login |

Grey’s Anatomy: kezdett a 15. évad

2018. 09. 29. 20:36 - Írta: Deny

64 hozzászólás | kategória: kritika,

Megkezdődött a Grey’s Anatomy 15. szezonja, amit még kimondani is durva. Nem titok, hogy a sorozat mindig is kiemelkedő nézettséget szállított, de néhány éve álmodni sem mertem volna, hogy ilyen sokáig húzza majd, hiszen annyi írói húzás/komoly szereplőtávozás történt már, amelyek simán bedönthették volna, arról nem is beszélve, hogy kábé a 8. évad óta izgulhatunk azon, hogy Ellen Pompeo mikor dönt úgy, hogy leteszi a szikét.

Most pedig ott tartunk, hogy tavasszal, a 15. résszel hivatalosan is megdől az ER rekordja, és a Grey’s Anatomy veszi át a leghosszabb orvosi dráma trónját. Abba is nagyon kemény belegondolni, hogy a sorozat már többet élt, mint nagyágyú évfolyamtársai (Lost és Desperate Housewives) együttvéve.

Na, de térjünk a tárgyra. Lássuk, mit tartogatott a dupla premierrész. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Ott vettük fel a fonalat, ahol tavasszal abbahagytuk: Alex és Jo összeházasodtak, és éppen nászutukat élvezik. Vagyis Alex csak élvezné, ugyanis Jónak hirtelen új, forradalmi ötlete támad, és már rohannak is Santa Monicáról Seattle-be, hogy előadhassa azt a többieknek, és visszaszerezhesse munkáját a kórházban.

Örülök, hogy idén is kapunk majd kutatásokat, mivel a tavalyi évadban a tudományos aspektus volt az egyik kedvenc elemem. Remélem viszont, hogy nem megy rá a friss házasságuk, mert itt a részben még elment humorforrásnak Jo lelkesedése, de felmerült bennem a gyanú, hogy az írók ebből később komolyabb drámát is tervezhetnek. Az epizódvégi csavar Alex főnökké választásával viszont nagyon tetszett. Nem számítottam rá, és még érdekesnek is ígérkezik, mert nem igazán nézem ki belőle a vezető szerepét. Kíváncsi vagyok, hogyan birkózik meg a feladattal.

A többiek próbálták kiheverni a lagzin történt eseményeket: Meredith-t erotikus álmok „kínozzák” a DeLucával történt véletlen csók után, ami végre ráébreszti, hogy ideje szakítani a munkával, és újra játékba szállni. Ez lesz az évad egyik fő szála, hiszen Krista Vernoff, a showrunner elmondta, hogy „a szerelem évadából” főhősnőnk sem marad ki, és érdekes utazást ígér neki a randizás útján.

Van egy olyan érzésem, hogy emiatt nem az újonnan érkező Chris Carmack-et szánják neki új partnernek, bár lehet, hogy tévedek. Apropó, Chris Carmack. Az előzetes alapján azt hittem, utálni fogom, de egész szimpatikusra sikeredett a karaktere, az első jelenetét leszámítva nem igazán idegesített, látok benne potenciált.

A finálé végén ledobott bomba tovább fokozódott, hiszen Teddy nem tudta bejelenteni terhességét Owennek, miután szembesült a férfi jelenlegi furcsa családi helyzetével, és persze, hogy helyette Maggie-nek kotyogta el a nagy titkot, akit most gyötörhet a dilemma, hogy szóljon-e róla „nővérének”, aki épp azon van, hogy rendbe hozza kapcsolatát Owennel. Klasszikus Grey’s-dráma, de legalább voltak vicces pillanatai: a szomszédos kórházi ágyról hallgatózó nénin többször is hangosan felnevettem.

Egyedül Jackson szálával nem voltam kibékülve, szerintem azt eléggé túltolták. Az teljesen rendben van, hogy egy halálközeli élmény arra késztetheti az embert, hogy átértékelje az életét, de az eddig teljesen hitetlen férfi rendkívül gyorsan kezdte el mindenben a sorsszerűséget és a természetfeletti magyarázatot keresni, és a másfél órás epizód végére már kezdett kicsit sok lenni. A pánikrohamos jelenete viszont hatásosra sikeredett.

Betegek terén jó volt az epizód, hiszen elég változatosak és látványosak voltak az esetek, és akadt köztük egyszerű is és klasszikus Grey’s-es WTF is. Cece-t, a társkeresőnőt például nagyon megkedveltem, akárcsak a saját biciklije által felnyársalt Nishát is. Az ő műtétje a Holdfürdőre keresztelt űrhajószerű hiperbárikus kamrában nagyon ütős és drámai volt (ráadásul a látványvilága is érdekes volt), és ugyancsak izgalmasnak bizonyult a Richardék betegében felrobbanó hajlakkosüveg esete is.

Volt még egy új szereplő Dr. Nico Kim személyében, aki a sorozat történetének első fontosabb ázsiai és meleg férfi karaktere lesz, bár egyelőre még nem volt nagy szerepe, mindössze annyit tudtunk meg róla, hogy ő is ortopédsebész, és úgy tűnik, „Szemcsissel” lehet majd kapcsolata. Nekem ez a húzás kissé random volt, de az amerikai nézőknek nagyon bejött a vélemények alapján.

És visszatért Tom Koracick is, aki nagy kedvencem volt a tavalyi évadból, és természetesen hozta a formáját. Greg Germann behozása az egyik legjobb döntés volt az elmúlt években, és úgy tűnik, az írók terveznek még vele, mert még több epizódra van előjegyezve.

Összességében jó kis évadnyitó volt, de az előzőn sokkal többet nevettem és fajsúlyosabb is volt, itt viszont nem kaptunk semmilyen komoly cliffhangert, vagy olyan gyomrost, mint legutóbb Amelia tumora. Emiatt 7/10-re értékelném, de már most nézném a folytatást.

Azt a folytatást, mely során izgalmakban nem lesz hiány, hiszen hamarosan érkezik Meredith apja, akit már 7 éve nem láttunk, és Richard is kap majd egy saját epizódot, amely a showrunner szerint az évad első felének legsötétebb része lesz. Ja, és természetesen crossoverre is számíthatunk a Station 19-nel. Meredith, DeLuca, Maggie és Bailey már biztosan át fognak ruccanni a tűzoltós spinoffba.

64 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2018. 09. 29. 21:42

Előre is bocsánat, hogy nem a leglelkesítőbb éltetéssel nyitom meg a kommentszekciót, de ez most – számomra meglepően – nem igazán jött be.

De előbb kezdem a pozitívumokkal: 1, érdekesnek tűnik az ázsiai doki és szemcsis közt felskiccelt romantikus szál 2, Alex főnök? atyám, mi lesz még itt :D :D

Sajnos ezeken kívül nem igazán tudnék közepesnél jobb értékelést adni a dupla résznek. Volt persze még egy két jobb jelenet, mint a dupla-Meredith az elején, vagy Maggie és Teddy első találkozása, de nagyobbrészt nem voltam elragadtatva a látottaktól.

Teddy egész szálától viszketek. Nem mintha Owen-Amelia (Owelia? Amwen?) drukker lennék, csak valahogy annyira szappanoperásra sikerült ez a csavar, meg a köré írt bonyolítás is, hogy lelki szemeimmel már látom a jelenetsort, amikor ez az érintettek arcába robban.

Meredithnek meg remélem tényleg valami jót találnak ki, mert az ő szerelmi életében már nehéz újat mutatni.

Ahogy Bailey lenyúlta Jo-t és a kutatást elég gennyes volt.

DeLucát és Jacksont nem tudtam hova tenni, de legalább emlegették Aprilt.

Na jó, nem is sorolom tovább a csalódásaimat, a következő rész biztos sokkal jobb lesz! Legalábbis az évek alatt nem élt vissza a kitartásommal a sorozat, remélem, hogy nem most fogja elkezdeni.

Csilla0422 - 2018. 09. 29. 22:42

Voltak benne nagyon erős jelenetek, vicces is részek is a régi Grey’s stílusban, de mégis hiányérzetem van. Az eseteket, a betegeket tényleg nagyon jól válogatták. Nisha története megrendítő volt… annyira szurkoltam, hogy sikerüljön neki.

Tomnak, Bettynek, Carinanak és Teddynek örülök. Teddy/Maggie jelenetnél a beteg fenomenális volt. A hét jelenete!

2 dologban gondoltam meg magam. Linc az előzetesben szimpatikus volt, a részben viszont nem. A műtétnél nagyon elkapálta magát. Orvosnak elég agresszív, de ettől még embernek jó lehet. Nico orvosként még nem produkált, viszont emberségnek tűnik. A felvezetett szál viszont erőltetett.

Mer és DeLuca páros nem is lenne rossz. Több potenciál van benne, mint a Maggie – Jacksonban.

Jo még mindig érdektelen számomra. Kár, hogy ezt a karaktert hagyták meg. Alex meg főnök? Bár Mark is volt az. :)

Anni - 2018. 09. 29. 23:02

Offtopic de a távozó karakterek közül én eddig April és Arizona hiányát éreztem meg legjobban egy új évad kezdésnél.. üde színfoltok voltak :)

Na de amúgy jó kis kezdés volt ez.
Megörültem, hogy Deluca és Mer csak álom volt de ha Linc lesz Meredith új szerelme.. akkor inkább Deluca.
Nico fura, hogy épp a szemüvegest szemelte ki magának de látok benne potenciált én is.

Owen szerelmi háromszöge nem tetszik főleg Teddy a csalódás én őt mindig is bírtam, de most idegesített, a hallgatózó betegen én is jókat nevettem. :D

Alex és Jo között tuti lesz dráma most ez így túl szép és jó köztük. Alex mint főnök szerintem izgalmas döntés még így nem láthattuk őt.

Jackson meglepett, hogy ennyire kikészült kicsit karakteridegen tőle de elég sok minden érte mostanában. Maggie pedig maradt Maggie. :D

Jah és Qadri kutya üldözését imádtam! :D

Deny - 2018. 09. 29. 23:10

Anni: Amikor Qadri folyton azt kiabálta, hogy “Third in my class!” :D Az ilyen apró poénokért mindig is imádtam a sorozatot.

Anni - 2018. 09. 29. 23:21

Igen én is, haláli volt :D

Mutyi - 2018. 09. 30. 01:49

A Lost 6 évadosra volt tervezve. :)

renka - 2018. 09. 30. 10:44

A tavalyi évadot kihagytam, egyszerűen semmi olyat nem találtam már a Grey’s-ben, ami miatt érdemes lett volna néznem. Idén újra elkezdtem…hátha. Elég sok a vendég szereplő, talán feldobja majd a showt. Link nagyon Mark típusú fickónak tűnik,Meredith után a következő részben Amelianál is bepróbálkozik… Kell egy ilyen fazon a sorozatba, de baromi fura lenne ha Merrel hoznák össze. A másik új srác és a “Szemcsis” aranyosak.

Owen szerelmi élete engem soha nem érdekelt, ez a mostani szitu meg már tényleg nagyon sok. Amelia egy vagány csaj, szerintem nem is illik Owenhez.

Maggie és Jackson, a tökéletes pár, baromi tehetségesek, szerelmesek,gazdagok (milyen csili-vili lakása van ennek a Jacksonnak mindig)…kösz nem. Jacksont soha nem szerettem, a színészt és a karaktert is nagyon arrogánsnak tartom, Maggievel együtt meg…El is tekertem őket.

Jo évekig olyan semmilyen doki jelölt volt, most meg szuper okos…háááát, érdekes. Alex vicces lesz főnöknek, abszolút nem vezetőnek való…ezért is került oda.

DeLucat én tulajdonképpen mindig azért szerettem, ami lehetne belőle, és nem azért, ami aktuálisan volt. Szuper volt a belépője ebbe a sorozatba, aztán nagyon “félrement” a karektere (a mélypont a Jo utáni picsogása volt). Idén talán-talán befejezik azt, amit az elején elkezdtek vele és végre azért kedvelhetem, aki.(Az ő története idén az egyetlen, amiről Krista semmit nem hajlandó spoilerezni.) És ezt a DeLucat már szívesen látnám Merrel. Elég természetesen viselkedtek együtt az álmában…

Aldo - 2018. 09. 30. 13:21

Mutyi:
CSak a 3. évad után dőlt el, hogy 6 évad lesz, amikor egyszerre rendeltek be 48 részt és azt 3 részre osztották. Amikor 2004-ben elindult még fogalmuk sem volt, hogy meddig húzza. Akár kaszálhatták volna 13 rész után is.

Deny - 2018. 09. 30. 17:06

Mutyi: Nem igazán értem a kommented. Tisztában vagyok vele, de attól ez még durva, hiszen szerintem az ABC sem gondolta volna 13-14 éve, hogy ez lesz a csatorna történetének leghosszabb sorozata.

szesztoo - 2018. 09. 30. 19:15

Én DeLucát Ameliával tudnám elképzelni, szerintem lenne közöttük kémia :) Merhez túl fiatal.

tonks - 2018. 10. 03. 21:50

Azt ugyan nem értettem, miért kellett ezt a 2 részt mindenképp egyben leadni, de végülis rendben volt. Évek óta ez volt az első évadnyitó, amit nem vártam kifejezetten – Arizona és April hiánya miatt, és ezt még mindig tartom. Nehéz lesz őket pótolni, főleg ha Maggie vagy Jo nyűglődését szánják erre a szerepre.
De az, hogy Glasses végre kap egy rendes párt, ráadásul egy cuki ázsiai dokit, hát ez lopta nálam a showt teljesen :D

Csilla0422 - 2018. 10. 05. 17:29

Már tegnap láttam a részt, köszi Kanada.

Csak nekem tűnik úgy, hogy Jo még jobban irritálóbb lett? Cristina, Lexi és Dahlia Qadri esetében soha nem lepődtem volna meg, ha egy ilyen kutatási témával áll elő, mint Jo. De ő? Semmi kiemelkedő tanulmányról nem tudunk, a rezidensek közül is a leggyengébb volt.

Alextől meg pont erre számítottam. Kíváncsi vagyok, hogy meddig marad.

Maggie mekkora shipper lett. :) Mivel nem sok esélyt látok Amelia – DeLuca párosra (bármennyire is szeretném őket) marad a Mer – DeLuca. Bár szerintem Mert az új dokival hozzák össze.

Roy minek van még itt? Ha orvos akar maradni a patológia vagy bármelyik kutatási terület jöhetne nála szóba. Nagyon felelőtlen és ez egy emberi életbe került.

Ugyan a részben nem szerepelt, de Carina egyre jobban tetszik.

Deny, Sara Ramirezhez mit szólsz? Ha jól emlékszem tavaly még arról Twitterezett, hogy soha többet nem fog ennél a csatornánál dolgozni, még a Grey’s fináléra sem jönne vissza. Most meg az ellenkezőjéről beszélt.

Deny - 2018. 10. 05. 17:56

Csilla0422: Nem tudom. Lehet, akkor csak elragadta a hév a düh miatt. Bár annak a sértő poénnak semmi köze nem volt a sorozathoz vagy a stábhoz, szóval lehet, hogy emiatt döntött így. Mindenesetre furcsa lenne ezek után visszahozni, most hogy Arizona elment hozzá. De legalább van rá esély, hogy együtt visszatérjenek az utolsó évadban.

A rész tetszett. Richard egyértelműen elindult egy lejtőn, már az előző részben is utaltak rá, hogy nem keresett új szponzort Ollie halála után. Gondolom, a 7. részig lesz vele valami, mert az róla fog szólni, ahogy fentebb írtam.

Roy egy idióta. Már eleve árgus szemekkel figyelték a múltkori malőr miatt, erre húz egy ilyet. Jól tette Alex, hogy kirúgta (az egyetlen jó főnöki döntése :D). Hmm, Bailey vajon hány rész múlva jön rá, hogy mégsem akar szabit?

Jackson eltűnése fura volt, bár olvastam, hogy Jesse elvileg filmezett, szóval lehet, kért egy kis pihenőt.

Az esetek megint jók voltak, rég volt már egy ilyen jó kis orvosi rejtély, a régi évadokra emlékeztetett.

Link nekem továbbra is szimpatikus, bár talán most kicsit jobban nyomult a kelleténél. Kimmel sincs bajom, de azért mutathatnák kicsit többet is, hogy rendes véleményt tudjak róla formálni.

Mer randizgatásaira kíváncsi leszek. És jövő héten “crossover” is lesz a tűzoltókkal.

Csilla0422 - 2018. 10. 05. 19:01

Dany, most olvasom, hogy Jesse parkolóba került, mert anno kiállt a két színésznő mellett. Bár Krista még mindig kapja az ívet, lehet ez is csak onnan van.

A két új arc még meg sem közelíti Arizonat és Aprilt.

Carinan meglepődtem, hogy itt van… visszajött Olaszországból? Nem bánom, mert ha marad és teret kap elég érdekes karakter lesz belőle. Kíváncsian várom, hogy milyen eseteket kap. Az ő “betege” is részben Roy miatt halt meg.

Deny - 2018. 10. 05. 19:37

Csilla0422: Biztos nem. Szerintem ez is csak tipikus sz*rkavarás a Japril fanoktól. Ha Kristát ez zavarná, szerintem kitette volna Jacksont már a premier előtt. Vagy megoldhatta volna úgy, hogy elüti az autó a múlt héten és kész.

Jesse négy filmen is dolgozik/dolgozott, ahogy nézem, szerintem csak kellett egy kis szünet neki. De más karakterek is eltűntek néhány részre (pl. Arizona a hetedik évadban és a 13. elején, Jo a 13. évadban), mégsem lett belőle semmi. Egyelőre nincs szó távozásról, és gondolom, ha ki akart volna szállni, vagy ki akarták volna írni, akkor a sorozatot promózó EW-fotózáson se vett volna részt.

Carina amúgy szerintem nem is ment haza. A szakítás után is ott maradt Seattle-ben, mert ott volt a lagzin. Őt még biztos látni fogjuk, mert egy későbbi epizódra be van jegyezve.

Anni - 2018. 10. 11. 20:22

Josh Radnor mint Meredith új románca? :D Fura lesz…

Deny - 2018. 10. 12. 11:38

Ez a rész nem igazán tetszett. A sztorik egyik felét untam, a másik meg idegesített. Egyedül Mer randiját élveztem igazán, illetve az első jeleneteit a kórházban, azokon röhögtem.

A Betty-dráma uncsi, és szerintem kis dózisokban jobban működik. Itt most túl sok játékidőt kapott.

Jackson nagy spirituálissá válása nekem röhejes. Lassan mintha nagyobb hívővé válna, mint April, ami elég “vicces.”

Karev is felhúzott, a főnökségtől arrogáns lett, és nem hiszem el, hogy így veszélyeztette a karrierjét. Tudom, hogy sokszor hoz hülye döntéseket, de azt hittem, ennyi esze legalább lesz. Remélem, Bailey minél előbb visszaveszi a pozíciót. Jo és Link csavarja viszont tetszett, nem számítottam rá. Kíváncsi vagyok,honnan ismerik egymást és mi a viszonyuk.

Carina és Andrew jók voltak, Andrewt kezdem megkedvelni ebben az évadban. Jó volt a jelenete a tetőn, még ha rossz vége is lett neki. A kissrác apja viszont idegesített. Még nem láttam a Station 19-t, majd ma lesem meg, mi lett a fiúval.

Pacsi, hogy az írók emlékeztek Maggie vőlegényére, én már el is felejtettem, de poén volt, hogy így ki tudták használni a Dean nevet.

Kicsidelfin - 2018. 10. 12. 12:43

Ha ezt tudom, lehet nem most tolok le egy HIMYM maratont. De igazából jó randi volt, tetszett.

Csilla0422 - 2018. 10. 12. 12:59

Fura, mert nekem pont a Mer randi nem tetszett. Josh Radnor nagyon nem jött be ebben a szerepben.

A DeLuca tesók jók voltak és Betty is. Amelia volt kicsit sok a keménykedésével. Viszont Owen mama ütős volt.

A múlt morzsái ismét a helyükön voltak.

Alex nagyon idegesítő amióta főnök lett. Még vakmerőbb, mint volt.

Jo elviselhetetlen és kínos. De talán Linc jót tesz neki.

Én látok fantáziát a Maggie – Dean párosban. Ráadásul a színészek is jól működtek együtt.

renka - 2018. 10. 12. 13:25

Annyira nem tetszett ez a rész, meglepő módon a második fele, a Station 19 epizód viszont jó volt…vagy talán csak ezzel vált teljessé a sztori.

DeLucat szépen építgetik ebben az évadban, remélem nem minden ok nélkül… Jók a jelenetei, mondjuk ezt az “anyukám meghalt” történetet nem nagyon tudtam hová tenni, mivel amikor Alex összeverte, Maggie említette, h majd szól a DeLuca mamának, aki még valószínűleg dolgozik… Egyébként Ő hol lakik most (mármint DeLuca)? Mindig annak a háznak a kanapéján, ahol Maggie alszik?

A Meredith randi béna volt szerintem, de azon jól szórakoznék, ha Tommal is elküldenék egyet ebédelni…az vicces lenne.

Owen mama is jó volt, és én nagyon bírom a szőke gyakornok csajszit (Helm, ha jól emlékszem)meg a szemüveges srácot is.Igazából úgy érzem, h -egy-két kivételtől eltekintve, a mellékszereplők dobják fel az idei évadot.

Én tök jól ellennék Jackson nélkül, de gyanítom, h hamar visszatér…

Linket meghagynám ilyen “linknek”,így még szórakoztató is. Jo viszont idegesítő. Talán Link jó hatással lesz rá…

Deny - 2018. 10. 12. 13:53

Azt olvastam, hogy Jackson nemsokára jön vissza, de nekem se hiányzik, főleg ezzel a lelki válsággal.

renka: Jaja, ezt mások is felvetették DeLuca anyjáról. Én már nem is emlékeztem rá, de tényleg így volt. Mondjuk tavaly meg April mogyoróallergiáját tették semmissé a füves epizódban :D Hm, ez èrdekes, emlékeznek egy olyan apró részletre, mint Maggie vőlegényènek neve, de arra már nem, hogy DeLuca anyja nem halt meg? :D

Csilla: Maggie-t bárkivel elfogadnám őszintén szólva. Jacksonnal nagyon kínosak nekem. De gondolom, nem akarnak sorozatközi kapcsolatot. Az a Chicagókban sem működött igazán. Bent is bele kell erőltetniük néha a részekbe Bailey miatt.

renka - 2018. 10. 12. 15:26

Deny:Én sem szoktam nagyon emlékezni ilyen dolgokra, de ez azért nem volt olyan régen. Pont a múltkor olvastam egyébként, h van a stábban valaki (talán az egyik író?), akinek olyan memóriája van, mint Lexinek…úgy yűnik, ezúttal nem kérdezték meg.

Maggie-t és Jacksont annyira akarták, h szerintem mostmár ásó, kapa…stb. Majd drámázgatnak itt egy kicsit, de azt is csak azért, h tovább mélyüljön a kapcsolatuk.

Anni - 2018. 10. 12. 21:46

Szerintem jobb volt mint a múltheti rész.

Nem jött be a randi.. most már átálltam inkább team Delucába, hogy ő jöjjön össze Merrel. :D

Alex nem jó főnökként nem áll neki jól ez a szerep. Jo egy semmi kb. észre se venném ha nem lenne már szereplő, szerintem Linkkel lesz valami kavarás mert Alexxel most túl rendben vannak.

Amelia és Owen mint tanuló szülők most még bejönnek kíváncsi vagyok meddig tart ez az idilli állapot és mikor állít be Teddy.

Jacksont én se bánnám ha nem jönne vissza ez a zarándoklás meg nevetséges részéről. :D

Maggie viszont amióta nincs Jackson a képben (szószerint) sokkal szimpibb, olyan mint az elején. Várható volt, hogy nem tudja titokban tartani a Teddys dolgot. :D

A gyakornokok idén tényleg jók még mindig Qadri a kedvenc. :D

Végig pörgetve néztem meg a Station részt a kis srác miatt de amúgy eléggé uncsinak tűnik nem hiába nem nézem.

renka - 2018. 10. 25. 10:59

Hála a szerdai kanadai vetítésnek,én már túl vagyok az 5. epizódón…és komolyen nem hiszem el, h erre vártam 2 hetet. Hihetetlenül unalmas volt, nincs is mit spoilerezni.

Csilla0422 - 2018. 10. 25. 11:30

Renka, akkor nem egyedül vagyok. A részt még szolidnak is túlzás lenne mondani. Két dolog volt pozitív: Amelia múltjának egy szelete és a heti beteg, ez esetben most kettő.

Jot egy szívlapáttal tudnám verni annyira irritál.

renka - 2018. 10. 25. 13:02

Igen, az orvosi esetek jók voltak.Jo egyelőre teljesen érdektelen számomra, irritálni majd a jövő héten fog, amikor Linket meggyőzi, h próbálkozzon Meredithnél.Lol Most Jackson az, aki teljesen kiüti nálam a biztosítékot. Igazán soha nem szerettem, de mostanában kifejezetten idegesít. A stílus, ahogy beszél, meg az a szirup, amivel őt és Maggiet leöntötték….amikor feltűnnek, akkor én bizony tekerek.

A Richard-DeLuca-Link hármas bejön, de beszélgethetnének többet is ezeken a “találkozókon”. És ott vannak még a gyakornokok…inkább nézném őket, mint ezeket a szerencsétlen szerelmi háromszögeket.

Deny - 2018. 10. 25. 21:41

Nekem bejött a rész, sokkal jobban tetszett az előzőnél. Valóban jók voltak az esetek. Jackson engem is irritál, de hátha most már leáll ezzel a krízissel.

Richard történetét fogják elvileg kicsit jobban kibontani, főleg a 7-es részben, és hamarosan jön Thatcher is.

A jövő heti részt különösen várom a Dia de los Muertos témával, és a megemlékezésekkel.

Katey - 2018. 10. 30. 10:40

Nekem meg Schmidt és Nico volt csalódás. Úgy vártam, hogy legyen valami kis cukiskodás, erre nem fenntartják az érdeklődést, hanem csalódást okoznak és ezt utálom.

Jackson egy botrány. Nem tudom szebben megfogalmazni, és nem hiszem el, hogy ez a készítőknek nem tűnik fel, hogy mennyire közutálat tárgya lett midnkettő. Egyszerűen gusztustalanok. Én is tekerek… És amíg Jackson nem volt esküszöm kedveltem Maggiet. De ha itt van…

Meredith szerelmi életével foglalkoznának inkább.
Ez a hülye Teddie terhesség is meg az Amelia Owen páros is rendkívül unalmas és fárasztó és szerintem senki sem érdekel és csak húzzák vele az időt meg untatják az embert. Esküszöm fogalmazok valami levelet Shondának vagy az ABC-nek vagy nem tom kinek, hogy hagyják ezt abba.

Deny - 2018. 11. 01. 14:12

Ez a rész… Már akkor tudtam, hogy imádni fogom, mikor bejelentették a Dia de los Muertos-témát, de a vége mindent vitt! Libabőr és hét jelenete, főleg “A Zenével.”

Csilla0422 - 2018. 11. 01. 15:00

A rész jobban bejött, mint az előző és nem csak vége miatt.

Amin nagyon meglepődtem, hogy most már Karev is idegesítő. Attól, hogy valaki főnök még nem jelenti azt, hogy baromnak is kell lennie.

Jo, mint egy ovis. Aki ilyen idióta, az miként tudta az orvosit elvégezni? A butaságából adódóan megkérdőjelez egy olyan orvost, mint Bailey, majd megkeresné valaki a férjemet?

Amelia – Owen – Teddy esete wow már egy brazil szappanoperával vetekszik. Csak nem aranyos, hanem kínos és unalmas.

Callie és Arizona jelenete ismét megtörtént, bár most más karakterekkel.

DeLuca és Mer viszont nagyon ott volt.

A Zene… végre most nem veszteséggel járt. A rész végére még nem találtam szavakat. Hatalmas pacsi és süti érte!

renka - 2018. 11. 01. 19:02

Here we go again! Egy újabb szerelmi háromszög, ahogy az várható volt. Team DeLuca természetesen. Nekem Link még mindig túl sok,nagyon Mark Sloan-os. A széles vigyoron kívül nem sok mindent látok az eszköztárában, ahogy viszont DeLuca és Meredith egymásra néz az nagyon ott van.

Jo és Alex… Én ezeknek tényleg drukkoltam anno? Olyan tuskók, h tényleg hihetetlen, h elvégezték az orvosit.

Glasses:”Ez egy oktató kórház!” lol A hét beszólása.

Katey - 2018. 11. 02. 01:08

Kereshetném a hibákat, de nem teszem.

Régóta az első olyan rész aminek a befejezése után boldogságot érzek és nem csalódottságot. Végre izgalmas volt, kedves és aranyos és szenzációs ötlet volt az elhunyt karakterekről való megemlékezés.

Azért Schmidtet sajnáltam. Tetszik ez a 2pasi szerelem szál és sztem elég jó kis kémiával rendelkező párost találtak.
Dr. Kim kíméletlen vele. Először beizgatja aztán letöri a szarvát aztán megint belelkesíti és megint offolja.

Ezt a részt eléggé arra hegyezték ki, hogy megszerettessék Linket is és én pl. Megettem rendesen és Deluca sztorija is gyanús.
Nagy firmák mert én eddig nagyon Team Deluca voltam, de mostmár, hogy kezdik megkedveltetni a Linket…

Jo idegesítő bár tetszik, hogy felvette Alex nevét.
Amelia-Owen-Teddy szál egy az egyben kimaradhatott volna. És a Maggie-Jackson páros szintúgy.

tonks - 2018. 11. 03. 20:42

+1 az “Ez egy oktató kórház!”-nak, besírtam rajta, főleg, hogy mennyi csókot élt már meg az a lift :’))

Nem tudom melyik páros unalmasabb idén, Maggie&Jackson vagy Amelia&Owen, rossz nézni is. Érdekes, hogy Maggiet mennyire szerettem a legelején, még Delucával is, most meg megjelenik a képernyőn és már irritál. Testvérként, orvosként, nőként teljesen leszerepelt a szememben, jó lenne kicsit visszakapaszkodnia, mert amennyit lelkiznek Jacksonnal, sokáig fognak tartani…

Deny - 2018. 11. 04. 14:44

tonks: Nekem egyértelműen Maggie és Jackson. Jackson mostanában nagyon irritál, nem hiányzott volna ha végtelen túrázásra ment volna, mert sajnos húzza magával Maggie-t is. Amelia/Owen nekem aranyosak, és kicsit sajnálom is, hogy most Teddy beleront majd a képbe, mert úgy érzem, végre lehetne köztük rendes kapcsolat. Persze ha most valami történt Bettyvel, akkor sanszos, hogy Amelia megint bekattan. Bár lehet, hogy nem akarnak egyszerre két függőségi krízist bemutatni (ugye Richard is küszködik/küszködni fog).

renka - 2018. 11. 04. 15:33

Nálam is Maggie és Jackson (valami műdrámát előadnak a következő részben is majd…nem is értem mit keresnek egy tulajdonképpen central epizódban?). Mondjuk Jo és Alex is kicsit furán adják elő a “mézes heteket”. Tudom, h nagyon happynek kell ilyenkor lenni, de Jo inkább olyan mint egy arrogáns tini, aki folyton be van tépve…

Chloe Price - 2018. 11. 04. 20:34

Én Mereditht azzal a másik orvossal hoznám össze, akinek valami transzplantációra volt szüksége. DeLuca fiatal hozzá. Ha csak ebből a kettőből lehet választani, én Lincet választanám neki.
Most már csak Amelia nem tudja a Teddys dolgot a három csaj közzül. Előre látom, hogy a téli szünet előtt fog kiderülni és megharagszik rájuk. Majd az évad végén kibékülnek. :D Owent már évek óta sajnálom. Most mikor boldog lehetne, nem lesz az… Betty nekem olyan fura, nem illik a színésznőhöz ez a szerep vagy nem is tudom.

Csilla0422 - 2018. 11. 04. 23:05

Ha jól emlékszem kint is 5 év a szakorvosi képzés. Ha ezt veszem figyelembe Alex és Jo között kb. 5 év, DeLuca és Jo között 1 – 2 év lehet. Mivel Mer kihagyott 1 évet így közte és DeLuca között 6 v 7 év van. Nem olyan vészes az. Link is fiatalabb nála.

Mark engem már az első pillanatban levett a lábamról – Linknek erre esélye sincs. DeLuca karaktere ismét olyan, mint amilyennek megismertük őt és ez jó.

Renka, a Jos hasonlatod nagyon jó. High five! Ha tudtam volna, hogy ez lesz nem szurkoltam volna, hogy hozzák össze Karevvel.

Deny - 2018. 11. 05. 00:10

Csilla0422: Meredith elvileg 40 éves most. (Vagy 41 maximum, bár a 11×22-es időugrást nem sokáig vették figyelembe, szóval elvileg valós időben játszódik az évad), és tudjuk, hogy Mer ’78-ban született. (11×03)

Az a baj, hogy az idővonal tele van paradoxonokkal és furcsaságokkal, ami miatt lehetetlen követni az életkorokat.

DeLuca is idősebb lehet picit, mert mentősként is dolgozott, mielőtt elkezdte volna a képzést. Jo akkor kezdte a negyedévet, amikor DeLuca megérkezett, de itt is bekavar az időugrásos katyvasz. Tippre Jo 28-30 között lehet, ha 24 évesen volt gyakornok. DeLuca pedig talán 26/27.

renka - 2018. 11. 05. 09:15

Őszintén szólva engem abszolút nem érdekel, h Meredith mennyivel idősebb DeLucanál. Ahogy egymásra néztek a műtő előtt Wow! Van köztük kémia amire lehet építeni és megvan a potenciál a drámákra is bennük, izgalmas páros lehetnek. Link csak vigyorog folyton mint a vadalma (olyan néha, mint egy óriás bébi Kaliforniából), nyomul ezerrel,ami néha persze aranyos,meg vicces is de kb. ennyi.Kicsit Mark típusú fazon, csak ő sokkal helyesebb és sármosabb volt. Meg talán színészileg is jobban ott volt…

Csilla0422 - 2018. 11. 05. 09:24

Deny, a magyar 6 évtől eltérően az USA-ban 4+4 éves a orvos oktatás, amit követ az 5 éves szakorvosi képzés. Egy átlagos intern 26 éves korában kezd és 31 évesen lesz szakorvos.

De nem is ez a lényeg, őket ismerve Mer olyan párt fog kapni, akire senki sem számít. Bár Krista megerősítette, hogy háromszög lesz.

A másik dolog, amit nagyon sajnálok, hogy Kim Rivert csak “erre” hozták vissza. Henry óta nem találja a helyét.

Deny - 2018. 11. 05. 12:21

Csilla: Ja, ezt nem tudtam, köszi. Én abból indultam ki, hogy George és Izzie kora fel van tüntetve a greyswikia-n (1980), és mivel 2004/5-ben indult a sorozat, azt hittem 24/25 évesen kezdenek a gyakornokok. :)

Hát igen, szegény Kim. Kapásból ki is hagyták 3 részből, és most is alig volt. De én azért így is örülök, hogy visszajött.

Csilla0422 - 2018. 11. 08. 22:11

Erről a részről gondoltam, hogy csak legyünk túl rajta, mert biztos unalmas lesz. Hasonló gyomrosokat vitt be, mint anno S6 fináléja.

Maggie – Jackson párost nem szeretem, de a drámájuk most valahogy mégis a helyén volt és klappolt. Ez tisztelgés is volt Aprilnek.

Richard báros esete érdekes dolgokat feszegetett. Cathrin talán élete legnagyobb harcára készül.

Kétségtelenül a legnagyobb gyomrost a nővérek adták.

A rész közben felmerült bennem, hogy ha vannak a háttérben ilyen karakterek, mint Frankie, akkor miért kell Jo picsogását és szenvedését néznünk?

Deny - 2018. 11. 09. 00:15

Huh, ez nem volt semmi! Kicsit a 14×17-re emlékeztetett. Az elejét picit untam, de hamar bedurvult, és ugyanezt éreztem a tavalyi résznél is. Gyomros gyomros hátán! Krista nem túlzott, hogy ez lesz az évad első felének legsötétebb része. Két dolog, 1) ezért volt Richard mindig is az egyik kedvenc karakterem. 2) Ezért lesz ez a sorozat mindig az elsőszámú kedvenc sorozatom!
Kíváncsi vagyok, hogyan tovább. Jövő héten téli finálé, egy látszólag katasztrófahelyzettel.

renka - 2018. 11. 09. 11:37

A Richard dráma jónak ígérkezik, pláne, h Cathrin is beteg.
A Maggie-Jackson sztori akár jó is lehetne,ha…nem ez a két színész alakítaná őket.lol Lassan már ott tartok, h Kelly McCreary színészi képességeit is kezdem kétségbevonni, mert nekem annyira hiteltelen ezekben a párkapcsolati jelenetekben. Nem voltam Japril fan, úgyhogy engem nem zavar túlzottan, h nincs már April, de S. Drew és J.Williams úgy tudtak veszekedni (is), h izzott a képernyő.

Éééés a következő részben végre lesz egy kis vihar…végre!

Anni - 2018. 11. 09. 18:31

Az utolsó kettő nagyon jó rész volt hozták a régi színvonalat.

Arra jöttem rá, hogy Deluca hasonlít a fiatal Derekre. :D

tonks - 2018. 11. 09. 21:19

Jó rész volt, még úgy is meghatott, hogy sejteni lehetett a történéseket (Richardot tényleg minden oldalról letámadják az írók…).
A Maggie és Jackson páros viszont sehogy sem akar nekem átjönni, most is nagyon próbálkoztak, de én már kínomban azt figyeltem, hogy milyen fura arcot vág a színésznő, mint akinek szorulása van, vagy valami :’DD Pech, hogy mennyire nincs se kémia, se semmi a színészek között, az ilyen béna problémagyártások se segítenek rajtuk (az Apriles kikacsintás tetszett). Komolyan mondom, a következő rész promójában több szenvedély és ahwwww pillanat van, mint ebben a párosban ezidáig.
A promo amúgy jól felcsigázott, az ilyen katasztrófás cuccok mindig tetszettek a sorozatban, hajrá Glasses!

Deny - 2018. 11. 10. 15:27

Catherine szála az epizódot jegyző író saját élményéből született:

https://www.shondaland.com/inspire/a24892545/greys-anatomy-catherine-avery-cancer-plotline-elisabeth-finch/

csillum0m - 2018. 11. 10. 21:22

ahhh ez a rész….zseni volt, nagyon erős jelentekkel!
Maggie kritikán aluli, nem is akarok rá pazarolni több szót, Jackson nagyon édes volt ahogy megnyílt neki <3
már mikor a gépen ültek sejtettem hogy C lesz a beteg, vele eddig semmi komolyabb dráma nem volt, várható volt hogy előveszik…
A Frankie jelenet megríkatott, annyira bírtam a karaktert…
A kocsmás dolog meg szintén remek volt, a vágások, a cselekvések, a kis nüansznyi dolgok…
remélem marad ez a jó lendület továbbra is :)

jessm - 2018. 11. 11. 21:02

Én most katasztrófa turistaként bele olvastam kommentekbe, hogy meglássam, milyen April nélkül a sorozat.

Szóval Jacksont April-vé változatták, és Maggie lett a Jackson a kapcsolatban, és egyfolytában veszekednek ? pff, látom sok ötletük van az íróknak.

Az meg, hogy Cathrine beteg, arra azt tudnám mondani, hogy ez egy kórház a pokolból, ha egymás után ennyi szereplőnek lesz súlyos beteg a szülője.

Meredith- új doki- deluca háromszögön meg elnevettem magam. Valaki nagyon szerelmes Ellenbe az vezetőségből / irói stábból, vagy Ellen szállt el egy kicsit ha ezt komolyan gondolják. Azért Ellen nem egy Monica Belluci, hogy fele annyi idő srácok tömegével fussanak utána.

renka - 2018. 11. 12. 09:36

Ha Owenért bomlanak a nők, akkor Meredithért is versenghetnek a férfiak.lol Én mindig azon röhögök, h milyen hiteles, h egy DeLuca fazonú srác nem kell senkinek, míg Owennek az lesz majd a legnagyobb problémája, h kit válasszon…lol

Deny - 2018. 11. 12. 18:36

jessm: Ha korban közelebb állnék hozzá, én is futnék utána. Szerintem nagyon szép nő.

Csilla0422 - 2018. 11. 12. 20:51

Ha már itt tartunk: úgy vagyok, mint Lexie is volt “it’s like I’m infected by Mark Sloan”. Mennyire hiányoznak…

tonks - 2018. 11. 12. 21:45

@renka: az Owent játszó színészt korábbról ismerem egy Stuart Máriás tévéfilmből, már ott bomlottam utána és ő is érik a korral :D DeLuca meg gyönyörű, de lélekben inkább George, nem fektet meg minden nőt, aki elé kerül… :D

renka - 2018. 11. 13. 10:36

@tonks:ez a George-os hasonlat picit fájt.:D Mondjuk van benne igazság, de azért talán ebben az évadban DeLuca visszakap valamit abból a vagányságból, amivel megérkezett ebbe a sorozatba…meg amit én azért azzal a külsővel eltudnék képzelni.:D

Eltiron - 2018. 11. 13. 16:10

15×07: hát ez mi volt…
Látom, hogy sokatoknak bejött az epizód, nekem talán az első volt a 15 év alatt, amit nem bírtam rendesen végignézni, M&J szenvelgésének nagy részét átpörgettem, és a “Frankie meghal mindenki sír” jelenetnél is maximum kicsit kínosan éreztem magam (pláne végén az inkubátor-szkeccs, az már nevetséges volt), nem meghatódva.
Csúnyán túl lett ez tolva, zsúfolt volt az egész és teljesen hiányoztak belőle, a humoros, feelgood pillanatok, amik miatt annyira szeretem ezt a sorozatot.

szepi06 - 2018. 11. 14. 07:59

Szerintem meg így volt igazi Grey’s Anatomy. Sötéten… :) persze frankiez nagyon sajnáltam

jessm - 2018. 11. 15. 12:25

Deny: Nem mondtam, hogy nem szép, de látszik a kora (50) és nem 30nak néz ki , aminél el tudnám képzelni , hogy két jóval fiatalabb férfi fusson utána. (ha még csak egy lenne, de a kettő az sok)

Owen/Kevint én se értettem soha , hogy miért futnak utána a nők ( mondjuk fiatalabb filmjeiben még jól nézett ki). De azt már rég feladtam, Meredith- vel eddig reálisak voltak.

winnie - 2018. 11. 15. 12:31

ha azt nézem, hogy van 3,5 milliárd férfi, akkor rég rossz lenne, ha már a kettő sok lenne, tippre jó pár tízmillió harmincasról van szó:) viccen kívül teljesen abszurd csak saját ízlést másokra vetíteni, hiszen akkor elég nagy bajban lenne sok ember, akire más rá sem tud nézni, de egyébként már jó pár kapcsolata is volt. miért ne.

(és most direkt be sem dobtam az adut, hogy rég rossz lenne, ha valaki csak a külső alapján ítélne.)

“Meredith- vel eddig reálisak voltak.”

szóval ez szerintem nagyon gáz megállapítás. mármint, hogy mi reális és mi nem. a korkülönbség mindig necces téma (volt szó arról, hogy a karaktere és a többi karakter hány éves a sorozatban?), de ahogy a fiatal nők is olykor idősebb férfival jönnek össze, úgy fordítva is megeshet. ha valami, akkor ez a reális. nyilván nem ez a jellemző, az általános, de épp azért reális, mert, ahogy írod, csak 1-2 emberről van szó, nem sokkal többről.

kicsidelfin - 2018. 11. 16. 13:47

Nagyon tetszik eddig az évad, vártam nagyon ezt a részt. És csalódtam. Meg unatkoztam. Eddig nem értettem a fujjolást Alex és Jo, Maggie és Jackson miatt, de most megvilágosodtam.
A terhesség bejelentése a műtőben, hogy Webber azt hiszi megcsalja a felesége, az áramszünet – nagyon kiszámítható és klisés volt. Az eddigi részek alapján azt hittem majd rágom a körmöm januárig, de nem így lesz.

Owen: szerintem sem jó pasi, de a belépői, a fellépése, a határozottsága a korai évadokban nagyon vonzó volt. Sajnos ez megváltozott.

A Station 19-et érdemes megnézni?

Csilla0422 - 2018. 11. 16. 18:22

Nem tudom, hogy az erős évad vagy winter finale miatt vártam ismét egy jó részt, ami valahogy nem lett olyan ütős.

Jo és Alex valamint Schmitt és Kim nem érdekelt, még Richard magánélete is izgalmasabb. Végre szétszedik a másik “kedvenc” párost… erre Mer felvilágosítása után Maggie ismét benne van.

Bailey visszatért! Főnöknek egy hozzá hasonló kaliberű ember kell.
Teddy végre tököt növesztett a megmondta. Legalább benne volt annyi, hogy megvárta amíg a betegük stabil lesz. :)
Amelia megbékélt Bettyvel. Amúgy 3 napja nincs meg a gyerek, de nem jelentették a rendőrségen. WTF! A betegét nagyon sajnáltam, de sajnos mennie kellett, hogy Cecet megmenthesse.
Dr. Dahlia Qadri kapjon nagyobb teret, nem nagyon használták eddig.
Deluca a hatásos belépője után eltűnt a lápvidéken Jo imádata miatt. Most viszont ismét itt van, nyomul ezerrel és bent ragadt a liftben Merrel.

Kicsidelfin, én nézem azt is. Sokkal jobban összefonódnak, mint Chicago sorozatok.

tonks - 2018. 11. 16. 21:23

Fú, Maggie-re megint jól kiakadtam. Elvileg egy briliáns orvos, gyakorlatilag egy necces műtét közepén sajnáltatja magát rejtelmesen, mert összeveszett Jacksonnal, aztán megint bebizonyította, hogy mekkora lepcses szája van. Egyszer valaki jól kioszthatná már, mondjuk Catherine-t eltudom képzelni előbb-utóbb.

Karevéket egyáltalán nem hiányoltam a kórházból, a többi szál nagyjából tetszett, de kétségtelen, hogy Schmitt és Nico volt a kedvencem, kiakadt a cukiságmérőm, ennyi, új kedvenceket avattam. (April volt a korábbi, de hát.)

renka - 2018. 11. 18. 21:05

Nem volt ez egy rossz epizód, annak ellenére, h azért persze elég kiszámítható volt. Ami engem kicsit untatott, az a Jo-Alex páros…ill. Maggien most soloban is kiakadtam. Meredith helyében lehet, h a francba otthagytam volna. Mint egy 13 éves, aki képtelen kilátni a saját fejéből és azt gondolja, h
az ő szerelmi drámájánál nagyobb tragédia az életben nem létezik.”Mi lehet olyan rossz az életedben, h az én problémáimra nem tudsz figyelni?” A slusszpoén, h minden epizódban írnak legalább egy intim Jaggie jelenetet, amitől engem a hideg kiráz.

Ami viszont nagyon tetszett, az a Meredith-Deluca páros. Most gondolkodhatok rajta 2 hónapig, h mi fog történni a liftben…lol De egyébként a slow ride üzemmódra vannak berendezkedve, szóval talán jobb, ha túl nagy elvárásokat nem támasztok ezzel kapcsolatban.

Ameliat most nagyon megsajnáltam, ugyanakkor Teddy is szimpatikus egyelőre. Richard és Bailey szokás szerint jók voltak együtt.

Eltiron - 2018. 11. 20. 17:43

TEAM DELUCA :)
Jó kis epizód volt, ezeket a katasztrófás dolgokat mindig jó oldják meg. A liftberagadás szerintem is már túl klisés, szinte minden network sorozatban ellövik :)
A “forró gay-szex a mentőben” dolog nekem spec. baromira nem hiányzott :(

Minnie - 2018. 12. 01. 08:16

Team Deluca!!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz