login |

Pilot-mustra – The Book of Daniel – 1×01

2006. 01. 07. 15:25 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Újabb pilot, újabb pipa. Mondjuk csaltam, mivel itt két részt vetítettek le egyszerre, de nem folynak egybe, megvan az első rész lezárása, még cliffhanger is akad, ahogy az egy jó pilothoz illik – és igen. Ez egy jó pilot volt. Szigorúan spoilermenetesen:

THE BOOK OF DANIEL – 1x01 – 6.75/10

Annyira nem jó persze, hogy megkapja a hetest – én ugyanis elfelejtem azt a brutális 10/10-ezést, ami elszabadult mostanában asorozatoknál. (Már a 9/10 is nagy kincs szerintem, nemhogy a 10/10…) Talán egy leheletnyivel elmarad a cucc a 7-estől, de a közhely 6-ost, ami a “közepes, de akadnak jobb pillanatai”, azért magabiztosan üti.

Még véletlenül sem volt az első rész világmegváltó, inkább csak csordogált és voltak jó pillanatai, de az egészen lehet érezni, hogy igényesen próbálták elkészíteni – a kérdés persze az, hogy merre fog majd elkanyarodni a történet.

Alapszitu: Hardworking, House-módra magát Vikodinnal nyugtató pap, és agyament családja, a neurotikus anyukával és a gyerekekkel, a drogdíler Joan of Arcadia-hasonmással, a kínai származású nőcsábásszal és a meleg, jófej sráccal – nyilván a fele minimum örökbefogadott gyerek. Plusz ehhez hozzájönnek a meló viszontagságai, a hívők kérései és egy bűnügy, valamint Jézus is, aki olykor megjelenik Daniel előtt – szóval minden megvan, ami egy kőkemény drámához szükséges.

Pozitívum:

– giccses, de nagyon öteletes inzertek a reklámszünetek előtt.
– jó színészek, ismert arcok.
– van kiba* főcím.
– szerteágazó történések.
– jó humor, apró, de aranyos poénok.
– 37:15-nél a nap poénja!
– cliffhanger.

Negatívum:

– ha abbahagyja az ember, tuti nem hiányozna a folytatás.
– jó pár sablon.
– a dráma, mint olyan nem közönségbarát műfaj a plebsz körében.

Az ember nem is hinné, hogy egy jól szituált, amerikai középosztálybeli pap hivatása ennyi gonddal járhat:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz