login |

Legends of Tomorrow: kezdett a 4. évad

2018. 10. 29. 21:15 - Írta: superpityu

20 hozzászólás | kategória: kritika,

Az egyre inkább egy kaptafára készülő szuperhősös sorozatok között (és itt most leginkább a CW szériáira gondolok) élvezni kell az olyan gyöngyszemeket, mint a Legends of Tomorrow. Nagyon sokszor elmondtam már mekkora állatság ez a sorozat, és a 4×01 ismét bizonyította, hogy a készítők még mindig nem álltak le a szerekkel.

Tavaly ott hagytuk abba, hogy a csapat elég sok próbálkozás után sikeresen kinyírta Mallus-t, de az akció hevében jó pár démon és egyéb mágikus szörny szabadult el. Tehát adva van az idei fősodor, miközben a csapatban is történtek változások. Wally lelépett, viszont jött Constantine, állandó szereplő lett Ava és Nora, valamint Maisie Richardson-Sellers is vissza fog térni egy új karakter bőrében. Szóval valószínűleg a frissességtől nem kell tartani idén sem.

Továbbra is csak ismételni tudom az eddigieket, hogy ebben a sorozatban az a legjobb, hogy nem veszi komolyan magát. Tud szórakoztatni, és igen, nem lesz egy műremek sosem, de ennyire még jól egyik képregényes sorozat sem kezelte a csapatokat.

Nagyon jól működnek egymással a karakterek. Bár Ava és Constantine is szinte csak Sarah-val kapott korábban is jeleneteket, szóval arra kíváncsi leszek később, de a többiek remekül egészítik ki egymást.

A negyedik évad kezdése pedig nem hazudtolta meg önmagát. Még mindig hatalmas őrültség. A premierben például egy unikornis okozott kellemetlen pillanatokat a hőseinknek. És mivel erről a sorozatról van szó, így a csavar szerint az unikornis nem egy cuki egyszarvú ló, hanem egy őrült bestia, amely az emberek szívét szeretné megenni. Mindezt pedig 1969-ben Woodstockban.

Nem szoktam sokszor figyelni arra, hogy mennyire adja át a sorozat egy adott kor hangulatát, de itt most szörnyen el volt az egész találva. A hippik, a rengeteg a zene és az események sűrűjében betépő szereplőink annyira zseniális katyvaszát képezték a történetnek, hogy nem tudtam nem végigvigyorogni az epizódot.

Amit pedig kifejezetten imádok ebben a sorozatban, hogy hiába őrültség az események 99%-a, még így is képesek valami komolyabb szálat belefűzni a sztoriba. Ebben az epizódban például Zari és Nate kapott komolyabb pillanatokat. Nagyon jól adagolják ezeket az éppen aktuális baromságok mellé.

Persze a rész végén a nagyobb fenyegetés is megjelenik, hiszen mégsem lehet csak monster of the week-re építeni az egész évadot. Szóval a 4. szezon kezdése beváltotta a hozzá fűzött reményeket és bízom benne, hogy nem fognak később sem kifogyni az ötletekből.

20 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2018. 10. 29. 22:30

Teljesen igazat adok: Élvezni kell a gyöngyszemeket!
Legends eladhatóvá, szórakoztatóvá tette a gagyiságot, és a sokadik vonalbeli hősök még magukat sem veszik komolyan … És teszik ezt nagyon szórakoztatóan.
Természetesen vannak hibák, vagy számomra érthetetlen dolgok. Constantine pár részre jó, de egy egész évadra, a humbuk, hókusz-pókusszal.. Keveset látjuk Gideont, emberi formájában, aki igen dögös. Ray tudós-szuperhős énje totál le van építve. Sarah-Ava alakítói között sem jön át úgy a kémia, nagyon messze van, mondjuk Sarah és Guinevere kémiájától. Az már tán túl hihető is volt… Oké. Elyse Levesque tehetségesebb színésznő – Szerintem.
Sarah karakterének nagyon jót tett az állandó barátnő. Ray és Zari nagyon jól működik együtt. Nate nagy kincs.
De a legnagyobb a sok beteg öltet, reakciók, megoldások, beszólások. Tehát az írók jól dolgoznak. Rendkívül jól adják el a lehetetlen-őrült dolgokat.
Nagyon kellemes kikapcsolódás a Lot. Szórakoztatni akar. És milyen jól teszi! Legnagyobb örömünkre.

winnie - 2018. 10. 29. 22:44

heidfeld: úgy írod ezt a szórakoztatni akarást, mintha létezne sorozat, ami ne akarna. a másik meg:

“Élvezni kell a gyöngyszemeket!”

a gyöngyszemeket az ember élvezi. azért gyöngyszemek. szóval redundáns a kijelentés. a gond csak az, hogy ami valakinek gyöngyszem, az másnak trágya. és nem feltétlenül erre a sorozatra gondolok, hanem olyan saját gyöngyszemekre is, amiket más vélt trágyának:)

látni, hogy sokan imádják a lot-ot, olvasom a kritikákat és a kommenteket, hogy mennyire őszinte és elismerő a lelkesedés, de azt nem szabad feledni, hogy a szélsőséges stílus mindig is megosztó lesz. azon most túllépek, hogy én is akartam esélyt adni valamikor a kiszállásom után egy őrült résszel (totál esélytelen volt, nem bírtam elviselni, az s3 finálét sem), de olvastam itt hűséges dc-s nézők véleményeit is, akik nem tudják ezt a fajta őrületet befogadni. ami teljesen természetes. azért, mert ők szórakozni akarnak, és ebben nem találnak rá.

szóval hiába gondolja úgy valaki, hogy ha valami őrült és nagyon kreatív, akkor az slam dunk, tuti befutó, egyszerűen annyiféleképp lehet őrültnek és kreatívnak lenni, hogy nem lehet minden mindenkinek fogyasztható. tényleg próbálom keresni a sorozatokat, ott a legion, a happy!, a future man, a zapped, a man seeking woman, az aftermath vagy a z nation – mindre rá lehet mondani, hogy elszállt, krézi, felszabadult szórakoztatásra hajt, de kevesen lesznek, akik mindre beindulnak. mind gyöngyszem valamilyen szinten, csak valamelyiket az ember 10 perc után kaszálja, valamelyiket meg élethosszig nézi.

LasDen - 2018. 10. 29. 22:45

Úgy relatíve könnyű jobb sorozatnak lenni, hogy bármerre mehetsz és bármit megtehetsz. Míg a többiek egy városhoz vannak kötve…

DarkEagle - 2018. 10. 29. 22:49

Egyszerűen zseniális ez a sorozat. Minden igaz amit fentebb írt Pityu a kritikában. És tényleg az van hogy itt a drámát is helyén tudják kezelni. Ráadásul az is aktuális a mai világra nézve. Supergirl tanulhatna tőlük hiszen gyakorlatilag itt is a bevándorlás volt a téma ami Zari és Nate jelenetét illette. Constantine-nak meg továbbra is nagyon de nagyon örülök mert nagyon megérdemli hogy több szerepet kapjon azok után hogy az NBC elbánt vele.

Amúgy LasDen én nem értek egyet veled. Az hogy mik egy sorozat határai nem jelenti azt hogy évadról évadra egyre szarabbnak kell lennie. Mi sem bizonyítja ezt jobban pl az Arrow. Hiszen az első 2 évadát mindenki imádta utána pedig egészen lejtmenet az 5. évadig ami zseniális volt. Szóval nem az számít hogy mi az alapfelállás hanem hogy az írógárda mennyire tehetséges. Mert jobb színészek szerintem a LOT-ban sincsenek mint pl a Flashben vagy Arrowban vagy akár a Superben. Egyszerűen fényévekkel jobb az írógárda itt mint bármelyik másik CW sorozatban azok közül amit nézek.

Aldo - 2018. 10. 29. 23:38

Jó rész volt, hozta a 2-3. évados baromkodást. Még mindig tartok egy kicsit ettől a misztikus, démonvadász témától, de ha nem akarják nagyon vérengzősre csinálni, akkor működhet.
A gyenge láncszemeket: Jax, Wally sikerült kigyomlálni, a csapat összetétele most jó, így ahogy van. Az hittem Nate apja komolyabb szerepet kap, ha már Biff Tannen játszotta. Bár lehet, hogy később még szerepel majd.
Emlékezetes pillanatok: a csapat hallucinálása az erdőben és egy szűz felkutatása woodstockban.

519 - 2018. 10. 30. 00:24

Én untam a részt, főleg azért, mert minden poént lelőttek a trailerben, egyedül a hallucinációs részen röhögtem fel, amúgy meg még el se mosolyodtam, úgyhogy azt hiszem, kijelenthetem, hogy a LoT nem az én sorozatom. Már a harmadik évadnál is úgy éreztem, hogy gáz, hogy egy teljesen eredeti karaktert tesznek meg főgonosznak, miközben azért lenne bőven miből válogatni, és most meg az évad egy jó részét mágikus lények hajkurászása fogja kitenni, ahelyett, hogy bemutatnának kevésbé ismert DC karaktereket is. Nekem kb. olyan ez a sorozat, mintha egy rossz fanfiction lenne. Kap még egy esélyt az évad, mert a második részből talán kevesebbet spoilolt a trailer, de valószínűleg nem fogom hetiben nézni, mert nekem ez így kevés, főleg, hogy Nate-et és Rayt is el kell viselni, pedig az utóbbit az Arrow-ban még kedveltem, de itt teljesen kiforgatták önmagából. Rory és Zari ftw!

Viszont a Flash és a Supergirl új évada meglepő módon eddig teljesen bejött.

heidfeld - 2018. 10. 30. 06:56

Winnee: Már megint nem értünk egyet, mint párszor..
Nem mindenkinek jön be ez a stílus. Ha igazán elszállt sorozatot mondjunk, akkor pl. Wrecked.
Több száz sorozat közül lehet választani, széles a skála.
Szerintem nem minden sorozat akar szórakoztató lenni. Van pár, ami elgondolkodtatóbb, vagy döbbenetesebb. Előbbire mondjuk a Pestis, utóbbira a Hajsza, vagy Waco talán megfelelő példa.
Mindenki maga döntheti el, mi a neki szórakoztató, nézhető.

winnie - 2018. 10. 30. 07:20

“Winnee: Már megint nem értünk egyet, mint párszor.. Nem mindenkinek jön be ez a stílus”

ööö, de pont ezt írtam. szó szerint. akkor ebben egyetértünk, mint párszor. (marad az egyet nem értésnek, hogy szerinted a hajsza vagy a waco nem akar szórakoztatni. ez meglepő és figyelemrélméltó, hogy ezt gondolod, illetve azt, hogy ha valami gondolkodtatni akar, az nem lehet szórakoztató, de én nagyon jól szórakoztam, és szerintem nem vagyok egyedül.)

a mondandóm lényege a kommented kapcsán kapcsán az volt, hogy redundáns és triviális – és a mostani is. hiszen az “élvezni kell a gyöngyszemeket” (ami eleve úgy hangzik, mintha védenéd a sorozatot, hiszen kvázi azt feltételezed, hogy van, aki nem élvezi a gyöngyszemeket, holott egyáltalán nem szorul rá) után azt írod, hogy “Több száz sorozat közül lehet választani, széles a skála”, amire szerintem ember nem tudna mit értelmesen reagálni. szerintem egy ilyen oldalon ezzel mindenki tisztában van, ez amolyan az “ég kék”-kategória, mint ahogy a “Mindenki maga döntheti el, mi a neki szórakoztató, nézhető” – ez megint totál triviális, ezt tettem szóvá, miszerint a gyöngyszem azért gyöngyszem, mert élvezi az ember.

sleepwalker77 - 2018. 10. 30. 07:21

CW-s DC sorozatok közül jelenleg a legjobb, nagyot fejlődött az első évad óta. Constantine-nak meg kifejezetten örülök, maradjon az összes évadra.

Necridus - 2018. 10. 30. 08:58

Zari csak szerintem kihasználatlan még mindig? Az előző évadban kb csak bejött, aztán volt, elszórakoztatott minket, de úgy igazán nem tudjuk, miért illik a legendákba. Bár azért ez az érzelmi bomba, amit néha kapunk tőle, elég jó, és valóban helyén kezelik.

Kivancsi vagyok, mi lesz Nora karakterevel, mert azert valljuk be, kezd sok lenni a szereplok szama. Bar az elso evadban is sokan voltak, de ott legalabb mindegyik legenda volt, itt meg vannak legandak, tb-sek, constantine, nora, meg majd maisie karaktere, akik mind mas terben mozognak (sort of).

Alexforever - 2018. 10. 30. 09:33

Nekem nagyon tetszett ez az új évad és abban bízok hogy sokáig marad még a sorozat.Constantine karakterének meg azért is örülök mert annak a sorozatnak a kaszája nagy szívfájdalmam volt.Szerintem az egyik legjobb DC sorozat.

Wanheda - 2018. 10. 30. 14:30

Necridus … teljesen egyetértek Veled, már idegesítően nem csinálnak semmit Zari karakterével. Csak ide-oda teng-leng és néha helyesel valakinek, néha megkérdezi, hogy: Komolyan?, aztán ennyi kb. Pedig olyan szerethetőnek indult … Lehetett volna lázadó, ahogyan kezdődött, megszelídült a 11. részben és azóta semmi…

Edrick - 2018. 10. 30. 18:07

4×02: most akkor tényleg minden héten egy groteszk mesei elemet fogunk kapni mint WTF-villain/monster-of-the-week? Mert eddig ez nálam 2/2 :D
Az egyetlen, amitől félek, hogy nem tudom, mennyi puskapor vagy ötlet van ebben, ha szigorúan tartják ezt a vonalat, de eddig abszolút bejött.

A karaktereket illetően most én is zsúfoltságot érzek, pláne hogy most nem volt Nora, és még Maisie Richardson-Sellers is várható.. eh, nem tudom. Nate, Gary és Ava szála érdekes, csak kicsit fura (és szomorú), hogy Nate külön mozog most a csapattól, de kíváncsi vagyok, milyen történeteket kapnak.
Constantine-t adom, de nála félek, hogy belehúzhatja a részeket az önismétlésbe a démoncsapdákkal, varázslatokkal, meg miegymással.
Zari meg, hát.. nem gondoltam, hogy ide futtatják ki az előző rész végi jelenetet, sőt az elején még kicsit sok is volt, hogy megy a feje után, de ez sikerült szépen a javukra fordítani. Szóval én nem értek egyet; tudnak vele mit csinálni :) Ha valakivel nem tudnak, akkor szerintem az inkább Mick. Hozza a kötelező morcos, de szerethető erőembert, de ennyi. A második évad vége óta csak egy részt kapott tavaly az apjával, de történetileg nulla. Még Ray is szerelget, meg keresi Norát, Mick-nek viszont nagyon kéne valamit találni :/ De ja, a lényeg, hogy kicsit zsúfoltság van most karakterek terén, talán ezért is hozták be jobban a Bureau-t, hogy jobban el lehessen őket osztani.

Igazából eddig abszolút jól szórakozom az évadon, csak félek, hogy esetleg túlbillentik a szereplők egyensúlyát, és nem tudom, mennyit bír ki ez a démonos szál. De két rész alapján talán még nem érdemes nagyon ítélnem, úgyhogy még meglátjuk.

U.i.: Thomas F. Wilson-nál nagyon remélek valami Vissza a jövőbe utalást, ziccer, ha nem játszanak rá legalább egy poén erejéig

gtoma - 2018. 10. 31. 17:04

Jó ideje kaszáltam ezt a szart, de Constantine miatt visszatértem.

Az évadok során nem sikerült egy kicsit sem jobbá varázsolni a sorozatot. Megdöbbentő balgaság, esetlen poénok, erőltetett minden. Fáj nézni. Igazából rosszabb lett, mint volt.

A constantine sorozatot szerettem, de ezt így képtelen leszek nézni.

Ahogy nézem néhányan azt mondjátok ez a “stílus”, hááát. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy szándékosan saját maga paródiája. (bár annak is rossz, mert nem vicces)

Tyberius06 - 2018. 11. 07. 12:33

Amayat így vissza hozni, mármint a színésznőt… Szegény Nate. Nekem anno a Constantine sorozat nem adta, azt kaszáltam 3 rész után asszem, sose tértem vissza a maradékra és Constantine karaktere állandóként itt sem adja igazán. Néha csinál egy kis hókuszpókuszt, de egyébként nem sokat ad hozzá a sztorihoz. Rory el van fáradva. Nagyon kevés és baromi jelentéktelen szerepe van csak. Nekem ez az évad gyengébbnek tűnik egyelőre, mint az előző volt, de majd látjuk hova halad a sztori…

mSO - 2018. 11. 10. 20:33

Zarit kedvelem a legjobban, de nem nagyon találják a helyét. Sara, Ray, Nate szerintem kritikán aluli. Rory jó lenne, de csak dörmög a sufniban. Constantine meg nem illik ide, ami a saját sorozatában jónak tűnt, itt idétlenül és erőlködősen hat.

VvD - 2018. 11. 13. 18:27

A mai summer camp-s rész is vmi eszméletlen nagy faszság volt :)
És a két gyerekszinész is jó volt, akik játszották Sara-t és Eva-t. Főleg Saraé, az ő arckifejezései nagyon hasonlították a “felnőtt verziójához”. Constantine és Ray kapcsolata is egész vicces, sejtettem, hogy C kifog akadni Ray eltúlzott gyerekességén.
Még mindig a LoT a legszórakoztatóbb sorozat a CW/DC-sek közül. Bár ebben az évben a Flash és főleg az Arrow is elég erős.

Ja kérem a Swamp thaaaang filmet MOST!

A. - 2018. 11. 13. 20:43

VvD: igen,a Sarát alakító kislány ha arcban annyira nem is hasonlított, de a mimikájában nagyon fel lehetett ismerni Sarát. Az Avát alakító kislány is nagyon jól eltalálta a karaktert, ügyesek voltak.

heidfeld - 2018. 11. 15. 23:04

Féltem tőle, hogy nem jön be ez a sok varázslás. Sajnos, ez nem az igazi. Kevés az elvetemült, de LOT-ban természetes ötlet, lazaság.
Az éneklő, random tündér, lazán elintézte démonokat üldöző vadászunkat. Zari miatt volt érdekes a rész.
4×03 Az alakváltót játszó csaj a Bodyguard terroristája volt, aki ott-itt is remek alakítást nyújtott. Simán maradhatott volna, felőlem.
4×04 Nosztalgikus, aranyos, pár jó poénnal. Kislányok ügyesek voltak.
Kicsit megtört a lendület, nem könnyezve nevetős. De a következő rész címe bizakodásra ad okot.

Edrick - 2018. 11. 16. 03:21

Szerintem be fog ez indulni jobban is, egyrészt valóban a következő rész bizakodásra ad okot, másrészt ne feledjük az ön-crossovert se :) (utóbbival kapcsolatban nagy reményeim vannak, és cím tekintetében nem is okozott csalódást!)

És persze mintha elindították volna jobban a különböző szálakat, ez az Amaya-Nate/Bureau-Nora-Constantin-vonal még sok jó dolgot kiadhat, pláne hogy az eddigiek alapján feltételezem, utóbbinál lesz a főgonosz, akit felfednek előbb vagy utóbb.

De az Amaya-lookalike dolog nekem eddig nem adja.. mármint szegény másik színésznő is egész jó volt, de csak arra kellett, hogy visszatérjen egy másik szereplő, aki ráadásul nem is ugyanazt játssza, mint korábban, tehát csak a plusz konfliktus lehetősége miatt kellett a szokásos arc. Mármint szeretem én Maisie Richardson-Sellers-t, de sajnálom az alakváltót játszó színésznőt, ha meg ketten maradnak, az még több embert jelent..

Amit remélek, hogy kihoznak belőle, az az, hogy általa kezdenek valamit Rory-val, vagyis hogy viszik tovább azt a fajta kémiát, amit ebben a részben már megmutattak. Rory-t meg kell mozdítani valahogy, simán kaphatna megint egy saját, esetleg komolyabb szálat.

Eddig élvezem, de még hiányzik az a kis plusz, ami miatt az előző két évad _igazán_ szórakoztató volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz