login |

The Orville: kezdett a 2. évad

2019. 01. 10. 21:30 - Írta: human

36 hozzászólás | kategória: kritika,

Itt valamit elszámoztak, vagy mi a fene van? Ilyen unalmas premiert rég láttam sorozathoz, mint amit a The Orville villantott, pedig azért az évadpremiereknél igyekezni szoktak az új nézők megfogásában is a sorozatok.

Konkrétan tényleg megnéztem, hogy nem-e csak a fájl volt rosszul elnevezve. Hát nem. Mondjuk a folytatás (ami az első évad kimaradt epizódja) elvileg már akciódúsabb, hiszen valami mentőakciót mutatnak benne. Szemben a premierrel, ami nagyjából csak lelkizésre ment el, és olyan B-szállal (a gyerek nevelése) bírt, ami minimálisan sem függött össze a fő témával.

Mármint rendben, kiszolgálják a rajongókat, meg foglalkoznak olyasmivel, amit felvetett az első évad, de ezt halálunalmasan teszik, nulla poénnal. És talán még a nüanszok szintjén sem erősen, bár ebben talán a rendszeresebb nézők pontosabban tudnak ítélkezni. Ha tényleg ez a Star Trek: Discovery ellenpontja, akkor bajban vagyunk.

Ami kicsit érdekes volt, hogy miképp építettek egy gyerekes poénra egy érzelmekkel teli, nem nevetséges levezetést. Ugye a sztori az volt, hogy az évente egyszer pisilő lénynek pont most jött el az ideje, és ez a szülőbolygóján fontos szertartásnak számít, így oda megy a hajó és a legénység.

És bár született pár Family Guy-szintű vicc a helyzetből, de aztán ügyesen csináltak belőle felemelő pillanatot. Ott legalább elmosolyodtam. Csak közben ez a sok magánéleti dráma…, hogy is mondjam, egyszerűen nem éreztem az, hogy volt 40 percnyi anyaguk tényleg. Pedig próbáltak felnőttesen állni a problémákhoz, szóval még jól is elsülhetett volna a dolog.

Az biztos, hogy nem rántottak vissza a nézők közé ezzel a kezdéssel. Aki várta, annak mi a véleménye róla?

36 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2018. 12. 13. 12:14

Most néztem meg az új évad első részét. Nehezen tudom értelmezni a látottakat. Ezeket a karaktereket nem ismerjük még annyira, hogy ilyen erősen karakterközpontú résszel kezdjenek. Ez még csak a második évad. Ezt legkorábban a negyedikben tudnám elképzelni. A két tiszt randizós problémás szála például rettentően kilógott. Főleg, hogy volt egy harmadik kapcsolatos szál is. Nagyon összedobott résznek tűnt sajnos. Évadkezdésnek nagyon gyenge volt.

Tyberius06 - 2019. 01. 08. 09:35

a 2×01 baromi random és réteg rész volt, mégha voltak benne szórakoztató elemek is, plusz a második is túl karakterizálós volt és még csak nem is a legjobban felépítve. Ennél sokkal érdekesebb sztorik voltak az első évadban…

a_n_d_r_e_w - 2019. 01. 08. 10:02

Nem tudom csak az ido szepiti-e meg az Orvillet, de ez az elso ket resz siralmas volt, kaszaltam is. Sci-fi hatterbe tett baratok kozt, ahol a sci-fi-nek semmi hozzaadott erteke nincs. Adieu

Ace - 2019. 01. 08. 10:39

Ha jól emlékszem az első két rész az előző Orville évadban sem volt túl acélos. Remélem sikerül megint helyrerázódnia.

heidfeld - 2019. 01. 08. 11:20

Orville előző évad eleje is igen gyengére sikerült. Kitartottunk, és nagyon kellemes lett.
Sajnos, ha a készítők nem tanulnak hibáikból, vagy nehezen találnak vissza, helyes útra, addigra késő, nézők java elpártol, lemond róla.
És hiába javul, élvezetes, évad második felében. Megy a süllyesztőbe…
Mondjuk Imposters S2 tökéletes példája ennek. Pedig jók voltak az utolsó részek!

strongbad - 2019. 01. 08. 12:06

Akkor úgy látom nem csak nálam vágta ki a biztosítékot a 2. évad első két része. Egy remek első évad után szégyen ilyen részekkel nyitni.

FP Jones - 2019. 01. 10. 21:47

Fura, nekem ez ezerszer jobban tetszik mint a Discovery

Sigismundus - 2019. 01. 10. 21:59

Én egyenlőre a 2x01nél tartok.
De nem tartom rossznak.
Lassabb, kevésbé mozgalmas, akciódús, ez igaz, egy évadkezdéshez képest mindenképpen, de nem rosszabb.

mSO - 2019. 01. 10. 22:27

Az első rész nekem nem lógott ki, bár tényleg korainak tűnhet, de nem szeretem az elnyújtott, több részenként rövid jelenetekkel csepegtetett karakterépülést, főleg nem ilyen abszurd humorral dolgozó sorozatban.

Számomra teljesen működött, mint a “faj újabb hülyesége”, az új szereplő behozatala viszont fura volt, tekintve, hogy második résznek olyat adtak le, ami még az előző évadból volt. Már-már hajlik a Fox csavarra, amit a Firefly-nál csináltak.

Jobban zavart a másodikban az arcbatolt homoerotika, meg a rész gerincét adó egész eseménysor hirtelen feloldása.

Energiavampir - 2019. 01. 10. 23:38

Simán bejött, és engem nem zavart hogy lassú meg akciómentesség, inkább marhára értékeltem, hogy egy olyan földi dologból (wc-zés) tudtak ekkora poént, és másságot kihozni :)
nézős..nagyon is

kpeter - 2019. 01. 10. 23:46

Én továbbra is élvezem a sorozatot, de el kell fogadni, hogy ez egy scifi elemekkel tarkított komédia, és nem fordítva.

MrZed - 2019. 01. 11. 02:01

Orville 2×01 … megnéztem és semmi problémám vele. Én jót szórakoztam rajta.
Nem volt egy übermély hipertanulságos beszóló rész, mint a Majority Rule (aka Facebook planet).
Csak egy kellemes felvezető + új karakter bevezető.
Még mindig fényévekkel inkább Star Trek, mint a Discovery.

Claire8310 - 2019. 01. 11. 06:57

Ez a két rész nekem is ilyen semmilyen volt, kb. Tényleg poén nélkül. De úgy vagyok én is vele, tavaly is döcögött, kívárom mi lesz a továbbiakban.

Mate815 - 2019. 01. 11. 08:07

Teljesen rendben volt mindkét rész, várom a folytatást.

derek - 2019. 01. 11. 08:32

Kár, hogy ennyire le van butítva ez a sorozat, a készítőkben pedig semmi ambíció nem maradt a 2. évadra. Ez tipikusan az az országos csatornás szint, amitől menekül az ember, ha látja, hogy mi minden van kábelen meg a többi platformon. Ez a premier valami könnyfakasztóan unalmas és ostoba volt sajnos. Kár érte.

JKJ - 2019. 01. 11. 08:46

Na, lássuk a harmadik rész mit produkál!

Én az első két résztől függetlenül nézni fogom az évadot, mert még így is több Star Trek van benne, mint a Discoveryben.

Ace - 2019. 01. 11. 08:47

Az biztos hogy nem ezt a részt mutogatnám egy leendő újonc Orville nézőknek. Egy ilyen csak karakterizólós résznek szerintem is inkább késöbbi évadokban lett volna a helye vagy valahol egy évad közepefelé félévad finálé elött vagy nem tudom évadkezdésnek biztos nem tettem volna be.

A rész mentes mindenféle csihi-puhitól vannak helyette párkapcsolati problémák meg persze a vicces Moklan szertartás ezen mondjuk jókat mosolyogtam de meg sem próbálták semmivel felrázni a nézőt. Én mondjuk jól szórakoztam most is mert még mindíg a TNG-re hasonlít nagyon a sorozat és megkedveltem a karaktereket is szóval én ki fogok tartani ami negatívum Tyler hadnagy most komolyan???
Nem tudom mi lenne ezek után a rosszabb ha meglépnék vele az imposztort vagy ha nem…
Biztos hogy idén is helyrerázódik a sorozat hiszen az előzetesekben láttunk mozgalmas eseményeket és nekem ez a TNG feeling is nagyon bejön.

Azt viszont nem értem miért kell mindíg a Discovery-vel szembe állítani az Orville-t oké hasonlítani akar a régi Star Trek-re de teljessen ellentéte a két sorozat egymásnak. A Disc egy minden szempontból modern a mai igényeknek megfelelő Star Trek-et kínál tovább fentartva a frencsájzt az Orville pedig egy könnyed kikapcsolódás régi Star Trekkes felhangokkal egy űrkaland sorozat amit szórakoztató nézni.

JKJ - 2019. 01. 11. 09:37

Ace. Látom hasonlóan látjuk a helyzetet. A Discoverys hasonlat sztem elkerülhetetlen. Sőt! Kötelező. Miért is ne beszélgessünk róla?

JKJ - 2019. 01. 11. 10:03

Megnéztem a harmadik részt is. Megpróbálom elfelejteni jövő hét péntekig.

Ace - 2019. 01. 11. 10:26

JKJ: Én azért nem látom értelmét mert mintha almát hasonlítanál a körtével. Nálam például jól megfér egymás mellett a két sorozat felesleges szembeállítani őket teljessen más az ábrázolásmódjuk, hangulatuk.

Ahogy látom Orville-nél első 2 rész után eléggé zuhan a nézetség ha a 3 is rosszúl teljesít nagy bajban lesz. Összeszedhetné magát kár lenne érte.

winnie - 2019. 01. 11. 10:27

Megnéztem a harmadik részt is. Megpróbálom elfelejteni jövő hét péntekig.

esetleg a most érkező új szereplő dobhat a dinamikán, új dolgokat hozhat be.

JKJ - 2019. 01. 11. 10:30

Ace: Értem. Nincs több hasonlítgatás :-)

winnie: Új szereplő? Az ormányos tiszt? Remélem nem Ő lesz, mert rémes egy karakter.

winnie - 2019. 01. 11. 10:34

nem, de ő az előzetes alapján patrick warburton volt, akit mindig jó látni. vagyis itt csak hallani. Jessica Szohr érkezik a kiszálló karakter helyére, bár nem tudom, hogy kit fog alakítani.

Ace - 2019. 01. 11. 10:35

Szerintem Winnie Jessica Szohr(Talla) karakterére gondolt vagy nem?

JKJ - 2019. 01. 11. 10:45

Nem tudtam, hogy lesz ilyen új karakter. Bízzunk benne, hogy jó irányba folytatják az évadot.

Tyberius06 - 2019. 01. 11. 15:37

Mindhárom rész valahogy inkább az évad közepébe illet, mintsem az elejére, bár Alara távozása miatt kellett neki egy ilyen rész (mennyire szállt ki egyébként, nem úgy volt, hogy az évad első felét kihagyja, aztán később visszatér még?).
Baromira remélem, hogy jövőhéttől már jönnek a normálisabb részek. Egyébként az tetszik, hogy továbbra is azokat a kis réseket tömi be, amit anno a TNG nem tudott vagy akart.
De ez a kezdés ezzel a három résszel így nem volt valami acélos.

Sigismundus - 2019. 01. 12. 17:03

2×01

Hát ez a Bortusos szál ez már kissé sok volt. Egyet értek a fenti véleménnyel hogy ezt inkább valahol évadközépen még elment volna, de nem kezdéskor.

Amúgy az a pornónepper hadnagyról nem a Discovery medveállatkája jutott másnak is eszébe?

Mate4182 - 2019. 01. 12. 18:44

nekem tavaly a star trek discovery is baromira bejott meg az orville is. nem akartam oket osszehasonlitani ahogy most sem fogom, ahogy a Netflixes Punishert se hasonlitom ossze a Hulus Runawaysel pedig elvileg mindket MCU ..

nekem bejott az elso 2 resz, nekem nem kell komoly drama mewg akcio. pont ezekert varom a Discoveryt.

En az orville-t azert nezem mert egy kellemes feelgood sorozat amit akkor is tudok elvezni ha a felenel meg kell allitanom mert mas dolgom akad, vagy ha kifelejtek egy reszt is elvezeted marad.

Energiavampir - 2019. 01. 12. 23:48

2 rész után..
a Bortus családi kalandokból kicsit sok volt már, remélem azért más is történik velük..szuperlény még mindig nagyon szórakoztató

david - 2019. 01. 13. 12:18

mi az a “szuperlény”?

zsuszikakak - 2019. 01. 15. 13:20

Első két rész tökéletese volt
10/10 Telis tel apró viccces momentumokkal komoly előrelépeéssel a karaktereknél.
A második rész különösen fájdalmasan ironikusan szomorú viccesen mesél a pornofüggőségről ami egy mai világra (rám) is nehezedő /felszabadító dolog.
Szintén 100/100
Így tovább!

heidfeld - 2019. 01. 15. 22:20

Párkapcsolati tanácsadás béna , de a többi rendben volt. Ez a pornófüggőség komoly betegség.
Érdekesek, viccesek az idegen lények szokásai. A nepper-lény meg kifejezetten tetszett.
Most jól vegyítették a könnyedséget – komolyabb témával.

Ace - 2019. 01. 16. 08:42

2×02 Hát ez most kicsit számomra is uncsi volt. De értem mit akartak elmondani. Pornófügőség valóban veszélyes dolog ahogy a párkapcsolati problémás is de azért ennél lehetne kicsit szórakoztatóbb a feldolgozás vagy akkor a B szálra kellett volna kicsit ráerősíteni mert az nagyon elnagyolt volt.
Azért remélem ennél tényleg jobb részek következnek mostmár az évadban.
Kalandozzunk mostmár ebben a kicsit sem unalmas világban amit felépítettek.

sancho pansa - 2019. 01. 16. 09:00

Ez itt a gond. Egy epizód attól nem lesz jó, ha aktuális vagy valid problémát választ heti témának. A jó sztori, ötlet, megvalósítás is kell, ez meg itt nem volt jelen, rém szürke volt az egész.

JKJ - 2019. 01. 18. 10:18

Nézem a negyedik részt, de folyton olyan érzésem van, hogy nagyon lusták az írók. Nem feltétlenül a cselekményre gondolok, hiszen az eddig nem sok van, hanem a karakterekre. Az epizódok nagyon karaktercentrikusak, de közbe nagyon klisések a szereplők. Valahogy az első évadban több lélek volt. Itt papírvékony karakterek nevetségesen hétköznapi problémáit akarják mélynek bemutatni. Ne értsetek félre. Szeretem a személyes problémára épülő sorozatokat, de itt buta gyermeteg problémák vannak jelen. Számomra elképzelhetetlen egy ilyen bugyuta legénységgel működő űrhajó. Ahoz meg túl komolyan veszi magát a sorozat, hogy ez beleférjen.

Persze ez szigorúan a magánvéleményem :-)

JKJ - 2019. 01. 18. 10:58

Azt hiszem hagyom a heti nézést. Majd az évad végén nekifutok. Remélhetőleg javul a színvonal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz