login |

Black Lightning: kezdett a 2. évad

2018. 10. 12. 14:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Tudom, hogy direkt örültem, hogy az 1. évadban a CW szuperhősös képregény-sorozata kifejezetten (és szó szerint) földhözragadt volt, de azért másféle kezdésre számítottam, mint hogy csak szociális problémákról, illetve belső családi feszültségekről legyen szó. Nem egy hetigonosz hiányzott, vagy az, hogy a metahumán szál mélyére menjenek, egyszerűen csak valami pláne.

Mondom ezt annak ellenére, hogy akadt tessék-lássék harcolás is a nyitányban, megöltek (megöltek?) egy viszonylag kiemelt szereplőt, belebegtettek egy fenyegetést is, valamint egy érdekes “új” karaktert is láthattunk. De valahogy az egész mégis nagyon darabos volt, csak a kötelező köröket futották meg benne. Oké, a középpontban talán a “mitológia” volt, de…

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Lehet, hogy csak annyi hiányzott, hogy többet szerepeljen Tobias Whale? Vagy hogy megint ne csak rébuszokban beszéljenek a táska kapcsán? Vagy hogy nagyobb képregény-rajongó legyek és komolyabb hatást gyakoroljon rám az, hogy Jennifer (Thunder) burokban lebeg?

Nyilván a családi, érzelmesebb részek, a vívódások, rádöbbenések, a képességek kezelésén való dilemmák, viták hatásosak voltak, azok működtek, de a hősi szál arcpirító módon le lett redukálva arra, hogy “kell a pénz a közösségnek, akkor lopunk”, ennél kvázi én szégyelltem magam, hogy nem futja többre. (Főleg, hogy a kis fennakadás ellenére továbbra sem nagyon ellenfelek a gengszterek a hősök számára.)

A kormányzati podok kérdésében sem nagyon léptek előre, viszont nagy meglepetésemre megölték Cyanide-ot, amit hirtelen nem is nagyon tudok mire vélni, plusz a semmiből Jefferson leleplezte magát Henderson előtt is. Kicsit hirtelen volt, de mondjuk sosem baj, hogy nem egy hülyerendőrként kell tekintünk rá.

Abszolút nem jött be ez a kezdés. Azért várok még egy részt, mielőtt leírnám a sorozatot, de ha a 2×02-ben sem “indul be” a szezon, akkor parkolópályára teszem az évadot, és inkább a véleményekre hagyatkozom annak kapcsán, hogy érdemes-e folytatnom valamikor.

Arra egyébként kíváncsi leszek, hogy vajon Freeland tényleg Black Lightning ellen fog fordulni (esetleg, mert más is feltűnik), vagy ez csak egy kis bukkanó volt a két fél kapcsolatában, és nemsokára ismét hősi szerepben tündökölhet Fekete Villám.

2 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2018. 10. 12. 21:18

Bármelyik évadközi résznek elmehetett volna felőlem, semennyivel nem volt jobb, nagyobb dobás, pedig egy évadnyitónak valemennyire így kéne működni szerintem. Untam, s végig azon gondolkoztam, miért nézem még? Megvárom, míg kitalálják, Jennifer-rel mit kezdenek, aztán ha addig nem javul, akkor kihajítom.

Adam - 2018. 10. 12. 22:27

Nem tudok egyet érteni szerintem giga magasra rakták a lécet és egészen meglépték. 8/10 simán. Nekem különösen szimpi a történet vezetés.. Tele csomó jó momentummal. Cgi is hibátlan volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz