login |

Délelőtti videó 4.: Az ifjú Sheldon

2018. 11. 08. 11:55 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: video,

A már a 2. évaddal nyomuló HBO után egy nem prémium, kódolt csatorna, a Comedy Central is elkezdte adni napjaink egyik legsikeresebb komédiáját, a Young Sheldon-t, aminek a CC-s szinkronos promója megnézhető a tovább mögött, valamint pár részlet is.

12 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2018. 11. 08. 12:25

eddig nem volt szerencsém a sorozathoz, így belenéztem pár részbe a cc-n, és azt kell mondjam, hogy nem vicces sorozat, de jó értelemben. persze nem tudom, hogy mi lesz a folytatásban, de valahogy elég érzelmesre sikerült az, amit eddig láttam (1×01 és 1×03). ahogy a család próbálja vagy nem próbálja kezelni az igen csak sok türelmet ígénylő sheldont, szerintem itt-ott egészen szívfacsaró (vagy én képzelek bele túl sokat?).
az a pár poén, ami van, az szerintem tök felesleges, ilyen alapsztorikból amúgy is inkább drámákat szoktak írni. ha nem egy előzmény sorozat lenne, én ki is hagynám a készítők helyében őket.

goodjohnwin - 2018. 11. 08. 13:05

@juhaszvik: visszavesznek az érzelmekből és a szívfacsarásból a későbbi epizódokban, persze teljesen nem tűnik el ez a vonás, de a családtagokra egyenként fókuszáló, több helyzetkomikummal rendelkező felépítés a domináns az évad nagy részében. Nagyi pl. ellopja a jelenetek többségét, amikor meg nem, akkor Missy a legviccesebb.

bobojsza - 2018. 11. 08. 13:15

Én 3 rész után kaszáltam.
Szuper a szereposztás (magyarul casting), a gyerekek mint karaktetek zseniálisak, különösen Missy és Sheldon.
A sztori, a karakterek sorsának alakulása viszont teljesen érdektelen.

winnie - 2018. 11. 08. 13:20

nem tudom, nekem is valami hasonló lehet. szülők jópofák, gyerekek pláne nagyon jók, de miután szeptemberben elkezdtem nézni a 2×01-et (és volt benne valami tök jó, érzelmes misty-sheldon szál is), hogy kritikát írjak róla, egyszer leállítottam 10 percnél, és azóta sem néztem vissza rá, pedig terveztem, hogy visszaszállok. én sajnálom…

mSO - 2018. 11. 08. 13:42

Missy és Sheldon tényleg nagyon jó, remek lett a szinkron is, nagyon élvezetes, sokkal inkább életszerűbb, mint az Agymenők

topofthemorning - 2018. 11. 08. 14:56

Az Agymenők szinkronja katasztrofális.

bobojsza - 2018. 11. 08. 15:18

Több részt láttam az Agymenőkből eredeti nyelven is és magyarul is.
Nincs különösebb baj a szinkronnal, a katasztrófálistól meg messze áll.
Az Ifjú Sheldon szinkronjának sincs semmi baja.

Azt tudomásul kell venni, hogy a szinkron sosem lesz olyan mint az eredeti.
(Horribile dictu: időnként még az is előfordul, hogy jobb is mint az eredeti!)

winnie - 2018. 11. 08. 15:35

Az Agymenők szinkronja katasztrofális.

ás mégis, a sorozatot magyarul nézők 95%-a szerint zseniális. általában (tisztelet a kivételnek) a nemnézők szokták nem szeretni, nálunk is sugárban hányás volt az angolosoknál az első évad premierjekor, de ez azért a legtöbb sorozatnál így van, és így lett volna a legklasszikusabb szinkronúak esetében is.

oké ez közhely és okoskodás, és én sem lennék képes nézni, de a TBBT esetében tényleg elég sok helyen olvasni a szinkronról jókat, én meg vagy 8 évad óta nem láttam magyar szinkronos részletet belőle, szóval nem tudom, hogy most milyen.

Malachi - 2018. 11. 08. 16:16

elvileg ez más, mint a HBO-s első szinkron, máshol is készült. nem tudom mik az eltérések, csak szöveg vagy hangok is.

juhaszvik - 2018. 11. 08. 18:01

Ha már tbbt és szinkron, akkor megemlíteném azt az egész komoly hibát, ami gondolom valahol a cc hibája (is): van egy epizód (meg nem tudom mondani melyik, de még az évadot sem), amiben egy jelenet után szétcsúszik a szinkron és a kép, és jó ideig úgy marad. Na én ezt a jelenetet már legalább három különböző alkalommal láttam (nem a heti ismétlés során), ergo nem igazán zavar senkit sem a csatornánál. És nem kis csúszásról beszélek.

Samott - 2018. 11. 08. 20:08

Agymenok, szinkron: en ugy nezem, de nincs gondom az angollal sem, igy dobbenetes volt eredeti hanggal Bernadett hangja. Nem hiszem hogy azt hosszutavon el tudnam viselni. A magyarban sokat finomitottak rajta.

topofthemorning - 2018. 11. 10. 14:43

Nyilván ízlés dolga. Anno elkezdtem nézni, bántotta a fülemet, viccesnek sem találtam, de lehet, hogy csak azért, mert tényleg nagyon zavarták a hangok és a hanglejtés.
Évekig rá sem néztem,nem is olvastam el róla semmit. Aztán talán láttam egy videót, elkezdtem nézni eredetiben, és nem is értettem, hogy lehet ilyen jó.
Mondom, lássuk azt a szinkront. Nem bírtam. Az én fülemnek erőltetett. Lehet, hogy csak a többkamerás tempó ritmusa törik meg túlzottan. Nem tudom. De továbbra is pocséknak érzem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz