login |

Supergirl: kezdett a 4. évad

2018. 10. 16. 16:50 - Írta: Necridus

25 hozzászólás | kategória: kritika,

Az Arrowverse különc, 38-as Földön játszó Supergirlje is elindult idén pár órával az Arrow kezdése előtt, s bemutatta, milyen is Kara Danvers története az előző szezon után. Rengeteg szereplőtől búcsúztunk tavaly (aki nem nézi, de ez az infó érdekli: listázom majd), kaptunk egy csomó újat, s az egész úgy érződött, mintha egy rebooton mentünk volna keresztül.

Reméljük, hogy ez nem egy 4. évados átok, ami már háromból kettő jelenlegi DC-CW sorozatot utolért (vagy négyből hármat, kedves iZombie?) – az egy hét múlva premierező Legends of Tomorrow-t pedig messze kerülje el az átok! Elkalandoztam, de a tovább mögött spoileresen folytatom.

Szóval, Mon-El és Winn lelépett, ahogy Maggie és a közönségkedvenc Samantha is – utóbbiról kiderült, hogy új életet kezdett Metropolisban lányával, s remekül vannak.

Helyettük kaptunk 4 újabb állandó szereplőt: Nia Nalt, egy új újságírót a CatCo-ban, aki szinte olyan, mint Kara a kezdetekben, s egyelőre teljesen hozza, amit kell, megelégedhetünk vele. Itt van még ugye Brainiac 5, vagyis Brainy, aki azt gondoltam, brutál idegesítő és okoskodó lesz (amolyan Felicity módjára) de nem így lett. Igaz, Alex agyára megy, mert nem követi az utasításait, de eddig remek ügynöknek bizonyul, elvégre terepen is megállja a helyét, s az irodában is ügyesen végzi a munkáját. Csak reméljük, nem egyszerű Winn-pótléknak van a sorozatban, és komolyabb történetet is kap majd.

Itt van még Sam Witwer karaktere, aki a cliff kulcsfigurája, elvégre ő Agent of Liberty, aki megölt egy földönkívülit, hogy megvédje az amerikai embereket (lesz még egy állandó, de ő nem szerepelt a részben). Visszatérő volt Lilian Luthor, akit egyre többet látogat a lánya; Otis és Mercy Graves, a testvérpár, aki egy-két kütyü segítségével elagyabugyálta Supergirlt és átjárt az eszén. Ja, és a premier legidiótább jelenete: motorral gyorsabbak voltak Supergirlnél, akinek gyorsasága egyébként Barry Allen-ével vetekszik…

Az említett DEO igazgató, Alex ezen kívül visszatért a randizás világába, de csak off-screen, egy-két mondatot beszélt róla, és ennyi. J’onn földönkívüliek között tölt egyre több időt, s szeretné hirdetni a békét, amit megígért édesapjának, de semmiképp sem háború útján, így Supergirl segítségkérését is elutasítja. 

James is kapott egy fontosabb jelenetet: mivel leleplezte magát, mint Guardian, az elmúlt hónapokban eljárás indult ellene – az egyik nagy cliff -, amit írtó bénán oldottak fel az írók: fogták, és Lenát úgy írták meg, hogy James háta mögött megzsarolja a kerületi ügyészt, hogy ejtse az ügyet. Ennyire telt…

Viszont ami működött a premierben, az az elkövetkezendőknek való megágyazás. Megmutatták, hogy nem csak annyi földönkívüli van National City-ben, mint amennyit mi számoltunk – hanem sokkal több. Az embereknek ez azonban nem tetszik, de olyannyira nem, hogy a mindig reményekkel teli Supergirl is rádöbbent, hogy utálják a földönkívülieket, s ki akarják őket irtani, s ez egy baromi jó emberek vs. alienek szálhoz vezethet, ha jól van megírva.

A legelején reboot-ot emlegettem, ennek oka pedig egyfelől a sok karakter távozása, másfelől az azokról való abszolút megfeledkezés – és ez egyáltalán nem pozitívum. Mert Alex az egyedüli, aki szót ejtett Winnről, s látszott, hogy Maggie esete még mindig fáj neki, de Kara pár hónappal ezelőtt elvesztett számára rengeteg fontos embert, szinte újrakezdődött az élete, s úgy tűnik, hogy tökéletesen megvan nélkülük. Pedig a mi Karánk évadokon át problémázott Mon-El miatt, még tovább a halott családja miatt, s most, hogy megkapta őket, s ismét elvesztette őket… semmi.

A rész legeslegvégén láthattuk, amint szovjet Kara a falat üti egy alagútban katonákkal körülvéve. Ez az egész annyira ködös, hogy még spekulálni sem késztetett, miért teheti.

Az évadnyitó korrekt volt abból a szempontból, hogy fel kellett vezetnie az idei részeket, cserébe egyáltalán nem tetszett az, hogy Karának mintha amnéziája lenne, nem foglalkozik egykori szeretteivel – bár lehet, hogy rájöttek az írók, hogy átestek a ló túloldalára a drámával, csak így számomra már visszamásztak, és újra leestek. Meg azért az említett motoros jelenet is eléggé lehúzta számomra, s elgondolkodtatott, hogy talán az akciójelenetek a leggyengébbek a sorozatban.

De bizakodó vagyok, lesz ez még jobb is, viszont a premierre csak 6/10-et tudok adni. Nem mondom, hogy tülkön ülve várom a folytatást, de itt leszek.

25 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2018. 10. 16. 17:34

Én is hasonlóan érzek de összességében jobb lett mint amire számítottam.

Annak, hogy Mon-El kikerült nagyon örültem mert borzalmas volt már a Karaval való szenvedésük.

Alex és Brainy meglepően jó jeleneteket hozott szerintem jó haver/munkatárs páros lesznek.
Kíváncsi vagyok, mikor hoznak be Alexnek új szerelmi szálat bár így magában visszahozza az első évados badass Alexet.

A többiek is rendben voltak, James elég is ha csak ennyit szerepel. :D

FP Jones - 2018. 10. 16. 18:10

eddigi legjobb évadnyitója szerintem

LaCRossE - 2018. 10. 16. 18:18

Ah, nem, ez a leírás nem késztetett arra, hogy legalább a premiert bepróbáljam.

hokuszpk - 2018. 10. 17. 06:22

@if: a kepregenyekben Kara es Brainy… valoban igyvan. tehat itt maskepp lesz, en arra fogadnek, Brainy Alexxel fog osszejonni.
tudod, hogy van ez. eszlenyek ha talalkoznak… :D)

superwinchester - 2018. 10. 17. 15:35

Nekem ez a Nia Nal volt idegesítő. Tehetségtelennek tűnt és szerintem kicsit túl van hypolva csak azért mert más. Teljesen felesleges karakter lesz belőle már most érzem. Alexből meg már ilyen terminátor leszbit csináltak aami nekem nem tetszik. És Winn hekyett megszabadulhattak volna Jamestől. Kegyetlen irritáló. És Kara meg Lena között több kémia van mint Lena meg James között.

winnie - 2018. 10. 17. 16:26

nem hájpnak nevezném, egyszerűen hírértéke van, mert eléggé egyedi eset a castingja. idővel már nem lesz hírérték egy ilyen húzás:)

DarkEagle - 2018. 10. 18. 00:47

Na a cikket olvasva belenéztem a részbe én is. Nem azt mondom hogy csalódtam hiszen aki eddig követte a sorozatot, mármint mióta átkerült a CW-re azt nem érte meglepetés. Arra azért reflektálnék hogy Kara miért is “felejtette el” úgymond Mon-Elt mert ez így nem igaz. Fentebb írtál hogy az amcsi fele a pozitív gondolkodós fele a másik aki meg ruszkiknál van ugye a pesszimista. Szóval nyilván ezért is ilyen happy a rész elején. Ami igazából a rész fénypontja kb hiszen az 1. évados feelinget idézte. Kár hogy az egész kamu. Ugyanis maga a sorozat egyáltalán nem reboot, SŐT messzebb megyek. Ugyan az a politikai BS. Elvégre ez az egész idegenek a Földön dolog szó szerinti másolata annak ami most megy Amerikában. Ami nem lenne baj de a CW-hez méltóan nincsenek ellenvélemények. Vannak a terroristák kb akik megölnék az idegeneket meg vannak az idegenek akik harcolnának magukért. Kérdem én miért nincs középút? Ráadásul azzal hogy leleplezték az elnököt egy nagyon érdekes sztorit lehetne felvezetni de kétlem hogy bármit is kezdenének vele. Majd jönnek gondolom a terror támadások és le fog mondani, kézcsók.

Liberty-t meg konkrétan kiforgatták a bőréből. Ő nem ellenség volt basszus, ő még Liga tag is volt egy ideig erre itt konkrétan egy terrorista csapat vezetője, WTF? Brainy-t egyébként most bírtam ha jól csinálják jó kis dinamika lehet vele meg Alex-szel aki egyébként végre megint badass és nem csak mondja. Viszont nagyon érződik egyelőre hogy Winn pótlékot kerestek, DE legalább ezt nem is titkolták, sőt reflektáltak is saját magukra. Önkritikáért piros pont. Most már tanúsíthatnának a fentebb írt dologra is némi önkritikát. Egyelőre nagyon úgy fest hogy a Supergirl is szállítja a szokásos CW-s szar 3-4. évadot.

Az új asszisztens amúgy tetszett és jókat mosolyogtam a jelenetein hiszen tényleg felidézték Kara és Cat kapcsolatát ahogy James mondta. És ha már James. Róla ennél többet nem is akarok beszélni. 4 éve nem történt semmi érdemleges a gyerekkel de mégis itt van még?

Egy szó mint száz, nem volt rossz kezdés de a pasik továbbra is csak dísznek vannak ebben a sorozatban és Brainy nem számít mivel ő nem élő ember. J’onn miatt egyébként csalódott vagyok nagyon hiszen őt már tavaly is nagyon durván kispadra küldték most meg szó szerint kidobták a kukába. Miért is van még jelen ha nem csinál semmit? Gyakorlatilag idegenek vezet majd AA csoportot? Na hagyjál már. :D

5/10 mert kedves voltam.

DarkEagle - 2018. 10. 23. 18:48

Őszinte leszek, nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog a rész de tetszett. Végre helyén kezelték ezt a politikai dolgot, nem volt annyira túltolva. Az viszont kicsit bántó hogy nem voltak annyira bátrak hogy igen is megtartják Csodanőt amcsi elnöknek hanem azonnal lemondatták. Viszont ha a zavargásokkal nem kezdenek semmit akkor gyakorlatilag semmit se ér az egész, szóval remélem idővel elkezdődik a pusztítás és nem csak annyiban fog kimerülni az egész hogy az emberek tüntetnek az idegenek ellen.

Ami egyébként nagyon szépen reflektál a mai világra meg minden de továbbra is irtó ciki egy bevándorló országtól azt hallani hogy takarodjanak a bevándorlók meg az idegenek. Ráadásul tényleg az egész helyet röhejes hiszen közben idegen szuperhősök védik őket akiket meg imádnak lásd Superman és Supergirl. Ez is csak azt bizonyítja mennyire szűk látókörű az emberi faj.

Kara beszéde a tévében tetszett, végre megint olyan igazi Karás volt mint anno az 1. évadban. Csak most nem volt hatása.

Nia Nal egyre kedvelhetőbb szereplő, talán ő lehet majd a nép igazi hangja.

heidfeld - 2018. 10. 29. 19:28

3. évad szörnyűségeit nem kínlódtam végig. De új évad, új esélyek…
Első két rész elment, ígéretes, új arcokkal. De ez a 4×03 tényleg megdöbbentett, mert eszméletlen jó volt. Egész egyszerűen a LÉNYEG volt a középpontban!
A LÉNYEG az, hogy a kisebbségeknek, idegeneknek, melegeknek nem lehetnek több joguk, előnyük, mint a többségnek! Nem szabad túlzásokba esni!
Egyenlőek vagyunk, és a barikád két oldalán is lehetnek jó, és rossz emberek.
öt forintot nem tettem volna rá, hogy pont egy Supergirl-epizódban mutatják meg ezt.

DarkEagle - 2018. 10. 29. 23:06

Dettó. Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Annyira jót tett ennek a résznek az hogy nem Kara nyávogását kellett hallgatni hogy az idegeneket védeni kell bla bla bla hanem VÉGRE egy olyan nézőpontot láttunk főszereplőként ami valóban megtapasztalja milyen is az mikor idegenek szállják meg a bolygód mert Kara ebből francot se tapasztalt. Oké hős, egyem a szívét de ő gyakorlatilag semmit se vesztett el Mon-Elen kívül míg az emberek folyamatosan tapasztalják a hátrányát az idegeneknek. Ugyanakkor ez nagyon szépen kivetíthető a mai világra hiszen nálunk is az a legnagyobb hiba ami a sorozatban is történik. Mégpedig, hogy nincs köztes állapot, mindenki mondja a magáét de egyik fél se gondolja bele magát a másik helyébe. Pedig ha megtennék akkor nem itt tartanánk. Mert egyáltalán nem az idegenek/bevándorlók teszik rosszabbá a világot hanem az emberek. Nem kell segítség a Föld pusztításában megteszik azt is az emberek. A sorozatban is és a való életben is. Az ember egyébként is olyan könnyen megvezethető hogy minimális erőfeszítés sem kell. Ezért lehetnek bizonyos “emberek” országok vezetői, és sajnos ezt a politikai ráhatást nagyon kevés film vagy sorozat mutatja be rendesen. A Supergirl eheti részének némiképp talán sikerült és vicc hogy ehhez az kellett hogy Karát ki kellett venni a képletből.

Ráadásul az is ritka mikor egy ellenséggel lehet szimpatizálni és ugyanakkor ettől a szimpatizálástól rosszul is érzi magát az ember mert hiába érthető amit Ben tesz attól még az nem viszi előrébb a világot. Egyébként fura ebbe belegondolni hogy az emberek mennyire durván át tudnak menni undorítóan rasszistába és elutasítóak tudnak lenni csak mert menekültek be akarnak illeszkedni az úgymond “világukba” de nem egy filmet láttunk már mikor a Földet a pusztulás fenyegeti és az emberiség más bolygóra akar költözni. Az mennyivel jobb? De mondhatnánk valós példát is, bár ez is az hiszen ma már nem egyszer felmerült az emberiség átköltöztetése más bolygóra. Gyakorlatilag most is vándorolnak az emberek ide-oda hátha jobb életük lehet máshol, gyakorlatilag az egész bolygó bevándorlókból áll. Elvégre nem mi alapítottuk a bolygót csak helyet kaptunk rajta. ÉS ezt jól mondta az idegen csaj Ben óráján, hogy vicces ezt pont amerikai emberektől hallani miközben Amerikát bevándorlók alapították.

Egy szó mint száz nem volt rossz rész de félő hogy ezzel ki is fújt a komolyság idén. De majd kiderül.

Wan - 2018. 11. 17. 18:44

Borzalmas részek. Idegesítő az egész. Amennyire szerettem az elso kb 30 részt annyira kezdem megutálni.

A 3. rész nemvolt rossz de a 4. es ötödik… atya ég. 2/10

heidfeld - 2018. 11. 18. 12:07

4-5 tényleg gyenge volt, de Olsen megdöbbenése 4. végén, média egyoldalú veszélyének ábrázolása tetszett.

DarkEagle - 2018. 11. 19. 18:59

A 6. rész nem volt rossz, bár nem tudom mire vélni Lena ügyet ezzel a gyógyítsuk meg a rákot meg adjunk “mindenkinek” szuper erőt. Ezzel gyakorlatilag nem hogy megpiszkálja a parazsat hanem konkrétan egy hordó benzint önt a tűzre. :D Tipikus amcsi mentalitás. Ha valamit nem értünk vagy félünk valamitől akkor szerezzünk be mi is ugyan azt ami a másik félnek van. Ez megint ugye a most divatos fegyver tartási botrányra reflektál ugye. Mondjuk most legalább nincs szájba rágva. Viszont már előre látom ahogy Manchester Black megkapja az erejét.

Nia Nal végre kezd kibontakozni kezd előtörni belőle a Dreamer ereje. Állítólag nagyon menő ruhát fog kapni. Hát kíváncsian várom.

Kara vs Liberty interjú is elég jó volt és kezdem sejteni mire megy ki itt a játszma. Ugye ott a ruszki Kara is és nyilván nem két arc lesz az évadban hanem a pesszimistább verziója fog betársulni szerintem majd Liberty mellé.

James Lena szál továbbra is borzalmas amúgy. Nem is értem minek erőltetik James karakterét mert nagyon rossz már a kezdetek óta de most hogy ekkora státuszt kapott csak még rosszabb. Valahogy azt érzem hogy miatta fog átmenni Lexbe idővel Lena is.

hokuszpk - 2018. 11. 22. 11:46

a nagy nekibuzdulasnak nyoges a vege, oruljunk, ha Lena kiserleteibol megmarad nekunk Streaky.
legalabb tortenik valami.

DarkEagle - 2018. 11. 22. 13:02

Ugyan már, Streaky-t ezek nem mernék meglépni. Meg ki tudja lehet letámadná őket az állatvédő brigád is. :D

hokuszpk - 2018. 11. 22. 20:57

ugyan. lelkesen unnepelnek a szupercicat.

heidfeld - 2018. 11. 26. 09:10

Fene gondolta volna, milyen jól ábrázolják, hogy a “jók” is lehetnek elfogultak, illetve a “rosszak” is lehetnek átlagos, jó emberek, érthető indokokkal..
Olsen-Lena is megy a levesbe, hála az Isteneknek. Előbbinek annyi esze van, mint egy gilisztának.
Ez a Narkolepszia meg.. Most komolyan.. Értelmes, tudós nő elhitte ezt a mesét? Vagy úgy volt vele, hogy az ő döntése?

Szula - 2018. 11. 27. 05:27

Most olvastam valamit ami engem meglepett mert egyáltalán nem tudtam róla. Lehet itt sokan tisztában voltak vele de engem meglepett hogy a Nia Nalt játszó színésznő Nicole Maines transznemű színésznő. :) Konkrétan fiúként született. :D Ha nem olvasom ezt róla eszembe nem jutott volna ez a csajról. :D

DarkEagle - 2018. 12. 03. 23:49

Azért az milyen durva már, hogy megint Kevin Smith kellett, hogy egy ténylegesen nagyon jó és hatásos részt kapjunk? Ez az ember asszem már rendezett a CW-nek 3 remek Flash részt és most rendezte a 4. zseniális Supergirl részt. Szerintem lassan megérdemelné hogy ő lehessen a showrunner.

Egyszerűen nem tudok belekötni a karakterekbe mert minden egyes szereplő tökéletesen működött. Oké James nem volt túl sokat hál Isten Lena sajnos most nem volt de fel se tűnt pedig imádom. De basszus ez a feszültség keltés Kara és Ben közt valami eszméletlen brutális volt. Egy pillanatra el is hittem hogy na majd most mekkora fordulat Kara bevallja mindenkinek ki is ő. Ami egyébként fura hiszen neki ahogy Supermannek sem Kara vagy Clark az igazi énjük szóval az elnök rosszul kérdezte. Nem az igazi személyiségüket kéne megtudniuk hanem az alteregójukat. Ezt leszámítva kifogástalan volt az egész. Ben és Manchester közti dolog is jó volt, bár J’onn közbelépése tényleg fölösleges volt ha nem mer elmenni a végletekig.

Ami nagyon tetszett az Nai Nal-Brainy és Kara hármasa. Főleg hogy Brainy elszólta magát véletlen és elmondta Nia igazi nevét Nura Nal ugye. Kíváncsi vagyok hogy vajon elmondják-e vagyis kiderül-e mi is a kapcsolat közte és Brainy közt. :D

Régen adtam már 10/10-et Supergirl részre, nagyon rég de most megkapta megint. Még több melót Kevin Smithnek.

Sunabubus - 2018. 12. 05. 17:25

Minden héten, amikor megnyitom a kis sorozattrekkelő progimat, rendszeresen meglepődöm, hogy jéé ez még/megint megy? :D Ha nem vágnák hozzám, hogy itt van tessék, nem keresném magamtól. :( Pedig eredetileg szerettem. Érdekes, hogy évadok között sincs annyi idő, legalábbis úgy érződik, hogy mindig fut. Alig jött ki 3 éve az első rész, már a negyedik évadban van. Quantity vs. quality? :/

winnie - 2018. 12. 05. 17:35

de…, kvázi minden sorozat negyedik évadjára igaz, hogy 3 évvel az első után megy, függetlenül attól, hogy 6 vagy 22 részes a szezon.

heidfeld - 2018. 12. 06. 22:00

Jó volt ez. Ideje volt Karának szembesülnie vele, hogy nem áll minden, és mindenki felett.
Rendezés király volt, és végre nem erőltetik Melissára ezeket a rózsaszín, lila ruhákat. Hihetetlen, de tényleg előnytelenek neki.
8/10 a 4×08.

Sunabubus - 2018. 12. 12. 18:25

“de…, kvázi minden sorozat negyedik évadjára igaz, hogy 3 évvel az első után megy, függetlenül attól, hogy 6 vagy 22 részes a szezon.”

A többi ettől még áll. Állandóan megy. Valami június végén lett vége az előző évadnak, és máris jött a következő októberben.
Nincs ebben az egészben ennyi, ez lett volna a mondandóm lényege.

Silver - 2018. 12. 15. 18:21

Megnéztem az első részt, és eszembe juttatta, miért is kaszáltam a Supergirlt és miért nem lesz nálam soha akkora esélye a társaival szemben. Én ki nem állhatom ezeket a földönkívülis, különösen kriptonos mizériákat… Nem tudom miért. Az oké, ha sima emberek az ellenségek, mint az Arrowban, az oké, ha szuperemberek, mint a Flashben, de ha kvázi emberek, csak pl. két tüske áll ki a kezükből és hűű ettől földönkívüli, attól hányok. Elegem van abból is, hogy elpusztult a Kripton, és “már csak Superman és Supergirl él”, de hoppá, kismillió más kriptoni jön elő a semmiből. És miért kell mindig annak lenni a főgonosznak? Miért nem lehet attól szuperereje valakinek, mert pl. részt vett egy kísérletben, miért kell földönkívülinek lennie?
Utálom Alexet, utálom Olsent, utálom Lenat, utálom Johnt. Az esetek többségében még Mellissát is utálom, de ő nem tehet róla, milyen nevetségessé teszik a készítők a karakterét. Sem a többiek a sz@r személyiségük miatt.
Szomorúan vagyok kénytelen elfogadni, hogy ez a sorozat a földönkívüliekről szól. És kívül esik a tolerációs küszöbömön.

Mate4182 - 2018. 12. 26. 18:47

haaaat emlekszem mikor kiderult hogy nincs tobbe Odette Annable, elkaszaltam es meg irtam is itt vhol hogy majd adok par reszt eselyt neki de vegul nem adtam.

elolvastam most a kommenteket es rajottem hogy bar nehez volt, de jo hogy elengedtem a supergirlt.

Se Winn, se Sam. igy mar egyaltalan nem erdekel.

azert a kommentek miatt benezek majd parszor, hatha less egy epizod amit mindenki az egekig magasztal …

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz