login |

Pilot: MotherFatherSon

2019. 03. 07. 21:34 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

No money? No lies? What’s left?

Már megint egy gazdag család. Már megint a hatalom. Már megint újságírók? Ez utóbbi miatt egyértelmű, hogy a szólásszabadságát lassan elvesztő szigetországból, Nagy-Britanniából érkezett a sorozat, méghozzá a BBC Two-tól.

A bevezetőt úgy értem, hogy szinte mindent cenzúrázni és megfigyelni akar ott az állam – persze jöhet a “ha nem követtél el semmit” -, aminek az ellenpontja mindenképp a népet segítő, tájékoztató újságíró lehetne, a demokrácia egyik utolsó lovagja. És a MotherFatherSon is errefelé megy, az egyik oldalán ott van egy apa, a fia, és az anyja, akik közel vannak a hatalomhoz, a másikon pedig két újságíró, akik látszólag valami magasra nyúló ügy nyomába erednek.

Az erő ott lehet, hogy a címben említett triót ügyesen mutatják be. Az apa egyike a világ leghatalmasabb embereinek, választásoknál számít a szava, és hasonlók. A fiára akarja ezt hagyni, bár egyelőre csak egy újságot bízott rá, de sajnos a kölök nem veti meg a drogokat, aminek következménye lesz. Az anya pedig próbál valami igazi érzelmet találni a világban, de hát a volt férjétől, és a miatta levő kiemelt figyelemtől nehéz elszakadni.

Az biztos, hogy a szereplőgárda hatalmas. Mondjuk nyilván Richard Gere az első, akit ki lehet emelni, de igazság szerint a többiek, Billy Howle és Helen McCrory is megkapó volt eddig. Az ő triójukon áll vagy bukik a sorozat amúgy, mert sok, egyelőre semmilyen jeleneten csak ők rángatják át a nézőt. Nagyon furcsa ez a sorozat…

A másik, ami kiemelendő a megvalósításból, az a szexjelenet, ami már most benevezhet a legszürreálisabbak közé idén. Semmi igazán szexuális nincs benne, a hatalomról szól az egész. Nincs egyenlőség, nincs köztes állapot, ahogy ezt többször kiemeli a rész, és ez tetőzik a meztelenkedés közben is. Elment addig is a történet, de az annyira meghökkentő volt, amikor levetkőztek, hogy tényleg bekezdéseket lehetne íri róla.

Viszont a 7/10 mellé adja magát a kérdés, hogy erre felé, vagy inkább az HBO-s Succession irányába érdemes a nézőknek kacsingatni? Egyelőre nem tudom eldönteni, mert iszonyat távolságtartó volt a pilot. Mondjuk azt el kell ismernem, hogy a készítői értenek a manipuláláshoz, mert hiába láttunk borzasztó embereket, a rész érzelmi csúcspontja mégis hatásos volt.

2 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2019. 03. 15. 12:57

Richard Gere miatt kezdtem bele de megérte mert bejött.

Billy Howle hatalmasat alakít már ebben a részben is. A nyomozós újságírós rész is érdekesnek tűnik.
Kíváncsi vagyok a folytatásra.

Captain Phillips - 2019. 03. 21. 23:13

Az elso resz igeretesnek tunt, de utana a masodik es a harmadik mas iranyba ment. Felek, hogy igy marad, pedig nagyon szeretem Richard Gere-t.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz