login |

Fear The Walking Dead: folytatódott a 4. évad

2018. 08. 13. 18:40 - Írta: winnie

41 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem mondom, hogy tűkön ülve vártam volna a Fear folytatását, de ezen persze nincs mit csodálkozni, hiszen a 4. évadban tértem vissza a sorozathoz a 2. évad eleji kaszám után. És ezt nem is bántam meg, mert remekül kezdett a szezon, a… (oké, most visszanéztem, hogy a 4×08-as írásom elején is pont leírtam azt, hogy milyen volt az S4 első fele, szóval nem ismétlem meg).

A folytatásra véget ért a kettős időszerkezet, bedobtak egy viharos fenyegetést (lehet, hogy Sharknado-s a repülő zombis koncepció, de egy nagy szél felkaphatja őket, nem?), meg egy rakás nevet új szereplőként (ld. a Björkös trailer), köztük a 12 Monkeys-szal végző Aaron Stanford-ot. Kíváncsi is voltam, hogy mi sül ki ebből, de igazából csak annyi lett a végeredménye a nyitánynak, hogy ismét kaszáltam a sorozatot.

A 4×09 teljesen érdektelen és unalmas volt, ami után még megpróbáltam megnézni a sajtónak kiküldött 4×10-et, ami egy szó nélküli Alicia-epizódnak indult, majd egy kétszereplős résszé vált sok vízzel és lelkizéssel, de egyszerűen nem kötött le, amit láttam, főleg annak köszönhetően, hogy maga a karakter nem volt annyira régi ismerősöm, mint egy állandó nézőnek, szóval az érzelmi viharai is kevésbé érintettek meg.

De a katalizátor nem a jövő heti epizód volt, hanem a mostani, amiben Morgan úgy dönt, hogy a történtek hatására mégiscsak visszamegy Rick-ékhez (TAPS! vissza mindent! komolyan?). Ezért végigjárja az életben maradtakat, hogy megspórolja a készítőknek az expozíciót, így mutatva be nekünk, hogy kivel mi a helyzet éppen. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Maga a rész akár karakterizálónak is mondható, de inkább afféle csendélet volt szórványos (és érdektelen!) zombiölésekkel, teljesen random módon. Az előző félévad eseményei után van, aki lábadozik, más gyászol és magát sajnáltatja, megint más kissé aktívabb módon próbálja feldolgozni a történteket, s mire végigmentünk mindenkin, már túl is voltunk féltávon úgy, hogy nem történt semmi.

Nyilván nem a hentelést vártam, hanem csak annyit, hogy történjen valami, de még az Alicia-féle Help-üzenetek “rejtélye” sem csigázott fel annyira, mert…, nem tudom, mégis miért csigázott volna fel? Oké, megvolt az esély egy új karakter behozására azok révén, de ettől csak nem jövök izgalomba látatlanban.

A jövevényeket is belengették (már, ha hozzájuk tartozik a doboz), de egy ideig még biztos, hogy nem érdemes számítani rájuk, lehet, hogy csak az 5. évadra kapnak komolyabb szerepet (vagy csak pár epizódos sztorit szánnak köréjük?).

Mivel még mindig tele vagyunk 4. évados karakterekkel, ezért bíztam abban, hogy ők megtartanak a folytatásra (mint írtam, a többségük elég szimpatikus, szívesen nézem őket). Ha csak ők lennének, akkor ez lehet, hogy így is lenne, de visszatérőként a Strand- és Luciana-féle (egyébként teljesen jogos) szenvedés nem sokat mozdított meg bennem.

De még talán ők is elfértek volna, azonban nálam szerencsétlen Charlie ezzel a résszel abszolút a negatív oldalra lendült át (vicces volt egymás után a két, “jön egy random zombi, és majdnem megöli a főszereplőt, de az utolsó pillanatban érkezik a felmentő sereg”-jelenet), pedig szegény csak összezavart és traumát elszenvedő gyerekként viselkedik. Ettől még nélküle, a “duzzogó tini” nélkül, hiszem, hogy élvezetesebb lenne a sorozat, mert így mindenki vele törődik, és nem a saját sztorijával.

Továbbra is stílusos a Fear, továbbra is másféle, továbbra is vannak benne ötletes megoldások (még zombiölés terén is – bár a Strand-féle Luciana mögött börleszk nálam nem jött be), de a most mutatottnál sokkal több kellene számomra. Mint írtam, gyorsan el is kezdtem nézni a folytatást, hátha akkor végre történik valami, de egy kvázi egyhelyszínes rész nem hozott lázba. Más kérdés, hogy szerintem elég jó lesz a fogadtatása a szokatlansága, a látványa és a mélysége miatt, és végülis meglódítják Alicia karakterét is vele.

Szóval, én kiszálltam, marad ez a poszt kibeszélőnek, ha nem kapunk vendégírást, s évadzáróra majd visszanézek.

41 hozzászólás Ne habozz!

dexike3 - 2018. 08. 13. 19:57

sejtettem, hogy ez lesz. ez a Sharkanado féle vonal nekem sem szimpi, de majd csak alakul a folytatásban…

_Peter - 2018. 08. 13. 20:12

Az olvasottak alapján átpörgetős rész volt kevés történéssel.

“Az előző félévad eseményei után van, aki lábadozik, más gyászol és magát sajnáltatja, megint más kissé aktívabb módon próbálja feldolgozni a történteket, s mire végigmentünk mindenkin, már túl is voltunk féltávon úgy, hogy nem történt semmi.”

Ezért unalmasak a sok évadra elhúzott zombis sorozatok. Vándorlunk, letelepedünk, szétválunk, találkozunk, elmegyek-visszamegyek, utállak-megmentelek, lelkizünk, halálok után sok gyászos PTSD szenvedés aminek bemutatása logikus csak századszorra már nem érdekes. AMC Gimple tálalásban ugyanazokkal a körökkel. Elég lenne elintézni a jelentősebb karakterek halálát a klasszikus kár érte jó ügynök volt szöveggel és nem félévadokat rálelkizni.

FP Jones - 2018. 08. 13. 20:19

Én most végre először egybe tervezem nézni ezt a maradék 8at de szerintem utána kaszálom végleg. Rettentően unalmas

winnie - 2018. 08. 13. 20:41

dexike3: ha ezt a részt nézem, akkor nem volt mondhatni semmilyen vonal, mármint sharknado-s, csak egy nagyobb szél, ami felragadott pár zombit, meg ledobott, de lehet, hogy ennyi is volt. persze lehet, hogy a 4×11-ben folytatódik a vihar, de ha tippelnem kéne, akkor nem.

(egyébként maga a vihar jó ötlet, az jöhet, a 4×10-ben is elég jó hátteret ad a dolgoknak, s mint írtam az, hogy szegény zombiknak is beletörik a bicskájuk (még a páncélkocsit is megbillegtette:), az hihetőnek tűnik, nem tudnak nagyon szembeszélben előre haladni.)

Csilla0422 - 2018. 08. 13. 21:28

15 perc eltelte után Morgan még mindig rója a köröket… Könyörgöm ne menjen vissza Alexandriába! A TWD elég ígéretes az előzetes, az új karakterek és a színészek miatt. Ne tegye ismét tönkre.

Talán a legrosszabb és legunalmasabb rész volt.

3 érdekes dolgot találtam:
– Naomi/Laure/June és Al beszélgetése
– Alicia akciója bár ő még mindig felelőtlen, makacs és buta, de úgy tűnik, hogy a szíve talán újra a helyén van.
– John játékot csinált

Zombinando a Zombielandban vicces volt, itt viszont kínos és nem jött be.

Rubber Duck - 2018. 08. 13. 22:59

Vontatott és unalmas volt. A The Walking Dead és a Fear után 2 dolog kezd összeállni bennem:

– egy zombiapokalipszis után a túlélők, élete, akik már rutinból képesek megállítani a zombikat, meglehetősen unalmas lenne

-ha lenne egy olyan túlélő, mint Morgan, aki állandóan és folyamatosan a felszínes és idegesítő közhelyes marhaságait osztaná meg az életről és a Nagy Dolgokról, amik Igazán Számítanak -hát biztos, hogy előbb-utóbb odalöknék a zombik közé. Komolyan, mintha Coelho túlélte volna a zombiapokalipszist. Vajon egy zombiapokalipszis túlélői tényleg semmi mást nem tudnának csinálni, mint üres frázisokat pufogtatni Életről, Szenvedésről, stb?

dexike3 - 2018. 08. 14. 06:27

@winnnie:
nem szeretnék okoskodni, de fogok ;)
a comic-con trailerben több vihar volt, szóval még várat magára a “Derült égből zombi”. eléggé pusztítónak ígérkezik. szerintem Charlie nem fogja túlélni.
megértem a kaszát, de a várható új karakterek ígéretesnek tűnnek, főleg a homlokfirkálóra leszek kíváncsi.

winnie - 2018. 08. 14. 07:10

lehet, hogy igazad van – tegnap végre én is megnéztem a trailert a kaszám után, és tényleg csak abból ítéltem, hogy az új szereplőknél (ha jól rémlik) már szép idő van. gondoltam, hogy a viharra szánják az első két részt, utána jönnek a jövevények, de annyiban jogos, hogy a 4×11-ben lehet, hogy folytatják ennek a résznek a sztoriját a többiekkel, hogy velük mi lesz a szélben.

Fany Algo - 2018. 08. 14. 11:35

A négy új szereplőnél egyik sem említi a Feart az imdb-n, valószínűleg jóval később csatlakoznak a sorozathoz.
Az pedig tényleg szégyen, hogy Asylumtól (Cápatornádó, Zombitornádó, Z.nation, stb) kell ötleteket lopni a nézettséghez, kár, hogy ez a minőség rovására megy. Ahogy a zombikat felkapta a szél, igazán gyenge kivitelezés volt. Csak remélni tudom, hogy a zombigombolyagot nem fogják lemásolni. Arra sincs magyarázat, hogy a páncélautót (23 tonna) miért lengette be a szél, ugyanakkor a zombikból nem az egész csoportot, csak néhányat mutatóba kapott fel, majd “trambulinról” pattantak az autóknak. Az is vicces, hogy a régóta tartó zombiinvázió ellenére még mindig vannak olyanok, akikbe nem szorult semmiféle védekező életösztön. (Hangos zenehallgatás, háttal az ajtónak, a gyilkos kislány képtelen bármilyen védekezésre, az emberek zöménél nincs kéznél bármilyen eszköz a zombik ellen.) Érthetetlen számomra az is, hogy annyira aggódnak a kislányért, mégis egyedül hagyják jó időre, hátha meghal. A színtelenséget sem tudom hova tenni, azt hittem, hogy az eltérő idősík után eltűnik.
Ezzel együtt még mindig nézhetőbb, mint bármelyik debil rajzfilm, vagy süteménykészítő sorozat…

winnie - 2018. 08. 14. 12:44

“A négy új szereplőnél egyik sem említi a Feart az imdb-n, valószínűleg jóval később csatlakoznak a sorozathoz.”

az imdb előre fele, sorozatszereplők kapcsán nem ér semmit, sőt, inkább pontatlan, mint pontos. a fear esetében nem is tudná említeni, hiszen az országos csatornák adnak ki csak szereplőlistákat 2-3 résszel előre, a kábelesek nem, ott a sugárzáskor derül ki, hogy ki szerepel és ki nem. így senki nem tudja, melyik résztől érkeznek az új szereplők.

plusz maga az imdb ilyet, mint entitás, mint oldal nem is említhet, csak random olvasó teheti azt, mert a szereplőket felhasználók viszik fel, az imdb-t userek szerkesztik, így bárki felviheti aaron stanfordot (vagy samuel l. jacksont:) mondjuk a 4×11-hez vagy a 4×16-hoz, akár kamuból is.

a témára térve:

“Az pedig tényleg szégyen, hogy Asylumtól (Cápatornádó, Zombitornádó, Z.nation, stb) kell ötleteket lopni a nézettséghez,”

egyrészt efféle nem hoz nézettséget (miért hozna és miért valami sokkal kevésbé nézettet vennének alapul?), másrészt az nem lopás, hogy rossz idő lesz. más filmekben is volt már rossz idő az asylum előtt, más filmekben is repkedtek állatok, és van egy olyan érzésem, hogy a készítők nem néznek z nationt és társait. egyszerűen csak láttak lehetőséget az időjárásban, és megoldották. a twd esetében egyébként is kritika volt, hogy nem nagyon változnak az időjárási körülmények. egy író számára mindenképp kínál jó kreatív lehetőségeket a téma és a vihar, ld. a következő rész. a vihar egy motívum, a lényeg, hogy mit hoznak ki belőle. persze az sosem baj, ha nem konkrét dolgokat vesznek át, de mivel nem láttam én sem, ezért nem is zavarna, ha maradtam volna:)

azzal persze egyetértek, hogy (főleg a kezdőjelenet) nem nézett ki annyira jól. akartam volna valami jó képet lőni, de esélytelen volt.

” Ezzel együtt még mindig nézhetőbb, mint bármelyik debil rajzfilm, vagy süteménykészítő sorozat…”

ez viszont lehet, bár szerintem ez kétpólusú dolog, vagy nézős, vagy nem, és ha az említett műfajokat figyelmen kívül hagyjuk, akkor is túl sok zseniális/nagyon jó/elég jó sorozat van, amit lehet helyette nézni, így könnyű szívvel válok meg tőle. arról nem is beszélve, hogy folyton jönnek az újabb és újabb újoncok, amiknek legalább a fele ugyancsak elég jól sikerül:)

dexike3 - 2018. 08. 14. 18:42

@winnie:
a vihart illetően egyetértek, mert adott hozzá a rész hangulatához és az előzetesben is jól mutat a következő részekben. tehát ötletnek szerintem is jó volt bedobni (ahogy a 28 days laterben is). ha túl leszünk a Z-storm-on, akkor pedig egész jónak tűnik a táj változásának visszaadása képileg (lsd. comic-con trailer). az új szereplők is jónak tűnnek és végre lesz egy pc kerekesszékes karakter (na az mekkora egy ilyen világban). nem tudom mikor lép le Al és Morgan, de még évad végéig szerintem kitart, innen mehetnek majd oda, a kezdésre vissza is érnek ;)

traptor - 2018. 08. 17. 10:22

Hát…
Én az első 3 évadban nagy rajongó voltam de ez a 4. valami katasztrófa.
Már a főcímzene is olyan … semmilyen, de tényleg. Kb mint a színek.
Reménykedtem benne, hogy a szünet jót tesz neki de nem. Tisztén időpocsékolás az egész.

Quantumleap - 2018. 08. 19. 10:26

A napnál is világosabb: Morgan az évad végén elindul vissza az anyasorozatba, és addig találgathatjuk, hogy vajon kit visz magával.

v0m1t - 2018. 08. 20. 11:22

s04e10: hogyan forgassunk walking dead epizodot 120 dollarbol (+ viz szamla)

Seni88 - 2018. 08. 20. 16:11

Számomra is lagymatag rész volt az évad folytatása. Szerintem Charlie-nak eléggé beteges jelleme van, ha csak azt nézzük milyen brancshoz csapódott először. Bár nem csodálkozom, hogy ilyenné vált, ha pont Naomi/Lora/June (Jé még egy tudathasadásos személyiség!) vette magához. Érdekes volt viszont “A kis herceg” könyv megjelenítése, hiszen anno Nick ajándékozta neki. Ezt értelmezhetjük csendes bocsánatkérésnek Luciana felé?
Morgan egyébként már nem első alkalommal vonul vissza rövidebb-hosszabb időre, mint azt a TWD-ben is láthattuk.Nem is értem miért váltakozik nála ez az “egyszer elmegyek” utána “vissza akarok menni és maradok” részek? Nem ártana, ha valamelyik közösségben lenne egy pszichológus, aki foglalkozna a túlélők lelki világával, legalább akadna bőven munkája.

Csilla0422 - 2018. 08. 20. 16:53

Ezennel visszavonok minden negatív jelzőt a múlt heti részről. Hiszen a mostani egy elképesztően unalmas, vontatott, förtelem volt. A színészi játék is csalódás volt minden téren. Főleg annak tudatában, hogy Alycia máshol ennél jóval jobb teljesítményt nyújtott.

Geza Kovacs - 2018. 08. 21. 23:14

Nagyon kíváncsi lennék, ezeket a részeket miféle emberek és kinek szánják. Én egy zombis sorozatban történést akarok, mert rohadtul nem érdekelnek a nulla szereplők. Ilyen durván szövegelős részt még a Breaking Bad is 1-1-et kockáztatott meg csak. Na jó, értem, hogy valahogy mégis kijön a kellő nézettség, de ez nekem szégyenteljes így akkor is.

winnie - 2018. 08. 22. 05:48

A napnál is világosabb: Morgan az évad végén elindul vissza az anyasorozatba, és addig találgathatjuk, hogy vajon kit visz magával.

akkor téged sikeresen megvezettek:)

winnie - 2018. 08. 22. 05:50

” ha csak azt nézzük milyen brancshoz csapódott először.”

viccen kívül: milyen brancshoz? pár, a társaival kifejezetten törődő emberhez, ahol szeretetre lelt?:) nyilván nem a legideálisabb közösség volt, de elég összetartó, és mások befogadására igencsak nyitva álló volt.

winnie - 2018. 08. 22. 05:55

“Nagyon kíváncsi lennék, ezeket a részeket miféle emberek és kinek szánják. Én egy zombis sorozatban történést akarok, mert rohadtul nem érdekelnek a nulla szereplők”

mint írtam a kritikában, teljesen hidegen hagyott a rész, ami egy afféle utolsó utáni esély volt a 4×09 után, hátha mégsem kaszálom a sorozatot, de az előző félévad után fura ez a kérdés, hiszen abban is volt egy kétszereplős epizód. ami ráadásul az egyik legjobb volt sokak szerint.

arról nem is beszélve, hogy egy zombis sorozatban épp ez az, hogy nincs és nem is lehet nagyon történet, csak szereplők, karakterek révén lehet sikeres, és nem csak azért, mert ha nem lennének, akkor az embert teljesen hidegen hagynák a történések érzelmi kapocs híján. ha viszont megteremtik a karaktereket, akkor érdekelni fog a sorsuk. és ez kell ahhoz, hogy az ember élvezzen egy zombis sorozatot, ami egyébként csak gyakás általában, illetve emberek közötti interakciók sora, mert az ember-zombi kapcsolatok tekintetében más nem nagyon jöhet szóba.

persze mint írtam, engem már csak azért sem hatott meg a dolog, mert charlie nagyon hidegen hagy, viszont tényleg azt hittem, hogy alicia másokat érdekelni fog. az írói szándék, charlie megváltása, illetve a nézőhöz való közelebb hozása szerintem teljesen jogos (tippre majd állandó szereplőt is csinálnak belőle), az ötlet is jó, hogy egy ilyen részt csinálnak (minden, a tipikustól eltérő ötlet, jó ötlet) – az persze más tészta, hogy a végeredmény milyen lett.

Quantumleap - 2018. 08. 24. 13:27

winnie: Honnan vagy benne biztos, hogy nem így lesz? Bennfentes infó vagy te is csak találgatsz?

winnie - 2018. 08. 24. 14:04

nem tudok a világon semmit. mondhatnám, hogy találgatok, de igazából biztos vagyok benne. aztán persze lehet, hogy koppanok, de egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy a nagy áthozásból ezt kerekítenék, hogy mindent vissza. totális luft lenne. a sztori, a twd időugrásai sem erre utalnak, a sok kísérő anyag a váltásról, hogy miért vállalta be lennie james. de ha meg is lépik, akkor annak nem lenne értelme, hogy bárkit átvigyen, mert annak nem lehet igazából haszna a sorozatra nézve.

karit - 2018. 08. 24. 18:18

Elég nagy lehet a két sorozat keresztnézettsége, így az átsétálások nem csalhatnak át túl sok nézőt, legfeljebb azt a 42 Morgan-rajongót (:gonosz:), akiknek bejön, hogy az El Caminója után Morgan pont ugyanazt a savanyújóskát hozza, és ezen fél évadnyi környezetváltozás sem segített. Legalább Ricket küldték volna át, ha már…

Kérdés, hogy Lennie James karaktere “büntetésből” jött-e át (és hogy vele vagy a nézőkkel akartak-e kiszúrni), mert ha kreatív okai voltak, hát, eddig nem sokat tett hozzá a cselekményhez a házi áldásra kívánkozó bölcsességeivel. Mondjuk, ezek után unfair lenne, ha a fellélegző TWD-sek visszakapnák a nyakukba.

Az új írók láthatóan új sorozatot is vizionálnak. A múlt héten én komolyan elhittem, hogy Madison halálával (fakk, bíztam benne, hogy csak beetettek) oda a racionalitás: amikor a szinte meg se moccanó falevelek közül a zombik elkezdtek felröpködni, majd az égből hullani, már vártam a Monty Python animált lábfejét is egy bátor purcintás kíséretében.

De nem, csupán azért kellettek, mert az eddigi teleportáló zombikra már mindenki ásít. (Nem számoltam meg őket, gondolom, a fináléban majd épp a főellenség nyakába pottyan az addig a sztratoszférában köröző utolsó.)

Valahol az is inkább vicces, mint drámai, hogy az első évad szereplői közül (a végén feltűnő Strandet leszámítva) már csak Alicia van talpon. Oké, Nick és Travis nem az írók sara, de a többiek szanálása egybevág az irányváltással, ami a valamennyire kiszámíthatóból ebbe a fejkapkodós káoszba vitte a FTWD-t.

sledge - 2018. 08. 27. 22:47

Most ez megint mi volt? Morgan döntse már el, mit akar, mert ez egy vicc így. Konkrétan időt húznak, mintha ötletük sem lenne, hogyan tovább.

dexike3 - 2018. 08. 28. 06:23

ez olyan klasszik sorozat cliffhanger volt, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. “a Sör a civilizáció motorja” végül is, miért ne. nem hiszem, hogy Alycia kompániája beszambázik a TWD-be, de kíváncsi leszek kik tartanak (a kamionosokon kívül) Morgannel. tippre kapunk egy Twister+Zombinado lightot a következő héten.

karit - 2018. 08. 30. 01:52

Egyre kínosabb és zavarosabb ez az évad; még az se mentette meg a részt, mikor felbukkant a lefátyolozott James Cole 2042-ből (pedig hogy még kúlabb legyen, itt is Jimbó a beceneve), mert rákontrázott a tolószékes Robin Hood, aki az aktuális dobozt installálta az út szélére, csak mert ő volt a soros. Közben a többiek a kamionról figyelték őt vakmerően.

Oké, ez nem dokumentumfilm, végül is ki a fenét érdekel, hogyan mászik fel egy nyomorék másfél méter magasba és hajol vissza a székéért az útra; nyilván a hátára veszi előtte vagy azzal hessegeti közben a zombikat. Idegesítő a műélvezet helyett ilyen hülyeségeken rugózni.

De komolyan, a stadionnál felbukkanó, az ültetvényesek kiéheztetésére játszó cirkuszosok óta ez a sorozat olyan, mintha agysérülést kapott volna. A Morgan felbukkanása utáni ide-oda roadshowzásban szerintem semmi drámai nincs. A kocsi tetején kucorgó Morgan se hatott meg: vajon miért nem ugrott át a zombik feje fölött és futott világgá a patakmederben? Mikor Glennék a kuka tetején billegtek, lerágtam a körmöm, itt meg semmi… Inkább mégis velem lehet a baj, lassan el kéne engedni.

winnie - 2018. 08. 30. 05:29

“lassan el kéne engedni.”

nekem egy rész elég volt a kifejezetten tetsző 4. évad első fele után. csimpaszkodnék én is, de ha egyszer ezer mást tudok nézni, akkor minek?:)

Csilla0422 - 2018. 08. 30. 09:22

Aaron Stanford karakterére nagyon kíváncsi voltam, de Jimbo eddig csalódás. Mo Collins Sarahként viszont eddig nem rossz. Aki érdekesnek tűnik az a zombis nő.
Kár, hogy Morgan a picsogásával rontott a színvonalon. Egy fokkal még így is jobb volt, mint az előző rész.

A következő rész miatt bizakodó vagyok Naomi/Laura/June és Al miatt, bár Aliciaval már megszívtam…

Csilla0422 - 2018. 09. 03. 16:04

A két unalmas rész után ez tényleg szórakoztató volt. Az idegesítő Mo-mo is egész elviselhető volt. Jenna Elfman talán a Fearben most volt a legjobb és végre Maggie Grace is remekelt. June és Al remek párost alkot. Michonne rokona érdekes, de valami nincs rendben nála az is biztos.

Geza Kovacs - 2018. 09. 03. 23:04

Hadd kérdezem meg: ez az évad miről szól? A dögunalmassá vált anyasorozatban nagy embercsoportok háborúznak, de ott van történet, ebben meg egy családról volt szó az első évadtól. De az szép fokozatosan kipusztult, a hozzájuk szegődött szereplők meg egész posztmodern fura módon szétszóródtak, és most az ilyen-olyan módon becsatlakozott mellékszereplők tengődnek 1-1 szálon, halál gáz módon, ez vajon kinek jó így? Még ha készülnének valahova, de semmi ilyesmi.

dexike3 - 2018. 09. 05. 06:50

a következő héten újabb szálat kapunk vissza és egy újabb classic zs kategóriás fenyegetést. nagyon rejtegetik még az Alycia, Charlie vonalat.

Ronaldo - 2018. 09. 07. 22:26

Ez az új évad 2. fele valami botrányosan gyenge. Az egy dolog, hogy totál érthetetlen módon leépítették a Madison-féle csapatot, és úgy tűnik a megmaradt pár emberről (Strandék) sem vesznek tudomást, de az új csapat meg… vagy várjál, nincs is új csapat, mert azok meg szétszóródtak. A 2 nő kicsit sem érdekes, John sehol, ezek az alkalmi csapathoz verődő random figurákhoz meg még semennyire nem lehet kötődni.

Isaac - 2018. 09. 08. 09:39

Tudom ,hogy ezerszer leírtuk már a lopakodó,hangtalan zombi problémát,de most megint szintet léptek :D
A hátulról bekapcsolt fényszórós teherautó sem képes árnyékot vetni egy walkerről,mivel ha dramaturgia azt kívánja átlátszó is ,mert nem értem a csóka a végén ,aki szintén háttal áll az úton, hogy nem szúrta ki,semmi fény nem jön mögüle ;) Szóval szintet léptek .

Geza Kovacs - 2018. 09. 10. 21:42

Atyaég, hogy örültem volna, ha a TWD 2. évadában valami hasonló kaminos szambázgatás meg tavon átmenegetés lett volna a melodráma helyett a farmon, de ennek a spinoff sorinak a 4. évadában, az anyasorival együtt már vagy 8 év után ez valami elképesztő. Totál visszafejlődés, szó szerint, mintha az elmúlt évek posztapokaliptikus városépítései és háborúzásai nem is lettek volna, most megint az a kihívás, hogy találjanak egy sört meg átkeljenek egy nem túl nagy vízen. A következő évadban gondolom elkezdenek (pl. rendőr)egyenruhában járkálni meg városi boltokban bujkálni, mondjuk Atlantában, és a végén minden szereplőt megesz sátorozás közben egy random gyalogló zombi.

Csilla0422 - 2018. 09. 11. 09:04

Geza, 8 év után még fogyasztható sört találni az azért elég nagy kihívást jelent. :)
Az aligátor még normál környezetben is visszatartó erő tud lenni.

A problémám nekem is az, amit írtál. Ne mondja senki, hogy sorozat, meg a szereplőknek nem egyértelmű, hogy zombik stb. Ez S1-ben amikor ismerkedtek az új világgal elfogadható volt. De eltelt X év és karakterek ehhez képest sokszor bután viselkednek.

Ettől eltekintve viszont jó rész volt. Most Morgan is elviselhető, maradjon ilyen vagy írják ki. Luciana végre értelmes dolgot csinált. A kamionos bagázs lett a mókafaktor, a rádiós nő meg az ellenség.

Jenna Elfman wow, nem gondoltam volna, hogy ilyent is tud. Már korábban is jöhetett volna.

dexike3 - 2018. 09. 12. 10:18

nem tudom a következő évadra is átmegy e ez a cliffhangerezés (nekem mondjuk bejön), hogy megszakítják a cselekményt adott pillanatban. ha marad a showrunner talán, vagy kitalálnak megint valamit.

Quantumleap - 2018. 09. 16. 00:36

Csilla0422: Milyen 8 év? Max 4 évvel vagyunk a járványkitörés után.

dexike3 - 2018. 09. 19. 07:03

inkább volt ez egy jó kis filler rész szerintem, de annak szuper. de azért a cselekmény is valamennyit haladt előre. oké, hogy kellett egy kórház, de azért nem vették közben észre, hogy a városba érve körül zárják majd őket a zozók? kár Jimbóért, meg a sörért, de amikor elkapta a császkáló már lehetett tudni, hogy ez lesz. a vége most egy nagy reunion lesz?

Csilla0422 - 2018. 09. 19. 11:53

Morgan ebben a részben tök hülye volt. Ha a zombik nem látnak mozgást, nem hallanak hangok elvonulnak. Eltorlaszolták az ajtót mégis mi a fenének maradt ott?! Kár, hogy nem csapott még valami zajt is.
Martha esetében meg teljesen érthető, hogy lökött lett. A legnagyobb bajban nem kapott segítséget és a férje ezért meghalt. De ezek sem mentesítik.
June egyre jobban hasznos lesz a banda számára.
Aaron Stanfordnak meg valahogy nem állt jól ez a szerep.

Quantumleap, összesben írtam. Azt mondták, hogy a Fearben 5 éves ugrás volt és az első 3 évad nem ölelt fel 1 évet.

S. - 2018. 09. 19. 14:40

Dehogy volt 5 éves ugrás… 1 éve laktak a stadionban, amikor feltűnt Charlie meg a két hülye gyerek, azóta meg csak néhány hét telt el egészen idáig. A stadion előtt meg nem bolyongtak túl sokat, a gátrobbanás után nem sokkal megtalálták egymást és utána a stadiont. Ezek benne voltak az évad első felében. Egyedül az nem, hogy az összetalálkozás és a stadion előtt meddig keresték egymást, de az elmondottak alapján (amikről ők beszéltek) , maximum 4-6 hét (bár ez az utolsó csak az én véleményem). Az 1. Évad óta maximum 2,5 év telt el.

Desmond Wallace - 2018. 09. 22. 10:50

Totális mélypont volt a 4×09-10, így nem hittem volna, hogy fogom még élvezni ezt a sorozatot, de az utóbbi részeket nagyon csíptem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz