login |

Riverdale: kezdett a 3. évad

2018. 10. 21. 15:50 - Írta: superpityu

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Nincs még egy annyira kínos sorozat jelenleg tévében, mint a Riverdale. Ezt pedig egyszerre értem pozitívumként és negatívumként is. Mert, ha ezt szándékosan csinálják a készítők, akkor emelem kalapom, viszont ha nem, akkor egyszerűen nem értem, hogy miért is ilyen ez a széria.

Egyszerűen sehogy sem áll össze bennem ez az egész, nem érthető, mi miért történik, milyen céllal lép be néhány karakter a történetbe. Vagy éppen Cheryl és Veronica miért utálja egymást az epizód első 10 percében, amikor az utóbbi tavaly mondhatni az életét kockáztatta azért, hogy a vöröskét megszöktessék. Hol van akár itt cseppnyi logika is? De ne szaladjunk ennyire előre. Vagy vissza, én magam sem tudom, hogy miként kellene ezt elkezdenem.

Maradjunk annyiban ha van sorozat, ami kimeríti a guilty pleasure fogalmát, akkor az a Riverdale. Biztos vagyok benne, hogy sokan nézik, és abban is biztos vagyok, hogy akadnak más katasztrófaturisták is, akik kíváncsiak arra, hogy meddig lehet ezt még fokozni.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Tavaly ott hagytuk abba, hogy a fiatalok életében radikális változások következtek be. Veronica nekiment az apjának, Cheryl az anyjának, Betty maga mögött hagyta a Black Hood időszakot, Jughead pedig átvette a Southside Serpent vezetését, mert miért is ne bíznák rá ezt egy tinédzser srácra. Mi gond történhet? Ja, és még van Archie is. Őt gyilkossággal gyanúsították meg.

A folytatás pedig nyár végén veszi fel a fonalat, a tárgyalás befejezés előtt. Ez az egész pedig annyira szürreális volt. Már alapból Archie csokornyakkendőjén meresztettem a szemem, de ami tárgyalóteremben történt, hogy is mondjam, egyszerűen egy vicc.

De ha csak ennyi minden történt volna, közben szépen elindítottak pár szálat. Betty most megkapta Polly fura segítőit, ami miatt láthattuk a legfurcsább dolgot eddig a sorozatban. Egyszerűen ezt nem értem, hogy mit akartak a jelenettel a premier végén.

Jug egy újabb rejtély nyomában van. És itt álljunk is meg egy szóra, mert például ez nekem eddig eléggé tetszik a maga furcsa, kicsit elvont módján. Az már más kérdés, hogy emiatt olyan karaktereket rángatnak ebbe a cseppet sem életbiztosítást ígérő szálba, akikért nem igazán tudok aggódni. Mert igazából Ethel nem az a szereplő, akinek a sorsa igazán érdekelne.

De, ami érdekesebbé teszi ezt a szálat, az nem csak az, hogy egyértelműen életre-halálra megy a dolog, hanem az is, hogy a hőseink szülei annak idején játszottak ezzel (érkezik majd flashback epizód, amiben a fiatalok fogják a szüleiket alakítani). Egyelőre pedig a természetfeletti szál sincs kizárva, de ez még kérdőjel. Vagy valami átkötés a Betty szálra. Majd kiderül.

Veronica pedig tovább folytatja a hadjáratát az apja ellen, ami nem igazán alakul az elképzelései szerint. Ráadásul annyira Archie köré írták már a karakterét, hogy azon kívül nem sok dolog mozgatja. Az pedig ami a második epizódban történt (a zenei betét), még tőle is túl durva és over-the-top ötlet, pedig Veronica-ról beszélünk. Kevés jelenetet éreztem ennyire kellemetlennek mostanában.

A többiek nem sokat tettek eddig a sztorihoz. Cheryl minden hülyesége ellenére, olyan dolgokat tesz, amelyek segíthetik a továbbtanulását, emellett pedig még mindig a legjobb karaktere a sorozatnak. Kevin megkapta a legklisésebb meleg szálat, amit azért sajnálok, mert végre csinálni akarnak vele valamit, erre így teszik. Josie, Toni és Reggie leginkább dísznövények voltak az első két évadb részben.

Leginkább azért vagyok mérges a Riverdale-re, mert tele lenne lehetőségekkel. Annyi remekül használható, potenciállal bíró karakterük van, akiket ha jól mozgatnának kaphatnánk egy nagyon jó sorozatot, amire nem kellene rásütni a guilty pleasure jelzőt.

De nem elég, hogy rengeteg idióta húzást írnak minden szereplőnek, még a dialógok is borzalmasok. Egyszerűen nem hiszem, hogy bármelyik tini is képes így beszélni. Oké, egy még elmenne, de míg a szereplők nagy része olyan mondatokat ejt ki a száján teljes komolysággal, hogy

The Serpent Queen is a warrior Queen.

addig nem tudom még véletlenül sem komolyan venni ezt a sorozatot. De nem is hiszem, hogy ez cél lenne a készítők részéről.

Most, hogy jól megekéztem a Riverdale-t elmondhatom, hogy nincs még egy sorozat, ami ennyire képes lenne elvonni a figyelmem bármi másról. Teljesen kikapcsol és elég sokat nevetek a látottakon, és még élvezem is a rengeteg arcomba tolt hülyeséget. Pontozni ezt lehetetlen, de annyi biztos, hogy egy kiemelkedően guilty pleasure.

14 hozzászólás Ne habozz!

jessm - 2018. 10. 21. 17:39

A 2. évad még ugyahogy elment bármennyire is béna volt a 2. fele. Azonban ez a két rész WTF mint ha nagyon részegen írták volna és értelmezhetlen a végeredmény, és nem a jóféle értelmezhetlen mint a LOT-ban.

Pedig az uj sztoriban lenne potenciál. A szülők már tényleg megnyerték a világ legrosszabb szülői címet ezzel az ujabb húzással. Mondjuk azt meg kell jegyeznem, hogy azért kezd unalmas lenni, hog mindenben benne vannak , de még éppen elmenne ebben az évadban és érdekes is lehetne, ha jól lenne megírva.

Abba már bele se megyek hogy mekkora baromságokat írtak a gyerek életébe mert mindegyiknek voltak nagyon idióta pillanatai.

Szóval részemről ez kasza a sorozat. Esetleg visszatérek ha javul a sorozat.

PositiveRush97 - 2018. 10. 21. 18:42

Én úgy voltam vele, hogy kaszáltam a 2.évados zárás előtt, erre mégis itt vagyok :D Ez az évad jobb lehetne az előzőnél, érdekesebb a sztori de persze megvannak a logikátlanságai amiket említettél, tényleg elég nagy WTF, hogy most Veronica és Cheryl megint rosszban vannak, ugyanakkor nekem Betty anyja a legidegesítőbb karakter a sorozatban, olyan mintha legalább félévadonként személyiséget váltana, nagyon hülyén kezelik a karakterét és vele együtt másokét is
vajon milyen gyakran váltogatják az írókat? Olyan mintha minden epizódot mások írnának, max az alapsztori ismeretével, megmagyarázná hogy miért viselkednek sokszor ilyen meglepően egyes karakterek, nem mostanság volt az első WTF pillanatom a sorozattal

winnie - 2018. 10. 21. 18:56

gondolom, most az írók egy része a sabrinánál folytatja, de ettől még gondolom, a showrunner összefogná a brancsot – mondjuk ő is lehet, hogy sabrinázik, de hát sokan visznek két sorozatot, szóval ez sem szabad, hogy gond legyen.

PositiveRush97 - 2018. 10. 21. 19:08

Remélem a Sabrina ennél összeszedettebb lesz, jóformán már csak azért nézem mert kíváncsi vagyok milyen mélyre süllyed, ugyanakkor picit reménykedem még, hogy visszatér az 1.évados szintre bár nem hiszem, hogy úgy lesz.

meliss - 2018. 10. 21. 20:27

Nem értem eddig az évadot. Szerintem ehhez a sorozathoz egyáltalán nem passzolna egy természetfeletti szál,viszont érdekel mit hoznak ki belőle és ez a játék is egy érdekes rejtély. Az Archie szál eddig elég unalmas,egyedül az izgat,mi lett Mad Dog-al. Veronica apját pedig remélem végleg eltüntetik már ebben az évadban,mert baromira idegesítő.Mindenesetre várom a folytatást,lesznek még itt izgalmak.

Ela1010 - 2018. 10. 21. 22:30

Ez már annyira rossz,hogy jó.Teljesen szürreális az egész bortonstory.De hajt a kíváncsiság,úgyhogy maradok,legalább szórakoztat.

Máté Lilla - 2018. 10. 22. 22:42

Nekem bevallom a második évad volt a kedvencem (bár Veronika már ott is nagyon idegesítő volt, hogy folyton az apját gyanúsította mindennel). De a harmadik évad eddigi részei elég gyengék voltak.
De mivel a kedvenc sorozatom ezért nézem, hiába vannak benne elsimítatlan szálak és kisebb-nagyobb ellentétek. 😜🐍🍒

Dante22 - 2018. 11. 03. 09:08

Elég kellemes kis sorozat,egyébként vannak benne hülyeségek,de a PLL nél kínosabb sorozat,főleg az utolsó 3 évad hülyeség,kínosság,unalom szempontjából abszolut verhetetlen.:D

Ela1010 - 2018. 11. 06. 04:39

Valaki tudja,hogy miert nincs uj resz mar hetek ota?

winnie - 2018. 11. 06. 05:22

csak múlt héten nem volt, talán a halloween miatt.

Anni - 2018. 11. 11. 16:05

A visszaemlékezős szülők fiatalon rész király volt. Nagy ötlet volt, hogy a fiatalok játsszák el őket.

Elérte, hogy kezd érdekelni ez a játék de sajnos Archie börtön szála és Veronica nagyon hidegen hagy.

Necridus - 2018. 11. 11. 16:56

Valóban jó volt a szülős rész, talán az egyik legjobb része a sorozatnak. Akkorát nőtt Lili a szememben, nagyon ügyes színésznő. Jó ötlet volt a fiatal színészek alkalmazása, és az egész sztori teljesen szórakoztató volt, élveztem.
Bárcsak az évad egészére tudnék ilyen véleményt mondani majd májusban…

-T - 2018. 11. 11. 19:54

Anni: Minden szavaddal egyetértek!

jessm - 2018. 11. 11. 20:40

a szülőst részt kiváncsiságból megnéztem. Érdekes dolgok derültek ki, de annyira nem lett jó, hogy folytassam.
Van ebben a társasjátékban ütlet, de annyira elrugaszkodott az egész sztori az eddigiekhez képest, hogy leginkább vakarom a fejem , hogy mit is nézek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz