login |

This Is Us: kezdett a 3. évad

2018. 09. 28. 20:20 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: kritika,

– You need to talk to him.
– And say what?
– Tell him to “get the hell off of Beth’s cousin before I kill you in the face.

Az első percekben megijedtem, hogy túlságosan is felhozós, a múltat felelevenítős epizód lesz a 3×01 (bár a nyitány szöget ütött a fejembe, hogy vajon mi célt szolgálhat), hogy szintre kerüljünk a nyár után, de kőkeményen belevágtak a közepébe a múlttal, jelennel és a jövővel, és persze a This Is Us-ra annyira jellemző hol erőteljes, hol pedig nagyon mosolygós jelenetekkel.

Ez megy talán a legjobban a sorozatnak, a különböző komponensek megfelelő adagolása. Vannak ugyan részek, ahol az egyik vagy a másik van túlsúlyban, de összességében a dráma, a humor és a rejtély nagyon jó arányban van jelen, és ez teszi annyira szerethetővé a sorozat.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szóval láthattuk, hogy Beth unokatesója idén faktor lesz, és az is kiderült, hogy van miért féltenünk Kevin-t. Azon sem lepődtünk meg, hogy Deja továbbra is keménydió maradt Randall-ék számára, de végül úgy tűnik, hogy a küzdelem érte gyümölcsözni fog. Kate-ék pedig nem túl jó kilátásokkal, de csak belevághatnak megint a bababizniszbe.

Ami nagyon jó húzás volt, hogy Jack és Rebecca házasság előtti életét kaptuk meg a múltból, konkrétan az első, elég esetlenre sikerült randit (csillagos ötös volt!), aminek csattanójaként bele is rondítottak a képbe Dan Fogelman-ék – vajon ez azt jelenti, hogy most egy kicsit háttérbe kerül a házaséletük a gyerekekkel? Vagy a közös házaséletüket váltja ez a szál, ami mellé a Jack halála utáni időszak is beúszik?

Annak nagyon örültem, hogy Jack apját visszahozták (nyilván nem tartósan, mert Peter Onorati a SWAT-ban is visszatérő szereplő), arra pedig továbbra is nagyon, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy a vietnami sztoriból mit fognak kihozni. Mert valahogy iszonyatosan szkeptikusan állok hozzá. Oké, hogy ott lesz a rejtélyes tesó, de ez a sorozat a már ismert karakterek, a nagy család miatt működik, a háborúban viszont senki nem lesz közülük Jack mellett.

Amikor pedig végre azt hihettük, hogy optimista befejezést kapunk Deja ajándékával és Kate jó hírével, akkor Toby kiöntötte a gyógyszereket, majd pedig előugrottunk az időben és…

Igen. ÖregToby-t is láthattuk nem olyan jó bőrben, plusz Randall és Tess sem ugrándozott örömében, szóval lehet, hogy a félévad környékére elő kell majd készíteni a papírzsebkendőket. Ugye nem?

Összességében nagyon jó volt a rész, emlékeztetett arra, hogy miért szeretem nézni ezt a sorozatot. Az kifejezetten gyönyörű volt, ahogy a történetet úgy csomagolták be, hogy rímeljen az NFL történetének egyik leghíresebb játékára, az Immaculate Reception-re. Nem tudom, hogy direkt ezzel akarták-e párhuzamba hozni a sztorit, de tényleg annyi szinten megvoltak a párhuzamok, hogy öröm volt nézni.

20 hozzászólás Ne habozz!

abba - 2018. 09. 28. 22:13

Azt tudjuk az előző évadból, hogy Toby hamarosan mély depresszióba zuhan, és durva volt most látni, ahogy kidobja a gyógyszereket, csak, hogy boldoggá tegye Kate-et és lehessen babájuk. Egyáltalán, nagyon szomorú volt a száluk ebben a részben.

Dejáért sajnos nem vagyok oda, és most emiatt Randall sem kapott kifejezetten erőteljes sztorit, de a végére nem zavart mindez, mert kaptunk egy aranyos mosolygós jelenetet, amikor a kislány beleegyezett az örökbefogadósba + hozott ajándékot.

Nem volt egetrengető a kezdés, de jól nyitotta meg az évadot, és lassan épít tovább, ahogyan azt már megszokhattuk. Viszont nekem a héten a klasszikus This Is Us-érzést Jack és Rebecca sztorija hozta, az a nosztalgikus, reményteljes és mégis szomorkás hangulat, ami átitatta a közös jeleneteiket csak megerősítette bennem, hogy bizony tényleg ők ketten teszik azzá a sorozatot, ami. Nem bánnám, ha rengeteg ilyen múltbeli szálukat ismerhetnénk meg idén, nagy kedvenceim. Mandy Moore pedig gyönyörű.

Ja, és az NFL-szál? Totál nem esett le, mégis megmosolyogtam a végét, és aranyos keretet adott a résznek.

Dalmayr - 2018. 09. 28. 23:51

Nekem nem tud rosszat hozni a This is Us, egyszerűen szeretem, mert még egy részben sem csalódtam. Nyilván voltak jobbak-kevésbé jók, de sosem megy túl mélyre a minőség. Jack-Rebecca szál irtó cuki volt, mindig meglepődök, hogy Milo Ventimiglia mennyivel fiatalabbnak tud kinézni a valós koránál. Mandy Moore nem, ezáltal itt idősebbnek is látszott. A kedvencem az egész sorozatból Beth. Annyira jó karakter, csupaszív de mellette kemény is, zseniális dumával. Az Oprah-s jelenet nagyon tetszett. Az egyik kedvenc sorozatos párom lettek Randall-lal :)

abba - 2018. 09. 29. 12:28

@Dalmayr
Nahát,én pont az ellenkezőjét érzem,Mandy Moore mindig kb. 25 évesnek néz ki, még akkor is, mikor kamaszok a gyerekei, Milo Ventimiglián azonban látszik az idő, bármennyit játszanak az arcszőrzettel.

Deny - 2018. 09. 29. 13:44

Dalmayr: Ugyanígy vélekedek én is a sorozatról. Ez a premier sokkal jobban tetszett, mint a tavalyi, nagyon ötletes volt ez a focis keret. A flashforward pedig kifejezetten ijesztő volt.

Shannen - 2018. 09. 29. 20:02

Tipikus This Is Us-epizód volt, úgyhogy természetesen tetszett a kezdés.
Tavaly nem mindig érdekelt eléggé Jack és Rebecca szála, de ez a mostani nagyon aranyos volt, jó volt őket látni az első randijukat.

És egyetértek az előttem szólóval, Beth a legjobb karakter, imádom a dumáit. Örülök, hogy idén elvileg rá is több figyelem fog irányulni.

Nagyon veszélyes, amit Toby csinált, ki tudja meddig próbálkoznak majd Kate-tel, addigra tényleg teljesen összeomolhat. És akkor sem biztos, hogy sikerülni fog nekik.

Azt esetleg meg tudja valaki mondani, hogy a flashforward-os részekben Randall-ék hány évesek kb?

winnie - 2018. 09. 29. 20:46

én plusz 20-ra gondoltam elsőre, de lehet, hogy nincs annyi, ha a lánya most 10 fölött van, és abban pedig a húszas évei végén.

Anni - 2018. 09. 29. 21:30

Nagyon jó kezdés volt még jobb mint a tavalyi. Hihetetlen, hogy egy ennyire rossz első randi volt Jack és Rebecca történetének a kezdete, nagyon imádtam én is. Bírom nagyon az olyan részeket, ahol a big 3 még kisiskolás de engem most nagyon érdekel ez az idősík ahol Jack még a háború miatt szenved és, hogy hogyan jönnek össze végleg. :)

Szerintem kb. 50-55 között lehetnek Randallék a jövőben. Amivel kapcsolatban most már lövésem sincs, hogy kihez mennek és miért kell Toby hozzá.. eddig azt hittem Deja vagy Beth de így már azt érzem Kate van a dologban, lehet a baba projekt nagyon rossz véget ér. :/

Shannen - 2018. 09. 29. 22:22

Köszi a tippeket, igazából én is valahogy 15-20 éves időugrást tippeltem. Kicsit nehéz belőni, mert azért néhány ősz hajszállal azért nem tették sokkal egyértelműbbé a helyzetet. Maximum tényleg Tess korából lehet kiindulni, de ő szerintem simán lehet a 30-as éveinek elején is.

Dalmayr - 2018. 10. 01. 13:09

@abba: azért azt se felejtsük el, hogy Ventimiglia majdnem 10 évvel idősebb igazából. Nekem ő hitelesebb minden idősíkon, Mandy Moore mindenhol ugyanannyinak néz ki, 28-30nak. De ez már csak kukacoskodás, a játékával simán átadja amit kell.

Zwecki - 2018. 10. 02. 23:21

Mivek kell a drama, es Jackrol mar tudjuk, hogy meghalt, igy szerintem ebben az evadban Katerol derul ki. Szinte biztos,hogy meghal. Az, hogy szules kozben vagy meg elotte egy mutet soran meg kiderul. De en inkabb a szulesre szavazok. Es a gyereket mennek meglatogatni. Gondolom Toby nem torodik vele, mert miatta vesztette el elete szerelmet. Es most orokbe adjak.

rapguruz - 2018. 10. 02. 23:49

Zwecki, én meg arra tippelek hogy ebben a szezonban ezt nem tudjuk meg egyelőre, játszanak egy kicsit az idegeinkkel az írók, ugyanúgy mint Jack halálanak a korulmenyeivel tettek.. De amit leirtal az így elég durva és el tudom képzelni sajnos……

Nikolka - 2018. 10. 03. 00:29

Teljesen más volt így nézni az első randit, hogy tudjuk mi lesz a történetük. Ez ritka sorozatoknál, és pont ez teszi érdekessé. Amikor Rebecca mondta, hogy de ahogy rám nézel.
Beth nálam már az elejétől nagy kedvenc.
Nekem sem szimpatikus Deja, de amit az “apukájának” mondott az annyira szép volt. Igazából tudja ő a dolgokat, csak nagyon nehéz lehet a helyzete..
Kate talán most ezzel a baba témával közelebb kerül a nézőkhöz. Rá fért, mert ő viszont nem volt nagy kedvenc..

Én kétlem, hogy arról lennr szó, hogy most adják örökbe a gyereket. Ahhoz sok az időugrás.

winnie - 2018. 10. 03. 07:15

“Mivek kell a drama, es Jackrol mar tudjuk, hogy meghalt, igy szerintem ebben az evadban Katerol derul ki. Szinte biztos,hogy meghal. ”

eddig nekem nem úgy tűnt, mintha a készítők szűkében lennének a drámának ebben a sorozatban, lazán tudnak drámát kreálni, és kreálnak is. kizártnak tartom, hogy még egyszer ugyanazt eljátszanák, ennél többre tartom őket.

Dalmayr - 2018. 10. 03. 16:12

A második rész is nagyon tetszett, de Kate eddig sem volt a kedvencem, most sem lett az ezzel a “csak én tudok apánkból egy darabot továbbvinni” felfogással. Nem hiszem el, hogy ennyire vak, hogy a saját ikertestvérén nem látja mennyire sokat fejlődött, és mennyire jól bánik a gyerekekkel. Arról nem is beszélve, hogy Randall hasonlít leginkább Jackre, és nem csak géneket lehet tovább adni. Szegény Randall tényleg nehezen tud bárhova is tartozni.

Anni - 2018. 10. 04. 12:13

Nagyon jó volt a 2. rész sajnos pont így képzeltem el a gyászoló családot és imádom a fiatal Randall és Rebecca kapcsolatát :)

Hihetetlen, hogy Kate mindig tesz arról, hogy amikor már szimpatizálnék vele elrontja egy ilyen kijelentéssel. Mindkettő testvérére nézve gázos volt… Hármójuk közül mentalitásra tényleg pont Randall hasonlít legjobban Jack-re gének ide vagy oda.

Ó és William, amikor feltűnik mindig hoz legalább egy olyan jelenetet amin meghatódok, remélem továbbra is látjuk még.

abba - 2018. 10. 04. 21:55

Ahogy arra számítani lehetett, tényleg jobb volt a második rész, tovább építkezik az évad, de engem most érzelmileg is nagyon megütött – amikor Randall meglátja a táncoló fekete szülőket…
Nagyon erős és sötét témák vannak készülőben, pont örültem, hogy Randall nem volt ott Kate apás megjegyzésénel, erre így is megtudta, és jajj. Lesz ebből baj.

Mindenesetre egyszerűen imádok elidőzni a múlton és a jelenen, imádom a kis párhuzamokat és a legkisebb emberi pillanatokat, ezekből pedig kifogyhatatlan a This is Us. Alig várom a következő részt.

szubika - 2018. 10. 06. 23:30

Kate elég gáz. De nyilván ez is része az egésznek.
El vagyok alélva ettől a résztől.
Egyszerűen csodás.Nem is értem, hogy amerikaiak hogy képesek ilyen lenyűgöző, emberi sorozatot előállítani.

Mono - 2018. 10. 07. 13:06

Engem Kate karaktere idegesít nagyon. Néha megpróbálják egy-egy pozitív gesztussal ellensúlyozni a határtalan egoizmusát, de ez nagyon kevés. Két rész és máris két tök durva húzása volt. Az apáson kívül én a születésnapi monológon is kiakadtam – de most komolyan, mondja le vagy bírja ki, de az hogy mindig vannak körülötte emberek, akik csomó energiát belefektetnek abba, hogy boldoggá tegyék ő meg telibeszarja az engem nagyon irritál. A többi szál mind szuper volt.

Aleysa - 2018. 10. 07. 15:07

Pfúúú…Kate igazán eltűnhetne a sunyiba.
Nagyon unalmas már hogy sajnáltatja magát folyamatosan egy olyan problémáért meg annak okozataiért, amit ő csinált magának.
Mit vár..de most komolyan. Semmi önuralma közel negyven évesen, még nemrég is zabálásba folytatta minden lelki problémáját, aztán még várja hogy mindenki sajnálja meg segítsen rajta. Könyörgöm..talán akkor kellett volna elgondolkodni, mikor még nem egy másik felnőtt súlya volt rajta pluszban.
Aztán meg van sértve hogy az anyja csinos, meg hogy kimondja h kövér.
Meg aztán ő a világ közepe, akit csak szerencsétlenségek érnek.
Már várom h Toby élete is miatta fog szétbaszödni mert annyira boldoggá akarja tenni. De ugye az ilyen embert nem lehet.

wanderlust - 2018. 10. 11. 23:41

Nekem a 3. évad 3. részében kell rájönnöm, hogy bár Mandy Moore-t és a játékát imádom, Rebeccát nem bírom. Egyetlen pozitív tulajdonságát nem tudnék mondani, sőt semmit róla, azon kívül, hogy halálosan szerették egymást Jackkel. És már egy ideje azon gondolkozom, hogy Jacket mi érdekelte benne, mert abszolút nem értem.
Randall állandó megmentési kényszere is megér egy misét. Nagyon bírom egyébként, de hogy a szomszéd gyerekének a balesete miatt hazarepül a következő géppel, az nagyon indokolatlan. Remélem, hogy Beth számíthat rá majd most.
Összességében pedig még mindig imádom a sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz