login |

Négykirályok, hm?

2006. 01. 06. 14:23 - Írta: Joe-ker

Szólj hozzá | kategória: pilot-mustra,

Mi lesz az eredménye, ha pár forgatókönyvíró azt hiszi, tud vicceset alkotni? Újabb sitcom, hurrá.

Ha a Four Kings annyira jó lenne, mint amennyire a Will és Grace rossz, soha többet nem néznék mást (tudom, persze, a W&G nem rossz, de én utálom, szóval nekem az). Sajnálatos módon ugyanott vérzik el, mint az összes többi sitcom, mégpedig a sablonos poénok felhasználásán. Ennyire szegényes lenne az írók fantáziája, hogy újra el kell lőni az “úgy beszélünk egymással, mintha szeretők lennénk, de közben nem vagyunk azok” jelenetet? Sajnos szinte az összes többi poén is visszaköszön valahonnan, ami egy idő (és pár sorozat) után kezd uncsi lenni. Azért volt két poén, amin nevettem, az egyik az előbb említett jelenetben (“Don’t Hank me!”), a másik meg a temetésen a false bingo alarm rész. De végülis mindegy, láttunk már poén nélküli sitcomot egész sokáig túlélni (ismét csak Will és Grace).

A karakterek szintén sablonosak. Van ugye a kis szerencsétlen, akit mindig csak pofoz az élet, aztán a hobbi-alkoholista idegesítő, a magára odafigyelő öltönyös, na meg a legnormálisabb lucky bastard. Tök jó lenne, ha nem láttunk volna már ilyen sokszor, sok helyen. Sajnos közöttük nincs buddy-kötelék, vagy csak én nem vettem észre. De az biztos, nem hiszem el, hogy ők már 20-25 éve barátok. A színészek sincsenek a topon mesterségüket tekintve, például Seth Green számomra abszolút nem volt meggyőző, de nem tudom eldönteni, hogy túljátszotta a szerepét, vagy nem eléggé. Azért jobb volt, mint az alkoholista, aki viszont kifejezetten idegesítő már ránézésre is, és amikor megszólal, akkor még inkább. Némileg jobb helyzetben van az öltönyös srác, az ő karaktere szimplán unalmas és jelentéktelen. Szándékosan hagytam a végére Josh Cooke-ot, aki a négyek közül a legmeggyőzőbb volt. Bár itt eleve előnnyel indul, mert a szerepe a “normális srác”, és ezt valószínűleg könnyebb eljátszani, illetve nehezebb túljátszani, mintegy defektest, de a Committedben már megmutatta, hogy az is megy neki.Most kiderült, hogy Jennifer Finnigan nélkül, így, három lyukas pótkerékkel okés. Hiába na, sz*rban is lehet korrekt módon teljesíteni.

Nagyon nem érdemes rágyúrni, bár egy évadot gondolom megél majd, de az is lehet, hogy nem. Viszont egyáltalán nem lesz kár érte.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz