login |

The Resident: kezdett a 2. évad

2018. 09. 28. 18:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Feel the heart. Be the heart.

Az megvan, hogy a Grey’s Anatomy-nek egy zuhanyzós, kvázi szexjelenet miatt kezdődhetett el a héten a 15. évadja? Na, a The Resident készítői megtanulták a leckét, gondolták, hogy ők is így szerezhetnek nézőket. Ráadásul, mivel a 9-1-1-t kapta meg felvezetésnek, ezért egy event (ÁRAMSZÜNET!), vagyis berántósnak szánt epizóddal kezdett a FOX kórházas drámájának a 2. évadja

Kár, hogy ebben a részben igazából csak a kórházas műfajt domborították ki, azt csak nagyon minimálisan, hogy miért volt eleinte egyedi a sorozat – és az az igazság, hogy tartok is attól, hogy a folytatásban el fogja veszteni az identitását a The Resident, és tipikus orvosi szériává válik. (Mondjuk ettől már az első szezonban is féltem, mert azért annyi bürokratikus defekt nem lehet, hogy ne fulladnának repetitivitásba.)

Ezt kifejezetten sajnálnám, mert ha nem tudtam volna, hogy a 2×02 minden bizonnyal már nem csak kórházas akciózásról fog szólni és jönnek az új szereplők, akkor ezzel a premierrel ki is szálltam volna a sorozatból, de így még nemiképp bizakodom. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szóval Conrad és Nicole párszor megszeretgette egymást, és ezzel keretbe is foglalta a részt – hiszem, hogy az újonnan jövők miatt kezdődött így ez a szezon is, de ez nekem túl szappanos, vagy Grey’s-es volt, és a nemes szándék ellenére nem szeretném, ha túlságosan a párkapcsolatok dominálnának. (Pedig mások között is alakulnak a dolgok, és akkor még nem beszéltünk a folytatásban érkezőkről.)

Mint kórházas epizóddal, nem nagyon volt gond a kezdéssel, a kisbabák szála, huhh…, a többieké so-so volt, és némiképp visszautalva az első szezonra, még egy kis rejtélyt is kaptunk a hackeléssel (nem vitték túlzásba), viszont az, hogy egy kórház nem áldoz a karbantartásra vagy a feleslegesnek hitt fejlesztésekre, nem tűnik egy nagy kritikai szálnak. Hogy maradjak, ezen a szinten mindenképp erősíteniük kell a készítőknek.

A karakterek is kissé színtelenre sikeredtek a részben. Nicole döbbenetes, hogy még mindig mennyire nonfaktor, Conrad és Bell is csak egy hajszálnyira lehetett olyan, mint az első évadban (renitens/lázadó és villain), teljesen letekerték őket, Okafor-ral együtt, akiről egy pillanatig nem látszott, hogy miért fanfavorit karakter. AJ kvázi újoncként kapott ugyan némi lehetőséget, de most számomra közel sem volt olyan meggyőző és sármos, mint amikor először megjelent.

Szerintem felesleges is leírnom, hogy nem jött be a 2×01. Akciós, gyógyítós epizódnak elment, de mint ilyen nem kötött le, a The Resident-től mást vártam volna, és azért az elég beszédes, hogy egy kedvelt első szezon után most kész lettem volna a polcra rakni, de akkor még kap egy esélyt. Ha azzal nem él, akkor…

8 hozzászólás Ne habozz!

Bence - 2018. 09. 28. 21:51

Tényleg muszáj volt egy szétnyitott csecsemőt berakni nyitóképnek? Szoktam enni is közbe.

infinity - 2018. 09. 29. 14:27

Tetszett a pilot, bár elfogult vagyok, mert nekem ez a sorozat a tavalyi legjobb újonc volt!
A mostani résszel csak az volt a gondom, hogy a karakterek kicsit takarékon voltak, de remélem ez csak a felvezetésben volt így, és olyan szuper évad lesz, mint az első!
Kíváncsian várom a folytatást.

Shannen - 2018. 09. 29. 19:55

Nekem legalább annyira bejött az évadkezdés, mint az előző évad. Szeretem az ilyen event-jellegű epizódokat. Mínusz a zuhanyzás.

Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e idén átívelés és ha igen, akkor mi. Mármint azonkívül, hogy Bell továbbra is megpróbálja majd kirakni Conrad-ot.

Remélem az új szereplők legalább olyan jól fognak beválni, mint az előző évad végén AJ.

winnie - 2018. 09. 29. 21:10

“Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e idén átívelés és ha igen, akkor mi. Mármint azonkívül, hogy Bell továbbra is megpróbálja majd kirakni Conrad-ot.”

mivel az egyik új szereplő gyógyszerekkel lesz kapcsolatos, így arra gondoltam, hogy lehet, hogy azon a téren próbálnak majd valamit feltárni.

MadAve - 2018. 09. 30. 20:58

Nekem összességében tetszett az első évad. De ez a hackelős, folyton villámlós, dörgős-csattogós rész erőltetett volt. A dinamikusnak, szenvedélyesnek szánt, keretbefoglalós szexjelenettel nem én vagyok az a réteg, akit meg lehet fogni. Egyébként ha már szex, ez totálisan hideg volt nulla érzékiséggel, de mindegy (azért részletezem, mert akkor ezek szerint ez egy fogás lenne a készítők részéről?)… Attól függetlenül egyelőre még maradok.

heidfeld - 2018. 10. 01. 21:23

Nagy ellensége vagyok az átíveléseknek. Nagyon nehéz fenntartani az érdeklődést az ilyesmi iránt. Legtöbb esetben bele is bukik a készítők bicskája. Mondjuk, ez csak az én véleményem.
A szex hideg és hiteltelen volt, Nagy hiba erőltetni ezt a dolgot Ezzel is az egyediségét csorbítják a szériának.
Hol vagyunk már a pilot lendületétől, érdekességétől? Jó, néha meg-megvillant, de egy erős 6.5/10 a maximum.

LaCRossE - 2018. 10. 02. 21:42

Viszont a második résszel már semmi probléma nem volt, elég erősre sikeredett.

infinity - 2018. 10. 03. 15:56

Nekem mindkettő rész tetszett, de szerintem is jobb és erősebb volt a 2×2.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz