login |

You’re the Worst: kezdett az 5. évad

2019. 01. 08. 21:30 - Írta: Shannen

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Mely egyben az utolsó is lesz. Bizony, öt év után le fog köszönni a jelenlegi komédia kínálat egyik legegyedibb és legelvetemültebb darabja, mely két borzasztó ember egymásra találását és felnőtté válását mutatja be. Az egész sorozat a romantikus filmek karaktereit és kliséit fordítja és karikírozza ki, miközben azért a sztori is kellő drámaisággal és nagyon szépen leírt karakterfejlődésekkel halad előre.

We have the best love story. Because our is ugly and uncomfortable and haunting and brilliant and thrilling. And yeah, it’s messy and complicated. But it’s true. And that’s beautiful.

Bár az első pár percben kicsit pislogtam, hogy mire fog kifutni ez az évadkezdés, de a végére kiderült, hogy ennél jobban fel se vezethették volna az utolsó etapot.

A rész feléig senki ismerős nem bukkan fel, helyettük a 90-es évek végén egy videókölcsönzőben dolgozó srác és egy filmrajongó egyetemista lány kibontakozó románcát látjuk. Ez egyrészt roppant hangulatosan lett megcsinálva, lehetett közben jókat nosztalgiázni, közben pedig egyre jobban nőtt a feszültség, hogy mikor derül már ki a csattanó.

A tovább mögött folytatom spoileresebben.

Ez hamarosan meg is történt, amikor ugrottunk a jelenbe, ami nagyjából ott veszi fel a fonalat, ahol az előző évad véget ért, azaz két főhősünk Gretchen és Jimmy egy esküvő-szervezőnél vannak, ahol azt mesélik el, hogy hogyan is találkoztak és jöttek össze. Természetesen az egész kamu és innentől egyre szürreálisabb és persze egyre szórakoztatóbb fordulatok következnek, most már Aya Cash és Chris Geere alakításában.

És bár úgy tűnhet, hogy egy filler-szerű résszel indították az évadot, valójában ez a rész tökéletesen magába foglalt mindent, ami a sorozat esszenciája, a humort, a cinizmust, a két idióta de nagyon is szerethető főhőst és azt is megmutatta, hogy mennyire (nem) veszi komolyan magát a sorozat.

Bármennyire is így volt kerek ez a fél óra, kicsit sajnáltam, hogy a másik két karakter, Lindsay és Edgar most kimaradtak, bár valószínűleg fogunk még eleget találkozni velük is a hátralévő részekben.

A záróévaddal kapcsolatban bennem két kérdés merül fel.

Az egyik, hogy az előző két évad azért tudok elég mélyre is menni, ami a témákat és a hangulatot illeti, elsősorban nyilván Gretchen mentális állapota miatt, kíváncsi leszek, hogy idén, az esküvőre készülve (aminek megvalósulására azért nem vennék mérget) mennyire hajlanak a töményebb szórakoztatás felé az írók. A másik pedig, hogy a tavaly hibákból tanulva vajon kap-e több figyelmet Edgar, akit a korai szezonokban nagyon szépen építgettek fel, de legutóbb kicsit háttérbe szorult.

5 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2019. 01. 09. 20:05

Nekem nem jött be a kezdés. Sajnálom, hogy az utolsó évadból egy egész rész ment a levesbe. Abban egyetértek, hogy simán kinézem a karakterekből a szituációt. De ez egy darab csattanóra volt felépítve, ami egy jelenetnek jó lett volna, egy egész epizódra viszont nem volt benne muníció. A 90-es évekbeli (?) nosztaligára alapozták az első 15 percet, ami nálam nem ült, így élvezhetetlen volt számomra a rész. Na de majd a következő.

hallak65 - 2019. 01. 10. 09:50

Ez milyen álszent már, hog a hivatalos megjelenés előtt, sőt még a torrent megjelenés előtt kikerült a SPOILERES kritika, és nem lehet rákérdezni a forrásra, mert valszeg torrent, attól függetlenül, hogy az olvasók 90%-a így szerzi be az egyébként másképp elérhetetlen nyugati kultúrát.

kisanna - 2019. 01. 11. 13:49

ez valami szörnyű volt, nem is értem, minek kellett elpocsékolni egy részt…

hallak65 - 2019. 01. 12. 01:17

Nekem tetszett. Első évadot hozta. Rég nem nevettem a sorozaton ennyit.

Shannen - 2019. 03. 09. 17:52

Azért ez a 5×09 Sunday Funday-rész mennyire beteg volt már. :D

Az volt a félelmetes, hogy hiába szállt el a sztori egyre jobban, és érezhető volt, hogy valami nem stimmel, de néha annyira elborultak alapból is, hogy már semmi nem lepődtem volna meg.

Az utóbbi részekben felbukkanó flashforwardok egyre inkább kíváncsi tesznek, hogy hova fog kifutni a dolog. Tényleg őrült az egész sorozat és az összes karakter, de úgy érzem baromira fognak hiányozni nemsokára.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz