login |

The Good Place: kezdett a 3. évad

2018. 09. 30. 20:20 - Írta: Shannen

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Dupla epizóddal tért vissza az országos kínálat (egyik) legkreatívabb komédiája, hogy ott folytassa, ahol abbahagyta. Az évadkezdés nemcsak remek átvezetésként működött az előző évadvégi csavar feloldásával, de a kezdő két rész úgy tűnik jól meg is alapozta az idei etapot. Vagy legalábbis az évad első felét, ugyanis ismerve a készítőket, idén is biztos lesz még bőven csavar a sztoriban.

A megszokott kreativitás (új kedvenc szereplőm a béka rajongó, koffeinmentes antianyagot kortyoló ajtónyitogató) és a sziporkázó egysorosok most sem hiányoztak, azonban a The Good Place másik nagy erősségére, a karakterek egymás közötti interakciójára kellett egy kicsit várni.

Számomra nagyjából mindegyik karakter önmagában is szórakoztató, de tudom, hogy nem minden néző van ezzel így. Amikor azonban együtt van a csapat vagy annak bármelyik része tulajdonképpen bármilyen felállásban az nagyon tud működni. Erre jó példa volt az évadkezdés. És hogy pontosan miért, azt a tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Szóval most már tudjuk, hogy Elenaor-ék tényleg kaptak egy újabb esélyt és visszatértek a Földre, hogy jobb emberré váljanak. Miután Michael mindenkit megment a végzetétől, mindannyian irányt váltanak korábbi életükhöz képest és valóban rálépnek a helyes útra. Egy ideig. Aztán minden visszazökken az előző kerékvágásba. Michael és Janet hamar rájön, hogy egységben az erő, azaz, muszáj a csapatot újra összehozni, hogy segítség egymást ebben a folyamatban.

A karakterek új életének bemutatása érdekes volt, olykor vicces is, de önmagukban engem kevésbé kötöttek le. Ellenben, amikor Eleanorral az élen szépen lassan mindenki beszállingózott Chidi ausztrál irodájába, akkor derült ki ténylegesen, hogy nemcsak ők válnak jobb emberré, ha ott vannak egymásnak, de a sorozat is élvezetesebb az interakciójukat nézve.

Persze azt nem lehetett, hogy ne legyen máris egy csavar az évadkezdés végén. Őszintén szólva engem megleptek, de a legpozitívabb értelemben. Egyrészt nem számítottam rá, hogy Shawn-ék ilyen hamar kinyomozzák a dolgokat, másrészt Trevor felbukkanása tényleg áll-leesős pillanat volt.

Emlékszem, az első évad közben és annak a végén, féltem, hogy ezt a sztorit mégis, hogyan fogják évadokon át görgetni, úgy, hogy ne fulladjon önismétlésbe. Nos, az előző két szezon és a mostani évadnyitó fényében, már egy szemernyi kétségem sincs afelől, hogy idén is The Good Place-t kell nézni, ha okos, kreatív szórakozásra vágyik az ember.

7 hozzászólás Ne habozz!

Alain Prosztó - 2018. 09. 30. 20:42

Nem is értem, hogy sikerült országos adón egy ilyet összehozni.

Deny - 2018. 09. 30. 21:27

Az a 40 perc úgy elrepült, hogy észre sem vettem. Nagyon jó premier volt. A békás fazon nekem is nagyon tetszett. A csavar pedig izgalmas volt, kíváncsi vagyok a folytatásra.

Starlark - 2018. 09. 30. 22:00

Trevooor! :)

Neki különösen örülök hogy újra itt van :)

abba - 2018. 09. 30. 22:42

Imádom.
Megint csupa klassz (és idézhető) pillanat jött össze, és Adam Scottnak külön örülök.

Mom - 2018. 10. 01. 06:30

Alapvetően nem szeretem mikor egy sorozatot menet közben ennyire az alapjaitól “rebootolnak”. És itt mégis működik! :D Ráadásul nem is csak egyszer! Baromi friss tud maradni :)

Dalmayr - 2018. 10. 01. 11:01

Ritka ötletes volt megint az egész, erre kéne haladnia az országos komédiáknak. Én is úgy éreztem, hogy elrepült a 40 perc, jó dupla rész volt. Várom a folytatást, főleg Trevorral a csapatban.

clegane - 2018. 10. 01. 11:50

jaja nagyon jópofa volt az egész. lehetne minden rész 40 perces.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz