login |

Pilot: Tell Me a Story

2018. 11. 04. 16:30 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

De legalább megpróbálnának egy érdekes történetet mesélni. Bár szinte minden fő előzetest megnézek, ami kikerül a site-ra, de a CBS All Access új sorozata esetében ez valamiért kimaradt. A történet alapján a spnyol alapokra építkező Tell Me a Story egy The Wolf Among Us-szerűségnek tűnt. Hát, ez nem jött be.

Röviden arról van szó, hogy meséket ültetnek át modern köntösbe. Az első évadban a Piroska és a farkasból, a Három kismalacból, valamint a Jancsi és Juliskából építkeznek a felnőtt, darkos témákhoz. Ez konkrétan egy Kaliforniából New Yorkba száműzött lányt jelent (Piroska?), egy ékszerrabló bandát (a malacok), és egy bajba kerülő testvérének segítő zsarut (Jancsiék?) jelent.

A történetbe nem igazán mennék bele konkrétabban, de a mesék nem annyira ismerhetőek fel, sokkal inkább csak egy több szálon, talán valahol összeérő néhol thrilleres, néhol tinidrámás, felszínes drámáról van itt szó. Mindenféle hangulat nélkül. Konkrétan ez a pilot legnagyobb baja.

Valószínűleg azért érzek némi haragot a Tell Me a Story kapcsán – nyugi, elmúlik 2 perccel az írás után -, mert ebből alapból lehetett volna jobb. Ahogy azt a Fables-képregényekre épülő The Wolf Among Us bizonyította már? Át lehet ültetni emberibb környezetbe, variálva ezeket a meséket jól is.

Arról ne is beszéljünk, hogy egy-két fordulat milyen siralmasra sikerült. Konkrétan van egy olyan a rész vége felé, aminél azt éreztem, hogy tényleg semmi értelme további esélyeket adnom a sorozatnak. Ha az írók azt komolyan gondolták, hogy mekkora “hoppá!” lesz (direkt nem akarok spoilerezni), akkor én nem akarok többet tudni róluk.

Valójában nem húzott fel a Tell Me a Story kezdése, mert akkor sokkal többet írnék róla, egyszerűen csak hiába lehetne jó, baromira nem az, a végeredményre inkább azt mondanám, hogy olyan semmilyen. Legyen 4/10 mondjuk.

6 hozzászólás Ne habozz!

DennyKeh - 2018. 11. 04. 18:16

Én még nem jutottam el, hogy lecsekkoljam, de nagyon várós volt.
Akkora sztárparádé van benne, hogy kár lenne nem bepróbálni legalább.

Chloe Price - 2018. 11. 04. 19:21

Melyik spanyol sorozatra építkezik?
Köszönöm a választ!

Gellcsi - 2018. 11. 04. 19:30

@Chloe Price A mexikói Érase una vez.

Pribi Máté - 2018. 11. 07. 18:02

Egyetértek. Nekem is az volt a legnagyobb gondom, hogy a három kismalacon kívül nem igazán ismertem fel semmit, ez lehet az én bajom is, de számomra nagyon kevés köze van a mesékhez.

takingsider - 2018. 11. 11. 15:55

Azért a Piroskát, ha máshonnan nem a nagymamáról vagy a piros esőkabátról azonnal vágni lehetett, ok a csaj amúgy meg szép Hófehérkének is, de ez akkor is csak nyavalygás.
Én még megnézem 3-ig vagy 4-ig, aztán kaszálom. A baj valóban az, hogy sokat akarnak markolni, és keveset fognak. Az írók egyelőre felületesek, a színészvezetés pedig bosszantó, talán, mert annyira el vannak foglalva azzl, hogy mindenki durván jól nézzen ki.

jenga - 2018. 11. 13. 01:33

kifejezetten tetszett a 2. resz
engem abszolut hidegen hagy a mese vonatkozas. nem erdekel ki, ki akarna lenni vagy milyen sztori elmeket kellene felfedeznem benne

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz