login |

Hírkedd

2018. 11. 06. 09:05 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: hírek

 • Mai magyar premier: Helló, tesó! 1. évad,
 • Premier: Rainbow Rangers S1, Taken Down S1, Police Interceptors S15, Make Me a Dealer S1, Trains That Changed The World S1Holiday Baking Championship S5, Mama Medium S1, Christmas Cookie Challenge S2, People Magazine Investigates S3, The 1980’s: The Deadlies Decade S3 + Finálé: Drain The Oceans S1 + volt Full Frontal with Samantha Bee-különkiadás
 • Magyar premier – Epic Drama: 11.26 A tengeralattjáró (Das Boot) 1. évad (az eredetileg ekkor indítani tervezett Jamestown-premier későbbi időpontra csúszik)
 • Magyar premier – Nickelodeon: 11.26 Knight Squad 1. évad
 • A The Walking Dead – 9×04 itthon 11e nézőt hozott 18-49-ben az RTL Spike-on, és újabb bizonyíték arra, hogy ezeknek a sorozatokat adó kábeles csatornáknak miért éri meg jobban ismétléseket adni. Mert nézettebbek. Ennél is hat másik sorozatepizód volt sikeresebb.
 • Nemrég zajlott le a Mipcom, ami tele volt furcsa tévés formátumokkal. Az egyik legkülönlegesebb a holland Travel with a Goat volt, amiben két celeb járja a világot egy kecskével (vagy más jószággal), amit gondoznak, hogy célba érve levágják az állatot és megegyék. A készítők gondolatébreszteni akarnak egyébként, és párbeszédet kezdeményezni.
 • Ryan Hansen is vissza fog térni Dick-ként a Veronica Mars folytatására, visszatérő vendégszereplői kapacitásban.
 • Pilotberendelés: People Just Do Nothing – Amazon, egykamerás komédia, készítő: Mehar Sethi – az angol sorozat feldolgozása, ami egy kalózrádióról, és annak műsorvezetőiről szól áldokus stílusban.
 • Jeph Loeb Runaways/Cloak & Dagger-crossovert lebegtetett be? A Marvel TV főnöke arról beszélt, hogy a Runaways tinijeit nem nagyon érdekli, hogy Tony Stark vagy Matt Murdock mit csinál, de lehet, hogy az már igen, hogy mi történik más gyerekekkel New Orleans-ban.
 • A Black Mirror következő évadjaiban is lehetnek a Black Museum-hoz és a White Christmas-höz hasonló “több sztori egy részben” epizódok, melyek úgy születnek, hogy a készítőnek van egy jó ötlete, azonban az maximum 15 percre elegendő.
 • Troy James, a gumiember, aki idén benne volt az America’s Got Talent-ben és jövő héten a The Flash-ben lesz vendég, olyannyira megihlette 3. évados szereplésével a Channel Zero készítőit, hogy a 4. évadot teljes mértékben köré írták. Amit a képernyőn látunk Pretzel Jack-től, az minden valódi, nincs benne CGI.
 • A FOX 01.14-én indítja el a The Passage-et.
 • Az ABC pilotszkriptet rendelt be a Big Little Lies írójának, Liane Moriarty-nek másik könyve, a The Hypnotist’s Love Story (itthon: A hipnotizőr szerelmeitt a hivatalos, magyar nyelvű tartalom) alapján, aminek Heather Graham lenne a főszereplője.
 • Az ABC kísérőműsort rendelt be az America’s Funniest Home Videos-hoz. A Videos After Dark-ban kissé húzósabb, kohatárosabb házivideókat fog kommentálni Bob Saget 22:00-s kezdéssel. Még nem tudni, hogy mikortól.
 • Liz Tuccillo lett a Divorce 3. évadjának showrunnerje Jenny Bicks után.
 • Max Mutchnick és David Kohan, a Will & Grace készítői beszélnek a legutóbbi részről. Itt is. És itt is.
 • Andrew Rannels (David) beszél a The Romanoffs – 1×05-ről.
 • Állandó szerep: Colin Ford, Sophie Simnett, Jeante Godlock, Cody Kearsley – Daybreak (Netflix), Trace Lysette, Lela Rochon – David Makes Man (OWN),
 • Vendégszerep: Sandra Bernhard – Sweetbitter, Barrett Foa – Will & Grace, Zosia Mamet – Tales of The City (visszatérő), Nishi Munshi – Lethal Weapon (visszatérő), Aleyse Shannon – Charmed (visszatérő), Scotty Tovar – Empire (visszatérő),
 • Interjú: az új Charmed főszereplői, Melissa James Gibson és Frank Pugliese + még egy (a House of Cards showrunnerjei), Marina Squerciati (Burgess – Chicago PD), Lyrsa (Survivor: David vs. Goliath), Elizabeth (Survivor: David vs Goliath), Jed Mercurio (a The Bodyguard készítője),
 • Novemberben megjelenik itthon DVD-n az X-akták 11. évadja.
 • Új sorozat: Spectros – Netflix, 8 rész, brazil, készítő és rendező: Douglas Petrie – Michael Ruman, Anderson Almeida és Antônio de Freitas koncepciója alapján. Brazil folklórra építkező természetfölötti thriller régóta eltemetett történetekről Sao Paolo-ból, a Liberdade negyedből, ami nagy japán kisebbségéről is ismert. A sorozat 5 tiniről szól, akiket egymás mellé sodor a sors olyan események révén, amit nem tudnak felfogni, és amik kapcsolatban állnak 1908-as eseményekkel, melyek ugyanott történtek. Fel is fedezik, hogy valaki halottakat támaszt fel, és ezek a szellemek bosszút állnak a múltban elkövetett hibákért.
 • Pilotszkript: Trader – HBO, készítő: Sonya Winton és Jonathan Kidd, főszereplő: Tika Sumpter, afféle modern újragondolása Robin Hood történetének egy félig nigériai, félig amerikai nővel a középpontban, aki befektetési és előrejelzési zseni a Wall Street-en, és milliárd dolláros befektetési alapja révén a szegényeket cápaként kihasználó vállalatok ellen lép fel, miközben próbálja navigálni magát New York City fekete arisztokráciáját vezető, lelkiismeretlen család világában, ahol a pénz, az előjogok, valamint a rasszizmus találkozik eléggé el nem ítélhető módokon.
 • Sorozatos adaptációt kap a Femme című rövidfilm, aminek executive producere Rachel Brosnahan lesz. A készítője és főszereplője ennek is Corey Camperchioli lesz, a rendezője pedig Alden Peters. Itt a rövidfilm előzetese. Egy meleg huszonéves srácról, aki pont a nem megfelelő alkalmazások révén keresi a szerelmet, és miután túl csajosnak bélyegzik meg, elkezdi keresni önmagát mielőtt önértékelési válságba sodródna.
 • A CBS Television Distribution 2023-ig szerződést hosszabbított Dr. Phil McGraw-val, így a Dr. Phil című műsor addig biztosan képernyőn marad.

17 hozzászólás Ne habozz!

dochollywood - 2018. 11. 06. 09:30

Gyakran duplázok vagy triplázok a hírekkel, szóval… :)

Nightflyers felkerül majd a Netflixre is ( talán már dec. 2-án), de ami ennél is örömtelibb, hogy az ottani előzetes magyar feliratot kapott.

Exorcist - 2018. 11. 06. 10:00

Off: a kereső kapcsán lenne két kérdésem/javaslatom.
Az első, hogy nem lehetne-e bevetni, hogy időrendben is lehessen keresni? Ha csak a legutóbbi hírre lennék kíváncsi az egyik sorozat kapcsán, a keresőbe beírva biztos, hogy az évadkritikák jönnek ki először, és a napi hírek csak a legvégén, azok sem időrendi sorrendben. Ami egy 5-6 évados sorozatnál már zavaró. És lehetne relevancia szempontjából keresni (ekkor a kritikák, leírások jönnének ki először), ami kb. megegyezik a mostani címkére kattintással.
A másik, hogy a keresésnél a “previous posts” helyett vagy mellett nem lehetne egy számokat mutató kereső felület, amin akár a “legelső”/”legrégebbi” is rajta van, ha a történelemben szeretnék kutakodni, pl. elolvasni az első bejegyzést ever. Vagy pl. ha most nézném a Lost-ot, és el szeretném olvasni a 03×12 rész kritikáját, és tudom, mikor ment a tévében, akkor be tudnám lőni, hogy hol keressem. Most ezt csak a címke+previous post végtelenszer történő megnyomásával sok idő alatt tudnám elérni.

Kissur - 2018. 11. 06. 10:05

“újabb bizonyíték arra, hogy ezeknek a sorozatokat adó kábeles csatornáknak miért éri meg jobban ismétléseket adni. Mert nézettebbek.”

Bocs, de én ezt nem bírom értelmezni. Mi az, hogy jobban megéri az ismétlés? A 11 ezer nem elég nézőszám célcsoportban? Én speciel nem szoktam odanyomni a Spikera, de ha a TWD az RTL-en lenne, szerintem egy picit jobb nézettsége lenne, plusz arra a csatornára jobban rááll a kezem, mint a harmincvalahányas csatornára. (Más kérdés, hogy nem fér bele az RTL Klub műsorrendjébe és portfóliójába.)

winnie - 2018. 11. 06. 10:09

kereső: ezt én is kérdeztem, de nem tudom rá a választ – ha valaki tud valamit mondani, megköszönöm. (szerintem nagyon gáz, de nem mi csináltuk, hanem egy korábbi wordpress frissítés óta van így. általában engem is zavar a hírek miatt, de gondolom sokaknak jól jön, más kérdés, hogy miképp írod, így a címkéknek annyira nincs értelmük.)

bár szerintem van valami bonyolult, talán kettős pontos keresős metódusa annak, hogy egy kulcsszó kapcsán csak a hírkategóriás posztokban kutasson.

previous: teljesen jogos, de ezt szerintem viszont lehetne orvosolni. írok is az ügyben.

kiskiraly - 2018. 11. 06. 10:11

Seth Myers A Closer Look Midterm Marathon a hivatalos csatornán:
https://www.youtube.com/watch?v=dP4xlPg-j84

Flanker - 2018. 11. 06. 10:12

Kissur: hogy a konkrét szám sok vagy kevés az nagyon sok dologtól függ: a kulcs az itt amit winnie ír: a csatornán belüli rangsora. Ha egy random ismétlés simán többet hoz, akkor az bukás a premier sorozat szmepontjából. Főleg hogy a 9×01-2 nézettsége jóval magasabb volt

winnie - 2018. 11. 06. 10:14

Kissur: egy premiersorozat odakint szinte mindig a legnézettebb az adott kábelcsatornán, az ismétlések annak dolgoznak alá. itthon a twd nem a legnézettebb, ami azért jelent valamit. ha pedig vannak nézettebbek, akkor adhatná magát a kérdés, hogy miért nem azokat adják helyette. szerintem elég rámutatnom arra, hogy egy sorozatcsatorna heti 168 órából 164-167-et ismétel, és ad 1-3 óra premiertartalmat. ezek zöme epizodikus, bármikor nézhető rész, szóval előnnyel indulnak, ez tény.

de itt nem az abszolút nézettségekről van szó, hanem a realtívakról: ha az rtl klubon menne a twd, többen néznék, de ha helyette bones-ismétlés menne, akkor azt néznék többen. vedd például az axn-t, ahol egy ncis ismétlést vagy gyilkos elmék-ismétlést többen fognak nézni a quantico vagy a madam secretary új részénél. a prime-on a scream queens vagy a star új epizódjai (de talán a gotham is) minden, a hét más napjain ugyanabban az időpontban adott ismétlésnél gyengébben hoztak.

dochollywood - 2018. 11. 06. 10:17

Nightflyers előzetese a Netflixen magyar feliratot kapott.

Hulp - 2018. 11. 06. 10:58

Winnie: ez számomra annyira lehangolóan hangzik. Gondolom ezért van az is, hogy egy csomó sorozat leadása abbamarad x évad után, mert az emberek inkább megnéznek egy NCIS/CM ismétlést, mint hogy valami relatíve újat nézzenek. Ezért nincs még mindig Lost Girl, Orphan Black utolsó évad szinkronosan. Meg ugye Homeland, Shameless és még kismillió másik is félbeszakadt. Érthető persze a csatornák döntése, hogy ismétlést adni sokkal olcsóbb és egyszerűbb is. Ráadásul ha még nézettebb is, akkor nem nagyon van miről beszélni. Marad a streaming meg a virágbolt.

GYV - 2018. 11. 06. 11:00

Magyar premier:

Candice Renoir – 6. évad, december 4, Sony Max

winnie - 2018. 11. 06. 11:03

igen… az a baj, hogy lehetne változtatni a nézési kultúrán és a hozzáálláson, azonban a tévécsatornák (végülis jogosan) nem hosszabb távra tekintenek előre, és nem nagyformátumú, a társadalomra kiható változásokat akarnak, hanem az éves reklámbevételt úgy kihozni, hogy megfelelő bónuszt jelentsen a vezetőknek. lehet, hogy lenne eredménye másféle hozzáállásnak, de sosem fogjuk megtudni, mert ha valaki próbálkozna is és besülne, akkor jönne a helyére más, aki mindent visszaállítana, mert az a biztos.

winnie - 2018. 11. 06. 11:04

egyszer, ha lesz erőm, csinálok egy kábelnézettséges posztot 4-5 sorozatcsatorna napi számaival, ott erősen kijönnek ezek az arányok.

dochollywood - 2018. 11. 06. 11:05

Kitérve a The Passagre:

Kellett némi idő, hogy legalább a pilot elkészüljön (+ az évad); de legalább ez a tévés hajcihő is hozzájárult ahhoz, hogy a trilógia záró darabja magyarul olvashatóvá váljon:

https://moly.hu/konyvek/justin-cronin-a-tukrok-varosa

dochollywood - 2018. 11. 06. 11:10

@ winnie

Nálad látszódnak, amiket beírok?
Mert nálam folyamatosan benyeli a rendszer. :(

Vagy büntiben vagyok?
(Vagy elállítottam valamit?)

No mindegy, inkább elteszem magam holnapra. :)

winnie - 2018. 11. 06. 11:20

dochollywood: betettem a kommentjeidet. a “feliratot” szó le van tiltva, vagyis előmoderálásra bejelölt, mert általában feliratkeresős kommenteknél szokott előkerülni, amik nem jó, ha vannak az oldalon.

Flanker - 2018. 11. 06. 20:11

“egyszer, ha lesz erőm, csinálok egy kábelnézettséges posztot 4-5 sorozatcsatorna napi számaival, ott erősen kijönnek ezek az arányok.”

Lécci lécci lécci :)

kiskiraly - 2018. 11. 06. 23:31

Nem tudom menniyre on topic itt, de belinkelem
bővíteni forgják a párizsi Disneylandet:
Jégvarázs mellett a megszerzett Star Wars és Marvel parkok lesznek

Francia és a végén angol nyelvű cikk illuszrációkkal
http://pixiedust.be/nieuws/more-details-about-walt-disney-studios-park-expansion/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz