login |

Shameless: kezdett a 9. évad – írta Necridus

2018. 09. 10. 15:09 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

A Showtime legnézettebb családja, a Gallagher család visszatért, hogy ismét szégyentelenkedjen. Sajnos nem itthon, a szinkron rajongói úgy tűnik, végleg lemondhatnak a szériáról. A premier többnyire azt hozta, amit a trailer ígért, de akadtak azért új, meglepetés szálak.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Tavaly ugye Frank tolvajként kezdett új karriert, Fiona rátalált a nyugodt, harmonikus kapcsolatra, Lip befogadta magához a szerelőüzletben hagyott kislányt, Ian börtönbe került, amiért túlzásba vitte a GayGod-ige terjesztését, Debby hegeszteni ment a hiányzó lábujjaival, Carl elvette Kassidit és megszökött a katonai iskolába, s Liam iskolába kezdett járni, valamint megtagadta a Gallagher féle életet, s normális életet akart élni. A szomszéd V és Kevin kipaterolták Svetlanát a kocsmából, s már csak ketten vezették a bizniszt és a családot…

… és többnyire ez így is folytatódott a premierben.

Eltelt néhány hónap, de a körülmények nem igazán változtak.

Liam ugyanúgy kisdiák, Veronicáék a kutyaként viselkedő ikreikkel bajlódnak, s igyekeznek kettesben is tölteni egy kis időt, Ian – aki ebben a részben nekem teljesen olyan volt, mint amikor Cameron Monaghan a Gotham-ben vendégszerepel – a börtönben is terjeszti az igét, Lip a lányt neveli, miközben ismét egy új, életképtelen kapcsolatba keveredett. Debby-t nem egyenlően kezelik a munkahelyén, s fizetésemelést követel, Kassidi továbbra is követi Carlt, s a katonai tábor kerítésén kívülről üvölt egész nap férjének, hogy visszavárja.

Egyedül a két idősebb karakter történetében kaptunk új motívumokat. A hamarosan elbúcsúzó Fiona féltékeny, s azt hiszi, Ford megcsalja, eközben azért küzd, hogy kifizethesse Iannek az óvadékot, amit ő már nem biztos, hogy elfogadna.

Frank, aki továbbra is Liam osztálytársainak szüleit rabolja ki, elcsábítja az ottani anyukákat, hogy utána ellophassa értékeiket. Az évadnyitóban kiderült, hogy nemibetegséget terjeszt, aminek következtében összezárták az összes szülővel, s fényt derült közöttük lévő viszonyokra. Franket halálos fenyegetések érték, de ahogy megszoktuk, ismét sikerült kibeszélnie magát a helyzetből, s végül szinte minden szülő boldogabban távozott a teremből, mint ahogy bement.

Kiemelendő, hogy a sorozat még mindig nem mondott le arról, hogy valóban shameless legyen. Igaz, visszafogottabb már, mint a legelején, de azért az mindenképp “emlékezetes” marad a nézőnek, hogy a 9. évad az utca közepén szexelő patkányokkal, meg az esküvő közepén, a raktárban szex közben lehányt cipővel, az egyszerre jógázó és szexelő Frankkel, és a nemiszervét akasztónak használó Kevinnel kezdett.

Valójában ennyi történt. Nem voltak évadeleji nagy cliffek, csupán bemutatták, merre is fog tartani az évad. Korrekt kezdés volt, tartotta a 8. évados színvonalat, ezért is egy jó 7/10-et adnék a kezdésre.

Remélem, azért látunk még idén (talán utoljára) egy vad sztorit Fionának, hogy a vendégszereplőként beugró Courtney Cox emlékezetes szerepet kap, hogy Carl ismét akkora WTF-jeleneteket szállít, amik miatt a kedvenc karakteremmé vált. S persze, hogy megkapjuk az elborult, black comedy jelenetek közt a szokásos évadvégi drámát is (és egy új intrót is kérünk végre!). Az évad végén találkozunk!

7 hozzászólás Ne habozz!

Piszuka - 2018. 09. 10. 15:46

Nekem kicsit lapos indítás volt, de majd beindul a sztori, nem aggódom. :D
És szerintem Fiona távozása után lesz új intro is!

FP Jones - 2018. 09. 10. 16:49

mire új intrót kapnánk, véget ér :D nem fogják azt már sose lecserélni. amúgy nekem nagyon fog hiányozni, ha véget ér a sorozat. még mindig nem unom.

Kopasz gyerek - 2018. 09. 10. 20:33

Azért folytathatnák szinkronosan. Addig láttam, hogy Carl a dagi gyerekkel együtt intézetbe került. Kicsit lemaradtam :D

Gevin - 2018. 09. 10. 22:35

A cselekmény egyre fáradtabb, de a poénok még mindig bazijók, és egyszerűen imádom Gallagheréket. Én is tudnám nézni a végtelenségig.

Kicsi spoiler: az epizód végén ugye voltak jelenetek az évadból, Fiona véres, ledöbbent arccal sétál, Lip meg vadállatul motorozik, rosszat sejtek…

heidfeld - 2018. 09. 15. 05:08

Sorozat legnagyobb gondja, hogy a kisebb szereplők hamar eltűnhetnek. Oké, ez általában így van, de legalább 8-10 beteg figuráról akár saját szériát is elnézegetnék!
Kezdésnek elment, poénok jók, de nem igazán jött át a lendület. 7/10
Előzetesek nagyon biztatóak.

OneTwo - 2018. 09. 16. 09:41

Azt kifelejtetted hogy lehet hogy valakit megöltek…

melanie - 2018. 09. 21. 13:43

Noel Fisher visszatér a 9.évadban?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz