login |

Grey’s Anatomy: kezdett a 15. évad

2018. 09. 29. 20:36 - Írta: Deny

23 hozzászólás | kategória: kritika,

Megkezdődött a Grey’s Anatomy 15. szezonja, amit még kimondani is durva. Nem titok, hogy a sorozat mindig is kiemelkedő nézettséget szállított, de néhány éve álmodni sem mertem volna, hogy ilyen sokáig húzza majd, hiszen annyi írói húzás/komoly szereplőtávozás történt már, amelyek simán bedönthették volna, arról nem is beszélve, hogy kábé a 8. évad óta izgulhatunk azon, hogy Ellen Pompeo mikor dönt úgy, hogy leteszi a szikét.

Most pedig ott tartunk, hogy tavasszal, a 15. résszel hivatalosan is megdől az ER rekordja, és a Grey’s Anatomy veszi át a leghosszabb orvosi dráma trónját. Abba is nagyon kemény belegondolni, hogy a sorozat már többet élt, mint nagyágyú évfolyamtársai (Lost és Desperate Housewives) együttvéve.

Na, de térjünk a tárgyra. Lássuk, mit tartogatott a dupla premierrész. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Ott vettük fel a fonalat, ahol tavasszal abbahagytuk: Alex és Jo összeházasodtak, és éppen nászutukat élvezik. Vagyis Alex csak élvezné, ugyanis Jónak hirtelen új, forradalmi ötlete támad, és már rohannak is Santa Monicáról Seattle-be, hogy előadhassa azt a többieknek, és visszaszerezhesse munkáját a kórházban.

Örülök, hogy idén is kapunk majd kutatásokat, mivel a tavalyi évadban a tudományos aspektus volt az egyik kedvenc elemem. Remélem viszont, hogy nem megy rá a friss házasságuk, mert itt a részben még elment humorforrásnak Jo lelkesedése, de felmerült bennem a gyanú, hogy az írók ebből később komolyabb drámát is tervezhetnek. Az epizódvégi csavar Alex főnökké választásával viszont nagyon tetszett. Nem számítottam rá, és még érdekesnek is ígérkezik, mert nem igazán nézem ki belőle a vezető szerepét. Kíváncsi vagyok, hogyan birkózik meg a feladattal.

A többiek próbálták kiheverni a lagzin történt eseményeket: Meredith-t erotikus álmok „kínozzák” a DeLucával történt véletlen csók után, ami végre ráébreszti, hogy ideje szakítani a munkával, és újra játékba szállni. Ez lesz az évad egyik fő szála, hiszen Krista Vernoff, a showrunner elmondta, hogy „a szerelem évadából” főhősnőnk sem marad ki, és érdekes utazást ígér neki a randizás útján.

Van egy olyan érzésem, hogy emiatt nem az újonnan érkező Chris Carmack-et szánják neki új partnernek, bár lehet, hogy tévedek. Apropó, Chris Carmack. Az előzetes alapján azt hittem, utálni fogom, de egész szimpatikusra sikeredett a karaktere, az első jelenetét leszámítva nem igazán idegesített, látok benne potenciált.

A finálé végén ledobott bomba tovább fokozódott, hiszen Teddy nem tudta bejelenteni terhességét Owennek, miután szembesült a férfi jelenlegi furcsa családi helyzetével, és persze, hogy helyette Maggie-nek kotyogta el a nagy titkot, akit most gyötörhet a dilemma, hogy szóljon-e róla „nővérének”, aki épp azon van, hogy rendbe hozza kapcsolatát Owennel. Klasszikus Grey’s-dráma, de legalább voltak vicces pillanatai: a szomszédos kórházi ágyról hallgatózó nénin többször is hangosan felnevettem.

Egyedül Jackson szálával nem voltam kibékülve, szerintem azt eléggé túltolták. Az teljesen rendben van, hogy egy halálközeli élmény arra késztetheti az embert, hogy átértékelje az életét, de az eddig teljesen hitetlen férfi rendkívül gyorsan kezdte el mindenben a sorsszerűséget és a természetfeletti magyarázatot keresni, és a másfél órás epizód végére már kezdett kicsit sok lenni. A pánikrohamos jelenete viszont hatásosra sikeredett.

Betegek terén jó volt az epizód, hiszen elég változatosak és látványosak voltak az esetek, és akadt köztük egyszerű is és klasszikus Grey’s-es WTF is. Cece-t, a társkeresőnőt például nagyon megkedveltem, akárcsak a saját biciklije által felnyársalt Nishát is. Az ő műtétje a Holdfürdőre keresztelt űrhajószerű hiperbárikus kamrában nagyon ütős és drámai volt (ráadásul a látványvilága is érdekes volt), és ugyancsak izgalmasnak bizonyult a Richardék betegében felrobbanó hajlakkosüveg esete is.

Volt még egy új szereplő Dr. Nico Kim személyében, aki a sorozat történetének első fontosabb ázsiai és meleg férfi karaktere lesz, bár egyelőre még nem volt nagy szerepe, mindössze annyit tudtunk meg róla, hogy ő is ortopédsebész, és úgy tűnik, „Szemcsissel” lehet majd kapcsolata. Nekem ez a húzás kissé random volt, de az amerikai nézőknek nagyon bejött a vélemények alapján.

És visszatért Tom Koracick is, aki nagy kedvencem volt a tavalyi évadból, és természetesen hozta a formáját. Greg Germann behozása az egyik legjobb döntés volt az elmúlt években, és úgy tűnik, az írók terveznek még vele, mert még több epizódra van előjegyezve.

Összességében jó kis évadnyitó volt, de az előzőn sokkal többet nevettem és fajsúlyosabb is volt, itt viszont nem kaptunk semmilyen komoly cliffhangert, vagy olyan gyomrost, mint legutóbb Amelia tumora. Emiatt 7/10-re értékelném, de már most nézném a folytatást.

Azt a folytatást, mely során izgalmakban nem lesz hiány, hiszen hamarosan érkezik Meredith apja, akit már 7 éve nem láttunk, és Richard is kap majd egy saját epizódot, amely a showrunner szerint az évad első felének legsötétebb része lesz. Ja, és természetesen crossoverre is számíthatunk a Station 19-nel. Meredith, DeLuca, Maggie és Bailey már biztosan át fognak ruccanni a tűzoltós spinoffba.

23 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2018. 09. 29. 21:42

Előre is bocsánat, hogy nem a leglelkesítőbb éltetéssel nyitom meg a kommentszekciót, de ez most – számomra meglepően – nem igazán jött be.

De előbb kezdem a pozitívumokkal: 1, érdekesnek tűnik az ázsiai doki és szemcsis közt felskiccelt romantikus szál 2, Alex főnök? atyám, mi lesz még itt :D :D

Sajnos ezeken kívül nem igazán tudnék közepesnél jobb értékelést adni a dupla résznek. Volt persze még egy két jobb jelenet, mint a dupla-Meredith az elején, vagy Maggie és Teddy első találkozása, de nagyobbrészt nem voltam elragadtatva a látottaktól.

Teddy egész szálától viszketek. Nem mintha Owen-Amelia (Owelia? Amwen?) drukker lennék, csak valahogy annyira szappanoperásra sikerült ez a csavar, meg a köré írt bonyolítás is, hogy lelki szemeimmel már látom a jelenetsort, amikor ez az érintettek arcába robban.

Meredithnek meg remélem tényleg valami jót találnak ki, mert az ő szerelmi életében már nehéz újat mutatni.

Ahogy Bailey lenyúlta Jo-t és a kutatást elég gennyes volt.

DeLucát és Jacksont nem tudtam hova tenni, de legalább emlegették Aprilt.

Na jó, nem is sorolom tovább a csalódásaimat, a következő rész biztos sokkal jobb lesz! Legalábbis az évek alatt nem élt vissza a kitartásommal a sorozat, remélem, hogy nem most fogja elkezdeni.

Csilla0422 - 2018. 09. 29. 22:42

Voltak benne nagyon erős jelenetek, vicces is részek is a régi Grey’s stílusban, de mégis hiányérzetem van. Az eseteket, a betegeket tényleg nagyon jól válogatták. Nisha története megrendítő volt… annyira szurkoltam, hogy sikerüljön neki.

Tomnak, Bettynek, Carinanak és Teddynek örülök. Teddy/Maggie jelenetnél a beteg fenomenális volt. A hét jelenete!

2 dologban gondoltam meg magam. Linc az előzetesben szimpatikus volt, a részben viszont nem. A műtétnél nagyon elkapálta magát. Orvosnak elég agresszív, de ettől még embernek jó lehet. Nico orvosként még nem produkált, viszont emberségnek tűnik. A felvezetett szál viszont erőltetett.

Mer és DeLuca páros nem is lenne rossz. Több potenciál van benne, mint a Maggie – Jacksonban.

Jo még mindig érdektelen számomra. Kár, hogy ezt a karaktert hagyták meg. Alex meg főnök? Bár Mark is volt az. :)

Anni - 2018. 09. 29. 23:02

Offtopic de a távozó karakterek közül én eddig April és Arizona hiányát éreztem meg legjobban egy új évad kezdésnél.. üde színfoltok voltak :)

Na de amúgy jó kis kezdés volt ez.
Megörültem, hogy Deluca és Mer csak álom volt de ha Linc lesz Meredith új szerelme.. akkor inkább Deluca.
Nico fura, hogy épp a szemüvegest szemelte ki magának de látok benne potenciált én is.

Owen szerelmi háromszöge nem tetszik főleg Teddy a csalódás én őt mindig is bírtam, de most idegesített, a hallgatózó betegen én is jókat nevettem. :D

Alex és Jo között tuti lesz dráma most ez így túl szép és jó köztük. Alex mint főnök szerintem izgalmas döntés még így nem láthattuk őt.

Jackson meglepett, hogy ennyire kikészült kicsit karakteridegen tőle de elég sok minden érte mostanában. Maggie pedig maradt Maggie. :D

Jah és Qadri kutya üldözését imádtam! :D

Deny - 2018. 09. 29. 23:10

Anni: Amikor Qadri folyton azt kiabálta, hogy “Third in my class!” :D Az ilyen apró poénokért mindig is imádtam a sorozatot.

Anni - 2018. 09. 29. 23:21

Igen én is, haláli volt :D

Mutyi - 2018. 09. 30. 01:49

A Lost 6 évadosra volt tervezve. :)

renka - 2018. 09. 30. 10:44

A tavalyi évadot kihagytam, egyszerűen semmi olyat nem találtam már a Grey’s-ben, ami miatt érdemes lett volna néznem. Idén újra elkezdtem…hátha. Elég sok a vendég szereplő, talán feldobja majd a showt. Link nagyon Mark típusú fickónak tűnik,Meredith után a következő részben Amelianál is bepróbálkozik… Kell egy ilyen fazon a sorozatba, de baromi fura lenne ha Merrel hoznák össze. A másik új srác és a “Szemcsis” aranyosak.

Owen szerelmi élete engem soha nem érdekelt, ez a mostani szitu meg már tényleg nagyon sok. Amelia egy vagány csaj, szerintem nem is illik Owenhez.

Maggie és Jackson, a tökéletes pár, baromi tehetségesek, szerelmesek,gazdagok (milyen csili-vili lakása van ennek a Jacksonnak mindig)…kösz nem. Jacksont soha nem szerettem, a színészt és a karaktert is nagyon arrogánsnak tartom, Maggievel együtt meg…El is tekertem őket.

Jo évekig olyan semmilyen doki jelölt volt, most meg szuper okos…háááát, érdekes. Alex vicces lesz főnöknek, abszolút nem vezetőnek való…ezért is került oda.

DeLucat én tulajdonképpen mindig azért szerettem, ami lehetne belőle, és nem azért, ami aktuálisan volt. Szuper volt a belépője ebbe a sorozatba, aztán nagyon “félrement” a karektere (a mélypont a Jo utáni picsogása volt). Idén talán-talán befejezik azt, amit az elején elkezdtek vele és végre azért kedvelhetem, aki.(Az ő története idén az egyetlen, amiről Krista semmit nem hajlandó spoilerezni.) És ezt a DeLucat már szívesen látnám Merrel. Elég természetesen viselkedtek együtt az álmában…

Aldo - 2018. 09. 30. 13:21

Mutyi:
CSak a 3. évad után dőlt el, hogy 6 évad lesz, amikor egyszerre rendeltek be 48 részt és azt 3 részre osztották. Amikor 2004-ben elindult még fogalmuk sem volt, hogy meddig húzza. Akár kaszálhatták volna 13 rész után is.

Deny - 2018. 09. 30. 17:06

Mutyi: Nem igazán értem a kommented. Tisztában vagyok vele, de attól ez még durva, hiszen szerintem az ABC sem gondolta volna 13-14 éve, hogy ez lesz a csatorna történetének leghosszabb sorozata.

szesztoo - 2018. 09. 30. 19:15

Én DeLucát Ameliával tudnám elképzelni, szerintem lenne közöttük kémia :) Merhez túl fiatal.

tonks - 2018. 10. 03. 21:50

Azt ugyan nem értettem, miért kellett ezt a 2 részt mindenképp egyben leadni, de végülis rendben volt. Évek óta ez volt az első évadnyitó, amit nem vártam kifejezetten – Arizona és April hiánya miatt, és ezt még mindig tartom. Nehéz lesz őket pótolni, főleg ha Maggie vagy Jo nyűglődését szánják erre a szerepre.
De az, hogy Glasses végre kap egy rendes párt, ráadásul egy cuki ázsiai dokit, hát ez lopta nálam a showt teljesen :D

Csilla0422 - 2018. 10. 05. 17:29

Már tegnap láttam a részt, köszi Kanada.

Csak nekem tűnik úgy, hogy Jo még jobban irritálóbb lett? Cristina, Lexi és Dahlia Qadri esetében soha nem lepődtem volna meg, ha egy ilyen kutatási témával áll elő, mint Jo. De ő? Semmi kiemelkedő tanulmányról nem tudunk, a rezidensek közül is a leggyengébb volt.

Alextől meg pont erre számítottam. Kíváncsi vagyok, hogy meddig marad.

Maggie mekkora shipper lett. :) Mivel nem sok esélyt látok Amelia – DeLuca párosra (bármennyire is szeretném őket) marad a Mer – DeLuca. Bár szerintem Mert az új dokival hozzák össze.

Roy minek van még itt? Ha orvos akar maradni a patológia vagy bármelyik kutatási terület jöhetne nála szóba. Nagyon felelőtlen és ez egy emberi életbe került.

Ugyan a részben nem szerepelt, de Carina egyre jobban tetszik.

Deny, Sara Ramirezhez mit szólsz? Ha jól emlékszem tavaly még arról Twitterezett, hogy soha többet nem fog ennél a csatornánál dolgozni, még a Grey’s fináléra sem jönne vissza. Most meg az ellenkezőjéről beszélt.

Deny - 2018. 10. 05. 17:56

Csilla0422: Nem tudom. Lehet, akkor csak elragadta a hév a düh miatt. Bár annak a sértő poénnak semmi köze nem volt a sorozathoz vagy a stábhoz, szóval lehet, hogy emiatt döntött így. Mindenesetre furcsa lenne ezek után visszahozni, most hogy Arizona elment hozzá. De legalább van rá esély, hogy együtt visszatérjenek az utolsó évadban.

A rész tetszett. Richard egyértelműen elindult egy lejtőn, már az előző részben is utaltak rá, hogy nem keresett új szponzort Ollie halála után. Gondolom, a 7. részig lesz vele valami, mert az róla fog szólni, ahogy fentebb írtam.

Roy egy idióta. Már eleve árgus szemekkel figyelték a múltkori malőr miatt, erre húz egy ilyet. Jól tette Alex, hogy kirúgta (az egyetlen jó főnöki döntése :D). Hmm, Bailey vajon hány rész múlva jön rá, hogy mégsem akar szabit?

Jackson eltűnése fura volt, bár olvastam, hogy Jesse elvileg filmezett, szóval lehet, kért egy kis pihenőt.

Az esetek megint jók voltak, rég volt már egy ilyen jó kis orvosi rejtély, a régi évadokra emlékeztetett.

Link nekem továbbra is szimpatikus, bár talán most kicsit jobban nyomult a kelleténél. Kimmel sincs bajom, de azért mutathatnák kicsit többet is, hogy rendes véleményt tudjak róla formálni.

Mer randizgatásaira kíváncsi leszek. És jövő héten “crossover” is lesz a tűzoltókkal.

Csilla0422 - 2018. 10. 05. 19:01

Dany, most olvasom, hogy Jesse parkolóba került, mert anno kiállt a két színésznő mellett. Bár Krista még mindig kapja az ívet, lehet ez is csak onnan van.

A két új arc még meg sem közelíti Arizonat és Aprilt.

Carinan meglepődtem, hogy itt van… visszajött Olaszországból? Nem bánom, mert ha marad és teret kap elég érdekes karakter lesz belőle. Kíváncsian várom, hogy milyen eseteket kap. Az ő “betege” is részben Roy miatt halt meg.

Deny - 2018. 10. 05. 19:37

Csilla0422: Biztos nem. Szerintem ez is csak tipikus sz*rkavarás a Japril fanoktól. Ha Kristát ez zavarná, szerintem kitette volna Jacksont már a premier előtt. Vagy megoldhatta volna úgy, hogy elüti az autó a múlt héten és kész.

Jesse négy filmen is dolgozik/dolgozott, ahogy nézem, szerintem csak kellett egy kis szünet neki. De más karakterek is eltűntek néhány részre (pl. Arizona a hetedik évadban és a 13. elején, Jo a 13. évadban), mégsem lett belőle semmi. Egyelőre nincs szó távozásról, és gondolom, ha ki akart volna szállni, vagy ki akarták volna írni, akkor a sorozatot promózó EW-fotózáson se vett volna részt.

Carina amúgy szerintem nem is ment haza. A szakítás után is ott maradt Seattle-ben, mert ott volt a lagzin. Őt még biztos látni fogjuk, mert egy későbbi epizódra be van jegyezve.

Anni - 2018. 10. 11. 20:22

Josh Radnor mint Meredith új románca? :D Fura lesz…

Deny - 2018. 10. 12. 11:38

Ez a rész nem igazán tetszett. A sztorik egyik felét untam, a másik meg idegesített. Egyedül Mer randiját élveztem igazán, illetve az első jeleneteit a kórházban, azokon röhögtem.

A Betty-dráma uncsi, és szerintem kis dózisokban jobban működik. Itt most túl sok játékidőt kapott.

Jackson nagy spirituálissá válása nekem röhejes. Lassan mintha nagyobb hívővé válna, mint April, ami elég “vicces.”

Karev is felhúzott, a főnökségtől arrogáns lett, és nem hiszem el, hogy így veszélyeztette a karrierjét. Tudom, hogy sokszor hoz hülye döntéseket, de azt hittem, ennyi esze legalább lesz. Remélem, Bailey minél előbb visszaveszi a pozíciót. Jo és Link csavarja viszont tetszett, nem számítottam rá. Kíváncsi vagyok,honnan ismerik egymást és mi a viszonyuk.

Carina és Andrew jók voltak, Andrewt kezdem megkedvelni ebben az évadban. Jó volt a jelenete a tetőn, még ha rossz vége is lett neki. A kissrác apja viszont idegesített. Még nem láttam a Station 19-t, majd ma lesem meg, mi lett a fiúval.

Pacsi, hogy az írók emlékeztek Maggie vőlegényére, én már el is felejtettem, de poén volt, hogy így ki tudták használni a Dean nevet.

Kicsidelfin - 2018. 10. 12. 12:43

Ha ezt tudom, lehet nem most tolok le egy HIMYM maratont. De igazából jó randi volt, tetszett.

Csilla0422 - 2018. 10. 12. 12:59

Fura, mert nekem pont a Mer randi nem tetszett. Josh Radnor nagyon nem jött be ebben a szerepben.

A DeLuca tesók jók voltak és Betty is. Amelia volt kicsit sok a keménykedésével. Viszont Owen mama ütős volt.

A múlt morzsái ismét a helyükön voltak.

Alex nagyon idegesítő amióta főnök lett. Még vakmerőbb, mint volt.

Jo elviselhetetlen és kínos. De talán Linc jót tesz neki.

Én látok fantáziát a Maggie – Dean párosban. Ráadásul a színészek is jól működtek együtt.

renka - 2018. 10. 12. 13:25

Annyira nem tetszett ez a rész, meglepő módon a második fele, a Station 19 epizód viszont jó volt…vagy talán csak ezzel vált teljessé a sztori.

DeLucat szépen építgetik ebben az évadban, remélem nem minden ok nélkül… Jók a jelenetei, mondjuk ezt az “anyukám meghalt” történetet nem nagyon tudtam hová tenni, mivel amikor Alex összeverte, Maggie említette, h majd szól a DeLuca mamának, aki még valószínűleg dolgozik… Egyébként Ő hol lakik most (mármint DeLuca)? Mindig annak a háznak a kanapéján, ahol Maggie alszik?

A Meredith randi béna volt szerintem, de azon jól szórakoznék, ha Tommal is elküldenék egyet ebédelni…az vicces lenne.

Owen mama is jó volt, és én nagyon bírom a szőke gyakornok csajszit (Helm, ha jól emlékszem)meg a szemüveges srácot is.Igazából úgy érzem, h -egy-két kivételtől eltekintve, a mellékszereplők dobják fel az idei évadot.

Én tök jól ellennék Jackson nélkül, de gyanítom, h hamar visszatér…

Linket meghagynám ilyen “linknek”,így még szórakoztató is. Jo viszont idegesítő. Talán Link jó hatással lesz rá…

Deny - 2018. 10. 12. 13:53

Azt olvastam, hogy Jackson nemsokára jön vissza, de nekem se hiányzik, főleg ezzel a lelki válsággal.

renka: Jaja, ezt mások is felvetették DeLuca anyjáról. Én már nem is emlékeztem rá, de tényleg így volt. Mondjuk tavaly meg April mogyoróallergiáját tették semmissé a füves epizódban :D Hm, ez èrdekes, emlékeznek egy olyan apró részletre, mint Maggie vőlegényènek neve, de arra már nem, hogy DeLuca anyja nem halt meg? :D

Csilla: Maggie-t bárkivel elfogadnám őszintén szólva. Jacksonnal nagyon kínosak nekem. De gondolom, nem akarnak sorozatközi kapcsolatot. Az a Chicagókban sem működött igazán. Bent is bele kell erőltetniük néha a részekbe Bailey miatt.

renka - 2018. 10. 12. 15:26

Deny:Én sem szoktam nagyon emlékezni ilyen dolgokra, de ez azért nem volt olyan régen. Pont a múltkor olvastam egyébként, h van a stábban valaki (talán az egyik író?), akinek olyan memóriája van, mint Lexinek…úgy yűnik, ezúttal nem kérdezték meg.

Maggie-t és Jacksont annyira akarták, h szerintem mostmár ásó, kapa…stb. Majd drámázgatnak itt egy kicsit, de azt is csak azért, h tovább mélyüljön a kapcsolatuk.

Anni - 2018. 10. 12. 21:46

Szerintem jobb volt mint a múltheti rész.

Nem jött be a randi.. most már átálltam inkább team Delucába, hogy ő jöjjön össze Merrel. :D

Alex nem jó főnökként nem áll neki jól ez a szerep. Jo egy semmi kb. észre se venném ha nem lenne már szereplő, szerintem Linkkel lesz valami kavarás mert Alexxel most túl rendben vannak.

Amelia és Owen mint tanuló szülők most még bejönnek kíváncsi vagyok meddig tart ez az idilli állapot és mikor állít be Teddy.

Jacksont én se bánnám ha nem jönne vissza ez a zarándoklás meg nevetséges részéről. :D

Maggie viszont amióta nincs Jackson a képben (szószerint) sokkal szimpibb, olyan mint az elején. Várható volt, hogy nem tudja titokban tartani a Teddys dolgot. :D

A gyakornokok idén tényleg jók még mindig Qadri a kedvenc. :D

Végig pörgetve néztem meg a Station részt a kis srác miatt de amúgy eléggé uncsinak tűnik nem hiába nem nézem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz