a mozgóképessége.

Kaycee pedig kapott egy színes öltözéket, melynek övcsatja bizonyos időközönként forogni kezd, olyankor pedig abban a helyiségben kell maradnia, amelyikben éppen tartózkodik. Emiatt például lemaradt az első nomination ceremony-ról is.

A show mottójához híven („Expect the unexpected”) bizonyára tartogat még számunkra pár csavart ez az évad is. Érdekes egyébként, hogy idén nem hoztak vissza egy régebbi játékost sem. Ami pedig a házlakókat illeti, idén talán a szokásosnál is színesebb egyéniségeket válogattak össze. Egyértelmű kedvencem még nincs, viszont a meglehetősen önimádó, roppant „eredeti” becenevű Swaggy C már három rész alatt képes volt az agyamra menni (és ezzel nem vagyok egyedül).

Kíváncsian várom, mit hoz ez a jubileumi szezon. Egy biztos, unatkozni biztos nem fogunk, hiszen a Big Brotherben aztán tényleg bármi megtörténhet.

22 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2018. 07. 04. 18:59

Hehe, köszi a kibeszélőt:) Az utóbbi években most érzem a legjobbnak a castingot, Angela kb. fél perc alatt a kedvencem lett, Hailegh is nagyon cuki, Rachelt is bírom, és a fiúk között is vannak szimpatikusabb arcok, pl. a vízimentő srác. Örülök, hogy sikerült vele összehozni azt a szövetséget Angie-nek és Rachelnek. Amúgy elég régen volt ilyen évad, hogy két nagyobb szövetség megy egymás ellen, szóval emiatt is izgatott vagyok. Mostanában inkább az volt a divat, hogy páran csináltak egy magot, aztán bevettek még pár feláldozható embert, hogy meglegyen a többség, aztán szép lassan leszeleteltek mindenkit. Így azért izgisebb, ha két pólus van.

A BB App Stora-ral nem igazán találták fel a spanyol viaszt, ha belegondolsz, szinte tök ugyanaz, mint a Den of Temptation volt, azzal a különbséggel, hogy azt nem volt kötelező elfogadni, de hát miért ne fogadná el valaki?:) Ott is valakire nézve negatív következményei voltak, itt most crap app van, oké. Vagy az OTT-s ejtőernyős szeretetcsomagokat is említhetném, ott kezdődött, hogy legyen több beleszőlása a nézőnek a játékban.

Itt most maga az előny csak akkor fordulhatna hátránnyá, ha nem használja fel Sam 3 hétig, és a negyediken megnyeri az HOH-t, mert akkor tudni fogja, hogy akárki is esik ki, az visszajöhet és bosszút állhat rajta. Azt nem tudom, hogy ez csak esély, valamit csinálnia kell, vagy mindenképp visszatér az első 4 kiesett egyike. Mondjuk így vagy úgy, de biztos jönnek majd vissza kiesettek idén is.

Deny - 2018. 07. 04. 19:30

Jaja, tényleg hasonlít a Den of Temptationre :)

Szerintem valami önálló feladatot kaphat Sam, és ha sikeresen teljesíti, akkor visszatérhet. Vagy ha esetleg terveznek Battle Back-et, akkor lehet, hogy ő lehet egy plusz versenyző.

Vannak jó arcok amúgy. Angelát én is csípem, és hát csinos is :) Tyler valamiért még nem lett favorit, de hát nagyon korán van még. Kaitlyn se semmi :D

Valóban elég szimpatikus bagázs, talán itt nem lesznek olyan csúnya háborúzások, mint tavaly. Viszont már volt egy kisebb botrány JC-vel, bár ahogy olvastam, azt is inkább a nézők fújták fel, és nem a játékosok panaszkodtak.

Swaggy viszont remélem, minél hamarabb koppan. Nagyon örültem, mikor Bayleigh beszólt neki a beceneve miatt. :D

Thomas - 2018. 07. 04. 20:15

Én úgy értettem, hogy nem csak Sam térhet vissza, bárkire használhatja, aki kiesik. De igen, mintha a chance szó elhangzott volna, szóval nem tuti a dolog.

Angela nagyon bejön, ezen a képen is milyen helyes, amit beraktál:) Sajnálom, hogy nem sikerült azt a szörfös versenyt megnyernie, vagy talán jobb is? Már így is célkeresztbe került, mert hogy jó lesz a versenyekben, pedig ott pont egy véletlennel került a döntőbe. Akkor lett volna nagy a baj, ha Tyler (?) Swaggyékkel tart. Meg nem nagyon tudom a neveket:)

Swaggy tényleg elég idegesítő, meg szeirntem Kaitlyn is, bár róla azt hittem előzetesen, hogy kedvelni fogom. Abból a csapatból igazán csak Haleigh-t sajnálnám, remélem, meg tud onnan pattanni, mielőtt rá kerülne a sor.

Thomas - 2018. 07. 05. 16:05

Nem tetszik ez, hogy Tyler csak alibizik:( Persze, ez neki csak jó, mert jövő héten a világon senki nem próbálná őt kitúrni, de Angie és Willett csak némán nézik, hogy Steve a célpontja? Ők tudhatják, hogy ha Swaggyék nyerik az HOH-t, akkor ők lesznek bajban, nem a szövetségük, mert arról semmit sem tudnak:( Persze a Vetót odaadta Faysalnek, így nincs miről beszélni…

Fragohol1C - 2018. 07. 06. 09:29

Na, sziasztok :-)

Négy rész megtekintése után, nekem eddig nagyon bejön az évad. Bár az, hogy a nézők egy kicsit is befolyásolják a játék menetét nagyon utálom és úgy tűnik tavalyról nem tanultak a készítők semmit.

Érdekes, hogy az interjúk során voltak olyanok akik szimpatikusak voltak, viszont a játékban már nagyon nem. Pl Swaggy. Nagyon nagy képűvé vált, mert az elején nyert valamit és szerintem idővel elég nagyot is fog koppanni. Tyler viszont kellemes meglepetés volt. Szerintem egész jó kis évad lesz ez, ráadásul eddig nem idegesít senki, szóval bármi meglehet :D

Thomas - 2018. 07. 07. 15:10

Hát nem tudom, mit jelent ez nekünk (Team Angie), hogy Kaitlyn nyerte az HoH-t. Az egy dolog, hogy velünk szavazott, de azért nem hiszem, hogy teljesen átállna. És tudjuk, hogy Swaggy célpontja Angie:( Szóval simán kieshet a héten:( De amúgy eddig nagyon élvezem az évadot, ha Angie megnyerné, tutira meg is tartanám az egészet:)
Amúgy mikor volt ilyen eyecandy évad utoljára? Jó régen:) Azért Angie, Rachel, Haleigh, most nagyon betaláltak ezzel a castinggal:)

Deny - 2018. 07. 07. 16:30

Thomas: Egyetértek eyecandy téren. Amúgy Haleigh csak szerintem hasonlít nagyon Nicole-ra? Amikor először megláttam, azt hittem, tesók :D

Kaitlyn HoH-e érdekes lesz mindenképpen. Ő már magában annyira furcsa csaj, hogy bármit kinézek belőle, nagyon kiszámíthatatlannak tűnik. Remélem, Angela marad.

Swaggy arca, amikor Julie bejelentette a kieső nevét… #priceless :D

Sam meg Faysal nyűgözött le a héten kicsit. Jók voltak a Veto Comp-on, utóbbi ráadásul jól viseli a büntetését. Tényleg, amúgy a becenevét hogy írják, tudja valaki? Faysie vagy Fazzie?

Fragohol1C - 2018. 07. 09. 15:25

Szimplán Fessy :-)

Nekem a csajom közül Sam a legszimpibb, bár ő nem nagy taktikus, de meglátjuk még :-)
A fiúk közül pedig Tyler. Egész jól tolta múlt héten.

Fragohol1C - 2018. 07. 09. 17:02

Mármint csajok* közül :-)

Deny - 2018. 07. 09. 17:29

Samet én is csípem, és most már Tylert is megkedveltem.

Nem bánnám, ha Kaitlynnek összejönne a backdoor, de még mindig elég kiszámíthatatlannak tartom :D

A Yatus-os jeleneten szakadtam, és Sam is aranyos volt, ahogy szenvedett az “anonymity”-vel :D

Köszi a Fessy-t, ez a verzió eszembe se jutott. :)

Thomas - 2018. 07. 09. 19:22

Haleigh szerintem nem haonlít Nicole-ra, mármint külsőre. Bár eleinte őt is bírtam, de aztán nagyon megutáltam.
Samnek idegesít a hangja, ahogy beszél, mást nem?
Én egyből gondoltam, hogy hiatust mond, nem értem, Tyler miért nem jött rá, vagy csak szórakozott? Attól még viccesen beszél, az tény:)

Tyler jó játékosnak tűnik, és most Kaitlyn is nagyon felpörgött az HoH-től. Nagyon örülök, hogy Swaggy a célpont, és nem Winston és Angie:) Meg attól féltem, ha már a sajátjai ellen megy, akkor a fiúkat kedveli, és Baleigh és Haleigh lesz, de nem.

Amúgy meg csalódott vagyok, mindig úgy várom a részt, hogy láthassam Angie-t, erre ebben a részben kb. egy mondata nem volt, mást is csinál vajon a napozáson kívül? Eleinte úgy tűnt, hogy ő játszani ment, de most meg inkább már úgy né ki, hogy nyaralni:( Kaycee-t meg el is felejtettem, hogy a házban van, amíg Fassy be nem dobta a nevét a végén:)

Na mindegy, Angie így legalább nem lesz célpont, de esélyes egy crap appre, ha a következő 2 részben is ennyit szerepel:( Nála még Rachel is többet játszott, aztán mégis megkapta.

Thomas - 2018. 07. 14. 20:41

Hát nem szerepelt többet Angie azóta sem:( De Rachel is kb. akkor volt látható, amikor ordibált vele az a fazon. Azért szurkoltam most nagyon a végén, hogy megnyerje az HoH-t, hátha ki tudott volna bontakozni, de a fenébe:) Ha a másik számot karikázza be, nyer:)
Legalább Swaggyt sikerült kirakni, ez nagyon jó. És most elvileg Scotty is velük van már, így talán nem lesz gond, mehet Bailey vagy Rockstar. Vagy Fazzyt támadja be? Akkor Kaitlyn mérges lesz. Akkor mégis okos döntés volt őt vetózni? Azt hittem, hülyeséget csinált Tyler:)

Deny - 2018. 07. 16. 17:46

Na jó, szerintem én elengedtem Angie-t. Nem tudok olyannak szurkolni, aki szó szerint láthatatlan.

Brettet is csak most vették elő, hogy felkerült a blockra. Egyikük sem hiányozna amúgy. Imádom a bromance-eket, de Winston nem szimpatikus.

JC megint villantott :D Úgy látszik, nem volt jó földrajzból. Még hogy 1 millió ember él Amerikában :D

Bayleigh power app-je izgalmasnak tűnik, és kíváncsi vagyok, Sam használja-e majd a sajátját a héten. Haleigh büntetése meg érdekes, valószínűleg vicces lesz majd.

Fragohol1C - 2018. 07. 17. 08:03

Szerintem Scott nincs a hatossal, attól, hogy mit kamuznak neki, simán átlátja, hogy bs az egész és miattuk esett ki Steve. Ezzel a szememben nagyot nőtt Scottie. Remélem valamelyik bro elhagyja a házat a hétvégén.

Swaggy kiesésének örültem is és nem is. Az sosem jó, hogy a jó játékosok hamar kiesnek. Lásd BB15. Az lett a második legrosszabb évad a 9. után.

Fragohol1C - 2018. 07. 17. 09:01

Viszont JC-t nem tudom mikor fogják leállítani a szerkesztők. Fogdossa a csajok seggét, oda-oda nyúlkál, meg ilyenek, múltkor sajnos pont láttam, hogy imitálta, hogy megszekszualizál egy plüss állatot, eléggé gusztustalan volt …

Néha vannak jó momentumai, de az ilyeneket nem tudom hova tenni.

Deny - 2018. 07. 17. 14:51

Fragohol1C: Még mindig csinálja? Ajjaj, pedig állítólag már rászóltak pár héttel ezelőtt. Hallottam, hogy a fagyiskanállal is odanyúlkált mindenkinek.

Kaitlyn pedig állítólag len*ggerezett valakit, már nem tudom, hogy Swaggyt vagy Bayleigh-t. A pasija mindenesetre szakított vele.

Scotty a kiszavazáson nőtt nagyot a szememben, azért az nem volt semmi!

Fragohol1C - 2018. 07. 17. 15:50

Deny: Igen, de Kaitlyn pasija nem azért szakított vele, hanem a Tyler-es mókázás miatt. Az élő adásban is poén volt a kamera bezoomolt a képre amin Kaitlyn a pasijával van, közben meg Tyler-rel ölelkezett :D

Thomas - 2018. 07. 18. 00:31

Pedig most egész sokat mutatták Angie-t az előzőben, és többet beszélt, mint az évadnyitó óta összesen:) Nem tudom elképzelni, hogy mi van ilyenkor, amikor ennyire eltüntetnek valakit, senkivel nem beszél taktikáról, csak napozik, meg a csajokkal csacsog? Vagy csak nem tesz hozzá semmit a megbeszélésekhez? Na miatta szívesen nézném a live streamet, hogy lássam is azért néha a változatosság kedvéért:)

Swaggy nem volt jó játékos, végig fogalma sem volt, mi történik, azt hitte, hogy Tyler vele van, stb. Egyáltalán nem kár érte. Scottie sem nagy szám, amit itt lenyomott, még midig azon kattog, hogy ki szavazott Steve-re. Tyler viszont komolyan veszélyes, hasonló játékot nyom, mint Paul, mindenkivel jóban van, fogalmuk sincs, hogy Brettékkel áll szövetségben. Most jön majd, hogy mindenkivel final 3 dealeket köt?:)

JC-t nem tudom, hova tenni. Mindez, amit csinál, nem idegesíti őket? Mert amennyit mutatnak belőle, úgy tűnik, hogy ő is mindenkivel jóban van, kedvelik a többiek.

Remélem, Sam használni fogja az előnyét, mert nem szeretném, hogy felbomoljon a hatos szövetség. De sajnos elég kaki ez a hét, mert Angie még simán jelölt is lehet, ha valamelyik srác megnyeri a vetót.

Deny - 2018. 07. 18. 19:19

JC-re azt hiszem, a feednézők panaszkodtak, és emiatt figyelmeztették, azt nem tudom, hogy zavarta-e a játékosokat.

Tyler tényleg nagyon kemény, kíváncsi vagyok, végig tudja-e majd tartani ezt a szintet.

Swaggyt én sem tartottam jónak. Tipikusan clueless volt (bár ha a feeden csinált valami komolyat, akkor elnézést), bár azt elhiszem, hogy lehetett volna benne potenciál. Én mindenesetre örülök, hogy kiesett, gyűlölöm az ennyire nagyképű embereket, de ez már csak személyes probléma :)

Thomas - 2018. 07. 19. 19:14

Na ez jó rész volt, volt benne bikinis Angie (meg Rachel és Haleigh is:), mi kell még?:)

Nem örülök, hogy kiesik az egyik srác, de még mindig jöbb, mintha valamelyik vetót nyer, és felkerül helyette Angie vagy Rachel, mert gondolom ők a Level 6-nak feláldozhatóbbak lettek volna, mint a brók:) Szóval gondolom a körülményekhez képest még jól járok. Csak ne bomoljon fel a szövetség, mert ezek után Kaitlyn már csak Tylerben meg Scottie-ékban bízik, és ha megint ők nyernek HoH-t, szerintem Tyler le is válik a lányokról:( Ha viszont Tyler nyerne, vajon Scottie lenne-e a célpont, vagy Kaitlynnek nem tetszene, és nem akarná megbántani?

Persze még az is lehet, hogy nem megy senki sem haza, szerintem érdemes lenne Samnek elhasználni a bonus life-ot, jövő héten nagyon random, hogy ki kapja, bár szerintem pont ő az, aki mindenkivel jóban van a házban.

Azért jó ez az évad, mert nem is emlékszem, mikor volt olyan, hogy nincs bent egy idegesítő ember sem, márpedig Swaggy kiesése óta ez a helyzet:) Még JC sem idegesít, már Kaitlyn sem, talán most Scottie egy icipicit, de ez semmi:) Ennél sokkal durvább emberek szoktak bent lenni:)

Deny - 2018. 07. 20. 15:58

Ajjaj, olvastam, hogy valaki (nem lövöm le) idén is elkezdett az edényekkel lármázni :D

Tetszett a rész, lesz ám dráma a héten :D

Thomas - 2018. 07. 21. 16:31

Ajjaj, még nem mutatták, hogy ki volt az:)
Viszont volt megint Angie, esküszöm, ő a tökéletes eyecandy:) Amíg bent van, nem fogok olyat mondani, hogy nem ez a kedvenc évadom, bármi is történjék:)

Csodálom, hogy Sam nem lőtte el a bonus life-ot, bár akkor nem így kellett volna, hogy Winstonra szavaznak, aztán visszajön mérgesen, hanem előre szólni kellett volna. Most tök mindegy, mi történik a jövő héten, ha úgyis visszajön valaki. Bár nem biztos, csak chance… Ezt a visszajövési esélyt úgy tudom elképzelni, hogy pl. most Winston beállhatott volna az HoH versenybe, és ha mondjuk 5 embert megelőz, akkor visszajöhet.

Amúgy most azt szeretném, hogy nyerje meg Brett, és pakolja ki Scottie-t, tegye mellé Rockstart a blokkba:) De ha Angie nyerne vagy Rachel, és elkezdenének kicsit komolyabban játszani, akkor sem lennék mérges:) Csak aztán nehogy visszajöjjön, akit kiraknak… Ááá, ez a hét most gáz lesz Sam miatt, mert nem használta fel… nyerjen inkább ő:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz