login |

Supernatural: kezdett a 14. évad

2018. 10. 15. 22:20 - Írta: Necridus

67 hozzászólás | kategória: kritika,

Wow!

Azért erre az évadnyitóra senki nem mondhatja, hogy itt semmi nem történt, mert bizony a Supernatural olyan biztató premiert produkált, annyi mindent felvezetett, hogy azóta is erősen gondolkodom, hogy mi lesz az évad főszála.

A tavaszi zárás miatt azt gondoltam, hogy főként az új főellenség körül fog forogni az évad (legalábbis az eleje biztos), de most őszintén megmondva nem is tudom, hogy egyáltalán kellett-e a premierbe ez a szál. Hogy ne ilyen ködösen beszéljek mindenről, a tovább mögött már spoileresen írok.

Szóval a premier a szokásos módon kezdődött: The Road So Far, egy ACDC-szám, majd az új logó és egy apróbb időugrás (jut eszembe: valaki tudja még követni, mikor játszódik a sorozat?). És nagyjából eddig volt szokásos, mert utána felpörgették az eseményeket és teljesen felborították a megszokott helyzeteket. Sam a másik világból átkerült vadászok vezetője lett, így egy amerikai Men Of Letters hálózat kialakulása kezdeményeződött. Látszólag megfáradtan, de megtörve is képes vezetni embereit, s bebizonyította, hogy  ő is képes a vezető szerepét betölteni, nem csak bátyja.

A bunkernek azonban van még néhány lakosa: Nick, aki már nem Lucifer (köszönöm írók, amiért Mark Pellegrino-t tovább adagoljátok!), hiszen őt az angyalpenge megölte, de a gazdatest rejtélyes módon életben maradt. Mindenre emlékszik, amit Lucifer tett, így hatalmas bűntudata van. A vadászok közül Mary és Bobby (basszus még mindig mennyi vendégszereplő van!) kaptak több szerepet, akik közt egyre szorosabb a kapcsolat, illetve Jack, akinek erejét apja elvette még májusban (vagy bármikor. Ezen az idővonalon sajnos nem igazodom ki), s emberként próbál helytállni.

Láttuk már ezt a szálat Castiel esetében, hiszen ő is küzdött azzal, hogy már nincs természetfeletti ereje, s emberként hasznavehetetlen, úgyhogy lerágott csontnak is mondhatnám, de még elment, elvégre több szereplőt is megmozgattak így: Bobby-t, aki vadásznak képzi, és Castielt, aki úgy tűnik, szorosabb köteléket épített ki a fiúval az előző évad óta. Gondoskodik róla, biztatja, bátorítja, törődik vele, s valóban apaként viselkedik vele.

Szüksége is volt erre Jacknek, hiszen Castiel egy démon csapdájába esett, aki a pokol új királya akar lenni. Sam megmentésére ment csapataival, ahol egy lassított jelenetekkel – megint megdicsérném az alkotókat, hogy mernek új effekteket próbálgatni – megtömött harcjelenetben láttuk, amint Jack, Bobby, Mary, Cass és Sam a többi vadásszal a démonok ellen harcolt, majd Sam diadalmaskodott, s kijelentette: a pokolnak nem lehet új királya, különben vele gyűlik meg a baja.

Sam hatalmasat nőtt a szememben ebben a 42 percben, s már nem csak Dean kisöccseként tekinthetünk rá, hanem úgy, mint egy vezetőre, egy erős harcosra, aki bármin ment keresztül, talpraállt, s győzedelmeskedett. Nem gondoltam, hogy egy sorozat 14. évadában is simán mutathat ekkora karakterfejlődést.

Megjelent még Anael/Joe, aki úgy tűnik, megijedve Michaeltől, megkereste Samet, hogy egymást segítsék. Az Ackles házaspár végre egy jelenetben játszott (hú, de jó is volt!), amiben Michael megkérdezte Joe-tól is, amit mindenkitől: mit is akar elérni. Elemezte továbbá, hogy a mi világunkban az angyalok nevetségesek, gyengék és gyávák a saját világában lévő angyalokhoz képest, s hezitál, segítsen-e nekik (és végre láthattuk, hogyan látják az angyalok egymást – +1 pont a készítőknek az újabb effektért).

Jensen Ackles egyébként Michael szerepét is kiválóan hozza, a színésznek látszólag nem akadály ennyi idő után egy új bőrbe bújni. De mégis, valahogy nem éreztem, hogy kellett a karakter a premierbe. Egyrészt azért, mert nem érzékeltették, mennyire hatalmas, hiszen mindenkit megkérdezett, hogy mit szeretne elérni (jó, egy embert azért elhajított a szoba egyik végéből a másikba), s toborzott is magának egy vámpírt, de egyelőre nem látni, mit is akarnak vele kezdeni. Ez lehet pozitívum a rejtélyesség miatt, nálam azonban emiatt sokkal gyengébbnek érződött a nyitány többi szálánál.

És ami még inkább aggodalmat keltett bennem, az a szereplők száma. Hiszen megvan a 3 állandó szereplőnk, és itt van még Jack (tavaly állandó volt. Most az?), Nick (szintén?), Mary, Bobby és Joe, valószínű Ketch és Rowena is elég sokszor megjelenik még, és lehetséges, hogy a vámpír az utolsó jelenetből is nagyobb szerepet kap (azt se felejtsük el, hogy a készítők több epizódon átívelő szálat akarnak majd a Wayward Sisters-nek). Eddig a 3-4 szereplő és rengeteg apró szereplő felállásban tökéletesen elvoltunk, de kíváncsi vagyok, az írók hogy boldogulnak a több szereplő egyszerre történő mozgatásával.

Természetesen a lassan már megszokott Beyoncé-vicc is szórakoztató volt, de azért nem ezért lesz emlékezetes számomra a 14. évad premiere. Évadkezdő résznek teljesen jó, 8/10-et érdemel, s felkeltette a kíváncsiságomat, hogy fog folytatódni az amerikai vadászok hálózatának kiépítése Sam vezetésével, mi lesz Nick-kel, Joe-val, a pokollal, Jack-kel, s természetesen Michael-lel.

Azért ne felejtsük el, hogy az idei évad is ígéretes, hiszen Rowena, a Wayward Sisters és Ketch visszatérése mellett izgulhatunk még azért, hogy vajon a 300. epizódban mit láthatunk a Winchester tesóktól. Én már várom, ott leszek azon a bizonyos Road-on, és az évadzáróig tervezek azon utazni.

67 hozzászólás Ne habozz!

BulvÁron - 2018. 10. 15. 23:22

amennyire tetszett a korábbi 2 évad itt én most valahogy nagyon kellemetlenül éreztem magam a nyitórészt nézve

az effektek nekem pont azt a hatást érték el, hogy ez mi a szar? új rendező vagy mi?

valahogy nagyon nem odaátos volt az egész

Jensen pedig nem jó ebben a szerepben, és nagyon hiányzott Dean karaktere a sorozatból

Tulazon - 2018. 10. 16. 01:05

Oké akkor talán nem vagyok egyedül vele, hogy az a “csatajelenet” vagy verekedés, vagy bárminek is nevezzük, egy szekérderéknyi, egymásra hányt, öaszegányolt trágya volt. Na pont a wayward sisters első verekedése volt még ilyen vállalhatatlan szutyok. Remélem nem lesz több ilyen. De hogy jót is mondjak: Acklesné.

Grenella Nándor - 2018. 10. 16. 02:00

Én azt szeretném megkérdezni hogy deen winchester benne lesz e még mint főszereplő mert nem nagyon momdtátok be a nevét csak annyit mondtatok hogy a winchester tesok

yagami - 2018. 10. 16. 05:44

“Szóval a premier a szokásos módon kezdődött: The Road So Far egy ACDC-számmal”

Ez sajnos már nem tekinthető szokásosnak. A 7. évad óta, ha jól tudom ez az első AC/DC nyitás. Ami örvendetes visszatérés és plusz pont. Még nem láttam a részt, de ennek örültem. Az intrónak annyira viszont nem. Lehetett volna egyedibb… nem pedig egy 9. évados intró újratöltve. A részt pedig annyira nem szerették az emberek, legalábbis nem olvasok túl sok 10/8-at. Im_Db-n is bőven 9 alatt van, ami ennél a sorozatnál nem jelent jót sajnos. Reméljük a folytatás jobb lesz.

Senki - 2018. 10. 16. 06:05

Yagami, rosszul emlékszel, az 5. Évadban volt utoljára AC/DC

Pr13m - 2018. 10. 16. 06:27

Sajnos nekem se tetszett, pedig imádom a sorit, és az utóbbi évadok zseniálisan jók voltak, de ez az évadnyitó baromi unalmas volt. Dean alig volt benne – aki általában viszi a hátán a részeket – a többi része pedig totál érdektelen. Zsaroló démonokkal harcolni? Amnéziás “Lucifer”? És folyton eszembe jut, hogy minek van angyaluk, ha totááááál useless. :D De félreértés ne essék, ezekből simán lehet még jó szál később, de most még nem éreztem.

yagami - 2018. 10. 16. 06:35

A-a :)
Volt a hetedikben is. Konkrétan itt:
https://www.youtube.com/watch?v=3InvQB7jpig

Ebből a jelenetből gondoltam, hogy az eddig megtett út alatt is AC/DC mehetett, de évad elején valóban – így utána keresve – 5. évad lehet az utolsó. Így még nagyobb szó. :) Csak adná az ég, hogy az évad is olyan szintű legyen… Jó lenne, ha újra ütne egy minimum 11. évadot.

Kissur - 2018. 10. 16. 07:41

“Azért erre az évadnyitóra senki nem mondhatja, hogy itt semmi nem történt…”
Ugyanazt néztük? Szerintem rohadtul filler rész volt. Mihály/Dean alig szerepelt, Castiel megint idióta volt, és az ő megmentésére pazaroltak el egy teljes részt.
Azt viszont jó volt látni, hogy a démonokat nem mindenki tudja puszta kézzel leverni. Hogy Samnek sikerült, azon már fenn sem akadok.
A kocsmás bunyó nagyon rosszul volt megrendezve/megvágva. Ellenben a zene alatta nagyon jó volt!

yagami: A The Road So Farra gondoltak szerintem. Nekem is évadnyitós TRSF = AC/DC, de az 5.évad premiere óta nem volt így. Úgyhogy én is örültem, bár nem lett olyan jó, mint az előző 3. (Ja és a 12×09-ben is AC/DC volt.)

seven - 2018. 10. 16. 08:15

Hát nem tudom.

Castiel – régebben még simán felismerte a démonokat ránézésre, most meg sima egyszerű démonok kifognak rajta. Aha… és persze még foglyul is ejtik, annak ellenére hogy még szárnyak nélkül is *elvileg* az angyaloknak sokkal erősebbeknek kéne lenniük, arról nem is beszélve hogy Castiel eleve egy harcos – szóval mi volt ez?!?!

De a nagy harcjelenet volt ami teljesen kikészített. A random lassítások, a folyamatos jump cut-ok… te jó ég. Ez komoly? Sok mindent elnézek a sorozatnak az alacsony költsvetés miatt, de ez egyszerűen szar rendezés volt.

Mondjuk “érdekes” hogy ugyanaz a Thomas J Wright rendezte aki a finálét is – ahol ugye a köteles ugrabugra volt ultragagyi – de nem akarom bedobni a busz alá szegényt, mert az is igaz hogy a Baby-t is ő rendezte, ami meg a sorozat egyik legjobban megcsinált epizódja volt.

Viszont nagyon feltűnő volt a gagyiság mert valamiért erre a jelenetre volt kihegyezve az egész epizód. Nem is értem… semmi tétje nem volt. Elég nagy melléfogás volt. Pedig nagyon jól indult – Jensen Ackles marha jól játsza Michael-t.

Nick azért poztiív meglepetés volt, Mark Pellegrino-t szívesen elnézem még évadokig.

yagami - 2018. 10. 16. 08:25

Kissur: Igen, szerintem is arra gondolt, csak rosszul fogalmazott. :D
A 12. évadban is volt? Hm. Nem is emlékszem rá. Jó tudni (újra?). :)

Kissur - 2018. 10. 16. 08:54

Nicknek spin-offot “Lucifer friended me” címmel! :D (Amúgy én is imádom Mark Pellegrinot. Jensen mellett ő a másik, aki lubickol a szerepben, és minden pillanata arany.)

Még a kritikához: Castiel apaszerepben? Ne vicceljünk már! A 12.évadban úgy odavolt a születendő gyerekért, ahhoz képest a 13.évadban alig volt közös jelenetük, és Bobby már most jobb apja, mint Cas lehetett volna eddig.

Amúgy engem picit zavar, hogy visszatért Bobby. Mármint egyrészt az zavar, hogy ez a Bobby nem az eredeti Bobby. Másrészt a halála megint nem ért semmit, mert visszahoznak mindenkit.

Kissur - 2018. 10. 16. 09:07

Bocs a spamért, de lassan jönnek a gondolataim. :D
Amit az évadtól várok (és nem fogok megkapni):
-Sam legyen a Pokol új ura.
-Mihály rakja rendbe a Mennyeket az angyal hadsereggel és Castiellel.
-Castielben ott van az Üresség, vagy valamilyen közös sztorijuk legyen.
-Nick azért élte túl, mert benne van Jack ereje.
-Deanre vonatkozó Halál jóslatra reflektáljanak, hogy mire is gondolt.
-Szedjék ki a ketrecből a féltesót, akiben benne van az evilági Mihály.
-Mivel visszakanyarodtunk az 5.évados felálláshoz, reménytelenül, de várom, hogy megjelenjen a félig démon-félig ember gyerek, és Jackkel legyen valamilyen történetük.

Melinda85 - 2018. 10. 16. 09:10

Ackles jól játssza Michaelt. Ezzel egyetértek. A kritika többi részével sajnos nem. Nem igazán értem miben vélted felfedezni Sam csodás vezetői képességeit, mivel látszólag hetek-hónapok (én sem tudom pontosan követni az időt) után tért vissza a bunkerbe. A “mentőakció” egy ordas nagy filler volt, logikátlan hülyeségnek tartom. A démon inkább nevetséges, mint félelmetes (végig csak Crowleyra tudtam gondolni és arra, hogy mennyire hiányzik). Utoljára ilyen akciójelenetet talán a Sharknado első részében láttam (LOL, de valamiért szórakoztatónak találtam). Megértem, hogy Jack most nagyon odáig van, hogy elvesztette az erejét, de könyörgöm, kb. 1 éves a srác! Egy kicsit jobban rámehettek volna arra, hogy megismeri a világot, megtanul írni-olvasni, stb.
Számomra a kezdés vérszegény volt, unalmas, indokolatlan hülyeségekkel nyakon öntve. Szerintem az egyik legrosszabb rész a sorozat történetében. Viszont rajongó vagyok, maradok.
Izgatottan várom mire készül Michael, illetve kíváncsi vagyok még Lucifermentes Nick karakterfejlődésére, már ha lesz neki olyan. Oh és az új logo nagyon bejön.

scz - 2018. 10. 16. 09:49

Michael évadbeli szerepéhez látni kell az évad trailert, amiben úgy tűnik, hogy mindenféle pokolfajzatból kb. hadsereg toboroz magának a vadászok és anygalsegítőik ellen.

iampanka - 2018. 10. 16. 09:52

Én egészen meglepődtem, hogy pozitív kritikát olvashattam, de aztán rátértem a kommentekre.
Elég sok negatív véleményt kapott a premier, de én – bár lehet elfogult vagyok – pozitívan csalódtam.
Az utóbbi pár páros évad nem sikerült túl jól, de talán ez az egyik legígéretesebb kezdés.
Én szerettem, hogy végre olyan sok idő után fordítottak egy kis figyelmet Sam-re, és végre Jared is kapott “játszanivalót”. És én megszavaznám Sam-et a Pokol új királyának.
Viszont ilyenkor érezhető, hogy alapvetően Dean a nagyobb kedvenc, mert az ő hiánya sokaknak nem tetszett. Jensen nagyon nagyon jó Michael, de tényleg kevés szerepe volt ebben a részben. Remélem ez még csak ilyen “felvezetés” volt, és tényleg megmutatják milyen hatalmas valójában, mert a színész megvan hozzá. Én szeretném, ha még pár részig nézhetném, de állítólag már a 4.részben visszatér, mint Dean.
Castiel-el tényleg kezdhetnének már valamit. Állítólag angyal, de nem látta, hogy tele van démonokkal a hely, és nem is gyógyította meg magát, miután elverték?
Aminek viszont örültem, hogy Pellegrino-t nem ejtették teljesen. Ez tényleg jó mód volt a benttartására, mert én lezártam magamban ezt a Lucifer szálat, elég volt.
Nem tudom hova tart majd az évad, de majd kiderül idővel, én mindenesetre várom a folytatást!

scz - 2018. 10. 16. 11:08

Lehet, hogy Sam karakterének jutott fejlődés, és komolyabb szerep, de Padalecki sajnos ugyanazt a három arcot tudja vágni.
1. Összeszorított foggal remegteti a szája szélét.
2. Hunyorogva forgatja a szemét.
3. Összeszorított foggal remegteti az állcsúcs izmát.

Draconus_Diablo - 2018. 10. 16. 11:27

A kritikát olvasva elgondolkoztam, hogy ugyanazt a részt néztük-e – ami nem baj, nem vagyunk egyformák. Amennyire vártam az évadkezdést, legalább akkorát csalódtam, egyedül a Dean-Mihály szál az említésre méltó, de az meg kevés volt, illetve Mark Pellegrinonak örültem, mint sokan mások. A bunkerbe beköltöző, alternatív világbeli cserkészcsapat viszont Sam vezetésével együtt a szánalmas határát súrolja, Castiellel az élen.
Nem hittem, hogy valaha is leírok ilyet, de jobb lett volna, ha Cast nem hozzák vissza, mert nem tudnak vele mit csinálni. Pedig anno még meg is sirattam. A karakter már onnantól kezdve mélyrepülésben van, hogy Rowena megátkozta (illetve hogy Charlie meghalt), és minden egyes baromságánál próbálom azzal hitegetni magam, hogy na ennél már nem lehet lejjebb, aztán kiderül, hogy mégis. De most már tényleg remélem, hogy ennél nem lehet lejjebb. Küldjék el pszichoterápiára vagy valami, hogy visszaszerezze az önbizalmát! És igen, dühös vagyok a készítőkre, mert az (egykori) egyik kedvenc karakteremről van szó – a másikat, Crowleyt szó szerint kinyírták; Cast meg karakterszinten gyilkolásszák.
Hol van már az a Castiel, aki a saját porhüvelyében rejtette el az angyaltáblát? Vagy aki a magából kibányászott golyóval ölte meg a fogva tartóit? Hogy ne menjünk odáig vissza, amikor egy démon testén keresztül gyalogolt ki a szent tűz csapdából, vagy a saját mellkasába karcolta bele az angyalűző pecsétet… Annyira szeretnék neki egy normális szálat, de ez valószínűleg csak vágyálom marad, mert már körülbelül két évad óta ezért drukkolok és semmi – az, hogy Jacket pátyolgatja, nem normális szál.
A plothoz (vagy az esetleges poénhoz) igazítva rángatnak elő nála vagy feledtetnek el vele képességeket, nincsen jól definiálva, hogy ő akkor most mit is tud tulajdonképpen. Miért nem látta, hogy démonokkal van teli a kocsma? Hiszen még a hetedik évadban Emanuelként is kiszúrta, hogy Meg egy démon. Komolyan képes elmenni úgy egy démonnal tárgyalni, hogy nincs B meg C terve a menekülésre? Oké, hogy vannak hülyeségei, de ténylegesen azért nem hülye – legalábbis eddig ennyire nem volt az. Nyilván azért kellett így, hogy Sam meg a csipet-csapat elmehessen megmenteni, és Sam legyen az aktuális hero, de nem érzik a készítők, hogy ez így gáz? Nagyon gáz. Minek egy angyal a csapatba, ha kvázi hasznavehetetlen, és random a plothoz igazítják a lassan nem létező képességeit? Azt hittem, csak a szárnyait veszítette el, nem a démonlátási vagy a gyógyítási adottságát, és főleg nem a józan eszét. Gyógyítani az előző évadban még gyógyított, szóval nem lehet arra fogni, hogy az Üresség miatt van, ami egyes teóriák szerint átvette a helyét/osztozik a testén. Fájdalmas és idegesítő, amit művelnek vele. :( Ennyit Castielről, muszáj volt valahová kiírnom magamból.
A kocsmai démonhentelés vágása, kameramozgása, a lassítások meg úgy az egész egy borzalom volt, ilyen WTF fejjel néztem, hogy most mi ez. A másik, hogy az alternatív világból átruccant emberek közül valóban a Lucifer által megölt majd feltámasztott kiscsajt találták a legalkalmasabbnak egy mentőakcióhoz? Jacket még értem – egyet ugyan nem értek vele, és Samből szerintem pont azért nem lesz jó vezető, mert ilyen helyzetekben az érzelmeire, az empátiájára és nem a józan észre hallgat. Na de egy csajszi, aki még életében nem fogott a kezébe Angyalpengét… hát nem valószínű, hogy pont őt választottam volna. Ahogy egyetlen normális ember sem, már amennyiben nem akar megdögleni. Az, hogy a mentőakció mégis sikerrel járt, nem a zseniális tervezésen, a vezetői kvalitásokon, hanem a vakszerencsén múlott, meg azon, hogy az írók így akarták. Ha reálisan nézzük, gyanús, hogy mind ott pusztultak volna. Ráadásul az alaptézist sem értettem: mióta és miért kér egy démon engedélyt Samtől, hogy ő lehessen a Pokol Királya? Ehh… *legyint* az egész úgy volt rossz, ahogy.
Hogy valami jót is írjak így a végére, Jensen valóban remek Mihály szerepében – mondjuk mást nem is vártam tőle -, és nekem jelenleg Dean sem hiányzik, bár én annyira nem is vagyok odáig érte. Később azért majd biztos hiányolni fogom, ha nem hozzák vissza hamarosan, bár minden azon múlik, mihez kezdenek a többi szereplővel. A folytatást azért várom, hátha ez csak egy kis baklövés volt, és amúgy jó lesz az évad. Éljen az optimizmus. :)

szirial - 2018. 10. 16. 12:12

Hú, de megoszlanak a vélemények. Ha másra nem is volt jó ez a kezdés, érzelmeket generált az biztos.
Az elégedetlenek táborához én is csatlakozom néhány dologban. Cas karaktere mintha nem az erejét vesztette volna el, hanem a józan eszét. Ő is szenved, mi is szenvedünk ettől. Lehet, nem figyelek eléggé, de már követhetetlen, hogy milyen képességei aktívak.
A foglyul ejtése a hét legostobább, legbénább jelenete címet simán viszi.
Én sajnálom Kip korai halálát, szerintem lett volna benne potenciál. De még van egy fejlődő képes karakter. Sister Jo még a házi angyal szerepét is átveheti Cas-től.
Jack újratöltésére 3 hét kevés volt. Vajon mennyi kell? Mintha Gab ennél gyorsabban gyógyult volna.
Szerintem Sam nagy lehetőséget kapott, hogy a bátyja nélkül kell boldogulnia. Hátha Jared is felnő a feladathoz.
Michael-ből keveset kaptunk. Pedig az előzetes alapján nem csak ilyen szolidan fog kérdezgetni. Ott volt egy kép kiégett szemű hullákról. Jó lehet ez még!
Egyértelműen remek, hogy Mark Peregrino marad. Sőt, lehet, hogy Nick a megoldás kulcsa. Elvacakolgatnak még egy darabig varázstojással, Rowena varázslatival, de a végén – persze súlyos lelkiismeretfurdalás közepette – egyszerűen hasba szúrják Michael-t angyaltőrrel. És utána a következő részig izgulhatunk, hogy Dean túlélte-e.
És az AC/DC az elején mindent vitt.

Namu - 2018. 10. 16. 14:27

Úristen! Ez a sorozat még mindig megy? Nagyon durva belegondolni hogy majdnem 10 éve kaszáltam. Már akkoriban kifulladni látszott. Bele sem merek gondolni mivel próbálták teletömni az elmúlt évtizedet. Bár a másik világból érkezett vadászcsapat sokat elmond…
De ami a legérdekesebb ebben a cikkben, az erre reagáló kommentek.
Elgondolkodtató milyen szempont alapján kéne nézni egy sorozatot,van a cikkíró aki feltéztethetőleg rajongó és örül olyan kis ujjításoknak is mint a lassítás vagy egy másik eset mikor valaki feltézhetőleg már sokat látott szemmel nézi a dolgokat és botrányosnak tartja az új de rosszul elkészített jeleneteket.
Csak egy random gondolat. 😁

kobriszvaldez - 2018. 10. 16. 14:58

szirial: nem biztos hogy újratöltődik,ha az összeset elvette tőle Lucifer,akkor a büdös életbe nem töltődik újra,hisz anno Castielnek se töltődött amikor Metatron elvette az erejét. Gabrielnek is azért töltődött csak mert nem az egészet szipkázták ki belőle. Michaelt meg szúrkálhatják orrba szájba,ha nem arkangyal használja az angyaltőrt cseszhetik,csak arkangyal használhatja.

Necridus - 2018. 10. 16. 15:07

Namu: az író is sokat látott szemmel nézi, hidd el :) És egy szóval se írtam, hogy jó vagy tetszett (btw nem annyira jött be), egyszerűen csak megemlítettem, hogy igyekeznek az írók új dolgokat kipróbálni, és ez szerintem tisztelendő.

rie - 2018. 10. 16. 15:10

Őszintén megmondom, én nagyon csalódott vagyok. Az egész rész egy kalap kaka volt. A kocsmás jelenetnél én végig a csattanot vártam. Azt hittem,hogy ez direkt így lett megtervezve és a végén megjelenik mondjuk Crowley. Az nagyot ütött volna.(mindenki visszahoztak már,neki legalább örülnék is :) ) Na de ez így?! Úgy felhuztam magam,hogy a végét 2 óra múlva néztem meg és úgy is kritikán aluli volt.

scz - 2018. 10. 16. 15:18

Crowley nem jön vissza sajnos. Ezt az előző évad végén megmondták.

rie - 2018. 10. 16. 15:42

scz Bobbyra is ezt mondták mégis itt van :)

Kissur - 2018. 10. 16. 15:43

Crowley kiírását azért nem értem, mert szimplán találhattak volna neki egy másik gazdatestet is.
Castiel miatti szenvedésben abszolút osztozok veletek. Én kapásból 4 szálat tudnék mondani, ahová lehetne a karaktert kifuttatni. De nem. Kiherélték a karaktert. De mi lenne, ha Casből lenne Arkangyal és ő szúrná le az arkangyaltőrrel Mihályt?
De engem ez is felhúz, hogy az arkangyaltőrt az írók 13 évad után húzták elő. Ennyi erővel gondolhatnak egyet, és a semmiből bármikor előhúzhatnak egy pajzsot, ami Mihályt, mint a Kardot, megállítja. Nincs konzinsztencia a sorozatban.
Emlékezték még, hogy az 1.évadban mekkora fenyegetést jelentettek a démonok? Most meg Sam puszta kézzel(!) leveri bármelyiket. Kár, hogy ide butították a démoni és angyali kasztokat.

Kissur - 2018. 10. 16. 15:44

rie: Bobbyt az írók nem akarták visszahozni. Crowleyt játszó színész pedig maga nem akar visszajönni, mert azt mondta, hogy elfáradt a karaktere. Misha Collins is beláthatná már ezt.

Nif - 2018. 10. 16. 15:54

scz: Crowley nem, de a színész igen. Megerősítette Twitteren.

szirial - 2018. 10. 16. 16:57

Kissurral értek egyet. Agyalhatunk mi itt logikus összefüggéseket keresve, amikor az írók bármikor előrántanak a kalapjukból egy új varázslatot vagy tárgyat. A túl erős lényekkel meg, akikkel nem tudnak mit kezdeni, egyszerűen nem törődnek.
Ebben a felállásban Isten visszatérte sem kizárt.
Szóval ez már 40 perc gondolkodásmentes kikapcsolódás.Hiszen még szórakoztató.

yagami - 2018. 10. 16. 19:31

Ne is jöjjön vissza Crowley. Ami halott, jó lenne ha már halott is maradna. Kicsit unalmas, hogy nem lehet izgulni a szereplőkért, mert úgy is visszatér. Jó lenne, hogyha ezt (is) befejeznék. Ettől függetlenül Nick-nek most örülök.

Danny - 2018. 10. 16. 23:13

Megvallom őszintén, az én véleményem totálisan ellentétes a kritikával. Baromi unalmas volt, nem történt semmi, totál céltalannak tűnnek az írók, semmi nem rántott be. Dean hiánya baromi észrevehető volt. A verekedős jelenetek borzalmasan gagyira sikeredtek inkább fogtam a fejemet.

Lizzy - 2018. 10. 17. 00:52

Nem értem, miért húzza le szinte mindenki ennyire ezt a részt. Nekem tetszett és azt hiszem javarészt egyet értek a cikk írójával. Pörgős volt és érdekes és hogy őszinte legyek, nekem egyáltalán nem hiányzott Dean. Jensen tényleg jól hozza Mihályt, hiszen jó színész, viszont a Dean- féle “könnyes -szemekkel -a- kamerába -bámulás” hiánya nekem kifejezetten felüdítő volt. Sam meg végre legalább csinál valamit! Kár, hogy ez csak addig marad így, amíg Dean vissza nem jön, mert onnantól kezdve Samet megint elteszik az írók a fiókba és bámulhatjuk tovább Dean bánatos pofiját. Szerintem vele szemben eléggé elfogultak az írók, hiszen ő a kis “közönségkedvenc”, ezért Dean karaktere egy kicsit olyan, mintha mindenki mást felülírna. Jó egy kis szünet belőle legalább. De nyugi, vissza fog jönni, szóval senki ne vágja fel az ereit, ha lehet!

scz - 2018. 10. 17. 13:24

@Lizzy: írók-producerek-rendező helyében én is inkább Deant helyezném középpontba, mert egyszerűen Ackles jobb színész, mint Padalecki, innentől neki lehet mélységet adni, és változatosságot írni.
Mégis, ha belegondolunk, igazából mindkettő karakter pontosan ugyanazt csinálja, csak felváltva: megmenteni/megbosszúlni/megölni valakit az évad folyamán; aggódni a másik/megmentendő miatt.
A sorozat történetében csak párszor fordult elő, hogy nem áldozták fel valamelyiküket évad végén: amikor az angyalok lepotyogtak a mennyből, illetve…nem is jut eszembe. Mindketten “haltak” már meg évad végén, jutottak pokolra, vesztették el a lelküket, lettek démonok, satöbbi, satöbbi.
Erősen repetitív a történet, és teljesen normális, hogy tizenpárév nettó szopás után, folyamatosan hadakozva mindenféle emberfeletti entitással a világégés elkerülése végett, valószínűleg kimerítő lehet, innentől megértem Dean egyre sűrűbb, “basszunk szét/meg mindenkit, és közben szomorkodjunk” mentalitását.

Kissur - 2018. 10. 17. 15:18

scz: 1.évad autóbaleset (2.évad elején Dean meghal), 2.évad végén Sam meghal, 3.évad végén Dean meghal, 5.évad végén Sam meghal (bezárják a ketrecbe), 7.évad végén Dean elmegy (Purgatórium), 8.évad végén Sam halálán van (9.évad elején egy angyal tartja életben), 9.évad végén Dean meghal, 11.évad végén Samet lelövik (de nem hal meg), 13.évad végén Dean eltűnik (Mihály a testébe költözik)
A 13.évados évadkritika kommentjei közt felsoroltam, hogy 2 évadonként váltakozik, hogy mi a finálé cliffhangere. Vagy meghal az egyik tesó, vagy kiszabadul valami gonoszt, amit aztán le kell vadászni. :D

Mala - 2018. 10. 17. 20:59

Ezt nem lehetne az oldalsávba kitenni?

winnie - 2018. 10. 18. 05:05

ki fog kerülni, csak nem naponta frissítünk.

Namu - 2018. 10. 18. 10:26

Necridus:Ezt én értem. Nem is feltétlenül rád vonatkoztattam a dolgot, sokkal inkább azon gondolkoztam hogyan lenne jobb sorozatot nézni. Gyermeki rajongással, mikor örülsz mindennek nem igazán összpontosítva a hibákra vagy hallgatsz a felnőtt, cinikusabb hangra a fejedben, ami miatt nem tudsz teljes erőbedobással élvezni egy műsort, mert folyton kritikus szemmel nézed.
Például most komoly dillemában vagyok. Az írásaid alapján most bepróbálgatnám megint a DC-s sorozatokat, mert gyermeki énemnek tetszik a pozitív tálalás. De a cinikusabb énem tudja, hogy okkal hagytam abba ezeknek a nézését.

Mala - 2018. 10. 19. 10:48

@winnie
Köszi szépen!

kplesz - 2018. 10. 19. 19:09

Az eddig a legrosszabb évad. Remélem változik. Legalább a 300.rész legyen jó.

seven - 2018. 10. 19. 21:10

szerintem a 14×02 hatalmas javulás volt, a premier nálam 4/10 lenne, de ez simán megvolt 7/10 is.

szirial - 2018. 10. 19. 21:40

Igen, felfelé ível a sorozat.
Ez a rész sok kérdést vetett fel. Lehet, hogy Nick nyomokban még Lucifert tartalmaz? Amilyen ügyes detektor Cass mostanában, lehet ez is elkerüli a figyelmét.
Jack kezd önállósodni. Jót tesz neki.
Micheal csak úgy elfüstölt. Hogy ez milyen valószínű!

Glory - 2018. 10. 19. 22:03

Az első rész eléggé halvány volt, kicsit el is kenődtem miatta. A második ellenben nagyon jól sikerült. Nálam 8/10. Richard Speight Jr neve mikor megjelent az elején, már vigyorogtam is, valahogy sejtettem hogy jó lesz ez.
Mellesleg várom a Gag reel-es jeleneteket, biztos szívatták egymást ezerrel. Jack és Nick jelenetei nagyon tetszettek. Michael “költözködése” túl átlátszó, valami bűzlik Duluthban! :)

Kissur - 2018. 10. 20. 19:26

Mihály mondta, hogy a csaj csak csali volt, szóval tuti, hogy van valami csapda. Belülről akarja szétzúzni a vadászokat, vagy ilyesmi.
Végre normálisan használták Jacket, és Nick is elég ígéretes. Mark Pellegrino megint zseniálisat játszott.

Danee - 2018. 10. 20. 22:39

Szerintem alapbol Nick olte meg a csaladjat, vagyis en erre asszocialtam.

szirial - 2018. 10. 21. 09:39

Bennem is ez motoszkál, hogy Nick gyárilag pszichopata volt, már Lucifer előtt. És valamiért ő ölte meg a családját.

iampanka - 2018. 10. 21. 13:53

Michael nem ment sehova… hiába probálják elhitetni velünk, anno Sam sem tudta, hogy Gadreel benne van. De a producer valami olyasmit nyilatkozott, hogy nem Michael az évad főgonosza, szóval meglátjuk mi lesz…
Nekem kicsit azért fura a Nick-es szál. Szerintem ő ölte meg a családját, de akkor miért nem emlékszik rá? Mármint Cas mondta el neki…
Cast viszont nem értem. Angyal, de nem érezte meg a démonokat és miután szétverték nem nagyon igyekezett meggyógyítani magát. Most meg így érzékeli Nick érzelmi dolgait és a következő részben ő gyógyítgatja Deant… talán haldoklik az ereje? Mert még az 5.évadban mikor Dean előrement az időben akkor a jövőbeli Cas nem volt angyal, mert az angyalok leléptek. Most alig van angyal szóval vajon van köze hozzá?
Érdekes a helyzet, kíváncsi vagyok hova viszik majd a szálakat.

Danee - 2018. 10. 21. 17:50

Kerlek a spoilereket mellozuk

meliss - 2018. 10. 21. 21:27

Szerintem is Michael még mindig Dean-ben van.Ami nem teljesen világos: Michael angyal-hibrideket akar teremteni? Vagy miért itatott a vámpírokkal angyali erőt? A Nick-es szál érdekes. Mégiscsak évekig volt benne Lucifer,simán lehet,hogy átvette a tulajdonságait és most kaptunk egy ember-Lucifert. Jackel nagyon nem tudnak mit kezdeni mióta nincs ereje,a látogatást a nagyszülőknél sem értem.Kíváncsi vagyok a folytatásra.

Raynes - 2018. 10. 21. 22:33

@Danee: nem csak te asszociáltál erre. Az írók egyértelművé tették, hogy a tanú mondta „there was no man”, meg szét volt verve kalapáccsal a feje. Nick már Lucifer előtt is pszichopata volt, azért kellett a teste.

Az évadnyitó elég gyenge volt szerintem, a 14×02 már egy kicsit nézhetőbb. A heti ügyekre kéne rámenniük, nem az átvezető szálat erőltetni. A verekedős jelenetek szerintem is gagyik. Lassan már ezt is befejezhetnék, nincs ezt értelme még sok évadig húzni. Már rég az utolsónak kéne lennie.

Kissur - 2018. 10. 24. 09:57

Raynes: 20 részes lesz az évad. Én ilyenkor mindig elkezdek gyanakodni, hogy a végén járunk már. Szerintem kap egy maximum 13 részes lezáró évadot még. Csak annyit kérek, hogy Winchester aput hozzák még vissza.

szirial - 2018. 10. 26. 20:25

Ha nekem lehetne egy kívánságom, ……
azt szeretném, hogy soha többé ne legyen Dean-nek lelkiismeretfurdalásos, önsajnáló monológja.
Lassan Jack növi ki magát a legérdekesebb karakterré. Kár lenne, ha a Kaméliás Hölgy sorsára jutna.

Dean: What, me versus some assbag archangel — who would you take?
Jody: You, every time.

De ez legalább poén volt.

Ayesha - 2018. 10. 27. 18:49

SPOILER

Aki megsebezte Micheal-t, az aki a Wayward Sisters episode legvégén feltűnt, és azóta se tudunk róla semmit.

iampanka - 2018. 10. 27. 21:44

Engem valahogy Dean nem győzött meg. Látni benne a Michael-re utaló jeleket, kicsit olyan idegen volt a viselkedése. Nem tudom, hogy azért mert még benne van Michael vagy mert rá is valamilyen hatással volt…
Habár a Wayward Sisters kaszálva lett, azért örülök, hogy visszatértek arra a szálra is, aztán hátha még lesz jelentősége a továbbiakban, sőt elég valószínű.
És kicsit féltem, hogy Jack-et el fogják hanyagolni, ahogy Cas-t is, de érdekesen alakulnak körülötte a dolgok.
A jövő heti részre leszek nagyon kíváncsi, a promo alapján jónak ígérkezik ez slasheres horror sztori.

Kissur - 2018. 10. 28. 20:45

Azt hittem, hogy szokás szerint a 3.részre visszaállunk az alapállapotra, és kapunk egy motw részt. Ehelyett kaptunk egy érdekes motw részt, plusz a fő szállal is nagyot haladtunk előre. Jack megint jól lett használva, Kaiat (vagyis a lényt) már tavaly is bírtam, és Jody is meglepően jó volt most, nem idegesített. Nem volt kedvem megnézni a részt, de ezzel fordítottan arányosan nagyon bejött. De persze lehet, hogy ez csak az aktuális kedvem miatt volt, ezt nem tudom objektíven most megítélni. 8/10

Lizzy - 2018. 10. 31. 12:06

Kedves ‘scz’, korábbi kommentedre reagálva, szerintem igazságtalanság kijelenteni, hogy Jensen jobb színész lenne mint Jared. Azt, hogy Jensen valóban nagyon tehetséges eszem ágában sincs elvitatni, hiszen ott a bizonyíték képernyőn, de Jared sem kevésbé tehetséges, hiszen láttuk már elvinni néhány nagyon jó évadzárót és láttuk már más karaktereket is alakítani. Szerintem például zseniális volt, ahogy Lucifert alakította, Gareelként szintén nagyon jó volt, vagy említhetném azt is, amikor Samnek ép nem volt lelke, vagy amikor megszállta Meg…. Az, hogy az írók szerettek vele kísérletezgetni, azt bizonyítja, hogy igenis tehetséges, hiszen sokféle karaktert képes megformálni. De vannak más filmjei is, például a House of Wax, a Péntek 13, a Cry Wolf vagy a Christmas Cottage, amik szintén nagyon jók. Annak, hogy Deanre manapság sokkal több hangsúlyt fektetnek az írók, szerintem az az oka, hogy maga a karakter népszerűbb mint Sam. Mind tudjuk, hogy a színészek, vajmi kevés beleszólást kapnak a forgatókönyvbe illetve a scriptekbe, az írók pedig javarészt a fandom reakciói alapján írják a sztorit, így egyértelmű, hogy a nagyobb rajongótábornak fognak kedvezni. A sorozat már a 14. évadnál tart, szerintem egy kicsit paráznak, hogy meddig húzza még, hiszen amint látjuk, nem igazán nő a nézettség, sőt…. Egyszóval el kell adni a sorozatot és ezt csak úgy lehet, ha a nézőknek a kedvencüket toljuk az arcukba. Köze sincs ahhoz, hogy Jared tehetségtelenebb lenne. Az, meg hogy Dean ennyivel népszerűbb, azért lehet, mert javarészt csajok nézik a sorozatot. Dean macsósabb, rosszfiúsabb karakter, egyértelmű, hogy jobban buknak rá. Jaredre visszatérve, őt maximum az vetheti vissza abban, hogy a maximumot nyújtsa, hogy még mindig depresszióval és mentális problémákkal küzd és valljuk be, ezeket elég nehéz úgy leküzdeni, hogy egy szabad perced sincs magadra és közben elárasztanak a gyűlölködő kommentek, posztok és hasonló szemétségek (hiszen erre is volt, sajnos elég sok példa) Én azon csodálkozom, hogy ezek után hogy képes az egészet egyáltalán folytatni, mert szerintem a helyében már nagyon sokan a sarokban ülve vagdosnák az ereiket. Lehet, hogy épp Te is, kedves ‘scz’!

Geza Kovacs - 2018. 11. 02. 20:52

Hát ez a mai rész is baromi király volt.

Raynes - 2018. 11. 04. 04:20

Valóban, ez a 14×04 nagyon jó lett. Végre egy igazi jó motw rész, jól felépített történet, filmben a film profin megcsinálva. Semmi démonok meg angyalok bullshit. Ha minden részt ilyenre írnának, visszajönne a régi színvonal. Ezt a vonalat kéne erősíteniük, nem az átívelő szálat.

scz - 2018. 11. 04. 16:57

Kell az átívelés, nincs azzal gond, inkább az a probléma, hogy Isten hugát is legyőzték már, ezt esélytelen kb. űberelni főgonosz tekintetében, tehát nagyon ismétlődő.
Viszont a Halloween-es rész nagyon tetszett, hozta a régiek hangulatát.

szirial - 2018. 11. 04. 17:09

Kellemesen szórakoztató volt ez a Halloween rész. Vicces, néhol még ijesztő is.(Főleg Dean zakója.) És szinte semmi dráma.
Got to love the Internet, where everyone can be a dick. Ez még idézetnek se rossz.

Kissur - 2018. 11. 04. 18:25

Nem volt nagy szám ez a 14×04, de ha dobnák a főszálat, és évente 20 ilyen nyomozós részt kapnánk, azt is nézném.

m minnifield - 2018. 11. 05. 21:49

Egy kis easter egg: a boltban volt egy DC-s Red Hood életnagyságú figura, egy 2010-es Batman rajzfilmben Jensen volt a szinkronhangja.

Necridus - 2018. 11. 06. 10:53

m minnifield: és most halloween alkalmából is felöltötte a jelmezt :)

m minnifield - 2018. 11. 06. 19:59

Hát…ha benne lett volna BÁRMELYIK DC filmben, csak jobb lett volna.

Kissur - 2018. 11. 07. 10:18

Őrült ötletem van. Mi lenne, ha a CW összeeresztené 1 (vagy több?) rész erejéig Winchester tesókat a többi szuperhőssel. Óriási rész lenne. Menne a beszólogatás egymásnak ezerrel. :D

szirial - 2018. 11. 07. 18:16

Kissur, gratulálok! Kitaláltad a 300. rész tartalmát.

Persze Isten tesója után melyik szuperhős tudna még újat mutatni?

iampanka - 2018. 11. 11. 16:27

Nekem ugyan tetszett az első pár rész is, de szerintem kifejezetten felfelé ível az évad. A múlt heti rész tényleg nagyon jó volt, és én az ehetitől nem vártam túl sokat, de meglepett.
A promo alapján megint valami vámpíros filler részre számítottam, és bár már az elején sejtettem, milyen lénnyel lehet dolguk, valahogy végig kétségek közt voltam.
De azért a főszálból is kaptunk egy keveset, és tényleg minden jel arra utal, hogy Michael még Dean-ben van, hiába mondja minden producer meg író, hogy nem nincs benne. És talán kezdek hinni nekik. Talán Michael csinált valamit Dean-el, és majd ő lesz az egész sztorinak a kulcsa…

Kissur - 2018. 11. 11. 18:47

iampanka-val értek egyet. Imádom az olyan heti részeket, amikor nem tudják, hogy mivel állnak szemben, és sorra húzzák ki a lehetőségeket. Ráadásul nem is egy agyonhasznált szellem/vámpír/démon ellen mentek most. Sokkal jobban bejött, mint a múlt heti rész. Grammra pontosan ugyanaz a recept, mint az utóbbi jópár évadban, a motw részek végi párbeszédeknél szerintem csak az aktuális főellenség nevét és a két tesó neveit cserélik meg. De ez nekem bejön. Évekkel ezelőtt mondtam, hogy még évekig nézném, és még mindig tartom. Évekig vadászhatnának, akár főellenség nélkül is.

Sece - 2018. 11. 14. 21:59

En a scoby doos resznel hagytam abba a supernaturalt, de azert utana olvasok mindig. Szamomra egyaltalan nem hozza mar azt a hangulatot amiert annyira imadtam es egesz ejjel fenn maradtam, hogz daraljam az evadokat- valahol a 11. Evad legelején engem elvesztetrel es mar csak azert neztem, mert ha mar idaig eljutottam ( es annak idejen teljesen fuggo voltam) akkor azert is befejezem, de vegul nem birtam tovabb. Emlekszem az elso ket evadban azt gondoltam jo lenne ha lenne valami nagyobb gonosz akit le kell gyozni, nem minden reszben egy uj szorny, de aztan hamar visszasirtam azt az eredeti supnat feelinget. Azok az evadok meg meg is tikattak néha, annyira beleeltem magam, pedig nem szeretem a termeszetfeletti vagy horroros sztorikat. Kivancsi vagyok meddig huzzak még. Néha gondoltam hogy folytatom, de aztan latok par trailert vagy reszletet es annyira cringe hogy inkabb megde.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz