login |

The Last Ship: kezdett az 5. évad

2018. 09. 12. 14:51 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: kritika,

We’re warriors. Without a war, what’s a warrior to do?

Az utolsó harc. Az utolsó évad. Az utolsó vírus. És ez most cyber. Vagy kiber. Ja, és az utolsó hajó, ha már a cím, mert ismét csak a Nathan James-en múlik egy nemzet sorsa (ügyesen megoldották). Szóval aki a Jack Ryan után egy újabb politikai akcióthrillerre vágyik, az most megint örülhet.

Elég érdekes a viszonyom a The Last Ship-pel, de szerintem ezt már a korábbi kritikáknál leírtam – igen, a második, a harmadik és a negyedik évadosnál is, szóval most nem részletezném, maximum annyi update-et adnék, hogy a tavalyi dupla premier “nem túl érdekes” mivolta (nyilván az országos évadkezdés miatt is) beváltotta a jóslatomat, miszerint “jó eséllyel majd az 5. évadra térek csak vissza”.

A záró szezonra ugrottunk 3 évet, és mint írtam egy számítógépes vírus okoz bonyodalmakat, aminek a gyökereit Dél-Amerikában kell keresni, az ottani egyesülései törekvéseknél, amit elég hosszadalmasan és érdektelenül alapoztak meg, mely felvezetés során biztos voltam abban, hogy az 5. évad nem kap második esélyt nálam. Próbáltak némi mélységet adni a “rosszfiúknak”, illetve a helyzetnek, de inkább volt leckefelmondás felületes maszatolással.

A főleg panamai és nagy-kolumbiai sztori közben ugyan kaptunk némi “akciót” egy kellemes csavarral, de a nagy durranás csak ezt követően érkezett, aminek köszönhetően több helyen is olvastam, hogy az eddigi legjobb kezdését produkálta a The Last Ship. Az efféle destrukció és a hősi megoldások, illetve halálok (akadt egy-kettő…) azonban nem nagyon indítanak be, így alapvetően az epizód nívóját sem lendítette meg a zárás.

DE.

Érdekes módon annak ellenére, hogy tippre nem túl népszerű véleményt vallva álmosítónak találtam az évadnyitót, a folytatásnál mégis ott leszek, mert a felvázolt helyzet rejt magában potenciált és érdekes lehetőségeket, mind tengeri (és/vagy légi) hadviselés, mind szárazföldi akciózás terén, kíváncsi vagyok, hogy tudnak-e újat mutatni a műfajban, vagy csak a 3. évadot fogják ismét felköhögni.

Más kérdés, hogy mivel négy szálra kapták szét a sztorit, ezért nem nagyon bízok az írókban, hogy a másik két vonalat is sikerül érdekes megírniuk – a már most tipikus rosszfiúkat legalábbis el nem tudom képzelni, hogy teszik majd magukban izgalmassá, míg az otthoni stratégák és vezérlősök (mínusz Chandler) ritka unalmas bagázsnak tűnnek, amin az sem fog változtatni, ha majd megint téglát keresnek maguk között. És ahhoz, hogy maradjak a szezonra, nem lesz elég két jó szál. Ha a másik kettő untat, akkor korai búcsúban részesül a The Last Ship.

14 hozzászólás Ne habozz!

mSO - 2018. 09. 12. 16:23

Na jó, Bridget miatt ezt is el kell kezdeni :D

Anni - 2018. 09. 12. 20:02

Bejött a kezdés és tetszik, hogy megint a hajón múlik kb. minden.
Remélem jó záró évadot látunk.

gajdipajti - 2018. 09. 12. 20:14

Ez most kicsit olyan volt mint a Battlestar Galactica kezdés. Minden digitális, térjünk vissza analógra, egy hajó menekül meg. Már csak az hiányzott, hogy valaki pirítóst készítsen.

Piros - 2018. 09. 12. 20:49

Az első 20 perc nagyon furcsa volt. Aztán visszajött a régi TLS feeling. :) Én biztos kitartok a végéig, nagyon szeretem ezt a sorozatot.

Krisztián - 2018. 09. 13. 07:18

A 4.évadot leszinkronizálták már egyáltalán?

winnie - 2018. 09. 13. 08:11

azt nem tudjuk, de még nem került bemutatásra.

Szaby59 - 2018. 09. 13. 13:49

Azért ez a nyitány simán pályázhatna a minden idők legbutább sztorijára. Random dél amerikai srác ír egy vírust ami az amcsi haderőt (fegyverek, hajók, radarok, műholdak stb.), kommunikációt teljesen lenullázva.
Értem én, hogy valahogy el kell startolni, de ez annyira low-effort hogy fájt.

dbew - 2018. 09. 14. 22:56

Kicsit meglepett hogy ez most így jött, de remélem kemény lesz. A sztori kicsit szappanopera elsőre, és olyan fura a kamera/felvétel is, olyan mesterkélt, meg túl LCDs. Meglátjuk. Jó volt a régi csapatot látni.

Nézőke - 2018. 09. 14. 23:32

nekem a kezdeti “legenda” megközelítés Chandlerrel kicsit ügyefogyott volt. Hé, már senki nem emlékszik a 4. évadban történekre?
Poor amcsik, 3 év alatt megépítenek pár rombolót,aztán legyakják őket egy délután alatt.

Szaby59: ne feledjük hogy többször is világégés közelbe került a bolygó, és még benya se nagyon volt,nemhogy bármilyen hálózat.
Ezt simán el tudom képzelni,hogy még kezdetleges rendszereket tudtak csak összekötni, örültek hogy van áram mindenhol,stb.
A magyarázat meg a lassú eszmélésre a gépágyúkkal meg az,hogy már x ideje nincs háború sehol, és még cska most adták át az első végzett kadét évfolyamot pl.

Világbéke van(volt)

De akkor minek kellett a rombolókat építeni?
…hm…

sledge - 2018. 09. 16. 10:45

Nem volt ez rossz, ugyan kiszámítható volt, ki hal meg, de kellemes volt újra látni a csapatot.

OFF: A kibeszélő link valamiért rossz helyre mutat, a Bite Club sorozatnyitőja jön be, ha ráklikkelek. :)

Roxi - 2018. 09. 16. 20:10

Jó volt a kezdés,hamar vége lett az új flottának. Vicces volt amikor Chandlert kérték meg fotózni :)

Sigismundus - 2018. 09. 16. 21:34

5×01

Pearl Harbor 2, imádtam a támadás részt. Azok a Pucara típusú támadók azok amúgy nagyon régi, nem bizonyított, 1970-es évek-végiek, az argentinoknak se sokat segítettek a Falklandokon.

Fura, de a sok halott közül Rios dokit sajnáltam, végig ott volt mindenhol, a háttérben, tudóskodott, meg életeket mentett. Persze hogy ő lett az egyik kiírt főbb szereplő, mint az előző évad elején a Rota bázison megölt gépésztiszt-nő.

Tényleg van némi Battlestar Galactica érzés.

gajdipajti - 2018. 09. 18. 20:15

5×02
Csak hogy folytassam a BSG életérzést (miniseries):
– Fel kell tölteni üzemanyaggal és munícióval az ellenséges vonalak mögött (Ragnar Anchorage)
– A múzeumot lebontják a hajón. (mondjuk itt nem a raptorokat hajtják ki az istállóból)
– Nincs központi navigáció (A Cylon-ok ugye ezen keresztül jutottak be), és a halózatra kötött dolgok meghaltak.

A kódolt üzenetküldés viszont tetszett, és végre egy jobb tengeri ütközet.

Piros - 2018. 09. 22. 20:44

Miért van olyan érzésem, hogy Admiral “Merlose Place” még tartogat nekünk meglepetéseket?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz