login |

Strike Back: kezdett a 7. évad – írta Kissur

2019. 02. 04. 21:30 - Írta: vendegblogger

50 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Kicsit több, mint 1 évvel a nem túl erősre sikeredett 6. évadot követően visszatért a tesztoszteron-, és tavaly óta ösztrogénbomba akciósorozat. Bevallom, nem éreztem indokoltnak a folytatást, de a készítőknek most bőven volt idejük átgondolni a hibákat, illetve azt, hogy mi működött régen, min kéne javítani. És az a helyzet, hogy újra jó útra lépett a sorozat.

A történet a lehető legsablonosabb, és szinte ugyanezt láttuk is már a 3. évadban, de akkor fussunk neki Malajziában is. Ugyanis az egész évad ezen a távol-keleti helyszínen fog játszódni. A tovább mögött folytatom.

Lezuhant egy orosz katonai gép, a fedélzetén valamilyen rakománnyal, amit meg akar szerezni a helyi triád, hogy aztán eladják a rejtélyes “Kingfishernek”. Természetesen tömegpusztító fegyverről van szó, méghozzá egy nukleáris robbanófejről.

Eléggé gyorsan lefutottuk ezt a kötelező kört, úgyhogy kíváncsi leszek, hogy hogyan fogják elhúzni az időt a maradék 8 részben, hogy aztán a szezonfináléban majd 3 másodperccel (csak mert az 1 másodperc már olyan elcsépelt) a robbanás előtt hatástalanítsák a bombát. Na de elég a pesszimizmusból, lássuk a karaktereket!

Nekem a Roxanne McKee által megformált Reynolds százados sosem volt túl szimpatikus, vagy legalábbis hihető katona, ezt pedig a készítők is látták, így ki is vették őt a csapatból. Azzal indokolták, hogy a korábbi évad balhéját valakinek el kellett vinnie. Én nem bánom, hogy kiszállt, pláne annak függvényében, hogy helyére Yasemin Kay Allen érkezett.

Az új karakter szinte az első pillanattól kezdve belopta magát a szívembe. Eléggé eyacandy (óóó, azok a szemek!) és badass női karakter, akiről el is hiszem, hogy bármikor lever két terroristát egy kézzel, miközben éppen megnyer ellened egy ivós játékot. Ráadásul az orosz karaktere, Szarkov (hű ez a név magyarul elég furán hat) személyisége és a nemzetisége miatt számos csípős, beszólogatós pillanatot hozott már most az évadba, amik a hangulatnak kifejezetten jót tettek, és hiányzott korábban.

A másik új érkező Jamie Bamber Alexander Coltrane ezredes szerepében, akiről egyelőre sok mindent nem tudtunk meg, de ő is tipikusan az, aki a bevált formátumban volt, és megint működik! Legalábbis jobban, mint a korábbi főnök.

A csapat maradék tagjai kapcsán talán csak azt emelném ki, hogy idén sokkal jobb a kémia, élvezhetőbb az adok-kapok a szereplők között, ez is sokkal inkább a régi időkre emlékeztet. De ami igazán zavart, hogy Novinról “kiderült”, hogy leszbikus, holott számomra. alahogy  egyértelmű volt, hogy a felnyírt hajú, kissé férfias női karakter a nőket szereti. Prekoncepció? Lehet, de igaznak bizonyult, mintha meg sem próbálták volna megerőltetni magukat az írók, hogy esetleg valami érdekesebbel rukkoljanak elő. Bár, elég jó a kémia eddig Szarkov és Novin között, úgyhogy ha őket hoznák össze, akkor egy rossz szavam nem lesz.

A 6. évadban tehát kísérleteztek új csapatfelállással, új és több szereplővel, de akkor nem jött be. Viszont most azt az alapot továbbvitték, hozzákeverték a klasszikus Strike Back-feelinget és lám, máris működik a dolog.

Korrekt kezdés, nem láttunk semmi olyat, amit ne láttunk volna már korábban, de jó kis heti akciósorozatnak még mindig elmegy. 6,5/10 Csak egyet kérek: ne kapjátok el a kamerát, ha fröccsen a vér. És a vágás borzalmas néhol.

50 hozzászólás Ne habozz!

Flanker - 2019. 02. 04. 22:13

Yasemin Kay Allen nálam is kiütéssel győzött, imádom göndör/hullámos hosszú hajú gyönyörű arcú, nagymellű nőket.

Apróság: “méghozzá egy nukleáris fejről” Ezt így nem írjuk magyarul, nukleáris robbanófej lesz az ;)

Szóval ebben az évadban nem forgattak Magyarországon?

eanna - 2019. 02. 04. 22:41

Az előző évad nem volt szimpi, így hamar kiszálltam belőle. Élvezhető ez az évad az előző ismerete nélkül? Ha már azt írod, hogy jobb, lehet bepróbálnám újra :)

Geza Kovacs - 2019. 02. 04. 22:47

Jó ez tényleg. Sőt egyre jobb.

Energiavampir - 2019. 02. 04. 23:24

A sorozat kezdetektől kedvencem volt, Na nem igazán a történetek miatt, hanem a szereplők miatt. Ez az előző évadban nagyon nem, és itt se igazán működik, így reméltem hogy az akciók jobbak lesznek. Nem lettek, rém cikis ez a:
“kontakt balról, kontakt jobbról ”
kissé röhejes duma, és túl sokszor használják.
Igen, ezt használják sok helyen amcsiknál szimpla harci alakulatoknál, de nem egy ilyen “nedves osztag”-nál.
Akciók, hát elmennek, régieknél se voltak jobbak,(de) de ők eladták a dolgot, ezek itt egyelőre nem. Kicsit lélektelennek tartom a csapatot, sehol az a csipkelődő humor, ami nagyon ment régebben. Ma meg csak a macsós oltogatás megy
Új szereplők? orosz csaj elmegy, se több se kevesebb annál ami, az új főnök nekem, egyelőre hervatag, és gyenge..
Régiek? Két katona teszi a dolgát, de ha meghalna valamelyik, jönne más, fel se tűnne hirtelen.
Leszbi csaj? kicsit túl van tolva, de ő még a leghitelesebb.
Történet? nemá egy nuke? jobb ötlet nem volt?
és hogy indítják be?,
az nem egy kézigránát hogy kihúzom a gyújtót :)
Egy ilyet nem bevetésre kész állapotban szállítanak repülőn. Ahhoz külön gyújtórendszer van, és nem sokan értenek hozzá még oroszoknál sem. Na mindegy, kellően fenyegető :) erre jó :)
Remélem a régiek megint beugranak feldobni a hangulatot :)
eddig nekem 5/10

Kissur - 2019. 02. 05. 07:48

eanna: Abszolút! Sőt, lehet, hogy jobban is teszed. Két mondat utalás van az előző évadra, de nem függnek szorosan össze. Kihagyható.

Energiavámpír: Az akciók valahogy tényleg lélektelenek, és tét nélküliek. Próbálják emelni a tétet ezzel a “kifogy a táram” dologgal, de úgyis az utolsó, vagy az utolsó utáni pillanatban megmenti őket valaki. Én viszont még mindig ezt választom a semmi helyett, mert ilyen kifejezett lövöldözős B-kategóriás akciósorozat nem nagyon van.

CrashBoostZoom - 2019. 02. 05. 09:17

Novin az előző évadban kavart egy kicsit Jensen-el szóval nem kizárólag a nőkre bukik.

@Energiavampir
Röhejes vagy sem ezt így kell csinálni. Harctereket és egyéb bevetéseket megjárt szakértők készítették/készítik fel a színészeket a sorozatban. Gondolom ők csak a hasraütés szerűen javasolták ezt. A kommunikáció a csapattagok között létfontosságú bármilyen tűzharcban. Olyan nincs, hogy szótlanul megy mindenki és azonnal tudja merre van mindenki vagy automatikusan fedezőtüzet nyújt amíg a társa tárat cserél. Ez nem “rém cikis” hanem a valóság és pont ezért hathat unalmasnak egyeseknek.

A nukeról pedig annyit, hogy még ha nem is tudják beindítani attól még piszkos bombának tökéletes. Azzal is elég pusztítás tud okozni bárki ha olyan helyen robbant. És a régió ahol vannak bővelkedik ilyen célpontokban.

Ezektől függetlenül és is úgy vagyok ezzel mint @Kissur. Kikapcsolódni tökéletes ez a sorozat, kell egy ilyen is. Nézeg elég olyat ahol vannak drámai elhalálozások és merengések az élet értelmén.

Kissur - 2019. 02. 05. 09:28

CrashBoostZoom: A kontaktos dolog engem sem zavar, inkább a szinkronban az, hogy az “I’ve got a visualt” arra fordították, hogy “Van vizuálisom”. Az nem csak szimplán “Van rálátásom a célpontra”?
A kavarást meg már el is felejtettem. Ennek fényében pláne meglep, hogy behozták ezt a nőkre bukik dolgot. Akkor lehet, hogy bi? Nem mintha számítana, csak ha mondjuk az egyik férfiból csináltak volna meleget, na az merészebb és váratlanabb lett volna! :D

Flanker: Nem. Az egész évadot Malajziában, illetve a környékén forgatták. Bár van pár magyar stábtag a stáblistában, ők kaszkadőrök, akik felépítésben és fizimiskában hasonlítanak a színészekre. Aztán gondolom annyira beváltak, hogy vitték magukkal őket oda is.

Neoprimitiv - 2019. 02. 05. 09:47

a tavalyi instant kasza után a kritika hatására bepróbáltam újra és valóban határozottan javult.

A lövöldözős akciójeleneteknél tényleg sántikál a dolog (x az n-ediken számú automatafegyveres ellenfél, nulla sebesülés a saját oldalon, megmenekülés az utolsó tárnál, stb.), de ezért ebben az előd is elszállt a végére. A taktikai kivitelezés szerintem is nagyjából rendben van, ettől persze egy sorozatban “unalmas” lesz, ha állandóan azt mondogatják, amit a katonák állandóan mondogatnak.

McKee helyett az új csaj egyértelműen minőségi csere játékban, a nem teljesen egyértelmű karaktere is jó húzás, az execandy faktor is rendben van. Nolin eddig is badass volt, most még rátettek egy lapáttal, de jól áll neki. A két pasi továbbra is csereszabatos, jellegtelen, de hát ez van. Most legalább az egyik szakállas, a másik nem, meg tudom őket különböztetni.

Viszont ha minden igaz, akkor Philip Winchester ebbe az évadba is beugrik majd, legalább is a cannesi fesztivál híranyaga szerint.

Kissur - 2019. 02. 05. 09:51

Neoprimitiv: Kösz a spoilert! :D Mondjuk tavaly 3 résszel korábban ellőtte már a Cinemax a promóanyagokban, hogy visszatérnek a “pajtik”. Én mondjuk azt hittem, hogy McKee ugrik be idén a végén, bár ő egész forgatás alatt LA-ban volt (figyelem az instáját :D). Bár ilyenkor mindig félek, hogy azért jön vissza, hogy legyen egy súlyos halál az évadban. Tavaly is ettől féltem.

Neoprimitiv - 2019. 02. 05. 10:29

Kissur: mivel semmi egyéb nem volt, csak annyi, hogy lesz, nem tartom igazán spoilernek – se a mikorról, se a mennyi időről nincs info. Ilyen alapon az összes vendégszereplős hír a hírblokkban is spoiler.

A halál – hát lehet, de ahhoz legalább egy, inkább két részre be kellene hozni. Szerintem borzasztóan rossz forgatókönyvi ötlet lenne, de láttunk már hülye írókat…

eanna - 2019. 02. 05. 10:56

Kissur: Köszi! Akkor adok neki egy esélyt mindenképp!

Energiavampir - 2019. 02. 05. 13:43

CrashBoostZoom:

Hát pont nem. Akkor elmesélem, hogy ezt a jelzést, a hagyományos harcászati alakulatok, úgymond normál ütközeteknél alkalmazzák..tehát pl egy Amcsi osztag Irakban egy városban..ott tényleg jeleznie kell hogy bárhol felbukkan valaki gyanús.
De egy épületben ahol ilyen spec. alakulat harcol, mindenféle regurális erőkre vonatkozó szabályok nélkül, értelmetlen, és feleslegesen kivéve akkor ha olyan támadás érkezik, amihez segítség kell, az hogy 1 alak felbukkan, lelövi, közbe benyögi ezt a mondatot, hülyeség már bocs, és csak időt vesz el, és megzavarja a társat. Ilyenkor max a tárcserét jelzi, mert akkor lőképtelen, és kiesik az általa fedezett tér.
Mielőtt vitatnád, tapasztalatból írok.
Bár tény filmsorozatban marha menő duma :)))

_Peter - 2019. 02. 08. 14:11

Meggyőzött az írás, megnéztem. Roxanne se volt rossz, az új babushka valóban még jobb! :)

Nekem is furcsa csendben lopakodnak épületekben egymástól három lépésre és kiabálják a “moving” közleményeket úgy az ellenség is hallja.
A helikoptert miért nem lőtték? Nem tudják elvinni a bombát, probléma megoldva.

Energiavampir - 2019. 02. 08. 17:44

Az egy jó kérdés, hogy mért nem lőtték szét pl a rotort, vagy a hátsó légcsavart?
de ez még csak az eleje az évadnak :)

hamupipacs - 2019. 02. 08. 22:45

Helikopter kérdés:tudom, hogy csak a robbanófejet vitte, de nem lhet, hogy ezzel azt kockáztatják, hogy leesve robban. Ettől még a helikoptert kiiktathatták volna, mielőtt felszáll. Bár akkor meg rázuhanhatott volna a robbanófejre. Csak találgatok.

Neoprimitiv - 2019. 02. 09. 09:59

A helikoptert azért nem lőtték, mert akkor nem vitték volna el a ládát és nem lehetett volna még X részen keresztül kergetni a robbanófejet. Fantáziátlan forgatókönyv írás. (Amikor a ládákat “felszerszámozták” a heli a földön volt, minden további nélkül működésképtelenné lehetett volna tenni.)

Egyébként nosztalgiából a héten visszanéztem a kiindulást, az első Scott-Stonebridge évad pár részét és valahol nagyon szomorú, mennyire headcount shooter akciózás lett belőle. Az első két (bombayi szálloda) részben konkrétan tizenhat ellenfél volt, plusz a megbújt terrorista. Két egész részre és mégsem volt unalmas. Itt részenként a dupláját vagy még többet lövöldöznek le, nagyjából CoD stílusban. Nem az új felállással jött ez a változás, már az eredeti is elment efelé a későbbi évadokkal, csak ez azért nem az a minőség.

Kissur - 2019. 02. 09. 12:43

7×03
A felvonulásos jelenet a színeivel és a mozgalmasságával nagyon jó volt, de a részt az utolsó akció vitte el, ahol a központot támadták meg. Ötletes megoldások, feszült csend, és a végén fel is kiáltottam, hogy “NE”!

Az előző évad hibái után végre újra élvezem a Strike Backet!

_Peter - 2019. 02. 09. 16:09

hamupipacs – 2019. 02. 08. 22:45

A nukleáris robbanófej nem olyan beindul csak úgy. A való életben is több lezuhant bombázó, elveszett tengeralattjáróval mégse lett baj, mert a bomba része nem kapcsol be csak úgy. Vannak fokozatok ne legyen bumm!

Wikipedia: List of military nuclear accidents (ami nyilvános)

Neoprimitiv – 2019. 02. 09. 09:59

“nosztalgiából a héten visszanéztem a kiindulást, az első Scott-Stonebridge évad pár részét”

Nézd meg az igazi kiindulást: Richard Armitage és Andrew Lincoln mielőtt elment zombikat ölni.

Neoprimitiv - 2019. 02. 09. 16:23

ismerem az eredetit is, de mivel ott egy szóló főszereplő volt, a szerkezet és a hangulat is más volt, direkt nem ahhoz hasonlítottam.

Kissur - 2019. 02. 09. 17:35

Neoprimitiv: Ráadásul azt még teljesen brit stáb csinálta, utána szállt be a Cinemax és amerikaiasította a sorozatot. Utána coprodukció lett, ezért a változás.

Energiavampir - 2019. 02. 09. 19:37

Hát nem tudom, alakul, de még mindig nagyon gyengék az akciók, ez a céllövöldés stílus elég gáz.
1 nuke-ból, 2 piszkos bomba? hát nem akkora ötlet..
A karneválos bulit jól elszúrták, és a végén, komolyan lekapcsolták a villanyt hogy tudják, jönnek??? :)))
és honnan tudták a helyet? persze biztos lesz rá magyarázat. De nekem elég ad hoc a történet szövés, és gyenge ötletelésnek tűnik, és még mindig nincs meg a régi hangulat, bár Gracie Novin kezd egész jó lenni.
Hiánypótló, de azért lehetne jobb.

Kissur - 2019. 02. 09. 21:00

Energiavampir: A villanyt valószínűleg azért kapcsolták le, hogy a biztonsági rendszert lenyomják.
Novin eddig is jó volt. Őnála érzek egyedül valamilyen két-dimenziósnál több karaktert. Most Wyattet próbálják építeni ezzel a feleséges szállal, de nem győz meg. Főleg, hogy Scottal is eljátszották ezt.
A karnevállal mi volt a bajod?
Ebben az évadban egyetlen pár cicit mutatták, az is Szarkovaé volt. Most itt lett volna a lehetőség, erre vágás. Oké, hogy nincsenek indokolatlan szexjelenetek, de megvonni se kéne őket. :D

Energiavampir - 2019. 02. 09. 23:39

Kissur:

én a utsó akciónál értettem

1: oda a meglepetés ereje, szinte jelzik előre, készüljetek, támadunk..
2: dedós szinten is tudják hogy a bizt. rendszerek saját belső akkuról mennek..és akkor is riasztanak, ha áramkimaradás van.
Karnevál?
Hogy közhelyes egyrészt, másrészt, ha ilyen utcába megyek be autóval, azonnal kihátrálás, nem akarok átgázolni a tömegen, esélytelen,
ha kiszállok, akkor oldalt házak voltak, be valamelyikbe, és kijutni a hátoldalán csak van ablak, kert, akármi, és tiszta terepre jutottak volna, és jobban lehet fedezni is.
előre a zavaros tömegbe? Túl könnyű célpontok.
Tényleg, a szex erősen hiányzik :)) Scott merre vagy? :)

Kissur - 2019. 02. 11. 09:55

Energiavámpír: Igazat adok neked, de próbálok a másik fél szempontjából is gondolkodni. Amikor bementek autóval a tömegbe, nem tudhatták, hogy mekkora. Simán hihették, hogy pár méter után véget ér. (Nem emlékszem, hogy volt-e róla szó, hogy tudják, hogy hosszú sor van.) Ja és mögöttük volt az üldöző autó, tehát visszatolatni nem lehet, a tömegbe belemenve eltűnhettek.
Ha pedig a házon át menekülnek, akkor nem lett volna ez a mozgalmas és színes jelenet. Nekem a látvány elvitte azt a részt. Már rég nem akadok fenn azon, hogy ez így valós vagy logikus-e. Ez a sorozat már nem az, mint az elején.
A villanyoltásnak akkor lett volna értelme, ha a lekapcsolás után azonnal(!) támadnak. Nem várnak még pár percet. Vagy esetleg ki akarták őket csalni a biztosítékdobozhoz?

Nekem amúgy gyanús, hogy az új számítógépes csaj kapni fog egy golyót. Ha nem a következő részben, akkor valamikor az évadban.
A Novint játszó színésznő elkezdte visszanöveszteni a haját. Ezek szerint könyvelhetjük a kaszát, vagy azt, hogy meghal az évadban.

A hét idézete:
“-Have you ever tried meditation?
-Namaste.”
:D

Energiavampir - 2019. 02. 11. 12:48

Kissur:

első szabály: ne feltételezz :)
mert meghalsz, nem tudták mekkora a karnevál, így nem szabad feltételezni hogy csak 20 ember..Az üldöző autó vagy 2 perc múlva ért az utcába..addig totyogtak, meg tanakodtak. A ház evidens, de igazad van, a látvány, és apucit meg kellett ölni :)
Nem a villanyoltásnak akkor sincs értelme, ez olyan helyen jön be, ahol nagyon sötét van, és rajtad éjjellátó van, de még akkor is cikis, mert ha eldob valaki egy villanót, megvakulsz. kicsalni? ugyan ilyen alapvető hibát senki nem követ el :)
és mint írtam oda a meglepetés ereje.
Hát a számteches emberkék a beáldozhatók, Novint nem hiszem, de ki tudja? remélem nem :) még kéne kicsit vetkőznie..

Kissur - 2019. 02. 12. 10:38

Energiavámpír: Nem tudom, hogy akarom-e látni, mert a pontos életkoráról csak egy infót találtam, ami nem biztos, hogy megbízható(idén lesz 39). Amióta elkezdte növeszteni a haját, sokat idősített rajta, úgyhogy megijedtem, hogy máshol is idősnek tűnhet, főleg 1 gyerek után. (Lehet, hogy a gyereke miatt nem vállal ruha nélküli jelenetet.) Mondjuk a Wyattet játszó színészről se mondanám meg, hogy majdnem 40.

Energiavampir - 2019. 02. 12. 11:45

7. évadban pucérkodott :)

http://scandalplanet.com/wp-content/uploads/2018/03/02-Alin-Sumarwata-Nude-Sex-Strike-Back.jpg

és nagyon is csinos sok 40-es irigyelné..

bocs a kis offért :)

Energiavampir - 2019. 02. 12. 11:46

ehh..6. évad..na :)

Kissur - 2019. 02. 16. 11:39

7×04
Amikor azt mondta Pavel, hogy a Kingfisher “Jégmadarat” jelent, ott tudtam, hogy a szálakat oroszok mozgatják. Egyre jobb ez az évad, ez a rész pedig az évad legjobbja volt eddig.
Szarkova sniperes jelenete tarthatott volna tovább. Nem bírok betelni ezzel a nővel. A látványával, az akcióval, a badass-ségével. Imádom!
Trakton csak 7/10-eket adtam, de az évad olyan 6 és 7 körül hullámzik. Hibái vannak, persze, de legalább élvezem a részeket, és ez nagyon sokat számít, mert a 6.évadnál ez sem volt.

Flanker - 2019. 02. 16. 22:44

A tavalyi (és az azelőtti) évad után ez egész fogyasztható így 4 rész után. Láthatóan megtartották a 2 része minisztorik szerkezetet, ez se baj.
Az indiai számítógépes csaj bármikor feláldozható, nem kérdés.
Nekem nem hiányzik az indokolatlan csöcs (a 3., 4. évad egész nevetsége volt már e szempontból), akiét látni akartam már megmutatták :D

“A Novint játszó színésznő elkezdte visszanöveszteni a haját.” Ez semmit se jelent, se a kaszáról (bár az USA nézettsége konkrétan Duna TV mélységekben jár), se arról mi lesz vele az évadban.

Neoprimitiv - 2019. 02. 17. 00:29

“Hibái vannak, persze, de legalább élvezem a részeket” +1

Yasemin Allen egyértelműen minőségi csere lett, színészileg is bőven veri Roxanne McKee-t és Sarkova is egy sokkal jobb karakter. (btw, mennyit változott a világ öt év alatt, amikor Nina az FSZB háttér dacára egyértelműen velük volt…)

Kétlem, hogy Chetri-t kiírnák – egyrészt akkor kell helyette valaki más a géphez, másrészt jelenleg ő az egyetlen nem fehér tagja a csoportnak. Ha valakit, akkor sajnos inkább Sarkovát fogják lecserélni, vagy megint a parancsnokot.

A haj visszanövesztése semmit nem jelent. Miért mászkálna félig kopaszra nyírt fejjel, amikor nincs forgatás? Ha lesz folytatás, akkor egy nullásgéppel két perc alatt “formába hozható”.

Kissur - 2019. 02. 17. 10:44

Azért gondolom ezt rossz előjelnek, mert a 6.évad után sem volt biztos, hogy jön új évad, és akkor megtartotta ezt a hajat. Most viszont egyértelműen növeszti vissza.
Szerintem Szarkova nem fog meghalni. Wyatt vagy Novin az esélyes, ha már mindenképpen ki kell valakit húzni. Wyatt a feleséges szál miatt, Novin meg nem tudom miért, így érzem. Mac karakterén semmit nem építettek, szóval ő még tuti marad, meg az ő főnök is, mert neki is van még sztorija, amiről nem tudunk.

Kíváncsi vagyok, hogy ha kiderül, hogy mi lesz akkor ha egy magas posztban lévő orosz politikus áll a háttérben. Van joga a briteknek akciózni az oroszoknál?
Az előző évadokból kiindulva Pavel lesz a Kingfisher, mivel ő az egyetlen, akit bemutattak nekünk, és még nem tudjuk eldönteni, hogy melyik oldalon áll. Gondoljatok bele. A 2. és a 4.évadban is végig ott volt a főgonosz a képernyőn. A különbség az, hogy a 2.évadban már az elején, míg a 4.évadban csak a legvégén fedték fel, hogy ő az. Szóval szerintem Pavel lesz a hunyó.

Neoprimitiv - 2019. 02. 17. 11:31

Haj: én azért abból, hogy egy nő két év után, forgatási szünetben megváltoztatja a frizuráját, nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Előfordult már ilyen a világtörténelemben.

Pável annyira gyanúsan sündörög, hogy ha tényleg ő lesz a főgonosz, akkor elég csapnivaló az írás, pillanatnyilag egyértelműen ő a leggyanúsabb. Ráadásul ezt elég keményen sulykolják is. Pl. az első részben a szexelés után ahogy Sarkova jelentőségteljesen belebámult a kamerába, hogy ez most itt csak műsor volt, vagy az állandó “én csak érted aggódom mucikám, rám mindenben számíthatsz” szövegeivel.

Wyatt mostani lelkizős története valóban eléggé a meghasonlott hősi halott felé mutat, de ha reménykedtek egy következő évadban a forgatás végén, akkor kétlem, hogy a buddy páros egyik felét kikukáznák. Scottnál és Stonebridge-nél is volt ilyen időszak.

Igazság szerint a mostani hatosból elég vacak írói munka lenne bárkit kiírni, kivéve Sarkovát, akinél benne van a pakliban hogy a csapatot védve végül az oroszoktól kapjon egy golyót (bár ez is baromi sablonos lenne). A sorozat egy buddy akciófilm, a két pasi nagyjából God mode-ban van ha a kasza nem volt biztos a forgatás alatt. A parancsnokot az előző évadban kinyírták, kétlem, hogy megint megismételnék. Chetri az egyetlen nem európai a stábban, szintén védett, a feladatköre nélkülözhetetlen – minek írjanak ki egy éppen csak behozott, olcsó színészt, aki helyett úgy is kell másik? Novin pedig (azon kívül, hogy a legjobb figura) kell ellensúlynak a két, illetve most már három pasi mellé. Chetriből nem lesz egyhamar egy Richmond II.

Így maradna Sarkova, akinek addig még alighanem lesz némi lepedőakrobatikája Novinnal (ha már négy rész óta megy köztük az évődés és Novint gyorsan átírták biszexnek). A hősi halála után a következő évadban jöhet helyette egy fekete vagy ázsiai csaj a PC arányok kiegyensúlyozására. Hülyeség lenne meglépni, de sajnos túl vonzó fordulat az íróknak.

CrashBoostZoom - 2019. 02. 17. 15:55

Az előző csapat is elfogyasztott három parancsnokot négy évad alatt és egyik sem ment nyugdíjba. Szóval azért nem akkora plot armor az a szerepkör.

Neoprimitiv - 2019. 02. 17. 16:22

Nem plot armorról van szó, hanem minimális írói színvonalról. Grant egy évadot húzott ki, de ő sáros volt – kis módosítással ezt megkaptuk újra az előző évadban. Ha megint előszednék, akkor ezzel az erővel én is írhatnám a storyboardot, a copy-pastehez én is értek.

A másik két parancsnoknak megadatott két-két évad és mindkét esetben volt módunk egy kicsit megismerni őket. A mostanit (még a nevét sem tudom, jellegtelen eddig) nem. Lehet persze fogyóeszközként használni állandó szereplőket, de minek? Annyira azért nem zseniális a sorozat, hogy a nézők úgy is nézzék, ha még a karakterekhez sem tudnak kötődni. Ezen kívül ha kvázi kötelező műsorszámmá válik legalább egy szereplő kinyírása, akkor pont a wtf hatása vész el.

Az előző kommentben sem azt írtam, hogy kizárt lenne valami, csak azt, hogy ha megtörténik, akkor az a szar írói munka jele.

Kissur - 2019. 02. 17. 19:21

Akkor viszont azért fogják visszahozni Stonebridge-et, hogy ő kapja a lelkizésért felelős halálos lövést. De remélem nem, mert én nem akarom látni az ő eltávozását. Még akkor se, ha nem mutatják. Ez olyan, mintha Jack Bauert, vagy James Bondot megölnék képernyőn, vagy off-screenen.

Neoprimitiv - 2019. 02. 17. 19:55

Hát lehet, ennek én sem örülnék.

most így a tippelgetés kapcsán felvetődött bennem, hogy lehetne akár ő a következő parancsnok (akkor elfogadhatóbb lenne a mostani kidobása parasztáldozatként), Az indító szöveg szerint a mostani főnök csak átmenetileg van itt, hogy gatyába rázza őket. Papíron belefér, hogy az évad végén egy őrségváltással lecseréljék Stonebridge-re, már persze Philip Winchester hajlandó leszerződni egy feltételes újabb évadra.

Nem biztos, hogy jó ötlet egyébként, csak még jobban felerősítené a “régen sokkal jobb volt” hangokat. Ráadásul parancsnokként vagy korlátozott képernyőidőt kap, akkor azért fognak panaszkodni a nézők, vagy főszereplő lesz, akkor meg háttérbe szorítja az amúgy sem túl acélos új fiúkat. Winchester miatt azért örülnék neki, eszméletlenül szimpatikus, minden allűrtől mentes, nagyon szerethető pasi, azóta nem nagyon jött össze neki újabb siker.

Energiavampir - 2019. 02. 17. 20:28

Egyébként mindketten szabadok, nem?
egy ütős jó kis évadra összeránthatnák őket..

Neoprimitiv - 2019. 02. 17. 20:40

Stapleton tudtommal nem szabad, a Blindspot-ot nem kaszálták el. Országos sorozat mellé legfeljebb egy cameózás fér bele, amilyen tavaly is volt.

Energiavampir - 2019. 02. 17. 22:04

4. rész után:

tényleg elég korrekt kezd lenni, az akciók is nagyjából rendben vannak, bár még mindig van egy kis céllövölde érzésem :) De ügyesen van bonyolítva a történet, de erős déja vu érzésem van mindig, mintha mindent már láttam volna korábban..nem?

Neo: Nem tudom, nekem az rémlett, hogy vége a sorozatnak

Neoprimitiv - 2019. 02. 17. 23:26

nem tudom, én a hírek között kerestem rá. Ott nem szerepelt, hogy kaszát kapott volna, pedig azt ilyenkor mindig kiadja, mert napi csokor címébe bekerül.

Igen, persze egy csomó deja vu elem van benne, de igazából ez nem zavar. Pontosítok: amikor zavar valami, akkor nem ez szokott lenni. Az “X ember lövöldöz Y ellenségre” szcenáriót nem lehet végtelen módon variálni. Ezért is gondolom, hogy nem szabadna csak a “valaki haljon meg” kedvéért kikukázniuk használható állandó szereplőket. Igazából ők tudják elvinni a hátukon a repetitív akciózást, meg a “két részen át nyomon vagyunk, a végén leverjük a level bosst, de persze megint meglóg a főgonosz, irány a következő pálya” struktúrát.

Az eddigi négy rész alapján én úgy látom, hogy a két pasi és a két csaj jól működik, igazából miattuk nézem, nem a körömlerágó izgalomért. Az indiai lány egyelőre kevés, de amíg ki nem szedték a monitor elől, addig Michelle Lukes is kb. ennyit tudott produkálni, ebben a szerepkörben ennyi van.

Wimi - 2019. 02. 18. 00:24

Sziasztok!
A kezdetektől nézem a sorozatot, és szerintem ahogy előttem már megírták élvezni kell. Nem logikát keresni, vagy összehasonlítani az előző évadokkal. Szerintem is Winchester & Stampleton évadjai a legjobbak, Porteres a legeredetibb, de a mostaniak is jó próbálkozások (kétségtelen a mostani hetedik klasszisokkal jobb az előzőnél). Kiváncsian várom a folytatást.
Az infomókus karakterhez csak annyit tennék hozzá, ha jól emlékszem volt (talán többször is) olyan, hogy a parancsnok ült a monitor elé.
Mostanáig kellett várni a legjobb szövegre az évadból (szerintem):
-A drón árát levonom a fieztéséből
– Sajnálom iram de nem tudom eldönteni viccel-e
– Üdv a 20-asban őrvezető!

Kissur - 2019. 02. 18. 08:49

Igen, a dumák, a csipkelődések és a verbális adok-kapok valahogy jobb ebben az évadban. De amúgy is úgy érzem, hogy a színészek beleértek a szerepbe.
Stapleton szerintem nem tér vissza, a Blindspot pedig szerintem se lett még kaszálva.
A deja vu-ról meg csak annyit, hogy ez eddig tiszta 3.évad, és Sarkova tiszta Nina Pirogova. Tudjátok a másik szőke orosz. :D
Érdekes egyébként, hogy a két táskabomba közül az egyiket már meg is szerezték. Ha ilyen ütemben haladunk, akkor még a finálé előtt megszerzik a másikat, és valami máshova lesz kifuttatva az évad. Kíváncsian várom.

Neoprimitiv - 2019. 02. 18. 09:45

Nina csak a 4. és 5. évadban volt, de persze, megvan a hasonlóság.

Azért is írtam korábban, hogy mennyire megváltozott azóta a világ: akkor még “természetes” volt, hogy egy FSZB őrnagy feltétel nélkül beszáll segíteni egy angol kommandóhoz, az oroszoknál pedig csak egyéni gazemberek vannak. Most meg nyílt ellenségek, akik legfeljebb muszájból lesznek szövetségesek. Apróság, de jól mutatja, mennyire más a helyzet, hogy miközben Nina Karpova már az első epizódja végére “Nina” volt és Scott ágyában kötött ki, addig most meg kellett néznem, mi Sarkova keresztneve, mert alig hangzott el eddig.

A “céltárgyból” már máskor is volt, hogy a vége előtt megszereztek valamennyit, de azért a maradékkal kihúzták a végéig.

Energiavampir - 2019. 02. 18. 12:11

Szerintem se várható hogy valaki feltétlen elhalálozzon s szereplők közül, mert minek?
Ha csak nem a visszahozásnak így ágyaznának meg, de az azért olcsó fogás lenne..
Nekem kicsit erőltetett megint egy orosz szál, ráadásul piszkos bombával? az oroszok tele vannak hatásos tiszta fegyverekkel, akár Nuke-al is, minek ez a zavaros akció így? Könnyebben szereznének otthon fegyvert, mint így.
Kevesebb az oltás, és nem is olyan jó mint a két “idióta” közt régebben :) szex is jóval kevesebb lett, és ami volt, az elég ad hoc jellegű és hiteltelen volt.
Mindenesetre, nem tudni mi lesz a fő célpont, a fő ellenség, és a világ vége most hogy akar megvalósulni, és hogy akadályozzák meg. Ha (tudtommal maradnak a helyszínen) és ott zajlik minden..akkor nagy buli és végjáték azért nem várható, max egy nagy szuper irodaházi csata, vagy erdei bázison rajtaütés és céllövöldézés, ilyet is láttunk már. Tény hogy az előző évadhoz képeste rengeteget javult, de még nem az igazi.

Neoprimitiv - 2019. 02. 18. 13:40

nem gondolnám, hogy itt az oroszok mint ország lenne a buli mögött, inkább csak szokás szerint valami korrupt, önjáró politikus/katona. Mondjuk az ukránok megölték a fiát/lányát és most ki akarja irtani Kijevet, ilyesmi. Ehhez persze fölösleges lenne világ körüli útra vinni a tölteteket, de valamivel ki kell tölteni a műsoridőt. Valószínűbb, hogy csak jó pénzért eladta valamilyen terrorcsoportnak a lehetőséget.

Sokkal jobb viszont nem hiszem, hogy lesz. Sajnos a két srác együttvéve sincs fele olyan karizmatikus sem, mint a két előd bármelyike egyedül, ezt nehezen lehet pótolni. Cserébe a Novin-Sarkova páros sokkal jobb, mint a Richmond mellé rendelt aktuális negyedik kerekek voltak. Ha meg mindkettőjükről kiderül, hogy nem akarnak helyből lemondani az emberiség feléről, ha szexről van szó, akkor pláne.

Energiavampir - 2019. 02. 18. 14:00

A régi csapat+ Novin..na az lenne a nyerő kis team :) Sarkova is beférne..

Kissur - 2019. 02. 19. 08:08

Egyetértek, hogy Novin+Sarkova jobb, mint a két srác. Pedig ezt sosem hittem volna, hogy leírom. Emlékezzetek csak, hogy Novin hogy beoltotta Scottot a 6.évadban rögtön az első jelenetben. Az írók is élvezik írni, a színésznő is élvezi a szerepet, szerencsés együttállás.
Az, hogy mi lesz az évad vége, és milyen világmegmentést húznak, szerintem ebben a témában már bőven kifújt minden, és láttunk már mindent. Lokális, személyesebb tétre menő végkimenetel kell ide. Mondjuk Wyatt felesége, ami által újra egymásra találnak, és Mac is gondolkodik a visszavonuláson. (Tőlem mindketten mehetnek.)

Amúgy örülök, hogy ennyire pörög a kibeszélő. A 6.évadnál kb csak én írogattam ide. :)

Neoprimitiv - 2019. 02. 19. 08:41

Kissur: valóban végigmentünk már többször a teljes ABC világvégén, de hát sajnos az alapfelállás ezt követeli meg. Egy szuperspéci black ops csapatot nem lehet a sarki vegyesbolt rablója ellen bevetni. A személyes szállal meg próbálkoztak kétszer is (Stonebridge felesége, illetve Scott fia), nekem egyik sem volt a kedvencem, pedig papíron jól nézhettek ki.

A két mostani srácnál az a baj, hogy vagy a castingot szúrták el, vagy rendezői oldalról nem tudják őket instruálni, de baromi merevek. Scott és Stonebridge mindketten csibészek voltak. Stapleton a való életben is olyan, mint a karaktere (a csajozós részt nem tudom), Stonebridge pedig pont azért működött, mert a merev katona alól rendszeresen előbukkant Winchester humora. A mostaniak a poénokat is úgy adják elő, mintha taktikai utasítások lennének.

_Peter - 2019. 02. 22. 20:42

Én sem tudom a mostaniakkal elképzelni a régi emlékezetes akciókat, például a csecsenföldi lakótelepen a lövöldözést! Scott az utcalánynak: fákoff-fákoffvskij :D
A tervezett Sullivan és Winchester mozifilmből lesz valami?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz