login |

Pilot: Deadly Class

2019. 01. 09. 21:15 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Szeretni akartam. Ennyi elég lesz? Lehet, hogy pont emiatt az érzés miatt halogattam a kritika megírását, hiszen már december közepe óta fenn van az HBO GO-n a pilot, premier előtt nézhette meg mindenki. Amerikában a Syfy-on megy majd, mint a Happy!, és ránézésre ezzel a képregényadaptációval is hasonló stílust próbáltak megragadni. Bizonyos szinten sikerült, de közben meg unalmas is volt.

A 80-as években játszódó történet középpontjában egy utcagyerek áll, akiről sokan azt hiszik, hogy az árvaházának leégetése során megölte pár sorstársát. Emiatt figyel fel rá egy titkos bérgyilkosképző iskola igazgatója is, és betoborozza a diákjai közé, mert a srác szerinte képes arra, amire sokan nem: könnyedén ölni.

Marcus gyorsan ráébred, hogy ez is csak egy tipikus iskola. Még akkor is, ha a klikkek más szerint tömörülnek: bűnözők fiai, mindenki által lenézett patkányok, jakuzák, ilyesmi, így ezek között kell majd egyensúlyoznia, jobbra-balra barátkoznia. Az egyetlen különbség egy átlagos sulihoz képest, hogy a hibáinak végzetes következményei lehetnek. Sajnos a nyugalmát nem segíti a világ legtipikusabb szerelmi háromszöge sem.

Közben be is ugrott, hogy mi lenne a fő kritikám: olyan volt a pilot, mint egy CW-n futó tinisorozaté, csak edgy közegbe téve. A készítők sokszor használták a zenét csalásként, arra hagyva minden igazi hangulatépítést, viszonylag gyorsan váltogatva is a számokat.

Igazából az előbbiekkel nem lenne gond, ha máshol lenne benne valami plusz. De még a vérengzés mellett sem köteleződnek el igazán. Úgy tűnik, elég nagy csalinak tartották a bérgyilkossulit, így a pilotban igazából csak alapoznak, magában nem pörög eléggé, nem ránt be. Nem jön le, hogy mi lesz itt hetiben, vagyis amit sugall, az annyira nem vonzó. Talán az újoncoknak üt a sokadik bandázós, tiniszerelmes cucc.

Gondolom a felfokozott várakozásomban az is közrejátszott, hogy a Community egyes részeiért és az Avengers: Infinity Warért felelős Russo testvérek az executive producerek, és mellettük dolgozik a Banshee-ért részben felelős Adam Targum is. Sőt, egy ideig úgy volt, hogy Russo-ék rendezik a pilotot, de végül nem így lett. Talán itt kellett volna gyanút fognom?

Pedig az alap tetszik, de valahogy máshogy kéne elmesélni ezt. Kevésbé unalmasan? Konkrétan amikor a keménykedő fekete srácról kiderült az, ami, ott már csak legyinteni tudtam. Értem, hogy Marcus fejlődéséhez ez kellett, de annyira bénán fedték fel a dolgot, hogy a lelkesedésem végső szikrái is kimúltak azokban a percekben.

Olyan 6/10 környékére lőném be a kezdést, vagyis egyáltalán nem siralmasan rossz, amit mindenképp kerülni kéne, de ha tini világfájdalom kell valakinek, akkor sokkal inkább a The End of the F***ing World javasolt képregény-adaptációként. Legalábbis az eddig látottak alapján. Hogy a folytatásban mi lesz, január vége felé kiderül.

8 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 01. 09. 21:26

az end of the fucking world egyébként párhuzamnak is jó lenne erőszakos nihlizmus szempontjából.

nem tehetek róla, nekem bejön ez a menőzős stílus, a menő arcokkal, snittekkel, kameraállásokkal, montázsokkal a retró zenére (depeche mode! sisters of mercy! NEW ORDER: ELEGIA!!!). egy pilotnyira legalábbis biztos jó volt a hangulata, az eladta. meglátjuk, hogy hetiben is az lesz-e, vagy kipukkad.

Insane - 2019. 01. 09. 21:29

Nekem bejött. Az ilyeneket nekem találták ki. Az első előzetes után tudtam, hogy imádni fogom és a pilot alapján igazam volt. Várom, hogy folytatódjon.

winnie - 2019. 01. 09. 21:47

ez az a sorozat, amiben még azt is kírják a képernyőre rózsaszínnel, hogy EBÉD, pedig ha valamit, akkor ezt nem nagyon kellett magyarázni:)

azt kifelejtettem, hogy az animãciót akár most azonnal el is feledhetnék. de így is 8/10; jók voltak a karakterdinamikák.

zolkien76 - 2019. 01. 09. 22:35

Nekem is bejött.

Kai - 2019. 01. 09. 22:56

Nekem is bejött. Az eleje kicsit döcögős volt, de utána szépen alakultak a dolgok. Simán nézős marad. 8/10

D - 2019. 01. 10. 05:40

nekem is tetszett, sztem is 8/10

Hallak65 - 2019. 01. 10. 10:03

Nekem is tetszett. 8/10. Karakterek érdekesek. Wong nagyon jó Dumbledore.

ganf - 2019. 01. 15. 11:31

pilotnak remek volt. mindenkiből kaptunk ezt-azt, így lehet rá szépen építkezni. én végig maradni fogok, már csak Lana Condor miatt is :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz