login |

The Walking Dead – 9×02: A híd

2018. 10. 15. 16:35 - Írta: winnie

36 hozzászólás | kategória: kritika,

Ahhoz képest, hogy a 7., de talán a 8. évad is csak pár napot, esetleg hetet ölelt fel, a 9. évadban már az első és a második rész között ugrottunk egy hónapot. Már csak ezért sem mondhatom azt, hogy egy helyben toporognálnk.

A korrekt kezdés után én inkább a második rész láttán kezdtem el bizakodni a The Walking Dead jövőjét illetően, bár az az igazság, hogy tartok attól, hogy akármi is épül most, a hatodik rész után ismételt építkezés kezdődik, már, ha akkor kerül sor a több főszereplő távozására.

Az valahol azért megnyugvással tölt el, hogy a nyári szünet alatt elröppenő másfél év nyugiban telt el, ráfért Rick-ékre és a többiekre is egy viszonylag konfliktusmentes időszak, ahol inkább csak a nagyobb zombihordák terelésével kellett foglalkozni.

A 9×02-ben továbbra is a belső feszültségek domináltak az 5 vagy 6 különböző város szövetsége kapcsán, és még egy rejtélyszállal is sikerült megtámogatni a részt. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Annak ellenére, hogy ezúttal Negan is kapott terepet, a jelenlétét minimálisra szorították, inkább csak hozzá beszéltek, és a végén ennek megfelelően ütött is, amikor megszólalt. Így, ilyen formában működik Negan. Amikor nem pojáca és nem idióta nagymonológokat tart, akkor vészjósló és erős karakter.

Kíváncsi vagyok, hogy mit terveznek vele, mert nyilván nem lenne értelme még egy csörtének Rick-kel, az elég repetitív lenne (persze benne van, hogy a 9×06 után az ő sztoriját is elvarrják), de akkor vajon melyik mostani szereplővel fogják összekötni a sorsát?

Ugyancsak volt némi előrelépés a törvénykezés (alaptörvény, alkotmány, charta, tudomisén, miért rugóznak ezen, nem vagyok annyira szakértő) terén, valamint Maggie-vel kapcsolatban elejtették, hogy talán Georgie-ékkal fog majd lelépni.

Kiderült, hogy az eltűnő Savior-ök konkrét történetszálat jelentenek, Justin-ra is lecsapott valaki, egyelőre nem nagyon van arról elképzelésem, hogy ki (random rosszfiúk?), valamint talán ezzel összefüggésben (talán nem), kiderült, hogy Jadis-re nem csak egy újabb romantikus szálat akarnak bízni, hanem ki akarják pörgetni az előző évados helikopteres sztorit, ami ismét csak teljesen kérdőjeles részemről, hogy hova fog kifutni.

Történt a részben valódi tragédia is, vagyis hát “tragédia”, de szegény Aaron mindig is marginális karakter volt, bármennyire is kiemelték, ez még Scott Gimple hibája, hogy abszolút nem rázott meg, ami vele történt, bár nyilván Enid “le kő vágni” dumájára való reakciója priceless volt. (Én is csak néztem, hogy mi van.)

Összességében abszolút bejött a rész, pedig nem volt mozgalmas, viszont jó volt látni megint a karakterpillanatokat, illetve azt, ahogy rájátszottak az emberi természetre.

ui: Én a premieres zombiharapást simán elfogadtam, de a mostani teleport zombikat már tényleg nem értettem. Még, ha nagy is volt a munkazaj és fel sem merült bennük egy támadás lehetősége, azért felfigyelhettek volna rájuk korábban.

36 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2018. 10. 15. 18:38

Én már 2 éve kaszáltam néha elolvasom amiket írtok róla, de sokat elmond az, hogy míg régen a kibeszélő kitétele után már hemzsegtek a vélemények és kommentek.. most meg csend honol.

Csilla0422 - 2018. 10. 15. 18:44

Daryl meg szinte többet beszélt ebben a két részben, mint eddig. :) Viszont nem értem, hogy miért mindenért Justint cseszegette. Tételezzük fel, hogy nem volt jó a walkie… mégis kapott érte. Aki viszont figyelmeztetés nélkül elengedte a rönköt az meg nem felelős?

Ami tetszett:
– a doki a tudományából gyorstalpalót ad. Ha vele történik valami lesz, aki átveszi a helyét.
– Maggie a farmos időt idézte. A “festményeken” a családja volt.
– a horda esetében végre nem teleport történt.

Anne foglalkozhatna a gyerekekkel, amíg viszonylag nyugis időszak van.

Még egy kínos páros. Ha így folytatják még a végén Maggie Neggannal sétál el a naplementébe.

Az ellentétek egyre jobban erősödnek. Kérdés, hogy meddig feszíthető a húr.

Tippre az eltűnt Megmentők szervezkednek és Negan kiszabadítására készülnek.

seven - 2018. 10. 15. 20:55

Ez az epizód nagyo..zzzzzzzz

Energiavampir - 2018. 10. 15. 23:24

Elkezdtem nézni, mert mért ne..aztán belepörget, majd megint..és unalmas f*s..és felmerül egy kérdés, mért is kezdtem el újra? kuka..örökre..
ez unalmas érdektelen, nem apokaliptikus nem zombi sorozat
ez unalmas barátok közt usa változata….

Sasfioka - 2018. 10. 16. 00:58

Miert 6. Részt írsz nem 8-ra a félévadzárór gondolsz? Vagy ez csak 12 rész lesz? Én hért bízok benne hogy ricket és meggiet látjuk még, de aaron kézlevágása hajaz rickre, lehet ő veszi át a képregénybeli szerepét

dexike3 - 2018. 10. 16. 05:24

dobtak egy csontot a képregény rajongóknak Aaron-nal, lehet ő lesz Alexandria vezetője Rick uán? elég élveteg ez a Jadis, egy kicsit furcsa is az előző évadhoz képest, bár akkor Rickre gerjedt rá szóval elfogadom. a bizonyos titkai meg tuti a helikpoterrel függnek össze, érdekes hogy nem hozta fel az elmúlt 1-2 évben. talán Eugene leskelődése óta nem volt ilyen “erotikus” soft akció?
az eltűnésekre a választ talán a midseason cliffhanger adja csak meg. de valami nagydarab figurának tűnik, akit a Saviorok ismernek.

winnie - 2018. 10. 16. 07:10

Sasfioka: 16 rész lesz, és annyit tudunk, hogy rick és maggie 6 epizódban lesz benne, utána a színészek távoznak.

” de aaron kézlevágása hajaz rickre, lehet ő veszi át a képregénybeli szerepét”

szerintem ezzel csak kacsintani akartak a képregényre, hogy itt is meglegyen ez a szál, legalábbis én nem látnék (egyelőre) sok mindent mögé.

Dave - 2018. 10. 16. 08:23

Bár én már az előző évadot sem néztem, de ezeket a postokat azért el szoktam olvasni és döbbenetes a kommentek száma is mennyire kevés. Emlékszem az első néhány évadba amikor nagyon ment a sorozat 100 fölött volt a hozzászólások száma, ez is mindent elmond erről a sorozatról sajnos.

Kissur - 2018. 10. 16. 08:38

Most az egyszer akartam az RTL Spikeon nézni az aktuális részt, de botrányos volt! Akadozott a kép, ugrált a hang, nézhetetlen volt az első 15 perc. A facebook oldalukat el is árasztották a felháborodott kommentek.
Maga a rész amúgy szerintem egy fokkal jobb lett, mint a múlt heti, tetszik az irány, amit felvázoltak. Nyilván ilyenkor száll ki két fontos szereplő, amikor kezd magára találni kicsit a sorozat. (Vagy pont amiatt tetszik, mert tudom, hogy kiszállnak?)

dexike3 - 2018. 10. 16. 08:42

@Kissur:
én meg azt hittem, hogy sz*r a beltérim, de akkor központi hiba volt. a múlt héten meg felirattal együtt ment, elég amatőrnek tűnnek, viszont reklám most nem volt. jobb lesz visszapártolni Cassone verziójához…

Kicsidelfin - 2018. 10. 16. 09:38

Nem értem, miért kell beharangozni hogy hány részre van szerződésük a színészeknek. Így kb bármi történhet, nem az lesz hogy “hűha”, hanem hogy “így oldották meg? Ok, végül is…” Jó lenne, ha a következő 3 dologban varrnák el a dolgokat, azzal még meglephetnének.

Ebből az évadból egyenlőre az van meg, hogy játszik benne a Király a 100-akból és fura párokat sikerült összehozniuk készítőknek.

Kicsidelfin - 2018. 10. 16. 09:39

Jav: ” a következő 3 részben”

Nheil - 2018. 10. 16. 10:08

Nem azt mondom, hogy el vagyok ájulva, de ez a rész is tetszett. Újra nézős lett a sorozat (várós?).
Végre kifejezetten sokat szerepel és beszél (!) Daryl, nálam nem egy kedvenc karakter ugyan, de a köztudottan közönségkedvenc karaktert évek óta bujtatták kb, ez hiba volt. Múltkor felhoztam a szex témát, nos most kiderült, hogy Jadis rámozdul a lehetőségekre, ez is valami :-).

Negan jelenete teljesen rendben volt, kifejezetten ijesztő, sőt vészjósló volt.

Tudom, hogy Jézus homo, de valahogy szívesen látnám őt együtt Maggievel, valahogy összeillenének szerintem ilyen valószínűtlen párosnak.

Aaron… Maga a jelenet jó volt, de nem nagyon érdekel a sorsa, hiába főszereplő a csávó.

Összességében azt látom, hogy végre nem akarnak mindent alárendelni, hogy félévadokig ne történjen semmi, aztán legyen valami sokk(amit még szarul is csinálnak meg), hanem egy lassabban építkező, korrekt iparosmunkát látok, jó karakterpillanatokkal, dinamikusan változó kapcsolatokkal.
A hatodik évad óta szerintem nem volt olyan, hogy két egymást követő rész ilyen korrekt volt, mint most.

damien. - 2018. 10. 16. 12:05

Az elso resz nem igazan tetszett, de ha ezzel a Negannak meselos, narralos dologgal kezdtek volna.. Sokkal inkabb ereztem szezonnyitonak, mint az elozot.

Sokszor ereztem mar kicsit faradtnak es vontatottnak a dolgokat az elozo szezonban, de a kasza meg soha nem fordult meg a fejemben, max a pihentetes hosszabb rovidebb idore, de ha igy haladnak tovabb a dolgok, talan meg tukon ulve varas is lesz ebbol. En szurkolok a sorozatnak! :)

Quantumleap - 2018. 10. 16. 13:09

Csilla0422: “Tippre az eltűnt Megmentők szervezkednek és Negan kiszabadítására készülnek.”

Az epizód végi történés nem igazán ezt sejteti.

Az tetszett, hogy Aaron a bal kezét vesztette el, olyan sablonos, hogy filmekben-sorozatokban az esetek többségében inkább a jobbat szokták. :)

Niki - 2018. 10. 16. 15:13

Jó rész volt, bár számomra Maggie, és így az ő jelenetei is teljesen érdektelenek, ezért néha picit untam. Jadis-G atya párossal igencsak nem tudtam mit kezdeni )
Justinnal előtte is gondok voltak, nem csoda, hogy Daryl nem hitt neki. Apropó Daryl… XD Ne célozgasson már AARON olyanokra, hogy milyen jó apa lenne… Kirázott a hideg… XD Nem Daryl esetleges apasága miatt, hanem mert egy gyereket egyedül nevelő meleg mondja neki… XD Nem is értem Jézust miért nem szedte fel még… 😁

Tejberizs - 2018. 10. 16. 15:39

Nekem Daryl verekedős jelenete tetszett a legjobban,ő egy igazi fa**a gyerek,hagyja,hogy az indulatok és a harag irányítsa,és nem finomkodik,hogy “jaj,szegény kicsi Megváltók,simogassuk meg a buksijukat,mert segítenek hidat építeni”,hanem igenis odaver,ha valami nem oké.
Meg nem azért,de most igencsak Daryl látja jobban a dolgokat a Megváltókkal kapcsolatban,azaz,ugyanúgy etetik őket,ahogy korábban,csak most nem kényszerből,hanem szívességből.Le kéne ezzel állni.Vagy fogja meg magát az egész banda,és költözzenek el a terméketlen földterületről, vagy emeljék fel a seggüket,aztán hozzanak maguknak gabonát meg ekét,meg a többi sz*rt.Figyeltétek,hogy a washingtoni kiruccanásra egy Megváltó se ment Rickékkel? Persze.Sz*rnak,f*snak sosincs gazdája.

Szerintem egyébként lesz egy Daryl-Rick konfliktus is hamarosan,valahogy ott van a levegőben…vagy csak én érzem?

mollyhooper - 2018. 10. 16. 16:09

A kukabúvárok vezére (Jadis?) egy ilyen szexuális ragadozó? Az előző évadban Ricket szerette volna megfektetni, most meg a félszemű lelkésznek veri ki az őrségben? Ez a csaj veszélyesebb, mint Negan!

Energiavampir - 2018. 10. 16. 16:58

Még az is lehet Daryl nyiffantja ki Ricket :)

Tejberizs - 2018. 10. 16. 17:46

Energiavampir:

Az nagyon kemény lenne!!!

dexike3 - 2018. 10. 16. 19:23

@mollyhooper
már látom is a lelki szemeim előtt a Sex and the Zombie City főszereplőjeként (ha valaki ilyen vad sorozatot készítene :)

winnie - 2018. 10. 16. 19:26

mollyhooper: ööö, azért, mert 18 hónap alatt egyszer próbálkozott, egyszer meg ez történt! ha csak ennyi lenne, az lenne az abnormális:) szerinted masok nem szexelnek? abban biztos lehetsz, hogy jadisnek is volt tobb kapcsolata az eltelt masfel ev alatt, azoknak meg plane, akik nincsenek allando kapcsolatban. egy ilyen zart kozossegben tuti, hogy nepszeru tevekenyseg a parosodas, es aki egyedulallo, az szimpla szorakozasbol fogja csinalni, nulla elkotelezettseg.

winnie - 2018. 10. 16. 19:30

“Meg nem azért,de most igencsak Daryl látja jobban a dolgokat a Megváltókkal kapcsolatban,azaz,ugyanúgy etetik őket,ahogy korábban,csak most nem kényszerből,hanem szívességből.Le kéne ezzel állni.Vagy fogja meg magát az egész banda,és költözzenek el a terméketlen földterületről, vagy emeljék fel a seggüket,aztán hozzanak maguknak gabonát meg ekét,meg a többi sz*rt.Figyeltétek,hogy a washingtoni kiruccanásra egy Megváltó se ment Rickékkel? Persze.Sz*rnak,f*snak sosincs gazdája.”

egyreszt a megvaltok mellett ott vannak a korabbi rabszolgak, akikkel nem erdemes osszemosni oket, masreszt nem hivtak oket, gondolom eleve nem nagyon akarnak fegyvert adni a kezukbe, harmadreszt nem etetik oket, hanem uzletelnek veluk, ahogy egymassal is. az mas lerdes, hogy most megszorultak, de peldaul a hid epiteseben a sanctuary segit, nem hilltop vagy kiralysag.

JcGross - 2018. 10. 17. 08:31

A híd építés valójában egy metafóra akar lenni, a megmentők és a többiek közötti megbékélés szimbóluma, kettőjük közötti híd. (Gondolom ez azért sokaknak leesett.) Egy kicsit azt vártam, hogy jobban kihegyezik erre a részt, nekem nem igazán volt egyértelmű például az esti táboros jelenet, hogy most akkor haverok-e vagy sem (csak Rick és Negan beszélgetéséből következtetek rá, hogy így van). Inkább a zombikat kellett volna közösen megmenteni, vagy Rick-ék hibájából esett volna rá a gerenda Aaron-re, és a megmentők segítettek volna. Nem igazán tetszik, hogy továbbra is az ellenségeskedést és a feszültséget próbálják az írók erőltetni, ezen a ponton nem tartom ésszerűnek, vagy akár valószínűnek.

Viszont összességében nagyon meglepett a sorozat! Azt kell mondjam egészen élvezem az új részeket, főleg a 9×02-őt. A kaszát markoltam, de úgy érzem olyan változáson ment keresztül a sorozat, hogy most már szívesen maradok! Kíváncsi vagyok a helikopterrel mi lesz, valamint nagyon várom a suttogókkal (whisperers) mit kezdenek majd.

scz - 2018. 10. 17. 13:13

Megpróbáltam az évadnyitót, háromszor is. Nem sikerült lekötnie. Maradok annál a megoldásnál, hogy elolvasom az öt mondatos összefoglalót, és képben leszek az évadzáróra.
Az elmúlt két évadot így néztem, és semmi hiányérzetem nem volt, hogy valamiről lemaradtam volna.

Necridus - 2018. 10. 17. 13:20

Na, két év után ismét eljutottunk oda, hogy lekötött a rész. Lehet azért, mert nem volt 50+ perces, csak simán 43, de lehet azért, mert tényleg jó volt. Negan ügyében maximálisan egyetértek, nem kell a nagyképű, keménykedő Negan, akármennyire is ügyes benne JDM. Cserébe nem értem, hogy lesz majd Norman Reedus a TWD középpontja Andrew Lincoln után, számomra ebben a részben nyújtott teljesítménye is nulla volt színészileg, egyszerűen nem elég erős ahhoz, és már a karakter is gagyi.
Jadis és a félvak pap (akit btw kifejezetten utálok és feleslegesnek tartom, de mivel világot építünk, kell egy pap) annyira nevetséges, hangosan felnevettem, amikor Gabriel lábai közé nyúlt a csaj :D

Enzo - 2018. 10. 17. 14:47

9×02 (pótlás hétfőről)

1. Na most legalább megkaptuk Negant, elég egyértelmű volt, hogy hozzá beszél Rick az elején.
2. Hm, ez a Toledo nevű közösség valóban valami magyarázatra szoruló új dolog, mint ahogy a helikopter kérdését is eléggé a levegőben hagyták (pun intended), és még Georgie néni is szóba került.
3. Mekkora jó már, hogy elnevezik a hordákat :D
4. Áh, akkor Earl is kapott büntit, méghozzá elzárásost. Enidről meg azt hittem, mégse sérült meg annyira akkor (ugye tolószék), de aztán mondták, hogy eltelt 1 hónap már.
5. Ez a sátortábor, ahol történt az események nagy része, ez Alexandria helyett/mellett van?
6. Nice touch: a Eugene árulása miatt csonka kezű saviorök mutatása
7. Ez a JadisAnne-Gabriel románc, hát ezen behalok, teljesen indokolatlan és szürreális :D
8. Előre tudtam, hogy a nagy farönköt ráejtik Aaronra, mondjuk jogos, hogy azt a hülyét is meg lehetne büntetni, aki elengedte. Újabb odateleportáló zombihorda, meh, a farakásos zombiirtás Ricktől viszont ettől függetlenül elég menőre sikerült.
9. Amputáció minden érzéstelenítés meg fájdalomcsillapító nélkül + kezdő “orvossal”? Áú…
10. Maggienek eddig is ilyen erős akcentusa volt?
11. Amikor Justin mondta, hogy még éjszaka lelép, akkor egy kisebb összeget tettem volna rá, hogy az utolsó jelenet az lesz, hogy Justin is arra a sorsra jut, mint az eltünedező saviorök (meg valszeg az eltűnt etanol). És be is jött. Mondjuk az meglepett, hogy Justin felismerte a rátámadó valakit.

#hétidézetei:
“-Did he get taller? I think he’s taller.
-He’ll be off to college before we know it.” :D /Ezekiel, Henryről, Carolnak/

“-Mother Goose, this is Eye in the Sky. Come in, please.
-‘Mother Goose’?
-Yeah, no offense, but your call signs suck, so we can do better.” :D /Tara megint sziporkázik/

Mate - 2018. 10. 17. 20:12

Valaki felvilágosítana mi volt az a soft erotikus jelenet? Amit én láttam verzió abban nem volt semmi ilyen.

irgum76 - 2018. 10. 18. 10:27

“5. Ez a sátortábor, ahol történt az események nagy része, ez Alexandria helyett/mellett van?”

ezt az ideiglenes kempinget szerintem csak a híd építéséig dobták össze

“Valaki felvilágosítana mi volt az a soft erotikus jelenet? Amit én láttam verzió abban nem volt semmi ilyen.”

Jadis leszopta a papot
konkrétan nem mutatták csak a slicc lehúzás hangja volt és, hogy Jadis felveszi az adott szituációra alkalmas pozíciót

ayren - 2018. 10. 18. 19:08

“A hatodik évad óta szerintem nem volt olyan, hogy két egymást követő rész ilyen korrekt volt, mint most.”

Korrekten unalmas.

walking men - 2018. 10. 19. 09:57

Ez a helikopteres meg repülős dolog izgalmas. Persze korábban is repdestek néha napján, tehát valami tervük lesz a dologgal. Ráférne még több ilyen titok meg érdeklődést felkeltő dolog a sorozatra.

Lehetne pl. a közelgő szereplőritkítás után egy tök új csoportot bemutatni valahol a világban, akik például többet tudnak, hogy miként tört ki az egész járvány, vagy mi okozta, vagy megint valami laboros dolgot is láthatnánk.

Ez tökre ráférne és bőven lenne idő rá a sok felesleges jelenet helyett. Úgy igazán tartalmas részek lennének.

Kicsit globálisabb nézőpont kellene a sorozatnak, nem ennyire beszűkült látókör.

winnie - 2018. 10. 19. 10:11

“, tehát valami tervük lesz a dologgal.”

az a tervük, hogy bedobják csalinak a nézőnek, hogy azt higgyék, hogy izgalmas:)

nem tudom, én nem sok izgalmasat látok abban, hogy az elmúlt 10-20 részben 3-szor mutattak egy helikoptert. mármint ez nesze semmi, fogd meg jól. nyilván érdekes lehet elgondolkodni rajta, de annyi mindent mutathatnának (mondjuk egy vonatot, egy hajót, egy jetit), amivel később nem foglalkoznak és el lehet gondolkodni rajta.

ilyen alapon mutatni sem kell semmit, izgalmas a posztapokaliptikus szituáció magában is. hiszen az is elgondolkodtató. rengeteg aspektusában.

(gyakorlatiasabban sem hiszem, hogy túl izgalmas az, hogy van egy csoport, akiknek van egy járműve, amivel gyorsabban tudnak közlekedni. mármint így hirtelen nem hiszem, hogy bármin is változtatna a dolog. olykor repülnek, míg el nem fogy az üzemanyag vagy tönkre nem megy a gép, de a lényeg, hogy ugyanolyanok, mint rick, élnek valahol és fogytán a készleteik.)

“Kicsit globálisabb nézőpont kellene a sorozatnak, nem ennyire beszűkült látókör.”

és akkor lehet, hogy olyan lenne, mint minden zombis sorozat, be lehetne hozni egy csomó klisét. a twd-nek az lehet a vonzereje, hogy annyiban tényleg reális, hogy arról szólt, hogy otthont keresnek, és hogy most letelepedtek. a vándorlás elég elcsépelt téma, jó pár éven át tartott. nyilván lehetne érdekes a minden részben új közösség epizodikus jelleg, mint a z nationben, de mint írtam, ez az, amit kerülni akarnak, ezt a közhelyet. ők többek akarnak lenni. más kérdés, hogy ez nem megy.

a globalitás kapcsán: fel lehet tételezni, hogy mindenhol ez van.

“”például többet tudnak, hogy miként tört ki az egész járvány, vagy mi okozta, vagy megint valami laboros dolgot is láthatnánk. ”

dettó. a legtipikusabb zombis klisé. ez az, amit el akarnak kerülni. majd minden filmben és sorozatban a témában az ellenszer vagy az ok keresése a fókusz. itt nem. megtörtént. ez van. ebben más a twd.

thinky - 2018. 10. 19. 11:29

Nem tudom srácok. Nálam ez már csak háttérként megy s néha odafigyelek. Vicc hogy ebből a sorozatból mit csináltak. Nálam még mindig Negan a sztár s remélem a továbbiakban még több szerepe lesz, akkor talán újra figyelni fogom folyamatosan. Szerintem azért harangozták be Rick és Maggie távozását hogy az érdeklődést fenntartsák.

irgum76 - 2018. 10. 19. 12:17

“gyakorlatiasabban sem hiszem, hogy túl izgalmas az, hogy van egy csoport, akiknek van egy járműve, amivel gyorsabban tudnak közlekedni. mármint így hirtelen nem hiszem, hogy bármin is változtatna a dolog. olykor repülnek, míg el nem fogy az üzemanyag vagy tönkre nem megy a gép, de a lényeg, hogy ugyanolyanok, mint rick, élnek valahol és fogytán a készleteik”

hát ez egyáltalán nem biztos, hogy mezei buckalakók helikopterrel
Jadisnek elég komoly, katonainak tűnő rádióállomása volt
és valami miatt nagyon elakarta érni a helikoptert
itt szerintem benne van a pakliban, hogy a katonaság túlélőket keres és utánpótlás csomagokat dob le segítségül
mondjuk itt felmerülhet a kérdés, hogy akkor Jadis mért nézett olyan vészjóslóan a távolba…

Energiavampir - 2018. 10. 19. 18:14

ez a helikopteres lehet, hogy egy magányos pilóta repked ide oda..mert ott nincs zombi legalább :)

walking men - 2018. 10. 27. 09:51

winnie, köszi a reagálást. Hát, így nem is értem akkor, hogy miért ígérik már előre hosszú évekre a sorozatot, miért sztárolják az egészet, amikor nyilvánvaló, hogy egyre lejt a görbe minden téren.

Beleférhetnének ezek a klisék pedig, elég 2-3 epizódonként max. 5 perc is ezekre, rosszat csak nem tenne már a jelenlegi helyzettel, persze ők tudják. Meg ez már természet ellenes, hogy nem is érdekli (érdekelte) őket, meg nem volt róla szó. Hugin-ból ezáltal többet kihozhattak volna még jobban.

Meg, oké hogy elfogadták mára már és letelepednek és próbálnak új világot alkotni, de ezt is meg lehetne spékelni azzal, hogy felderítőznek más csoportok után és esetleg velük gyilkolni a zombikat ezerrel (valami bombával vagy nagyobb dologgal persze), hogy megtisztuljon az egész világ tőlük örökre, akkor már ha új világ. Persze, ha valaki meghal, akkor átváltozik, de akkor valami globális ellenszer is jó volna akár amit repülőgépről szórnak le a zombikat megöli a normál emberekben semlegesíti a dolgot.

A harapást sem értem, ha megsérül egy ember nagy vágással kés által nem alakul át, de ha a zombi akinek rohadt a foga és semmi ereje már, de kiharap egy óriási húsdarabot, akkor egyből le kell vágni a kart miatta. Mintha alapból nem lenne mindenkibe a vírus, vagy a zombi szájba valami extra löket lenne belőle.

A lényeg, hogy nem értem a célt, hogy egy új világot akarnak alkotni a “szarba” és foggal körömmel akarják megváltoztatni egymást, mint pl. most Negant-től várják a megvilágosodást! Nem mindenki változtatható meg, ezt el kell fogadni. Bár erre most jó példa volt, hogy kinyírták a Negan volt emberét a csajszit! Szóval oké, hogy karakterekről szól, meg fejlődésről, de már extrán túl van nyomva és jó lenne azért, ha x százalékban végre lennének más dolgok is, amik kicsit feldobnák és frissítenék a sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz