login |

BattleBots: a 3. évad – írta Enzo

2018. 08. 10. 14:50 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Disclaimer: a poszt ugyan a 3×11 megnézése után, azaz körülbelül féltávnál íródott, de csak az első 2 részre nézve tartalmaz spoilereket, a többi epizódvélemény majd kommentben olvasható.

A 2015-ös “újkori” BattleBots-sorozattal két évvel ezelőtt találkoztunk utoljára az ABC műsorán, a tavalyi nyarat kihagyva most viszont egy új csatornán (Discovery/Science Channel) visszatért a robotharcos reality, nem is akárhogy! A Fight Night alcímet viselő évadban még a legutóbbinál is több robot, és 20(!) epizód várja a rajongókat.

Az 55 robotból álló mezőnyt valahogy le kell csökkenteni 16-ra, hogy az eddigiekhez hasonló kupás rendszerű kiesési szakaszban megmérkőzzenek a Hatalmas Anyacsavar díjért (de hülyén hangzik ez magyarul), és ez az a része a felépítésnek, ami nem teljesen egyértelműen van kommunikálva.

Ami biztos, hogy minden robot négy ellenféllel szemben lép pályára, és ebből lesz egy ranglista, aminek a legjobb tizenhatja jut tovább, viszont nem teljesen látom annak a biztosítását, hogy mindenki egyenlő nehézségű ellenfeleket kap eme 4 harc során. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy vannak a megszokott rumble meccsek is, amiben 3 bot vesz részt, és ezeket is pontozzák.

Gondolhatnánk, hogy a megnövekedett epizódszámba belefér rengeteg töltelék, de ennek ellenére pont hogy több lett az összecsapások százalékos aránya: egy epizódban 5 harc megy le (+1 Science Channel extraként), és nem foglalkoznak sokat stúdióbeszélgetésekkel, elemzésekkel, még az építői interjúkat is száműzték a bemelegítés alá, kisképernyőn mutatva.

Egy-egy adás felépítése hasonló a nagy bokszeseményekhez: úgynevezett fight card-okon kerülnek ki az aznap arénába lépő robotok, és minden napnak van egy fő eseménye a nap zárásaként – általában valamelyik nagyágyú (Tombstone, Bronco, Minotaur…) pályára lépését jelölik így kiemelten, de persze a feltörekvő újoncok is hamar erre az időpontra kerülhetnek.

A stáb nem sokat változott, továbbra is Chris Rose és Kenny Florian a két host (play-by-play és color commentator a hivatalos megnevezés, azaz kommentátor és szakértő), és idén is a közönségkedvenc Faruq Tauheed végzi zengő hangján a felkonferálást (“It’s robot fighting time!”). Női műsorvezetőnk Sam Ponder leköszönése után nincs, Jessica Chobot sideline reporterként interjúvolja a csapatokat, helyet cserélve a 37 évesen is csinos Alison Haislippel, aki így a zsűriben kapott néha helyet.

Azért mondom, hogy néha, mert a zsűri idén is változó, vannak sztárvendégnek nevezhető tagok, az első részben például többek között az esportos Naomi Kyle és a híres robotikus Mark Setrakian is helyet foglalt a zsűriasztalnál. Ami szembetűnő: mintha idén nagyobb lenne a tényleges BattleBots-kötődés a zsűri összetételében, hiszen ex-stábtagok (Bobak Ferdowsi) és ex-építők (Derek Young, Complete Control gazdája) is beültek már pontozni a részek során.

Ha már a pontozás szóba került, ez ugye több szempont alapján történik: aggresszió, stratégia, kontroll 1-1 pont, az okozott kár pedig 2, így áll össze a maximálisan adható 5 pont, ami alapján a zsűri vagy egyöntetű (3:0), vagy megosztott (2:1) döntést hoz. A tovább mögött folytatom kicsit spoileresebben (de csak az első 2 részre nézve).

Mindjárt két régi ismerőssel kezdődött az évad: Blacksmith és BiteForce feszült egymásnak a nyitómeccsen. A kalapács Blacksmith-en eléggé instabilnak tűnt, de amikor betalál a lánggal együtt, az bizony képes kárt okozni, BiteForce spinnerje le is állt az egyik ütéstől. Kicsit amolyan cripple fight lett a meccsből, az utolsó 10 másodpercben viszont BiteForce kilökte Al Kindle botját, és a zsűri egyhangú győzelemmel jutalmazta a 2015-ös bajnokot.

A következő összecsapás máris egy rumble: Mecha Rampage vs Free Shipping vs Duck, azaz egy volt Disney-tervező horizontal spinnerje, egy tüzes targonca (nem röhög, komolyan!), és egy kizárólag védekezésre épített bot csapott össze az arénában. Látványos harc volt, annyi szent, a targonca felgyújtotta Mecha Rampage-et, de végül a zsűri döntése alapján a masszív-agresszív Duck került ki győztesként.

It’s bot orgy, turn away if you’re not over 17!

Subzero és HUGE csatájával folytattuk. Előbbi egy metál sündisznóra hasonlító pneumatikus flipper bot, utóbbi pedig az egyik legpoénosabban kinéző, ugyanakkor zseniálisan egyszerű koncepciójú masina: hatalmas polietilén kerekek, középen egy félelmetesen pörgő bar spinnerrel. érdemes megnézni ezt a videót, ahol egy poénból készített 40 dolláros játékbotot zúz porrá – RIP Moist Pony, akit amúgy a haszontalan robotok királynője, Simone Giertz irányított, hát mennyire király!

Szóval na, HUGE az egyik új kedvencem, egyszerű és nagyszerű robot, szét is verte Subzero-t (na jó, K.O. hiányában zsűridöntéssel csak).

Bombshell és Lockjaw következett, két híres bot és kiváló vezető összecsapása. A tavalyelőtti ezüstérmes adaptivitását megőrizve most gyors vertical spinnerrel készült, Donald Hutson pedig némi sportszerűséggel, hiszen egyszer rászámolás közben mentette meg ellenfelét, de Bombshell fejen állva sem bírt sokáig tovább gurulni és harcolni, így az első kiütés Lockjaw-é.

És akkor eljött a main event: Tombstone×Minotaur. Ray Billings-t továbbra is csípem, ahogy átéli a villain szerepét, ördögi kacajjal és hasonlókkal, a másik oldalon pedig visszatért az irányítást végző Daniel Freitas és koncentrálós arckifejezése. A két remek bot valósággal szétszedte az arénát, néhol szó szerint feltépve a pályát, ám végül a brazilok drum spinnerje csődöt mondott, így Tombstone egy újabb K.O.-val gyarapíthatta gyűjteményét.

A második epizód egy igazi pusztítással kezdődött: Icewave a percenkénti 12000-es fordulatszámának és belső égésű motorjának hála úgy tépte szét Vanquish-t, ahogy azt ritkán látni a műfajban. Ezek után egy kevésbé izgalmas harc következett, a szimmetrikus Rotator és a holland Petunia tologatták egymást egy ideig, majd a végén utóbbi gyönyörűen emelte rá Rotatort a padlóból előbújó fűrészekre, elnyerve a zsűri tetszését.

Ezek után egy régi ismerős, Adam Bercu lépett színre Brutusszal, azonban gyorsan elfüstölt Red Devil ellenében, majd a pofátlanul fiatal új-zélandi Jack Barker egy igazi nemzetközi összecsapásban verte meg Endgame nevű robotjával a hazafias full body spinner Captain Shrederator-t, mindössze 1 percet igényelve az elérhető háromból. Az irányítással voltak gondok Endgame-nél, ám ez nem akadályozta meg építőjét, hogy egyenesen Tombstone felé intézzen kihívást az interjúban.

A fő fogás a rész végén Yeti és Witch Doctor küzdelme volt. Andrea Suarezéknek +30 fontnyi páncélzatért cserében (mivel fix súlyhatára van a robotoknak) meg kellett válniuk Shamantól, a minibottól, Yeti pedig ugye a “legjobb védekezés a támadás” elvén működik, így mindössze 6 fontnyi védőfelszerelésével sem okozott gondot neki ledarálni Witch Doctort. Pedig amazok még kis Yeti vudubabát is hoztak. :'(

Szeretem a stílusos csapatokat amúgy, ha még nem derült volna ki, néha nem csak a robotokat, az építőket is érdemes figyelni – a Rotatort irányító fickó például DHARMA pólóban nyilatkozott, de a Battle Royale W/ Cheese csapat se semmi (lásd kép).


Eredetileg több epizód harcainak a leírása szerepelt volna a posztban, ám hogy ne legyen annyira hosszú, ezek inkább kommentek formájában fognak megjelenni. Elöljáróban annyit, hogy egyrészt ennyi robottal nem sok ez a 20 rész egy évadban, másrészt pedig idén is lesz kinek szurkolni, a nagykutyák mellett több ígéretes újonc is felemelkedőben van, illetve néhány legutóbb középszer bot is magára talált.

Aki ezek után kedvet kapott, csatlakozzon bátran, szeretettel várjuk a kommentmezőben. Be lehet hozni a lemaradást simán, hiszen még mindig nem járunk a kieséses szakaszban.

8 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2018. 08. 11. 16:40

Azzal kell kezdenem, hogy nagyon elszúrták ezt a lebonyolítási rendszert. Ha már ilyet akartak, miért nem lehetett kiemelések szerint négyes vagy ötös csoportokba sorolni a robotokat, és akkor talán követhető is lenne, hogy állnak. De így, hogy kényük-kedvük szerint összepárosítják őket, amelyik meccs érdekesnek tűnik, ez értelmetlen számomra. Ráadásul még ezt is totál rendszer nélkül, van amelyik már 3 meccset lejátszott, van, amelyik egyet sem, van amelyik harmadik meccsére kerül elő, mert az első kettőt nem mutatták… És nagyon túl van húzva az egész, túl sok a meccs, egyes csapatok ki fognak fogyni az alkatrészekből.

Free Shippingre kár, hogy nem tüzelő targoncát írtál:) És az utána következő képen az milyen robot lehet? Szerintem nem mutatták egy meccsét sem:)

Ki az a haszontalan robotok királynője? Őt még nem láttam szerintem, de helyes:) Huge tényleg marha jó, csak ezen az első meccsén még nem volt túl meggyőző:) De a szemei a legjobbak!

Az első 3 részről írogattam csak, utána meguntam, azokat mindjárt bemásolom, ha már megvannak:) Ha benyelné a spamszűrő, akkor majd később megjelenik:)

Thomas - 2018. 08. 11. 16:42

3×01

Kicsit furcsa ez a lebonyolítás, hogy most ilyen random meccsekkel kezdünk. De Tombstone – Minotaur, WTF? Mintha mindjárt a döntővel indulna a bajnokság. A pálya ugyanolyan ütött-kopott, mint két éve, nem igazán újíthatták fel, ahogy nézem.

Bite Force vs. Blacksmith: Azt hittem, BF gyorsan kivégzi, de BS mitha jóval stabilabb és strapabíróbb lenne most! Meg se kottyantak neki a nagy csapások, és nagy ötlet volt azokat a villákat is felszerelni, így nem érte el BF spinnere. Elég döntetlen szagúnak tűnt az utolsó másodpercekig, fogalmam sincs, kit hoztak volna ki a bírók győztesnek, mert BF tudott inkább kárt okozni, de neki leállt a fegyvere, sajnos nem tudták 2 év alatt kijavítani az egyetlen gyenge pontját. BS fegyvere meg hiába működött, továbbra is veszélytelenül csapkod. Aztán az utolsó másodpercekben eldöntötte BF a meccset azzal a feltolással, mondhatni mázlijuk volt:)

Mecha Rampage vs. Free Shipping vs. Duck!: Három vicces kinézetű robot rumble-je, amiből kettőre elfelejtették felszerelni a fegyvert:) MR tudott egyedül látható sérüléseket okozni, gyanítom, hogy ha nem áll le, akkor sima lett volna a győzelme. Azért nem semmi, hogy FS fel tudta gyújtani, ilyet se láttunk még, de könnyen lehet, hogy belülről indult a tűz, mivel akkor már füstölt, és a lángszóró csak rásegített. Duckot meg hagyjuk már, nagyon mókás kis bot, de azon kívül, hogy felborította őket párszor, meg ott gágogott körülöttük, semmit sem csinált, erre kihozzák győztesnek:) Amit mondtak is, hagyta, hogy a másik kettő kinyírja egymást, így is lehet rumble-t nyerni, oké.

Subzero vs. Huge: Ja igen, SZ a szegény ember Broncója:) Hát sok mindent nem tudott csinálni, azokat a villákat sem értettem, pláne ilyen gyenge alumíniumból, csak adott az ellenfélnek rombolni valót. Azzal akarta távol tartani? De akkor mi van, a fegyver a másik oldalon volt. Huge kerekei nagyon sérülékenynek tűnnek, egy komolyabb robot szét fogja szedni. De a fegyvere erős, és lényegében kiütötte, mire leállt, így megérdemelten nyert.

Bombshell vs. Lock-Jaw: Ez volt a leggagyibb meccs, egy ütéssel eldőlt:) Jól beégett a tavalyi döntős. Pedig azt néztem, milyen menő lett a festése, de nem azon múlik. Inkább tennének rá valamit, amitől vissza tud fordulni, ez tervezői hiányosság, és akkor ilyet mond: „Flip us, keep going!” De hiába mentette meg az első rászámolástól BS-t, csak breakelt egy kicsit:) LJ-re meg végre szereltek fegyvert, ez dicséretes, sokkal halálosabb lett így:) Bár én azt nem hiszem, hogy esélyes lenne, a kerekei még mindig túl nagy célpontot nyújtanak.

Tombstone vs. Minotaur: Hát, ha eddig nem is csináltak új pályát, ezután kénytelenek lesznek:) Bár gondolom, csak betömködik újra a lyukakat, és még vacakabb lesz az egész. Ide valami tömör acél vagy nem is tudom milyen padló kéne. Mennyivel jobb lett volna ez a meccs a döntőben, most mi értelme volt összerakni őket? Az első kiemelésért küzdöttek vagy WTF? Nem gondolhatja senki, hogy nincs ott a helyük a legjobb 16-ban. Na mindegy, két szuperül összerakott robot, mit kibírnak, pedig láthattuk, micsoda erők munkálkodnak ott. Kár, hogy Minotaur fegyvere leállt, mielőtt bármi sérülést okozhatott volna vele. Aztán stílszerűen egy a pályából kiszakított fémdarabon akadt fent:)

3×02

Icewave vs. Vanquish: IW-t nagyon bírom, jó kis robot, remélem, hogy most az előző évad beégése után bizonyítani tud. Mondjuk féltettem ettől a bunkerbotnak kinéző V-től, elég jól összerakottnak tűnt, szóval azért néztem jó nagyot, amikor ketté tépte:) Az évad eddigi legemlékezetesebb pillanata! De nagyon helyes, nem ilyen fegyver nélküli, tili-toli robotokat szeretnék nézni a top 16-ban.

Rotator vs. Petunia: Ez elég cripple fight volt:) R-nek van két erős fegyvere, de ahogy mondta is a riporter, vissza a tervezőasztalhoz, elég szarul van összerakva, ha folyton leáll. P meg legfeljebb a legjobban kinéző robot címéért versenyezhet, mert a csőre esetleg egy papírhajóra lehetne veszélyes:) De egye fene, ha az szándékos volt, hogy a fűrésszel szedte szét a kerekét, akkor megérdemelte a győzelmet. Végre valamit ért az egyik csapda legalább:)

Brutus vs. Red Devil: Júj, RD, a „kedvenc” cripple botom, ami a legnagyobb veszélyt jelenti a szebb robotok festésére, megint mázlival nyert:) B viszont múltkor elég jó volt, nem tudom, mi történhetett vele. Nem tették rá a pisztolyt, meg ki tudja, mit spóroltak még ki belőle, hogy a védelmet erősítsék egy fegyver nélküli ellenfél ellen, erre el is füstölt az egész. Hát ezt át kellett volna még gondolni.

Captain Shrederator vs. End Game: Hát ez gyors volt, mert Danger Pizza az első ütés után le is állt kb:) EG elég erősnek tűnik, bár ott is voltak irányítási gondok, vagy a szar, egyenetlen pályában akart el, nem tudom, de ezt meg kéne oldaniuk. A másik probléma meg az lehet, hogy olyan gyorsan pörög a spinnere, hogy szinte felborul gurulás közben, és akkor nem tudom, hogy fordulna vissza:)

Witch Doctor vs. Yeti: Pedig milyen jól néz ki az újraépített WD! De itt esélye sem volt sajnos. Az a páncél jól mutat, de nem túl hasznos, ha ilyen könnyen leszedhető, és alatta már közvetlen a fegyver lánchajtása megy. Y elég pusztító továbbra is. Adott pár nagy ütést, WD meg nem valami strapabíró, mert megint az lett a vége, hogy elfüstölt benne valami. A kerekét meg simán lehúzta a csiga? Nem túl biztató.

3×03

Overhaul vs. Sawblaze: Ezek után kinevezhetjük OH-t a legbénább botnak, miután ilyen simán kikapott egy gyenge fűrészbottól:) Ha át tudott vágni valami vezetéket, akkor azért, mert kívül hagyták, ha meg csak a lökésektől krepált be, akkor azért, mert ennyit sem bír ki. Azért szerintem SB-nek sem lenne helye a top 16-ben, ha szikrázást akarok nézni, majd nézem, ahogy hegeszt valaki.

Whiplash vs. Hypothermia: Ez elég egyértelmű volt, egyikük megint fegyver nélkül ment a csatába. Egyáltalán nem értem az ilyen koncepciókat, mint H: nagy, támadható kerekek, nulla egyensúly, és tologatni akar, mert nincs fegyvere, oké. W viszont elég ötletes ezzel az emelhető spinnerrel, hogy felülről is tud támadni. Cserébe szemből elég nehezen tudja elkapni az ellenfelet, mert alig lóg ki. Kíváncsi leszek, mire jut egy komolyabb ellenfél ellen.

The Four Horsemen vs. Double Jeopardy vs. Gamma 9: TFH-nak szurkoltam, jópofák ezek a mini Tombstone-ok, meg a kis Buttercup is aranyos, bár én biztos azt vettem volna inkább ki, amelyiknek nincs fegyvere. De talán épp amiatt nyertek, mert az még mozgott a végén?:) G9 tili-toli bot, de azert Hypothermiánál jóval veszélyesebb, olyan, mint egy tank, rá illene inkább az ágyú:) DJ meg érdekes, de sejtettem, hogy nem túl okos húzás egyetlen lövésre építeni a stratégiát. Örülök, hogy a támadó felfogású TFH nyert, igazán nem is értem a megosztott döntést, ők tudtak látható sérülést okozni, és DJ-t is ők ütötték ki, még ha közben le is álltak.

War Hawk vs. Axe Backwards: Pedig nem nézett ki rosszul AB, de hát arra nem számítottam, hogy az első ütéstől leáll a fegyver. Azt viszont gondoltam, hogy itt is a nagy kerekek lesznek a gyenge pont és tessék. WH jól összerakott kis botnak tűnik, Bite Force-hoz hasonlít, alacsonyan van a súlypontja, védettek a kerekei, ha a fegyver is bírja a strapát, bárki ellen nyerhet.

Hypershock vs. Bite Force: Azta! Két BF van, ha nincs jó napja, akkor szenved, leáll a fegyver, tologat. Ha jó napja van, akkor büntet:) Na jó, talán nem ezen múlik, a nagyobb kerekű, magasabb aljú robotokon könnyebben fogást talál. Ha páncél van rá szerelve, amiről lepattan, akkor van gond. HS-re új fegyvert tettek, hát nem derült ki, hogy jobb lett-e ezáltal, de nem is vagyok benne biztos, hogy ezek után össze tudják-e rakni a folytatásra.

Thomas - 2018. 08. 12. 15:10

3×12

Rotator vs. Skorpios: De örülök, hogy végre valaki elintézte Skorpiost, röhej, hogy egy ilyen béna fűrészbot veretlenül álljon:) Remélem, még kieshet valahogy! Rotator meg marha kellemes meglepetés, hogy végig bírta a meccset, neki elég hamar le szoktak állni a fegyverei, ha jól emlékszem. Ha még azt megoldanák, hogy ne kelljen fél perc, amíg felpörög, akkor egész ütős kis bot lenne:)

Ultimo Destructo vs. Witch Doctor: Ezt az UD-t láttuk már? Nem emlékszem. Pedig elég jó kis variálható botnak tűnt, de te jó ég, mi tartotta ezt egyben, két szög meg egy kis ragasztó?:) Szép kis kivégzés lett belőle, WD-nek meg tényleg nagyon kellett valami ilyesmi, ha nem is a győzelmek számítanak, hanem hogy a zsűri mennyire látja dominánsnak:)

Overhaul vs. War Hawk: OH helyett a következő évadokban jó lenne már érdekesebb botokat is látni, még ha most szereltek is rá egy marha veszélyes vasrudat:) Ráadásul valamiért nagyon részre hajlóak vele, most is, mi a fenéért nem számolták ki, amikor a minibot bement alá, és meg sem tudott mozdulni legalább 10 másodpercig? Sajnos WH is megsérült, de azért ők voltak, akik csináltak is valamit, szóval megnyugodtam, hogy őt hozták ki győztesnek:)

Chomp vs. Warhead: Ez a pasi nem komplett, azt mondja, a forgó fejjel könnyebb lenne, de minek legyen könnyű?:) Na de így is nyert, szóval igaza volt:) Chomp meg nagyon béna, hogy a fenébe jutott legutóbb olyan sokáig? Továbbra is azt mondom, hogy a tűzokádás, a kalapácsok, meg a fűrészek csak alibi fegyverek, csak bizonyos robotok ellen, nagyon szerencsés körülmények között lehet velük sérülést okozni, ha véletlenül eltalálnak egy olyan pontot. Múltkor ez összejött neki, mintha betalált volna Bite Force lánchajtásába, de most láthattuk, hogy az mekkora mázli volt. Még egy hatalmas állkapocs is hasznosabb egy kalapácsnál, amivel kontrollálni tudja valaki az ellenfelét. Ez sem semmi, hogy Chomp már végzett, WH-nak még 2 meccse hátra van.

Tombstone vs. Whiplash: Erről nem lehet sok mindent írni, TS még mindig TS:) És nem is csak a pusztító erő az egyetlen fegyvere, hanem hogy mit kibír! Amikor a fegyverén pattog, akkora ütéseket kap, mint az állat, nekipattan a falnak, mégsem lesz semmi baja, ez itt az igazi titok:) Bár a kerekei kicsit csálén álltak a végére, de nem estek le, baromi jól össze van rakva az egész:) Whiplash is jó kis robot, remélem, össze tudják rakni, megnyeri az utolsó meccsét és továbbjut:)

Enzo - 2018. 08. 16. 00:07

Nna, köszi a kirakást!

és akkor válaszok @Thomasnak, aztán majd írom a további részkommenteket is (a 3×12-t meg még nem is láttam…)

– A lebonyolítási rendszerről én is először azt hittem, hogy csoportok vannak, az tényleg jobb lenne, így elég fura. Meg lehet az extra meccseket is meg kéne keresni valahol online, de nem igazán van még arra is időm, inkább elhiszem hogy mi történt :D
– Queen of shitty robots? Simone Giertz, nagyon jófej csajszi, vicces robotos videókkal :D Csak ajánlani tudom a csatornáját YouTube-on: https://www.youtube.com/channel/UC3KEoMzNz8eYnwBC34RaKCQ
– HUGE-ról gondolom már azóta megváltozott a véleményed :P marha jól bírják a kerekei is :D

3×01:
– Duck tényleg indokolatlanul defenzív bot, Free Shippingnek viszont szerintem a legnagyobb tűzereje van, amit eddig láttam bottól.
– Bombshellnél én se értem, hogy miért nincs valami fejreállás elleni védelem, sőt én alapból nem csinálnék olyan botot, ami így ki tud esni, az milyen ciki már.

3×02:
– Brutus: tényleg, a pisztoly mennyire menő volt, azt elnézném rendesen megcsinálva.
– Danger Pizza :DDD el is felejtettem ezt a nevet :D

3×03:
– Remélem Sawblaze-ről is megváltozott a véleményed azóta, én nagyon megkedveltem: nagyot megy az évadban és marha jól is néz ki, pedig alapvetően nem a kedvenceim a fűrészes botok.
…Ja tényleg, erről a részről amúgy is írni fogok még.

Thomas - 2018. 08. 16. 15:40

– Jaja, azt hiszem, nekem is bőven elég ennyi meccs, amit leadnak, még az 5 másik reality mellett, amit nézek:) Köszi a linket, inkább ennek a Simone-nak a videóit nézegetem majd meg, ha már a helyes krokodilos csajszi nem jött vissza idén:)
– Huge tényleg marha jó, utána megváltozott a véleményem, remélem, sokáig eljut:) Meg Eng Game még kellemes meglepetés, simán el tudnám képzelni kettejüket akár az elődöntőben is:)
– Bombshellt szerintem elszúrták, abban épp az volt a jó, hogy mindig az adott ellenfél ellen hatásos konfigurációval állt ki, meg a fegyverének a magasságát állítani lehetett meccs közben is, most meg már fix lett a spinnere, nem? Asszem minden meccsén ugyanúgy nézett ki.
– Nem, Sawblaze-t meg a többi fűrészes botot még mindig nem bírom, ezek csak mázlival tudnak nyerni, vagy tologatással:)
– Idén melyik lesz a legszebb bot Bad Kitty hiányában? Nekem Sharkoprion, Petunia és a Battle Royal with Cheese lennének a jelöltjeim:)

Thomas - 2018. 08. 16. 15:44

Még valami, ha jól értettem a Redditen, Hellachopper is emiatt a sok meccses lebonyolítás miatt nem indult idén, pedig nagyon szerettem volna már látni:( Mert végre megoldották, hogy ne gyulladjon ki, meg ne legyen túl veszélyes, de nem találtak szponzort, és marha sok pénz lenne ennyiszer kijavítani valamit. Bár ha mindenkit legyaláz, nem kéne sokat szerelniük:)
Remélem, legalább a másik kedvencem, SOW megnyeri az utolsó meccsét és továbbjut, mert neki meg olyan gyengén indult azzal a vereséggel, sajnáltam nagyon:(

Enzo - 2018. 08. 16. 17:26

– Ú valóban, a krokodilos csaj sincs :/ de még egy Lisa Winter se… hm, kevés a női építő idén.
– Bombshellről most nem rémlik, hogy idén is annyira adaptív lenne, mint tavalyelőtt.
– Legszebb bot? Hát ezen még nem gondolkodtam, igazából ki lehet osztani egy legviccesebbet (akár BRw/C) meg egy tényleg esztétikusan szépet (mint anno Hypershock).
– Hellachopper, na ő mekkora show lenne :D Ennyire nem olvastam utána, de jó tudni ezeket az infókat, köszi^^

Enzo - 2018. 08. 16. 23:13

3×03
Zsűri a részben: Derek Young, Naomi Kyle (e-sport), Frank Ippolito (SFX guru)

Overhaul × Sawblaze, azaz MIT vs MIT párbaj:
Ennyire egyértelmű meccset rég láttam, Sawblaze azonnal falhoz vágta Overhaul-t, 100%-osan dominált, és mindezt úgy, hogy a menő zöld lángszórót még elő se vette. Sawblaze alján azokat a lapátolós részeket nagyon eltalálták.

Whiplash × Hypothermia:
Whiplash elég király, főleg a visszahajtható spinner, amit ki is használtak. A 19 éves srác marha jól vezeti a robotot egyébként, Hypothermia meg uncsi.

RUMBLE: The Four Horsemen × Gamma9 × Double Jeopardy:
– Nem is tudom, melyik volt érdekesebb: Double Jeopardy és a rászerelt ágyú (a sportág történetében először!), vagy a “4 lovas” minibotok: War, Pestilence, Famine, és… Buttercup :D
– Random infó: multibotoknál a súlyarány 60%-át kell mozgásképtelenné tenni.
– Felment a pályára két nagy robot, két kicsi Tombstone meg egy wedge, amit a 14 éves srác vezetett, és csak utóbbi maradt állva a végén, kész :D Az ágyú nem igazán vált be, Gamma9 viszont eltologatta a kisbotokat, ennek ellenére split decision volt, és 2:1 a Four Horsemen-nek, én is örülök neki :)

War Hawk × Axe Backwards:
110 font súlyú drum spinner AB-n, az nem gyenge – meg szerintem is marha jól nézett ki a robot, viszont a 2 nagy kerék egyértelmű gyenge pont volt, és hát emiatt lett sima War Hawk-győzelem.

Hypershock × Bite Force:
Will Bales még mindig hatalmas jófej arc, versenyautós csapatoverall (a versenyautó-szerű robothoz), hozták az ikonikus gereblyét is, és Faruq intrója is zseniális volt:
“Like a toaster in the bathtub, a golf club in a lightning storm, finding your girlfriend’s retainer in your best friend’s mouth? This robot will give you the shock of your life. It’s HYPERSHOCK!” Bite Force kicsit leharcoltnak nézett ki, de sajnos így is szűk fél perc alatt megnyerte, mivel Hypershock egyszerűen szétesett. BF hogy mitől ennyire jó, sose értettem, de a Sawblaze-nél is említett felnyalábolós hogyazistenbehívjákok az alján tényleg hasznosak itt is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz